Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 382 517
  • 29 173

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Historiallisesti on mielenkiintoista, miten asenteet pakolaisten vastaanottamiseen ovat Suomessa vaihdelleet. On nimittäin niin, että vasemmisto nimenomaan vastusti pakolaisten vastaanottamista, kun 70-80-lukujen vaihteessa framilla oli vietnamilaisten pakolaisten vastaanottaminen.

Silloin ei puhuttu ihmisarvosta tai moraalista, vaan sitä pidettiin amerikkalaisen imperialismin tukemisena. "Loikkareita" palautettiin tai vaadittiin palautettaviksi Neuvostoliittoon aina 1990-luvun alkuun asti.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
...On kyllä paradoksaalista, että sama jengi joka pyörii tuolla prideissa ja lutkamarsseilla ei ota mitään kantaa tähän epäkohtaan, tai sitten jopa tukee tätä toimintaa.

Tämä siis aiheesta, miten tämä Suomi-femakot hyväksyvät hiljaa muslimimiesten naisten alistamisen osana heidän kulttuuriaan kun Suomi-miesten kohdalla aiheesta skitsotaan suu vaahdossa?

En keksi kuin yhden vastauksen...nämä naiset todellisuudessa himoitsevat mustaa miestä sisäänsä..

Joskus esim. kaupan kassajonoissa näkee näitä siiderivalaan kokoisia (vastaanottokeskusten?) tanttoja, joihin edes jollain tasolla itsestään huolta pitävä mies ei koskisi tikullakaan. Heidän käsipuolessaan kulkee salskea tumma nuorimies ja nainen maksaa ostokset.

Muina tuntomerkkeinä sateenkaaren väreissä oleva tukka, paita etc. Face-profiilikuvansa muutettu nykytrendin mukaisesti myös ko. väreihin, Poliittis-ideologisessa kentässä sijoittuvat vihervassareihin ja kettutyttöihin..
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Hmm, ennen arabikevättä Libyan ja jenkkien suhteet olivat normalisoitumassa. Gaddafin hallinnon kaataminen oli ennen kaikkea eurooppalainen hanke, johon jenkit toki sitten osallistui käytännön syistä (paljastui, ettei eurooppalaisilla ollut tarvittavia resursseja ilmaiskuihin).

En usko, että jenkeillä oli mitään kovin suurta intressiä Libyan hallinnon kaatamiseen.

Kaiken kaikkiaan maailma olisi huomattavasti rauhallisempi ja parempi paikka, mikäli arabikevät olisi jäänyt kokonaan toteutumatta.

Niin ja täytyy muistaa, että arabikevään mukana meni myös jenkkien omia liittolaisia (Mubarak). Vaikka jenkkejä onkin mukava syyttää kaikesta niin kyllähän Gaddafin kaadossa kaikkein aktiivisimpia olivat Ranska ja Britannia, varmaan juuri siksi että heillä oli kana kynittävänä Gaddafin kanssa koskien Lockerbieta yms. Ranska on myös ollut aktiivinen Syyriassa, johtuen vanhoista siteistä sinnepäin. Eivät jenkitkään täysin syyttömiä ole tähän tilaan (Irakin sota ja sen jälkihoito), mutta aika pitkälti eurooppalaista tekoa ovat olleet nämäkin kriisit.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Niin, kannattavampaa kansantaloudelle on ilman muuta jättää paperittomat tuberkuloosipotilaat hoitamatta. Eiku...

Niin, tai olla avaamatta koko maailman kattavaa yleistä terveyskeskusta.

Ja oletkos nyt sitten sitä mieltä, Rajamäen mediateuraustus suvaitsevaisten taholta oli liioilteltua ja yliampuvaa?

@Alfred E Neuman oli huolissaan paavin, kristittyjen ym.., lähimmäisten rakkaudesta. Tässä kuvaa Makedonian rajalta:

Kommentit

Linkki Facebookiin

Ei kelpaa nälkäkuoleman partaalla riutuville muslimeille Punaisen Ristin paketit, koska vääräuskoisten apu ei kelpaa ja Ristin logo loukkaa heitä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Eivät jenkitkään täysin syyttömiä ole tähän tilaan (Irakin sota ja sen jälkihoito), mutta aika pitkälti eurooppalaista tekoa ovat olleet nämäkin kriisit.

Jep. Tätä ajatusta voisin vielä jatkaa sillä, että jenkkien vastuu maailman rauhattomista kolkista vaikkapa Afrikassa tai Lähi-Idässä riippuu aika paljon siitä, millä aika-akselilla tätä tarkastelemme. Mikäli tarkastelemme vain ensimmäisen maailmansodan jälkeistä aikaa ja jenkkien suurvalta-intressejä, niin jenkkien vastuu tapahtumien kulusta näyttäytyy isompana.

Mutta mikäli sen sijaan menemme pidemmälle Afrikan kolonialismin ja Lähi-Idän historiaan, niin painopiste muuttuu aika suuresti ja vastuu siirtyy eurooppalaisille toimijoille ja imperialismin "hedelmille".

Ja mikäli menemme vielä pidemmälle eli yli tuhannen vuoden taakse, niin iso osa vastuusta siirtyy itse asiassa islamilaiselle kulttuurille itselleen, mitä Lähi-Idän levottomuuksiin tulee. Shiiojen ja sunnien erimielisyydet nyt esimerkiksi ajoittuvat aina 900-luvulle asti. Ja tämä juopa on hyvinkin konkreettinen ongelmien aiheuttaja yhä 2010-luvulla.

Ehkä tässä pointti on siinä, että suurvaltapolitiikka ei ole mustavalkoista, "hyviksien" ja "pahiksien" taistelua, vaan yhtä isoa harmaata aluetta. Tämä ei toki tarkoita sitä, että esimerkiksi Venäjän toimille Ukrainassa tulisi antaa täydellinen vastuuvapautus. Tottakai meidän tulee tuomita alueen miehitys ja vaatia asiaan muutosta, mutta voimme samalla olla pragmaattisia ja ajatella reaalipolitiikkaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tässä tuo facebook viesti, jokainen voi tehdä omat johtopäätökset:

Joo, sillä lailla. Edes tuon tarinan mukaan ei ole yhtään mitään tapahtunut, mutta ei kuin poliisille vaan. Se nyt vielä puuttuisi, jos poliisi oikeasti tekisi asialle jotain. Miksi Facebook on avoin kaikille yli 13-vuotiaille? Joku lupajärjestelmä ja moderointi siihenkin pitäisi kehittää.

Kirjoitusasustakin huomaa maalta olevan ja suhtautumisesta huomaa kuinka kotikylästä ei olla koskaan poistuttu. Tai no Porissa on varmasti joskus tullut käytyä. Suomessa on aika huono perustuslaki, kun se takaa kaikille kansalaisille asumisoikeuden maassa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Historiallisesti on mielenkiintoista, miten asenteet pakolaisten vastaanottamiseen ovat Suomessa vaihdelleet. On nimittäin niin, että vasemmisto nimenomaan vastusti pakolaisten vastaanottamista, kun 70-80-lukujen vaihteessa framilla oli vietnamilaisten pakolaisten vastaanottaminen.

Silloin ei puhuttu ihmisarvosta tai moraalista, vaan sitä pidettiin amerikkalaisen imperialismin tukemisena. "Loikkareita" palautettiin tai vaadittiin palautettaviksi Neuvostoliittoon aina 1990-luvun alkuun asti.

Toisaalta taas Chilen pakolaiset saivat Suomessa vasemmistopiireiltä sankarien vastaanoton kun tänne rantautuivat. Kuuluu vasemmiston perinteiseen näkemykseen ihmisoikeuksista, ne kuuluvat ensisijaisesti vasemmistolaisille ja toissijaisesti muille aatesuunnille.
 
En muista tuota kyseistä ohjelmaa, missä noita mainittiin. Tuli viime vuonna ulos. Muistini mukaan oli nämä maat ainakin: Somalia, Eritrea, Kongo, Nigeria.
Somaliasta ja Eritreasta ei löydy maailmanpankin dataa, mutta ei varmaankaan ole syytä epäillä etteikö köyhyyskin siellä kasvaisi, jos maan hallinto ja infra on siinä kunnossa ettei perusdataa tulonjaosta ole kerätty. Kongossa köyhyys ei ole lisääntynyt vaan köyhyysaste (alle 1,25 dollarilla päivässä elävien osuus väestöstä) on laskenut 52 % -> 33 % vuosien 2005 ja 2011 välillä.

Poverty & Equity Data | Sub-Saharan Africa | The World Bank

Kasassa on siis toistaiseksi yksi maa jonka köyhyyden lisääntymisen olemme voineet varmistaa.

Nigerians living in poverty rise to nearly 61% - BBC News

Pieni yläluokka vauraustuu ennennäkemättömällä tavalla, mutta köyhät ovat niitä, jotka lisääntyvät ahkerimmin.
Tuossa ohjelmassa nimenomaan sanottiin, että Afrikan maissa ei tuo BKT:n nousu automaattisesti ole tuonut minkäänlaista helpotusta köyhyysrajan alapuolella elävien määrään, vaan se joukko on kasvanut eniten.
Ajatuksena ei tietysti mikään ihme, koska siellä ei varmaankaan tuo perhesuunnittelu ja ehkäisy ole mitenkään yleistä.
Nigeria – Afrikan rikas köyhä | Kepa.fi

Kepan mielestä Nigerialla ei mene ihan putkeen. On tuon mukaan Afrikan rikkain valtio.
Nigeria tosiaan on poikkeus Saharan eteläpuolisen Afrikan köyhyyskehityksessä, jossa köyhyysaste (alle 1,25 dollarilla päivässä elävien osuus väestöstä) Nigeria mukaan lukien on pudonnut vuoden 2005 53 %:sta vuoden 2011 47:ään prosenttiin.

Nigerian köyhyys liittyy vahvasti maaseutuun ja maanviljelijöihin. Vielä vähän aikaa sitten puolet maan tuotannosta tuli maataloudesta, nykyään enää viidennes. Kuitenkin maatalous työllistää edelleen väestöstä 2/3 ja maaseudulla asuvista 90 %. Jotta köyhyys ei lisääntyisi, tulisi maatalouden tuottavuuden parantua tai talouden rakenteiden muuttua.

Maassa valittiin uusi presidentti rehellisillä vaaleilla vasta ensi kertaa tänä vuonna, joten paikallisten kepulaisten "biotalous-kärkihankkeet" ja 1,25 dollarilla päivässä elävien traktori-investoinnit saavat vielä hetken odottaa itseään, mutta on täysin päivänselvää, että kaupungistuminen ajaa lähivuosikymmeninä nuo massat pois sieltä maaseudulta kuten kaikissa muissakin maailmankolkissa on tapahtunut, kun ihmiset ovat opetelleet lukemaan ja laskemaan ja alkavat harjoittavat markkinataloutta, samalla kun sen kanssa käsi kädessä kulkeva demokratisoituminen vähentää korruptiota ja tasoittaa tulonjakoa.

On ääliömäistä kuvitella, tai edes nettikeskustelun nimissä huvikseen argumentoida, etteikö talouskasvu nostaisi koko maailmaa köyhyydestä lähivuosikymmenien aikana ja senkin jälkeen parantaisi heikoimminkin toimeentulevien elämänlaatua voimakkaasti kasvavissa matalan kehitysasteen talouksissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

...Nigeria tosiaan on poikkeus Saharan eteläpuolisen Afrikan köyhyyskehityksessä, jossa köyhyysaste (alle 1,25 dollarilla päivässä elävien osuus väestöstä) Nigeria mukaan lukien on pudonnut vuoden 2005 53 %:sta vuoden 2011 47:ään prosenttiin...

Millä perusteella ja minkä toimijan toimesta tuo raja on määritetty tuohon 1,25 dollariin päivältä? Itselläni ei tästä ole mitenkään hyviä tietoja, mutta ymmärsin erään tänne linkitetyn videon perusteella, että Maailmanpankin raja näille "desperately poor"- ihmisille on alle kaksi dollaria päivässä. Ja heidän määränsä Afrikassa vain lisääntyy.
 
On ääliömäistä kuvitella, tai edes nettikeskustelun nimissä huvikseen argumentoida, etteikö talouskasvu nostaisi koko maailmaa köyhyydestä lähivuosikymmenien aikana ja senkin jälkeen parantaisi heikoimminkin toimeentulevien elämänlaatua voimakkaasti kasvavissa matalan kehitysasteen talouksissa.

En usko tuohon millään, eivätkä usko monet tutkijatkaan. Rikkaat tarvitsevat "orjia" Afrikassa ja Lähi-Idässä, eikä suuret voitot öljystä sun muusta valu vahingossakaan köyhille. Afrikka pysyy köyhänä vielä pitkään ja sieltä katsellaan ihailevasti Eurooppaan ja aivan varmasti miljoonat haluavat tulla tänne.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Junes Lokalta iPakolaiset neuvovat toisiaan, miten naurettavan helppoa Suomeen on päästä sisään.

Junes Lokka - Tässä olisi poliisille/rajavartiostolle... | Facebook

"Finland asylum is recent and has no experience in dealing with asylum files, that is, they country to give asylum"

"remember that luck plays a role in Finland to the lack of experience in working with refugees"

"All that you have to say is that you crossed into Turkey through the smuggler and $ 15 000 dollars and stayed there a week in Istanbul and then take you getaway and installed truck does not know who is a vacation or a form or anything with him nor for the truck type, number, shape or form the owner of the truck so do not fall into any wrong"

"Access by sea as follows: From Sweden to book a ticket on the ship flying to Helsinki, Turku and there Guetan have one in the morning at nine and arrive within nine o'clock pm there either to Hslinka or to Turku and also there in the third hour, which is good for you up in time nine in the morning and can move freely in and also taking buses to any city you want, and a flight on the Viking Line company but who wants to reserve a ticket from Sweden to Finland on the steamer to Aehtm if it were not to display any documents, because there is no Kntruol in the ship, and most of the refugees here move freely even if they are not carrying residency, because there are others reserved their cards and the same thing from Sweden .."

"beware my brothers from falling mistake not keep your any paper to prove through your journey, and also you bring all original and your documents of citizenship and identity certificate and even the passport to prove and support your cause .. and also not attend any large sums of money European currency, it will find out the currency source here because it is the currency of Finland euro where the differences .. In Finland to Aataamilon like the rest of the EU countries and small Balamlho such as 1 cent or 2 cents, less thing they have is 5 cents, on the other hand, will inspect finished off a computer that Bhozatkm as well as mobile devices to learn What if they had bought from Europe, do not let any possible loophole that fail journey ."
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En usko tuohon millään, eivätkä usko monet tutkijatkaan. Rikkaat tarvitsevat "orjia" Afrikassa ja Lähi-Idässä, eikä suuret voitot öljystä sun muusta valu vahingossakaan köyhille. Afrikka pysyy köyhänä vielä pitkään ja sieltä katsellaan ihailevasti Eurooppaan ja aivan varmasti miljoonat haluavat tulla tänne.

Niin... tapahtui sitten juuri Afrikassa tai jossain muualla millaisia uudistuksia tahansa, niin itse pidän ainakin täytenä utopiana sitä, että tässä hiljakseen siirryttäisiin kohti sellaista maailmaa, jossa ihmiset ovat onnellisia ja suht' hyvinvoivia kaikkialla.. ja että sodatkin ovat loppumassa, mikäli Valtojaa uskoo.

Tuossa ei oteta huomioon toimijana ihmistä itseään, toki mielestäni on hatunnoston arvoista, mikäli joku jaksaa uskoa näinkin positiiviseen kehitykseen ihmiskunnan kannalta. Itse epäilen pikemminkin katastrofeja, suursotia ja tuhoa, mitä liittyy ihmiskunnan tulevaisuuteen, enkä edes näe tätä asiaa mitenkään negatiivisena juttuna, ennemminkin realismina.
 
Millä perusteella ja minkä toimijan toimesta tuo raja on määritetty tuohon 1,25 dollariin päivältä? Itselläni ei tästä ole mitenkään hyviä tietoja, mutta ymmärsin erään tänne linkitetyn videon perusteella, että Maailmanpankin raja näille "desperately poor"- ihmisille on alle kaksi dollaria päivässä. Ja heidän määränsä Afrikassa vain lisääntyy.
Hyvä kysymys, en tiedä. Maailmanpankki käyttää tuota 1,25:ttä (nousi 25cnt vuonna 2005), mutta kyllähän minäkin muistan paljon puhetta kahdesta dollarista. Siitä ei ole hajua missä yhteyksissä ja mistä se on peräisin.

En usko tuohon millään, eivätkä usko monet tutkijatkaan. Rikkaat tarvitsevat "orjia" Afrikassa ja Lähi-Idässä, eikä suuret voitot öljystä sun muusta valu vahingossakaan köyhille. Afrikka pysyy köyhänä vielä pitkään ja sieltä katsellaan ihailevasti Eurooppaan ja aivan varmasti miljoonat haluavat tulla tänne.
Ketkä tutkijat eivät usko köyhyyden poistumiseen lähivuosikymmeninä? Mainitse nyt vaikka pari niistä monista.

Ending Extreme Poverty
 
Joku muu ajaa ihmiset liikkeelle? Onko se Välimeren taksipalvelu kenties yhdistettynä internettiin?
Internet ja taksipalvelu nyt ei ole sen kummempi liikkeelle ajava voima kuin sanomalehdet, kirjeet ja valtamerilaivat sata vuotta sitten. Kyllä se voima on tarve rikastua, ja ellei kotimaassa ole siihen mahdollisuuksia, niitä lähdetään etsimään muualta.

Oleellista olisi tajuta kuinka ne mahdollisuudet tulevat tässä lähivuosikymmeninä muuttumaan, siitä väestönkasvusta huolimatta. Jos joku yks Nigeria nyt junnaakin vielä lähtötelineissä, niin ei se kyllä käy vasta-argumentista koko globaalille ilmiölle edes vähää alusta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Hyvä kysymys, en tiedä. Maailmanpankki käyttää tuota 1,25:ttä (nousi 25cnt vuonna 2005), mutta kyllähän minäkin muistan paljon puhetta kahdesta dollarista. Siitä ei ole hajua missä yhteyksissä ja mistä se on peräisin...

Joo-o, nyt kun vähän googlettelin tuota, niin 1,25 dollaria tosiaan on käytössä, mutta he tarkastelevat asiaa muillakin rajoilla, joista yksi on tuo 2dollaria/päivässä. Ottaen huomioon, että käyttämällä tuota 1,25 dollarin rajaa tulokset näyttävät vähän paremmilta ja tässä on idealistisesti tarkoitus poistaa maailman köyhyys, niin vähän tarkoitushakuista asetella tarkasteltu raja tuohon 1,25 dollariin.

Maalaisjärjellä ajateltuna ihmisen elinolot eivät käytännössä parane Bangladeshissa tai Sierra Leonessa lainkaan, mikäli vuoden 1980 alle 1,25 dollarista/päivässä ollaan päästy johonkin 1,5 dollariin päivässä.
 

Tuamas

Jäsen
Absoluuttisten köyhien määrissä toki absoluuttiset määrät ovat pysyneet suunnilleen ennallaan, koska väestönkasvu.

Absoluuttisesti köyhien suhteellinen osuus taasen on johdonmukaisesti pudonnut viimeiset vuosikymmenet johdonmukaisesti, maailmanlaajuisesti vuosien 1990 ja 2010 välillä pudotus kehitysmaissa 41% --> 26 % ja maailmanlaajuisesti 36%--> 18 %.
Ainoastaan Saharan eteläpuolinen Afrikka laahaa jäljessä (joskin sielläkin suhteellinen määrä on pudonnut), nähdäkseni lähinnä konfliktien vuoksi sekä hitaan taloudellisen kehityksen takia.

Käsitykseni mukaan absoluuttisen köyhyyden raja (1,25$) on vakiintunut suure.

Tuosta YK:n "Millennium development goals"-raportti http://www.un.org/millenniumgoals/2014 MDG report/MDG 2014 English web.pdf, josta löytyy kattavasti "maailman tilan" kehitys 1990-2010.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Käsitykseni mukaan absoluuttisen köyhyyden raja (1,25$) on vakiintunut suure....

Näin minäkin ymmärsin, mutta vertailuja suoritetaan myös muilla rajoilla kuten tuolla kahdella dollarilla, joiden suhteen kehitys ei ole ollut yhtä hyvää.

Sinällään minä en edes epäile sitä, etteikö tämänhetkisten määritelmien mukaista köyhyyttä vastaan pystyttäisi taistelua voittamaan, kyse on siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Ilmeisesti osa ihmisistä uskoo, että maailma on tuolloin paljon parempi paikka, minä taas uskon että numeroista huolimatta valtaosa ihmisistä elää yhä vailla toivoa paremmasta huomisesta ja pieni eliitti kontrolloi maailman varallisuutta.
 
Näin minäkin ymmärsin, mutta vertailuja suoritetaan myös muilla rajoilla kuten tuolla kahdella dollarilla, joiden suhteen kehitys ei ole ollut yhtä hyvää.

Sinällään minä en edes epäile sitä, etteikö tämänhetkisten määritelmien mukaista köyhyyttä vastaan pystyttäisi taistelua voittamaan, kyse on siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Ilmeisesti osa ihmisistä uskoo, että maailma on tuolloin paljon parempi paikka, minä taas uskon että numeroista huolimatta valtaosa ihmisistä elää yhä vailla toivoa paremmasta huomisesta ja pieni eliitti kontrolloi maailman varallisuutta.

Joo ei varmaan paljoa lämmitä parin dollarin päivätulot, jos Euroopassa olisi saatavilla yli vuoden tulot kuukaudessa.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Nyt olet aika naiivi, selviö on ettei tuotannollisen työn työpaikat Suomessa pitkässä juoksussa kasva. Kasvua on palvelualoilla, mutta ongelma on että iso osa noista kustannetaan valtion ja kuntien kassasta eli veroista. Tuottavaan työhön eli valmistukseen yms. ei ole Suomessa syntynyt lisätyöpaikkoja yli 20 vuoteen, vaan ne ovat koko ajan vähentyneet.

Ideologina ja optimistina täytyy ottaa viittaus naiviuuteen lähinnä kehuna. Kuitenkin ei liene tarkoituksen mukaista yhdistää naiviutta henkilökohtaisiin ominaisuuksiin vaikka ideologinen ajatus sitä edustaisikin.

Kuka on puhunut tuotannollisten työpaikkojen puolesta tulevaisuudessa. Markkinat ovat muuttuneet siinä määrin että ennen oli tehdas siellä missä raaka-aine. Nykyään tehtaat sijaitsevat siellä missä kulutusmarkkinat sijaitsevat.

On kekkoslaista ajetella, että palvelut tuotetaan verovaroin. Perinteinen ja vanhentunut ajattelutapa suosii ideologia yhteiskunnan tehtävästä, että elinkeino elämä tuottaa verovarat joilla yhteiskunta tuottaa kansalaisille palvelut. Joo...näin osittain edelleen onkin mutta valta on siirtynyt entistä enemmän liike-elämälle. Entistä enemmän liike-elämä tuottaa palvelua. Se tuottaa palvelua niin yhteiskunnan tehtävien nimissä(yksityinen moottoritie...mm.lahti-helsinki) mutta myös tuottaa palvelua kuluttajille ja liike-elämälle. Palvelu voi aivan yhtä lailla olla vientituote teollisen tuotannon sijaan. Kts. USA:n elinkeinoelämää.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Keskustelun yksi ulottuvuus on köyhyys ja talouskasvun vaikutus siihen. Siitä lienee kohtuu suuri tieteellinen konsensus että talouskasvu vähentää köyhyyttä ja köyhyyden vähentyminen konflikteja. Sen sijaan halua lähteä länsimaihin töihin ei päivätulon nousu $1 -> $2 kauheammin hillitse. Muuttovirroissa ongelman ydin ei ole jatkossa konfliktien pakolaiset vaan elintason perässä muuttaminen. Ymmärrän nuivan suhtaumisen elintason perässä muuttajiin, mutta pidän outona oikeiden pakolaisten halveksuntaa. Itse asumme Venäjän naapurissa eikä mikään takaa että seuraavina vuosikymmeninä me itse emme ole samassa tilanteessa kuin pakolaiset, jotka nyt pyrkivät Suomeen.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse asumme Venäjän naapurissa eikä mikään takaa että seuraavina vuosikymmeninä me itse emme ole samassa tilanteessa kuin pakolaiset, jotka nyt pyrkivät Suomeen.

Kuutisen vuotta sitten vannoin jonkun valan, sanantarkasti en nyt muista miten se meni, mutta olen ollut siinä käsityksessä että se ei pitänyt sisällään sellaista mahdollisuutta, että Venäjän hyökätessä hyppään seuraavaan viikkariin ja heitän passin mereen ja huudan jossain Sveitsissä asylymiä.
 
Kuutisen vuotta sitten vannoin jonkun valan, sanantarkasti en nyt muista miten se meni, mutta olen ollut siinä käsityksessä että se ei pitänyt sisällään sellaista mahdollisuutta, että Venäjän hyökätessä hyppään seuraavaan viikkariin ja heitän passin mereen ja huudan jossain Sveitsissä asylymiä.
Kansakunnan tilaanhan lainaamassasi viestissä viitattiin, eikä yksittäisen nuoren nurmiporan kohtaloon. Vaikka sinä lähtisitkin laulellen tykinruuaksi, monet sotimiseen vähemmän kykenevät tulisivat hakemaan turvapaikkaa hieman kauempana Venäjän rajasta.

Lisäksi rivien välistä on tulkittavissa, että paheksut sitä etteivät pakolaiset jää kotimaahansa taistelemaan paremman huomisen puolesta. Et sinäkään varmaan jäisi, mikäli hallitus jolle olet valasi vannonut nakkelisi poteroosi tynnyripommia ja sinappikaasua samalla kun se ryssä valuu taivaanrannasta.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tuntuu jokseenkin oudolta että ihmiset vertaavat näitä syyrialaisia suomalaisiin, jos Venäjä hyökkäisi tänne. Suomalaiset nuoret miehet tuskin olisi ensimmäisenä matkaamassa Ruotsiin/muualle tai liittymässä Venäjän armeijan (vrt. IS:n liittyneet) palvelukseen jättäen perheensä sodan armoille...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kuutisen vuotta sitten vannoin jonkun valan, sanantarkasti en nyt muista miten se meni, mutta olen ollut siinä käsityksessä että se ei pitänyt sisällään sellaista mahdollisuutta, että Venäjän hyökätessä hyppään seuraavaan viikkariin ja heitän passin mereen ja huudan jossain Sveitsissä asylymiä.

Itse kyllä ajattelin tilannetta sodan jälkeen miehitetyssä Suomessa. Opetellaan kiltisti Venäjää ja koitetaan tulla ylivuotisilla perunoilla ja sillillä toimeen? Entä ne jota miehittäjät vainoavat? Muuttavat metsään?

Tuntuu jokseenkin oudolta että ihmiset vertaavat näitä syyrialaisia suomalaisiin, jos Venäjä hyökkäisi tänne. Suomalaiset nuoret miehet tuskin olisi ensimmäisenä matkaamassa Ruotsiin/muualle tai liittymässä Venäjän armeijan (vrt. IS:n liittyneet) palvelukseen jättäen perheensä sodan armoille...

Suomessa valtio ei pommita omia kansaisiaan kaasuaseilla eikä vangitse/kiduta/tapa toisinajattelijoita tai etnisiä vähemmistöjä. Tuolla voi olla jotain vaikutusta maanpuolustusintoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös