Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 289 390
  • 28 700

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutaman kuukauden istunut hallitus ei vielä ole ehtinyt puuttua byrokratiaan, eivätkä sen toimet sinänsä liity millään tavalla virkahenkilöiden oman edun tavoitteluun. Kun rahat loppuu, niin jostain on leikattava. Yhtäkään vanhusten tai lasten hoitajaa en vähentäisi, en myöskään yhtään opettajaa, lääkäriä tai sairaanhoitajaa jne, joita tarvittaisiin enemmän kuin nyt on varaa pitää. Lastensairaalaan ei ole rahaa, vanhusten hoitoon ei ole rahaa, ilmeisesti vanhusten ruokaankaan ei oikein ole rahaa jne jne, mutta irakilaisille ja somaleille löytyy satoja miljoonia ihan tuosta vaan.

Valtion ja kuntien hallinnosta sekä virastoista pitäisi voida ulostaa puolet. Maahanmuuttobisnes pitäisi lakkauttaa kokonaan. Otetaan sen verran todellisessa hädässä olevia kuin pystytään hoitamaan valtion nykyresursseilla, ei yhtään enempää.

Ootko tietoinen kansainvälisistä sopimuksista ja niiden vaikutuksesta tähän pakolaisasiaan? Ovatko kansainväliset sopimukset sinulle tuntemattomia? Kannattaa kiihkeän keskustelun käydessä aina muistaa, että me ei voida ihan yksinään päättää omista linjoistamme vaan meidän täytyy sovittaa linjamme niihin raameihin, jotka allekirjoittamamme sopimukset määräävät. Taustatyötä, sitä kannattaa tehdä.

Haluaisin myös näistä sadoista miljoonista ihan oikeaa faktaa. Todelliset kustannukset vs. kuvitellut / liioitellut kustannukset. Kustannuksia tulee jonkin verran ja sille me ei voida mitään. Joudutaan toimimaan allekirjoitettujen sopimusten mukaisesti, haluttiin kansana sitten ihan mitä tahansa.

Tässä koko keskustelussa ollaan muutenkin hakoteillä, kun puolustetaan jotain myyttiä "Suomi suomalaisille" tai "Säilytetään yhteiskunnan yksipuolisuus." Historia todistaa täysin aukottomasti, että maailmassa ei ole koskaan ollut koko sen historian aikana sellaisia yhteiskuntia, mitä ihmiset haluavat tänne luoda. Yhteiskuntaan on aina kuulunut erilaisia ryhmiä eivätkä ryhmät ikinä ole olleet samanlaisia tai yhdenmukaisia.

Tällaisella ajatuksella ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään historiallista faktoihin perustuvaa katetta ja keskustelu on siltä osin täysin tyhjä.
 

Byvajet

Jäsen
Haluaisin myös näistä sadoista miljoonista ihan oikeaa faktaa.

Jos oletetaan, että Suomeen tulee tulevina vuosina (ei siis ainoastaan tänä vuonna) joka vuosi perheenyhdistämisineen 50 000 ihmistä, niin se tarkoittaa tulijoiden työllisyysprosentit huomioiden suunnilleen samaa kuin että Suomeen tulee vuosittain 40-50 tuhatta uutta työtöntä. "Työttömyyskulun" päälle täytyy vielä lisätä terveydenhoitokulut ja käytännön järjestelyihin (byrokratia, asuntojen rakentaminen, väliaikainen majoittaminen jne.) muodostamat kulut. Siinä se suuruusluokka kai on.

Ruotsin ennuste tämänvuotisista tulijoista on 190 000. Suomi ei ehkä noin korkealle yllä, mutta joka tapauksessa massiivinen virta tarkoittaa samaa kuin se, että joka päivä ilmoitettaisiin mittavista irtisanomisista. Ja siihen ne mainitsemani muut kulut päälle.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruotsissa on ilmeisesti sattunut tapaus jossa tp-hakija on raiskannut 3-vuotiaan. Vastaanottokeskusken työntekijät eivät ole ilmoittaneet asiasta poliisille rasismin syytteiden pelossa. Asian tullessa ilmi työntekijät yrittivät vielä piilotella tekijää.

Lähteenä Ruotsin valtion tukema vasemmistoon suuntautuva radiokanava.

Koll på länet med Per Brolléus 21 oktober kl 15:00 - Eftermiddag i P4 Kronoberg | Sveriges Radio

Tiedämme mitä tapahtui Rotherdamissa, tämä Ruotsissa. Eiköhän Suomessa tulevaisuudessa törmätä samanlaisiin asioihin. Selatessa Facebookin RASMUS- ryhmää näkee millaisia sekopäitä nämä äärisuvaitsevat ovat.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ja eikö tällä "julkisen sektori pitää itsensä tarpeellisena pakolaisten avulla"-väitteessä ole pieni ristiriita nykyisen hallituskokoonpanon huomioon ottaen?
Ei ole. Nykyhallituksessa istuu julkissektorin tissiä imevien yrittäjien edunvalvoja Kokoomus jonka mode-of-operationsiin tämä kansanvaellus sopii hyvin kun paavovuotilaisen kaltaiset ihmiskyrvät pääsevät Luona/Kuona yhtiöineen tekemään fyrkkaa. Lisäksi on myös Kokoomuksen äänestäjäkuntaan kuuluu vuokragrynderien tyytyväisenä pito. Pitkällä tähtäimellä tämä on Kokoomukselle kunnon win-win. Luona oyt voivat pumpata rahaa aivan saatanasti pari vuotta, gryndereillä on taskut täynnä rahaa ja tulijamäärän kasvaessa sosiaalitukiin ja minimipalkkaan on pakko koskea. Koska pitää olla tasapuolinen niin tietysti nämä lasketaan kaikilta maassa olevilta joka tarkoittaa halpatyöyhteiskuntaa.

Keskustalle taas tämä on tapa kanavoida rahaa syrjäkuntiin jossa kepulaiset kunnanisät taputtavat paskaisia käsiään. Toki VOKiin naapuriin joutuneet voivat olla vähän katkeria asuntojensa hinnanlaskusta mutta se lienee rasismia eikä hädälle voi laittaa hintalappua.

Kansanvaellus tuo resursseja tietyille tahoille joita nämä tahot eivät ilman kansanvaellusta saisi.

Ja koska valtio maksaa niin tämä on ilmaista.
 
Enpä ollut ennen kuullut miten paljon Ruotsissa panostetaan maahanmuuttoon. Tänä vuonna 3,5 miljardia ja ensi vuonna 4,3 miljardia. No, toki ne luvut elää jatkuvasti, mutta on kyllä hurjia summia. Ja tietysti aiempina vuosina on satsattu miljardeja, mutta eihän ne rahat hukkaan mene. Ja panostukset ei lopu ensi vuoteen tietenkään. Ruotsihan on paljon Suomea mahtavampi maa, joten siinä mielessä nuo ei varmaan niin isoja lukuja ole.

Ruotsin pakolaisarvio uusiksi – budjettirahat eivät riitä alkuunkaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ootko tietoinen kansainvälisistä sopimuksista ja niiden vaikutuksesta tähän pakolaisasiaan? Ovatko kansainväliset sopimukset sinulle tuntemattomia? Kannattaa kiihkeän keskustelun käydessä aina muistaa, että me ei voida ihan yksinään päättää omista linjoistamme vaan meidän täytyy sovittaa linjamme niihin raameihin, jotka allekirjoittamamme sopimukset määräävät. Taustatyötä, sitä kannattaa tehdä

Ja mitähän nämä meitä koskevat sopimukset ovat, jotka eivät kaikkia muita EU-maita sido? Muut, naapurikin, tekevät mitä lystäävät, Suomi seisoskelee sormi suussa. Migrin odotettu uusi linjaus ei todellisuudessa ollut mikään uusi linjaus, vaan kaikki jatkuu käytännössä entisellään. Pelaavat vain aikaa ja peittelevät kyvyttömyyttään tai kusetusta, joka tunnetaan nimellä unelma. Ovatko Orpo ja Migri ääliöitä vai tekevätkö he tämän tahallaan? Molemmat mielestäni huonoja vaihtoehtoja.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja mitähän nämä meitä koskevat sopimukset ovat, jotka eivät kaikkia muita EU-maita sido? Muut, naapurikin, tekevät mitä lystäävät, Suomi seisoskelee sormi suussa. Migrin odotettu uusi linjaus ei todellisuudessa ollut mikään uusi linjaus, vaan kaikki jatkuu käytännössä entisellään. Pelaavat vain aikaa ja peittelevät kyvyttömyyttään tai kusetusta, joka tunnetaan nimellä unelma. Ovatko Orpo ja Migri ääliöitä vai tekevätkö he tämän tahallaan? Molemmat mielestäni huonoja vaihtoehtoja.

Tutustu tausta-aineistoon ja tee sitten faktoihin perustuva analyysi asioista. Haluan faktoja enkä mututoimiston tietoja siitä, ketkä sooloilevat ja miten sooloilevat. "Ei muutkaan noudata" Ketkä eivät noudata? Miksi ihmeessä tämän asian käsittäminen on niin vaikeaa? En minäkään varasta kaupasta, vaikka joku muu varastaa. On lapsellista ja peräti uskomatonta kuulla aikuisilta ihmisiltä näitä perusteluja "ei muutkaan niin ei meidänkään tarvitse." Sopimukset ovat sopimuksia ja niihin löytyy ihan faktatietoa, että mihin ollaan sitouduttu ja mitä noudatetaan. Muutama viikko takaperin haastateltiin rajavartiolaitoksen pääjohtajaa, joka kertoi aika kattavasti ylellä ne kaikki sopimukset, jotka näihin vaikuttavat.

Tää ei ole mikään huutoäänestys ja tätä ei ratkaista noilla "RAJAT KIINNI NYT PERKELE JA SUOMI SUOMALAISILLE" -huudoilla. Ottakaa niistä faktoista selvää, esittäkää faktat ja argumentoikaa niiden avulla joko asian puolesta tai asiaa vastaan. Yhteiskunnassa noudatetaan lainsäädäntöä ja oman lainsäädäntömme lisäksi meihin vaikuttaa mm. EU-lainsäädäntö. Se on fakta ja se on asia, jota kukaan ei voi jättää huomiotta.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
SergeiK tuossa yllä selittikin jo aika hyvin miksi pyörät pyörivät, noin niin kuin taloudelliselta kantilta. Vihervasemmisto taas saa ideologista ja moraalista tyydytystä omasta laupeudestaan ja hyvyydestään. Eivät vain tajua sahaavansa omaa oksaansa, koska rahaa tulee taikaseinästä vielä toistaiseksi.

Media, tässä tapauksessa YLE ja HS, toitottavat käytännössä kritiikittä unelman ihanuutta, koska toimittajat ovat järjestään vihervassareita. Kuitenkin pääosa tavallisista ihmisistä kuvittelee niiden olevan jotenkin objektiivisia ja oikeassa raportoinnissaan. Totuushan on ilmeisesti jotain muuta.

Sitten on tämä oma yhteiskuntarakenteemme ja kulttuurimme, joka käytännössä sallii kahden vähemmistön toteuttaa itseään aika estottomasti kaikkien muidenkin kustannuksella. Tutkija Riikka Purra on kirjoittanut tästä erinomaisen tarkkanäköisesti ja analyyttisesti blogissaan.
Linkki juttuun: Yhteiskunnallisesta kokoonpanosta, osa 1 | dust/bones/politics

Erinomaisia kirjoituksia kautta linjan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sopimukset ovat sopimuksia ja niihin löytyy ihan faktatietoa, että mihin ollaan sitouduttu ja mitä noudatetaan. Muutama viikko takaperin haastateltiin rajavartiolaitoksen pääjohtajaa, joka kertoi aika kattavasti ylellä ne kaikki sopimukset, jotka näihin vaikuttavat. Tää ei ole mikään huutoäänestys ja tätä ei ratkaista noilla "RAJAT KIINNI NYT PERKELE JA SUOMI SUOMALAISILLE" -huudoilla. Ottakaa niistä faktoista selvää, esittäkää faktat ja argumentoikaa niiden avulla joko asian puolesta tai asiaa vastaan. Yhteiskunnassa noudatetaan lainsäädäntöä ja oman lainsäädäntömme lisäksi meihin vaikuttaa mm. EU-lainsäädäntö. Se on fakta ja se on asia, jota kukaan ei voi jättää huomiotta.

Kerrotko mitä kaikkia sopimuksia vastaan Saksa rikkoo yrittäessään nyt padota aloittamansa pakolaisvyöryn? En tarkoita että Saksa on pommittamassa vaan sitä, että Saksa huuteli kaikkia tervetulleeksi isoon ääneen ja varsinkin muiden suulla. Muussa tapauksessa loppuu Suomeltakin EU-tukia...

Kiinnostaisi myös tietää, onko ongelmien ulkoistaminen Turkkiin oikea tapa ja vielä maksaa siitä hyvästä 2-3 miljardia euroa?

Saksa haluaa eroon pakolaisongelmasta - lupailee Turkille EU-jäsenyyttä - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi

Tietenkin Suomi jatkaa kuten ennenkin koska rajavartiolaitoksen pääjohtaja on kertonut kattavasti kaikki ne sopimukset.

Helsingin Sanomat (maksumuuri) kertoo kyseessä olevan raadollisen kaupan:

Raadollista kauppaa EU-jäsenyydellä. Vastikkeeksi EU antaa Turkille rahaa ja kiirehtii sekä viisumivapautta turkkilaisille matkustajille että Turkin EU-jäsenyyttä. Kyse on puhtaasta kaupankäynnistä

Raadollista kauppaa EU-jäsenyydellä - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat

Mutta ei se mitään. Suomi jatkaa kuten ennenkin koska rajavartiolaitoksen pääjohtaja on kertonut kattavasti kaikki ne sopimukset.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tutustu tausta-aineistoon ja tee sitten faktoihin perustuva analyysi asioista. Haluan faktoja enkä mututoimiston tietoja siitä, ketkä sooloilevat ja miten sooloilevat. "Ei muutkaan noudata" Ketkä eivät noudata? Miksi ihmeessä tämän asian käsittäminen on niin vaikeaa? En minäkään varasta kaupasta, vaikka joku muu varastaa. On lapsellista ja peräti uskomatonta kuulla aikuisilta ihmisiltä näitä perusteluja "ei muutkaan niin ei meidänkään tarvitse." Sopimukset ovat sopimuksia ja niihin löytyy ihan faktatietoa, että mihin ollaan sitouduttu ja mitä noudatetaan. Muutama viikko takaperin haastateltiin rajavartiolaitoksen pääjohtajaa, joka kertoi aika kattavasti ylellä ne kaikki sopimukset, jotka näihin vaikuttavat.

Tää ei ole mikään huutoäänestys ja tätä ei ratkaista noilla "RAJAT KIINNI NYT PERKELE JA SUOMI SUOMALAISILLE" -huudoilla. Ottakaa niistä faktoista selvää, esittäkää faktat ja argumentoikaa niiden avulla joko asian puolesta tai asiaa vastaan. Yhteiskunnassa noudatetaan lainsäädäntöä ja oman lainsäädäntömme lisäksi meihin vaikuttaa mm. EU-lainsäädäntö. Se on fakta ja se on asia, jota kukaan ei voi jättää huomiotta.

Niistä sopimuksista jääräpäisesti kiinni pitäminen tarkoittaa Suomen osalta samaa kuin hyvinvointivaltion hyvin nopeaa alasajoa samalla, kun lähes tulkoon kaikki muut maat pyyhkivät sopimuksilla persettään. Fiksua? Ei ole, kaukana siitä. Välttämätöntä? Ei todellakaan ole, muutkaan maat eivät sopimuksista tällä hetkellä juuri välitä. Moraalisesti oikein? Ehkä, mutta se ei hirveästi lämmitä siinä vaiheessa kun valtion rahat on loppu. Moraalilla ei elä eikä ruoki työttömiä tai vanhuksia tai lapsia, valitettavasti.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Ulkomaalaispoliisi: Moni irakilainen on jo lähtenyt - "aikamoinen poistettavien joukko tulee"

Mitähän tämä tarkoittaa? " Valtiolle on joka tapauksessa halvempaa poistaa henkilöt, jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa kuin pitää heitä täällä, ainakin jos ovat yhteiskunnan elätettäviä, Wahlman sanoo."

Ei kai ilman oleskelulupaa voi saada mitään sosiaalietuuksia ynms ?

Eiköhän se tarkoita sitä, että tuhat euroa käteen ja finnairin siivillä kohti uutta ja parempaa tulevaisuutta.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Yhteiskunnassa noudatetaan lainsäädäntöä ja oman lainsäädäntömme lisäksi meihin vaikuttaa mm. EU-lainsäädäntö. Se on fakta ja se on asia, jota kukaan ei voi jättää huomiotta.

Näin sen pitää ollakin. Toisaalta lainsäädäntöä pitää pystyä nopeasti muuttamaan mikäli tarvetta on. Ja sitten on vielä niinkin, ettei EU-lainsäädäntö voi olla sellaista, että sen turvin raunioitetaan jotakin mitä on sukupolvien aikana rakennettu. Kun tiedetään, että useimmat jäsenmaat tulkitsevat varsin luovasti EU-lainsäädäntöä ja jättävät noudattamatta sitä silloin kun tarvitsee, niin näin pitää tietenkin Suomenkin toimia. Historiamme kyllä kertoo miten pahimillaan voi käydä maalle, joka sokeasti ja idealistisesti luottaa kansainväliseen oikeuteen ja maiden välisiin sopimuksiin. Naivi luottamuksemme sopimuksiin oli iso syy hyökkäyksen kohteeksi joutumiselle 1939. Eli kyllä nytkin aletaan olemaan niillä rajoilla, että voimme ilman huonoa omatuntoa jättää itsekin noudattamatta yhteisiä sopimuksia - siksi aikaa kunnes sopimukset saadaan neuvoteltua taas muuttuneen tilanteen tasalle. Britanniahan neuvottelee järkeviä muutoksia Schengen sopimukseen EU-kansanäänetyksensä alla ja Suomen sekä muiden rationaalisten maiden pitäisi olla tukemassa kaikin tavoin Britanniaa, jotta sisäisen ja ulkoisen liikkumisen rajoitukset saadaan voimaan koko Unionissa. Saksan völjyssä kärsimme jatkossakin, kuten nykytilannekin näyttää.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On se monelle kuitenkin parempi, että on edes se pieni toivonkipinä kuin ei mitään. Kertokaapas nyt joku "vajakki" (käytän termiä ihan provotakseni kaikkia, jotka käyttävät termiä "suvakki". Täytyy kyllä suoraan sanottuna olla aivan vitun retardi käyttääkseen moista retoriikkaa) että mikä saa teidät uskomaan, että jokainen turvapaikanhakijamies on vain joko vain kolmekymppinen elintasopakolainen, joka kaiken lisäksi valehtelee olevansa 17-vuotias tai sitten jos sillä onkin perhettä, niin se on vain julma ihminen joka jättää perheensä ja lähtee muualle bilettämään.

Ei ne kaikki ole, mutta n. 70 % taitaa tällä hetkellä ihan tilastollisesti olla elintasopakolaisuutta tavoittelevia. 30 % sitten ovat oikeasti avun tarpeessa ja saavat turvapaikan, siis tällä hetkellä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Turvapaikanhakijoiden rikoksista ei siis enää tiedoteta, tai siis tiedotetaan, muttei paljasteta kyseessä olevan turvapaikanhakija.

Päätös tuntuu uskomattomalta lisäten luultavasti edelleen huhuja ja MV-lehtiin tukeutumista... Ihmeellistä, ettei tuota logiikkaa ole vielä tajuttu. Joku noista asioista kuitenkin puhuu, joko se on media tai ns. vaihtoehtomedia.

Ja sitten ihmetellään, että miksi MV-lehden suosio on räjähtänyt pilviin... Mutta tokihan se on parempi että siellä tai somessa noin yleisesti jaetaan juttuja, jotka eivät välttämättä edes pidä paikkaansa kuin että poliisit ja media kertoisivat ihan faktisesti totuuden. Kumpikohan niitä yleistyksiä ja ennakkoluuloja enemmän lietsoo, totuus vai huhut?
 

cornix

Jäsen
Ei ne kaikki ole, mutta n. 70 % taitaa tällä hetkellä ihan tilastollisesti olla elintasopakolaisuutta tavoittelevia. 30 % sitten ovat oikeasti avun tarpeessa ja saavat turvapaikan, siis tällä hetkellä.

Eli koska Japani ei ota vastaan yhtään turvapaikanhakijaa niin nuo 30% olisivat myös elintasopakolaisia jos Suomen sijasta Japaniin olisivat pyrkineet. Miten se on mahdollista?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ulkomaalaispoliisi: Moni irakilainen on jo lähtenyt - "aikamoinen poistettavien joukko tulee"

Mitähän tämä tarkoittaa? " Valtiolle on joka tapauksessa halvempaa poistaa henkilöt, jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa kuin pitää heitä täällä, ainakin jos ovat yhteiskunnan elätettäviä, Wahlman sanoo."

Ei kai ilman oleskelulupaa voi saada mitään sosiaalietuuksia ynms ?

Ilman oleskelulupaa ei pitäisi saada lakien mukaan mitään tukia. Ei yhtään mitään, sillä he ovat laittomasti maassa. Mutta kyllä minäkin aika vahvasti epäilen, että kun Suomessa kuka tahansa ihminen oleskelee eikä ole rahaa ja sossuun menee asiaansa valittamaan, niin sitä rahaa kyllä ainakin jonkin verran saa. Nehän on sossuntätien omia ja kaiken lisäksi salaisia päätöksiä jokainen.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ja sitten ihmetellään, että miksi MV-lehden suosio on räjähtänyt pilviin... Mutta tokihan se on parempi että siellä tai somessa noin yleisesti jaetaan juttuja, jotka eivät välttämättä edes pidä paikkaansa kuin että poliisit ja media kertoisivat ihan faktisesti totuuden. Kumpikohan niitä yleistyksiä ja ennakkoluuloja enemmän lietsoo, totuus vai huhut?
Ehkä tässä olisi parempi mennä ihan ongelman lähteelle asti, eli opettaa peruskoulussa parempaa medialukutaitoa. Nythän tässä on edelleen usein kysymys siitä, että ihmiset haluavat lukea ja uskoa sellaista uutisointia, joka miellyttää heitä itseään. Siksi MV-lehden suuri suosio.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä tässä olisi parempi mennä ihan ongelman lähteelle asti, eli opettaa peruskoulussa parempaa medialukutaitoa. Nythän tässä on edelleen usein kysymys siitä, että ihmiset haluavat lukea ja uskoa sellaista uutisointia, joka miellyttää heitä itseään. Siksi MV-lehden suuri suosio.

Tottahan tuokin on. Mutta jos edes yksi valtamedia uutisoisi asioista totuudenmukaisesti eikä jäisi kiinni milloin mistäkin valheesta tai totuuden peittelystä tai vääristelystä, niin koko MV-lehdelle ei olisi tilausta kuin huumorilehtenä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ootko tietoinen kansainvälisistä sopimuksista ja niiden vaikutuksesta tähän pakolaisasiaan? Ovatko kansainväliset sopimukset sinulle tuntemattomia? Kannattaa kiihkeän keskustelun käydessä aina muistaa, että me ei voida ihan yksinään päättää omista linjoistamme vaan meidän täytyy sovittaa linjamme niihin raameihin, jotka allekirjoittamamme sopimukset määräävät. Taustatyötä, sitä kannattaa tehdä.
Ei tarvitse rikkoa kansainvälisiä sopimuksia, riittää kun vaan vähentää sosiaaliturvaa näiltä siirtolaisilta jonka perässä ja houkuttelemina suurin osa niistä tänne tulee. Ei näitä onnenonkijoita ole montaakaan esim. Virossa näkynyt, kun eivät rahaa maahantulijoille anna ja siitä saa päättää jokainen maa itse.
Suomen ei tarvitse eikä pidä olla koko maailman sosiaalipankki. Maailmasta ei hätä ja autettavat lopu, siinä vaan loppuu suomalaisten rahat moneen kertaan ennen sitä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eli koska Japani ei ota vastaan yhtään turvapaikanhakijaa niin nuo 30% olisivat myös elintasopakolaisia jos Suomen sijasta Japaniin olisivat pyrkineet. Miten se on mahdollista?

Tiesitkö, että Japanissa ja Suomessa on eri lait? Siten se on mahdollista.

Japani toki vetää aivan oikeaa linjaa asian suhteen, sillä heillä ei ole mitään tekemistä koko kriisin kanssa, he eivät ole sitä aiheuttaneet tai siihen osallistuneet millään tavoin. Miksi heidän pitäisi ottaa yhtään pakolaista? Japani pitää huolen omista kansalaisistaan, kuten jokaisen valtion ensisijainen tehtävä on. Sitten muista, jos on varaa ja halua, Japanilla ei ole ja sitä päätöstä pitää kunnioittaa, koska se on suvereeni valtio.
 
Ei tarvitse rikkoa kansainvälisiä sopimuksia, riittää kun vaan vähentää sosiaaliturvaa näiltä siirtolaisilta jonka perässä ja houkuttelemina suurin osa niistä tänne tulee.
Miten tämä käytännössä toteutettaisiin niin ettei se rikkoisi perustuslakia? Mehän siis voidaan esimerkiksi sopia, että työttömiltä tuet pois, muttemme voi sopia, että irakilaisilta työttömiltä tuet pois. Kuinka siis käytännössä saisimme juuri irakilaisilta työttömiltä tuet pois sanomatta suoraan että ne otettiin pois etnisen taustan perusteella?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten tämä käytännössä toteutettaisiin niin ettei se rikkoisi perustuslakia? Mehän siis voidaan esimerkiksi sopia, että työttömiltä tuet pois, muttemme voi sopia, että irakilaisilta työttömiltä tuet pois. Kuinka siis käytännössä saisimme juuri irakilaisilta työttömiltä tuet pois sanomatta suoraan että ne otettiin pois etnisen taustan perusteella?

Voisiko tuossa soveltaa jotain sellaista, että sosiaaliturva olisi riippuvainen siitä, kuinka pitkään maassa on ollut? Tällä voisi erotella kätevästi suomalaiset työttömät ja ulkomaiset työttömät ilman varsinaista etnistä syrjintää?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Suomella on Schengeniin perustuva oikeus ottaa rajavalvonta väliaikaisesti käyttöön maksimissa kolmen kuukauden ajaksi kerrallaan millä tahansa rajamme osalla. Jos tässä rajavalvonnassa havaittaisiin Schengenin alueelta tulevia turvapaikanhakijoita jotka tulisivat ilman Schengenin edellyttämiä matkustusasiakirjoja (esim. viisumi) voisimme evätä maanpääsyn.

Jos he sanoisivat "asyyl" Suomi voisi olla ottamatta asiaa käsittelyyn perustuen siihen että he ovat tulevassa turvalliseksi luokitellusta maasta eli Ruotsista jonka Schengenin perustuen pitää käsitellä tuo turvapaikkahakemus. Tässä skenaariossa emme ota kantaa mistä taivaalta nuo turvapaikanhakijat ovat Ruotsiin tupsahtaneet vaan lapsellisesti oletamme että koska he tulevat Ruotsista niin se on ensimmäinen Schengen maa josta he tulevat.

Toki Venäjältä tulevat tulisi käsitellä kansanvälisten sopimusten mukaan.

Se että esim. Ruotsi, Tanska, Saksa (tai oikeastaan kaikki Unkaria lukuunottamatta) eivät noudata Schengenin sopimusta on tietysti ongelmallista, mutta en minäkään varasta kaupasta, vaikka joku muu varastaa. Poliittisesti tämä esittämäni Suomen linja laittaisi painetta Ruotsiin joka laittaisi painetta Tanskaan, joka laittaisi painetta Saksaan ja niin edelleen.

Suomella on sääntöjenkin mukaan mahdollisuus tehdä tiettyjä asioita, mutta jostain syystä ollaan päätetty olla tekemättä,
 
Miten tämä käytännössä toteutettaisiin niin ettei se rikkoisi perustuslakia? Mehän siis voidaan esimerkiksi sopia, että työttömiltä tuet pois, muttemme voi sopia, että irakilaisilta työttömiltä tuet pois. Kuinka siis käytännössä saisimme juuri irakilaisilta työttömiltä tuet pois sanomatta suoraan että ne otettiin pois etnisen taustan perusteella?

Ainakin Saksassa niin voitiin tehdä. Siitähän oli oikein joku EU-tuomioistuimen päätös miten Saksan ei tarvitsisi maksaa täyttä sosiaaliturvaa toisesta maasta, oliko nyt Bosnia, tulleille.

Ja kyllähän Suomen hallituksen suulla on todettu, että pakolaisten sosiaaliturvaa ollaan tiukentamassa. Kaipa siellä on sentään sen verran tehty selvitystyötä, että tiedetään miten tuota voidaan toteuttaa rikkomatta perustuslakia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös