Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No worries, teen mielelläni näitä palveluksia! Lähetän näitä ambulansseja jopa näihin ketjuihin vaikka kuinka musulmaanit kivittäisi... Ei vaan, ihan saa ottaa tai jättää nämä ajatukset ja öyhöttää tai ei öyhöttää. Vapaa maa.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tässä tuo facebook viesti, jokainen voi tehdä omat johtopäätökset:

  JUMALAUTA! Tänään su 6.9 n.klo 16, kaksi ilmeisen todennäköisesti satalinnasta karannutta heiveröistä avuntarvitsijaa ahdisteli kahta 12v. tyttöä Viikkalan koul…ulla. Olivat tulleet harjavallan suunnasta ja ohi mennessään katselleet tyttöjä jotka siis olivat koulun pihalla leikkimässä, jatkaneet matkaansa keskustan suuntaan, mutta tulleet hetken päästä takaisin ja alkaneet huutelemaan tytöille ja lähteneet seuraamaan heitä. tytöt olivat lähteneet viereisen asuntoalueen suuntaan karkuun, mutta sinne nämä reppanat eivät olleet enää seuranneet, eli asiansa ei ilmeisesti ollut kovin tärkeä. Poliisille ilmoitettu ja ilmoitus kirjattu, muuta ei kuulemma voi tehdä. Miehet olivat siis olleet polkupyörillä liikkeellä, toisella sininen liian pieni joku jopon näköinen ja toisella joku harmaa pyörä. VAADIN, ETTÄ VASTAANOTTOKESKUKSISSA ON OLTAVA HENKILÖKUNTA PAIKALLA 24/7 (näin ei kuulemma ole, vaikka pitäisin tätä itsestäänselvyytenä) EIKÄ YKSIKÄÄN TURVAPAIKANHAKIJA POISTU KESKUKSEN ALUEELTA ILMAN SUOMALAISTA SAATTAJAA. Ja ennen kun joku neropatti alkaa sepittämään tarinaa ihmisoikeuksista ja vapaasta liikkumisesta niin huomautan että nämä ihmiset ovat paperittomia turvapaikanhakijoita, joiden taustoja ketään viranomainen ei tunne, vai onko ne saatana sittenkin turisteja.
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Jos poliisille on oikeasti tehty ilmoitus niin tutkinta etenee sitä kautta ja epäillyt saadaan toivottavasti kuultavaksi.
   
 4. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Ainoa asia mikä minua koko jutussa kiinnostaa: onko tuossa jotain totuuden tynkää mukana, että vastaanottokeskuksissa ei olisi ympäri kellon ainakin jotakuta henkilöstön edustajaa paikalla? Mielestäni tuo on outoa, jos paikkansa pitää.
   
 5. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  "Vaihtoehtomedia"... Ei jumalauta. Ja mikä on tämä "göbbels-propagandaa" suoltava valtamedia? Olisi ihan kiinnostavaa nähdä tämä salaliitto purettuna atomeiksi vaikka tässä ketjussa. Ketkä suoltavat propagandaa ja millä tavoitteilla?

  Lainaus:
  Tai ehkä kuvio alkaa sittenkin avautua. Ylen Jääskeläinen on osa uutta maailmanjärjestystä ajavaa eliittiorganisaatiota?

  Lainaus:
  En edes ymmärrä koko kuviota. Televisiolähetyksessä joku - ilmiselvästi huijaava - valehtelee naama peruslukemilla oman ikänsä ja kertoo tarinaa, jonka todenmukaisuutta täytyy epäillä. Pääministeri kuuntelee kommentoimatta. Mitä hänen olisi pitänyt tehdä? Huutaa ja ilkkua huijariksi? Vaikka mainostelevisiota en suuressa arvossa pidäkään, on tuosta uutispätkästä aika vaikea hakea mitään suurta salaliittoteoriaa. Internet-räjähdykseen reagointi videon poistamisella on kieltämättä kyseenalainen reagointi kohuun.

  "Mv-lehden paljastama" lienee harhaanjohtavasti sanottu, eiköhän tuon pseudoteinin tarinan selvittänyt sosiaalisen median aktiivinen käyttäjäryhmä ihan itse. Klikkihuorauspaske vain lisäsi vettä myllyyn ja alkoi lietsomaan, taloudellinen hyöty tietysti mielessään.

  Lainaus:
  Hys hys, etkö tiedä, että länsimaisen politiikan vaikutusten arviointi on yhtä kuin valkoisen miehen taakkaan vetoamista ja se taas on kuin natsikortti, jolla häviää väittelyn? Ei meillä ole mitään vastuuta toisen mantereen tapahtumista.
   
 6. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Niin, lisäksi meillä olisi tuhansia paperittomia venäläisiä hiveineen ja tuberkulooseineen hoidettavana.
   
 7. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Historiallisesti on mielenkiintoista, miten asenteet pakolaisten vastaanottamiseen ovat Suomessa vaihdelleet. On nimittäin niin, että vasemmisto nimenomaan vastusti pakolaisten vastaanottamista, kun 70-80-lukujen vaihteessa framilla oli vietnamilaisten pakolaisten vastaanottaminen.

  Silloin ei puhuttu ihmisarvosta tai moraalista, vaan sitä pidettiin amerikkalaisen imperialismin tukemisena. "Loikkareita" palautettiin tai vaadittiin palautettaviksi Neuvostoliittoon aina 1990-luvun alkuun asti.
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Niin, kannattavampaa kansantaloudelle on ilman muuta jättää paperittomat tuberkuloosipotilaat hoitamatta. Eiku...
   
 9. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Tämä siis aiheesta, miten tämä Suomi-femakot hyväksyvät hiljaa muslimimiesten naisten alistamisen osana heidän kulttuuriaan kun Suomi-miesten kohdalla aiheesta skitsotaan suu vaahdossa?

  En keksi kuin yhden vastauksen...nämä naiset todellisuudessa himoitsevat mustaa miestä sisäänsä..

  Joskus esim. kaupan kassajonoissa näkee näitä siiderivalaan kokoisia (vastaanottokeskusten?) tanttoja, joihin edes jollain tasolla itsestään huolta pitävä mies ei koskisi tikullakaan. Heidän käsipuolessaan kulkee salskea tumma nuorimies ja nainen maksaa ostokset.

  Muina tuntomerkkeinä sateenkaaren väreissä oleva tukka, paita etc. Face-profiilikuvansa muutettu nykytrendin mukaisesti myös ko. väreihin, Poliittis-ideologisessa kentässä sijoittuvat vihervassareihin ja kettutyttöihin..
   
 10. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Niin ja täytyy muistaa, että arabikevään mukana meni myös jenkkien omia liittolaisia (Mubarak). Vaikka jenkkejä onkin mukava syyttää kaikesta niin kyllähän Gaddafin kaadossa kaikkein aktiivisimpia olivat Ranska ja Britannia, varmaan juuri siksi että heillä oli kana kynittävänä Gaddafin kanssa koskien Lockerbieta yms. Ranska on myös ollut aktiivinen Syyriassa, johtuen vanhoista siteistä sinnepäin. Eivät jenkitkään täysin syyttömiä ole tähän tilaan (Irakin sota ja sen jälkihoito), mutta aika pitkälti eurooppalaista tekoa ovat olleet nämäkin kriisit.
   
 11. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Niin, tai olla avaamatta koko maailman kattavaa yleistä terveyskeskusta.

  Ja oletkos nyt sitten sitä mieltä, Rajamäen mediateuraustus suvaitsevaisten taholta oli liioilteltua ja yliampuvaa?

  @Alfred E Neuman oli huolissaan paavin, kristittyjen ym.., lähimmäisten rakkaudesta. Tässä kuvaa Makedonian rajalta:

  Kommentit

  Linkki Facebookiin

  Ei kelpaa nälkäkuoleman partaalla riutuville muslimeille Punaisen Ristin paketit, koska vääräuskoisten apu ei kelpaa ja Ristin logo loukkaa heitä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2015 klo 13.29
 12. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Jep. Tätä ajatusta voisin vielä jatkaa sillä, että jenkkien vastuu maailman rauhattomista kolkista vaikkapa Afrikassa tai Lähi-Idässä riippuu aika paljon siitä, millä aika-akselilla tätä tarkastelemme. Mikäli tarkastelemme vain ensimmäisen maailmansodan jälkeistä aikaa ja jenkkien suurvalta-intressejä, niin jenkkien vastuu tapahtumien kulusta näyttäytyy isompana.

  Mutta mikäli sen sijaan menemme pidemmälle Afrikan kolonialismin ja Lähi-Idän historiaan, niin painopiste muuttuu aika suuresti ja vastuu siirtyy eurooppalaisille toimijoille ja imperialismin "hedelmille".

  Ja mikäli menemme vielä pidemmälle eli yli tuhannen vuoden taakse, niin iso osa vastuusta siirtyy itse asiassa islamilaiselle kulttuurille itselleen, mitä Lähi-Idän levottomuuksiin tulee. Shiiojen ja sunnien erimielisyydet nyt esimerkiksi ajoittuvat aina 900-luvulle asti. Ja tämä juopa on hyvinkin konkreettinen ongelmien aiheuttaja yhä 2010-luvulla.

  Ehkä tässä pointti on siinä, että suurvaltapolitiikka ei ole mustavalkoista, "hyviksien" ja "pahiksien" taistelua, vaan yhtä isoa harmaata aluetta. Tämä ei toki tarkoita sitä, että esimerkiksi Venäjän toimille Ukrainassa tulisi antaa täydellinen vastuuvapautus. Tottakai meidän tulee tuomita alueen miehitys ja vaatia asiaan muutosta, mutta voimme samalla olla pragmaattisia ja ajatella reaalipolitiikkaa.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Joo, sillä lailla. Edes tuon tarinan mukaan ei ole yhtään mitään tapahtunut, mutta ei kuin poliisille vaan. Se nyt vielä puuttuisi, jos poliisi oikeasti tekisi asialle jotain. Miksi Facebook on avoin kaikille yli 13-vuotiaille? Joku lupajärjestelmä ja moderointi siihenkin pitäisi kehittää.

  Kirjoitusasustakin huomaa maalta olevan ja suhtautumisesta huomaa kuinka kotikylästä ei olla koskaan poistuttu. Tai no Porissa on varmasti joskus tullut käytyä. Suomessa on aika huono perustuslaki, kun se takaa kaikille kansalaisille asumisoikeuden maassa.
   
 14. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Toisaalta taas Chilen pakolaiset saivat Suomessa vasemmistopiireiltä sankarien vastaanoton kun tänne rantautuivat. Kuuluu vasemmiston perinteiseen näkemykseen ihmisoikeuksista, ne kuuluvat ensisijaisesti vasemmistolaisille ja toissijaisesti muille aatesuunnille.
   
 15. Lainaus:
  Somaliasta ja Eritreasta ei löydy maailmanpankin dataa, mutta ei varmaankaan ole syytä epäillä etteikö köyhyyskin siellä kasvaisi, jos maan hallinto ja infra on siinä kunnossa ettei perusdataa tulonjaosta ole kerätty. Kongossa köyhyys ei ole lisääntynyt vaan köyhyysaste (alle 1,25 dollarilla päivässä elävien osuus väestöstä) on laskenut 52 % -> 33 % vuosien 2005 ja 2011 välillä.

  Poverty & Equity Data | Sub-Saharan Africa | The World Bank

  Kasassa on siis toistaiseksi yksi maa jonka köyhyyden lisääntymisen olemme voineet varmistaa.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Nigeria tosiaan on poikkeus Saharan eteläpuolisen Afrikan köyhyyskehityksessä, jossa köyhyysaste (alle 1,25 dollarilla päivässä elävien osuus väestöstä) Nigeria mukaan lukien on pudonnut vuoden 2005 53 %:sta vuoden 2011 47:ään prosenttiin.

  Nigerian köyhyys liittyy vahvasti maaseutuun ja maanviljelijöihin. Vielä vähän aikaa sitten puolet maan tuotannosta tuli maataloudesta, nykyään enää viidennes. Kuitenkin maatalous työllistää edelleen väestöstä 2/3 ja maaseudulla asuvista 90 %. Jotta köyhyys ei lisääntyisi, tulisi maatalouden tuottavuuden parantua tai talouden rakenteiden muuttua.

  Maassa valittiin uusi presidentti rehellisillä vaaleilla vasta ensi kertaa tänä vuonna, joten paikallisten kepulaisten "biotalous-kärkihankkeet" ja 1,25 dollarilla päivässä elävien traktori-investoinnit saavat vielä hetken odottaa itseään, mutta on täysin päivänselvää, että kaupungistuminen ajaa lähivuosikymmeninä nuo massat pois sieltä maaseudulta kuten kaikissa muissakin maailmankolkissa on tapahtunut, kun ihmiset ovat opetelleet lukemaan ja laskemaan ja alkavat harjoittavat markkinataloutta, samalla kun sen kanssa käsi kädessä kulkeva demokratisoituminen vähentää korruptiota ja tasoittaa tulonjakoa.

  On ääliömäistä kuvitella, tai edes nettikeskustelun nimissä huvikseen argumentoida, etteikö talouskasvu nostaisi koko maailmaa köyhyydestä lähivuosikymmenien aikana ja senkin jälkeen parantaisi heikoimminkin toimeentulevien elämänlaatua voimakkaasti kasvavissa matalan kehitysasteen talouksissa.
   
 16. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Millä perusteella ja minkä toimijan toimesta tuo raja on määritetty tuohon 1,25 dollariin päivältä? Itselläni ei tästä ole mitenkään hyviä tietoja, mutta ymmärsin erään tänne linkitetyn videon perusteella, että Maailmanpankin raja näille "desperately poor"- ihmisille on alle kaksi dollaria päivässä. Ja heidän määränsä Afrikassa vain lisääntyy.
   
 17. Lainaus:
  En usko tuohon millään, eivätkä usko monet tutkijatkaan. Rikkaat tarvitsevat "orjia" Afrikassa ja Lähi-Idässä, eikä suuret voitot öljystä sun muusta valu vahingossakaan köyhille. Afrikka pysyy köyhänä vielä pitkään ja sieltä katsellaan ihailevasti Eurooppaan ja aivan varmasti miljoonat haluavat tulla tänne.
   
 18. kristian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK - Muita ei oo
  Junes Lokalta iPakolaiset neuvovat toisiaan, miten naurettavan helppoa Suomeen on päästä sisään.

  Junes Lokka - Tässä olisi poliisille/rajavartiostolle... | Facebook

  Lainaus:
   
 19. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Niin... tapahtui sitten juuri Afrikassa tai jossain muualla millaisia uudistuksia tahansa, niin itse pidän ainakin täytenä utopiana sitä, että tässä hiljakseen siirryttäisiin kohti sellaista maailmaa, jossa ihmiset ovat onnellisia ja suht' hyvinvoivia kaikkialla.. ja että sodatkin ovat loppumassa, mikäli Valtojaa uskoo.

  Tuossa ei oteta huomioon toimijana ihmistä itseään, toki mielestäni on hatunnoston arvoista, mikäli joku jaksaa uskoa näinkin positiiviseen kehitykseen ihmiskunnan kannalta. Itse epäilen pikemminkin katastrofeja, suursotia ja tuhoa, mitä liittyy ihmiskunnan tulevaisuuteen, enkä edes näe tätä asiaa mitenkään negatiivisena juttuna, ennemminkin realismina.
   
 20. Lainaus:
  Hyvä kysymys, en tiedä. Maailmanpankki käyttää tuota 1,25:ttä (nousi 25cnt vuonna 2005), mutta kyllähän minäkin muistan paljon puhetta kahdesta dollarista. Siitä ei ole hajua missä yhteyksissä ja mistä se on peräisin.

  Lainaus:
  Ketkä tutkijat eivät usko köyhyyden poistumiseen lähivuosikymmeninä? Mainitse nyt vaikka pari niistä monista.

  Ending Extreme Poverty
   
 21. Lainaus:
  Internet ja taksipalvelu nyt ei ole sen kummempi liikkeelle ajava voima kuin sanomalehdet, kirjeet ja valtamerilaivat sata vuotta sitten. Kyllä se voima on tarve rikastua, ja ellei kotimaassa ole siihen mahdollisuuksia, niitä lähdetään etsimään muualta.

  Oleellista olisi tajuta kuinka ne mahdollisuudet tulevat tässä lähivuosikymmeninä muuttumaan, siitä väestönkasvusta huolimatta. Jos joku yks Nigeria nyt junnaakin vielä lähtötelineissä, niin ei se kyllä käy vasta-argumentista koko globaalille ilmiölle edes vähää alusta.
   
 22. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Joo-o, nyt kun vähän googlettelin tuota, niin 1,25 dollaria tosiaan on käytössä, mutta he tarkastelevat asiaa muillakin rajoilla, joista yksi on tuo 2dollaria/päivässä. Ottaen huomioon, että käyttämällä tuota 1,25 dollarin rajaa tulokset näyttävät vähän paremmilta ja tässä on idealistisesti tarkoitus poistaa maailman köyhyys, niin vähän tarkoitushakuista asetella tarkasteltu raja tuohon 1,25 dollariin.

  Maalaisjärjellä ajateltuna ihmisen elinolot eivät käytännössä parane Bangladeshissa tai Sierra Leonessa lainkaan, mikäli vuoden 1980 alle 1,25 dollarista/päivässä ollaan päästy johonkin 1,5 dollariin päivässä.
   
 23. Tuamas Jäsen

  Absoluuttisten köyhien määrissä toki absoluuttiset määrät ovat pysyneet suunnilleen ennallaan, koska väestönkasvu.

  Absoluuttisesti köyhien suhteellinen osuus taasen on johdonmukaisesti pudonnut viimeiset vuosikymmenet johdonmukaisesti, maailmanlaajuisesti vuosien 1990 ja 2010 välillä pudotus kehitysmaissa 41% --> 26 % ja maailmanlaajuisesti 36%--> 18 %.
  Ainoastaan Saharan eteläpuolinen Afrikka laahaa jäljessä (joskin sielläkin suhteellinen määrä on pudonnut), nähdäkseni lähinnä konfliktien vuoksi sekä hitaan taloudellisen kehityksen takia.

  Käsitykseni mukaan absoluuttisen köyhyyden raja (1,25$) on vakiintunut suure.

  Tuosta YK:n "Millennium development goals"-raportti http://www.un.org/millenniumgoals/2014 MDG report/MDG 2014 English web.pdf, josta löytyy kattavasti "maailman tilan" kehitys 1990-2010.
   
 24. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Näin minäkin ymmärsin, mutta vertailuja suoritetaan myös muilla rajoilla kuten tuolla kahdella dollarilla, joiden suhteen kehitys ei ole ollut yhtä hyvää.

  Sinällään minä en edes epäile sitä, etteikö tämänhetkisten määritelmien mukaista köyhyyttä vastaan pystyttäisi taistelua voittamaan, kyse on siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Ilmeisesti osa ihmisistä uskoo, että maailma on tuolloin paljon parempi paikka, minä taas uskon että numeroista huolimatta valtaosa ihmisistä elää yhä vailla toivoa paremmasta huomisesta ja pieni eliitti kontrolloi maailman varallisuutta.
   
 25. Lainaus:
  Joo ei varmaan paljoa lämmitä parin dollarin päivätulot, jos Euroopassa olisi saatavilla yli vuoden tulot kuukaudessa.