Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 268 849
  • 28 700
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ei tässä tyhmää esitetä, en vaan suostu nielemään tuota ajatusmallia itse. Henkilökohtaisesti mulle on ihan sama kuka sen rikoksen tekee - se vituttaa silti. Ei siinä kansalaisuudet hirveästi paina.

Enhän minä odotakaan, että sinun pitäisi tuo ajatusmalli niellä. Odotan, että sensijaan ymmärrät miksi valtaosa maailman ihmisistä noin ajattelee.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tottakai nämä ihmiset lähtee tulemaan sillä kenelle ei tuossa tilanteessa kelpaisi ilmainen täyshoito. Kunhan koko rajan leveydeltä alkaa tulemaan porukkaa niin peli on menetetty.. Massa kun vielä agitoidaan oikein niin rajojen sulkukaan ei mitään tule hidastamaan.

Onko tämä toive vai ennustus?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ymmärrän tietty, se vain on kovin harmillista.

Yhteisöllisyys, kansallisvaltio, "Me". Se on aina makuasia pitääkö niitä harmillisina vai hyödyllisinä asioina määrittelemässä kansan tunnetilaa.

Joidenkin mielestä sillä ei ole väliä tullaanko muualta rajojen sisäpuolelle tekemään rikoksia, tai ehkä silläkään ei ole niin väliä kuka ne lait säätää, tai kuka niiden noudattamista valvoo.

Ketjun aiheesta sen verran, että Itärajan vuotaminen saattaa pitkällä aikavälillä oikeissa olosuhteissa jopa edistää näitä haaveita.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aleksi Valavuoren ja "Teemu Selänteen" sekoilut kirvoittivat erään poliitikon ulostuloon, joka sattumalta sisälsi myös parhaan näkemäni analyysin tästä maamme pakolaiskeskustelusta:

Ehkä sovittelevinta VilleNiinistöä hetkeen. Yllätti positiivisesti, vaikka hieman älyllistä epärehellisyyttä tuossa oli kyllä mukana.

Kaikille teksti ei kuitenkaan kelvannut (lainausta klikkaamalla twiittiin):

Suvi Auvinen @ Twitter kirjoitti:
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Unelmoijille unelman täyttävä uutinen Venäjä on raottanut porttia Suomeen vasta vähän – "Itänaapurista valmiina lähtemään satoja tuhansia ihmisiä" | Yle Uutiset | yle.fi

Tässähän alkaa ihan laulattaa. On tämä niin ihanaa onneksi täälläkään kukaan ei ole sanonut näitä asioita jo viime kesästä alkaen. No antaa tulla vaan, toivottavasti tulee puoli miljoonaa, niin saadaan Suomikin vihdoinkin päivitettyä monikulttuurin aikaan. Siinä sitä vasta oltaisiin, kun nuoria miehiä lappaisi Suomeen enemmän kuin Suomen armeijan vahvuus.

Sitten kun tämä paska lävähtää tuulettimeen niin muistetaan vaan olla pyytämättä muilta apuja koska jokainen EU maa hoitakoon omat pakolaisongelmansa vai miten se meni.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Asiallinen juttu Uudessa Suomessa aihepiiriä koskien: http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210683-maahanmuuttopolitiikan-ajopuu.

Kannattaa lukea kokonaan, mutta tässä muutama poiminta:

"
Aloitetaan muutamalla numerolla. Suomen henkeä kohden laskettu BKT on (oli 2014) 40 000 dollaria. Sijoitus maailmalla on 22-25 hieman riippuen laskutavasta. Vaikka BKT:n määrä on laskenut jo neljä vuotta, ja viides vuosi taitaa olla tulossa, olemme yhäkin valovuosien päässä köyhien maiden elintasosta. Afrikassa keskimääräinen BKT-luku on alle 5000 dollaria, köyhimmissä maissa alle 2000. Etiopiassa luku on 1500. Siellä väestön määrä on nyt 99 miljoonaa. 35 vuoden päästä se on (huolimatta kroonisesta nälänhädästä) 188 miljoonaa. Kriisimaissa (mukaan lukien suomen kehitysavun suosikkimaat Tansania ja Zambia) keskimääräinen lapsiluku on reilusti yli viiden. Afrikan väestö on ennusteiden mukaan vuonna 2050 kaksi ja puoli miljardia, yli kaksi kertaa enemmän kuin nyt. Suomen kannalta ”tärkeiden maiden” Afganistanin, Syyrian, Iranin, Irakin ja Somalien yhteenlaskettu väkiluku on 2050 jo 285 miljoonaa. Pelkästään Somalian väkiluku lähes kolmikertaistuu seuraavan 35 vuoden aikana.

Miten voi olla mahdollista, että pakolaiskriisi päättyy lähitulevaisuudessa? Ei mitenkään. Pahin on selvästi vielä edessä: nälänhätiä, sisällissotia ja terrorismia.
...

Mutta miten tämä kriisi oikein päättyy? Tietenkin pakolaisuus loppuu Suomen osalta silloin, kun Suomen elintaso on niin alahaalla, että kukaan ei halua tänne tulla. No, eihän tilanne näin huono ole, sanotaan. Suomi voi ottaa vielä paljon enemmän maahanmuuttajia, Suomen talous kestää sen. Tosin jo nyt jotkut sanovat, että Suomi ei kestä samaa määrää maahanmuuttajia kuin 2015. Herää kysymys, että pitääkö Suomen tietoisesti ottaa niin paljon maahanmuuttajia, kuin se juuri ja juuri kestää.

Ennen pakolaiskriisiä yritettiin kovasti lanseerata ideaa siitä, että taantuvan Euroopan (Suomen) pelastus löytyy maahanmuuttajista. Ikärakenne palautuu entiselleen ja huoltosuhde paranee ilman ikäviä leikkauksia vapaa-aikaan ja sosiaalietuuksiin. Mutta ei näitä ongelmia hoideta ainakaan pakolaiskriisien avulla: ei työttömyys luo työpaikkoja. Jos se loisi, ei meillä olisi maailmalla mitään kriisimaita. Suomi hädin tuskin selviytyy nykyisen hyvinvointivaltion rasitteista ja on selvää, että nykyisen kaltainen hyvinvointivaltio ei voi kestää kymmenien tai satojen tuhansien maahanmuuttajien lisärasitusta. Jollain tavalla karu totuus näkyy (tosin ehkä tahattomasti) siitä, että samalla kun pakolaisten vastaanottokeskuksiin on rekrytoitu yli 2000 työntekijää, yliopistoista vähennetään tuhansia työpaikkoja.

Jotenkin tähän vertauskuvaan sisältyy tämän päivän ongelma: Suomi tarvitsisi kipeästi uusia korkean arvonlisän työpaikkoja, sellaisia jolla rahoitetaan tuonti ja kotimainen hyvinvointi. Toki myös alhaisen tuottavuuden työpaikkoja väistämättä tarvitaan työllisyyden hoitamiseksi, mutta ei niiden varaan voi laskea mitään talouskasvua.
...

Mitä tulee valtiovallan politiikkaan, on siinä samanlaisia piirteitä kuin aikanaan ajopuun nimellä kulkeneessa politiikassa; eletään päivä kerrallaan, ja toivotaan, joku muu ratkaisisi ongelmat Suomen puolesta. Valitettavasti se on turha toivo. Jossain vaiheessa on kuitenkin tunnustettava, että me emme voi maailman pakolaiskriisiä ratkaista; meidän on vain päätettävä, olemmeko itse osa siitä kriisiä vai emme.
"
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitten kun tämä paska lävähtää tuulettimeen niin muistetaan vaan olla pyytämättä muilta apuja koska jokainen EU maa hoitakoon omat pakolaisongelmansa vai miten se meni.

Juu, Suomi leikkii kyllä vähän tulella kun painostaa esim. Kreikkaa rekisteröimään enemmän turvapaikanhakijoita. Saatamme olla itse jossain vaiheessa se ensimmäinen maa jonne tulee tuhansittain pakolaisia. Silloin on turha odottaa sympatiaa muilta Schengen-mailta. Toistaiseksi olemme olleet onnekkaita että Venäjä on pitänyt rajansa suht hyvin kurissa, mutta kansainvälisen poliitikan ollessa mitä on niin käytännöt saattavat muuttua nopeastikin. Talouspakotteiden ja öljyn hinnan alenemisen vuoksi Venäjä saattaa kohta olla kuin se nurkkaan ajettu karhu ja silloin kaikki kiusauskeinot voidaan ottaa käyttöön. Tietysti Venäjällä on Syyrian-operaationsa vuoksi myös oma riski joutua esim. terrori-iskujen kohteeksi joten mitään laajaa kansanvaellusta Venäjän halki tuskin sallitaan. Nämä miljoonat siirtotyöläiset voivat kuitenkin haistaa mahdollisuuden päästä EU-alueelle Suomen kautta. Johan meitä valistettiin pakolaisjärjestöjen kautta että Venäjä ei edes saisi estää turvapaikkaa haluavien kulkua Suomen rajalle. Vaikka moni näistä ei täyttäisikään turvapaikkakriteerejä niin hirveä selvitystyö siitä syntyisi Suomen viranomaisille ja rasitetta meidän vastaanottojärjestelmälle. Ja tietysti osalla näistä olisikin ihan legitiimejä syitä saada turvapaikka tai sitten voivat sepittää jonkun tarinan. Suomen vastaanottojärjestelmä on nyt niin ylikuormitettu, ettei todennäköisesti ole mitään mahdollisuuksia pitkittää prosessia tekemällä jotain murretutkimuksia ja muita taustaselvityksiä epäselvissä tapauksissa. Tämän takia uskon muutenkin, että nämä ennusteet "kolme neljäsosaa eivät tule saamaan turvapaikkaa" eivät tule pitämään lainkaan, vaan hyväksymisprosentti tulee pysymään erittäin korkeana jossain 70-90 luokassa, kunhan henkilö jaksaaa roikkua täällä prosessin loppuun asti.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Miten Suomen ulkopuolelta tullut rikollinen eroaa täällä syntyneestä rikollisesta? Ollaanko me kantasuomalaiset jotenkin parempia rikollisia?

Kerro syy miksi niitä rikollisia pitää raahata tänne lisää kun meillä on niitä ihan omasta takaa??
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@MAKE #89 Nimenomaan, näinkin.

Asiantunteva haastatteluprosessi edellyttäisi Lähi-Idän tuntemusta, ennenkaikkea kielen ja kulttuurin tuntemusta, jopa murteiden osalta. Sellaista asiantuntemusta ei vaan löydy tästä maasta, ainakaan objektiivista sellaista. Vaikka olisit fysiikan, astronomian, lääketieteen + minkä-vaan tohtori, et parin viikon perehdytyksellä ja tällä lainsäädännöllä tee välttämättä yhtäkään oikeaa esityspäätöstä, mitä turvapaikkoihin tulee. Itse asiassa erittäin typerää ja ylimielistä edes kuvitella, että suomalaisen taustalla näiden ihmisten kertomuksia voisi jotenkin kriittisesti arvioida.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksikään ei poistu: (linkki ylen sivuille) Suomesta on poistunut vapaaehtoisesti jo lähes 3 000 turvapaikanhakijaa – paluulippu maksettiin vain harvalle | Yle Uutiset | yle.fi
Suomesta on poistunut lokakuusta tähän päivään saakka kaikkiaan ainakin 2 951 turvapaikanhakijaa, kertoo Rajavartiolaitos. Heistä 490 on lähtenyt tammikuun aikana.

Luku sisältää ainoastaan ulkorajan ylittäneet eli toisin sanoen turvapaikanhakijat, jotka ovat lentäneet Helsinki-Vantaan lentokentältä Schengen-alueen ulkopuolelle.

– Käytännössä kaikki Suomesta Euroopan ulkopuolelle lähteneet ovat Helsingistä Istanbuliin lentäneitä irakilaisia, sanoo Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma Rajavartiolaitokselta.

Sitä, kuinka moni turvapaikanhakija on poistunut sisärajan kautta, ei tiedetä. Schengen-alueen sisällä matkustaneet ovat voineet mennä esimerkiksi laivalla Ruotsiin tai Viroon tai lentokoneella johonkin muuhun Euroopan maahan.

– Heistä on olemassa vain yksittäisiä havaintoja. Sisärajalla matkustusasiakirjoja ei tarkasteta, Siikaluoma sanoo.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tarpeeksi ei poistu. Liikaa tulee. Tuo poistuneiden määrä on sitä kuuluisaa peanuts osastoa, kun lähtee kelien lämmetessä taas ruletti laulamaan. Meillä ei ole tähän varaa, ei taloudellisesti - eikä arvomaailman kannalta.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Tottakai nämä ihmiset lähtee tulemaan sillä kenelle ei tuossa tilanteessa kelpaisi ilmainen täyshoito. Kunhan koko rajan leveydeltä alkaa tulemaan porukkaa niin peli on menetetty.. Massa kun vielä agitoidaan oikein niin rajojen sulkukaan ei mitään tule hidastamaan.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä tässä sitten pitäisi tehdä ja mitä vaikutuksia sillä olisi? Rajojen sulkeminenkaan ei siis auta.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ei niitä raahata, vaan ne tulevat itse, ja ilmoittavat tarvitsevansa kansainvälistä suojelua, jolloin on tutkittava puhuvatko he totta.

Nyt pitäisi enää tietää se, millä eväillä uunituoreet sadat "ammattilaiset" tekevät näitä päätöksiä 500k€ per leima, minimissään. (700-850k per lappu ehkä todellisuus). Menee varmaan ihan tuubiin.

Koko EU:n ja Suomen tasolla tilanteen hoito on niin heikkoa, ettei joidenkin mielestä sitä edes aktiivisesti hoideta. Mitä Suomeen tulee, sitä todellakaan ei hoideta aktiivisesti. Reagoidaan muiden tekemisiin hitaasti, myöhässä ja tehottomasti.

Orpoa on juuri vedetty kuivana kakkoseen Moskovan toimesta, mutta ketään ei huolestuta? Ei ihme, että on "suosittu" ministeri valtamedian ja suvaitsevaiston keskuudessa...
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Massa kun vielä agitoidaan oikein niin rajojen sulkukaan ei mitään tule hidastamaan.

Riippuu kai vähän siitä kuinka raja suljetaan.

Kuinkahan kauan 30 00:lla uustyöttömällä palaisi aikaa koko itärajan mittaisen 15 metriä korkean muurin rakentamiseen? Porkkanana olisi palkan lisäksi myös se, ettei hyville apajille tulisi uusia pyrkijöitä. Eikä sitä tiedä, vaikka tällaisen projektin myötä hankitulle osaamiselle löytyisi vientimahdollisuuksiakin entisiin itäblokin ja Etelä-Euroopan maihin.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä tässä sitten pitäisi tehdä ja mitä vaikutuksia sillä olisi? Rajojen sulkeminenkaan ei siis auta.

Nythän olisi Orvolla ollut mahdollisuus kertoa Moskovaan että moinen rajojen vuotaminen ei Venäjän suunnalta vetele. Kerta sopimukset ei pidä niin vaikkapa sulkemalla vuotavat rajat henkilöliikenteeltä kunnes asia on selvitetty. Se että jäätiin maltilla odottamaan mitä Venäjä tekee niille ihmisille joista se erittäin mielellään hankkiutuu eroon ei ollu paras ratkaisu vai mitä olet mieltä?
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten Suomen ulkopuolelta tullut rikollinen eroaa täällä syntyneestä rikollisesta? Ollaanko me kantasuomalaiset jotenkin parempia rikollisia?
Ei periaatteessa mitenkään. Mutta vuonna 2011 oli 160-200 syytä päivässä sille, että ulkomaalaiset rikolliset tulisi palauttaa lähtöruutuun välittömästi ja lyödä päälle maahantulokielto.

Rikosseuraamuslaitos - Rikosseuraamuslaitoksen toimintakertomus: Avovankila viidenneksen suljettua halvempi - yhdyskuntaseuraamusten kustannukset vielä huomattavasti alhaisemmat

Mutta niinhän se on ettei kaikki ymmärrä noiden syiden päälle.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Riippuu kai vähän siitä kuinka raja suljetaan.

Kuinkahan kauan 30 00:lla uustyöttömällä palaisi aikaa koko itärajan mittaisen 15 metriä korkean muurin rakentamiseen? Porkkanana olisi palkan lisäksi myös se, ettei hyville apajille tulisi uusia pyrkijöitä. Eikä sitä tiedä, vaikka tällaisen projektin myötä hankitulle osaamiselle löytyisi vientimahdollisuuksiakin entisiin itäblokin ja Etelä-Euroopan maihin.

Jos Trump sattuu voittamaan niin vientimahdollisuudet kasvaisi Meksikon suunalle.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Riippuu kai vähän siitä kuinka raja suljetaan.

Kuinkahan kauan 30 00:lla uustyöttömällä palaisi aikaa koko itärajan mittaisen 15 metriä korkean muurin rakentamiseen? Porkkanana olisi palkan lisäksi myös se, ettei hyville apajille tulisi uusia pyrkijöitä. Eikä sitä tiedä, vaikka tällaisen projektin myötä hankitulle osaamiselle löytyisi vientimahdollisuuksiakin entisiin itäblokin ja Etelä-Euroopan maihin.

Minä luulen että Unkarilla ja eräillä Balkanin mailla on tästä huomattavasti parempaa tietotaitoa. Ei lähde Suomi nousuun aitateknologialla.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Minä luulen että Unkarilla ja eräillä Balkanin mailla on tästä huomattavasti parempaa tietotaitoa. Ei lähde Suomi nousuun aitateknologialla.

Taitavat olla sellaista pilipali-piikkilankaporukkaa. Ainoa todellinen muuriosaaja taitaa olla Israel, mutta tiedä sitten kuinka hyvässä huudossa juutalaiset ovat itäisessä Euroopassa - Näyttävätkin aikalailla niiltä, joita muurin olisi tarkoitus ainakin hidastaa. Meksikon rajan muuri taitaa kyllä olla heille suhteellisen varma nakki. Olkoon Trump itse rakentajista mitä mieltä tahansa, niin voinemme luottaa vanha rahan saavan viestinsä perille.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen avaus: Päätoimittaja Alexis Kouros: Turvapaikanhakijoiden kotouttaminen on väärä lääke Euroopan pakolaiskriisiin | Yle Uutiset | yle.fi

Tottahan tuo tavallaan on, että pakolaiset kotouttamalla myös ylläpidetään pakolaisuuden "kannattavuutta" lähtömaissa. Pakolaisuudesta keskusteltaessa minua ihmetyttääkin usein se, kuinka vähälle huomiolle esim. paluumuutto jää. Kaiken järjen mukaan se olisi nimenomaan sitä parasta kehityspolitiikkaa, että ihminen saa väliaikaisen turvapaikan, oppii täällä esimerkiksi demokraattisen yhteiskunnan ja oikeusjärjestelmän toiminnasta ja voisi viedä näitä vaikutteita kotimaahansa tilanteen siellä normalisoituessa. Jonkin verran tätä on tapahtunut esimerkiksi Somalian kohdalla, mutta potentiaalia olisi paljon laajempaankin kehitystyöhön. Toisinaan vain tuntuu, että pakolaisuudessa näiden ihmisten jääminen turvapaikan tarjonneeseen maahan on jonkinlainen itseisarvo ja osa sitä paljon puhuttua "monikulttuurisuuden rikkautta". Kuitenkin pitkällä aikavälillä tavoitteen pitäisi olla se, että pakolaiseksi ei enää pitäisi lähteä esim. Afrikasta vaan että Afrikka kehittyisi lähemmäs länsimaiden elintasoa. Potentiaalia noissa nykyisissä kriisimaissa on vaikka kuinka paljon eikä mikään maa tai kansa ole tuomittu ikuiseen kurjuuteen. Pelkäänpä että nykyinen käytäntö johtaa lähinnä väestönsiirtoihin köyhemmistä maista kehittyneisiin maihin. Pahimmassa tapauksessa vielä tyhjennämme lähtömaita keskiluokasta ja vaikeutetaan siten näiden maiden kehitystä edelleen. Selvää on, että absoluuttisessa köyhyydessä elävät eivät pääse mukaan tähän nykyiseen turvapaikanmetsästykseen.

Ongelmia tuossa Kouroksen tarjoamassa mallissa on tietysti olemassa. Esimerkiksi kriiseillä on tapana pitkittyä ja joillekin paluumuutto ei yksinkertaisesti ole mahdollista niin kauan kuin esim. tietyt poliittiset tahot hallitsevat tiettyjä maita (etniset erimielisyydet ym.). Uhkana olisi myös tiettyyn välitilaan joutuminen, eli pakolainen ei koe olevansa osa uutta asuinmaata eikä kuitenkaan koe mahdolliseksi paluuta alkuperäiseen kotimaahansa. Tällöin ihminen jää tietysti ulkopuoliseksi uudessa maassa eikä integroidu esim. työvoimaan, jos jättää esimerkiksi kieliopinnot tekemättä. Jos samalla vastaanottajamaan on kuitenkin ylläpidettävä näitä pakolaisia esim. verovaroin niin ei siitäkään hyvää seuraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös