Yhdysvaltain (n)ex(t)-presidentti Donald J. Trump

  • 3 705 562
  • 24 009
Mietinpä että miten kävi niiden bioase-laboratorioiden löytämisessä Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen jälkeisinä viikkoina, fiksuna ja hyväpuheisena naisena varmasti oli tuossa asiassa jäljillä? Eikä siis varmastikaan minään Kremlin käsikassarana - parhaathan tekevät sen ihan vapaaehtoisesti, pyytämättä ja yllättäen.
Tai väitteille ja lausunnoille, joita hän esitti jo vuonna 2017 vierailtuaan Syyriassa, ja tavattuaan Assadin pari kertaa. Hänhän mm. kieltäytyi tunnustamasta Assadin regiimin sotarikoksia ja lausui kuinka mies ei ole Yhdysvaltojen vihollinen. Tämän jälkeen on sitten levitelty vähän kaikenlaisia salaliittoja ja epäluuloa tiedusteluelimiä kohtaan, kritisoitu aiemman Trumpin hallinnon kovaa Iran-politiikkaa (Suleimani), ymmärretty Moskovan intressejä, puolusteltu tietovuotajia jne.

Näin tarkemmin ajateltuna, Gabbard edustaa ajattelultaan ja retoriikaltaan samaa mitä kotimaisetkin "rauhanpuolustajat". USA ja sen sotaisa ulkopolitiikka, aseteollinen kompleksi sekä tiedusteluelimet paha. Samalla ymmärrystä ja myötätuntoa heruu lähes rajattomasti erilaisille despooteille ja heidän intresseilleen. Rauhaahan tässä vain puolustetaan...

Tämä nimitys on toteutuessaan aidosti huolestuttavin tähän mennessä. Pelkkä Trumpin valinta luonnollisesti johtaa siihen että tiedustelutietojen vaihtaminen liittolaismaiden välillä vaikeutuu ja luottamus on jälleen vaarassa rapautua. Mutta moniko maa uskaltaa paljastaa arkaluontoisia tiedustelutietoja Yhdysvalloille, jonka tiedusteluelinten johdossa huseeraa tällainen henkilö?
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mutta moniko maa uskaltaa paljastaa arkaluontoisia tiedustelutietoja Yhdysvalloille, jonka tiedusteluelinten johdossa huseeraa tällainen henkilö?
No, se hopeareunus tässä on nyt se, että ainakin Gabbard voi valjastaa USA:n tiedusteluorganisaatiot löytämään ne laboratoriot miehitetystä osasta Ukrainaa, ilmeisesti vapautettuun osaan niitä kun ei oltu rakennettu. Toki ensin pitää puhdistaa deep state -ainekset noista organisaatioista, kysymyksessähän oli alunperin USA:n oma salahanke.
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Minusta tuo kysymys jotenkin kiteytti sen viestin. Anyway, epäilen että hieman erilainen näkökulma meillä kuitenkin on Gabbardiin.

Okei. Eli vääristelit viestiäni, jotta saisit vahvistettua omaa mielikuvaasi. Sen verran onnistuit provosoimaan, että raportoin viestisi. Kerta se on ensimmäinenkin.

Omalta osaltani loppukaneettina Gabbardista se, että päällimmäinen fiilikseni naisen suhteen on pettymys. Sekä häneen, että itseeni. 2020 esivaalien aikaan hän sai minut jopa uskomaan asiaansa, sekä siihen että tämän politiikon takana on aito ihminen. Sen jälkeisenä neljänä vuotena tiputus tuosta uskosta on ollut kova. Tämän jäljiltä olen edelleen ehkä liiankin helläkätinen häntä kohtaan, mutta tiedostan kyllä että kyseessä on häikäilemätön opportunisti ja vähintäänkin hyödyllinen idiootti Kremlin suhteen, ellei suoranainen kätyri.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

MegaForce

Jäsen
En sinua tarkoita, mutta olisi järkevää tutkia hieman älyllisemmin syitä, jotka nostavat Trumpin kannatusta Suomessakin. Taustalla on mm. persujen haluttomuus tukea Harrisia, jota pitävät sosialistina. Ja nuorten miesten yhä konservatiivisemmat asenteet, mutta paljon muutakin. Kyse ei ole vain siitä, että USA:ssa demareilla oli niin heikko ehdokas, että osa demariäänestäjistä jäi kotiin. Trumpin yhteisön arvot lienevät osittain monille tuttuja tiktokin kautta.
Eiköhän Trumpin kannattajia Suomessa ohjaa suurin piirtein seuraavat asiat.
  1. Identiteettipolitiikka ja woke-vastaisuus: Trumpin kannattajat arvostavat hänen avoimen vastustavaa linjaansa ns. "woke"-liikettä kohtaan sekä perinteisiä sukupuoli- ja perhearvoja korostavaa asennettaan. Monet kokevat, että maskuliinisuus ja perinteiset arvot saavat näkyvyyttä ilman leimaamista vanhanaikaisiksi tai haitallisiksi. Tämä lienee monille turvallisuuspolitiikkaa tärkeämpää, joka on mielestäni huolestuttavaa.
  2. Taloudellinen opportunismi: Trumpin aikana monet ajattelevat, että talouskasvu, yritysystävällinen politiikka ja vähäisempi sääntely mahdollistivat pikavoittoja erityisesti sijoittajille. Ajatus siitä, että Trump tukee markkinoiden vapautta, houkuttelee niitä, joille lyhyen aikavälin taloudellinen hyöty on ensisijaista. Esimerkiksi kryptovaluuttoihinn sijoittaneet jne.
  3. Venäjän vaikuttaminen: Venäjän informaatio-operaatiot lisäävät epäluottamusta perinteisiä länsimaisia arvoja ja instituutioita kohtaan, mikä luo otollisen maaperän Trumpin kaltaisen populistin suosimiselle myös Suomessa. Lisäksi Trumpin tunnettu varovaisuus Venäjä-kritiikissä voi houkuttaa niitä, jotka näkevät Venäjä-politiikan toisin kuin perinteiset länsimieliset näkökulmat. Mielestäni tämä on huolestuttavin ilmiö.

Sitten tahallaan unohdetaan tai ummistetaan silmät vaikka siltä, mitä tuontitullit voivat aiheuttaa Suomen taloudelle, tai muille kehittyville maille. Nämä varmasti ovat varmimpia keinoja saada "aidalla istujat" kallistumaan BRICS:iin päin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hopeareunuksia kun miettii, niin ehkäpä se, että Trump lopulta toimii täysin ennakoidusti (worst case scenario) näiden nimityksiensä kanssa kääntyy lopulta positiivisen puolelle?

Kun hallintoa johtavat siihen täysin kykenemättömät, suurilta osin kokemattomat jeesjees-henkilöt, niin mahdollisille järjissään oleville harmaille virkamiehille jää paljon enemmän mahdollisuuksia estää kaikkein idioottimaisimmat toilailut. Ja siellä luultavammin on vähän vähemmän magalakkeja ja rikoksiin suostuvia yksilöitä, vaikka painostus on varmasti tälläkin kaudella kova. Toivottavasti on selkärankaa. Koko hallintoa Trumpkaan ei onneksi kykene vaihtamaan, lamauttamaan kyllä.

Sehän oli Trumpin ensimmäisen kauden suurin ongelma, Trumpille siis, että hän ei ymmärtänyt lainkaan hallinnon prosesseja eikä missään nimessä halunnut oppia saati kuunnella neuvonantajiaan - paitsi sitten, kun ne oli vaihdettu juurikin näihin jeesjees-henkilöihin, jotka eivät myöskään olleet ihan kartalla, miten eri hallinnon alat toimivat. Tuhot jäivät lopulta varsin vähäisiksi, vaikka niitä yritettiin kyllä ihan tosissaan.

Jos hyvin käy (meidän kannalta), niin Trump onnistuu tälläkin kaudella lähinnä sotkemaan oman hallintonsa asioita sekä perseilemään sisäpolitiikassa, kun ei jaksa keskittyä mihinkään yksityiskohtiin kuten budjetteihin tai virkamiesten nimityksiin. Kaikkea hyvää toki toivon USA:n sisäpolitiikassa tapahtuvaksi, eivätkä Trumpin kaikki ajatukset ole täysin typeriä - epäilen vain kovin vahvasti, ettei niitä hyviä asioita lopulta edes yritetä toteuttaa.

Jos taas huonosti käy, niin kuin nyt on käymässä, USA:n luotettavuus esimerkiksi sotilastiedustelun osalta saattaa olla mennyttä. Mä en ainakaan antaisi Gabbardin kaltaiselle hahmolle edes kotiosoitettani, saati uskoisi yhtäkään tiedonmurusta mitä sieltä tulee.

Se on sitten mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea Gabbardin "salkkuun" kuuluu/laitetaan ja miten kaiken tiedustelutiedon hierarkian kanssa toimitaan. Toisin sanoen, vaikka johtaja olisi mätä, riittääkö ne tiedustelupalvelujen fail-safe proseduurit vai hajoaako paketti? Tätä varmaan seuraillaan maailmalla tiedustelupalveluissa hieman otsa hiessä.

Tekisi mieli vastata vielä tuohon erään nimimerkin narratiiviin - suoraan hevosen suusta, muuten - kuinka Trump olisi estänyt Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Tätähän ei usko edes Trump itse, mutta on löytänyt yksinkertaisiin mieliin uppoavan teeman, jota on hyvä toistella papukaijana. Mutta en jaksa tähän sen enempää lähteä, kun asia on käyty läpi miljoona kertaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Okei. Eli vääristelit viestiäni, jotta saisit vahvistettua omaa mielikuvaasi. Sen verran onnistuit provosoimaan, että raportoin viestisi. Kerta se on ensimmäinenkin.
Ikävää - anyway, aidosti näin että tuossa muodossaan lainaus tosiaan kiteytti viestin sanoman ja että varaus oli aika tavalla pro forma. Jopa sitäkin hieman liudensit, lopputulemana mielestäni melkoinen kysymysmerkki Gabbardin toiminnan suhteen. Omaa kiukkusuontani hän on sen verran paljon iskenyt tuon Kremlin kanavoimisensa suhteen, etten kauheasti näe harmaan sävyjä tässä niljakkaassa hahmossa. Mutta erilaiset rationaaliset mielipiteet ovat rikkaus.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vielä on tosin jotakin jännättävää, MTG ja RFK eivät ole vielä saaneet nimitystä hallintoon.
Politicon tietojen mukaan RFK on saamassa Trumpilta erittäin mojovan pestin:

Politico kirjoitti:
President-elect Donald Trump is expected to nominate former presidential candidate and anti-vaccine activist Robert F. Kennedy Jr. to lead the Department of Health and Human Services, according to a person with direct knowledge of the selection.


Mikäli nimitys toteutuu, se luultavasti kohtaa merkittävää vastustusta senaatissa. Kuitenkin se jatkaisi tätä Trumpin erittäin kyseenalaisten nimitysten linjaa.

E: Trump tiedotti nimityksestä hieman Politicon uutisen jälkeen Truth Socialissa:

I am thrilled to announce Robert F. Kennedy Jr. as The United States Secretary of Health and Human Services (HHS). For too long, Americans have been crushed by the industrial food complex and drug companies who have engaged in deception, misinformation, and disinformation when it comes to Public Health. The Safety and Health of all Americans is the most important role of any Administration, and HHS will play a big role in helping ensure that everybody will be protected from harmful chemicals, pollutants, pesticides, pharmaceutical products, and food additives that have contributed to the overwhelming Health Crisis in this Country. Mr. Kennedy will restore these Agencies to the traditions of Gold Standard Scientific Research, and beacons of Transparency, to end the Chronic Disease epidemic, and to Make America Great and Healthy Again!
 
Viimeksi muokattu:

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eikös tuota RFK:n nimittämistä terveyshallinnon johtoon ole huhuttu jo pitkään? Kaveri kun ei usko rokotuksiin, niin annetaan sitten hänelle terveyshallinnon johto. Seuraa täysin tätä Trumpin jo edellisessä hallinnossa nähtyä linjaa. Show on päällä jo täydellä volyymilla, niin kuin ekassa hallinnossakin oli. Hetken elättelin toiveita, että nyt saataisiin joitain vähän järkevämpiä nimityksiä. Mutta se toive haihtui hetkessä.

Rubio esim. on varmaan puolihullu, mutta jotain järkeä häneltä löytyy, joten eiköhän sieltä "you are fired" ennen pitkää tule, kuten kävi kaikille vähänkään järkeä omaaville Trumpin edellisen hallinnon virkamiehille. Ei hyvältä näytä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensi töikseen voisi kertoa kuka ampui JFK:n, jos pääsee katsomaan alkuperäisen Zapruder filmin plus muut todisteet. Octopus murders dokumentissa väitettiin tekijän olleen presidentin autonkuljettaja…
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja Kennedy terveysministeriksi, tietysti. Enpä tiedä mitä tässä enää sanoa. Toki "ei yllättävää" tässä Trumpin kontekstissa ja ylipäänsä jos haluaa (jostain syystä) normalisoida tätä kaikkea totaalista absurdiutta. Toinen pääpuolue maailman (ja lännen) johtovaltiossa on yksi helvetin vaarallinen sirkus. Parempi sitä kai on nauraa kuin itkeä.
 
Viimeksi muokattu:
Ja Kennedy terveysministeriksi, tietysti. Enpä tiedä mitä tässä enää sanoa. Toki "ei yllättävää" tässä Trumpin kontekstissa ja ylipäänsä jos haluaa (jostain syystä) normalisoida tätä kaikkea totaalista absurdiutta. Toinen pääpuolue maailman (ja lännen) johtovaltiossa on yksi helvetin vaarallinen sirkus. Parempi sitä kai on nauraa kuin itkeä.
Itsepähän amerikkalaiset tätä haluavat, joten en jaksa enää harmistua heidän puolestaan. Ukrainakin olisi paremmassa jamassa, jos Eurooppa olisi hoitanut oman osuutensa. Täällä pitäisi yhtä kovasti harmistua Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan tuen vähyydestä Ukrainalle.
 

rpeez

Jäsen
Alkaa olla sellaista nimilistaa, että Yhdysvalloissa mitä ilmeisimmin oikeasti alkaa tapahtumaan asioita. Hyväähän tässä on se, että kun todennäköisesti päädytään jonkinlaiseen nätisti sanottuna epäonnistumiseen, niin luulisi kansan oppineen läksynsä ja seuraavissa vaaleissa mennään perinteisimmillä ratkaisuilla.

Tärkeintä on ettei Trump onnistu muuttamaan lakeja niin että jatkaa kolmannelle kaudelle. Se olisi tuhon tie.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Politicon tietojen mukaan RFK on saamassa Trumpilta erittäin mojovan pestin:
Mikäli nimitys toteutuu, se luultavasti kohtaa merkittävää vastustusta senaatissa. Kuitenkin se jatkaisi tätä Trumpin erittäin kyseenalaisten nimitysten linjaa.
E: Trump tiedotti nimityksestä hieman Politicon uutisen jälkeen Truth Socialissa:
Trumpin aikomuksena on pistää senaatti tauolle, jotta nimitykset saadaan vahvistettua. RFK on todellakin eräänlainen kirsikka kakun päälle. Pitkä historia demokraattina, mutta sitten henkilökohtaiset intressit ajoivat Trumpin sylikoiraksi. Trump pitää lupauksensa ja palkitsee kaikki liittolaisensa. Myös ne, jotka ovat joskus sanoneet Trumpista hiukan rumasti.

Trumpin hallinto on täynnä lojalisteja, osalla heistä ei ole lainkaan kokemusta asioista, joita lähtevät hoitamaan. Eli näemme malliesimerkin poliittisista virkanimityksistä, siltä pahemmalta kantilta. Ollaan erittäin kaukana meritokratiasta, joka ainakin virkanimityksissä pitäisi olla prioriteetti.

Toisaalta, Trump katsoo, että tavallisten virkamiesten massa on hänen kaavailemiensa uudistusten esteenä. On helpompaa hallita, kun hallittavat ovat uuvatteja, jotka eivät hallitse substanssikysymyksiä. Osaavat virkamiehet laitetaan kilometritehtaalle, jolloin Trumpille ja myös Muskille koittaa todellinen kulta-aika. Mikä tahansa on mahdollista, jos esim. ympäristölainsäädäntöä voidaan tehokkaasti uudistaa. Kääntöpuolena tässä on se, että lainsäädännön uudistaminen ilman osaavaa virkamiehistöä on aika kivinen kaski.

Jos poliitikot vähääkään muistuttava kotimaisia, silloin kukaan ei todella tiedä, miten asioita uudistetaan yksityiskohdiltaan päteväksi lainsäädännöksi. Tämä on jo sinällään ongelma. Osavaltiot ovat kuitenkin melkoinen kanto kaskessa, koska liittovaltiokaan ei voi yksiselitteisesti määrätä osavaltioiden toiminnasta. Se, mikä menee Texasissa heittämällä lävitse, voi kohdata Kaliforniassa jyrkkää vastustusta: esim. ilmastopolitiikka.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Trumpin nimeämiset osoittaa vahvasti siihen suuntaan, että tämä vaalikausi ei ole samanlainen kuin edellinen. Monenlaista provosoivaa huutelijaa on valittu määrääviin paikkoihin. Jokaisella näyttää olevan vauhti päällä ja 'get shit done' -asenne. Olen sen suhteen pessimisti, että USA:n järjestelmä kestäisi sisäistä mullistusta ja heikennystä näillä volyymeilla. Systeemi on paljon kasassa perinteen voimalla sekä joustavan laintulkinnan ehdoilla. Tämä oikeasti voi murtua kun sitä hyväksikäytetään. Myös tulevien vaalien tasapuolinen järjestäminen on uhattuna.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Sinällään esimerkiksi FDA on Big Pharman taskussa majaileva korruptiopallo, joka kyllä kaipaakin isoa ravistelua. On kuitenkin erittäin pelottavaa visioida RFK jr:n ravistelun lopputuloksia... tieteen kanssa niillä tuskin on juurikaan tekemistä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Pitäisin aika erikoisena sitä että se on fyysisen terveyden osalta kampanjakunnossa 4 vuoden päästä. Katsotaan jaksaako tätäkään kautta loppuun asti.
Aika monelle vaikuttaa Trump olevan huomattavasti nuorempi kuin Sleepy Joe. Kassellaan parin vuoden päästä. Voitonpuhekin oli jo suhteellinen setti kun vähän lonkalta joutui heittämään.

Ja kelatkaa, noilla on vähän sama ero kuin Dannyllä ja Frederikillä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Trumpin hallintovalinnoilla on selkeä punainen lanka, jossa Trump valitsee nimenomaan lojalisteja. Tämä tietysti tarkoittaa, että Trump haluaa hallita mahdollisimman itsevaltaisesti. Jos Trump epäonnistuu, niin sitten otettaneen askelia takaisin normaaliin suuntaan, demokraattien voittaessa taas vallan takaisin. Mutta sitten vasta mielenkiintoinen tulevaisuus on edessä, jos Trump onnistuukin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Ajatus Tulsi Gabbardista tiedustelujohtajana saa kyllä aika epämiellyttäviä tuntemuksia.


 
Ajatus Tulsi Gabbardista tiedustelujohtajana saa kyllä aika epämiellyttäviä tuntemuksia.


Ärsyttää tämä rebujen ”kauhistelu”, itse ovat Trumpille pikkusormensa antaneet niin turha nyt ihmetellä kun se veikin koko käden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös