Halla-aholta mielestäni loistava kommentti facebookissa liittyen nykyisen hum. maahanmuuton kannattajien argumenttien ristiriitoihin:
""Kognitiivisella dissonanssilla" tarkoitetaan ahdistuksen ja epämukavuuden tunnetta, jonka uskomusten välinen ristiriita saattaa ihmisessä aiheuttaa. Tämä vaara ymmärrettiin Puolueessa, ja siksi korostettiin, että kaksoisajattelun on oltava tietoinen ja kontrolloitu prosessi. Ihmisen on tietoisella päätöksellä manipuloitava omia aivojaan, ja sen jälkeen yhtä tietoisella päätöksellä unohdettava tehneensä niin. Tämän jälkeen hänen on uudella tietoisella päätöksellä unohdettava edellinen unohdus, jne., siten että "valhe juoksee koko ajan yhden askelen edellä totuutta".)
Eilisessä Hesarissa käsiteltiin maahanmuuttajien työllistymistä. Koko syksyn ajan meille on kerrottu, että Suomeen tulee riuskaa ja hyvin koulutettua porukkaa pelastamaan huoltosuhteen. Nyt sitten selitetään, että maahanmuuttajien heikko työllistyminen johtuu mm. heikosta koulutuksesta. Irakilaisista tulijoista vain 20%:lla on edes keskiasteen koulutus.
Nuivan liikkeen veteraani Jari Leino keksi aikanaan osuvan käsitteen "etnopositiivinen eksistenssi" kuvaamaan suvaitsevaista kaksoisajattelua. Se tarkoittaa, että sama asia sekä on että ei ole olemassa aina riippuen siitä, onko kyseinen asia edullinen vai epäedullinen etnisesti rikkaamman väen ja maahanmuuton lisäämisen kannalta. Esimerkiksi suomalaiset ovat geneettisesti ja kulttuurillisesti heterogeeninen kansa silloin, kun on tarpeen todistella, että mitään "suomalaisuutta" ei edes ole olemassa, mutta toisaalta homogeeninen kansa, joka kipeästi kaipaa piristysruisketta ulkomailta. Maahanmuuttajat ovat dynaamisia, riuskoja ja koulutettuja, kun keskustellaan siitä, pitäisikö heidän tulemistaan rajoittaa vai ei, mutta toisaalta traumatisoituneita ja kouluttamattomia, kun tulee aika selitellä, miksi he eivät työllistyneetkään. Etninen profilointi ja rekisteröinti on fascismia, jos sitä ehdottaa Olli Immonen, mutta toisaalta ehkä välttämätöntä, jotta pystytään rakentamaan erilaisia suosimis- ja erityiskohtelumekanismeja. Maahanmuuttajia on Suomessa niin mitättömän vähän, ettei heidän määrästään oikeastaan pitäisi edes keskustella, mutta toisaalta niin paljon, että koko julkinen liikenne pysähtyisi ilman heitä. Ja niin edelleen."