Yöketju (klo 24:00–06:00)

  • 477 094
  • 5 190

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Mua yleisvituttaa melkein aina. Harvassa on ne päivät, jolloin ei yleisvituttaisi, edes hetkeä.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Fallout on vähän sellainen pelisarja, että se joko kilahtaa täydellisesti, tai sitten on vaan sellainen täysin "meh". Grafiikoilta ei ainakaan kannata odottaa mitään, tosin rosoinen grafiikka luo hyvää "grittiä" post-apokalyptiseen atmosfääriin.
Täällä nyt kun on ollut puhetta aiheesta ja toki myös FO4:n julkaisu vaikuttaa, innostuin vaihteeksi ideasta pelata Fallouteja ja tällä hetkellä tutkin ensimmäisen ja toisen osan patch- ja modivalikoimaa niiden laajentamiseksi ja nykyaikaistamiseksi. Uusia (Fallout 3:sta eteenpäin) en ole pelannut yhtäkään, mutta ensimmäisestä osasta Tacticsiin sitäkin enemmän aikoinani. Kakkonen on edelleen the peli meikäläiselle kautta aikain ja läpipeluukertoja varmaan parisenkymmentä. Viime kerrastakin on jo vuosia aikaa ja silloin hakkasin sen läpi restoration project -versiona. Hyvin tehtyä lisämateriaalia kyllä ja muutamia muitakin olisi tarjolla. Ykköseen ainakin FIXT.

Ihan muusta aiheesta sanoakseni niille, joilla ei ole mitään tekemistä, eikä uni tule: kannattaa tsekata viikko sitten ilmestynyt Kung Fury, ellei ole jo katsottu. KUNG FURY Official Movie [HD] - YouTube
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Päätinpä sitten pohtia asioita, jotka ovat oikeasti pyhiä. Muutama tuli heti mieleen:

- Denis Godla
- Edesmennyt kolmekasi eli Pavol Demitra
- Five Finger Death Punchin musiikillinen tuotanto
- Yöketjun eksistenssi Jatkoajan keskustelupalstalla
- San Iker eli Iker Casillas aka Pyhä Iker

Mä en ole ikinä edes maistanut kaljaa, mutta pahaa se on. En ole mitään ihme Kummeleitakaan nähnyt, ja roskaa nekin on.

Samaa mieltä molemmista. Loistavaa SeQuins!

Ja iltaa vaan kaikille, vähän on aikaa vierähtänyt viime käynnistä ... Kirjoitin vahingossa kännistä. No on kyllä siitäkin. Sain huomiseksi kutsun grillibileisiin. Mitähän siitäkin tulee... vissiin sataa huomenna, niin ei varmaan tule mitään.

Yöketju on pelastettu. Gáborík voi taas löytää maalivainunsa, kun tutkapari Seguin on palannut kokoonpanoon. :) Minulla ei grillibileitä huomenna ole, mutta nimimerkin @Anonyymi tapaan tulee ainakin Mestarien liigan finaali katsottua, mahdollisesti myös Ranskan avointen finaali.

Tuli heti parempi mieli. Ei tässä nyt ainakaan puoleen tuntiin vielä unta tule.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Onko @Jaws :lla ennustuksia miten CL:ssä käy? Ja älä jumalauta suututa mua sanomalla väärää vastausta!
;)

Barcelona voittaa, vaikka Juventusta toivonkin. Suututinko toiveellani? :3

Pääasia, että tulisi hyvä matsi. Mutta siis: ohjelmatietojen mukaan Juha Taivainen selostaa Mestarien liigan finaalin. Toistan: Juha Taivainen selostaa Mestarien liigan finaalin. Toistan... Herran tähden mitä ihmettä?! Missä on Tuomas Virkkunen? Miksi, miten, minkä tähden näin voi käydä? MISSÄ ON TUOMAS VIRKKUNEN?!?!?!

Tuomas Virkkunen on myös pyhä asia.
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ihan muusta aiheesta sanoakseni niille, joilla ei ole mitään tekemistä, eikä uni tule: kannattaa tsekata viikko sitten ilmestynyt Kung Fury, ellei ole jo katsottu. KUNG FURY Official Movie [HD] - YouTube

Yöketjun illan voittaja on löytynyt! Aivan posketon toimintapläjäys, joka tosiaankin kannattaa katsella!

Kesän ensimmäinen pääsykoekin tuli mennäviikolla suoritettua ja nyt ois tiistaina seuraava edessä. Kaverilta hyvänä tärppinä tuohon tiistain kokeeseen tuli katsoa "Olipa kerran elämä" sarja läpi. Olihan siellä aika paljon hyödyllistä tietoa ihmiskehosta ja eiköhän tuon katsominen ole miellyttävämpää kuin pelkkä kirjasta pänttääminen.

Noihin ensimmäisiin pääsykokeisiin palatakseni, kokeiden ensimmäinen päivä oli ehkä tiukimpia päiviä mitä oon hetkeen kokenut. Hain siis Rajavartioston peruskurssille kouluun ja niistä pääsykokeista kyse. Maanantaina pääsykoe alkoi klo 8 luennolla, josta sitten siirryttiin psykologisiin testeihin. Testit sisälsi ryhmähaastatteluja ja yksilöhaastatteluja psykologien kanssa. Sen lisäks paperilla tehtäviä vastaavanlaisia testejä, lauseentäydennyksiä, intistä tuttu pällitesti luonteenpiirteistä ja esseetehtävä. Viimeisenä psykologisena tehtävänä tuli vielä loogisen päättelyn tehtävät, joissa siis piti jatkaa lukusarjoja, merkitä numeroita/kirjaimia ohjeiden mukaan ja päätellä miten kuvio tulee muuttumaan seuraavaan kuvaan. Iltapäivä päättyi Rajan ammattilaisten kanssa käytyyn haastatteluun. Ensimmäiselle päivälle tuli mittaa noin aamukahdeksasta iltakuuteen. Samantien kun kotia pääsin, niin ei kovin kauaa mennyt ennenkuin sohvalle nukahdin. Seuraavana päivänä oli vuorossa sitten kielitestit ruotsiksi ja englanniksi, sekä Cooperin testi ja uintikoe. Aika positiiviset fiilikset noista jäi, nyt vaan sit odotellaan tulosten julkistamista. Juhannuksen jälkeen pitäis tietää miten tuon koulupaikan suhteen käy.

Ennen oon vielä erehtynyt luulemaan, että fyysiset testit ois ne kaikkeista vaikeimmat, mutta tuo ensimmäisen päivän psykologia- ja haastatteluosuus vei kyllä miehestä mehut aika totaalisesti.
 

von Vitalis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikä kulloinkin
Isoisät ovat kyllä poikkeuksetta hienoja miehiä. Harmistuttaa suunnattomasti, kun ukkia asuu niin tuhottoman kaukana, ettei opiskelijalla ole varaa käydä turhan usein häntä morottelemassa. Pari viikkoa sitten onneksi häntä näin. Kertoi juttua, miten hänen kissansa, ainoa jäljellä ollut elämämnkumppaninsa oli kuollut. Oli seonnut, vaellellut mihin sattuu, törmäillyt seiniin yms. Äitini kysyi että kuoliko kissa luonnollisesti vai veikö ukki sen piikille. Tähän ukki totesi, että kissa olisi kuollut kuitenkin niin hän vähän vain avitti. Tiedusteltiin, että miten, niin totesi kylmän viileästi ampuneensa haulikolla päähän. Kissa oli ukille tosi rakas, mutta niin nämä vanhan ajan kunnon miehet hoitaa asiat. Itselle kun oli kova paikka viedä oma koira piikille, vaikka todella sairas olikin.

Toista pappaa en ikinä nähnyt, hän kuoli jo kymmenen vuotta ennen syntymääni. On ehkä traagisimpia ihmiskohtaloita mitä tiedän:

Pappa oli sotainvalidi, muttei mitenkään perinteisellä tavalla. Hän oli vammautunut oman tykin rekyylin iskiessä häntä selkään. Koko loppuelämänsä pappa taisteli saadakseen invalidikorvauksia, mutta niitä ei hänelle myönnetty, ennen kuin 80-luvulla. Pappa lähti pankkiin nostamaan ensimäisiä korvauksiaan, muttei rahoja koskaan saanut, sillä pankin pihalla sukuvikamme heikko sydän yllätti, ja hän kaatui siihen, taistelujen uuvuttamana.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
No annetaan Jawsille anteeksi tämän kerran, mutta mistä sä Taivanaisen selostajaksi bongasit? Kusisin hunajaa, jos siellä olisi edes Taivanainen, mutta kun siellä on kukas muukaan kuin kaljupäinen monotonisella äänellä jauhava Tapio Suominen... Olisi edes Juusela mutta kun ei.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Niin juu, se Mestarien liigan finaali tulee huomenna. Vieläkin suututtaa Realin tappio, yhyy :( Juven on pakko voittaa, ei kyllä voita, mutta pakko silti. Álvaro Morata on muuten jotain aivan ihanaa. Ehkä olisikin pitänyt antaa ääni kesäkundi-äänestyksessä hänelle... Hmm.

Mustasukkaisuus nostaa päätään, mutta oletpa ainakin oikean joukkueen puolella! Välierässä en tohtinut sympata Juvea kun tiesin sinut Realin tytöksi, mutta huomenna pidän La vecchia signoralle peukkuja. Jos haluat Juventukselle ehdottoman varman voiton, niin paras keino olisi tietysti yhdistää voimat perinteisen henkisen kisastudion tapaan. Terkut Kapteeni Hitaalle, hän kovasti tykkää tuosta käsitteestä. :)

@Anonyymi, Taivainen selostaa maksukanavalla. Ylen selostajasta ei harmainta aavistusta.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Taivainen selostaa maksukanavalla. Ylen selostajasta ei harmainta aavistusta.

Ahaa sitä ollaan rahamiehiä! No minäpä kuuntelen sitten sitä prkleen kaljupäätä.... Ärsyttää jo valmiiksi! Onneksi on MSN, joka lievittää ahdistusta murjomalla Pirlon ja Buffonin unelmat sirpaleiksi. (Hienoja miehiä tosin molemmat, arvostan)

edit. Tietysti se jännittävin tapahtuma olisi ollut Suarez vs Chiellini round 2, mutta jää nyt sitten näkemättä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ahaa sitä ollaan rahamiehiä!

Isukki sponsoroi, kun samassa taloudessa kuitenkin toistaiseksi vielä asutaan. Pappa betalar -hengessä mennään monessa muussakin asiassa, ainoastaan nimimerkkiä @Virveliä kainaloon pidän rahamiehenä (poikana, minuun nähden ihan junnu vielä). Mouhijärven poika sylkee kohti retalejengiä sekä tekstin että limaisen suussa tuotettavan eritteen muodossa (tässä kohdin on pitänyt lukea avautumisketjua tietääkseen mistä puhun).
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pitkästä aikaa tuli valvottua neljään asti, ulkona on melko valoisaa. Huh, onpahan taas unirytmi. Ilman piristävää seuraa tämäkään suoritus tuskin olisi onnistunut, mutta nyt pitää kyllä mennä nukkumaan. Toivottavasti herään edes lauantain puolella. Tulee varmasti hyvä päivä.

Hyvää yötä niille kaikille harvoille, jotka täällä vielä kukkuvat. :)
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Täällä nyt kun on ollut puhetta aiheesta ja toki myös FO4:n julkaisu vaikuttaa, innostuin vaihteeksi ideasta pelata Fallouteja ja tällä hetkellä tutkin ensimmäisen ja toisen osan patch- ja modivalikoimaa niiden laajentamiseksi ja nykyaikaistamiseksi. Uusia (Fallout 3:sta eteenpäin) en ole pelannut yhtäkään, mutta ensimmäisestä osasta Tacticsiin sitäkin enemmän aikoinani. Kakkonen on edelleen the peli meikäläiselle kautta aikain ja läpipeluukertoja varmaan parisenkymmentä. Viime kerrastakin on jo vuosia aikaa ja silloin hakkasin sen läpi restoration project -versiona. Hyvin tehtyä lisämateriaalia kyllä ja muutamia muitakin olisi tarjolla. Ykköseen ainakin FIXT.

Ihanaa, että jatkiksessa on FO-faneja ja viellä näitä aitoja ja oikeita, eikä kaltaisiani pojankloppeja, jotka ovat ensiraapaisun sarjaan saanut n. 12 vuotiaana pojankloppina (ja silloin tietenkin enemmän kiinnitännyt huomiota uskomattoman ylikorostettuun väkivaltaan.

Ihan muusta aiheesta sanoakseni niille, joilla ei ole mitään tekemistä, eikä uni tule: kannattaa tsekata viikko sitten ilmestynyt Kung Fury, ellei ole jo katsottu. KUNG FURY Official Movie [HD] - YouTube

Yöketjun illan voittaja on löytynyt! Aivan posketon toimintapläjäys, joka tosiaankin kannattaa katsella!

Aivan uskomaton pätkä. Näkyy rakkaus lajia kohtaan. Suosittelen, vähintään 6/5. Ja ainakin ikäiselleni juuri sopivaa huumoria ja popkulttuuriviittauksia.

Vieläkin suututtaa Realin tappio, yhyy :(

Miksi ihmiset kannattavat Realia?

Ärsyttää aivan suunnattomasti nämä rahaseurat. Atlético kun on finanssisesti niin perkeleen hienosti rakennettu. Koko joukkue on oikeastaan täynnä tällaisia projektipelaajia, joista parhaat, kuten Aguero, Costa ja Torres, vaihdetaan pois. Lisäksi mm. Falcaon visiitti oli todella rakentava: kaksi vuotta aivan uskomatonta jalkapalloa ja treidiarvo vielä nousi hänen poistuessaan.

Joukkueen runko on niin julmetun hienosti keräilty. Hyvä esimerkki tästä on Juanfran. Maksoi seuralle 4 miljoonaa, on La ligaan todella hyvä laitapuolustaja. Täydellinen kombinaatio nousevia (Griezmann, Oblak, Correa (vaikka ei vielä pelailekkaan)) ja laskevia (Madzukic, Torres) tähtiä ja siinä välissä on paljon näitä parhaita vuosiaan pelaavia, oikeasti todella hyviä futaajia (Diego Godín, Arda Turan, Gabi). Taustalla vielä toimii modernin jalkapallon paras (ja komein) valmentaja Diego Simeone, joka on kiinnitetty vuoteen 2020 saakka, niin avot.

Real taas on rakennettu siten, että on ostettu aina parhaat tähdet kaikista joukkueista. Sitten 2,5-3 miljardin arvoinen joukkue pelaa siellä jatkuvassa vaihtuvassa valmennuksessa, koko ajan menestyspaineet perseen alla. Ei kiva.

Pahoittelen siis jos pahoitin joidenkin mieliä, mutta halusin nyt vain hieman perustella, että miksi en arvosta Real Madrid CF:n toimintaa verrattuna Atléticon vastaavaan.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ei ole todellista. Ulkona on niin valoisaa, että tuskin tässä uni tulee. Voisi melkein valvoa vain koko yön läpi ja aloittaa jo seuraavan päivän, jättäisi yöunet sikseen. On vähän lämminkin, joten nukkuminen saattaa nyt olla hankala projekti.

Kello on neljä ja valo on voittanut ulkona pimeyden. On tämä merkillistä.
 

Snagari

Jäsen
Miksi ihmiset kannattavat Realia?

Taustalla vielä toimii modernin jalkapallon paras (ja komein) valmentaja Diego Simeone, joka on kiinnitetty vuoteen 2020 saakka, niin avot.

Real taas on rakennettu siten, että on ostettu aina parhaat tähdet kaikista joukkueista.

Hasta el final, vamos Real.

En nyt jaksa tällaiseen mielipidepurkaukseen enempää tarttua kuin että voin lyödä mistä vaan vetoa että Diego Simeone ei valmenna kesällä 2020 Ticoa.

Tuo toinen lainaamani väittämä taas on huonoa huumoria. "Parhaat tähdet kaikista joukkueista" Vielä en ole esim. Messiä tai Neueria Realin paidassa nähnyt.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kyllä kaikki saavat minun puolestani kannustaa ihan niitä joukkueita mitä mieli tekee ja ihan mistä syystä tahansa. Ei siihen tarvitse aina mitään perusteluja olla. Urheilu on kumminkin loppujen lopuksi katsojalle vain viihdettä, ei sen enempää.

Mutta tämä nukkuminen. Tämähän on [tähän kirosana] sama kuin yrittäisi päivällä nukkua! Enkä minä ole koskaan osannut päiväunia ottaa. Mistä tuo valo tulee? Mikä on rikki?
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
@Taccutucca ,En Realia kannata, mutta uskon, että koet samanlaisia tunteita fanittamaani Barcaa kohtaan. Voinkin nopeasti avata, mikä minut on saanut niin intohimoisesti tätä kyseistä suurseuraa kannattamaan;

Kaikki alkoi jostain 2005-2006 vuodesta, kun itsekin jalkapalloileva pikku-Anonyymi sai Futari-lehden kouraansa. (Lehti, joka ilmestyi muutaman kerran vuodessa ja ainakin aikaisemmin tuli jokaiselle Palloliiton lisenssijäsenelle). Kyseisessä lehdessä puhuttiin muuan superjuniorista, Lionel Messistä. Vaahtosammuttimen kokoinen kaveri oli nakuttanut hirveitä tehoja junnuna ja oli sillä hetkellä maailman lupaavin nuori jalkapalloilijan alku. Tästä kiinnostuneena Anonyymi rupesi seuraamaan Barcelonaa aluksi vain hieman mestarienliigassa, tietysti silloin oli erittäin vaikeaa nähdäkin La Ligaa mistään. Mainittakoon myös, että jokaisen junnun idoli, silloinen lempipelaajani, Ronaldinho pelasi samaan aikaan Barcelonassa.

Lopullinen suurseuraaminen alkoi Pep Guardiolan seuraan tulon myötä, jolloin alkoi Barcan pelitavaksi muodostua kuuluisa tiki-taka. Vaikka se on todella vihattu tapa pelata jalkapalloa, niin itseeni upposi täysin. Sillä pystyi repimään jokaisen puolustuksen halki erittäin näyttävillä syöttökuvioilla, jonka päätteeksi samainen Messi hyvin usein niittasi pallon verkkoon. Silloin aloin myös netin puolelta seuraamaan hieman tarkemmin joukkueen tapahtumia, mutta pelit jäivät silloinkin melko vähäisiksi. Vasta tässä viimeisen 3-4 vuoden aikana olen aktiivisesti katsonut myös otteluita aina kun on mahdollista ollut, sekä kaikkea mahdollista seuraa koskevaa uutisointia tarkasti seurannut.

Eli summasummarum: Kaikki alkoi Lionel Messistä. Jalkapalloa siis olen seurannut koko ikäni, Barcelonaa juurikin Messi-Ronaldinhon takia.
Athletico Madrid on todella hieno seura, kuten myös Valencia sekä Sevilla. Totta kai kaikkien muiden, paitsi Realin menestymistä (sattuneesta syystä) toivon, koska La Liga on ehdottomasti suosikkisarjani.


edit. Ja mitä se @Jaws selittää? Ainahan se aurinko nousee tähän aikaan kesällä? Eihän yölläkään pimeäksi mene taivas missään vaiheessa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Nyt tuli inspiraatio. Tuhotaan aurinko.

Hyvää "yötä".

Edit: Anonyymi, tänä yönä se aurinko oli noin puoli tuntia poissa. On tämä yksi *piip* työmaa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
"Parhaat tähdet kaikista joukkueista" Vielä en ole esim. Messiä tai Neueria Realin paidassa nähnyt.

Varmaankin johtuu siitä, että kyseiset pelaajat ovat parhaat pelaajat maailmassa omilla pelipaikoillaan (Messi ja Crisse pelaavat eri pelipaikkaa enkä muutenkaan heitä halua verrata).

Jos oikeita syitä haluaa, niin
- Molemmat "generational" -pelaajia
- Casillas on seuralegenda, ei oikeastaan tarvetta hänen syrjäyttämiseksi
- Hyökkäyksen ydin jo muutenkin kunnossa, Ronaldo Benzema Bale on jo tarpeeksi vahva, lisäksi kirittäjiä, kuten Isco (Hernandes) ja nuori Jesé
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
@Taccutucca Myös sellainen pikku yksityiskohta, että eihän Messi nyt koskaan pelaisi Realissa, eikä Ronaldo Barcassa. Se olisi mahdoton yhtälö. Vähän kuin Steven Gerrard siirtyisi Manuun, tai Rooney Pooliin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
@Taccutucca Myös sellainen pikku yksityiskohta, että eihän Messi nyt koskaan pelaisi Realissa, eikä Ronaldo Barcassa. Se olisi mahdoton yhtälö. Vähän kuin Steven Gerrard siirtyisi Manuun, tai Rooney Pooliin.

Hyvä pointti tämäkin. Tai no kyllähän sen Messin olisi pakko pelata, ja varmaan oikeastaan motivoituisi näyttämään Barcan johdolle, että mistä kana pissii, jos sellaisen mokan joskus tekisivät. Mutta eihän ne tule sellaista tekemään. Olisi "Gretzky-trade", mutta potenssiin 9001, koska jalkapalloa seuraa niin moni verrattuna jääkiekkoon.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Pakko kai taas jälleen hyvästellä tämä ketju. Tänään olisi tarkoitus mennä lentomessuille heti kymmenen aikoihin, eli jos tässä jonkin ajan päästä vääntäisi vielä 1-2 tunnin unet palloon (kaveri tulee Ladallaan hakemaan klo 9.15 "järjestelysyistä". Täysidioottikaveri, jos voin sanoa, ei kuulemma suostu maksamaan 22e sisäänpääsymaksua ja katsellaan jostain etäämmältä. Niinhän ei saisi tehdä, mutta #thuglife). Lähtökohtaisestihan itseäni ei lentokoneet edes kiinnosta erityisen paljoa (paitsi kauko-ohjattavat), mutta kaipa tämän (urpon) kaverin takia on pakko mennä.

Hyvää yötä yöketju!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sukari Kaosmasen sanoin:

Oi Suomi, katso sinun Yösi koittaa
Päivän uhka karkoitettu on jo pois
Saa aamuntoivotukset @Captain Slow lta
Kuin Ollin Joutsenlaulu sois
Päivän vallat Yön valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi Yöketju

Oi nouse @Jaws si nosta korkealle
Tän ketjun taso niin kuin ennenkin
Oi nouse @SeQuins näytit palstalle
Sä että toit tänne söpöilyn
Ei täällä taivuttu, me Moden alle
On aamus koittanut, oi Yöketju

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös