Muutama kommentti ja pohdintaa maalaisjärjellä lukion pitkän fysiikan ja kemian pohjatiedoilla.
Jos keskimmaisia rakenteita katkottiin sulattamalla (ei kai kukaan ole vaittanyt etta ne olisi kokonaan sulatettu?), aika vahan sita ainetta ulos asti tuli kun videoita katsoo. Suurin osa siis jai rakennuksen sisaan ja loytyi sitten vasta raunioista.
Niitä katkottiin sulattamalla. Silti sulaa rautaa syntyi niin paljon, että sitä valui sulana rakennuksen keskeltä ulos, vaikka rakennus oli vielä suorassa. Suurin osa jäi siis sisälle uhmaten painovoimaa (jos kerran osa valui) eikä valunut ulos, vaikka sitä löydettiin sulana vielä raunioistakin. Jähmettyä se ei kaiketi muutenkaan voinut, jos ulkokehälläkin lämpötila mahdollisti sulana pysymisen. Nanotermiitillä katkottiin pylväitä tarkkuustyönä halutuista kohdista, mutta saatiin samalla aikaan koko kerrokseen lämpötila, joka kaukana käyttökohdasta piti lämpötilan yli raudan sulamispisteen. Tosin lämpötila oli joissain paikoissa niin matala, että loukkuun jääneet ihmiset pysyivät hengissä.
Olen lukenut spekulointia siita etta pelkka ulkokeha olisi pitanyt tornin pystyssa. Ymmarrat varmaan etta tuo esimerkkini ei ollut suoraan verrannollinen WTC:hen koska tukipilarien maara ei ollut sama. Spekulatiivinen esimerkki siis. Heikennetaan keskustaa, jotta riittaa vahempi paukuttelu nakyvissa osissa.
Tämä selitys on ihan looginen. Tosin sitten tullaan siihen, että järjestelmä oli hemmetin monimutkainen ajastuksineen ja se oli vielä onnistuttu asentamaan huomaamatta juuri niihin kerroksiin, joihin kone törmäsi. No se asia kauko-ohjauksineen yms. on jo useampaan kertaan väännettyä.
Varmasti ymmarsit etta kyse oli nanotermiitilla katkomisesta, sulattamalla tietysta kohtaa, ei koko tukirakennetta.
Juu ymmärsin. Sitä en ymmärrä, miten tällaisesta katkomisesta syntyy noin paljon sulaa rautaa. Kts. vastaus ekaan lainattuun kohtaan.
Luonnollinen vastaus tahan olisi etta ulompien oli suunniteltu kestavan taman, ja paikalliset nanotermiittikatkaisut eivat aiheuttaneet niin suurta lammonsiirtoa ulompiin etta se olisi merkittavasti heikentanyt niita, ennen kuin niita haluttiin heikentaa.
Ulkokehällä lämpötila oli niin matala, että rakenteen lujuus ei heikentynyt. Samanaikaisesti kuitenkin siellä valuu sulaa rautaa, joka ei jähmety. Oma termodynaaminen ymmärrykseni ei enää riitä tämän tilanteen hahmottamiseen.
Ei valttamatta siina kohdassa mista se paasi ulos vuotamaan.
Siis se oli sulaa puhdasta rautaa, vaikka se oli valunut rakennuksen keskeltä ulos toimistokaman ja lentokoneen jäänteiden seassa? Näin ollen väri on kiistaton todiste raudasta.
- Vari on sulan raudan vari, selkeasti. Siita ei kai ole kiistaa?
Siitä ei ole kiistaa, etteikö ulos valu sulaa kellertävää ainetta. Jos pelkän värin perusteella pitää määritellä mitä se on, niin silloin se yhtä hyvin olla vaikka sulaa
kultaa. (linkki kuvatiedostoon).
- Sulasta raudasta on fyysiset todisteet raunioista ja tuhkasta (USGS, RJ Lee Group, Harrit & Co, meteoriitti, yhteensulanut risti, osittain sulaneet aseet, FEMA:n reikajuustoteras)
On. Se ei vain todista muuta kuin sen, että rauta on sulanut. Ei sitä, miten se suli ja missä vaiheessa. Olosuhteet olivat joka tapauksessa äärimmäiset.
- Sulasta teraksesta on paljon
silminnakijalausuntoja, jopa valokuvatodisteita.
Jos minä näen sulaa metallia joko livenä tai valokuvasta, niin en minä siitä todellakaan pysty sanomaan muuta kuin, että se näyttää sulalta metallilta.
- Raunioiden lampotilat olivat pitkaan kasittamattoman korkeita, ottaen huomioon NIST:n teoriomat lammon lahteet.
Mitattiinko niitä lämpötiloja? (pahoittelen, kun en ole niin hyvin perehtynyt aiheeseen).
Mina ostan sen teorian josta on oikeasti nayttoa. Minun on ainakin mahdotonta pistaa jotain villia, todistamatonta teoriaa kaiken tuon nayton edelle.
Minulle taas kelpaa, koska se on looginen ottaen huomioon mm. sen, että ko. nurkassa oli iso läjä lentokonealumiinia, jonka sulamislämpötila on huomattavasti rautaa alempi. Väri on se epämääräinen ja testaamaton asia, mutta koska seassa oli varmasti paljon epäpuhtauksia niin se on minusta mahdollinen. Testaamisen mielekkyydestä onkin jo väännetty. Minusta kokeiden järjestäminen on perusteltua, joskaan en usko, että järjellisessä mittakaavassa olevilla testeillä saadaan vahvistettua tai kumottua yhtään mitään, koska sulan seoksen koostumukselle on aivan liikaa vaihtoehtoja. Näkemyksiä siitä, mikä on villiä, on monia. Minusta taas tuo rakennuksen keskeltä valuva sula puhdas rauta on aika jännä juttu.