Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Ideologina ja optimistina täytyy ottaa viittaus naiviuuteen lähinnä kehuna. Kuitenkin ei liene tarkoituksen mukaista yhdistää naiviutta henkilökohtaisiin ominaisuuksiin vaikka ideologinen ajatus sitä edustaisikin.

  Kuka on puhunut tuotannollisten työpaikkojen puolesta tulevaisuudessa. Markkinat ovat muuttuneet siinä määrin että ennen oli tehdas siellä missä raaka-aine. Nykyään tehtaat sijaitsevat siellä missä kulutusmarkkinat sijaitsevat.

  On kekkoslaista ajetella, että palvelut tuotetaan verovaroin. Perinteinen ja vanhentunut ajattelutapa suosii ideologia yhteiskunnan tehtävästä, että elinkeino elämä tuottaa verovarat joilla yhteiskunta tuottaa kansalaisille palvelut. Joo...näin osittain edelleen onkin mutta valta on siirtynyt entistä enemmän liike-elämälle. Entistä enemmän liike-elämä tuottaa palvelua. Se tuottaa palvelua niin yhteiskunnan tehtävien nimissä(yksityinen moottoritie...mm.lahti-helsinki) mutta myös tuottaa palvelua kuluttajille ja liike-elämälle. Palvelu voi aivan yhtä lailla olla vientituote teollisen tuotannon sijaan. Kts. USA:n elinkeinoelämää.
   
 2. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Keskustelun yksi ulottuvuus on köyhyys ja talouskasvun vaikutus siihen. Siitä lienee kohtuu suuri tieteellinen konsensus että talouskasvu vähentää köyhyyttä ja köyhyyden vähentyminen konflikteja. Sen sijaan halua lähteä länsimaihin töihin ei päivätulon nousu $1 -> $2 kauheammin hillitse. Muuttovirroissa ongelman ydin ei ole jatkossa konfliktien pakolaiset vaan elintason perässä muuttaminen. Ymmärrän nuivan suhtaumisen elintason perässä muuttajiin, mutta pidän outona oikeiden pakolaisten halveksuntaa. Itse asumme Venäjän naapurissa eikä mikään takaa että seuraavina vuosikymmeninä me itse emme ole samassa tilanteessa kuin pakolaiset, jotka nyt pyrkivät Suomeen.
   
 3. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kuutisen vuotta sitten vannoin jonkun valan, sanantarkasti en nyt muista miten se meni, mutta olen ollut siinä käsityksessä että se ei pitänyt sisällään sellaista mahdollisuutta, että Venäjän hyökätessä hyppään seuraavaan viikkariin ja heitän passin mereen ja huudan jossain Sveitsissä asylymiä.
   
 4. Lainaus:
  Kansakunnan tilaanhan lainaamassasi viestissä viitattiin, eikä yksittäisen nuoren nurmiporan kohtaloon. Vaikka sinä lähtisitkin laulellen tykinruuaksi, monet sotimiseen vähemmän kykenevät tulisivat hakemaan turvapaikkaa hieman kauempana Venäjän rajasta.

  Lisäksi rivien välistä on tulkittavissa, että paheksut sitä etteivät pakolaiset jää kotimaahansa taistelemaan paremman huomisen puolesta. Et sinäkään varmaan jäisi, mikäli hallitus jolle olet valasi vannonut nakkelisi poteroosi tynnyripommia ja sinappikaasua samalla kun se ryssä valuu taivaanrannasta.
   
 5. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Tuntuu jokseenkin oudolta että ihmiset vertaavat näitä syyrialaisia suomalaisiin, jos Venäjä hyökkäisi tänne. Suomalaiset nuoret miehet tuskin olisi ensimmäisenä matkaamassa Ruotsiin/muualle tai liittymässä Venäjän armeijan (vrt. IS:n liittyneet) palvelukseen jättäen perheensä sodan armoille...
   
 6. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Lainaus:
  Itse kyllä ajattelin tilannetta sodan jälkeen miehitetyssä Suomessa. Opetellaan kiltisti Venäjää ja koitetaan tulla ylivuotisilla perunoilla ja sillillä toimeen? Entä ne jota miehittäjät vainoavat? Muuttavat metsään?

  Lainaus:
  Suomessa valtio ei pommita omia kansaisiaan kaasuaseilla eikä vangitse/kiduta/tapa toisinajattelijoita tai etnisiä vähemmistöjä. Tuolla voi olla jotain vaikutusta maanpuolustusintoon.
   
 7. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Vastaanottokeskus kuohuttaa nyt Kauhavalla

  "SPR suunnittelee pakolaisten majoituskeskusta koulun naapuriin, lentosotakoululta tyhjiksi jääneisiin kerrostaloihin. Suunnitelma ei miellytä vararehtoria.

  – Ei missään nimessä keskusta sinne. Ei pakolaisia ja koululaisia voi laittaa yhteen.

  Miksi pakolaisia ei voisi ottaa tyhjänä oleviin rakennuksiin?

  – Siitä tulee vain häiriötekijöitä. Nuoria miehiä kun tulee ja sitten on meidän yläkoulun oppilaat, voi tapahtua mitä tahansa, Paavola sanoo pelkäävänsä."

  "SPR pitää Kauhavalla tänään keskustelutilaisuuden, jossa tarkoituksena on kertoa majoituskeskuksen lähtökohdista ja vastata kuntalaisten kysymyksiin.

  – Mistäs rehtori edes tietää, että keskukseen on tulossa vain nuoria miehiä, Annala kysyy."


  Niin ehkä rehtori on jo nähnyt noita vastaanottokeskuksia ja sen asukkaita muualla. Lukenut myös juttuja siitä, kuinka ahdistelutapauksia ja peräänhuuteluita on alkanut ilmaantumaan jopa alle rippikouluikäisille.
  Mikäs muuten Oulussa oli, kun koulun viereen laitettiin lapset ja naiset asumaan? Kuulemma ihan vain varotoimena.
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Niin, no Syyrian konflikti jatkuu nyt neljättä vuotta.

  Voin ihan rehellisesti sanoa, että jos Suomessa olisi tilanne jossa demaridiktaattori Rinne olisi vallassa, demaridiktatuuria vastaan taistelisivat lähinnä erilaiset äärikristityt ryhmät kuten vaikka lestat ja helluntailaiset, Rinteen hallitus kylväisi tynnyripommeja kemiallisin asein ryyditettynä non-demarikaupunkeihin siviilikohteisiin sekä kiduttaisi non-demareita ja Itä-Suomen olisi vallannut Venäjän tukemana ääriordotoksi-järjestö OSIS, niin minä olisin ollut perheineni lentokoneessa matkalla kaukomaille jo ennen kuin konflikti eskaloituu.
   
 9. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  Mutta islamhan on rauhanuskonto.
   
 10. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lähinnä mitä omalla kommentilla hain oli, että ei Suomen ja Syyrian tilannetta edes kannata verrata. Sen verta erilaiset lähtökohdat on kyseessä. Ei ehkäpä välittänyt se viesti kuitenkaan omasta pätkästä, se myönnettäköön.
   
 11. julle-jr Jäsen

  Lainaus:
  Sotilasvalasta kun keskustelu lähti liikkeelle, niin ei tuossa sotilasvalan tekstissä mainita mitään siitä kuinka kauan konflikti saa jatkua tai onko vastustajana demaridiktaattori. Siinä puhutaan mm. laillisen esivallan puolustamisesta ja siitä että omaa joukkoa ei jätetä.

  Olen kyllä itsekin miettinyt, että olikohan järkevää tämä vala vannoa, vai olisiko pitänyt mennä sivariin. Mutta kun se tuli vannottua, niin sitä diktaattoria tai OSISia vastaan taistellaan hamaan katkeraan loppuun saakka, ei ole valitettavasti vaihtoehtoja, vannottu mikä vannottu.

  Linkki Wikipediaan sotilasvalan tekstiin.

  Sotilasvala – Wikipedia
   
 12. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Unkarin mielestä EU:n pitäisi perustaa rahasto auttamaan Syyrian naapurimaissa olevia pakolaisia, jotta heidän ei tarvitsisi lähteä Eurooppaan. Mitä tähän mahtaa sanoa persu, joka vastustaa EU:ta, kehitysapua ja pakolaisia.
   
 13. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Sinänsähän tässä kuvitteellisessa esimerkissä demaridiktaattori Rinne edustaa laillista esivaltaa, jonka puolesta olisi siis taisteltava hamaan loppuun asti.
   
 14. julle-jr Jäsen

  Lainaus:
  No jos olisimme esimerkiksi kansanäänestyksellä päättäneet nostaa demarin diktaattoriksi, niin sitten tosiaan mentäisiin sen mukaan. Edelleen, vannottu mikä vannottu ja siksi välillä pohdinkin, oliko vannominen järkevää.
   
 15. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Mä en oikein ymmärrä, miksi EU tekee suunnitelmia 120 000 tämänhetkisen pakolaisen jakamisesta. Tuo ei ole mikään riittävä suunnitelma, vaan uppoamassa olevan veneen hätäistä tyhjentämistä äyskärillä. Jo nyt tiedämme, että Eurooppaan on suuntaamassa huomattavasti enemmän ihmisiä ja yksin Saksa odottelee arvioista riippuen 500 000 - 800 000 pakolaista.

  Mielestäni tuo kuulostaa lyhyelläkin perspektiivillä siltä, että tarvittava rahasumma tulee olemaan jopa Saksalle todella merkittävä, kuitenkin kestää aikansa, että osa syyrialaisista ohjautuu työelämään ja heistä tulee saksalaisia veronmaksajia. (uskon kyllä siihen, että syyrialaisista moni Saksassa myös työllistyy)

  Tässä katsantokannassa menee aika marginaaliseksi se keskustelu, että kuinka monta vastaanottokeskusta Suomeen rakennetaan.

  Mä muuten suhtaudun myös varauksella siihen, millaista, kuinka koulutettua ja toimintaan sopivaa porukkaa Suomi saa palkattua vastaanottokeskuksiin. Kuinka paljon meillä riittää näitä tekijöitä? Varmaan joukossa on näitä elintasopakolaisiakin, mutta joukossa on paljon pahoin sodan traumatisoimia ihmisiä. Tarvitaan valtava määrä erikoistyöntekijöitä, kuten psykologeja, kouluttajia, hengellisen avun antajia jne, jotta ihmiset pääsevät aidosti integraatio-prosessin osaksi.
   
 16. Lone Wanderer Jäsen

  Nyt on alkanut tulemaan FB:ssä vastaan näiltä 90-luvun pakolaisiltakin (mm. Vapaaottelija Amirkhani) kriittisiä kannanottoja nykyisiä "pakolaisia" kohtaan. Amirkhani mm. Sanoi että jos tuo "17-vuotias" täälläkin esillä ollut tyyppi saa oleskeluluvan Suomeen niin hän muuttaa pois. Ovatko nämäkin nyt sitten rasistisia suomijuntteja suvakkien mielestä?

  En myöskään ymmärrä että samat suvaitsevaiset jotka ovat taistelleet naisten ja homojen oikeuksien puolesta ja kauhistelevat kantasuomalaisia natseiksi haluavat näitä parrakkaita muslimisotalapsia tänne. Siis miehiä, jotka edustavat maailman suvaitsemattominta ja antisemitistisintä uskontoa, tulevat maista joissa naisilla ei välttämättä ole edes äänioikeutta, naisen raiskaus on ok ja homoja heitellään katoilta alas. Luulevatko suvakit, että kun näille annetaan iPhone käteen ja näytetään jotain itäkeskusta(joka kuulema Stubbin mukaan on yhtä hieno paikka kuin Somalia) niin niistä tulee yhtäkkiä jotain heikompien puolustajia. En ymmärrä.

  Ja vertailut suomalaisiin sotalapsiin ovat ihan helvetin typeriä. Varmasti jos Virosta tulisi 70000 sotalasta tänne Venäjän sinne hyökätessä olisi tilanne ihan eri. Itsekin olisin valmis majoittamaan heitä kotiini ainakin väliaikaisesti, mutta kun lähi-idän "sotalapset" eivät ole edes lapsia vaan aikuisia miehiä jotka tuntuvat lähinnä olevan pitämässä hauskaa.

  Mä en vaan ymmärrä.
   
 17. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Toki autenttisen tilanteen saavuttamiseksi Rinne olisi nostettu valtaan, koska hänen isänsä oli aiemmin diktaattori.
   
 18. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 19. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peksin Puhdas Pöytä
  Lainaus:
  Kai jokainen tajuaa että kriisi on niin iso että kuvetta on joka tapauksessa kaivettava? Ne päätökset jotka tehtiin kehitysavun leikkaamisesta tehtiin silloin kun keskusteltiin siitä tuleeko Suomeen 700 vai 1000 pakolaista.

  Kansanvaellus on siinä pisteessä että Suomen tulee investoida johonkin - oli se sitten Unkarin ehdottama rahasto, Oxfordin professori Paul Collierin ehdottamat suuret investoinnit pakolaisleireille, Frontex (Triton) - ohjelmiin satsaaminen, Suomen rajavalvonnan ramp-up Ruotsin vastaiselle rajalle tai satojen (!) turvapaikkahakemusten käsittelijöiden palkkaaminen Suomeen vai kaikkia näitä. Tämä pitää tapahtua osin EU:n puitteissa ja osin kansallisissa puitteissa.

  On lapselllista lällätystä puhua jostain Persujen ennen tätä kansanvaellusta tapahtuneista ehdotuksista. Tilanne on tämä ja sille pitää tehdä jotain järkevää. Nykymalli ei ole järkevää vaan resurssien hukkaamista ja itsensa ajamista siihen tilanteeseen että jossain kohta vuotaa veri.
   
 20. julle-jr Jäsen

  Aiemmin jo vähän kyselin mielipiteitä mitä sitten tehdään, jos esimerkiksi Pohjois-Afrikka päättää kunnolla lähteä liikkeelle. Eikö miljoonien ihmisten hakemusten järkevä käsittely vaadi jo aikamoisen organisaation toimiakseen? Vai laitetaanko hommalle siinä vaiheessa vain systemaattinen stoppi? Ja milloin turvapaikanhakijoiden ihmisarvo laskee sille tasolle, että systemaattinen stoppi on moraalisesti oikeutettu?
   
 21. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niin mutta miksi ne ei ole jo tällä, kun Helsingissä saa paperitonkin hoitoa?
   
 22. Lainaus:
  Ei taida enää mikään auttaa. Yhdysvaltoihinkin mennään vaikka aitojen ali tunneleita pitkin ja uskon saman käyvän myös Euroopassa. Kun kansainvaellus on saatu liikkeelle, sitä ei kovin helposti pysäytetä.


  Edit. Mitä luulet, että afrikkalaiset ajattelevat nähdessään, kuinka Eurooppaan pääsee melko helposti laittomasti, eikä ainakaan afrikkalaisia heti karkoiteta. Oma mutuni on se, että jossain vaiheessa afrikkalaiset tulevat Eurooppaa kohti vaikka kävellen. Sitten joku viisas keksii, miten Marokosta pääsee Espanjaan jollain kumiveneellä.
   
 23. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Stoppi? Pitäisi olla persuilla yli 50 prosentin kannatus, että niin tapahtuisi. Tuossa vaiheessahan rajat avataan kaikille. Monikulttuurisuus on rikkaus.
   
 24. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Naurahdin vähän tuota boldaamanani. Sikäli mikäli suvaitsevaistolla ymmärretään myös tämä meidän klassinen vasemmistomme, niin eihän heille juutalaisvastaisuus ole koskaan ollut mikään ongelma, pikemminkin päin vastoin.