Trumpin luonnekuva kartoitetaan taas ahkerasti;
Dr. Lance Dodes joins Lawrence O’Donnell to discuss Trump’s mental state as he’s banned from Twitter and why he will get worse once he leaves office and faces legal jeopardy: “The more desperate he becomes, the more delusional he is, the more he needs to prove to himself ultimately that he is...
www.msnbc.com
Trump on siis saanut ylennyksen psykopaatiksi, aiemmin häntä tavallisemmin kutsuttiin sosiopaatiksi. Tämä ylennys viittaa siihen, että Trumpin toiminnassa voidaan nähdä hyvin laskelmoivaa käyttäytymistä, suunnitelmallisuutta. Varmaan syntyy kaksi koulukuntaa, jotka kiistelevät Trumpin luokittelusta jompaan kumpaan kategoriaan. Näin maallikkona on myönnettävä, että viimeiset viestit ovat olleet varsin mielenkiintoisia ja paljastavat Trumpista sellaista älykkyyttä, jota aiemmin ei voinut huomata. Tietomäärän vähyys on varmaan varjellut kansakuntaa vielä voimakkaammilta toimilta.
Trumpin kyky vetää puoleensa massoja on huomattava. Hän on vietellyt kannattajansa sosiaalisen median kautta ja saanut aikaan kansanliikkeen. Tämän kansanliike jää, vaikka poliittiset kommentaattorit kilvan etsivät katuvia rebuja ja raportoivat heistä yhteisen hyvän vuoksi. Kansakunta ei saa olla DSA (Divided States of America), vaan USA.
On kuitenkin erotettava toisistaan rebujen massat ja eliitti. Massat voidaan jakaa kolmeen osaan: kovat trumpistit, pehmeät trumpistit ja maltilliset. Vain maltilliset lopultakin tekevät pesäeron Trumpiin vielä vahvemmin. Muut jatkavat itsepetostaan, mutta kansanliike voi tietysti hiipua, jos Trumpilta viedään viestintämahdollisuudet. Kannattaa ottaa huomioon, että Trumpilla on jopa Suomessa Ruotsilan kaltaisia kannattajia, jotka vähättelivät Trumpin osuutta mellakkaan. Mitä sitten enää Valloissa olevat pehmeät trumpistit keksivätkään...
Poliittinen eliitti on toinen asia. Se on toisaalta riippuvaista massojen tuesta, mutta se pyrkii myös tekemään pesäeroa tapahtumiin ja ikäänkuin miedontamaan tapahtuneen yhteisen sovun etsimisen merkeissä. Poliittisen eliitin kolmijako on toinen: trumpistit, opportunistit ja konservatiivit (maltilliset rebut). Poliittisessa eliitissä Trumpin kannatus hiipuu ja voi näyttää siltä, että sitä olikin lopulta vähän.
Grahamin tapainen niljake voi kepeästi siirtyä kannattajasta vastustajaksi kuten vain taitava poliitikko voi tehdä. Hän vain toteaa, että nyt on aika vaihtaa puolta ja esiintyä sovinnon advokaattina. Monet maltilliset ovat vihanneet Trumpia alusta saakka. Tosi trumpisteja on lopultakin vähän ja heidän vaikutusvaltansa hiipuu nollaan. Mutta on liian aikaista sanoa, mitä tapahtuu jatkossa. Jos Trump nousee tästäkin koittelemuksesta, takinkääntäjät ovat aina valmiita muuttamaan kantaansa Trumpiin.
Historian uudelleenkirjoittaminen alkaa nyt, Ensin sen tekevät trumpistiälyköt ja jos poliittiset suhdanteet muuttuvat, Trumpin pahat teot unohdetaan ja siirrytään jälleen uuteen myyttiseen selitysmaailmaan. Trump valkopestään ja pian on jälleen rebuilla tuore presidenttiehdokas. Täytyy toivoa, että sitä ennen trumpistit ja opportunistit onnistutaan kitkemään rebueliitistä. Tai vaihtoehtoisesti, Trump saa riittävän pitkän kakun.