tant gredulin
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Vaikeaa on sähkönkulutusta pilkuntarkasti ennustaa, kun ei koskaan tiedä mikä juttu lyö läpi. Sähköautot?
Nyt tietämätön kysyy tuleeko Suomen hiilivoimaloista pienhiukkaspäästöjä? Luulisi että palokaasujen poistossa olisi jokin filtteri joka suodattaisi pienhiukkaset talteen. Näin jäljelle jäisi CO2.
Kansainvälinen idioottijärjestö Greenpeace onkin jälleen päättänyt tehdä itsestään pellen ripustamalla lakanan helsinkiläisen rakennuksen julkisivuun.
En tiedä, miten kalliiksi Olkiluoto 3 tulee kenellekään kenestä minun kannattaisi kantaa huolta, se kun on tilattu urakkana avaimet käteen periaatteella eli voimalaitos maksaa sen tilanneelle yritykselle sen kiinteän sovitun summan. Tämä yritys taas ei peri minulta mitään rahaa voimalaitoshankinnan rahoittamiseksi. En tiedä, periikö TVO sitten sinulta jos olet vaikka joku teollisuuslaitos.Miten pitkään Suomessa tarvitaan näitä määriä sähköä, kun teollisuus siirtyy vinkumaan intiaan tai sinne jonnekin, mielestäni lisäenergian tarve on lyhytnäköistä spedeilyä. Toki fossiilien korvaajana uraani on kannatettavaa. Ja voihan siitä tehdä vaikka pommin, jos siltä tuntuu.
Jos lisäydinvoima tulee yhtä kalliiksi kuin Olkiluoto 3 niin sitten voitaisiin kyllä skipata.
En tiedä, miten kalliiksi Olkiluoto 3 tulee kenellekään kenestä minun kannattaisi kantaa huolta, se kun on tilattu urakkana avaimet käteen periaatteella eli voimalaitos maksaa sen tilanneelle yritykselle sen kiinteän sovitun summan.
YLE kirjoitti:Areva laskee, että Olkiluodon rakennustyömaa on aiheuttanut 2,3 miljardin euron tappiot.
Fortumin saamatta jääneelle luvalle olisi sillekin ollut käyttöä, mutta nyt mennään risupaketin ehdoilla ainakin vähän aikaa. Seuraavien 10 vuoden aikana pitää ehdottomasti äänestyttää vielä 1-2 uutta ydinvoimalaa lisää.
NCC/YIT/Skanska eivät ole Suomen toimintoineen kuitenkaan edes yhdessä kuin kolmanneksen Arevasta. Ja lopulta, mitä väliä sillä on suomalaiselle veronmaksajalle, mitä Areva vetää tappiota tuosta leikistä, se ei meidän niskaan tule kuitenkaan vaikka ydinvoiman vastustajat näin haluavatkin asian esittää.Jos jokin suomalaisittain suuri työllistäjä (NCC, YIT, Skanska) saisi urakassa näin pahasti turpaansa, niin mitä se tarkoittaisi? Siinä jäisi parit Varkauden paperikoneet kakkoseksi. Urakan viivästyminen maksaa aina niin tilaajalle kuin urakoitsijallekin, mutta Olkiluodossa on tainnut asiat mennä täysin päin persettä jatkuvasti.
Voimalalupia on melkeimpä jaettava ensi kierroksella ainakin kolme. Nimittäin vanhimmat, 70-lukulaiset voimalat alkavat tulemaan käyttöikänsä päähän ja nekin on korvattava 20 -luvulla työt aloittaen. Korvaaminen varmasti onnistuu yhdellä yksiköllä. Myös Fennovoima lienee kiinnostunut toisesta yksiköstä.On aivan selvää, että Fortum tulee halutessaan saamaan luvan lähivuosina. Jos ei saisi, olisi kyseessä jo jonkinasteinen yhden yhtiön syrjiminen. Realistisesti veikkaan uuteen hakemukseen menevän noin 5 vuotta. Sinällään jos markkinat toimisivat ns. normaalisti, eli hinnat laskisivat tarjonnan kasvaessa, niin voimaloitahan kannattaisi rakentaa tupla määrä, jotta sähkön hinta puolittuisi.
Voimalalupia on melkeimpä jaettava ensi kierroksella ainakin kolme. Nimittäin vanhimmat, 70-lukulaiset voimalat alkavat tulemaan käyttöikänsä päähän ja nekin on korvattava 20 -luvulla työt aloittaen. Korvaaminen varmasti onnistuu yhdellä yksiköllä. Myös Fennovoima lienee kiinnostunut toisesta yksiköstä.
Ja silti, tuskin sähköä riittää ulkomaille myytäväksi kaikesta ydinvoiman vastustajien paasaamisesta huolimatta.
Ja lopulta, mitä väliä sillä on suomalaiselle veronmaksajalle, mitä Areva vetää tappiota tuosta leikistä, se ei meidän niskaan tule kuitenkaan vaikka ydinvoiman vastustajat näin haluavatkin asian esittää.
Se, että kapasiteetti ei ole jo käytössä on tietysti miinusta TVO:lle, mutta yhä kysyn mikä se reaalivaikutus sinulle ja minulle tästä on? Ei mikään. Ajoittuupahan paremmin vielä talouden noususuhdanteeseen sen valmistuminen.
No jos vertaillaan Suomen ja Saksan sähköntuotannon energiamixiä, Suomessa tuotetaan uusiutuvilla joku 30% kun Saksassa tuskaillaan 10% rikkomisen kanssa (2004). En ymmärrä miksi tässä pitäisi jotenkin epäillä uusiutuviin panostamista jatkossakaan.Toivotaan ettei tosiaan näiden jalkoihin jää tuo paketti uusiutuvista energiamuodoista ja ennenkaikkea että samalla kun kehitetään uutta energiaa, niin ei jäisi jalkoihin nykyisen säästäminen ja kierrättäminen. Hyvänä esimerkkinä voisi käyttää Saksaa tai vaikkapa läheltä Ruotsia, miten pitkällä ollaan esim. ihan talouksien omien lämpökulujen leikkaamisissa/lopetuksissa.
ABB ei enää liity Westinghouseen vaan nykyään se on Toshiba-Westinghouse. Ryssät eivät taida olla vaihtoehto kummallakaan rakentajayhtiöllä.No suomalaisia ydinreaktoritoimittajia ei paljon markkinoilla ole, kyllä kilpailu Suomessa on lähinnä ABB-Westinghousen, Arevan ja ryssien välillä.
Näin siinä käy kun ei ole vähään aikaan alalla mukana =)