Yöketju (klo 24:00–06:00)

  • 476 026
  • 5 189

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eilen Brooksin klassista komediaa, edellispäivänä törkyistä seksploitaatiota. Mitähän tänään? Masters Of The Universe -elokuvan uudelleenjulkaisu bluray-versiona, Terence Hillin western Boot Hill vaiko kaksiosainen tv-sarja Tin Man, joka on Ihmemaa Oz -uudelleentulkinta pääosissaan Zooey Deschanel ja Alan Cumming?

Turun lämpötila tällä hetkellä virallisesti 20,8 astetta, klo 01:17 yöllä. Aika kova lukema, mutta toivottavasti ristiveto auttaisi ja asuntoni viilenisi. Voisi jopa jossain välissä saada nukutuksi jahka illan elokuva on katsottuna.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Turun lämpötila tällä hetkellä virallisesti 20,8 astetta, klo 01:17 yöllä. Aika kova lukema, mutta toivottavasti ristiveto auttaisi ja asuntoni viilenisi. Voisi jopa jossain välissä saada nukutuksi jahka illan elokuva on katsottuna.

Samoja lukemia muutama sata kilometriä pohjoisemmassa. Tunnin verran samalla kaavalla koittanu viilentää asuntoa, ei mitään vaikutusta. Huomiseksi luvattu vielä +27, mutta ma/ti-yöksi yksi aste! Niinköhän toteutuu näin rankat lämpötilaerot. Lienee edes turha mainita, että se tiistai olisi seuraava vapaapäivä. Pitänee ensi yönä duunin jälkeen siirtyä tohon patiolle nauttimaan pari viileää sekä kivasta, lämpimästä kesäyöstä ennen sunnuntaiaamun tennisvuoroa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tulipa tässä touhuiltua vaikka mitä, kirjoitettuakin jonkin verran - muutakin kuin turhaa jorinaa tänne Jatkoaikaan.

Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä nukkumaan, jos siitä nukkumisesta nyt tulee mitään kun tämä kämppä on suhteellisen hiostava edelleen vaikka aurinko ei ole paistanut tänne puoleen vuorokauteen (mutta piakkoin alkaa paistamaan sen kivuttua näkösälle tuolta taivaanrannan takaa).

Lämpötila ilmatieteenlaitoksen sivun mukaan ulkona täällä Lahdessa on klo. 03:00 +12,5 Celsius astetta.

Mikäli tässä piakkoin uinahdan, niin tuudittaudun uniin kuuntelemalla lintuin laulua, hyvä niin.

Vajaan 12 tunnin kuluttua on oltava töissä, joten olisihan se hyvä tehdä jotain muutakin kuin valvoa ja miettiä ja pohtia erinäisiä asioita.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lahdessa onkin sitten selvästi viileämpää. Turussa on tällä hetkellä tasan 18,3 astetta lämmintä puoli neljän aikaan yöllä.

Olen tänään ryystänyt varmaan kaksi litraa Pepsi Maxia, onneksi ostin sitä 30 litraa tällä viikolla kun minulla oli auto tilapäisesti käytössäni ja sillä sai tuotua. Vettäkin on mennyt lasikaupalla.

Elämän paradokseja on se, että vasta nyt alkavat aivot toimia kunnolla ja keho virkistyä kun ilma on vähän viilentynyt - ja nyt pitäisi varmaan mennä kohta nukkumaan. Ei sikäli, ettenkö voisi kukkua aamuun asti, mutta ma-aamuna pitää mennä työterveyden labraan klo 07.50 otattamaan EKG ynnä muita kokeita, eikä sitä viitsi sydänkäyrää ottaa jos nukkumisrytmi on täysin käänteinen ja stressikäyrä liian korkealla. Saas nähdä mitä haarakatkoja sieltä tällä kertaa löytyy. Sykkii se sentään vielä, se kai on pääasia.

Päädyin kaksiosaiseen Tin Man -elokuvaan eilen ja katsoin tänään jälkimmäisen osan. Kerran katsottava uusiotulkinta Ihmemaa Ozista, jossa Zooey Deschanelilla on otsatukka ja suuret silmät.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI HEI MAAILMANMESTARI HEI MAAILMANMESTARI!!!!!!!

HUOMENNA VUOLLAAN KULTAA HYVÄT NAISET JA HERRAT!!!!!!!!!!
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Istuin ulkona tupakalla ja kuuntelin jymeää kuminaa lännen suunnalta. Se kuullostaisi juuri tuolta jos Venäjä moukaroisi Poria ja Raumaa. Kylmää ajatuskin vaikka tuo on vaan ukkonen.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Joo'o sano rengit päissään. Vitutusketjuunkin tuli kirjoitettua eli fiilikset on aikas mukavat. Vieläkin ihmetyttää että miten voi noin paskaa (tuomari)peliä olla. Ei perseensuti sentäs. Saakohan sitä tänäyönä nukuttua ollenkaan. Vaikka tää on jääkiekkoa, niin silti.. Fiilis on uskomaton. (negatiivisella tasolla)

Vituttaa myös se että joku perseensuti pärrää tuolla pihalla pakoputkivammaisella bemarillaan.

Btw, tuli nähtyä sekin että jotkut huuteli tuolla autosta "VENÄJÄ ON PERSEESTÄ.. VENÄJÄ ON PASKA". Oli kuinka junttia tahansa niin tulipahan taputettua moisille huudoille ja huikattua että "Jatkakaa samaan malliin, saatana".

E: lisätään nyt vielä että oli ihan jees peliä kun ottaa huomioon millä jengillä Suomi pääsi finaaleihin, mutta silti.. voittoahan finaaliin tullaan hakemaan eikä hopeaa. Ei oikeen hopeamitalista pysty nauttimaan.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vuorokausi on vaihtunut ja elämä rullaa omalla radallaan.

Mietinpä tässä iltasella töistä kotiuduttuani ja uutisvirtaan uppoutuessani, minulle merkityksellisiä aiheita tältä päivältä Suomesta ja maailmalta ja siinä pohtiessani huomasin lopulta todella kiinnostavia aiheita tänään olleen lopulta yllättävänkin vähän - kolmen kärkenä voisin pitää seuraavaa eli näiden aiheiden parissa ilta töiden jälkeen ja aamupäivä ennen töitä on vierähtänyt:

-EU-vaalit: Näitä vaaleja seurasin netin välityksellä lähinnäkin nyt illalla töiden jälkeen mutta jo aamupäivällä ja päivällä tutkailin ahkerasti uutisointia vaalien tiimoilta. Joku voi pitää näitä vaaleja turhina ja turhauttavina mutta kyllä niille minulla on merkitystä edelleenkin ja itse asiassa nyt tavanomaista enemmän oman irtiottoni tähden ja odotan tulevaisuudelta mielenkiintoisia kannanottoja Euroopan ytimestä.

-Ukrainan presidentinvaalit: Nämä vaalit ovat toinen tämänpäivän kiinostavista vaaleista ja vaikka niiden tulos ei kosketa Suomea kuin korkeintaan välillisesti, ovat ne kaikesta huolimatta vaalit jotka jäävät ainakin Ukrainan historiaan.

-Tilanne Itä-Ukrainassa: Liittyen tavallaan ylläolevaan mutta tietyistä syistä johtuen kuitenkin omanlaisensa tilanne ja kiinnostusta lisää useampi ei vaalityöhön liittyvä seikka. Tänään väkivaltaisuuksien kannalta pahin skenaario ei käynyt toteen, mutta osaltaan syynä oli se, että useilla paikkakunnilla ihmiset yksinkertaisesti pysyivät kotona uskaltautumatta ulos - tai ainakin pysyivät kaukana vaalihuoneistoista.

Tässäpä ne tärkeimmät uutiset sunnuntailta.

vlad.
 

A Siente

Jäsen
Taitaa mennä tämä yö kokonaan valvomiseksi. Ihan hemmetin kuuma ja jännittynyt olo. Äsken oli käytävä vähän ulkona kävelemässä, vaikka kävelin vain valaistulla metsäpoluilla niin pari kertaa luulin nähneeni ajovalot lähestyvän kohti ja yrittävän ajaa mun yli. Kerran tuntui et jalka meni maasta läpi ja sain sähköiskun. Jatkuvasti epämääräisiä hahmoja puiden takana ja olemattomia valoilmiöitä.

En juo enää ikinä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lämpötila sitten laski viime viikon ja viikonlopun tukalan ahdistavista hellelukemista.

Hyvää:
-terhakka ristituuletus tiputti asuntoni ja erityisesti makuuhuoneen lämpötilaa vuorokaudessa yhdeksän astetta, 29 asteesta 20 asteeseen. Aah! Nyt saan jopa nukutuksi (jos vain malttaisin mennä nukkumaan) ja kissatkin virkistyivät eivätkä makaa elävinä taljojen vastineina lattialla.

Huonoa:
-Ei nyt ihan näin paljon tarvitse laskea, ulkona kun on nyt +5 astetta, kova tuuli ja aiemmin tihkusadettakin. Mikä siinä on, että optioina ovat joko tukala helle tai sitten pirun kylmä, lähes talvinen keli? Olisiko liikaa vaadittu saada 15-20 asteen päivälämpötiloja?

Huomisen työpäivän jälkeen onkin helatorstai, ja perjantaipäivän olen ottanut palkattomaksi vapaaksi. Maksan siitä ilosta, että saan neljän päivän vapaapäiväputken, se on tarpeen. Alkaa työvire olla sen verran heikoissa kantimissa, että tarvitsen muutaman päivän breikkiä jaksaakseni vielä nelisen viikkoa kunnes kesälomani alkaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sadetta pitää, mutta ehkä hyvä niin: maa on täynnä värillisiä mönjälammikoita, kun sade on huuhtonut siitepölyä huit helvettiin. Lienee helpompi hengittää vähän joka osapuolen, kun siitepölyä ei ole niin paljon ilmassa.

Tuplaleffapäivä tänään. Ensin Tom Cruisen tähdittämä tieteissotaelokuva Edge Of Tomorrow, joka olikin kiehtova kombinaatio Päiväni murmelina -elokuvan konseptia ja Starship Troopersin henkistä sodankäyntiä ryhmämieli-ökkömönkiäisiä vastaan. Sitten terveellinen aurajuustorullakebab-breikki ennen kuin vuorossa oli Pahatar, uusiotulkinta Disneyn klassikosta Prinsessa Ruususesta Pahattaren eli Angelina Jolien näkökulmasta. Mukava, kiehtova satu joka ei yrittänyt olla liian angstis-realistinen eepos vaan napakka puolentoista tunnin tarina. Jolie oli kuin luotu Pahattaren rooliin, ja viehkeän hurmaava Elle Fanning esitti Auroraa eli Prinsessa Ruususta varsin hurmaavasti.

Olisihan näitä voinut Leffakerho-ketjuunkin kirjoitella, mutta en jaksanut. Loppuyön saatan aloittaa katsomalla lisää elokuvia, olisi ilmaiskoodi Film2homeen, josta voisin hyvinkin vilkaista Keanu Reevesin 47 Roninia -teoksen HD-formaatissa. Toinen vaihtoehto on jatkaa Pilvikartasto-romaanin lukemista, jonka aloitin elokuvan inspiroimana. Yöllä sitä jaksaa, varsinkin kun nukuin ison osan päivää.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitäisiköhän ensi kertaa tänne kirjoittaa. Todella lukuisia kertoja olen ollut näihin aikoihin viime vuosina hereillä, mutta eipä ole tullut kirjoitetuksi tähän ketjuun. Autismiin liittyy usein herkkäunisuus, minkä 5-vuotias kuopuksemme on ikävän useasti todistanut. Keskimäärin varmaan about 2 viikossa näitä yöheräämisiä on ollut näinä vuosina - vievät vähintään pari tuntia, joskus sitten koko loppuyön.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minulla lemmikit eli kissani pitävät usein öisin hereillä tai herättävät, joko melskatessaan keskenään tai ponkaisemalla sängylle keskellä yötä kulkiessaan omilla asioillaan. Tai jos nälkä yllättää, jolloin paras metodi on hyvä kyttä - paha kyttä -kombinaatio, jossa väkivalta yhdistyy rakkauteen kunnes ruoantarve on täytetty ja kaikki on taas hyvin maailmassa.

En katsonutkaan 47 Roninia -elokuvaa ilmaiskoodilla, katsoin sen sijaan Ron Burgundyn eurolla, ja säästän ilmaiskoodin tuoreeseen Ron Burgundyn kakkososaan, jonka voin katsoa huomenna. Harkinnassa on myös käyttää huominen vapaapäivä taas pariin teatterielokuvaan, esimerkiksi Lockesta ja Godzillasta saisi sopivan peräkkäiskombon.

Suomalaiset käyvät kuulemma elokuvateatterissa keskimäärin muutaman kerran vuodessa, minulle ei tekisi tiukkaakaan käydä teatterissa neljä kertaa kahden päivän sisällä. Normaalisti tahti ei näin intensiivinen sinänsä ole, varsinkin alkuvuonna tuli hävettävän huonosti käytyä, mutta täytynee vähän kiriä tahtia jotta pääsen normaalilukemiin eli näen noin reilut viisikymmentä tämän vuoden teatteriensi-iltaa vuoden aikana. Osa toki menee väkisinkin dvd- ja nykyisin myös VoD-katseluksi, mutta kyllä sellaiset pari-kolmekymmentä leffareissua pitäisi vuoden aikana pystyä tekemään.

Alkuvuoden Oscar-ehdokkaista on edelleen moni katsomatta, osa niistä on selvästi sen luonteisia, että katson ne mieluummin kotona kaikessa rauhassa kuin teatterissa. Ja Lars von Trierin Nymphomaniacista odotan sitä pitkää ohjaajan versiota, en viitsisi katsoa lyhennettyä torsoversiota jos se oikea versio on kuitenkin tuloillaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meikäläistä eivät valvota yötyöt tai karvaiset lapsenkorvikkeet vaan olen ihan omasta tahdostani hereillä. Itse asiassa olen valvonut joka yö kuuteen asti viimeiset pari viikkoa. Lounaan olen syönyt yleensä joskus viiden-kuuden aikaan ja illallisen kahdelta aamuyöstä.

Toissapäivänä sattui hieman nolo tilanne puhelimessa. Tyttöystävällä oli ollut huono päivä ja hän siitä avautui puhelimessa. Yhtäkkiä sain hillittömän naurukohtauksen jostain typerästä jutusta mitä en enää edes muista. Se tunne kun kerran nauru pääsee valloilleen niin sitä on hyvin vaikea lopettaa. Yritin skarpata, mutta ei siitä tullut mitään. Luuri korvaan, pahoitteluviesti perään ja uusi yritys illemmalla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos olisin vuosia ja taas vuosia nuorempi, huominen (tai siis tämänpäiväinen) päivä tuntuisi kutkuttavalta, jännittävältä, odotetulta ja osin haikealtakin kun lukuvuosi päättyisi, yksi vuosi koulua/opiskelua olisi taas takana ja Suvivirsi raikaisi kesäloman alkamisen kunniaksi ilman, että yksikään vatipää siitä ammattiloukkaantuisi.

Mutta eipä tunnu, koska mitään erikoista ei ole tuikitavallisessa toukokuun viimeisessä päivässä. Ei ala minun kesälomani, ei ole lukuvuosia edessä tai takana. Kesäloma kyllä alkaa, mutta siihen on vielä vajaat neljä viikkoa, ei se nyt lohduta tai auta.

Suvivirsi on kylläkin kaunis sävelmä, jota on mukava kuunnella. Hartwall Jaffa on mainostanut elokuvateattereissa tuotteitaan viime aikoina Suvivirren tahtiin muistuttaakseen tästäkin traditiosta. Vielä ei ole Mikko Puumalainen tai Eva Biaudet vaatinut Finnkinoa lopettamaan toimintansa koska siellä rasistis-fasistis-sadistisesti harjoitetaan elokuvamainosten aikana synkkää, ahdistavaa uskonnollista riittiä sävelmän soidessa. Onhan se kauheaa kuulla leffaa ennen oikein virsi ja vieläpä maksaa siitä, varmasti tässä olisi aihetta ammattiloukkaantumiseen.

Paljon on tullut elokuvateatterissa käytyä, neljä leffaa kahden päivän aikana ja huomenna harkinnassa viides eli Locke. Elokuvissa käyminen on antoisa harrastus ja elokuvat elämäntapa, minkäs sille voi. Elokuvien mainokset kyllä mielelläni skippaisin jos voisin, samoin eliminoisin niskalaukauksella jokaisen paskiaisen, joka räplää puhelintaan elokuvien aikana.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Suvivirsi on kylläkin kaunis sävelmä, jota on mukava kuunnella. Hartwall Jaffa on mainostanut elokuvateattereissa tuotteitaan viime aikoina Suvivirren tahtiin muistuttaakseen tästäkin traditiosta. Vielä ei ole Mikko Puumalainen tai Eva Biaudet vaatinut Finnkinoa lopettamaan toimintansa koska siellä rasistis-fasistis-sadistisesti harjoitetaan elokuvamainosten aikana synkkää, ahdistavaa uskonnollista riittiä sävelmän soidessa. Onhan se kauheaa kuulla leffaa ennen oikein virsi ja vieläpä maksaa siitä, varmasti tässä olisi aihetta ammattiloukkaantumiseen.
Finnkino ja Hartwall eivät käytä julkista valtaa.

Minusta on harmillista, että sinun tasoinen retoorikko käyttää taitonsa tuon tason persuagendan julistamiseen. Saatat vielä erehdyttää jonkun herkän sielun ABC-aseman peräseinustalta olemaan sitä mieltä, että se on just näin, vaikka se ei tosiasiassa ole just näin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Se on aina niin mukavaa herätä järkyttävään vatsakipuun keskellä yötä ja istua sen jälkeen lähis kaksinkerroin vessassa kymmeniä minuutteja. NOT! Samalla kuuluu ilmastointikanavan kautta kuinka naapurin nainen itkee, oksentaa ja riitelee miehensä kanssa lähes samaan aikaan. Taito se on sekin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Finnkino ja Hartwall eivät käytä julkista valtaa.

Minusta on harmillista, että sinun tasoinen retoorikko käyttää taitonsa tuon tason persuagendan julistamiseen. Saatat vielä erehdyttää jonkun herkän sielun ABC-aseman peräseinustalta olemaan sitä mieltä, että se on just näin, vaikka se ei tosiasiassa ole just näin.

Finnkinolla on Turussa täysi monopoli eikä muita elokuvatarjoajia ole, joten jos tuo jotakuta tosissaan loukkaisi, niin eipä olisi mahdollisuuksia kuitenkaan välttääkään mainosta mikäli haluaisi nauttia elokuvista. Onhan sitä muistakin mainoksista närkästytty eri loukkaantujien toimesta, joten ei minua yllättäisi, vaikkka joku tästäkin vetäisi herneen nenään siitä huolimatta, että asia ei tosiasiassa olekaan just näin eikä Finnkino tietenkään edusta julkista valtaa.

Mutta persuagendaa? Sitähän ei Suvivirsi tai sen esittäminen ole, sillä sehän on Opetushallituksen kanta, että Suvivirren esittäminen ei ole uskonnonharjoittamista ja sitä voi esittää huoletta koulujen päättäjäisissä ilman pelkoa ja ilman vainoa. Hallitukseen asti eivät persut agendoineen ole vielä päässeet, joten tämä on yleisempi ja laajempi virallinen näkemys, ei mikään perussuomalaisten yksinoikeus.

Mutta näille asioille on oma ikiliikkujaketjunsa vapaan puolella, siellä voi jatkaa kuten joka kevät ties kuinka monena vuotena peräkkäin jos haluaa asiasta jatkaa. Eiköhän sieltä löydy innokkaita vääntäjiä asiasta siitä huolimatta, että kaikki sanomisen arvoinen on jo sanottu puolin ja toisin.

En tässä ketjussa asiaan enää palaa, sillä tämä ketju on Yöketju, ja se varattakoon yöllisille, toisinaan hieman tajunnanvirtamaisille pohdinnoille. Se, mitä minä tällä hetkellä pohdin koskee omia kouluvuosiani ja tarkemmin niiden päättymisiä, Suvivirren kanssa tai ilman.

Yhtä hyvin näin yön pimeydessä voi pohtia myös Hymypoika-patsaiden syvintä olemusta sekä niiden jakoperiaatteita, jotka ilmeisesti herättävät edelleen ihmisissä rajuja tunnekuohuja, oli koulun päättymisestä miten kauan tahansa. Aina on joku, joka on tyytymätön Hymypojan tai -tytön valintaan. Katkeruus, kateus, kauna, kaiho?

Minä sain kerran Hymypoika-patsaan. Se oli ilmeisesti luokan äänestämä, enkä sitä osannut odottaa. Enpä olekaan koskaan muulloin ollut yleisessä kansansuosiossa, joten Hymis on edelleen arvossaan ja tallella.

Ala-asteella sain myös kerran nimettömän ystävänpäiväkortin joltain tytöltä, jonka henkilöllisyys ei ole minulle koskaan selvinnyt. Siinä oli herttainen itse keksitty runo tai loru mukana, joten sen eteen oli nähty vaivaa. Kukahan sen kirjoitti, ja miettiiköhän hän joskus yön pimeydessä vanhoja kouluaikojaan?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vielä pitäisi jaksaatehdä neljä kokonaista työvuoroa ja sitten edessä olisi kauan kaivattu kesäloma, pituudella se ei ole pilattu - kymmenen päivää vain - mutta mikä tärkeintä se on kuitenkin loma jonka aikana pääsee totaalisesti irti arkisesta aherruksesta.

Lauantaina aamulla päättyi valvominen, sen jälkeen tyydyin nukkumaan vajaat neljä tuntia ja tuossa eilen iltasella saunan jälkilöylyissä nautin hiukan brittiläistä siideriä ja siihen päälle espanjalaista kuohuviintä niin että uni tuli silmään ja oli kömmittävä vuoteeseen unia katselemaan muutamaksi tunniksi. Unet sitten päättyivät ja tulos on se, että istun tässä koneen äärellä ja mietin, syntyjä syviä.

Onneksi huomenna - elikä tänään - saan nukkua pitkään ja antaumuksella. En edes mieti heräämistä ennen puoltapäivää, jos jaksan vielä silloinkaan heräillä. Kenties siis tyydyn vain kääntämään kylkeä ja jatkamaan unia pitkälle iltapäivään.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vielä pitäisi jaksaatehdä neljä kokonaista työvuoroa ja sitten edessä olisi kauan kaivattu kesäloma, pituudella se ei ole pilattu - kymmenen päivää vain - mutta mikä tärkeintä se on kuitenkin loma jonka aikana pääsee totaalisesti irti arkisesta aherruksesta.

Minulla taas päättyy neljän päivän miniloma, ja varsinaiseen kesälomaan on vielä vajaat neljä viikkoa aikaa. Sitä on onneksi sentään sitten 4,5 viikkoa. Otin palkatonta vapaata jokusen lisäpäivän, sillä olen valmis maksamaan siitä, että saan pidemmän, katkeamattoman breikin pois töistä. Tämäkin miniloma oli osin palkaton, yksi päivä talkoovapaata. Pakko saada välillä taukoja, työstressi ja vitutus on viime aikoina ollut niin katkeamatonta.

Kymmenen päivän lomakin on toki hyvä, siinä pääsee vähän irti, mutta kesälomaksi kaipaisin vähintään kolmea viikkoa. Muuten loma menee siihen, että pari alkupäivää miettii työasioita ja viimeisen lomaviikon miettii tulevia työasioita ja sitä, että kohta se helvetin loma jo loppuukin.

Välillä on vaikeuksia päästä ulkomaillakin irti työasioista ja niiden pohtimisesta, vaikken niille oikeastaan mitään itse mahda. Ehkä se onkin perimmäinen syy vitutukseen, tunnen olevani paskainen työrukkanen tai osanen koneistossa, joka vain voimattomana ja sokkona ottaa vastaan sitä pirstaleista infoa mitä kulloinkin suvaitaan sanoa tai kertoa tulevasta.

Elokuvien avulla sentään pääsee irti arjesta kohtalaisen hyvin, varsinkin elokuvateatterissa. Tänäänkin kävin katsomassa Locken, joka on Tom Hardyn mestarillisen suvereenia luonnenäyttelyä ja muutenkin ensiluokkainen elokuva. Yksi näyttelijä ja yksi auto, jossa roolihahmo ajaa illan pimeydessä puolitoista tuntia ja soittaa useita tärkeitä puheluita, jotka muuttavat hänen elämänsä suunnan. Elokuvan suurinta toimintaa on se, kun alussa Ivan Locke avaa autonsa oven ja istuu sisään, sen jälkeen ajetaan öisellä moottoritiellä ja hands free -puhelin pirisee ahdistavan useasti.

Melkoinen kontrasti edelliseen elokuvaan, perjantaina käymääni Godzillaan, joka oli efektirymistelyä kaksi tuntia vailla sen kummempaa sisältöä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kymmenen päivän lomakin on toki hyvä, siinä pääsee vähän irti, mutta kesälomaksi kaipaisin vähintään kolmea viikkoa. Muuten loma menee siihen, että pari alkupäivää miettii työasioita ja viimeisen lomaviikon miettii tulevia työasioita ja sitä, että kohta se helvetin loma jo loppuukin.

Kyllähän tuo kymmenen päivää on loppujen lopuksi onnettoman lyhyt aika, siihen vaan on tyytyminen kun sen useampaa lomapäivää ei ehtinyt kertyä uuden työnantajan palveluksessa tälle kesälle. Toivottavasti vuoden kuluttua tiedossa on pidempi kesäloma, mikä tosin vaatisi sen, että on pysyteltävä tämän saman työnantajan palveluksessa sinne saakka - mikä voi olla yllättävänkin raskas urakka tehtäväksi. On melkoinen kymi uitavaksi vastaan selviytyäkseni tässä työpaikassa vielä kokonaisen vuoden.

Täytyy todeta, että valmistumiseni jälkeen (joulukuu 2011) en ole ollut vielä kertaakaan pitkällä kesälomalla. Pisimmillään olen lomaillut kokonaista kaksi viikkoa ja sekin oli palkatonta vapaata, muutoin lomat ovat olleet lyhyitä nysiä tai pieniä vapaita työnantajan vaihtumisen välillä. Tämä on sitä pätkätyöläisen arkea hoitoalalla, tai tällaista meno Lappeenrannassa oli sopimusten ollessa määräaikaisia ja työnantajan vaihtuessa useampaan kertaan. Itse asiassa jos tarkkoja ollaan niin viimeksi olen lomaillut pidemmän tovin kerrallaan kesällä 2010, jolloin en mennyt kesätöihin laisinkaan vaan vedin lonkkaa koko kesän keräten voimia opintojen loppurutistusta varten - seuraavana kesä menikin sitten töitä tehden ja samalla opinnäytetyötä valmistellen. Mikä oli ehkäpä virhe, koska se ajoi minut uupumuksen partaalle syksyn koittaessa ja viimeisen opintojakson alkaessa.

vlad.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutto on aina oma projektinsa. Vaikka kyseessä olisi vain tilapäinen muutto. Tällä hetkellä notkun kaverin takkahuoneessa ensi viikolle asti jolloin siirryn vanhempien luokse. Vaikka opiskelijasolu häviää laadussa kaverin tai vanhempien omakotitalolle jossa on oma huone sekä oma vessa niin kaipaan jo soluani. Keskellä yötä jos on nälkä niin voi muita häiritsemättä alkaa paistamaan pekonia. Noh, olisi siellä kämppis mutta sillä on kiire niiden tinderöintiensä kanssa eikä hän välitä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muutto on aina oma projektinsa. Vaikka kyseessä olisi vain tilapäinen muutto.

Muutto on kamala asia. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä hankalammaksi se tulee, koska vuosien myötä tavaran määrä ja usein asunnon kokokin kasvaa. Samalla kantoapuystävät ikääntyvät ja raihnaistuvat tai asuvat jossain ihan muualla, eivätkä muutenkaan ole enää niin innostuneita raahaamaan käsivoimin flyygeliä tai tuhannen kilon rautaneitsyttä kuudenteentoista kerrokseen ilman hissiä.

Ei, minulla ei ole flyygeliä eikä minkään painoista rautaneitsyttä (paitsi Iron Maidenkin kaikki studiolevyt), enkä asu noin korkealla. Mutta jo tänne muutto noin kahdeksan vuotta sitten oli raskas prosessi, varsinkin kun talon hissi on remontin jälkeen alimittainen ja matala, mikä tarkoitti yllättävän monen hyllyn, kaapin ja laitteiston roudaamista viidenteen kerrokseen portaita pitkin. Tavaran määrä on vuosien myötä lähinnä lisääntynyt, vaikka hieman taannoin yritinkin siivota ja vähentää elokuvien ja levyjen määrää.

Tietysti muuttomiehetkin ovat olemassa, mutta materiaalisen paljouden pakkaaminenkin on jo omiaan aiheuttamaan päänvaivaa ja liikarasitusta.

Onneksi ei juuri nyt tarvitsekaan mihinkään muuttaa, mutta mistä sitä koskaan tietää, varsinkin kun taloyhtiön kk-vuokra on säännöllisesti kasvanut joka vuosi useita kymppejä ja on nyt noin 160 euroa korkeampi kuin tänne muuttaessani. Vuokra on siis noussut kahdeksassa vuodessa 37%, mutta tuloni eivät taatusti ole vastaavaa nousua kokeneet. Palkan yleiskorotuskin oli viimeksi joku naurettava pikkusumma, oliko se nyt huimat 20 euroa lisää, jonka vastapainoksi tuli sitten lisää veroja.

Kohta ovat ihmiset mieron tiellä ja kadulla. Tämänkin ison taloyhtiön täyttöaste on heikentynyt vuosien myötä ja kaiken maailman vippaskonstia ja asukasprojektia on kehitelty, mutta tosiasiassa täyttöaste heikkenee koska vuokra nousee koko ajan sitä mukaa kun talot ikääntyvät. Ei tällä alueella asu mitään ylimmän desiilin tulokeisareita, päin vastoin Jyrkkälän ja Härkämäen alueella asuu keskimääräistä vähätuloisempaa väkeä, jotka muuttavat sitten pois kun pienet tulot, eläke yms. eivät enää riitä muuhun kuin asumiseen. Sitten ihmetellään, miksi on asuntoja tyhjillään.

Jos vuokrankorotukset jättäisi nollalinjalle pariksi vuodeksi, niin siitä saisi hyvän pr-valtin ja täyttöaste varmasti paranisi.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Onpas ajankohtainen aihe. Tässä seuraavat pari päivää tulee pakattua tavaroita intensiivisesti ennen Espanjaan lähtöä. Juhannuksen jälkeen takaisin ja sitten neljän päivän päästä muutto. Ei kyllä millään jaksaisi taas muuttaa, viiden vuoden aikana jo 4 muuttoa (sis. Helsinkiin muuton) ja sitten vielä tämä. Eli karkeasti sanottuna muutto per vuosi :D

Noh, toivottavasti nyt asetutaan pidemmäksi aikaa aloilleen, syynä oma asunto ja siihen liittyvä sitovuus. En ole vielä edes purkanut kaikkia muuttolaatikoita ja taas mennään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös