Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Bottaksen managereihin kuuluva Didier Coton on Motorsportin mukaan jo käynyt keskusteluja Cyril Abiteboulin kanssa Bottaksen tulevaisuudesta ranskalaistiimissä.
 
Hanhinaamat valittaa ja jos ei kelpaa, niin aja bussis jäähallin seinään.

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mielenkiintoinen sirkus formuloissa nyt. Mersun johto haluaa Bottaksen ulos ja Russelin sisään. Bottas neuvotellut jo Renaultin kanssa. Hamilton kuitenkaan ei halua, että Bottas lähtee ja Russel tulee tilalle. Uhannut lähteä Aston Martinille jos skenaario Bottaksen lähtemisestä tapahtuu.

Mihinköhän tämä tilanne mahtaa ajautua? Ja miksi Hamilton haluaa pitää Bottasta väkisin tuolla mukana? Pelkää, että Russel ois nopeempi ku hän?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Mihinköhän tämä tilanne mahtaa ajautua? Ja miksi Hamilton haluaa pitää Bottasta väkisin tuolla mukana? Pelkää, että Russel ois nopeempi ku hän?
En tiedä siitä pelosta, mutta selväähän tuo on että Hamiltonin itsensä kannalta Bottas on varmasti hyvä vaihtoehto. Riittävän nopea että tuo tallille pisteitä merkkimestaruutta ajatellen, mutta ei kuitenkaan pitkässä juoksussa niin hyvä että voittaisi mestaruutta Hamiltonin nenän edestä. Kuitenkin sen verran nopea kuski että pystyy yksittäisissä kisoissa jopa voittamaan Hamiltonin ja pitää näin brittiä sopivasti "hereillä" että se tiikerinsilmä löytyy.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Mihinköhän tämä tilanne mahtaa ajautua? Ja miksi Hamilton haluaa pitää Bottasta väkisin tuolla mukana? Pelkää, että Russel ois nopeempi ku hän?
Bottas on myös osoittanut olevansa tiimipelaaja, joten juuri täydellinen tallikaveri Hämikselle. @Roger Moore toi myös esille hyviä pointteja miksi Hämis voisi haluta Bottaksen jatkavan tallissa.

Voi myös olla, että Hamilton muistaa miten itse nuorena kuljettajana haastoi meritoituneen kaksinkertaisen maailmanmestarin debyyttikaudellaan.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Todennäköisesti Hamiltonin takaraivossa on Russellin kohdalla pelko samanlaisen skenaarion muodostumisesta mikä tapahtui Ferrarilla, eli että ns. tulokas olisikin nopeampi kuin vanha moninkertainen maailmanmestari. Vettelhän yllätettiin hieman housut nilkoissa, kun tallikaveri ei ollutkaan enää vain apuri, vaan käytti saamansa tilaisuudet tylysti, mikä taas oli aivan muuta kuin mihin Vettel oli edellisen neljän kauden aikana tottunut. Hamiltonista tällä hetkellä oikein huokuu, kuinka hän on enemmänkin huolissaan Leclercin ja Verstappenin antamasta haasteesta ja paineesta kuin tallikaverinsa, koska tietää Bottaksen ajavan joka vuosi vain jatkosopimuksesta mestaruuden sijaan. Russell taas olisi jokeri-kortti, joka voisi jopa pystyä Hamiltonin syrjäyttämään valtaistuimelta, jos tulisi johtotähden ohjaksiin monivuotisella sopimuksella. Silloin pitäisi Hamiltonin olla huolissaan myös siitä tallikaverin antamasta paineesta ihan alusta saakka.
 
Hanhinaamat valittaa ja jos ei kelpaa, niin aja bussis jäähallin seinään.

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Tuskinpa Hamilton ketään tallikaveri edokasta nopeuden puolesta pelkää, vaan nimenomaan tallin harmonian puolesta. Tulevat kuitenkin käsittääkseni Bottaksen kanssa ihan hyvin toimeen ja kuten on nähty, Bottas kyllä tarvittaessa muuntuu apupojaksi. Jos nyt Russel tulisi tilalle, en usko että nopeudessa ja varmuudessa nousisi heti Bottaksen tasolle, mutta miten hyvin hänestä saisi kakkosviulun soittajan ilman ongelmia on varmasti isompi kysymys.
Sinänsä ymmärrän Mersun tarpeen ajaa jo nuorempaa sisään, mutta taas toisaalta vanhaa viisautta mukailen, onko järkeä korjata jotain mikä ei ole rikki? Varsinkin kun varmuutta tallin jatkosuunnitelmista ei ole...
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itse alan olemaan sillä kannalla että Bottaksen kannalta siirto tekisi hyvää, Mersu-kortti on nähty, valitettavasti. Parempi vaan jos 2021 olisi uusi osoite.

Rellu olisi hyvä vaihtoehto, pidän sitä gridin jokerikorttina mikä saattaa hyvällä tuurilla tehdä podiumille pääsevän auton ja siten kuskille erinomainen valinta. Relulla on tehdastiiminä resursseja. Rellulla on mahdollisuus ottaa ykköskuskin asema, siten saada tallin tuki vahvasti itselle ja Bottas kaipaa nyt sitä asetelmaa että johtaa tekemisillään tallia.
Rellu on toki myös ainainen kysymysmerkki, mutta jos ei olisi ja olisi takuuvarma podium-auto niin siellä ajaisi mestariehdokkaita koko ajan.

Aston Martin on vielä suurempi kysymysmerkki, näkisin tämän kakkosvaihtoehtona. Mutta en usko nousuun kuten jotkut tietäjät näkevät, on siellä nytkin rahaa ja mersun voimanlähde mutta eivät saa mitään ihmeellistä aikaan. Potentiaalia on.

Williams, mitä tähän nyt sanoisi. Surullista jos päätyisi tänne. Näkisin viimeisenä mahdollisuutena jos vaihtoehtona on siirtyä sarjasta pois ja silloin on erityisen vaikeaa päästä enää takaisin. Williamsin nousua on todella vaikea nähdä, kyllä heidän resursseilla kaikki on kokeiltu. Veikkaan että tämä talli valitettavasti kuolee pois kun Frank on jo vahvasti sivussa ja ei tyttärestä ollut kääntämään kurssia. Vaikka Frank on ollut kisatoiminnasta jo sivussa pitkään niin Williams -dokumentissahan näkyi kuitenkin hyvin se että takapiruna on vaikuttanut ja tuntui siltä että tytär tuli isänsä puheille kaikissa isoissa asioissa.
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
En jaksa millään uskoa, että Toto Wolff palkkasi Vettelin Hamiltonin tallikaveriksi.

Hän on erittäin viisas tallipäällikkö ja on tarkoituksella ottanut Valtterin sisään, jotta tallissa pysyisi "rauha" maassa. Vettelin sisään Tuominen voisi tarkoittaa yhden kaikkien aikojen kuljettajan Hamiltonin lähtöä ja sitä riskiä Wolff tuskin ottaa.

Se taas on eri asia, että tuleeko joku muu Valtterin tilalle. Russel voi olla ihan mahdollinen
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllähän tässä mennään aika paljon asioiden edelle, niin kuin (F1-)medialle tietysti ominaista onkin.
Bottashan on polkenut Tiffanyn kanssa (polkupyörää) nyt niin perkeleesti, että kauden alkaessa Valtteri 3.0 laittaa Hämiksen istumaan ja voittaa mestaruuden mennen tullen. Ja sitten mukamas olisi tehty jo nyt päätös että maailmanmestarin tilalle tulee joku edellisen kauden kaikkein huonoin kuski (0pts), jolla tallikaverina on ollut ainoastaan maksukuskeja, joista se eka (jolta otti turpaan) oli vielä yksikätinen.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet
(1)
  • Tykkää
Reactions: raju

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilmeisesti kenelläkään ei ole minkäänlaista uskoa Bottaksen mestaruuteen, mikä on sääli. Ei kauden aikana tarvitse montaa sattumaa tapahtua, että Valtteri on kärjessä ja loppukausi ajetaan tosissaan kilpaa. Bottas on tainnut myös parantaa kausi kaudelta (?) joten tästä kaudesta voi tulla Hamiltonille jälleen entistä vaikeampi.

En usko, että noin hyväksi kuskiksi pääsee, jos ei ole ihan helvetinmoista tappajanvaistoa ratissa. I believe!
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kun kisoja on vähemmän niin yksi heikompi kisakin merkitsee enemmän.

Jos Mersu on edelliskauden tapaan selvästi paras ja neljän kisan jälkeen tilanne olisi se, että kolmessa on tultu maaliin järjestyksessä Hamilton-Bottas ja neljännessä Bottas on voittanut Hamiltonin keskeytettyä niin Valtteri on neljä pistettä edellä (+/- nopeimpien kierrosten pisteet). Mutta toki keskeytykset ovat olleet melko harvinaisia Hamiltonille, kun esimerkiksi koko hybridiaikakauden (6 vuotta) aikana keskeytyksiä on seitsemän. Esimerkiksi Charles Leclerc on kahden kautensa aikana joutunut keskeyttämään yhdeksän kertaa.
 
0-3 -> 4-3

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Russellin mahdollinen nostaminen Mersulle jo ensi kaudeksi kertoo, kuinka armotonta kilpailu huipputalentista tällä hetkellä on. Mercedeksellä meni jo Oconin ja Wehrleinin kanssa hommat vähän vihkoon, joten Russellin kanssa ei varmasti haluta tehdä samoja virheitä. Ferrarilla on Leclerc ja Red Bullilla Max, tällaisia talentteja ei voi enää niin vaan ostaa, ne pitää itse kasvattaa.

Eihän tämä spekulaatio hyvää Valtterin asemasta kerro. Milteinpä pahempaa ykkösissä jatkon kannalta olisi se kuuluisa vuoden sopimus ensi kaudeksi, minkä jälkeen Russell tulee tilalle ja Bottas lentää hevonvittuun formuloista. Renault on riskikortti, mutta potentiaaliltaan selkeästi suurin ja Rellulle Valtteri olisi varmasti pätevä mies: tulee selkeästi parhaasta tallista, on voittanut kisoja eikä politikoi vrt. Alonso.

Toki jos Bottas jollain ihmeen kaupalla mestaruuden voittaa, niin ihan sama vaikka Mersulta ulos lentäisikin.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Toki jos Bottas jollain ihmeen kaupalla mestaruuden voittaa, niin ihan sama vaikka Mersulta ulos lentäisikin.
Haiskahtaa jo Nicon tempulta, mestaruus ja kotiin polkemaan.
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Iltalehti muistelee 15v takaista Monacon viikonloppua, jossa Kimi oli täysin pitelemätön.


Sääli, että Mäkin onneton luotettavuus vei mestaruuden tuon kauden nopeimmalta kuljettajalta. Ei se kauas jäänyt 2003 myöskään. Jonkun kisan 3. sija kun olisi vaihtunut 1. sijaan niin Räkä olisi ollut se, joka muistetaan 2003 maailmanmestarina kahden pisteen erolla. 2007 sitten saatiin menetettyä onnea takaisinkin.

Kimi oli aivan maaginen 2002 - 2005. Sen jälkeen tuota magiaa ei ole samalla tavalla näkynyt jatkuvana. Mestaruusvuonna ja 2008 oli toki hyviä hetkiä ja Lotus-vuodetkin oli menestys, mutta silti varmasti monien mielestä jotain jäi Kimiltä piippuun McLaren-vuosien jälkeen.

Viimeisen kauden Ferrarillakin (toistaiseksi, hymiö) voi myös laskea onnistumiseksi, tuli se kauan kaivattu voitto ja MM-pronssi. Kimille myös sattui Vetteliä paljon useammin teknisen vian pistemenetyksiä ja olisi ollut jopa melko lähellä Sebua pisteissä kauden jälkeen yhtä hyvällä onnella.

Toivottavasti kausi päästään aloittamaan ja Kimi saisi muutaman hyvän pistekisan vielä ennen eläkepäiviä. Voisi vaikka Brasiliaan tulla jälleen kaaoskisa ja kolmospallille kivuta 40-vuotias pappa aurinkolaseissaan.
 

Tulevatähti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Toivottavasti kausi päästään aloittamaan ja Kimi saisi muutaman hyvän pistekisan vielä ennen eläkepäiviä. Voisi vaikka Brasiliaan tulla jälleen kaaoskisa ja kolmospallille kivuta 40-vuotias pappa aurinkolaseissaan.
Nyt kun Kimin eläkepäivät mainittu niin tuli mieleen, että mitenkäs monta kisaa enemmän Barichellolla oli tilillään Kimiin verrattuna? Eikös sen tänä vuonna pitänyt mennä ohi ja nousta koko listan kärkeen vai sotkiko korona kuviot?
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun Kimin eläkepäivät mainittu niin tuli mieleen, että mitenkäs monta kisaa enemmän Barichellolla oli tilillään Kimiin verrattuna? Eikös sen tänä vuonna pitänyt mennä ohi ja nousta koko listan kärkeen vai sotkiko korona kuviot?
Barrichellolla 326 kisaa (322 starttia) ja Kimillä 315 kisaa (313 starttia). Eli tänä vuonna olisi tosiaan noussut Rubensin ohi.
 
Hanhinaamat valittaa ja jos ei kelpaa, niin aja bussis jäähallin seinään.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Sääli, että Mäkin onneton luotettavuus vei mestaruuden tuon kauden nopeimmalta kuljettajalta. Ei se kauas jäänyt 2003 myöskään. Jonkun kisan 3. sija kun olisi vaihtunut 1. sijaan niin Räkä olisi ollut se, joka muistetaan 2003 maailmanmestarina kahden pisteen erolla.
Nürren keskeytys moottoririkkoon kärkipaikalta. Siihen sen voi näin jälkiviisaasti sanoa kaatuneen kun "varmat" 10 pistettä vaihtuivat nollaan pisteeseen ja Schumi sai tuostakin kisasta sen neljä pistettä itselleen.

Kaksi vuotta myöhemmin sitten samalla radalla Räikkönen keskeytti kärkipaikalta ripustusten hajoamiseen juuri kun viimeinen kierros alkoi. Toki tuolla kaudella tuli kuokkaan MM-sarjassa paljon selkeämmin, mutta toisaalta olisihan se asetelmia saattanut loppukautta ajatellen muuttaa jos ero Alonsoon olisikin kutistunut 18 pisteeseen, tuon kisan jälkeen ero olikin jo aika masiiviset 32 pistettä.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
03 Schumacher toki voitti kuusi kilpailua Räikkösen yhtä (ja Montoyan sekä Ralf Schumacherin kahta) vastaan, joten en lähtisi tuolla hirveästi jossittelemaan. Pistelaskuhan tuolle kaudelle oli uudistettu ihan vain siksi, ettei Schumi ratkaisisi peliä heti kättelyssä ja siinä systeemi hyvin onnistuikin.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
03 Schumacher toki voitti kuusi kilpailua Räikkösen yhtä (ja Montoyan sekä Ralf Schumacherin kahta) vastaan, joten en lähtisi tuolla hirveästi jossittelemaan. Pistelaskuhan tuolle kaudelle oli uudistettu ihan vain siksi, ettei Schumi ratkaisisi peliä heti kättelyssä ja siinä systeemi hyvin onnistuikin.
Häviäjän rooli on jossitella. Vähän niinkuin jalkapallon puolella muutamalla jossilla italialla olisi 5-6 maailmanmestaruutta mutta nyt joudutaan elämään maailmassa jossa brasseilla on eniten.
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld

BaronFIN

Jäsen
Tuosta Bottas -> Rellu spekuloinnista pieni huoli Rellun tulevaisuuteen liittyen; Renault-Nissan on ilmeisesti aika syvissä vesissä taloudellisesti joten kylmää ajatella mitö tehdastallit päättää tehdä tulevaisuuden suhteen.

Mersu, Rellu ja AlfaRomeo ulos ja sitten ihmetellään ajavatko kaikki Hondan koneilla. Toki Rellu jää Supertronic -lisenssillä ja Mersut muuttuu Ilmoreiksi ja matka jatkuu... Back to the Future to the 90’s.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Kyllä joku taho varmasti ostaisi Enstonen tiimin jos Renaulta vetäytyy, etenkin nyt kun F1-tiimit saivat jostain syystä kerrankin käytettyä järkeä ja sopivat kulukaton tiputuksesta jo tuleville kausille.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
03 Schumacher toki voitti kuusi kilpailua Räikkösen yhtä (ja Montoyan sekä Ralf Schumacherin kahta) vastaan, joten en lähtisi tuolla hirveästi jossittelemaan.
Ainahan sitä urheilussa spekuloidaan ja jossitellaan, varsinkin jos erot ovat minimaalisen pienet. Joo Schumi voitti enemmän kilpailuja, mutta kokonaispisteet sen mestaruuden ratkaisee ja Räikkönen ajoi tasaisen hyvän kauden. Palkintokorokkeella 10 kertaa, Schumilla vastaava luku oli kahdeksan. Hyvä kausi, mutta Schumilla vielä parempi. Kahden pisteen ero on kuitenkin niin marginaalinen pitkän kauden aikana että ainahan se keskustelua aiheuttaa. Varsinkin kun Räikkösellä "varmat" 10 pistettä vaihtui keskeytykseen. Kolmekin olisi riittänyt tuosta...

Tuosta 2005 kaudesta en itsekään sen kummemmin ole jaksanut jossitella, koska kyllähän Kimi sen hävisi jo aika pahasti alkukaudesta. Kuskina itsessään oli ehkä parhaimmillaan tuolla kaudella.

Pistelaskuhan tuolle kaudelle oli uudistettu ihan vain siksi, ettei Schumi ratkaisisi peliä heti kättelyssä ja siinä systeemi hyvin onnistuikin.
Periaatteessa näinkin, mutta jos oikein katsoin niin Schumi olisi voittanut sillä 10-6-4-3-2-1 systeemillä mestaruuden "vain" kymmenellä pisteellä eli kyllähän Räikkönen olisi hyvin ollut pelissä mukana myös tuollakin systeemillä, mestaruus toki olisi ollut jo selvillä jo kaiketi kauden kolmanneksi viimeisen kisan jälkeen.

EDIT:

Mitä muuten voittojen määriin tulee niin rallissahan kävi kaudella 2001 se hienous että mestaruuden voitti Richard Burns vaikka voitti koko kaudella vain yhden kilpailun. MM-sarjassa sijoilla 2-4 olleet Colin McRae, Tommi Mäkinen ja Marcus Grönholm voittivat kaikki kolme kilpailua, mutta vastaavasti jokainen näistä myös keskeytti Burnsia useammin kauden aikana. Grönholmilla peräti kahdeksan keskeytystä tuolla kaudella.

Formuloissa tietty sitten se Keken yhden voiton mestaruuskausi, siinä toki avitti myös Didier Pironin poisjäänti loukkaantumisen vuoksi kauden neljästä viimeisestä kisasta mutta kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Renaultin tilanteesta vähän uutisointia
Cyril Abiteboul sanoi:
Yhtään kisaa ei ole vielä ajettu, ei yhden yhtä harjoitustakaan. Täytyy saada tieto, missä tämän kauden kaluston osalta mennään ennen kuin olemme valmiita tekemään päätöksen ensi kauden kuskista
Jotenkin haiskahtaa sille, että mikäli kalustossa on potentiaalia niin Alonso nappaa kiinni...
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hanhinaamat valittaa ja jos ei kelpaa, niin aja bussis jäähallin seinään.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy