Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 269 317
  • 28 700

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä on kyllä taas pettämätöntä logiikkaa. Eli kun kadulla partioi muutama kuulapää, rupeaa suvaitsevaisto heti viljelemään uhkaavaa "Toistaiseksi kaikki hyvin, mutta oottakaas vaan"-retoriikkaa.
Vastaavasti voisi kysyä, että onko tuo toiminta ihan ok, koska vielä ei ole tiettävästi yhtäkään mustaa miestä listitty?
Taas vastaavasti kun "rasismiöyhöttäjät" puhuvat kymmenientuhansien pakolaisten aiheuttamista potentiaalisista ongelmista, joiden realisoitumisesta on kaiken lisäksi roppakaupalla havaintoja ympäri maailmaa, nämä skenaariot tuomitaan suvaitsevaiston keskuudessa turhaksi pelotteluksi? Eihän meillä Suomessa, koska...
Eikai kukaan kiellä, etteikö tähän pakolaiskriisiin liittyisi lukuisia uhkakuvia ja ongelmia - muuten siitä tuskin puhuttaisiin kriisinä. Oma kritiikkini liittyy tähän hysteeriseen pelonlietsontaan ja ongelmien liioitteluun.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Etkös sinä itse toimi juuri tuolla tavalla.. Liioottelet,leimaat ja demonisoit katupartioita?
Onko jokin väittämäni katupartioista paikkaansapitämätön?

edit: lisään vielä sen verran, että olen enimmäkseen kritisoinut juuri tätä SOO-porukkaa. Toki on ollut muitakin katupartioita, jotka eivät varmasti ansaitse samanlaista kritiikkiä. Esim. YLE näytti syksyllä pätkän kylänmiehistä, jotka olivat verkkarit jalassa partioimassa. "Lenkkeillä saa kuka tahansa", totesivat.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Onko jokin väittämäni katupartioista paikkaansapitämätön?

Ainoa väittämä joka pitää paikkansa on se että joillakin on väkivalta rikoksia taustalla. Siis joillakin jäsenillä ei kaikilla. Mitään eivät ole tehneet muuta ku kävelleet ja kaikesta päätellen säikäyttäneet vauhtiraidat suvakki leirin pöksyihin..
 
Valittevasti joudumme näitä oman elämänsä sheriffejä katselemaan jatkossakin, sillä poliisilla on aika vähän työkaluja puuttua partiontiin.
Olen samaa mieltä, ei mitenkään voida hyväksyä katupartioita. Ne heikentää turvapaikanhakijoiden turvallisuuden tunnetta, eihän maahanmuuttajat kohta uskalla pimeällä liikkua kaupungilla. Saattaa turvapaikanhakijat joutua Odinin sotureiden raiskaamiksi, varsinkin kun kesä tulee ja turvapaikanhakijoiden vaatteet vähenevät.
Nyt kun on ollut niin paljon näitä odinin sotureiden tekemiä raiskauksia ja turvapaikanhakijoiden ahdistelua, niin kyllä poliisin pitäisi saada ne kuriin.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Vastaavasti voisi kysyä, että onko tuo toiminta ihan ok, koska vielä ei ole tiettävästi yhtäkään mustaa miestä listitty?
Eli tuomitaan porukka historiansa ja ulkonäön perusteella, koska jotain tulee vääjäämättä tapahtumaan? Onpas ennakkoluuloista öyhöttämistä.

Eikai kukaan kiellä, etteikö tähän pakolaiskriisiin liittyisi lukuisia uhkakuvia ja ongelmia - muuten siitä tuskin puhuttaisiin kriisinä. Oma kritiikkini liittyy tähän hysteeriseen pelonlietsontaan ja ongelmien liioitteluun.
Tähän asti tapahtunutta, pelkästään Suomessa:
- kymmeniä raiskauksia julkisella paikalla
- satoja, ellei tuhansia ahdisteluja julkisella paikalla
- kymmeniä tapauksia häiriökäyttäytymisestä ja väkivallanteoista julkisella paikalla
- yllä mainittujen yksittäistapauksien lisäksi satapäinen maahanmuuttajajoukko järjestäytyneenä julkiselle paikalle häiriköimään
- satoihin miljooniin nousevat suorat ja välilliset kustannukset, joita turvapaikanhakijoista vääjäämättä koituu
- sekä bonuskategoriasta kunniamaininta: turvapaikanhakijoiden joukosta kiinniotettu terrorismiin/sotarikoksiin epäiltyjä henkilöitä

Nämä kaikki kertynyt vain noin kolmen kuukauden ajalta. Ja tämä saldo on saavutettu jo vaiheessa, kun maassa on noin 30.000 turvapaikanhakijaa ja määrän odotetaan kasvavan tänä vuonna reippaasti. Sinä olet valmis sivuuttamaan ylläluetellut havainnot ja väittämään esitettyjä uhkakuvia liioitelluiksi?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nyt, kun konstaapeli Pakkanen vihdoin on ollut muutaman viikon töissä, on kaikenlainen partiointi ollut varsin tarpeetonta. Turvapaikan lämpö on kelvannut Hamuileville Apolloille aivan mainiosti.
Muutama Eino Leinon säkeistö "Hymyilevästä Apollosta", 118 vuoden takaa:

"Kun aavehet mieltäsi ahdistaa,
niin lemmi! - ja aavehet haihtuu.
Kun murheet sun sielusi mustaks saa,
niin lemmi! - ja iloks ne vaihtuu.
Ja jos sua häpäisee vihamies,
niin lemmellä katko sen kaunan ies
ja katso, hän kasvonsa kääntää pois
kuin itse hän hävennyt ois.

Kuka taitavi lempeä vastustaa?
Ketä voita ei lemmen kieli?
Sitä kuulee taivas ja kuulee maa
ja ilma ja ihmismieli.
Kas, povet se aukovi paatuneet,
se rungot nostavi maatuneet
ja kutovi lehtihin, kukkasiin
ja uusihin unelmiin."

Onkohan tämä otettu kotoutuksessa liian tosissaan?
 

Rankkari

Jäsen
Kesän aikana tulee yleinen mielipide kääntymään huomattavasti hyväksyttävämmäksi katupartiointia kohtaa.
Tummat pojat lisäävät pahantekojaan, ja kukkahattuihmiset heräävät onnellisuus kuplastaan, partiointi myönteisemmiksi. Yksi syy on se, että poliisilla ei tule olemaan riittäviä resursseja yleiseen turvallisuden valvontaan.
Tarkennan vielä, että kukkahattujen kärkiporukkaa ovat kokoomuslaiset, Stupido johtajanaan. Sori.
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oletetaan, että katupartiointi tulisi samalla tavalla luvanvaraiseksi kuin mielenosoitukset, kumpikohan saisi poliisilta luvan ko. toimintaan ja kumpi ei – hiuksensa pois leikanneet heikkolahjaiset kovikset, joilla usealla on rikosrekisteri vai peruukkeja käyttävät komediamieliset teatteri-ihmiset, joilla on avoin suhtautuminen ulkomaalaisiin.

Täytyy varmaan perua kaverin polttarit ja vappu, kun Tampereen viimeöinen tapaus on niin kovin tuomittavaa.

Mielenosoituksiin ei ole tarvinnut lupia sitten Kekkosen ajan. Ilmottelet vaan ajan ja paikan niin voit osoitella mieltäsi ihan rauhassa.
 
Eli tuomitaan porukka historiansa ja ulkonäön perusteella, koska jotain tulee vääjäämättä tapahtumaan? Onpas ennakkoluuloista öyhöttämistä.

"Olemme isänmaallinen valkoisen Suomen puolesta taisteleva järjestö."

Tuo on tekstiä, ei vaatetusta. Jos tuo on mielestäsi ihan OK, ei ole väärin kutsua sinua natsiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Poliisi epäilee: Ulkomaalaistaustaisten miesten joukko piiritti – äiti ja tytär joutuivat karmean hyökkäyksen uhreiksi uudenvuodenyönä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mihinkään suurempaan ilmiöön liittymätön yksittäistapaus, jossa suomalainen äiti ja tytär ovat rasistisesti vastustaneet monikultturismia.

Kölnistä paljastui uusi peittely: turvapaikanhakijoiden juhlassa rajua joukkoahdistelua - Ulkomaat - Verkkouutiset

Pakolaiset ahdistelivat "Tervetuloa pakolaiset!" tapahtumassa naisia, mutta ilmoituksia ei haluttu tehdä asiasta jottei asia tulisi julkisuuteen. Oikein tehty. Näin estetään rasismin leviäminen.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Niin teki. Eli väärin äänestetty. Mutta tekeekö se Annasta rasistin? Tai kauppiaasta? Pitäisikö tummempien kavereiden antaa varastaa mitä haluaa koska rasismi? Rasmuksessa tehtiin Annasta ja kauppiaasta rasisteja. Kyllä omasta mielestänikin vauvan pelastaminen on isompi juttu kun kaljan pelastaminen mutta en ala itkemään rasismista koska täällä on paljon suurempiakin ongelmia kuin vuoden helsinkiläinen. Ei kannata panna liikaa painoarvoa nettiäänestyksille joita yksi henkilö pystyy manipuloimaan.
Juu, tuohon rasismipuoleen ottanut edes kantaa, kun koko syyte oli niin absurdi. Lähinnä vain ihmettelin äänestyksen lopputulosta ja ihmisten mahdollisia äänestysperusteita, mutta kuten sanoit, nettiäänestykset ovat aina mitä ovat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
"Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa. Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä."
Hyi saatana mitä eläimiä.

Tulkaa nyt joku taas muistuttamaan kuinka suomalaisetkin syyllistyy aivan samoihin eikä saa yleistä tiettyä ryhmää.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
"Miehet eristivät heidät toisistaan ja alkoivat nuolla tyttären kaulaa ja naamaa. Kun äiti yritti mennä väliin, häntä ryhdyttiin lyömään lapsen edessä."

Nämä katupartion tyypit tekevät samaa ja luovat uhkakuvia yhä pahemmasta, samoin he rynnäköivät uimahallien naisten osastoille. Kaikki heistä ovat rikollisia ja rasisteja. Eikun. On hauskaa kyllä miten tuo suvakki siipi ei siedä milliäkään yleistämistä maahanmuuttajista, mutta nämä katupartiopojat on helppo niputtaa 100% kategoriaan sitä sun tätä. Kuten sanottu tämä suvaitsevasiipi on lopulta heti pinnan alla hyvinkin ahdasmielistä väkeä, niin ja sokeaa siihen päälle.

Tuo käytös on tosiaan jo eläimen käytöstä, ei sellaisen ihmisen käytöstä, jolle olisi suomessa mitään käyttöä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tää ei vissii olt täällä vielä:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...t-kolmannes-ei-luota-poliisin-turvaan/5694074
----
MTV:n teettämässä kyselyssä 39 prosenttia vastaajista ilmoittaa hyväksyvänsä sellaiset katupartiot, jotka ovat kertoneet suojaavansa kantasuomalaisia.

Suurempi osa eli 45 prosenttia ei kuitenkaan hyväksyisi tällaisia partioita. Yhteensä 15 prosenttia ei ilmoita kantaansa.
----

Katupartioiden melko suuri kannatus voi selitty osin sillä, että yli kolmannes (36 prosenttia) kyselyyn vastanneista ajattelee, ettei poliisi pysty tällä hetkellä huolehtimaan omasta ja läheisten turvallisuudesta.

Yli puolet (52 prosenttia) on kuitenkin sitä mieltä, että poliisi suojaa riittävästi ihmisten turvallisuutta.
Tässä toinen uutinen samasta kyselystä:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...-jonkinlaista-turvavalinetta-mukanaan/5693746
Selvä enemmistö MTV Uutisten kyselyyn vastanneista suomalaisista katsoo, että oma turvallisuudentunne ei ole vähentynyt kodin ulkopuolella liikkuessa viimeisen puolen vuoden aikana. Lähes 1400 vastaajasta näin vastasi hieman alle 70 prosenttia. Reilu 30 prosenttia koki turvallisuudentunteen vähentyneen.

Eniten turvallisuudentunteen koetaan heikentyneen Itä-Suomessa (40%) ja vähiten Lapissa (28%).
----
Turvallisuudentunteen vähenemisestä kertoneista yli puolet (56%) on antanut läheisilleen ohjeita turvallisuudesta huolehtimisen suhteen.

Samasta ryhmästä yli puolet (54%) pyrkii liikkumaan ilta- ja yöaikaan muiden ihmisten seurassa. Noin 47 prosenttia kertoo välttävänsä tietyillä alueilla liikkumista ja 28 prosenttia kantaa jonkinlaista turvavälinettä mukanaan.
----

Linkit siis mtv:n sivuille. Ite täytyy ihmetellä tota Itä-Suomen lukemaa, en sitten tiiä mikä on muualla tilanne mut ei ainakaan miusta Joensuussa oo juurikaan turvallisuus tilanne heikentyny ja pitää nyt tähän lisätä se, etten nyt näe tilannetta edes niin pahana et ois tällä hetkellä tarvetta katupartioille.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Koko keskustelu taitaa olla aika vinoutunutta. Mikä oikeus Euroopalla on määritellä mikä on oikeaa ja väärää kulttuuria? Naisten osana on kymmeniä tuhansia vuosia ollut tulla kopeloiduksi ja pakotetuksi sukupuoliseen kanssakäymiseen. Mikä antaa länsimaalaisille oikeuden määrittää naisten koskettelun "ahdisteluksi" ja pakottamalla tehdyn sukupuoliyhteyden "raiskaamiseksi"? Kyseessä on kuitenkin kymmeniä ellei satojatuhansia vuosia vanha käytäntö, jota perinnettä islamilaisissa maissa edellään pidetään arvossaan. Mikä oikeus meillä on väittää, että toisten kulttuuri ja vakiintuneet tavat olisivat huonompia kuin omamme? Aitoa monikulttuurisuutta olisi hyväksyä, että toisten kulttuuri on erilainen kuin omamme ja antaa heidän toimia omien tapojensa mukaan yrittämättä pakottaa omaksamaan suhteellisen nuoria ja näkökulmasta riippuen kovin keinotekoisia "moraalisesti oikeiksi" luulemiamme päälleliimattuja mahdollisesti ohimeneviä arvojamme.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuo käytös on tosiaan jo eläimen käytöstä, ei sellaisen ihmisen käytöstä, jolle olisi suomessa mitään käyttöä.

Keskiverron eläimen toiminnan vertaaminen lapsia ahdisteleviin ja nuoleskeleviin ja tämän äitiä hakkaaviin rauhansotureihin halventaa eläimiä.

Toki vesikauhuiset pedot ovat asia erikseen, niiden hoitamiseen ja tartunnan leviämisen estämiseen onkin olemassa hyväksi havaittu hoitokeino.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
On hauskaa kyllä miten tuo suvakki siipi ei siedä milliäkään yleistämistä maahanmuuttajista, mutta nämä katupartiopojat on helppo niputtaa 100% kategoriaan sitä sun tätä. Kuten sanottu tämä suvaitsevasiipi on lopulta heti pinnan alla hyvinkin ahdasmielistä väkeä, niin ja sokeaa siihen päälle.
Älä nyt iso mies itke. Mitä omaan silmään on sattunut, niin tällä ainakin on tuomittu lähinnä nämä SOO-fasistit, jotka ovat enemmistöltään tuomittuja pikku- ja isorikollisia. Omaan tajuntaan ei ainakaan näiden kaverien partiointi toisi mitään lisäturvallisuutta, enemmänkin veisi sitä pois.

"Katupartiot" voi toteuttaa normaalilla naapurivartio-meiningillä, jossa normaalit ihmiset tekevät yöaikaan pientä kierrosta tietyllä sovitulla alueella. Jos jotakin epäilyttävää tai laitonta tapahtuu, niin soitto poliisille/vartijalle.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Älä nyt iso mies itke. Mitä omaan silmään on sattunut, niin tällä ainakin on tuomittu lähinnä nämä SOO-fasistit, jotka ovat enemmistöltään tuomittuja pikku- ja isorikollisia.

Enemmistö Suomeen tulevista on elintason perässä (tarkalleen n 70%) ja enemmistö ei ole 10v kuluttuakaan töissä, voimme siis huoletta leimata kaikki turvapaikanhakijat elintasopakolaisiksi ja loisiksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös