Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, en minäkään popsi pikaruokaa kuin 1-3 kertaa kuukaudessa. En edes muista, koska viimeksi on tullut astuttua Mäkkärin ovista sisälle. Parempi syödä roskaruokaa harvoin kuin turhan usein, ettei terveys kärsi.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Runosuoni on purkautunut liikkeeseen vinhakkaammin kuin kertaakaan aiemmin. Kuukauteen en kirjoittanut juuri mitään, mutta viimeisen kuuden päivän aikana meno on pienen alkukangistelun jälkeen vain yltynyt. Näitä on kiva tehdä ja olen todella tyytyväinen siihen, että koulussa käsitelty runoilija Eino Leino laukaisi suonen käyntiin. Joskus asioita vain sattuu ja tapahtuu. Ja joskus ne tuovat enemmän iloa kuin alussa voi aavistellakaan.

Nyt menossa Totoa ja pelkkää tuolilla istumista. Osa teistä tietää nyt myös, miltä meikäläinen näyttää. Olkaa hyvä vaan. Lisääkin varmaan tulee seuraavan kauden aikana. Miksipä ei, tehdään niin kuin sydän sanoo.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivot lyövät onttoa puupökkylää. Saha jäi runkoon jumiin. Silmät kiristyvät kuin trampoliinin jouset. Hikoiluttaa kuin 30 asteen helteessä.

Merkitsee siis sitä, että on aika mennä nukkumaan.

Hyvää yötä kaikille.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Heräsin äskettäin kesken unieni. Kello oli heräämishetkelläni tasan kaksi yöllä. Siihen asti olin nukkunut sikeästi mutta sitten heräsin ja on tunne että aivan kun tässä en enää unta saisikaan. Toivottavasti olen väärässä.

En tiedä sitten mikä sai minut heräämään kesken unieni. Ei täällä asunnossakaan liian kuuma ole, pidin sälekaihtimet kiinni koko päivän ja nyt yöllä ovat olleet ikkunat auki. Ennen en voinut kesälläkään pitää ikkunoita auki sillä lintujen laulu kuului heti varhain huoneeseeni jos ikkunat olivat auki. Nyt en enää ainakaan kuule laulamista ja herää siihen.

Valvottavatko sitten huolet ja murheet vai odotanko liian isolla innolla jo edessä olevaa mökkipäivää? Vietetään mökillä päivä keskiviikkona. Ai, kuinka odotankaan sitä saunomista ja uimista. Toivottavasti vaan järvessä ei ole sinilevää.

No, huolet ja murheetkin saattavat valvottaa. Tuntuu niin vaikealta löytää asunto kun on niitä merkintöjä luottotiedoissa. Moneen paikkaan olen laittanut jo viestiä ja kyselyä mutta monessa paikassa pitäisi luottotietojen olla kunnossa. No, ehkä se uusi asunto silti vielä löytyy? Ja onneksi saan asua tässä vanhassa asunnossa aivan niin kauan kuulemma kun on tarve. En taivas alle joudu sentään.

Ja samanmoista neulan etsimistä heinäpellosta se tuntuu olevan myös työkokeilupaikan etsiminenkin. Vaikka luulisi että työkokeiluun pääsisi helpommin kuin töihin mutta ei. Muutamasta paikasta mistä olen tiedustellut työkokeilupaikkaa on tullut jo kieltävä vastaus.

No ehkä asioilla on tapana vielä ratketa? Siihen sitä pitää jaksaa uskoa. Vaikka vaikeaa välillä tuntuu olevankin.

Mistä sitten unta näin siihen asti kun heräsin? Kaksi teemaa toistuu unissani tämän tästä. Joko näen unissani menehtyneet veljeni ja äitini tai sitten näen unta siitä kuinka voinkin juoda alkoholia vaikka käytän antabusta. Juon alkoholia unissani vielä runsaastikin ja unissani aina leimataan sitä että käytän unessani myös siis antabusta mutta se ei haittaa. Alkoholia voi silti juoda. Herättyäni olen monesti joutunutkin toteamaan että ai niin, se oli unta.

Ja toinen juttu mikä toistuu unissani on se että näen kuolleet veljeni ja äitini unissani. Se on toisaalta lohduttavaa mutta toisaalta unen loppuessa iskee aina karu fakta pöytään, se olikin vain unta.

Eilen aamulla näin vähän painajaista/rajumpaa menoa unissani. Jouduin lopulta pidätetyksi unessani ja vankilareissu oli edessä. Herättyäni olikin iso helpotus että se oli vain unta sekin. En ollut nukkuessani varma onko tämä unta vai faktaa ja oli helpotus herätä kesken unien. Puh, huh.

Viime päivinä olen innostunut myös marjojen ja varsinkin punaherukoiden poiminnasta. Perjantaina, lauantaina ja maanantaina vietin marjapuskissa kunakin päivänä sellaisen tunnin verran ja poimin sinä aikana täyteen aina sellaisen kahden litran astian marjoja. Nyt olen kolmessa päivässä poiminut yhteensä 3,6 litraa punaherukoita ja 4 desilitraa marjoista olenkin jo käyttänyt ja 3,2 litraa marjoja on pakastimessa.

Jos joku jäi miettimään kun olen poiminut kolme kertaa täyteen kahden litran kipon marjoja niin eikö punaherukoita pitäisi olla enemmän? Mutta mittasin tuon kipon tilavuuden vedellä ja marjoja siihen kippoon ei ihan niin paljoa näemmä mahdu.

Mutta hyvähän se on että pakastimessa on nyt punaherukkaa. Niistä saa tehtyä loppukesän ja syksyn aikana erilaisia herkkuja, etenkin puuroa ja piirakoita. Olen saanut poimia marjat siis ilmaiseksi tämän kuntoutuskeskuksen pensaikoista. Pitäisi kai vähän toppuutella itseään ja antaa muidenkin asukkaiden poimia herukoita mutta viimeksi kun oli puhetta siitä että olenko poiminut jo liikaa vai voiko vielä poimia niin sanoivat että poimi vain!

Säästöähän se on tämäkin. Kyllä varmaan 3,2 litraa punaherukoita maksaisi jo sen kympin kaupassa tai torilla. Ja sääli se olisi nähdä sellainenkin tilanne että ne jotka poimivat marjoja jättäisivät poimimatta sen takia että pitää muillekin säästää. Sitten kuitenkaan niitä muita poimijoita ei olisi ja marjat menisivät hukkaan? Minullakin kuitenkin käytössäni pakastin jonne marjoja mahtuu jonkun verran.

Ei ole muuten ollut päivää näin kesälläkään kun en olisi ainakin kuunnellut sitä HPK:n finaalitunnaria "Torilla tavataan", katsellut ratkaisevaa jatkoaikamaalia selostuksineen Youtubesta ja katsellut juhlintaa niin jäältä kuin toriltakin. Mutta yhä tuosta saa hyvät ja onnelliset kiksit. Olen niin iloinen.

Nyt hyvät yöt! Koitan jos uni taas maistuisi.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Suomessa mätänee hyvää ravintoa luontoon aivan naurettavat määrät. Poimimalla ne ainakaan lopu kesken.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Äsken naapuriasunnon nuori nainen soitti ovikelloa ja kysyi minulta josko osaisin auttaa kun hänen asuntoonsa oli kissa tuonut lepakon! Kääk!

No mielelläni olisin tuota naista auttanut sillä hän on niin kauniskin mutta minusta ei kyllä auttajaksi olisi valitettavasti ollut. Jo ensinnäkin sen takia, että pelkään lepakoita ja toisaalta, eipä olisi ollut mitään hajua mitä tuollaisen kanssa olisi sitten toiminut. No toivottavasti tuo nainen kissansa kanssa pääsi lepakosta eroon ilman minunkin apuani.

Minulle itselleni tämä yö vaikuttaisi olevan Heikki Helan laulun sanoin uneton yö... Tai alkuillasta pari tuntia nukuin ja sen jälkeen nukahtaminen ollut tosi hankalaa.

Tuo nukkuminen vaan on niin merkittävä asia ja vaikuttaa niin paljon tietenkin jaksamiseen. Koko seuraava päivä sitten kärvistelyä tietenkin siellä mökillä jos nyt ei saa unta. Tai no, on sitä ennenkin jaksettu vähillä tai olemattomilla unilla yksi päivä rellestää. Ja nyt ei tarvitse edes rellestää ainakaan alkoholin kanssa vaan nauttia vain olostaan.

Se on tuo nukkuminen ja nukahtaminen vaan niin hankalaa välillä ja väkisinkään sitä ei unen päästä saa kiinni. Heti kun ohjelmassa on seuraavana päivänä jotain tällaista mitä odottaa innolla niin unen saaminen voi ollakin vaikeaa. Ja sitten kun sillä nukkumisella voi olla niin paljon vaikutusta siihen päivän kulkuun.

Uni on niin tärkeä asia meille. Mutta minkäs teet, jos unta ei vain yksinkertaisesti saa.

Pitäisi kai tehdäkin välillä jotain aivan muuta kuin kieriskellä unettomana sängyssä. Jos siitä olisi apua siihen unen saamiseen. Niin rasittavaa nimittäin tuo kieriskelykin sängyssä jos sitä unta ei saa.

En oikein osaa muuta tähän kirjoittaa. Pistin minäkin sitten nuo ikkunat kiinni asunnostani, ettei minunkin asuntooni lentele lepakoita. Ja nyt täällä on tietenkin kuumakin ja sehän nyt ei ainakaan helpota sitä unen saamista.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loppujen lopuksi on hyvä asia, että koulu jatkuu taas pian. Elokuusta syyskuun loppuun ei ole opiskeltavana muuta kuin ruotsia ja historiaa. Molemmat on myös tarkoitus kirjoittaa syyskuun loppupuolella. Kolmas lukuvuosi antaa heti alussa uuden mahdollisuuden jaksaa tehdä asioita kovemmin ja terhakkaammin. Siitä on reilusti aikaa, kun olen ollut viimeksi tuollainen opiskelija.

Talven ja kevään taittokohdassa käytin otteluennakoiden kirjoittamista tällä palstalla esimerkkinä äidinkielen opettajalle siitä, miten luovuus voi olla kaiken hyvän lisäksi myös hankalaa. Tovi taaksepäin luovuus koki pitkästä aikaa uuden iskun, mutta sanoittamisessa. Aivot menettivät hallinnan, enkä saanut enää tekstiä aikaiseksi. Nyt se harmittaa suunnattomasti ja sai meikän hetkeksi katkeralle tuulelle.

Luovuus on todellakin hyvää ja huonoa taitoa. Se luo uutta, mutta myös aiheuttaa pätkiviä hermoja sekä harmillisuutta.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Viime yönä nukuin vain muutaman tunnin koska odotin edessä ollutta mökkireissua niin innokkaasti. Nyt sitten en saa näemmä oikein nukuttua kun mieli ei malta rauhoittua vaan käy läpi sitä varsin onnistunutta mökkireissua. Asioiden analysoiminen on hauskaa puuhaa ja nyt näemmä analysoitavana on pääkopassani tuo mökkireissu ja ei tässä nyt malta tosiaan oikein nukkua.

Mökkireissu sai aikaan oikein hyvän, onnellisen ja raukean olotilan ja se on hieno juttu. Mökkireissu oli siis vähintään sellainen kuin mitä sen odotin olevankin.

Jos jotain analyysiä mökkireissusta kirjoittaa tännekin ketjuun. Tosin eihän se varmaan monelle muulle niin ihmeelliseltä tunnu mutta minulle tällainen on luksusta arjen keskelle. Ja ei kovin usein minulla ole mahdollisuutta mökkeillä vaikka kokonaiskuvassa Suomi on kai mökkeilymaa.

Tämä eilinen mökkireissu oli eittämättä parasta tässä kesässä ja itse mökkireissussa parasta oli taas rantasaunominen. Tykkään paljon sekä saunomisesta että uimisesta ja sitten kun ne yhdistää niin onhan se ihan mahtava yhdistelmä, rantasaunominen.

Eilen saunoessani oli ajatuksissani myös keväällä suosikkijoukkueeni voittamat mestaruudet joten olihan se samalla myös mestaruussauna. Minun mestaruussaunani. Tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin puulämmitteiseen saunaan mestaruuksien ratkeamisten jälkeen joten tämähän oli totta vie myös Mestaruussauna!

Meitä lähti mökille noin 13-14 hengen porukka ja vaikka tekemistä ja työtäkin olikin myös jonkin verran niin kaikki sujui yllättävänkin hienosti. Joskus täällä kuntoutuskeskuksessa on ollut ongelmana se että porukkaa saa melkein pakottaa hoitamaan erilaisia askareita mutta tuolla mökillä hommat pelasivat hienosti.

Sitten on jäänyt sellainen fiilis että olen tykätty persoona täällä eri ihmisten keskuudessa. Tulen monen kanssa juttuun hyvin ja tuolla mökilläkin oli taas pari tilannetta jossa huomasi että tuohan taitaa pitää minusta. Sellain kivalla tavalla, pitää minua hyvänä tyyppinä ja niin edelleen. Onhan se kai meille kaikille tärkeää että on hyväksytty ja pidetty persoona. Yhdenkin äänestä huomasi kuinka tuntui pitävän siitäkin että Vilperikin (nimi muutettu) tulee uimaan! Ja toinen taas lauleli jopa että Vilperi ja hänen oma nimensä yhteen soppii, pistetään ne pussauskoppiin... Tuntuu kivalta olla silmin nähden pidetty persoona. Ehkä se työkin yhteisön eteen näkyy nyt tällain, mene ja tiedä.

No juu, mökillä oli myös erittäin hyvät ruoat. Saunan lämmittämiseen ei mennytkään nyt niin kauan aikaa kuin viimeksi ja vaikutti tosiaan siltä että aivan kuin järven vesi olisi ollut nyt korkeammalla kuin viime vuonna ja uiminen oli nyt miellyttävämpää.

Kaikin puolin oli jälleen kerran aivan loistava mökkireissu! Ja jos jossain vaiheessa kuten saunasta vilvoittelemassa olisi tehnyt mieli hieman oluttakin niin cokis ajoi hyvin saman asian. Se cokistölkin avaaminen ja sihahdus samalla kun ihaili järvimaisemaa, maku ja tarve pitää jotain käsissään. Hyvä korvike on limu oluelle.

Porukalla oli hyvä fiilis läpi mökkireissun ja olikin varsin nautinnollinen reissu. Ehkä tämän tekstin jälkeen saa taas sitten unenkin päästä kiinni? Mene ja tiedä.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tiedä yhtään miksi, mutta tämänkaltainen diskohumppa uppoaa todella sulavasti yöaikaan, kun on väsynyt. Tätä jaksaa nyt kuunnella toista kertaa putkeen, pistän varmaan vielä kolmannenkin kuuntelukerran tulemaan. Hyvää settiä.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen jo aika kiinnostunut alkavasta kaudesta. Näen paljon positiivisuutta, mahdollisuuksia, iloa sekä uusia kokemuksia. Ensimmäiset fanireissut ovat seuraavalla taipaleella edessä. Enkä ole ollut näin kiinnostunut täysin koko SM-liigasta pitkään aikaan, viimeksi mahdollisesti ala-asteella, kun jääkiekko rantautui meikäläisen elämään.

Haluan toivottaa kaikille joukkueille ja kannattajille tasapuolisesti paljon hyvää ja onnea kauteen 2019-2020. Aina on minullakin tietysti henkilökohtaisia haaveita, mutta niistä huolimatta kuka tahansa saa puolestani juhlia kauden päätteeksi. Ihan sama kuka. Tätä lajia on paljon miellyttävämpää seurata, jos hanurissa ei ole keppiä tai suussa saippuaa joka toinen ottelupäivä. Aion nauttia siitä, että SM-liigaa ylipäätään onkaan katsottavissa.

Ensi kauteen tuo kuitenkin kaikkein suurimman mausteen jääkiekon ulkopuolinen asia... viimeinen lukuvuosi lukiossa. Siitä olisi selvittävä kunnialla läpi. Ensimmäiset kirjoitukset ovat alkukaudella ja toiset vuorostaan loppukaudella, pudotuspelien avauskohtaamisten aikaan, kaiketi. Ihan suoraan on sanottava, että juuri nyt koulu kiinnostaa erittäin vähän. Sen sijaan olen pihkassa jääkiekkoon, kirjoittamiseen ja musiikkiin, niin sen soittamiseen kuin kuuntelemiseen. Toivon, että saisin parin viikon kuluttua heti alussa vahvan käynnistyksen opinnoille, mutta en valitettavasti halua lukita sitä varmaksi.

Pitäisi tietysti ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa painamaan duunia kuin vähäjärkinen... tiedetään kyllä, mutta se on loppujen lopuksi paljon vaikeampaa kuin uskaltaisi kenties aavistaakaan. Olenko sitten luuseri, jos en jaksa päntätä paria kirjaa koulussa? Voin ollakin, mutta omasta mielestäni en ole. Ehkä koulu ei vain enää sovi minulle. Se sopi hyvin vielä yläasteelle asti, mutta lukiossa opintojen kiinnostavuus on vähentynyt jatkuvasti, kun olen saanut elämääni uusia löytöjä, yhtenä suurimmista mielettömän innostuksen musiikkiin, erityisesti 80-luvun rokkiin. Sitä kuunnellessa ja siitä haaveillessa unohtuu hyvin herkästi päntätä ruotsia tai historiaa.

No, kirjoituksiin on vielä pari kuukautta ja kouluun pari viikkoa. Aikaa on yhä. Tässä kohtaa ei ole muita vihollisia ja ylimääräisiä rattaita kuin oma itsensä. Mutta nyt haluan tehdä sitä mitä öisin yleensäkin: kuunnella 30 vuotta vanhaa rokkia, ja kirjoittaa tekstiä. Kappaleen nimikin on sopivasti "Dreams".
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Noin kaksi tuntia sainkin nukuttua jo, sitten alkoi kuulumaan kovaa meteliä jostain päin. Tutkin ja muistin että se on ainakin Mellakka-festivaali tänä viikonloppuna ollut täällä Hämeenlinnassa. En aio olla se foliohattutäti joka valittaa liian kovasta melusta vaan ihmettelenpä vaan miksei päivällä aiemmin meteliä ollut asunnolleni kuulunut? Ja tuo meteli oli ihan selkeästi tuollaista että jotain juonnettiin samalla ja sitten tuli musiikkia. Äsken sitä meteliä kuului parin kymmenen minuutin ajan ja sitten se loppui. Eli kohta saa taas varmaan nukuttuakin.

Tosin eipä minulla ollut päivällä aiemmin ikkunat auki joten johtuisiko siitä ettei meteliä silloin kuulunut? Tosin olisi luullut että sitä olisi ulos kuulunut kuitenkin. Hassu juttu mutta ei kai sitä kannata liikaakaan miettiä?

Nyt menee liian kovalla tahdilla ohitse näitä tapahtumia täällä Hämeenlinnassakin kun en vain ole tietoinen niistä tai muista niitä. Sekin on varmasti merkki siitä että aikaansa pitäisi seurata paremmin. Esimerkiksi sanomalehtiä lukemalla. No nämä Mellakkafestarit olisi varmaan mennyt ohitse vaikka niistä olisin tarkemminkin tietoinen ollut. Kyllä tiesin että tällaiset festarit on tänä vuonna täällä Hämeenlinnassa mutta en tiennyt tarkkaa ajankohtaa.

Jaa-a, kohta pitää varmaan syödä yöpalana yksi tortilla. Ihan hyviä nuo tortillat ovat ainakin silloin tällöin tehtynä ja syötynä. Kovin usein en tortilloja syö mutta välillä. En silti luokittelisi niitä itse helppovalmisteiseksi tai halvaksi ruoaksi. Tänäänkin upposi sellaiset rapiat 20 euroa rahaa kaupassa nimenomaan tortilla-aineisiin. Itse en kyllä tortillalevyjä tehnyt vaan ne ostin kaupasta valmiina.

Pitäisi jossain vaiheessa kokata myös kotitekoisia hampurilaisia. Tai niissäkään en varmaankaan itse tee niitä hampurilaisia vaan ne ostan taas kaupasta tai hyvällä tuurilla saan ilmaiseksi jostain leipäjaosta.

Pitäisi vaan löytää jostain hyvä hampurilaisohje. Nyt minulla on parin vuoden ajan käytössä ollut tuollainen yksi ohje johon en ole kuitenkaan tyytyväinen ollut. Sillä ohjeella tulee pahanmakuisia jauhelihapihvejäkin. Jostain tarvitsisi siis saada käsiinsä parempi ohje.

Minäkin olen asunut Hämeenlinnassa jo sellaiset 8-9 vuotta ja vasta nyt kävin ensimmäistä kertaa eräällä näemmä melko suositulla uimarannalla tuossa lähellä. 10-15 minuutin fillarimatkan päässä asunnoltani. Aiempina kesinä olen käynyt uimassa muualla.

Hyvä tuo uimaranta on. Tuollainen pieni ja soma lampi jossa hiekkapohja. Kävin siellä ensimmäisen kerran kääntymässä eilen siinä kuuden aikaan illalla. Silloin siellä oli ihan älyttömästi porukkaa. Olisiko siellä silloin mahtunut edes uimaan? No tarkoitukseni ei ollut silloin vielä sielä uidakaan vaan lähinnä yrittää löytää tieni sinne rannalle.

Sitten kävin uudestaan siellä vähän yli kahdeksan illalla. Silloin siellä oli hiukan vähemmän porukkaa ja silloin minäkin uskaltauduin uimaan siellä. Harmi etten ollut löytänyt tietäni aiemmin sinne edes tänä kesänä. Mutta taidan tietää missä tulen viettämään paljon aikaani elokuussa.

Tästä tuli tällainen sekalainen viesti, jossa kerroin ripotellen muutamasta eri asiasta. En tiedä kiinnostaako ketään lukea tätä mutta mielenkiintoista tänne kirjoittaa on. Nytkin jännitin herätessäni mitä kello näyttää ja kun se näytti vähän vaille kahtatoista niin olin riemuissani, vähän aikaa kun on hereillä tässä niin pääsee kirjoittamaan Yöketjuun!

Se on aina näemmä jännittävää ideoida jotain, kirjoittaa niistä kaikkien nähtäville kokouslistalle ja sitten jännittää millaisen vastaanoton ideat saavat. Tosin ei nyt luulisi että kovin jyrkkää vastaanottoa ideani ainakaan saavat kun ei täällä edes ole kovin montaa ideoijaa, siis täällä asuinpaikassani. Tai sitten on niin että ideoijia on harvassa mutta kritisoijia sitten joka oksalla. Toivottavasti ei kuitenkaan.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä viikolla se alkaa, valmistautuminen kauteen 2019-2020. Joukkueet vetävät yhteisharjoituksia ja perjantaina harjoituskausi lyödään liikkeelle tutulla ja turvallisella Pitsiturnauksella. Tätä on odotettu, vaikkei toisaalta läheskään joka hetki. Kesä itsessään on ollut minulle niin iso unelma hyvine säineen, että joskus laji on unohtunut hetkeksi aivan täysin. Mutta pikkuhiljaa on mukavaa palata kiekottelun ääreen kotituolilla.

Pää pyörii nykyisin enimmäkseen sanoittamisessa. Suunnittelen uusia kappaleita, kirjoittelen satunnaisesti lyhyitä runoja niille tarkoitettuun ketjuun ja nyt olen alkanut myös suomentaa englannista suomeksi. Tässä on oma ilonsa ja upeutensa, jonka saan kirjoittamalla tekstiä, joka tarkoittaa jotain jossakin muodossa ilmaistuna. Isä tuli äskettäin selanneeksi tulostettuja kappaleita ja piti niistä, mutta tuli maininneeksi niiden olevan melko synkistä aiheista. Yksi käsittelee itsemurhaa ja mielenterveyttä, toinen takaa-ajettavaa huumediileriä, kolmas traagista rakkaustarinaa ja neljäs ahdistunutta sekä kiusattua miestä, joka kertoo peloistaan. Myönnetään, että aiheet eivät ole kovin pirteitä, mutta ne ovat saaneet inspiraatiota suosikkibiiseistäni ynnä niiden aiheista, toki myös vähän omista ajatuksista.

Sanat, sanat, lisää sanoja, lisää lyriikkaa, lisää lisää... tässä on hankalaa edes kirjoittaa kunnolla muusta, koska ajattelen aihetta niin valtavasti vähän väliä. Siitä on tullut harrastus. Paha sanoa, tuleeko siitä koskaan mitään astetta suurempaa puuhaa, mutta alku on aina alku, ja voi olla, että pääsen sanoittelulla vielä muuhunkin kuin kavereiden suosioon. Jätin yhden biisin kesken, jonka aiheena on rokkaaminen ja sen tuottama energia ihmisissä. Sitä voisi jatkaa jokin kerta, alku oli kuitenkin hyvä, sen jälkeen meno valitettavasti takelteli tuhottomasti.

Ennen harrastuksen alkamista meikäläisellä oli melkeinpä nollatason kokemus runoilusta. Sitä ei ollut aiemmin tehty kuin satunnaisesti koulussa, eikä se sielläkään ollut innostanut kovin paljon. Kiitos äidinkielen kurssin, sain täysin uuden sytykkeen elämään. Eino Leinon runoja taululta silmäillessä niiden taitava leikittely keskenään hyvillä aiheilla herätti ison kiinnostuksen, joka on sen jälkeen vain laajentunut. Muistissa on se yö, kun koitin ensimmäistä kertaa kirjoittaa laululyriikkaa. Eipä siitä ole kuin nelisen kuukautta aikaa, mutta silloin se oli tosiaan vähän nihkeää, ihmekös tuo, aihe oli uusi ja kokematon, vaikkakin hyvin kiinnostava. Kuukausien mittaan taito on kehittynyt ja tässä mennään edelleen eteenpäin joka päivä.

God, my lord, my saviour, you made me born
Father, raise my soul higher, let me rock louder
I was born with sticks like lightnings, thighs as strong as iron wings
You made me spread electric spark of rock into the human hearts
Let me grap my spirit, let me create a new limit
I'm a rocket
I'm a rocker
World, beware for thunder
My eyes are red as fire
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvää yötä kaikille jatkoaikalaisille. Tai jos luet tätä aamulla tahi päivällä, niin hyvää päivää. Vilkaisin äsken, että olen kirjoittanut tänne vähän vajaa 200 viestiä. Kun otetaan huomioon, että niistä melkein kaikki ollaan kirjoitettu maaliskuun puolivälistä lähtien, tahti on ollut menevä. Ja kun otetaan vielä esille kuukauden mittainen kesätauko, tänne on tullut kirjoiteltua vajaan viiden kuukauden aikana aika monena yönä. Ketju on ollut oiva tapa ilmaista ajatuksiaan julkisesti sekä myös keskustella toisten kanssa. Tämän ketjun kauttahan tutustuihin nimimerkkeihin @Kaatosade ja @Kynämestari, joista jälkimmäinen on paraikaa intissä. Jaksa ryömiä siellä mäntymetsässä ja ammu kaikkea, mikä liikkuu, kun olet yövahti. Joo tiedetään, ei ollut hauskaa, mutta oli pakko vähän hassutella.

Onneksi koulu alkaa pian. Se meni kevään osalta melko munille, enkä saanut paljon mitään aikaiseksi oppitunneilla, oppiaineesta riippumatta, mutta nyt on vielä mahdollisuus tehdä jotain. Kirjoitusten lähestymisestä ollaan ehditty jo muistuttaa, mutta jotenkin en osaa stressata niistä. Ehkä musiikki vain on saanut meikäläisen tuntemaan maailman sen verran rohkealla tavalla, että mikään lähestyvä ei uhkaa. Onneksi kokeita on syksyllä vain kaksi, minkä jälkeen menee puolisen vuotta viimeisten kolmen koitoksen alkamiseen. Jos minulle oltaisiin sanottu kutosluokalla, että tulet ottamaan lukion näin kevyesti kuin mitä olen ottanut, olisin itsevarmana väittänyt vastaan ja todennut, että vedän sielläkin kokeista pelkkiä kymppejä. Sillä kuudennen luokan Punamustalla ei ollut tällainen yhtä hektinen ja tekemisen täytteinen arki mitä nykyisin, mutta sitähän meikäläinen ei tietenkään voinut aavistaa tuolloin.

Koitin eilen kirjoittaa pitkästä aikaa jotakin ulkomuistista ruotsiksi sekä saksaksi, enkä voi kutsua kumpaakaan yritystä erityisen menestyneeksi. Onneksi täysin kaikki tunneilla opittu ei ole unohtunut, mutta voinen olla nihkeästä puhetaidosta vähän huolestunut. Ruotsin YO-kokeessa on vuorenvarmasti jokin essee- tai muu kirjoitusmuotoinen tehtävä, ja mikäli menen siihen tällaisessa tilassa, lopputulos ei tule olemaan mitenkään kehuttava. Viime päivinä on alkanut heräilemään olo siitä, että nyt voisi olla hyvä hetki alkaa tehdä jotain. Metsäaukiolla en aio enää käydä, joten aikaa olisi loputtomiin. Lyriikka ja musiikki vaan sattuvat viemään ajastani hyvin merkittävän osan, eikä niistä hentoisi millään luopua. Mutta toisaalta, niillä hyvillä lukiopapereilla hymyilisi kauemminkin kuin tunnin pari päivässä. Niillä hymyilisi koko kesän.

Olen ollut koulussa enemmän tai vähemmän välinpitämätön, mutta tunneilla tunnollisesti istuva kaveri jo pitkään. Olin minä joskus hyväkin koulussa, mutta se oli sitä aikaa, kun tuli oltua varhaisteini. Nyt kun mietin, olen tuhlannut älyttömän paljon mahdollisuuksia tehdä asioita paremmin viimeisten kolmen vuoden aikana. En silti sure niitä, koska niille ei voi tehdä enää mitään. Uudet mahdollisuudet voi sen sijaan käyttää. Kesäloma oli tarkoitus käyttää pään puhki kuluttamiseen, ja tavoite onkin ollut ihan onnistunut. Elokuvat, Jatkoaika, YouTube-videot ja muu harmiton irtaimisto on pitänyt aivot sopivan kiireisinä, mutta myös velttoina ja rentoina. Pian päästään taas toiminnan makuun, kun edessä on koko loppukesä ja alkusyksy vain ja ainoastaan ruotsia ynnä historiaa, ei mitään muuta. Nyt saa ylimääräinen turhuus ja palstan tauoton selaaminen jäädä sikseen tuolilla istuessa. On pakko edes yrittää saada jotain hyödyllistä aikaiseksi.

Tulen syksyllä ja keväällä antamaan tietoja koetuloksista sekä siitä, miten koulussa menee. Ei, tämä ei ole mitään somepäivittelyä tai päiväkirjameininkiä, pois se minusta. Tämä on minulle ihan pelkkä keskustelupalsta, jossa voi sanoa mitä sydämeltä sattuu sillä hetkellä putoamaan. Pian on taas aika tehdä muutakin kuin valvoa kolmeen ja viettää päivä kuulokkeiden kanssa läppärin äärellä istuen. Eikun sitä tulee tehtyä myös koulussa. No kotona luuraaminen päättyy, ja mikäpä siinä.

Tässä kaikki tältä erää. Nyt vähän aikaa vielä musiikkia ja nukkumaan. Edessä on taas keskusteluntäytteinen, lämmin ja rokkaava päivä. Eye of the tiger, it's the thrill of the fight!
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
@Punamusta Menetkö siis lukion kolmannelle ensi syksynä vai miten?

Olet siis tänä kesänä katellut leffoja? Ethän sä jaksa kattoo leffoja!

PS. Sainko nepostriv.. eiku Punamusta-triviassa kerrankin oikein?
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@Punamusta Menetkö siis lukion kolmannelle ensi syksynä vai miten?

Olet siis tänä kesänä katellut leffoja? Ethän sä jaksa kattoo leffoja!

PS. Sainko nepostriv.. eiku Punamusta-triviassa kerrankin oikein?
Kyllä, lukion kolmosvuosi alkaa. Jäljellä kolme jaksoa ja 12 kurssia, kolme koeviikkoa sekä YO-haasteet historiasta, ruotsista, äikästä, englannista ja yhteiskuntaopista. Eniten odotan äidinkielestä, koska se on valehtelematta ykkösaine meikäläiselle.

Kattelin mä parit leffat heti lähdettyäni hetkeksi pois täältä. Tuli katsottua sillä viikolla kaksi Ocean's-leffaa ynnä saatua ensikosketus Dark Knightiin, Yön ritariin. Pidin kaikista kolmesta. Tuli katseltua myös animaatiokomedia Madagaskar edeltäneenä viikonloppuna. En mä sitten olekaan katsellut oikein muita leffoja, paitsi tietysti kavereiden kesken heidän kämpillään, kun se vaikuttaisi olevan automaattinen pelisiirto katsella jotain. Mulla ei ole edes Netflixiä, YouTuben tarjonta riittää meikäpojalle.

Kyllä, Punamusta-triviasta irtosi neljä pistettä kahden oikean vastauksen johdosta. Hyvin pelattu!
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjoitinko tosiaan tasan yhden aikaan meneväni pian nukkumaan? Mitähän se kello nyt onkaan... puoli neljä. Tässä ollaan valvottu ekstraa yhden normifilmin verran. Mutta nyt mä lähden petiin, oikeasti. Olen jo kuluttanut "Eye of the Tigerin" metalliversion melkein puhki.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Kyllä, lukion kolmosvuosi alkaa. Jäljellä kolme jaksoa ja 12 kurssia, kolme koeviikkoa sekä YO-haasteet historiasta, ruotsista, äikästä, englannista ja yhteiskuntaopista. Eniten odotan äidinkielestä, koska se on valehtelematta ykkösaine meikäläiselle.

Kattelin mä parit leffat heti lähdettyäni hetkeksi pois täältä. Tuli katsottua sillä viikolla kaksi Ocean's-leffaa ynnä saatua ensikosketus Dark Knightiin, Yön ritariin. Pidin kaikista kolmesta. Tuli katseltua myös animaatiokomedia Madagaskar edeltäneenä viikonloppuna. En mä sitten olekaan katsellut oikein muita leffoja, paitsi tietysti kavereiden kesken heidän kämpillään, kun se vaikuttaisi olevan automaattinen pelisiirto katsella jotain. Mulla ei ole edes Netflixiä, YouTuben tarjonta riittää meikäpojalle.

Kyllä, Punamusta-triviasta irtosi neljä pistettä kahden oikean vastauksen johdosta. Hyvin pelattu!
Mä jätin lukion kesken tokalla luokalla aikoinaan. Tuli muita tekemisiä silloin. Enkä sano tähän latteuksia olisiko pitänyt käydä loppuun vai mitä ikinä... Eipä mun elämään vaan loppujen lopuksi vaikuttanut pätkääkään tuo.

Koin lukion pari vuotta sellaisena välietappina kun samalla funtsii mitä aikoisi tehdä. Siellä oli turvallista olla eikä tarvinnut vielä tehdä isompia päätöksiä.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan, lukiossa annetaan mahdollisuus miettiä tulevia polkujaan sekä vähän opiskella siinä samalla. Vaikka kirjoituksistani voi saada käsityksen veltosta kyrsästä, mitä olen tavallaan ollutkin, useimmat arvosanat ovat olleet kuitenkin ihan hyviä, jotkut ihan kunnolla hyviä. Parempiakin voisi olla, mutta menneisyyteen ei ole tarvetta ryhtyä katselemaan.
 

Kaatosade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Leijonat, MP, Huuhkajat
Lukio on kyllä oikein hyvä aika miettiä jatkosuunnitelmia. Itse menin lukioon pääasiassa siksi, että en tiennyt, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa työkseni, niin en halunnut mennä amikseen opiskelemaan jotain, mikä ei kiinnosta (ja samalla viedä mahdollista opiskelupaikkaa joltain, jota ala voisi aidosti kiinnostaa). Nyt mä olen ylioppilas, ja vaikka jatko-opiskelemaan hainkin (enkä päässyt), niin en mä vieläkään oikein tiedä. Josko se tässä välivuoden aikana vihdoin selkenisi.
 
Sillä kun tuoli kaatuu alta
löytyy ihminen lattialta

Glove

Jäsen
Yö, nukkumisen aika. Mut ku ei. Kun en nyt keksi muutakaan kirjoitettavaa niin valistetaan palstalaisia tärkeällä tiedolla: Lepakkomies on viroksi nahkhiirmees.
 
Fair play and respect

Glove

Jäsen
Näyttää tämä yö menevän ihan hereillä. Jospa laitan saunan lämpenemään ja saunon itseni putipuhtaaksi tulevaa päivää varten. Vaikka ei sillä taida olla merkitystä vaikka haisisin kuinka pahalla kun hyvin suurella todennäköisyydellä olen koko päivän kotona.
 
Fair play and respect

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Äiti rakastaa Michael Jacksonia. Nyt meikäläinen kuuntelee hänen biisejään ensimmäistä kertaa silkasta ilosta. Leikkasinhan minä nurmikonkin muutama päivä sitten jammailemalla kappaleen "Billie Jean" tahdissa. En mä saa näistä kappaleista tarpeekseni. Niin upeaa musiikkia, se suorastaan hohkaa jotain ainutlaatuista, joka saa rakastamaan sitä. Todella suuri harmi, että mies on ollut 10 vuotta haudassa. Biisit elävät kuitenkin yhä, ja tekevät minut erittäin iloiseksi. Mua suorastaan tanssittaa koko ajan, jihhaheijaa. WUU!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ensimmäistä kertaa muistan ketjun toiminta-aikaan yöketjun, niin kirjoitetaanpas tänne. Kummastuttaa ettei saa nukutuksi n. viittä pidempään kuin suunnilleen joka toinen/kolmas yö. Herätessä vielä niin virkeä olo ettei uudelleen saa nukahdettua, mutta viimeistään lounaan jälkeen iskee sitten tiltti. Kai tämä menee sitten liian valoisuuden piikkiin kun ei enää helteetkään unia vie.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Glove

Jäsen
Katselin tunnin verran silmäluomieni sisäpuolta, mutta eipä se uni taaskaan tullut. Voisiko joku tulla lyömään vaikka pesäpallomailalla nuijanukutuksen?
 
Fair play and respect

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkoholi rauhoitti illalla mukavasti ja olosta tuli kevyt sekä lämmin. Paraikaa akku on kuitenkin punaisella. Väsyttää niin ettei eteensäkään meinaa nähdä. Karkkipussissa olisi vielä sisältöä, mutta hampaat on pesty eikä sokerihammasta kolota ollenkaan. Onneksi loma on kohta ohi ja koulu lähtee taas käyntiin. Kotona ollaan oleskeltu ihan hyvä tovi ja siinä sivussa paistateltu lämmössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy