dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
@dana77 @Cobol
En nyt väitä että oikeasti olisi kyse siitä, mutta kun miettii tarkemmin niin tuskimpa ainakaan liberaalien narratiivia haittaisi jos 9/11 paljastuisi konservatiivien inside jobiksi.
Itsehän en välitä suuntaan tahi toiseen, iskuista on kulunut lähemmäs 20 vuotta, minulle ne ovat lähinnä mustan huumorin lähde jolla voi tarvittaessa kaivautua jenkkien ihon alle kertalaakista.
Tämä on aika monitahoinen asia.

Olen joskus Suomessa vitsaillut että vasemmistolaisuus on synonyymi kyvyttömyydelle ymmärtää taloustieteitä, sillä siltä monesti tuntuu vaikka asian ei pitäisi olla niin (viimeinen vasemmistolainen joka on tässä maassa on menestyvää liiketoimintaa osannyt pyörittää oli Aatos Erkko, rip). Samaten täydellisessä maailmassa salaliittoteoriaan uskomisen *ei pitäisi* millään tavalla olla riippuvainen poliittisesta ideologiasta vaan vallitsevista todisteista, mutta näin ei ole. Täydellisessä maailmassa älyttömiin salaliittoteorioihin uskoisi vain muutama prosentti ihmisistä, kukaan ei äänestäisi Trumpia ja varsinkaan presidenttinä ei olisi salaliittoihin uskova hörhö (Trump ainakin on kertonut olevansa varma pommien käytöstä, joskin jättää mahdollisuuden että pommit oli koneissa. Toisaalta hän ei asbesti-teorioita voi allekirjoittaa koska tuo luonnontuotehan on lähinnä hoitava vaikutuksiltaan Trump saw on 9/11/2001: bombs were used in WTC)

Jonkinlainen korrelaatio kuitenkin on tuolla valtiovastaisuudella ja se on nimenomaan altin heiniä. Tähän kuuluvat liberatistit, joista valtaosa kuitenkin on rebuja.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
En nyt väitä että oikeasti olisi kyse siitä, mutta kun miettii tarkemmin niin tuskimpa ainakaan liberaalien narratiivia haittaisi jos 9/11 paljastuisi konservatiivien inside jobiksi. Itsehän en välitä suuntaan tahi toiseen, iskuista on kulunut lähemmäs 20 vuotta, minulle ne ovat lähinnä mustan huumorin lähde jolla voi tarvittaessa kaivautua jenkkien ihon alle kertalaakista.
Kyllä demokraatit kovasti sellaiseen uskovat, jos proffa Brendan Nyhanin selvitys pitää paikkansa. Nyhanin "uusi versio, päivitetty aiemmista" vuoden 2011 selvitys kertoo ihmeellisiä uskomuksia myös republikaaneista ja Obaman syntyperästä. Linkki tuloksiin Nyhanin sivuille:

9/11 and birther misperceptions compared

Sellainen 45 prosenttia demokraateista piti 911 inside jobina ja republikaaneista näin ajatteli noin 18 prosenttia. Lähes yhtä moni republikaani oli sitä mieltä, että Obama on syntynyt USA:n ulkopuolella. Salaliiton (tai lähes sellaisen) Obaman syntymästä allekirjoitti myös yli 10 prossaa demokraateista. Huomatkaa, että minulla ei ole mitään keinoa tarkistaa lukuja, mutta tarkistin Nyhanin taustan ja se on tässä Wikistä, ja osa varmasti saa näppylöitä:

Brendan Nyhan - Wikipedia

Ei noissa tuloksissa ole mitaan kummaa. Konservatiivi ihan luontaisesti torjuu tuollaiset ajatukset jossa omat patriarkat olisivat mahdollisesti tehneet jotain kyseenalaista. Konservatiiveille usko (asiaan tai auktoriteettiin) ei ole koetuksella todisteiden edessa. Usko voittaa. .
Pitkälti näin. Konservatiivit eivät kovin herkästi lähde Bushia syyttämään, koska konservatiivien viholliskuva on äärimmillään Lähi-Idän osin islamilaisista valtioista Iran, Irak. Afganistan jne, ja iskun tekivät juuri nämä tahot, vaikka toki koneissa oli saudeja... No, todellisuudessa edelleen on noin 28 sivua tuoreemmasta selvityksestä salattuna, ja huhun mukaan siksi, että siinä tulee Saudi-Arabian osuus mm. rahoituksessa. Tämä salauskin viittaa osin haluun pitää asiat sellaisena kuin ne on ilmoitettu ilman, että esimerkiksi Saudien todellista osuutta paljastetaan. Oletan siis itse muihin lähteiseen perehtyneenä, että Saudien osuudesta on enemmän kerrottavaa, kuin mitä on kerrottu.

Täydellisessä maailmassa älyttömiin salaliittoteorioihin uskoisi vain muutama prosentti ihmisistä, kukaan ei äänestäisi Trumpia ja varsinkaan presidenttinä ei olisi salaliittoihin uskova hörhö (Trump ainakin on kertonut olevansa varma pommien käytöstä, joskin jättää mahdollisuuden että pommit oli koneissa. .
Hyvä kirjoitus muutenkin, vaikka lainasin vain osan. Sanoisin USA:n kahtiajaon näkyvän siinä, että karkeasti noin 40 prosenttia republikaaneista Nyhanin selvityksessä uskoi vuonna 2011 Obaman syntyneen USA:n ulkopuolella ja noin 45 prosenttia demokraateista piti 911 inside jobina. Varmasti ovat luvut tuosta eläneet, mutta merkille pantavaa 911 osalta on se, että kenties vuoden 2020 ehdokas Bernie Sanders ei usko millään tavalla inside jobiin. Trump uskoo ainakin pommeihin. Tämä kertoo kaiketi sen, miten oikeassa olet hörhöoikeistolaisen Trumpin ja vasemmistoliberaali Sandersin osalta. Silti konservatiivit eivät USA:ssa kovin helposti lämpene ajatukselle, että se olikin Bush hallintonsa kanssa. Äärimmäistä oikeistoa tämä ei tietenkään haittaa, jos siitä on heille etua.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Voisin kuvitella nimittäin, että 9/11-iskuissa piikki on ollut niin sanotusti kulujen suhteen auki.
Tää just uutisoitiin ja
Yhdysvaltain Lähi-idän sotien hintalappu WTC-iskujen jälkeen: 1 500 000 000 000 dollaria IL
Aika pirusti nollia.

911 salaliitot edellyttää järkyttävää määrää yhteistyössä toimineita ihmisiä. Että kaikki pitäisi suunsa kiinni näin pitkään on sula mahdottomuus.

Telkusta historyltä tuli uus ohjelma ufoista. Otin oikein asiakseni katsoa kriittisellä silmällä ja aika sievästi olivat onnistuneet piilottamaan sen, että ei ollut pihviä lainkaan. Muutama cocpitcam pätkä oli, mutta sika surkea resoluutio eli kirkas piste. Ei todista mitään. Erityisesti pistin merkille, että nykyisenä high res kännykkäkameroiden aikana ei ole tullut mitään uutta esiin. Jotain salataan oli johtava teema. (Uskon elämää olevan tuolla avaruudessa, mutta melkoisella varmuudella ei alle 100 valovuoden päässä eli mahdolliset vierailijat on maahan verrattuna superkehittynyttä kulttuuria. Miksi niitä kiinnostaisi olla yhteydessä johonkin USA:n hallinnon kaltaiseen paviaanilaumaan?)
 

teppana

Jäsen
Kohta on vuosi mennyt... Ei taida olla uutisia vieläkään kuulunut.
Psycho ei taida palstalla enää vaikuttaa. Mutta HFBoardsin politics osastolla (joka nyttemin on kuopattu) hän tuosta raportista heitti jo varmaan kolmisen vuotta sitten. Muistaakseni sanatarkka lainaus meni "after it is released I will be vindicated".
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
@teppana n heittämästä psychopapa linkistä opin uuden sanan englantia tai amerikkaa: eikun siis latinaa taitaa perkeles olla, tuota muinaista kieltä jota siskooflikka luki samassa koulupihapiirissä missä minäkin opin jotakin. Latinaa en oppinut, saksaa hieman ja ruotsia aivan satans helvete good.

Anteeksi vuodatus, mutta vincicated on jännä englannin ja latinankielisyyden looginen sana. Kohta se angloam-ugrilaiseen kiekkojargoniin sovitetetaan.

Meitit vinkiketutettiin. oi voi kuinka harmituttaa. saatanan perkeles, vincicated hockey persons all over ice and world.
Helposti suomijuntti muuten menee latinassaan jenkkibrittihalpaan: cee kannattaa kai aina lausua koona?

ja voi voi perkeleen tollo: koko homman idea eli sana oli vindicated, ei vincicated josta ajatuskulkuni juonsin.
Ei perkele pitäisi ugrin snobbailla ajatuksiaan julkisesti, varsinkaan latinaa lukemattoman. Onneksi ei enää hävetä, ei tunnu missään, näitä sattuu kun vanhaksi pystyy elämään. Huteja kertyy koriin, onneksi suhteellisesti vähemmän kuin nuorempana ehkä.
 
Viimeksi muokattu:
and hey, let's be carefull out there!

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Eikös täällä aikanaan vaikuttanut useampikin foliohattu Psykon kanssa? Ei toki samalla intensiteetillä ja raivolla, mutta kuitenkin. Nyt koko ketju on kuollut ja kuopattu, kun Psychodad ei enää täällä vaikuta.

Taitaa harvempi salaliittoajatteluun taipuvainenkaan jaksaa näin vanhoja juttuja vatvoa, kun on paljon ajankohtaisempaakin salaliittoa tarjolla. Tämän kanssa on varmaan jääty poteroihin odottamaan sitä ihan kohta julkaistavaa tai vuotavaa tietoa (jota ei lopulta koskaan tule), joka todistaa juuri ne omat salaliittorakennelmat oikeaksi. Tätä toista tulemista odotellessa sitten...
 
"Of course! Derka Derkastan..."

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kuuhun astumisesta on 50 vuotta tänään. Siis se maan kiertolainen missä Neil tai Buzz eikä muutkaan kaverit koskaan käyneet.

Antaa sen olla, koska kohtahan on jo elokuu ja se loppuraportti tulee niistä terrori-iskuista. Onkohan tarkkaa päivää kerrottu, mutta elokuussa se oli.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
ja voi voi perkeleen tollo: koko homman idea eli sana oli vindicated, ei vincicated josta ajatuskulkuni juonsin.
Ei perkele pitäisi ugrin snobbailla ajatuksiaan julkisesti, varsinkaan latinaa lukemattoman. Onneksi ei enää hävetä, ei tunnu missään, näitä sattuu kun vanhaksi pystyy elämään. Huteja kertyy koriin, onneksi suhteellisesti vähemmän kuin nuorempana ehkä.
Toivottavasti sallitaan offtopic-viesti, joka on hyvin henkilöön uppoava arvostelu:

Olipa sekavaa horinointia tyypiltä, tartutaan yhteen sanaan, joka vielä lainataan aluksi väärin ja siten koko viestin idean romuttuen.
Hävettäisi tuollaisen viestin päästö, mutta kaveri vielä yrittää seilailla itsensä pois katiskastaan. Näyttää varsin naurettavalta.

edit perinteinen arvee lisäys: munaan nyt siis toisen kerran oikeastaan. naurettavaa
 
and hey, let's be carefull out there!

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Niin paljon, mutta silti kovin vähän aikaa sitten tuntuneesta tapahtumasta on kulunut aikaa tänä päivänä 18 vuotta!

Paljon olisi tästäkin mietittävää jollekin muulle kerralle.

Etenkin kun aihe herättää paljon keskustelua vielä kaiken jälkeenkin.

Ja etenkin kun pari terroristipohjaista tuon karmean tapahtuman estradilla enemmän tai vähemmän jo tuolloin olleina, sitä ennen perustettuina ja sen jälkeen ollutta järjestöä ovat nousseet käsitteeksi.

Aikana joista toinen oli lähinnä silloin tällöin ennen tätä länsimaiselle elämäntavalle karmeaa murhenäytelmää kuitenkin melko usein jo mainittu järjestö etenkin vuosien 1998-2000 aikana Nairobin, Dar es Salaamin Suurlähetystöiskujen ja Jemenin Adenin Lahden Kaappausten osalta erotuksena Vietnamin Adenin Lahden Kaappauksiin.

Erotuksena Vietnamin Adenin Lahden Kaappausten osalta puhuttaessa kyseinen järjestö toki antoi sinänsä yhteistyöllisen siunauksen Etelä-Kiinan Meren yksiin pahimpiin raakuuksiin ollessaan muuten käytännössä niihin kerrankin harvinaisesti viaton.

Toinen näistä järjestöistä oli tapahtuma-aikaan nähden melko vähälle huomiolle jäänyt järjestö huolimatta aikaisempiin vuosiin nähden nousseesta tietoisuudesta terrorismin alalla.

Muutamaa vuotta aiemmin tämän aiemman toisen järjestön osa oli melkein suorastaan kylpeä tiedollisessa mitättömyydessä järjestönä kun sen ajan päivänpolttavia tai sellaisia edes sellaisia auttavastikin vaarallisia terroristijärjestöjä mietti.

Vaikkakin myöhemmin pystyi luomaan jopa vielä karmeamman maineen alun itselleen luomalla ainakin voimansa päivinä jo alustavan vakavastikin otettavan terroristivaltion, eräänlaisen oikean elämän Ryöstölän.

Ja helkkaristi ainakin Aku Ankan Ryöstölää julmemman paikan elää ja olla olemassa ainakin vääräuskoisena pois lukien ulkomaan vuokrapyssyjä heidän edukseen.

Itse salaliittoteorioista puhuttaessa:

Osa niistä varmaankin tietyin ja äärimmäisin rajallisin ehdoin voisi pitää paikkansa, mutta nekin tuntuvat tapahtumaansa nähden liioitelluilta.

Tosin niissäkin tapauksissa ollaan oikeammin sellaisten kysymysten äärellä joihin on todella vaikeaa löytää mitään muuta järkevää vertailukohtaa.

Tämä lähinnä tosiaan noihin muutamiin teorioihin lämpölaajentumisista, romahduksista, paineaalloista ja iskuenergioista mitä vuosien varrella tosiaan on tullut luettua ja aina kun on meinannut ajoittain jotakin vastata niihin ennen kuin sitten on tullut jotain muuta esteeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Laitanpa valmiiksi jo lähtökohdat:

1. Tutkimusta rahoitetaan ns. salaliittotyyppejä lähellä olevien toimesta.
2. Yllä oleva ei ole ongelma sinänsä, jos tutkimus on läpinäkyvä
3. Alaskalaiset tutkivat vain WTC7, ei muita.
4. Alustava mallinnus kertoi alaskalaisen näkemykseen mukaan sen, että NIST oli väärässä.
5. Lupasivat myös tutkimuspohjaista tietoa, miksi WTC7 tuli alas.

Katsotaan osaltani raportti ja sen mahdollinen muiden tahojen suorittama tieteellinen arviointi ensin.
Yllä olevan kirjoitin kesällä 2018. Kun tämä ketju nostettiin ylös, kävin huvikseni kurkkaamassa, onko mitään uutta tulossa. Julkistaminenhan on venynyt. Mutta nyt on ja ennen syyskuun 2019 loppua saadaan tutkimus ulos ja keskusteluun. Taustalla on alaskalainen laitos nimeltä Institute of Northern Engineering, University of Alaska Fairbanks. Keskustelun jälkeen lopullinen raportti olisi tarkoitus julkaista vielä loppuvuodesta 2019.

Palaan osaltani, kun olen perehtynyt Institute of Northern Engineeringin materiaaliin. Menee varmaan vuoden aika loppuun.

e: kirj.virhe
 
Viimeksi muokattu:

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Yksi elämäni tähän mennessä koskettavimmista hetkistä oli 9/11 museossa ja altailla vierailu, sekä Freedom Towerin näköalakerroksien ikkunoista katsominen ja pohtiminen, miltä tuntui olla siellä Twin Towereissa yhtä korkealla tulipalon ja tuhon keskellä kohtaamassa omaa kohtaloaan.

Itse kävin viime vuonna läpi avosydänleikkauksen ja muistan elävästi sen hetken kun makasin siinä leikkauspöydällä odottamassa nukutusta, kuinka ajattelin perhettäni ja että näenköhän heitä enää koskaan.. Voin vain kuvitella tuon samansuuntaisen tuntemuksen (x∞) niillä lukemattomilla 9/11 uhreilla siellä yläkerroksissa, kun toivo alkaa hiipumaan..

Rauha heidän sieluillensa.
 
1 - 5 - 17 - 20 - 7 - 23 - 22 - 35 - 9

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Eilen Maikkarin Viiden jälkeen ohjelmassa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sanoi, että hänen tutkimustensa mukaan kaikki ei mennyt 9/11 niin kuin virallisissa tutkimuksissa on kerrottu. Sääli, ettei hän täsmentänyt mitä tällä tarkoitti. Oli meikäläiselle kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuulin jonkun ns. uskottavan tutkijan väittävän moista. Pitää varmaan lukea hänen kirjansa. Ei hän nyt kuitenkaan mitään salaliittoa ottanut esiin.
 
Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisestansa.
- Koskela

lasaleiko

Jäsen
Yksi elämäni tähän mennessä koskettavimmista hetkistä oli 9/11 museossa ja altailla vierailu, sekä Freedom Towerin näköalakerroksien ikkunoista katsominen ja pohtiminen, miltä tuntui olla siellä Twin Towereissa yhtä korkealla tulipalon ja tuhon keskellä kohtaamassa omaa kohtaloaan.
Me ei viime vuoden reissulla museossa tai Freedom Towerissa käyty, mutta siinä altailla kuitenkin. Kyllä siinäkin veti hiljaiseksi kun alkoi miettimään tapahtunutta. Ja aikaisemmin samana päivänä kun käytiin Empire State Buildingissa, niin kyllä siellä jossain 80. kerroksen kieppeillä ikkunasta katsottaessa tuli hetki mietittyä, että mitä jos tuolta kone kaartaisi kohti....

Eilen Maikkarin Viiden jälkeen ohjelmassa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sanoi, että hänen tutkimustensa mukaan kaikki ei mennyt 9/11 niin kuin virallisissa tutkimuksissa on kerrottu. Sääli, ettei hän täsmentänyt mitä tällä tarkoitti. Oli meikäläiselle kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuulin jonkun ns. uskottavan tutkijan väittävän moista. Pitää varmaan lukea hänen kirjansa. Ei hän nyt kuitenkaan mitään salaliittoa ottanut esiin.
Mennyt itseltä ohi, mutta mielenkiintoinen maininta ko. proffalta. Olisiko sitten viitannut esimerkiksi johonkin tietojen pimittämiseen? Esimerkiksi on huomattu, että nyt petti turvallisuus kohdassa x, mutta sitä ei haluttu viralliseen versioon tapahtuneista lisätä.

Mukava kuulla, että uuttakin tutkimusta on aiheesta vielä tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Eilen Maikkarin Viiden jälkeen ohjelmassa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sanoi, että hänen tutkimustensa mukaan kaikki ei mennyt 9/11 niin kuin virallisissa tutkimuksissa on kerrottu. Sääli, ettei hän täsmentänyt mitä tällä tarkoitti. Oli meikäläiselle kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuulin jonkun ns. uskottavan tutkijan väittävän moista. Pitää varmaan lukea hänen kirjansa. Ei hän nyt kuitenkaan mitään salaliittoa ottanut esiin.
Joo, olisi tosiaan kiva kuulla vähän enemmän, että mikä ei mennyt niinkuin väitetään. Kun kerran on tutkimusdataa kerran löytyy.

Tällä tiedolla minä uskon viralliseen versioon tapahtumista. Jos joku haluaa pääni kääntää, niin sitten esittää vaihtoehtoisen teorian siitä mitä tapahtui. Huom, ei siis mitään yksittäisiä "juutalaiset ei menny töihin sinä päivänä, sattumaako?" tai "ihan varpisti kuulu räjähdys tossa videossa, ei lentokoneella voi rakennusta päin lentää" tyylisiä heittoja, vaan oikeasti aikajana tuolle päivälle. Mistä kaikki alkoi, kuka teki, miten toteutti jne. Vielä niin, että jokainen kohta aikajanassa pystytään toteen näyttämän. Yhtään tällaista versiota en ole kuullut koskaan.
 
Boomer - lumihiutaleista heikoin

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Joo, olisi tosiaan kiva kuulla vähän enemmän, että mikä ei mennyt niinkuin väitetään. Kun kerran on tutkimusdataa kerran löytyy.

Tällä tiedolla minä uskon viralliseen versioon tapahtumista. Jos joku haluaa pääni kääntää, niin sitten esittää vaihtoehtoisen teorian siitä mitä tapahtui. Huom, ei siis mitään yksittäisiä "juutalaiset ei menny töihin sinä päivänä, sattumaako?" tai "ihan varpisti kuulu räjähdys tossa videossa, ei lentokoneella voi rakennusta päin lentää" tyylisiä heittoja, vaan oikeasti aikajana tuolle päivälle. Mistä kaikki alkoi, kuka teki, miten toteutti jne. Vielä niin, että jokainen kohta aikajanassa pystytään toteen näyttämän. Yhtään tällaista versiota en ole kuullut koskaan.
Vaikka olen kanssasi samaa mieltä, niin siitä huolimatta aika vaikean haasteen heität, vaikka taustalla olisikin jotain vilunkipeliä. Tälle palstalle eksyy tuskin kukaan, joka osaisi kertoa koko jutun yksityiskohtaisesti ja pystyisi vielä todistamaan. Jos kuvitellaan, että kyseessä olisi vaikka CIA:n organisoima false flag -isku, niin siitäkään ei pystyisi varmaan vaatimustenmukaista selontekoa tekemään muut kuin ylin johto. Muutenhan tämä teoreettinen juoni olisikin jo paljastunut, jos totteuttajaporras tai muu laajempi väkimäärä tietäisi kaiken.

Tulisi nyt edes niitä kokonaisuuden kannalta merkittäviä yksityiskohtia esiin, jotka muodostaisivat riittävän vastapainon viralliselle versiolle ja pystyisi sen kyseenalaistamaan. Nekin ovat vain aika harvassa.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Jos nyt joku aluksi selittäisi, että miten se tönö räjäytettiin. Ihan ekaks olisi kiva tietää, miten ne räjähdysainetonnit ja kilometreittäin kaapelia asennettiin huomaamatta paikalleen...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Tuo, että neljällä koneella onnistutaan saman parin tunnin aikaikkunan puitteissa ajamaan torneihin, Pentagoniin ja tonttiin on kyllä se itseäni eniten hämmentävä asia. Toki United 93:n kaappajathan eivät onnistuneet viemään tehtävää loppuun alkuperäisen suunnitelman mukaan, vaikka lopputulema oli yhtä traaginen. Joskin senkin koneen kaappaus sinällään oli onnistunut. Mä en ota kantaa nanotermiittiin, enkä WTC7:n sortumiseen omia aikojaan. Mietin vain, ettei yksikään kaappauksista kosahtanut jo alkumetreillä. Joku olisi vaikka jänistänyt, lentokenttäviranomaiset huomanneet jotain tai "joku lähipiirissä olisi vuotanut kuin seula". Ehkä kun suunnittelee iskut noinkin laatikon ulkopuolelta, että kaappaa yhden päivän aikana neljä matkustajakonetta käyttäen niitä risteilyohjuksina, niin niitä "proseduureja" ei iskujen kohdemaalla yksinkertaisesti ole millä hommasta saa heti täyden kuvan.

Mitä U S of A sitten olisi hyötynyt tuosta False Flag-operaatiosta? Jos haluna oli lisätä vaikutusvaltaa maailmassa, niin eikö nykyinen presidentti ole pikemminkin sitä mieltä, että ihan tarpeeksi on jo tullut poikia sinkkiarkuissa kotiin jostain Serbo-Absurdistanin ja muiden selkkauksista? Haluttiinko säätää lakeja, joilla oman maan kansalaiset ovat tiukemman valvonnan alaisina? Vai jaettiinko jälleenrakennus-urakat kavereille ja ensin pitää vähän pommittaa, että on jotain mitä rakentaa?
 
Last Night a DJ Saved My Life

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Meillä on ollut Obama ja nyt on Trump presidenttinä, joten mielestäni todennäköisyys että kaikki vaan yksimielisesti salaavat tapahtuneet on aika tasan nolla.

Yllä olevaan viestiin kuitenkin kommentoisin, että tuolloin ennen iskuja turvatarkastukset olivat aika symboliset ja uhkaa pidettiin melko olemattomana. Eikä nämäkään kaapparit mitään konekivääreitä tai pommeja koneisiin roudanneet, vaan käyttivät ainakin elokuvien mukaan väkeä ja valtaa.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
Eilen Maikkarin Viiden jälkeen ohjelmassa Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll sanoi, että hänen tutkimustensa mukaan kaikki ei mennyt 9/11 niin kuin virallisissa tutkimuksissa on kerrottu.
Limnell on kirjoittanut kirjoja ja ainakin yksi niistä käsittelee 9/11 -asiaa.

 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Jos nyt joku aluksi selittäisi, että miten se tönö räjäytettiin. Ihan ekaks olisi kiva tietää, miten ne räjähdysainetonnit ja kilometreittäin kaapelia asennettiin huomaamatta paikalleen...
Tai että miksi edes lentää niihin taloihin lentokoneita jos kerran moinen temppu jo onnistuu. Ja miten tuo lentokonetörmäily ei tuhoa huolella aseteltua räjähdysaineverkkoa mennessään. Eiköhän Psychodad aikanaan näitäkin veivannut sivukaupalle, mitään järkevää en kyllä muista lukeneeni.
 
"Of course! Derka Derkastan..."

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tai että miksi edes lentää niihin taloihin lentokoneita jos kerran moinen temppu jo onnistuu. Ja miten tuo lentokonetörmäily ei tuhoa huolella aseteltua räjähdysaineverkkoa mennessään. Eiköhän Psychodad aikanaan näitäkin veivannut sivukaupalle, mitään järkevää en kyllä muista lukeneeni.
Tätä olin itsekin kirjoittamassa. Jo pelkästään yksittäisten pommien räjäyttäminen WTC:n torneissa ja vaikkapa Pentagonin edustalla olisi riittävästi terrorismin vastaisen sodan aloittamiseen, jos sellaista olisi haluttu.

Toisaalta tuota esittämääsi aiheellista kysymystä voi pohtia toisinkin päin: miksi tornit olisi edes pitänyt räjäyttää? Eikö tuollainen lentokoneen törmäys ilman romahtaneita torneja olisi myös riittänyt? Se olisi itse asiassa ollut ehkä pidemmän päälle jopa karmivampaa. Tornit olisi pitänyt todennäköisesti purkaa kokonaan, sillä tuollaiset puolittain tuhoutuneet jättimäiset pilvenpiirtäjät maailmankaupan hermokeskuksessa olisivat olleet aikamoinen riski ihmisten turvallisuudelle. Tuskin noita olisi oikein uskallettu yrittää korjatakaan, kun tornien rakenteille tapahtuneiden vaurioiden selvittäminen riittävällä laajuudella olisi voinut olla haasteellista.
 
Hö.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jos nyt joku aluksi selittäisi, että miten se tönö räjäytettiin. Ihan ekaks olisi kiva tietää, miten ne räjähdysainetonnit ja kilometreittäin kaapelia asennettiin huomaamatta paikalleen...
Kaiken varalta: tällaista tutkimusta ei ole ainakaan mikään tieteellinen taho tekemässä. Alaskalaisten tutkimus keskittyy torniin WTC7. Ei muuhun.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Meillä on ollut Obama ja nyt on Trump presidenttinä, joten mielestäni todennäköisyys että kaikki vaan yksimielisesti salaavat tapahtuneet on aika tasan nolla.
Juuri näin.

Kunhan muistetaan, että molemmat salaavat osia virallisista tutkimusraporteista tai niihin verrattavissa olevista asiakirjoista. Julkisuudessa oletetaan mm. republikaanien senaattorien suulla kyse olevan ainakin Saudi-Arabian roolista iskussa. Presidentti George W. Bush päätti Saudi-Arabian kansalaisia koskevan tutkintamateriaalin salaamisesta. Salaaminen ei suoraan tai edes epäsuorasti tarkoita Saudien osallisuuttta. Mutta salatun osuuden lukeneet kongressiedustajat ovat antaneet mm. The Timesille lausuntoja, jotka eivät ainakaan ole omiaan poistamaan epäilyksiä Saudien roolista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy