Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Cobol, 09.11.2016 klo 10.25.

 1. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Hyvin on Trump saanut kavereitaan hyviin virkoihin, jotka puolustavat häntä. Todennäköisesti poliittinen itsemurha monelta. Vanhoilliset republikaanit saattavat hyvin jättää äänestämättä, tai jopa äänestää demokraatteja seuraavissa vaaleissa. Kaikille republikaaneille tuo Trumpin politiikka/kiukuttelu ei mene läpi. Varsinkaan veljeily Venäjän kanssa.

  Mielenkiintoiset pari vuotta edessä. Demokraattien värisuora on kyllä mahdollinen, mikäli Trump jatkaa yhtä viihdyttävällä tasolla. Diili ohjelmassa Trump oli huomattavasti karismaattisempi, en tiedä mitä on tapahtunut.
   
 2. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Ei tarvinnut esiintyä livenä. Luki läpät jostain promptilta ja kun luki väärin niin otettiin uudelleen. Ja jos alkoi kiukuttamaan niin vietiin takahuoneeseen lääkittäväksi.
   
 3. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Täysin totta. Tuoreimpana esimerkkinä nyt tämä Trumpin tuore nimitys Matthew Whitaker, jonka mietteitä pääsee kuulemaan seuraavalta taltiolta ihan omin korvin miehen omin sanoin: Listen: Trump's acting attorney general said the president can kill any investigation he wants (Linkki Mother Jonesin artikkeliin ja audioon, jossa Whitaker kertoo Trumpin olevan lain yläpuolella)

  Lainaus:
  Lainaus:
  Normaaliolosuhteissa ehkä noin, mutta tässä ollaan nyt aika kaukana normaalista presidenttiydestä. Edelleenkään ei ole varmaa onko Trump lopulta enää edes ehdolla seuraavissa vaaleissa. Muellerin raportti ja demokraattien kontrolloima edustajainhuone tuovat soppaan oman pikantin lisämausteensa.
  Lainaus:
  Vielä ei kuitenkaan kannata mennä nuolaisemaan. Sinema on siirtynyt Arizonassa niukkaan johtoasemaan ja Floridan tilanne on kutkuttavan tasainen.

  Sinema takes slim lead in too-close-to-call Arizona Senate race (Politicon juttu)

  How Bill Nelson could ultimately win the recount in Florida’s U.S. Senate race (Miami Heraldin juttu)
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2018 klo 03.57
 4. Salt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
  Lainaus:
  Heh. Eiköhän ISIS:n lyöminen ollut ihan odotettavissa ennen pitkää, kun siihen lähdettiin jo Obaman aikana, vaikka Obaman hallinnon syy ISISin leviäminen osittain olikin. Luonnolinen jatkumo seuraavan presidentin kohdalla jatkaa vaarallisen terroristijärjestön lopullista tuhoamista.

  Trumpin hallinto on antanut Jemenin humanitaarisen kriisin eskaloitua vain pahemmaksi, kun katsovat läpi sormien Saudi-Arabian ja sen liittouman moukarointia siviilejä kohtaan. En lukisi tällaista toimintaa mitenkää hyväksi saavutukseksi.
   
 5. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 6. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Eipä ole tuo ylikokoinen kakarakaan pätevä Presidentiksi, mutta siellä se vain äksyilee. Henkisiltä voimavaroiltaan eritäinkin ohuella jäällä liukuva, käytöksen ja puheen perusteella. Tyypillinen valehtelija.
   
 7. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Yksi asia on ylitse yli muiden eli uskollisuus äskiä itseään kohtaan ja muulla ei ole väliä. Sama kaava kuin Saddamilla, Putinlla tai muulla isolla rikollispomolla.

  Lainaus:
  Sessons jääväsi itsensä Mullerin tutkinasta ja sillä sekunilla tiedettiin potkujen olevan tulossa. Itsensä jäävääminen oli petos DTt kohtaan.
  Lainaus:
  Sen naama alkaa yksinkertaisesti olla kulunut. Kun sisältöä ei käytännössä ole, jos itsensä kehuminen ja valheet jätetään pois, niin pelkkä karisma ei riitä aikaansa pdempään. DTt on ollut nyt tv:n ykköskamaa 3 vai 4 vuotta? Poptähtien pitäisi uusiutua ja siihen käärmeöljykauppias ole kyennyt eikä tule kykenemään. Kun ei ole sisältöä, niin shown pitää uudistua...
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2018 klo 12.16
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Älä nyt viitsi näyttää toteen täydellistä lähihistorian tuntemuksenpuutettasi.

  ISIS syntysyyt valuu tonne terrorismin vastasen sodan aikoihin ja Bush W:n Irak valtaukseen. Obamalla ole ISIS syntymisen kanssa juurikaan tekemistä, mutta USA hallinnolla kyllä. Afganistaninkin tilanteesta voidaan nähdä, että USA osaa voittaa sotia, mutta ei osaa voittaa rauhaa.


  Lainaus:

  Ei, ei ole, vaan esim Saudiarabia taistele Jemenissä ihan erillissotaa siviiliuhrista välittämättä.. eli synnyttää uutta katkeruutta ja terrorismia paraikaa. Saudit tukevat edelleen esim Hizbollahia ja muita terrorijärjestöjä ja ihan avoimesti. Suurimpana öljyntuottajana on vaan turvassa USA sanktioilta (Bin Ladenkin oli muuten Saudi)


  JA sillä, että terrori iskut Euroopassa ovat vähentynet ei taas ole mitään tekemistä arabivaltioiden tuen vähenemisen kanssa, vaan EU:n ja USAn tiedustelupalveluiden tehostuneen toiminnan vuoksi... joka siis on tapahtunut ennen nykyistä presidenttiä.  Lainaus:

  Lue prkl ite ne tiivistelmät soppareista. Uudessa ei ole Mitään USA:ta hyödyttävää Uutta. Nothing. Eikä se Kanada USA välinen kauppa nyt mikään ongelma ole koskaan ollutkaan, Meksikon takia trumpilasiet halus NAFTA:sta eroon.
  Lainaus:


  Kieltämättä… ja kaikessa kansainvälisen yhteistyön ja tavoitteiden huonontamiseksi. Varsinkin Suomen kaltaisten maiden aseman huonontamiseksi…


  Näistä siis ei tartte edes kiistellä, jos vaan on lukutaitoinen… toki jos on ”uskossa” niin .. no…
   
  ruoja tykkää tästä.
 9. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tämä on kyllä täysin totta, mutta samalla erittäin arvostettava teko. Huolimatta siitä mitä mieltä on Sessionista, niin pakko arvostaa tuota, että jääväsi itsensä. Selkeä viesti Trumpille, että kukaan ei ole lain yläpuolella. Tästähän Trump tietenkin suuttui, koska putkinäköinen ihminen näkee vain itsensä ja ajaa omaa (ehkä myös läheisten) etua.

  Nyt hyviin virkoihin on nostettu henkilöitä, joilla ei ole mitään komptenssia tehdä kyseisiä hommia. Tosin heidän tehtävä on ajaa vain Trumpin etua. Näillä henkilöillä oli mahdollisuudet marginaaliseen poliittisen uraan, mutta ei mihinkään sen suurempaan. Nyt pääsevät hyviin virkoihin pesemällä Trumpin selkää.
   
 10. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Hizbollahia tukee ja aseistaa nimenomaan Iran, joka on tuossa Jemenin sodassa Saudi-Arabian vetämän hallitusliittouman vastapuoli.

  Tässä koko Lähi-idän kuviossa Trump on ennen kaikkea uhka, sillä hän ja hänen haukkakaartinsa lietsovat vastakkainasettelua Iranin kanssa. Sikäli mikäli tilanne vielä eskaloituu, jonkinlainen uusi proxy-konflikti tai jännitteen kiristyminen Israelin kanssa on mahdollinen. Trump on entisestään lisännyt vastakkainasettelua mm. siirtämällä lähetystön Jerusalemiin ja jättäytymällä Iranin ydinsulkusopimuksesta.

  Sekin on merkittävää, että diktaattorit ja sellaisiksi halukkaat saavat paljon kannustimia esikuvaltaan Trumpilta. Yhdysvaltain presidentin täydellinen arvostelukyvyn puute lisää epävarmuutta ja horjuttaa kansainvälistä järjestelmä.

  Minun mielestä noita talouslukujakin liioitellaan kautta linjan. Luultavasti käy vielä niin, että Trumpin väistyttyä rakenteelliset ongelmat velanottoineen kosahtavat seuraavan presidentin käsiin. Sitten päivitellään taas, että miten se talousmaestro silloin loikaan kasvua, vaikka todellisuudessa kasvu oli alun alkaenkin velkarahalla pönkitettyä ja vailla kestävää pohjaa.
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Vai oliko niin, että ei halunnut ottaa luotia läskin puolesta? Kai niillä on saktiot tästäkin asiasta.
  Lainaus:
  Taisi olla CNN asiantuntija, joka väitti, että iran-saudit sodan syttyminen on enää päivänmäärää vailla. Kiitos DTt toiminnan. Ja proxyt siellä jo sotii, kun pyritään islamilaisen maailman johtoon...sitä hiukan ihmettelen, että saudit on noin innokkaita. Ne on kuiteski ontto valtio ja sitä kautta ei kovin vakaa.
   
 12. Freedom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara
  Lainaus:
  Helsingin Sanomat otsikoi ja kirjoittaa:

  'Valkoisen talon lehdistösihteeri levitti ilmeisesti peukaloitua videota, jossa CNN:n toimittaja näyttää läimäyttävän avustajaa – ”Olemme ylittäneet uuden rajan”'

  'SANDERSIN myöhemmin levittämä video näyttää olevan peukaloitu. Kohtaa, jossa Acostan käsi osuu avustajan käsivarteen, on ilmeisesti nopeutettu, mikä saa sen näyttämään aktiiviselta läimäisyltä.'

  Vasemmiston vasemman laidan Buzzfeed on kuitenkin itse asiassa vaivautunut nostamaan perseensä tuoliltaan, ja selvittänyt videon taustat:

  'There’s no evidence that the video was deliberately sped up — but the change in format, from a high-quality video to a low-quality GIF, turns the question of whether it was “doctored” into a semantic debate…

  “Fact is, Daily Wire put up a gif, I download a gif, zoomed in saved it again as an mt2 file – then converted it to an mp4,” Watson said over direct message. “Digitally it’s gonna look a tiny bit different after processing and zooming in, but I did not in any way deliberately ‘speed up’ or ‘distort’ the video. That’s just horse shit.”…'

  https://hotair.com/archives/2018/11...-not-clear-video-shared-white-house-doctored/

  Turha odottaa Helsingin Sanomilta tai Washington Postiilta oikaisuja. Lukijoille jätetään virheellinen/puutteellinen mielikuva, kuten niin monen muunkin asian suhteen.
   
 13. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Osavaltioiden erilaiset äänestyskäytännöt ja -lait varsinkin postiäänien suhteen aiheuttavat sen että lopullisen tuloksen saamisen kanssa kestää vielä viikkoja. Nate Silver puhui twitterissä, että vaali-iltana tulos näytti olevan edustajainhuoneessa D+33 ja senaatissa R+3-4. Tällä hetkellä todennäköinen tulos on edustajainhuoneessa D+36-40 ja senaatissa R+1-3.

  Tuo Floridan tilanne on tosiaan mielenkiintoinen ja saa nähdä millaista draamaa tuo tuottaa, kun siellä on vielä on tuhansia ehdollisia ääniä (provisional ballot) ja ulkomailta tulevia postiääniä laskematta osavaltion suurimmissa piirikunnissa, jotka ovat demokraattien vahvoja alueita. Senaatinvaalissa republikaanien ehdokas johtaa 15000 äänellä (0,18%) ja kuvernöörinvaalissa republikaanien ehdokas johtaa n. 37000 (0,42%) äänellä ja ero tulevat laskemaan vielä kun noita viimeisiä ääniä lasketaan. Floridan lain mukaan jos ero on alle 0,5% suoritetaan koneellinen uudelleenlaskenta ja jos ero on alle 0,25% suoritetaan manuaalinen uudelleenlaskenta. Eli hyvin suurella todennäköisyydellä molemmat "pääkisat" menevät uudelleenlaskentaan ja aika varmasti myös tapellaan oikeutta myöten.
   
  aurora borealis tykkää tästä.
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kun heitit nimimerkille @Freedom "Älä nyt viitsi näyttää toteen täydellistä lähihistorian tuntemuksenpuutettasi", kannattaisiko sinun tarkistaa perusfaktat? Saudi-Arabia on sunni-islamin keskus ja Hizbollah on shiia-islamistien terroristijärjestö, jota shiialainen Iran tukee. Riidat ulottuvat kauaksi historiaan.

  Lainaus:
  Hain videota eilen CNN:n etusivulta, mutta en löytänyt. Mietin miksi. Nythän se kenties selvisi. Mutta Trumpin käyttäytyminen itse tilanteessa oli edelleen pöyristyttävää. Trump nostaa esiin arvoja, joita ei tulisi nostaa läntisen maailman ykkösen presidenttinä.

  Lainaus:
  Trump on todella uhka. Hän on tehnyt virheitä oikeastaan kaikessa kansainvälisessä politiikassa, mihin on puuttunut. Mutta se ei tarkoita, että Trump olisi tehnyt vain virheitä.

  Allekirjoitan mm. YLE:n esittämissä dokumenteissa Isis ja Syyria esitetyt väitteet Obaman vääristä toimista. Entinen USA:n puolustusministeri Obaman ajalta kertoi Isis-dokumentissa, että Obama halusi vain puhua ja puhua parin kymmenen hengen kokouksissa, mutta ei ollut valmis päättämään mitään. Saudien johtoon kuuluva henkilö kertoi Syyria-dokumentissa, että paljolta olisi säästytty, jos USA (Obama) olisi jättänyt puhumatta punaisesta viivasta, kun sellaista ei sitten oikeasti ollutkaan. Alueen valtiot ja terroristijärjestöt huomasivat nopeasti tyhjän puheen, ja reagoivat siihen aggressiivisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2018 klo 16.22
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Olisi erikoista jos Hesari tai Washingon post oikaisivat tietoaan joka pitää paikkaansa.
  Peukalointia se on vaikka vaikka sitä (muka) vahingossa peukaloisikin.
   
 16. Freedom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara
  Lainaus:
  ‘Peukalointi’ tarkoittaa tässä manipulointia tietyssä tarkoituksessa.

  Ei tapahtunut. Siis VALE.

  Myöskään mitään nopeuttamista ei tapahtunut.

  Taas VALE.

  Tietenkään vale-uutiset eivät korjaa virheitään. Niiden päivittäinen propaganda perustuu paitsi vääristelyyn myös puoli-totuuksien kertomiseen, jolloin lukijoille jätetään tahallaan väärä mielikuva.
   
 17. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Kyllä Freedomille saa taas nauraa. Miten kukaan voi uskoa kaiken mitä fox/valkoinen talo(tai mikään media oikealla tai vasemmalla) syöttää ihan ilman pureskelematta. Äijä(?) on niin vietävissä että oikein huolestuttaa.

  Nytkin se on kuulemma "liberaalimedia" joka tässä on väärässä kun valkoinen talo väittää cnn-toimittajan hakanneen avustajan ja laittanut oikein videon todisteeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2018 klo 22.55
 18. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Hän muokkasi eli peukaloi videota ja se nopeutui tämän toiminnan seurauksena. Sillä ei ole merkitystä että hän selittelee miten ihan vahingossa lopputuloksesta tuli sellainen, että muodostuu katsojalle erilainen kuva kuin alkuperäisestä.
   
 19. Freedom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005894642.html

  Tänään Helsingin Sanomat julkaisi aiheesta uuden jutun, jossa ei edelleenkään korjattu vanhoja valheita. Helsingin Sanomat kirjoittaa mm. seuraavasti:

  'Jim Acosta ei ole viaton uhri – mutta Valkoinen talo teki hänestä sananvapauden marttyyrin'

  'Väärennetyn videon levittämisen on syytetty vievän Trumpin hallintoa kohti totalitaaristen valtioiden propagandaa.'

  Eli valeidensa päälle Helsingin Sanomat uhriutuu, väittää videota 'väärennetyksi' (taas VALE), ja laukoo täysin järjettömiä johtopäätöksiä, joilla ei ole mitään tekemistä reaali-maailman kanssa.

  Lainaus:
  Jos luet eilisen uutisen jälkeisen kommentti-ketjun, ne jotka itse asiassa katsoivat videot, kirjoittivat etteivät edes näe mitään nopeuttamista. Se siis vielä lisäksi kaikkeen muuhun valehtelun ja väärien mielikuvien synnyttämiseen.

  Lainaus:
  Koita alkaa ajatella omilla aivoillasi. Sen jälkeen pystyt myös argumentoimaan argumenteilla tälläisillä keskustelu-palstoilla. Valkoinen talo ei ole väittänyt CNN-toimittajan 'hakanneen avustajaa'. Taas VALE.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2018 klo 00.10
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Siis videota ei ole tahallisesti muokattu herra Watsonin toimesta vaan kyse on siitä, että tiedostojen muuntamisessa on tapahtunut jotain, joka aiheuttaa nopeutumisen tuossa kohtaa. Okei mennään tällä. Onko @Freedom sitä mieltä, että Acostan accredointi vietiin oikein perustein pois ja pitäisikö se palauttaa Acostalle? Kun häntä siis syytettiin gifissä/videossa näkyvästä käsiksi käymisestä Valkoisen Talon työntekijään, joka on ilmeisesti anteeksiantamatonta toimintaa.
   
 21. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Aika 1984 henkinen kommentti. Jos ja kun minä näen nopeuttamisen selvästi itse, niin aika vähän annan sen jälkeen painoarvoa jollekin anonyymeille nettikommentoijille. Muutenkaan jotenkin tuollaiset kommentoijat joiden henkisistä lahjoista, rehellisyydestä tai palkan maksajasta minulla ei ole tietoa eivät ole mitään auktoriteettejä.

  Tuon nopeutetun videon voi vielä toistaa niin monta kertaa kuin haluaa jos se ei ensimmäisellä katsomisella selviä. Toki videosta näkyy myös, että zoomauksen seurauksena kokonaisuus hämärtyy ja kun äänet jätetään pois ja reaktiot on leikattu pois, niin "pardon ma'm" kommentti ei myöskään välity.

  Jos video on oikeasti vahingossa mennyt vituilleen ja nopeutunut pyytämättä ja yllättäen, niin ei kai työntekijä sitä katsomatta jaa eteenpäin vaan korjaa virheensä. Järki päähän.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2018 klo 00.24
 22. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Hah, ei jumalauta millaisia amatöörejä tuo valkoinen hullujenhuone pitää sisällään, jos jonkun videon muuntamisessa VAHINGOSSA käy noin. Oho, vähän tälleen nyt sitten sattumalta kävi, että menikin nyt sitten näin. Kyllähän nuo varmasti yleisesti pitää kaikkia ihan idiootteina, mutta että noin idiootteina. Voin kertoa, että mitään tuollaista ei videota muunneltaessa tapahdu, ellei sitä halua tapahtuvan ie. jos haluaa, että se alkuperäinen video on 1:1, se on myös ihan mahdollista. Miten tollaista toimintaa voi kukaan missään puolustaa, kertoo kyllä taas karua kertomaa siitä, miten alas on vajottu. Ja matka varmaan jatkuu vielä. Surullista ja valitettavasti vaarallistakin ihan kaikkien hyvinvoinnin kannalta.
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  CNN:n sivuilta löytyy alkuperäinen video sekä CNN:n näkemys ja hieman taustaa kokonaisuudesta. Näkemys on tässä:

  Is the ban justified? Can CNN sue? Questions about the White House's actions against Jim Acosta answered - CNN

  ja itse tapahtuma, edelleen CNN, tässä:

  Trump clashes with Acosta in testy exchange - CNN Video

  Acosta vaikuttaa olevan vittumainen tapaus Trumpin kannalta ja omii mikin tehokkaasti estäen muiden kysymyksiä. Mutta vaikka näin olisi, alkuperäisen tapahtuman erot ovat selvät WH:n versioon nähden. Tässä mielessä kyse on poliittisesta manipuloinnista olkoonkin, että harva isompi johtaja katselisi Acostaa tuon pitempään.
   
 24. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Hahaaahaaha

  President Trump talks "bigness" of the presidency

  Vastauksena viestiisi lainaan profeettaasi. Tuon videon kohta 8:05 eli viimeinen minuutti on vastaukseni sinun väitteellesi "VALHEESTA"

  Kertoo siinä samalla kaiken sinusta ja Trumpista. Koita "argumentoida" itsesi siitä ulos.
   
 25. aurora borealis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Trumpin kannalta aika monikin sitkeä ja periksiantamaton toimittaja tuntuu olevan aika vittumainen tapaus. Trump itsekin tämän myöntää ja antoi jo vihjettä siihen suuntaan, että mikäli häntä kohtaan ei heru tarpeeksi "kunnioitusta" voi muutama muukin toimittaja pian jäädä Valkoisen talon ulkopuolelle.

  The Hillin artikkeli aiheesta: Trump calls April Ryan a 'loser,' threatens to revoke more press credentials