Pitäähän sen ihan perkeleesti kouluttautua päästäkseen töihin.
Yhä useampi nuori on todennut minulle, ettei koulut kiinnosta. Seuraan vanhempieni jalan jälkiä ja jään Keijo Laakkosen hommiin.
Pitäähän sen ihan perkeleesti kouluttautua päästäkseen töihin.
Resupekkapunkkarit kuitenkin olivat kiinnostuneita maailman menosta. Sienipilviä pelättiin ja yhteiskunnalliset asiat olivat tärkeitä asioita. Tumppi Varonenkin valittiin juuri Helsingin valtuustoon!
Nämä BB- ja Idols-idiootit eivät välitä mistään niin kauan kuin viihdettä riittää.
Yhä useampi nuori on todennut minulle, ettei koulut kiinnosta. Seuraan vanhempieni jalan jälkiä ja jään Keijo Laakkosen hommiin.
Hyvähän se on, jos Laakkosella on tarjota töitä. Ongelmallisempaa on se, jos ihminen joutuu koulutusputkeen saamatta silti vakituista työpaikkaa. Sitten tulee näitä uupumisia ja masennuksia ja vittuuntumista ja tarkoituksettomuutta.
Lisäksi työpaikka, johon ei vaadita koulutusta, on todennäköisesti tarpeellinen.
Kyllä Laakkosella näitä työpaikkoja on, Keijo Laakkonen = Kela...
Ahaa. Minä tiedän sellaisen kuin Rengasliike Laakkonen. Luulin viitattavan siihen. Olisiko noista tukien varassa elävistä jonkinlainen tilastokin, josta näkyisi suunnan kehittyminen.
Kasvatustieteen opiskelijana ja paljon opetus- sekä nuorisoalalla työskennelleenä olen havainnut nuorison noudattelevan pitkälti normaalijakaumaa, ts. Gaussin käyrää. Pieni osa on fiksua ja valveutunutta porukkaa, pieni osa täysiä idiootteja. Suurin osa on sitä massaa, keskivertoa. Keskiverron taso kuitenkin on rappeutumaan päin. Moraali heikkenee, tavat unohtuvat. Itsekkyys kasvaa, viihtyminen ja "elämykset" ovat elämän tärkein anti.En allekirjoita. En vaan pysty, koska itse ainakin havaitsen tiedostamista ihan perusnuorienkin keskuudessa kaiken pinnallisuuden sijaan, tai vastapainoksi. Tai nuorten aikuisten. Jos sitä ei esiintyisi, niin ei kai silloin esiintyisi esim. tätä kiivasta Amerikka-vastaisuutta, vai onkohan sekin trendi niin kuin Koopin tai BB-Nikon fanittaminen? Mutta itse kun on aina ottanut ns. asioihin kantaa ja kaveripiiri on miltei 90 prosenttisesti ollut aina eri alakulttuurien edustajia, niin voipi olla, että mulla ei näistä "perustyypeistä" ja heidän ajattelumaailmastaan ole niin kokemusta.
...Keskiverron taso kuitenkin on rappeutumaan päin. Moraali heikkenee, tavat unohtuvat. Itsekkyys kasvaa, viihtyminen ja "elämykset" ovat elämän tärkein anti.
Kyllä Laakkosella näitä työpaikkoja on, Keijo Laakkonen = Kela...
Suomi on holhousyhteiskunta. Kaikki on mennyt perseelleen jo aikoja sitten.
Ei se käsittääkseni ole mitekään merkittävästi noussut, mutta mielestäni ongelma on se, että joku jättäytyy vapaaehtoisesti tukien varaan. Tietysti jos kaksi edellistä sukupolvea on toiminut näin, niin malli on valmis.
Esimerkiksi luonnonsuojelu ja se ajatus, ettei muu maailma ehkä olekaan tarkoitettu ihmisen alistamiseen ja maksimaaliseen hyödynottoon, on yleistynyt vasta "näinä päivinä" historiallisessa aikajanassa.
Ehkäpä länsimaissa, miten lienee idän valtauskontojen piirissä asian laita?
Näin tosiaankin on. Toisaalta tuo hyödynotto on kasvanut eksponentiaalisesti vasta nimenomaan "näinä päivinä". Ei ennen ollut tarvetta tiedostaa ongelmaa, kun sitä ei ollut. Luonnon ja maailman kanssa oltiin sopusoinnussa; tajuttiin se yksinkertainen fakta ettei rahaa voi syödä.Esimerkiksi luonnonsuojelu ja se ajatus, ettei muu maailma ehkä olekaan tarkoitettu ihmisen alistamiseen ja maksimaaliseen hyödynottoon, on yleistynyt vasta "näinä päivinä" historiallisessa aikajanassa.
Ongelmia on ollut aina. Aina niistä on yritetty selviytyä. Nykypäivän ongelmat eivät ratkea sillä, että ajatellaan ongelmia olleen aina.Ihmisen tulisi pyrkiä kehittymään. Moni peräänkuuluttaa "vanhoja perusarvoja", kenties uskontoa ja auktoriteettien kunnioittamista yms. Kuva menneestä maailmasta maalautuu kuitenkin turhan ruusuisena, sillä ongelmia on ollut aina.
Näin tosiaankin on. Toisaalta tuo hyödynotto on kasvanut eksponentiaalisesti vasta nimenomaan "näinä päivinä". Ei ennen ollut tarvetta tiedostaa ongelmaa, kun sitä ei ollut. Luonnon ja maailman kanssa oltiin sopusoinnussa; tajuttiin se yksinkertainen fakta ettei rahaa voi syödä.
Ongelmia on ollut aina. Aina niistä on yritetty selviytyä. Nykypäivän ongelmat eivät ratkea sillä, että ajatellaan ongelmia olleen aina.
Ihminen myös kehittyy, eteen- tai taaksepäin. Ihmisluonto kuitenkin pysyy. Ehkä perusarvoilla olisi käyttöä nykyisinkin. Uudet arvot ainakin tuntuvat tarjoavan vain syvempää kurimusta.
No herätys, ei ole holhousyhteiskunta eikä läheskään kaikki ole mennyt perseelleen. Epäkohtia kyllä on, mutta liiallinen holhous ei ole niiden syynä. Kyse on jokseenkin päinvastaisesta.Suomi on holhousyhteiskunta. Kaikki on mennyt perseelleen jo aikoja sitten.
Johtuuko se sitten vain minusta ja vanhenemisestani, kun joka vuosi tämä maailmanmeno vituttaa aina vain enemmän ja enemmän? Koko ajan tulee lisää ja lisää turhaa, ihmisten älyä aliarvioivaa (jos se enää on edes mahdollista) ja mielenkiinnon tärkeistä asioista poispäin kääntävää paskaa tarjolle eteemme. Ei yksittäistä kuunoa kehtaa syyttää siitä että se valitsee helpoimman tien ja vain viihtyy.Tavoitteena oli vain luoda perspektiiviä, jossa vanhaa aikaa ei romantisoida paremmaksi kuin se todellisuudessa olikaan.
Koko ajan tulee lisää ja lisää turhaa, ihmisten älyä aliarvioivaa (jos se enää on edes mahdollista) ja mielenkiinnon tärkeistä asioista poispäin kääntävää paskaa tarjolle eteemme.
Nykyisin kaikkea on enemmän. Ehkä jopa hyvääkin, sitä vain ei huomaa kun kaikkea mieltärappeuttavaa on myöskin tarjolla samassa suhteessa enemmän.
Totta. Jos nyt kuitenkin katsotaan esimerkiksi nuorison sähköisen median parissa viettämää aikaa vuorokaudessa ja nuorison suorittamia väkivaltarikoksia viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta, saattavat kellot soida muutamassakin päässä.Mieltä rappeuttavaa on siis sinänsä vaikea, ellei mahdoton määritellä ja ainakin ikävä ryhtyä yleistämään.
Usein tuntuu olevan vallalla sellainen kuva, että mielenterveysongelmat olisivat räjähdysmäisesti lisääntyneet viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana. Esimerkiksi laajassa Terveys 2000 -ohjelmassa saatiin kuitenkin aivan päinvastainen kuva: mielenterveysongelmien lisääntymisestä ei ole mitään näyttöä.