Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

World Cup 2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barnes, 03.10.2016 klo 15.54.

 1. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tätähän ei voi tietää, mutta kyllä mielestäni tämä viesti aika selvää kieltä on:

  Lainaus:
  Tummennus on Kimmo Stasin omaa käsialaa.
   
 2. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tähän ketjuun on näköjään eksynyt nyt jostain syystä lauma övertid.se-foorumin innokkaimpia Tre Kronor-onanoijia.

  Jätän tämän omalta osaltani siis tähän. Palaan mahdollisesti kun tänne taas kirjoittaa jotain muita kuin sinisestä ja keltaisesta sokaistuneita kirjoittajia.

  Heijssan, balleralleraa! :D
   
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tarkasti tavasin juuri tuota viestiä ja panin merkille, että ne 3-4 pelaajaa mainitaan eri kappaleessa kuin sanat "tällä hetkellä". Siksi ajattelin, että ehkä kaveri ei ole niin sekaisin kuin uskotte hänen olevan.

  Jaaha. Stasin viimeisin viesti kyllä osoittaa, että turhaan yritin löytää hänen ajatuksenkulustaan jotain tolkkua.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Valitettavasti vastauksesi tuli hieman myöhässä, sillä pari minuuttia aiemmin tullut Kimmo Stasin vastine kertoo, että kyllä hän vain onkin sekaisin.

  Itsensä ajettuaan nurkkaan päättää vähin äänin poistua paikalta. Turha pyyhkiä, kun kakka on jo housussa.

  Siis kyllähän Miikka Salomäki on parempi jääkiekkoilija kuin Nikta Kucherov. Jos muuta väittää, on Venäjä-propagandan sokaisema punasinivalkofanipoika.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Heh, lueskelin ketjua jonkun verran ja tuli ihan sama asia mieleen. Jos nyt tuon Puljujärvi - Swedut keskustelun jätän huomioimatta niin ylivoimainen tähtikohta ketjussa on lainaamani teksti Haulasta.

  Lainaus:
  Minusta kun koko lennossa oleva joukkue on kasattu "ylijäämätavarasta". Eli onko niin että ainoastaan suomalainen ylijäämämies liitää mukana muiden ylijäämämiesten lennättämässä joukkueessa?

  Muuten toistan saman kuin aiemmin, kisoihin on yli kaksi kautta aikaa ja on täysin mahdotonta sanoa kuka on silloin milläkin tasolla. Kuka olisi alkanut viime kesänä väittää, että Brent Seabrook löytyy kaudella kertaakaan healthy scratchista. Voi tietystikin arvioida joukkuetta, mutta ihan mitätöntä vertailla kuka on kahden vuoden päästä minkäkin tasoinen kun puhutaan a) nuorista kehittyvistä pelaajista ja b)vanhemmista uran loppupuolella olevista pelaajista. Sitten siellä on muutamia nuorehkojakin pelaajia joiden taso tuskin ainakana romahtaa, Mikke, Barkov, Rantanen, Armia, Laine jne.
   
 6. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Mielestäni tunnen Haulan aika hyvin. Tullut nähtyä häneltä paljon otteluita tässä vuosien varrella. Sekä silloin kun on ollut lennossa, silloin kun on ollut slumpissa ja normaaleina aikoina.

  Luulisin, että aika moni Vegasin pelaaja palaa viimeistään ensi kaudella todellisuuteen. Silloin kun joukkue ylisuorittaa kollektiivisesti, ylisuorittavat tyypillisesti pelaajat myös yksilöllisesti. Toki Haula ollut sillä tavalla myös onnekas, ettei olisi noin hyviä ketjukavereita saanut missään muualla (eihän Neal todellisuudessa mikään ylijäämä ollut) ja harvan joukkueen pelitapa istuu hänelle noin hyvin kuin Vegasin pelitapa. Esimerkiksi Suomen maajoukkueen pelitapa ei istu pelaajana varsin yksioikoiselle ja yksirytmiselle Haulalle kovinkaan hyvin.

  Olen samaa mieltä, että tämä väittely kahden vuoden päästä käytävistä kisoista pelipaikkakohtaisesti on varsin väsynyttä. Huomautan myös, etten aloittanut sitä. Postasin vain oman hahmotelmani joukkueesta tänne (eikä se ollut edes veikkaus, vaan hahmotelma siitä, minkä tyyppinen joukkue silloin saataisiin kasaan) ja joku ei voinut ymmärtää miten laitoin Filppulan nelossentteriksi ennen Haulaa. Sitäpä olen yrittänyt täällä perustella. Ja olen todennut senkin, että toki Filppula voi tässä välissä heikentyä niin paljon, ettei tällaista valintatilannetta edes tule. Mutta en ehkä usko siihen kuitenkaan.

  Ja tosiaan, harvaa suomalaispelaajaa olen vuosien varrella änärissä nähnyt yhtä paljon kuin Haulaa. Minnesotaa olen seurannut suht tarkasti jo vuosien ajan lähinnä Granlundin takia ja nyt myös Vegasia ollut ihan kiinnostavaa katsella. Siihen vielä päälle miehen kaikki maajoukkuepelit, niin alkaa siinä jo perusjannua enemmän olla otantaa.

  Minusta moni takertuu liikaa Haulan Filppulaa parempaan pistepotentiaaliin. Minusta se on nelossentterille sivuseikka. Paljon tärkeämpää on kokonaisvaltainen ymmärrys pelistä ja suoritusvarmuus. Siinä Filppula on ainakin vielä selvästi edellä enkä lainkaan ihmettelisi, vaikka tilanne olisi tämä myös reilun kahden vuoden päästä.

  Jos taas pohdittaisiin kolmossentteriyttä näiden kahden välillä, täytyisi tuo Haulan pistepotentiaali ottaa tarkemmin framille. Silloin valinta on kiinni täysin siitä, millaisen roolin silloinen valmentaja miettii antavansa kolmosketjulle.

  Moni kokoaa näitä joukkueita liikaa liigapörssityyliin. Minusta Suomen maajoukkueessa on mietittävä aina erityisen tarkasti roolitusta ja pelaajan sopivuutta Suomen hieman poikkeavaan pelitapaan. Monilla palstaveljillä on varsinkin pelitavoista varsin alkeellinen ymmärrys, jolloin tämä ulottuvuus ei tunnu aukeavan. Samoista asioista saa vääntää vuodesta toiseen. Ihmetellään, miksi Pyörälä, Kukkonen tai se ja se on joukkueessa, vaikka ei ole tehnyt pisteitä seurajoukkueessaan jne.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Siis ei kai kukaan voi olla noin kujalla? Kunhan toteaa tosiasian niin syytetään Ruotsin maajoukkueen kannattamisesta. Seuraavaksi varmaan lausahdukset "Connor McDavid on parempi kuin Barkov" tai "Claude Giroux on parempi kuin Valtteri Filppula" ovat maanpetturuuteen rinnastettavia lausuntoja. Ei vain ole eyetestiä tai tilastoja jotka osoittaisivat Puljujärven olevan parempi kuin Rakell, Landeskog, Bäckström, Zetterberg, Forsberg, Hörnqvist, William Karlsson, Nyquist jne. jne.
   
 8. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Palaanpa sen verran vielä kuitenkin Ralphin (oletko muuten ruotsalainen?) ja muutaman muun "kiusaksi" pienellä tilastostatistiikalla (josta voi toki saivarrella mielin määrin), joka kertoo että juuri tällä hetkellä, tätä kirjoittaessa, suomalaisia löytyy NHL:n top 50 maalipörssistä viisi kappaletta versus kolme ruotsalaista ja top 50 pistepörssissä suomalaisia on neljä kun taas ruotsalaisia vain kaksi kappaletta.

  Mutta mitäpä noista tilastoista, koska mantra kertoo, että "ruotsalaisilta löytyy enemmän leveyttä" ja "ruotsalaiset nyt vaan on niin ihquja että ne vaan on" jne. jne. vai mitenkä?

  Siinä toki olen kyllä samaa mieltä (ja joka käy varmaan ilmi tarkkasilmäisimmille myös aiemmista viesteistäni), että ruotsalaisilta löytyy kyllä tällä hetkellä vielä toistaiseksi suomalaisia enemmän sitä "leveyttä", mutta tämän hetken terävin kärki ei heillä ole yhtä hyvä kuin Suomella. Ja myös tämän hetken trendi näyttää vain menevän enemmän sinne suuntaan. Toki ennustukset on ennustuksia ja kelkka saattaa vielä kääntyäkin, mutta se jää nähtäväksi sitten kuinka käy.

  Eli kronorin leveys löytyy sieltä keskikastista, mutta sillä ei ole mitään merkitystä siinä vaiheessa kun aletaan kokoamaan yhtä joukkuetta maajoukkueturnauksiin, koska sinne mahtuu vain pieni ja rajallinen määrä ukkoja ja silloin vain sillä terävimmällä kärjellä on merkitystä. Toki jos tulee massaloukkaantumisia niin silloin tilanne on eri. Eli tällä hetkellä ja satavarmasti kahden vuoden päästä on Suomella paperilla vahvempi joukkue best on best-turnaukseen kuin Ruotsilla.

  Ja sanon vielä Ralphille ja muille innokkaimmille varoituksen sanana sen, että mikäli tähän ketjuun tai muuallekaan tulee enää yhtään henkilökohtaista vittuiluviestiä, lähtee niistä modeille välittömästi ilmoitus häiriköinnistä ja ketjun tahallisesta roskaamisesta. Pysykää asiassa ja kritisoikaa tekstiäni, siihen ei kuulu huomautukset suosikkijoukkueestani tai mistään muistakaan henkilökohtaisista ominaisuuksistani tai henkisestä tilastani.Tai jos et(te) siihen pysty, jättäkää viesti kirjoittamatta ja purkaa hammasta ja hakatkaa kotona vaikka nyrkkeilysäkkiä sen aikaa että pääsee pahimmat höyryt ulos.
   
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eli tästä syystä väität, että Ruotsilla on vain korkeintaan 3-4 Puljujärveä parempaa hyökkääjää? Vieläkin odotellaan, että ketkä nämä 3-4 on Suomi-Ruotsi-vertailua ilman Suomivärilaseja tutkailevan Kimmon Stasin mielestä.

  Sinänsä hauska tilastopominta tuo top-50, kun katsotaan tuon lukeman molemmin puolin nimiä, pisteitä ja piste per peli -tahteja.

  46. Patrik Laine, 40 pistettä, 0,78 pistettä per peli
  48. Teuvo Teräväinen, 40 pistettä, 0,80 pistettä per peli
  52. Gabriel Landeskog, 38 pistettä, 0,84 pistettä per peli
  54. Rickard Rakell, 38 pistettä, 0,83 pistettä per peli
  (Filip Forsbergia en viitsi tarkemmin mainita)

  Laine ja Teräväinen tosiaan ovat pistepörssin 50 parhaan joukossa, mutta Landeskog ja Rakell ei, joten ihan perusteltua väittää Puljujärveä Ruotsin top-5-hyökkääjäksi (jos edustaisi Ruotsia) sekä Suomella olevan kovemman kärjen.

  Toki tosiaan Puljujärvi ei juuri nyt mahtuisi Suomen joukkueeseen, mutta Ruotsilla olisi kakkosketjun mies, joten kertoohan tuo tasoerosta.

  Lainaus:
  Et maininnut esimerkiksi puolustajia mitenkään. Toki aiemmin väitit, että Ruotsilla on parempi puolustus "vain parin kärkipakin osalta". Kiva olisi tietää, millaisen suomalaisvastineen antaisit kuusikolle Karlsson, Klingberg, Ekman-Larsson, Hedman, Ekholm ja Strålman.

  Lainaus:
  En. Kommenteistasi päätellen on ihan turha kysyä, että oletko suomalainen tai seuraatko NHL:ää. Olet antanut jo vastauksen rivien välissä.
   
 10. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Eipäs nyt vääristellä. Ihmettelyni koski yleisesti Filppulan asettamista Haulan edelle niin monessa hahmotelmassa. Viestini ei kohdistunut sinun viestiisi, enkä missään vaiheessa ymmärtääkseni viestittänyt, ettenkö "voisi ymmärtää" vaikkapa nyt teikäläisen mielipidettä.

  Itse käsiteltävästä asiasta olen edelleen eri mieltä kanssasi. Oman mielipiteeni kuitenkin perustelin aiemmin sen verran kattavasti, etten viitsi nyt alkaa kertaamaan kaikkea uudestaan. Siltä varalta kuitenkin, että viittasit minuun tuolla "takertumisella Haulan pistepotentiaaliin", niin muistaakseni nimenomaan tähdensin tämän pistepotentiaalin olevan vain plussa kaiken muun päälle.

  Nimimerkistä @Kimmo Stasi taas tulee mieleen jonkinlainen käänteinen versio VilleLeinosta tai Defensefirstistä.
   
 11. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  No en kyllä löydä tilastoista merkittävää eroa Suomen hyväksi, joskin Suomi on jääkiekkotuotannon lamavuosista ottanut hienon kirin Ruotsiin verrattuna. Mutta jos esimerkiksi otetaan pistekeskiarvojen vertailu maiden välille ja otetaan otoskooksi kaksi ketjullista hyökääjiä, menee tällöin peli Suomen ja Ruotsin osalta tasan, 3-3. Tällä faktalla on kuitenkin hyvin vähän tekemistä sen kanssa, että olisiko Pulju top-6 hyökkääjä Ruotsin joukkueessa tällä hetkellä. Minun on vaikea nähdä, että pistekeskiarvoltaan ruotsalaisten hyökkääjien tilastoissa sijalle 26 asettuva Puljujärvi, olisi Ruotsissa top-6 hyökkääjä. Toki tilastot ovat vain tilastoja, ja tämä vain yksi osa tilastoista. Näitähän voi pyöritellä hamaan tappiin saakka.
   
 12. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  No joo, lähinnä semantiikasta kyse. Ei se minusta tässä nyt ollut oleellista, kohdistitko viestisi vain minulle vai myös joillekin muille. Sinänsä korjauksesi on ihan aiheellinen, joskin aika pikkuasioihin takertuva.

  Haula-Filppula-vääntö lienee tältä erää loppuunkäsitelty. Antaa ajan näyttää.
   
 13. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Muistakaas nyt, että 2020 world cupiin on vielä aikaa kaksi täyttä kautta. Siinä ajassa Koivu on jo heittänyt hokkarit naulaan, Puljujärvi Euroopassa ja Lehkonen lyönyt itsensä läpi NHL:ssä. No mene ja tiedä, en tiedä, mutta näitä hahmotelkia on hauska rakentaa, kunhan pitää kielen poskessa. Kukkosen Lassen laittaisin mennen tullen Nutivaaran tilalle seitsemänneksi pakiksi. Itse palaan aiheeseen aikaisintaan 2020 alkuvuodesta ja naureskelen teidän joukkuehahmotelmille.
   
 14. Rene Saari Jäsen

  Rantanen - Laine - Filppula
  Teräväinen - Aho - Pulju
  Koivu - Granlund - Granlund
  Barkov - Armia - Lehkonen
  Haula / Kapanen

  Määttä Vatanen
  Lindell Risto
  Nutivaara Heiskanen / Honka

  Rask
  Saros
  Raanta

  Ei oma fantasia, vaan veikkaus. Koska itse en osaa oikein World Cupin arvoa hahmottaa, olisi mielestäni oleellista muös hahmotella toimivia tutkapareja / ketjukoostumuksia vuoden 2022 olympialaisia varten.

  Koivua ei kukaan tiputa 2020 joukkueesta, ainoastaan mies itse. Ja koska oletan että on mukana, olisi mielenkiintoista nähdä Suomen sedinit samassa ketjussa.

  Sentterit boldattu.

  Uskon myös, että Pulju on joukkueessa mukana.
   
 15. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Jotenkin ei sytytä tämä ketju siksi että eikö se nyt ole lähes varmaa ettei kyseistä turnausta tulla järjestämään? Näin olen useasta lähteestä lukenut ja syynä tietysti tuo umpeutuva cba. Tynkäkausi saattaa olla muutenkin taas edessä.

  Toisaalta voihan sitä fantasiarostereita kehitellä silti.
  Tuohon Suomen ja Ruotsin joukkueiden vertailuun voi vaan todeta, että hyökkäyksessä Suomi on tosiaan tullut viim vuosina rinnalle - joskin syvyyttä hurreilla huomattavasti enemmän kuten täälläkin joku mainitsi. Puolustus sen sijaan on Ruotsilla nyt ja lähitulevaisuudessakin mielestäni maailman paras. Eli kyllä, laadukkaampi kuin Kanadalla. Toki itse luulen, että koko keskustelun avaus oli trolli.
   
 16. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jos Saksa olympiamitalin, tai jopa finaalipaikan saa, joutunee NHL laittamaan mietintämyssyn päähän osanottajamaiden suhteen?
   
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Ihan tulevaa World Cupia ajatellen, sattuuko kukaan muistamaan miksi Timonen, Selänne ja Numminen haalittiinkaan Marjamäen taustatiimiin 2016? Mikä oli panoksensa? Luulis että oli perusteellisesti suunniteltu kuvio ja jälkianalyysit on niin viimesen päälle.
   
 18. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tuskin NHL-kihoja kiinnostaa mikään urheilullisuus vaan oman World Cup All Stars -höntsätapahtumansa myynti sikäläisille markkinoille, ja sehän onnistuu parhaiten tuomalla ties mitä sekajoukkueita kehiin.
   
 19. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Ja tämän todistaa viime World Cupin puolityhjät katsomot?
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Luuletko NHL-isoherrojen ottavan tuosta opikseen? Eivät nuo välitä Pohjois-Amerikan ulkopuolisesta maailmasta kovastikaan tai mieti sitä, että vaikka Saksan ja Slovakian ottaminen World Cupiin tekisi siitä maajoukkueturnauksen eikä mitään NHL-promootiohöntsäturnausta. Eivätkä nuo myöskään välitä kansainvälisestä jääkiekkoilusta ja siitä, että mikään "Team Europe" ei kiinnosta yhtään ketään, koska ei ole mitään Team Europaa vaan Euroopassa on itsenäisiä kansallisvaltioita joiden asukkaita kiinnostaa oman maan joukkueen edesottamukset, ei mikään yhtenäisjoukkue jollaisia on nähty lähinnä NHL:n All Stars -otteluissa (josta konsepti varmaan otettiinkin).

  Ajattelutapa ja kulttuuri on liian erilainen. Sama pätee NHL:ään, jossa repäistään tyhjästä joukkueita ilman mitään taustaa tai historiaa (Golden Knights) ja kansa hurraa, koska muovinen tulokasjoukkue sattuu menestymään. Tai joukkueita siirretään rahan perässä maasta ja kaupungista toimeen. Ei toimisi Euroopassa. Ei täällä voisi vaikkapa siirtää Kärppiä Oulusta Hankoon ja nimetä se uudestaan Hangon Kekseiksi. Eikä täällä voisi aivan tyhjästä polkaista muovisia seuroja ylemmille sarjatasoille Espoota lukuun ottamatta.

  Tai mistä sen tietää, vaikka jollain SM-liigapomolla olisi jo mielessään PowerPoint-esitys, jossa luotaisiin nollilta uusi joukkue, vaikkapa Kerava Golden Showers, ja annettaisiin sille liigapaikka. Ensimmäiseksi palkattaisiin somevastaavat, sitten markkinointipäällikkö, sen jälkeen joku miettisi pelaajia jotka haalittaisiin jostain mistä sattuisi. Sen jälkeen kansa hurraamaan, vannomaan ikuista faniutta "Kultseille" ja ottamaan tatuointeja joukkueen logosta.
   
 21. Sherminator Jäsen

  NHL-kihojen aivoitukset tosiaan itseänikin pelottavat. Toivon, että edes joskus joku turnaus voitaisiin järjestää urheilullisuuden ehdoilla. NHL:ää ei pidä apinoida Euroopassa, mutta jonkin verran nöyriä on syytä olla. Nahilassa on kuitenkin ne parhaat pelaajat jotka maajoukkueisiin halutaan.

  Karsinnat World Cupiin olisivat tosiaankin paras ratkaisu. Saksa, Sveitsi ja Slovakia varmaankin kovimmat kilpailijat kahdesta viimeisestä paikasta. Tanskalla olisi myös ihan ok nippu ja olisi mielenkiintoista nähdä sekin porukka koossa. Jos WC järjestetään ja siellä pelaavat pelkästään oikeat maajoukkueet, olen tyytyväinen.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo, nythän on taas ihan arpapeliä pelataanko vai ei 2020. Ja jos pelataan niin pelataanko syksyllä vai talvella jne. Mutta kyllä minä väittäisin jostain lukeneeni, että seuraava World Cup pelataan nimenomaan maiden kesken ja kaksi maata tulisi mukaan juurikin karsinnan kautta. EI ole sitä juttua linkittää kun en muista mistä luin.
  Mutta tästä tapahtumasta on jo niin paljon juupas eipäs eiku -tekstejä että ei tuosta ota tolkkua kun ei sitä tolkkua taida ollakaan.

  Puolityhjistä katsomoista ei nyt kannata juuri riemuita kun katseli paljonko oli tungosta olympiapelejä katsomaan. Mutta tehdäpä niin tai näin niin aina se on jollekin väärinpäin.
   
 23. Sherminator Jäsen

  Lainaus:

  Samassa veneessä ollaan, minäkin muistan tuen lukeneeni, mutta tässä alkaa itselläkin vähän hämärtyä se missä keskustelu nyt velloo. Viimeistään vuoden päästä (toivottavasti) voidaan olla jo viisaampia tämän kanssa.

  Kyllähän tuolla on big sixin ulkopuoleltakin hyvin maita joilla alkaa olla useampi änäriäijä, mutta esimerkiksi Sveitsin tai Slovakian tähtien vähyys lienee yksi syistä, miksi 2016 NHL päätyi näihin sekasikiöjengeihin. Tämä toki pelkkää spekulaatiota, sillä mistäs noiden ajatuksia pystyy tietämään.
   
 24. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tämä ei pidä paikkaansa. Ruotsia vastaan pelatussa välierässäkin Euroopalla oli katsomossa ainakin kymmeniä kannustajia. Takanani yksi arviolta noin kymmenvuotias tyttö karjui "Europe, Europe, Europe" niin kovaa että rupesi melkein korvia särkemään.
   
 25. SuperKakke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja New York Rangers
  Lainaus:
  Ei pidä ei. Minä ja 4 muuta suomalaista kisaturistia katsoi peliä paikanpäällä tuolloin asenteella "toivottavasti Ruotsi häviää eli ollaan Euroopan puolella"
  Meillä särki lähinnä pää.