Vielä haluaisin tietää lisää noiden tulipalojen laajuudesta ja suuruudesta. Tuntuu hieman että Pd niitä vähättelee kovasti, mutta onko siihen aihetta? Lähinnä tuntuu oudolta, että niitä kutsutaan "pikku tulipaloiksi" mutta silti se sai lukuisat ihmiset hyppämään tonista alas? Jos tulipalo olisi tosiaan kovin pieni, hyppäisivätkö ihmiset tosiaan alas?
Tuossa jo mainittiinkin Edna Cintron. Toinen lahde on palomiehet jotka pitivat paloa suht pienena juuri ennen romahdusta. Niita kutsutaan pikku tulipaloiksi koska palomiehet itse kutsuivat niita "isolated pockets of fire".
Ei se ihmisten hyppaaminen mikaan ihme ollut, kylla siella iso tulipalo riehui hetken aikaa ja joillakin ihmisilla ei ollut mitaan paikkaa paeta. Mutta tulipaloissa on sellainen janna piirre etta ne sammuvat kun niilta poistetaan edellytykset palaa. Tassa tapauksessa polttoaine loppui kesken ja palot jaahtyivat, tasta syysta palo sammui osumakohdassa ja paikka jaahtyi nopeasti. Ymmarrat varmasti etta siella ei voinut olla saunaa lampimampaa kun Cintron siella vilkutteli.
Jos tornien romahtamista selittaa tulipaloilla, sen olisi pitanyt alkaa silloin kun kuumuus oli kovimmillaan (teras heikoimmillaan). Nyt se alkoi sen jalkeen kun jaahtyminen oli edennyt jo hyvan matkaa. Eli silloin kun teras oli jo saavuttanut oikeastaan kaiken lujuutensa takaisin (Cintron tai palomiehet eivat voisi elaa sellaisissa lampotiloissa jossa teras on lammitetty lukemiin jossa se heikkenee mitenkaan merkittavasti). Karkeasti sanottuna, teraksen lampotila on selkeasti alhaisempi kuin kaasulampotila, jos paikalla on vaikka 200 astetta lamminta ilmassa, teras ei ole lahellekaan sita lampotilaa lammon johtumisen ja karkaamisen takia.
Ja ehka olet ymmartanyt hiukan vaarin sen miksi olen "vahatellyt" tulipaloja. Koitin selkeyttaa kertomalla etta ei silla polttoaineen maaralla ole merkitysta sille kuinka paljon se maksimissaan voi lampoa tuottaa. Suurempi maara tietysti tuottaa lampoa kauemmin, mutta noilla lammoilla ei voi koskaan sulattaa rautaa. Vaikka laittaisin Mt. Everestin kokoisen kasan toimistomateriaalia, valelisit sen miljoonilla litroilla kerosiinia ja polttaisit sita vuoden, rauta selviaisi sielta kasan keskelta sulamatta. WTC:ssa rauta suli, joten on pakko loytaa sellainen energianlahde joka pystyy siihen.
WTC-7:n tapauksessa voi miettia tata polttoaineen saatavuutta ja jaahtymista. Miksi kerroksessa 12,
tuntia aiemmin sammunut tulipalo yhtakkia lammitti yhden 7,5 tonnin palkin (eika ymparistoa, jos muut palkit ymparilla laajenisivat samaa tahtia, ongelmaa ei syntyisi) tasaisesti koko mitaltaan yli 400 asteeseen parissa sekunnissa? Sita NIST:n taysin jarjeton teoria vaatii (eika siltikaan toimisi edes alkuun, koska lampolaajeneminen ei riita tyontamaan toista palkkia kannattimiltaan).
Listataas viela mika minua hairitsee WTC-7:n romahduksen teoriassa.
- NIST:n omien kuvatodisteiden mukaan tulipalo siina kohdassa rakennusta sammui tuntia ennen romahdusta. Teorian mukaan siella kuitenkin oli tulipalo. Mika helvetti siella paloi sen jalkeen kun kaikki polttoaine oli jo kaytetty aiemmin?
- Miten se tulipalo pystyisi niin lokaalisesti lammittamaan vain yhden palkin eika ollenkaan sen ymparistoa tai palkkeja joihin se oli kiinnitetty. Missa on lammon johtuminen muihin osiin? Kummallinen termodynamiikan musta aukko tassa kohtaa.
- Miten voi lammittaa toimistotavaralla (joka oli palanut jo tuntia aiemmin) 7,5 tonnin teraspalkin yli 400 asteeseen parissa sekunnissa?
- Lampolaajeneminen NIST:n oman kaavan mukaan ei riittaisi tyontamaan palkkia kannattimiltaan ja aloittamaan ketjureaktiota
- Ketjureaktio ei olisi millaan tavalla symmetrinen, talon osittainen romahdus saattaisi viela olla jollain tavalla nahtavissa, mutta se kestaisi pitkan aikaa ja ulospain nahtaisiin valtavia epamuodostumia. Nahtaisiin paljon todennakoisemmin osittaisia sortumia. Rakennukset on suunniteltu juuri sita silmalla pitaen etta tuollaisissakin tapauksissa ne sortumat olisivat hitaita ja ne nahdaan ulospain selkeasti ja hyvissa ajoin. Romahduksen tyyli on taysin vastoin kaikkea sita mita terasrakentamisesta ja tulipaloista tiedetaan, ja mita on testattu.
- Vapaa pudotus. Tarkoittaa sita etta 9 kerrosta, yli 100 jalkaa rakennus putosi tyhjan paalle. Ei ole muuta tunnettua mekanismia kuin rajahdepurku.
- NIST:n tietokonemallinnos ei nayta ollenkaan silta, milta oikea romahdus naytti. He eivat siis pystyneet millaan replikoimaan lopputulosta, ei edes tietokoneella vaantaen kaikki nupit kaakkoon saavuttaakseen haluamansa lopputuloksen. Tietokonemallinnos nayttaa myos selkeat epamuodostumat rakennuksen ulkokuoressa ennen romahdusta.
- NIST ei suostu julkaisemaan tietokonemallinnoksensa dataa, eli emme voi tarkistaa ovatko he kayttaneet reaalimaailman arvoja. NIST:n raportin mukaan he olettivat terakselle sellaisia heikkouksia mita silla ei ole, ja saattoivat muutenkin rukata arvoja. Ei pysty tarkistamaan, koska he eivat luovuta tietoa vaikka se on haastettu Freedom of information actiin vedoten. Ja tata jotkut virallisen tarinan puoltajat pitavat "avoimena tieteen tekemisena".
Ja kaiken maailman stonewallit kayttavat vanhaa saksalaista propagandatekniikkaa, kun on argumentit loppu, ignoroidaan vastapuoli ja toistetaan omaa kantaa ilman nayttoa ja annetaan joka lauseessa ymmartaa etta vastapuolella ei ole mitaan nayttoa. Han siis ei ota kantaa yllaoleviin asioihin, koska ei pysty niita kasittelemaan, joten silloin niita ei ole. Meni jopa niin pitkalle yrityksessaan vaieta epamiellyttavat totuudet, etta han kavi moderaattoriketjussa itkemassa etta hanen paskanjauhantaansa kehdataan vastata ikavilla argumenteilla joihin hanella ei ole mitaan sanottavaa.