Trump näyttää uskovan vahvimman oikeuksiin. Tuossa katsantokannassa pieni valtio hyötyy liikaa hyvistä suhteista isompaan. Kuten esimerkkinä vaikkapa Suomi ja USA. Voimakkaalla valtiolla on Trumpin maailmassa oikeus ja jopa velvollisuus kiristää ja painostaa pienemmät valtiot nöyrtymään. Kaikenlainen vapaaehtoinen yhteistyö näyttäytyy siltä, että voimakasta valtiota hyväksikäytetään. Tässä ideologiassa liittolaisuus on juuri tätä hyväksikäyttöä.
Se on todella tyhmä ajattelutapa, mutta kuvastaa oikein hyvin ihmisten ajattelua tänä päivänä ihan yleisemminkin.
Kaikki mulle heti nyt, ja oma perse edellä on nyt se voittava ideologia, ja se tulee olemaan myös se, mihin demokratian tie toistaiseksi tulee päättymäänkin, jos ei ala äkkiä järki vähintäänkin Euroopan tasolla löytymään.
Globalismin, sekä absoluuttisen ahneuden nimissä on vuosikausia rakennettu järjestelmää, jossa kaikki mahdollinen hyöty on ulosmitattavissa, ja sen parhautta on julistettu sen nimessä, että absoluuttinen köyhyys on vähentynyt. Valitettavasti vaan samaan aikaan suhteellinen on lisääntynyt, ja pahiten se kipuilee siellä, missä eniten jo on, sillä kun saa paljon, niin ei enää mikään riitä, koska aina on enemmän irti saatavissa,ja jos mahdollista, niin se myös otetaan.
Sille ajattelulle on myös ominaista, että koskaan ei asiat ole hyvin. Eikä ainakaan tarpeeksi hyvin.
Nyt ollaan sitten pisteessä, jossa yhteiskuntarauha alkaa rakoilemaan pahasti, ja globalsimi ei olekaan sitä auvoa tuonut, vaan ainoastaan menetetyt työpaikat sekä helvetinmoisen ahdistuksen kiihtyvästä tahdista tuottaa aina vaan enemmän ja nopeammin.
Alan epäilemään noiden onnellisuusmittaustenkin toteuttamistapaa, että nojaako se ollenkaan oikeanlaisiin kysymyksiin, ja onko ihmisllä oikeasti ymmärrystä juurikaan historiastakaan, vai verrataanko sielläkin kaikkea vääriin mittareihin.
Asioissa toki monella tapaa on tapahtunut hyvää kehitystä, ja erityisesti vaikkapa juuri terveyden suhteen, mutta sielläkin tosiasia on, ja tämä ihan absoluuttisesta sisäpiiristä tullutta tietoa, että useat sairaudet olisi jo parannettavissa ilman vääristynyttä taloutta, sekä ennen kaikkea sen lääketeollisuuden lobbaamista.
Eikä asiaa siis ole lainkaan auttanut näiden joidenkin seinähullujen halu saada hallita koko maailmaa, ja lypsää muidenkin maiden luonto tyhjäksi kaikesta mahdollisesta, ja sitä vastaan sitten voi vaikka lahjoittaa kaivon tai pari. Sitten ei niin omaatuntoa kolkuta.
Nyt siis odotan edes Euroopalta halua alkaa irtautumaan maailman dikatuureista, ja vaikkapa ihan yhdysvalloistakin sen verran kuin ikinä mahdollista. Ottaa sitten riskin alkamalla keskittämään kaikki investoinnit siihen, että tuotanto sekä innovaatiot pysyvät Euroopassa, sillä luojan kiitos tällaiset maat joita tässä nyt ajatellaan, kuin myös se Trumpin Yhdysvallatkin ovat huonossa asemassa siinä kilpailussa, joten kannattaisi mahdollisimman hyvin keskittyä elämään nyt vähemmällä rahalla, mutta tosiaankin tuottamalla mahdollisimaan paljon itse.
Tässä valossa myös pitäisi nyt Euroopassa ymmärtää, että Ukrainaa ei vaan voi päästää tunkion käsiin, vaan pistää All in sen suhteen, että sen itsenäisyys säilyy, ja että se integroituu nyt osaksi Eurooppaa. Tämä jo pelkästään sen ruuantuotannon suhteen, kun voidaan vähentää riippuvaisuutta muista maista ja maanosista.
Meillä on kyllä kykyä kehittää kilpailukykyistä aseistustakin, jos niikseen tulee, ja siinäkin siis kannattaa pyrkiä eroon Yhdysvalloista. Trump tulee kyllä äkkiä oppimaan sen, että hekin tarvitsevat liittolaisia. Ja jos Trump ei opi, niin kansa kyllä oppii, jos tilanne yhtään eskaloituu maailmalla.
Ensimmäinen hyvä uutinen olis kauppasopimus etelä-amerikan kanssa. Kanadan ja Australian kanssa kannattaa myös luoda nyt uutta, kun yhdysvallat kusee sielläkin kintuille, ja nyt kannattanee Afrikan maillekin osoittaa, että puttepossukerho ei olekaan se luotettava kumppani, vaan ainostaan riistämässä osaltaan kaiken mitä irti saa.
Nyt jo näyttää selkästi sitlä,e ttä ei se Globalismi tuokaan sitä auvoa, vaan ainoastaan tuhoaa olemassa olleita hyviä rakenteita, koska ahneus se kasvaa täällä demokratioissakin, eikä enää muuhun uskota, kuin absoluuttiseen vapauteen, joka itse asiassa lopulta muuttu anarkiaksi.
Eli jo siksikin pitää talousjärjestelmissä olla sääntelyä, sekä juurikin enemmän sellaista pohjois-maista ajattelua mukana. Mutta se sijaan, että täälläkään sitä pyrittäisiin edistämään, niin täälläkin huudellaan alati suuremmalla äänellä enemmän ja enemmän sen pienen ihmisen potkimista, jos sen varassa vaan saisi itselle sen "vielä vähän enemmän".