Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Harjavallassa on tehty rikosilmoitus 12-vuotiaiden tyttöjen ahdistelusta. Koululla leikkineet tytöt olivat lähteneet pakoon ulkomaalaisia miehiä. Aluksi olivat huudelleet jotain ja sitten alkaneet tulla iholle. Facebookista luin, ilmeisesti vanhempien postaama.
   
 2. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Oletteko muuten panneet merkille, että maailman vauraimmista maista Persianlahden ökyrikkaat maat eivät suostu ottamaan vastaan Syyrian pakolaisia? "Rikkailla mailla on velvollisuus auttaa"...Paitsi jos sattuu jo valmiiksi jakamaan saman kielen, kultuurin ja etnisyyden ylipäätään ja sijaitsevat maantieteellisesti lähellä samanlaisessa ilmastossa...Silläkin uhalla, että leimaudun semirasistiksi: normaalia rättipäiden touhua. Harmi, että noita öljyllä rikastuneita ökyrikkaita maita on niin vaikeaa boikotoida suomalaisena, kun niiden ainoa vientituote viedään pääosin muualle kuin Suomeen.
   
 3. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Tämä on tietysti totta ja ehkä vähän huvittavana sivuhuomiona pitää todeta, että näiden arabimaiden perusteethan ovat yleisesti kaikkien tiedossa: he pelkäävät itse ekstremismiä ja ennen kaikkea sitä, että maiden omat oppositiot saisivat samanmielisiä tukijoita Syyriasta tai Irakista...
   
 4. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 5. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Itsehän linkkasin tuon Roslingin, koska video on viihdyttävämpi kuin Valtaojan, sekä havainnollistavampi. Varsinaista agendaa minulla ei ollut, joten en periaatteessa argumentoinut yhtään mitään. Toki pakolaisketjussa tuskin on haittaa siitä, että ymmärtää minkälaisista oloista ihmiset tänne tulevat, pl. Syyria, sillä videolla ei sotaa juuri käsitellä.

  Pari vuosisataa on aika pessimistinen arvio, btw.
   
 6. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tätä on odotettavissa lisää, ja paljon. Tämä on muslimimiesten naisten alistaminen on sellainen sokea piste, mistä ei juuri kommentteja #unelmajengiltä saada. Ei tuomita tätä millään tavalla, ei olla huolissaan naisten aseman heikkenemisestä Suomessa jos näitä alkaa valua tänne se 40 000 per vuosi, vaan päin vastoin ollaan valmiita jopa tukemaan tätä käytäntöä @TosiFani tavoin heti vastaanottokeskuksesta lähtien. Tottakai nämä ajattelee että okei, me saadaan täällä toteuttaa tätä ihan samaa paskaa kuin lähtömaassakin kun suomalaiset oiken sijoittelee meidät meidän tapojemme mukaan. On kyllä paradoksaalista, että sama jengi joka pyörii tuolla prideissa ja lutkamarsseilla ei ota mitään kantaa tähän epäkohtaan, tai sitten jopa tukee tätä toimintaa.
   
 7. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
 8. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Saksan pitäisi kantaa vastuuta. Voisivat ottaa niin paljon muslimeja, kuin tappoivat väkeä kolmannen valtakunnan aikana.
   
 9. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Saksa asemoi itseänsä pakolaiskriisin keskellä ennakoidusti. Eli Saksa preferoi tiettyä pakolaisryhmää, tässä tapauksessa syyrialaisia. Jos ja kun Merkel pelaa korttinsa oikein, saamme tulevista EU-kokouksista kuulla, että Saksa on uhrautunut ottamaan syyrialaiset ja muut Euroopan maat saavat huolehtia mm. Afrikasta tulevista ihmisistä.

  Saksa on ollut tässä aloitteellinen ja ovela, jälleen kerran hatunnosto Berliiniin.

  Lainaus:
  Tällä periaatteella Venäjä voisi kantaa vastuutaan ja ottaa ainakin kymmenen miljoonaa pakolaista, Stalinin murhauttamien väestöryhmien (esim. ukrainalaiset) tilalle.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Niin onkin ja mistäköhän syystä. Jos lippispäiset mopopojat olisivat käyneet huutelemassa, niin ei todellakaan olisi menty poliisille. Tyttöjen isä olisi mahdollisesti soittanut tekijöiden vanhemmille tai sitten olisi vain miettinyt poikien olevan poikia.
   
 11. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Siitä oikein parhaaseen Dee-tyyliin.

  Muistaakseni käytännössä jokainen jopa täältä nimetystä "suvis"-siivestä on ollut sitä mieltä, että Albaniasta saapuu elintasopakolaisia, joille ei missään olosuhteissa tule myöntää turvapaikkaa, vaan käsittely tulee tehdä mahdollisimman nopeasti ja palautus samaten.

  Toki asioihin voi suhtautua tunteella ja mouhoten tai sitten jollain muulla tavalla.
   
 12. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Lainaus:
  Arabimaiden yhteiskuntajärjestelmät ovat monella tapaa perseestä. Nämä kaksi asiaa ovat malliesimerkkejä siitä. Ensimmäinen ei liity suoraan täällä oleviin ihmisiin, mutta jälkimmäinen liittyy. Naisten aseman parantaminen maahanmuuttajien parissa on oltava ykkösprioriteetti kielitaidon ohella. Se ei ole mikään kulttuurikysymys, vaan ihmisarvokysymys. Jos ihmisarvojen perusteella otamme maahan pakolaisia, niin ehdoton vaatimus on että niiden mukaisesti pitää myös heidän käyttäytyä.

  Tosin en ymmärrä miten @TosiFani on valmis tukemaan naisten alistamista, enkä nyt pidä tuota ihan niin yksioikoisena että naisten heikko asema muslimimaissa/-kulttuurissa olisi täysin hyväksytty asia viherpiipertäjien ja vassareiden parissa. Ennemminkin puuttuu rohkeutta puhua vaikeasta asiasta, mutta se on noille piireille tyypillistä. Mieluummin huudellaan ydinvoimaa ja USA:ta vastaan, koska nämä eivät ole konkreettisia ihmisiä joiden kritisoinnista joutuu dialogiin.
   
 13. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  No, katsoppa vaikka se A-Studio, missä Benkku perskairasi Niinistoä satanolla. Ei siinä ainakaan Paavo ja Ville puhu sanallakaan albanialaisista ym.. Ja koko ajan suvaitsevaisten kirjoituksissa liitetään tämä hukkunut poika "elintasopakolaiseksi". Esim. näiden julkimoiden avautumisissa.
   
 14. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Dee Sniderin viestissä puhuttiin miehistä, ei 15v mopopojista. Mielestäni on vähän eri asia jos 30v (oli sitten pakolainen tai suomalainen) huutelee 12v tyttöjen perään kuin jos saman tekisi 15v teini hormoniboostissaan.
   
 15. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Niin, koska Albanialaiset liittyvät asiaan lähinnä väliaikaisena harmina, heidän palautusprosenttinsa on tällä hetkellä pyöreästi sata ja käsittelyajassa puhutaan viikoista.
   
 16. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Ottamatta muuten ollenkaan kantaa siihen, kuinka totuudenmukainen tai vääristelty tämän Fahad Firasin tarina on, niin aika erikoinen veto SPR:ltä ja vastaanottokeskuksen työntekijöiltä valita tällainen kundi haastikseen Sipilän kanssa.

  Siis en tiedä, ovatko he mitää seulontaa suorittaneet, mutta voisin ainakin kuvitella, että kun Sipilä esikuntineen on paikalle saapunut, niin ovat vähän kyselleet, että kenelle tässä nyt kannattaisi jutella.
   
 17. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Käsittääkseni myös Suomesta pyritään palauttamaan esimerkiksi Albaniasta tulevat turvapaikanhakijat mahdollisimman nopeasti lähtömaahansa, koska perusteita turvapaikan myöntämiselle ei ole.

  Tässä kohdassa onkin aivan perusteltua puhua elintasopakolaisuudesta, koska tulijat eivät saavu sen enempää sotatoimialueelta kuin maasta, jossa ihmiset elävät vainottuina tai jatkuvassa hengenvaarassa. Toki esimerkiksi montenegrolaiset valittavat korruptoituneesta ja epäoikeudenmukaisesta hallinnosta ynnä sitä rataa. Tosiasiassa elintasoero noiden maiden ja esimerkiksi Suomen välillä on pääsyy, joka liikuttaa ihmisiä sieltä muualle Eurooppaan.

  Tässä vielä HS:n artikkeli käännytyspäätöksen saaneesta montenegrolaisperheestä vuoden 2014 huhtikuulta. Tässä ei ole lähdetty pelkästään leveämmän ja mieluiten ilmaisen leivän perään, vaan syyt ovat pykälän verran moninaisemmat. Ikävä tilanne asianosaisille, mutta kyllä tuossa on selkeästi pyritty saamaan Suomi maksumieheksi. Perhe nähtävästi valehteli isän pakenevan kostoa, vaikka todellinen motiivi oli saada pojalle hoitoa muiden kustantamana. Inhimillisesti ajatellen loogista, mutta onpahan perheellä ollut varaa ja mahdollisuus lähteä etsimään ratkaisua asiaansa toiselta puolen maanosaa. Kaikella kunnioituksella, mutta jos vihervasemmiston vimma saada paperittomien tai mikä ettei vaikka paperillisten EU:n ulkopuolisten henkilöiden terveydenhoito suomalaisten kuntien lakisääteiseksi velvollisuudeksi toteutuu, niin tämän sortin sosiaaliretkeilijöitä tulisi taatusti lisää ja paljon myös sellaisilta seuduilta, joista saapuvilla ei ole edellytyksiä saada turvapaikanhakijan statusta. Kunhan onnistuvat junailemaan itsensä jotenkin rajalta sisään, niin piikki olisi saman tien auki. HS:n artikkelin tapauksessa mainittu vammainen poika olisi saman tien laitokseen päätyvä tapaus, jonka mahdollisesti kymmeniä vuosia jatkuva hoito siirtyisi suoraan suomalaisten veronmaksajien vastuulle.
   
 18. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peksin Puhdas Pöytä
  Lainaus:
  Viittasin kommentillani myös @kahden suunnan sentteri linkkaamaan postaukseen jossa hän koetti vähätellä Afrikan väestönkasvua linkkaamalla Roslingiin videoon.

  Tässä muuten se mitä Valtaoja sanoi sodista:

  "Myös sodat ovat katoamassa maailmasta...Syyria, Sudan, Afganistan ja niin edelleen. Nyt on viimeinen tavara jota on tarjolla - tulkaa äkkiä ostamaan! Silloin kuin minä tulin opiskelemaan Turun Yliopistoon maailmassa oli meneillään paljon suurempia sotia ja katastrofeja. Ei joku Syyria olisi päässyt kuin kolmossivun uutiseksi. Vietnamit, Biafrat, Bangladeshin sota, monet muut. Jälleen se meidän mielikuva ei vastaa lainkaan sitä todellisuutta mikä on maailman tilanne ja minne ollaan menossa"

  Tässähän tekee mieli arvoida että se että nyt on liikkeellä suurin pakolaismäärä sitten toisen maailmansodan ei tarkoitakkaan että nyt olisi eniten sotia ja inhimillistä hätää maailmassa sitten toisen maailmansodan.

  Joku muu ajaa ihmiset liikkeelle? Onko se Välimeren taksipalvelu kenties yhdistettynä internettiin?
   
 19. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Kääpiö nosti kyllä tärkeän asian esiin. Millaisessa kusessa sitä oikein oltaisiinkaan, ilman Rajamäen ja persujen yhteistyötä terveydenhuolto-asiassa viime hallituskauden loppuhuminoissa?
   
 20. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Minä en tietääkseni leimannut sua vasemmistolaiseksi, enkä myöskään pidä itseäni marxilaisena. En ala tuosta asiasta enempää väittelemään ja olen tulevaisuudesta mieluusti väärässä. Mikään merkki ei kuitenkaan puolla TÄLLÄ HETKELLÄ, että Afrikka yhtenä yksikkönä tuollaiseen talouskasvuun ja elintason kohoaminen pystyisi väestönkasvun ollessa mainitsemaasi tasolla.
   
 21. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Kyllä ollaan! Maat pelkäävät, että osa pakolaisista voisi levittää ideologioita, jotka horjuttaisivat poliittista järjestystä, Minusta tässä tulìsi olla varuìllaan myös Suomessa. Ennen ei Suomessa ollut terrorismin uhkaa, nyt on.

  USA teki kardinaalivirheen kaataessaan Libyan ja Irakin hallitukset ja eliminoidessaan niiden johtajat. Syynä sota siitä, kuka hallitsee öljyvarallisuutta ja petrodollaria. Tuosta syystä Venäjästä tehdään nyt meidän vihollistamme. Suurvaltapoliittisesti öljyn hallinta kuuluu USA:lle ja rikkaille Arabimaille. Miljoonat ihmishenget eivät merkitse mitään tässä taistelussa. Eurooppa saa siivota jäljet ja rapauttaa taloutensa ja kulttuurinsa syyllisyyttä tuntien. Nyt on menossa valtava propagandakampanja kansojen sekoittamiseksi ja euroopan kansallisten identiteettien murtamiseksi.
   
 22. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Hmm, ennen arabikevättä Libyan ja jenkkien suhteet olivat normalisoitumassa. Gaddafin hallinnon kaataminen oli ennen kaikkea eurooppalainen hanke, johon jenkit toki sitten osallistui käytännön syistä (paljastui, ettei eurooppalaisilla ollut tarvittavia resursseja ilmaiskuihin).

  En usko, että jenkeillä oli mitään kovin suurta intressiä Libyan hallinnon kaatamiseen.

  Kaiken kaikkiaan maailma olisi huomattavasti rauhallisempi ja parempi paikka, mikäli arabikevät olisi jäänyt kokonaan toteutumatta.
   
 23. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Oisko näin? En ole kuullut, että Helsingin kaupungin terveysasemat olisivat "kusessa". Lainaus kaupungin sivuilta: "Ns. paperittomille henkilöille tarjotaan kiireellinen hoito kuten helsinkiläisille. Alle 18-vuotiaille lapsille sekä raskaana oleville tarjotaan kaikki terveydenhuollon palvelut kuten helsinkiläisille. Tämä koskee myös erikoissairaanhoitoa."

  Lieneekö sinulla tästä jotain erityistä tietoa? Itse arvioisin, että sitten vasta olisimme "kusessa", jos raskaana olevat naiset jätettäisiin synnyttämään ilman apua majoitustiloihinsa tai vaikkapa mahdollisia kulkutauteja ei hoidettaisi lainkaan. Se tulisi pirun kalliiksikin.
   
 24. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Olisiko ilmastonmuutoksen tuhoisat vaikutukset ihmisarvoiselle elämälle (esimerkkinä Syyria), EU:n protektionistisen talouspolitiikan (mm. sisämarkkinoiden maatalouden suosiminen) negatiivinen vaikutus EU:n ympäröivän alueen talouskehitykseen, läntisen kolonialismin yhä jatkuva negatiivinen ja epävakauttava vaikutus mm. Afrikassa ja Lähi-Idässä (esim. alueiden kulttuureille vieraiden hallintomuotojen pakko-istutus, alueiden luonnonvarojen yhä jatkuva riisto) näin alkuun mitään?
   
 25. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Ei kai se vielä ole ghettoutunut jos vasta nyt on ensimmäiset pakolaiset saapunneet paikan päälle.

  En ole kiinteistövälittäjä joten en voi heitellä mitään lukuja mutta arvaan, että tiputusta tulee jonkun verran.

  Lainaus:
  Pitäähän lupa pyytää myös virastosta mikäli kyseessä ei ole lehtipuu. Joudut myös kuitenkin kysymään naapureiltakin kuten myös rakennus-asioissa joudut kyselemään. Ja vaikka on oikeus valita kenen kanssa asuu niin et voi nyky-säännöillä valita, että kenen naapurissa asut. En tarkoita, että jokaisen kohdalla näin tulisikaan tehdä. Pelkästään mikäli naapurustoon otetaan henkilöitä jotka ovat mahdollisia turvallisuus-riskejä.