Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 257 527
  • 28 700

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Persut olisivat voineet puuttua naisten kokemaan väkivaltaan esim. ehdottamalla lisärahoitusta turvakodeille, joita on Suomessa hyvin niukka määrä.
Vuoden 2015 alkuun asti ensi- ja turvakotien rahoitus ei muuten ollut valtiolla. Se siirrettiin sinne vasta HE 186/2014 mukaisesti ja toisessa lähetyskeskustelussa PTK127/2014 voi tutustua Persu-kansanedustajien puheenvuoroihin. Tässä pari greatest hitsia:

Johanna Jurva, PS:

"Arvoisa herra puhemies! Perussuomalaisten mielestä on hyvä, että turvakotien rahoitus siirtyy valtiolle. Eli valtio maksaa jatkossa korvauksen turvakotipalvelujen tuottajille akuutin kriisiavun kustannuksiin. Turvakotitoiminnan avohuollon palvelut jäävät edelleen kuntien vastuulle.

Valtio on varannut ensi vuoden budjettiin 8 miljoonaa euroa turvakotipalveluihin. Asian käsittelyn yhteydessä nousi esille, ettei varattu määräraha riitä turvaamaan edes nykyistä, reilua 120:tä perhepaikkaa, vaan määrä tippuu tällä rahoituksella noin 90 paikkaan.

Suomi on sitoutunut Istanbulin sopimukseen, jonka mukaan Suomessa tulisi olla reilu 500 turvakotipaikkaa. Myös turvakotiverkoston on oltava maan kattava, jotta apua saa asuinpaikasta riippumatta. Perussuomalaiset edellyttävät, että Suomessa tulee olla riittävästi turvakotipaikkoja, ja tämä vaatisi asiantuntijoiden laskelmien mukaan rahoituksen lisäämistä".

Hanna Mäntylä, PS:

"Alueellisten palveluiden saatavuus tulee ottaa turvakotipalveluissa vahvasti huomioon. Lapissa, jossa perheväkivaltaa koskevia kotihälytyksiä tehdään Etelä-Suomen alueisiin nähden lähes puolet enemmän, turvakotipalveluita tarjotaan vain Rovaniemellä. Lisäksi keskustelussa on hyvä nostaa esiin myös se seikka, että turvakotipalveluihin tukeutuvat henkilöt joutuvat usein turvautumaan myös muihin tukitoimiin, kuten Rikosuhripäivystyksen palveluihin. Myös Rikosuhripäivystyksen ja kaikkien muidenkin perheväkivallan uhreille tärkeiden tukitoimien paikallinen saatavuus on jatkossakin turvattava. Kuitenkin hallituksen esityksessä vuodelle 2015 varattu 8 miljoonan euron määräraha on auttamatta liian pieni, jotta sillä saataisiin taattua edes tämänhetkinen palveluverkon laajuus. Jotta pystyisimme tarjoamaan edes nykyisen kaltaisen laajuuden turvakotipalveluissa, on asiantuntijoiden mukaan tulevalle vuodelle varattava määrärahoja noin 11,5 miljoonaa euroa.

Anne Louhinen, PS:

"Tällä hetkellä Suomessa on noin 20 turvakotia, joiden perhepaikkaluku vaihtelee. Yhteensä perhepaikkoja on noin 123.

Euroopan neuvoston suositusten mukainen turvakotien yhteenlaskettu perhepaikkamäärä olisi Suomelle noin 530 paikkaa. Tämä edellyttäisi ministeri Huovisen mukaan, muutaman vuoden takaisen laskelman perusteella, 32:ta miljoonaa euroa. Valtion talousarviossa tarkoitukseen osoitetaan kuitenkin vain 8 miljoonaa euroa. Eli olemme varsin kaukana siitä rahoituksesta, jolla turvakotitoiminta aikuisten oikeasti voitaisiin toteuttaa.

Aiotko siis lukita vastauksesi että Persut eivät ole ehdottaneet lisärahoitusta turvakodeille, joita on Suomessa hyvin niukka määrä? Vähän niinku se että Suomi on patriaarkaalinen maa ja täällä on vallalla mies on perheenpää ajattelu ja nainen jää kotiin?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Oletko sinäkin sitä mieltä, että ihminen on jotenkin enemmän "mies", jos hänellä on karvoja rinnassa sen sijaan, että hän ajaisi kaikki ihokarvat pois, pistäisi mekon päälle ja meikkiä naamaan? Kuulostaa suoraan sanottuna melkoisen taantumukselliselta ajattelutavalta. Ei ihme, että teidän mielestänne feministien keskusteluja ei kannata lukea, jos omat käsityksenne sukupuolirooleista ovat noin kivikautisia. Mutta jos itsekin kävisitte joskus edes vilkaisemassa niitä debatteja, voisitte oppia jotain sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Ja myös sukupuolettomien oikeudesta ihmisarvoiseen elämään.

Ei sitä tarvitse hävetä jos ajelee karvansa ja pukeutuu naiseksi, minusta on erittäin rohkeaa avautua siitä tällä palstalla. Hattu päästä. Laki mahdollistaa jo nyt tuomitsemaan raiskauksista ankarammin kuin meidän oikeuslaitoksemme monissa tapauksissa menettelee, en vain tiedä mitä tekemistä sillä asialla on pakolaispolitiikan kanssa.
 
Minun ei tarvitse hakea boostia omille näkemyksilleni jostain väsyneestä rasmus ryhmästä. Osaan kyllä hankkia tietoa ja muodostaa mielipiteeni ihan itsekin.

Minä en puhunut Rasmus-ryhmästä, vaan Facebookin feministiryhmästä. Mikä sinun mielestäsi on parempi tietolähde, jos haluaa perehtyä nykyfeminismiin?

Tuo "minun ei tarvitse käydä sivustolla x, koska osaan kyllä hankkia tietoa itsekin" on sitten jo melkoisen absurdia tekstiä. Sen kun voi sujuvasti liittää ihan mihin tahansa mediaan ja kertoa, että ei minun tarvitse seurata mitään tiedotusvälineitä, kun tiedän itse kyllä miten asiat ovat.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Sillä lailla, että esim. vuoden 2011 vaaliohjelmassa Perussuomalaiset pitivät raiskauksista annettuja rangaistuksia aivan liian lepsuina ja vaativat niihin kovennuksia: https://www.perussuomalaiset.fi/wp-...ussuomalaisten_eduskuntavaaliohjelma_2011.pdf

Viime aikoina kuultu "eipä ole ennen raiskauksista huolestuttu" on öyhötystä.

Ensi- ja turvakotienliitto tarjosi ennen tuon saman vuoden eduskuntavaaleja ehdokkaille tilaisuuden kertoa näkemyksiään perheväkivallasta. Jos tähän mahdollisuuteen tarttuneita ehdokkaita katsoo, niin kaikki puolueet olivat mukana samaa luokkaa olevalla innolla.

http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/eduskuntavaalit-2011/
 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452926878263.html
Iltasanomien lainaamassa uutisessa taasen kerrotaan että yksi mies(tphakija) tunkeutui pukuhuoneeseen.

No, yhtä kaikki, tulos oli se, että kaikki läheisen vokin 16-17v tphakijat saivat porttikiellon uimahalliin. Yhden eksyneen pakolaisen takia?
Aika rasistista.
Niin, mitenhän tuo oikeasti voi olla laillista, että kaikille turvapaikanhakijoille laitetaan porttikielto halliin. Eikö sille yhdelle henkilölle vain pitäisi laittaa porttikielto? Mitä ne muut ovat tehneet saadakseen porttikiellon?

Samaa ihmettelin jo pari päivää sitten, kun uutisoitiin miten joihinkin tanskalaisiin yökerhoihin alettiin vaatia sisäänpääsyyn tanskan tai englannin kielen osaamista, kun turvapaikanhakijat olivat aiheuttaneet pahennusta naisia ahdistellessaan. Vaikutti vahvasti rasistiselta toiminnalta, että ei haluttu turvapaikanhakijoita sinne, mutta siinä myös vedottiin turvallisuustekijöihin, että jos vaikka tulee tulipalo niin on huono tilanne jos asiakas ei osaa tanskaa tai englantia.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Kovasti rasmus ryhmän aivopierut tuntuu häiritsevän täällä joitain. Joka sinänsä on varsin lähellä tätä pakolais tilannetta sillä onhan kyseinen ääriliike noussu esiin turvapaikanhakijoilla ratsastaen.
 
Ei sitä tarvitse hävetä jos ajelee karvansa ja pukeutuu naiseksi, minusta on erittäin rohkeaa avautua siitä tällä palstalla. Hattu päästä. .

Ja sieltähän paukahti heti muka-suvaitsevaisen näppikseltä juuri sellainen transmisogynistinen viesti, jollaista osasin odottaakin. Jos kirjoitan täällä, että minusta homoseksuaalit ovat ihmisiä ihan siinä missä muutkin, sinä voisit tuolla samalla logiikalla kommentoida, että "onpa hienoa, kun joku uskaltaa tunnustaa tällä palstalla homoutensa". Sehän olisi oikein hauskasti lohkaistu. Katsokaas kun homot on sellaisia puppelipoikia, hehheh.

Murheellisintahan tässä toki on se, että sinäkin ilmeisesti kuvittelet olevasi jotenkin avarakatseinen ihminen, vaikka todellisuus on selvästikin jotain ihan muuta. Toki ymmärtäähän sen, kun ikää taitaa olla jo mittarissa melko rapsakasti.
 
Kovasti rasmus ryhmän aivopierut tuntuu häiritsevän täällä joitain.

Minusta ikävintä on se, että jos täällä siteeraa esim. Emma Karin, Veronika Honkasalon, Rosa Liksomin, Tiina Rosenbergin tai Jari Tervon näkemyksiä, niiden siteeraamista paheksutaan kovasti, mutta kovin harvoin saa kuulla mitään perusteluja siitä, että mikä noiden ihmisten ajatuksissa on paheksujien mielestä pielessä.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, mitenhän tuo oikeasti voi olla laillista, että kaikille turvapaikanhakijoille laitetaan porttikielto halliin. Eikö sille yhdelle henkilölle vain pitäisi laittaa porttikielto? Mitä ne muut ovat tehneet saadakseen porttikiellon?

Tämä on kyllä periaatteellisella tasolla väärin. Länsimaiseen oikeiskäsitykseen ei kuulu kokonaisten ihmisryhmien syrjintä. Miten käy sille vaihto-oppilaalle jonka ulkoinen habitus vastaa turvapaikanhakijaa eikä suomikaan oikein suju. Ja mielestäni tällaiset porttikiellot laskevat aina kynnystä seuraaviin porttikieltoihin, kohta ei kai pääse uimahalliin mikäli vaikuttaa juntilta tms.

Minä näkisin ratkaisuna turvapaikanhakijoiden liikkumisen rajoittamisen heidän ensimmäisena maassaolovuotenaan. Täysi vapaus liikkua ja käyttää uimahalleja yms. tulisi vasta kun turvapaikanhakija on todettu ymmärtäneensä uuden kotimaansa tavat ja lait.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovasti rasmus ryhmän aivopierut tuntuu häiritsevän täällä joitain. Joka sinänsä on varsin lähellä tätä pakolais tilannetta sillä onhan kyseinen ääriliike noussu esiin turvapaikanhakijoilla ratsastaen.
Pointti on enemmänkin siinä, että jos täällä siteeraisi sellaisia maahanmuuttokriitikoita, kuten Seppo Lehto, Johan Bäckman tai Timo Hännikäinen, niin eipä siinä paljon järkeä olisi. Tuo kolmikko on ilman muuta maahanmuuttokriitikoita, mutta heidän kirjoituksensa eivät varmaankaan kuitenkaan edusta maahanmuuttokriittisten valtavirtaa. Aivan kuten Rasmusryhmän hölmöimpien kirjoitusten kirjoittajat eivät edusta suvakkien valtavirtaa. Ehkäpä voisimme keskittyä enemmän siihen, mitä täällä kirjoitellaan toisillemme ja jätetään noi ulkopuoliset hörhöt vähemmälle.
 
Minä näkisin ratkaisuna turvapaikanhakijoiden liikkumisen rajoittamisen heidän ensimmäisena maassaolovuotenaan. Täysi vapaus liikkua ja käyttää uimahalleja yms. tulisi vasta kun turvapaikanhakija on todettu ymmärtäneensä uuden kotimaansa tavat ja lait.
No olisiko tuo liikkumisen vapauden rajoittaminen sitten laillista sekään? Mutta eihän toisaalta varuskunnastakaan saa poistua ilman lupaa tai milloin vain.
Ehkä niille Haukiputaan turvapaikanhakijoille olisi voinut vaan järjestää yhteisen uimahallikäynnin kuten kouluryhmille. Paitsi että eihän heitä voi estää käymästä illalla uimassa sen lisäksi.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Kovasti rasmus ryhmän aivopierut tuntuu häiritsevän täällä joitain.

Siinä on se riski, että joku äärikonservatiivinen rasisti saattaa huomata, että näihin ketjuihin aika-ajoin siteerattu Mestari Eskolin on yksi tuon ryhmän pahimmista hörhöistä ja kylän kympeistä.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Minusta ikävintä on se, että jos täällä siteeraa esim. Emma Karin, Veronika Honkasalon, Rosa Liksomin, Tiina Rosenbergin tai Jari Tervon näkemyksiä, niiden siteeraamista paheksutaan kovasti, mutta kovin harvoin saa kuulla mitään perusteluja siitä, että mikä noiden ihmisten ajatuksissa on paheksujien mielestä pielessä.

Se lähinnä että ne ovat äärettömän typeriä tai jos kivempaa ilmaisua haluat niin täysin asenteellisia. Kun mielipiteet muistuttavat lähinnä uskonnolista kiihkoa, niin se aivan turha edes lähteä perustelemaan kuinka vääriä ne ovat, koska se ei muuta asiaa miksikään. Ihminen joka laukoo tollasia, ovat niin tunteella kiinni omassa katsomuksessaan, että on täysin hyödyntöntä edes väittää vastaan, koska sillä ei ole mitään vaikutusta henkilöön.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No olisiko tuo liikkumisen vapauden rajoittaminen sitten laillista sekään? Mutta eihän toisaalta varuskunnastakaan saa poistua ilman lupaa tai milloin vain.

Varusmiespalvelun aiheuttamiin vapauden rajoituksiin minäkin ajatuksiani olen vähän peilannut. Ja tulee myös muistaa että turvapaikanhakijat eivät ole Suome kansalaisia tai he eivät ole saapuneet maahan "laillisesti". Tarkoitan että turvapaikanhakijoilla ei ole tarvittavat matkustusasiakirjat kunnossa. Näistä syistä olisin valmis kaventamaan heidän oikeuksiaan määräajaksi muihin nähden.

Minun mallissani TPH saisi noin kymmenen tuntia viikossa vapaata vastaanottokeskuksesta. Tämä vapaa hänen tulisi käyttää kaupassa käyntiin ynnä muihin omien asioiden hoitoon. Vapaita myönnettäisiin vain osalle turvapaikanhakijoista kerrallaan, mikä estäisi suurien TPH-joukkojen notkumista kylillä. Näin parantuisi myös kantaväestön turvallisuudentunne.

VOKeja ei tarvitsisi aidat piikkilangalla ja vartioida konekiväärein, vaan TPHt huolehtiaivat itse kulkemisistaan. Luvattomasta poistumisesta tulisi aina merkintä ja nämä merkinnät vaikeuttavat turvapaikan tai oleskeluluvan saamista, samoin kuin kaikki muukin käytös. Asia tehdään selväksi TPHlle heti heidän saavuttuaan maahan.

Mikäli TPHlle eivät säännöt kuitenkaan mene perille vaan hän aiheuttaa vapaillaan häiriöitä tai poistuu toistuvasti luvatta VOKin alueelta, niin hänet siirretään vartioituun VOKkiin. Näistä vartioiduista VOKeista ei pääsisi vapaalle kuin erikoistapauksissa. Halutessaan TPH voi milloin tahansa pyytää kyytiä kotimaahansa valtion maksamana.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ehkäpä voisimme keskittyä enemmän siihen, mitä täällä kirjoitellaan toisillemme ja jätetään noi ulkopuoliset hörhöt vähemmälle.

Tästä täysin samaa mieltä. En näe mitään järkeä siinä, että selataan Rasmus-ryhmää, feministi-blogia tai vaikkapa Hommaforumia etsien mahdollisimman tyhmää kommenttia. Ei se hölmön kannanoton esiintuonti vie keskustelua yhtään eteenpäin vaan päinvastoin, vie ketjun väärille urille. Voihan siitä toki saada egoboostia kun löytää netistä itseään tyhmemmän ihmisen (ainakin omasta mielestään), mutta melko heikoilla kantimilla pitää itsetunnon olla mikäli sitä pitää pystyssä nauraminen nettihörhöille.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan kuten Rasmusryhmän hölmöimpien kirjoitusten kirjoittajat eivät edusta suvakkien valtavirtaa. Ehkäpä voisimme keskittyä enemmän siihen, mitä täällä kirjoitellaan toisillemme ja jätetään noi ulkopuoliset hörhöt vähemmälle.

Olen samaa mieltä. On järjetöntä kaivella äärinäkemyksiä tähän ketjuun puolin ja toisin, koska ne ohjaavat keskustelun marginaaliin. Toisaalta siitä ollaan montaa mieltä, että onko "sitä toista ääripäätä" edes olemassa, mutta palstalla alkaa vallita konsensus, että kyllä on, kuten myös esiin toit.

Erilaisista mamujen rikoksista linkkailun voisi myös supistaa vain merkittävimpiin tapauksiin ja tilastoihin, kuten Kölnin tapahtumiin, joihin jollain saattaa löytyä jotain vähän analyyttisempääkin sanottavaa. Tuskinpa täällä enää kukaan "leiriä" vaihtaa, vaikka raiskaustapauksen linkkaisi, tai vitsailisi tappelusta vastaanottokeskuksessa. Toisaalta itsehän voin olla lukematta näitä ketjuja, jos ei meno miellytä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tuohon absurdiiin Väinämöiskeskusteluun pitää muuten huomauttaa että vihervasemmisto sai tuonkin väärin.

Väinämöinen ei siis ajanut takaa alastonta naista järvessä, vaan tuo Akseli-Gallengallelan taulu ei oikein kuvaa sitä mitä kansalliseepoksessamme tapahtui:

Lainaus Wikipediasta:

"Aino on Kalevalan henkilö, Joukahaisen nuori suloinen sisar. Hän esiintyy Kalevalan kolmannessa, neljännessä ja viidennessä runossa. Kolmas runo kertoo, kuinka yltiöpäinen Joukahainen häviää kilpalaulannan vanhaa ja viisasta Väinämöistä vastaan ja joutuu loihdituksi suohon. Suosta päästäkseen Joukahainen lupaa sisarensa Väinämöiselle vaimoksi. Tämän kuultuaan Joukahaisen ja Ainon äiti ihastuu ikihyviksi saadessaan sukuun suuren sulhon. Aino kuitenkin kauhistuu kuullessaan joutuvansa vanhan miehen vaimoksi ja hukuttautuu neljännessä runossa. Viidennessä runossa Väinämöinen yrittää kalastaa Ainoa, mutta saa saaliikseen vain erikoisen kalan. Hän yrittää paloitella kalan ruoakseen, mutta se hyppääkin veteen ja kertoo olleensa Aino."
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Suomi on vajoamassa mielenvikaisuuden suohon. Karnevaali edeltää massatragediaa. Kannattaa varmaan valita elinalueensa huolella.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ihailtavasti kyllä hermo pitää. Tämä video taitaa kyllä nostaa näiden partioijien pisteitä mikäli leviää.

Tarkoituksena varmaan oli että nuo olisivat menettäneet hermonsa ja tehneet jotain paheksuttavaa? Onko tämä toinen porukka niitä Kyllikkejä?
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Erilaisista mamujen rikoksista linkkailun voisi myös supistaa vain merkittävimpiin tapauksiin ja tilastoihin, kuten Kölnin tapahtumiin, joihin jollain saattaa löytyä jotain vähän analyyttisempääkin sanottavaa. Tuskinpa täällä enää kukaan "leiriä" vaihtaa, vaikka raiskaustapauksen linkkaisi, tai vitsailisi tappelusta vastaanottokeskuksessa. Toisaalta itsehän voin olla lukematta näitä ketjuja, jos ei meno miellytä.

Toimiihan tämä myös toiseen suuntaan eli myös suomalaisten tekemät rasistiset rikokset ovat linkkauskiellossa? Polttopulloiskut, pahoinpitelyt ja syrjimiset eivät oikeuta uutisen linkittämiseen ellei se ole tehty Kölnin mittakaavassa eli noin 1000 suomalaisen miehen tekemänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös