Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

World Cup 2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barnes, 03.10.2016 klo 15.54.

 1. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  Onhan tuossa turnauksessa se ongelma että vaikka pelaajat ovat nimimiehiä, niin ovat kuitenkin vielä kaukana siitä vireestä mitä ovat keväällä. Tämä taas vaikuttaa otteluiden tasoon ja sitämyöten mielenkiintoon.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ja siitä huolimatta finaaliliput olisivat olleet paljon kalliimpia, jos Kanadan vastustaja olisi ollut Ruotsi. Lippujen hinnat romahtivat, kun Eurooppa pudotti Ruotsin.
   
 3. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  En ymmärrä, miten Bettman kuvittelee, että kyseessä olisi huipputasoinen parhaat-vastaan-parhaat-turnaus, jos kisat ovat aivan näytösotteluhenkisiä, sisältävät keinotekoisia kokoelmajoukkueita, pelaajat ovat kesäterässä eikä joukkueille anneta edes aikaa harjoitella. Perinteisten maajoukkueiden palauttaminen seuraavaan turnaukseen korjaa vain osan näistä ongelmista.
   
 4. adolf Jäsen

  Tällä hetkellä jos koottaisiin best-on-best joukkue:

  Laine - Barkov - Rantanen
  Mi. Granlund - Koivu - Donskoi
  Teräväinen - Filppula - Aho
  Komarov - Haula - Salomäki

  Ristolainen - Määttä
  Lindell - Honka
  Nutivaara - Vatanen

  Ja tilanteen voi odottaa vain paranevan mitä lähemmäksi vuotta 2020 mennään. Nyt vain lisää pitkää puuta uuniin. Varsinkin puolustus tarvitsee reippaasti kokemusta kovista peleistä ja vuosirenkaita sekä leveyttäkin lisää. Hyökkäys näyttää jo nyt hyvältä.
   
 5. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Ite melkei just nyt vaihtasin Haulan ja Filppulan paikkoi, Haulal pisteitki enemmä.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Sentterit ovat vähän epäilyttäviä Barkovin jälkeen. Koivusta ei osaa sanoa miten ikääntyy ja Filppulaan pätee sama homma. Haula on vähän semmoinen hyvä 3. ketjun sentteri, mutta ei ylemmäksi. Saa nyt nähdä tuleeko nuorisosta mitään uusia kärkisenttereitä. Saa nähdä.
   
 7. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Lainaus:
  Hassua pyörittelin näitä juuri pari päivää sitten että miltä tämän hetken parhaat mukana-maajoukkue näyttäisi. Lähes tismalleen samat ketjut löisin kasaan. Armia taisi olla Salomäen tilalla.
   
 8. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Aho - Barkov - Laine
  Granlund - Koivu - Rantanen
  Donskoi - Filppula - Teräväinen
  Komarov - Haula - Armia
  Salomäki

  Ristolainen - Määttä
  Lindell - Nutivaara
  Vatanen - Honka
  Heiskanen

  Rinne
  Rask
  Raanta

  Sieltä, kun vielä Tolvanen, Borgström, Kuokkanen, Puljujärvi etc. lyö kunnolla läpi niin ei hädän päivää. Kenestä uusi Rinne? Saros, Kaskisuo vai Larmi tai kenties joku ryhmästä Vehviläinen, Kähkönen, Laurikainen, Tirronen?
   
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Olipas outoja nimiä, kenestä edes odottaa mitään uusia Rinteitä. Hassua lukea lista jossa on Rasmus Tirrosta, Emil Larmia, Eetu Laurikaista ja Veini Vehviläistä, kun sellaisia nimiä kuin Ukko-Pekka Luukkonen, Lassi Lehtinen, Ville Husso tai Joonas Korpisalo ole noteerattu pätkääkään. Uusi Rinne tulee kuitenkin Kaapo Kähkösestä, olen ollut tätä mieltä jo aika helvetin kauan, enkä kantaani vaihda.
   
 10. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  No enpä nyt kaikkia nuoria (poislukien Tirronen) maalivahteja alkanut luettelemaan ja voihan se uusi Rinne olla tulevaisuudessa kuka vain.

  Itsellä jotenki vahva luotto Larmi, Luukkonen, Saros akselilla. Eiköhän sieltä joku helmi nouse.
   
 11. Matsku Jäsen

  Lainaus:
  Tirronen, 27-vuotias TPS:n kakkosveskari, on aika jännä valinta vuoden 2020 World Cupiin. No tietysti paljon kerkeää tapahtua kolmessa vuodessa.
   
 12. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Lainaus:
  Artturi Lehkosen kyllä voisi tuonne jonnekin tunkea. Ehkä tuon majussa lopettaneen (?) Komarovin tilalle.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tässä pelataan vielä kaksi täyttä kautta ennen noita kisoja ja siihen mahtunee vielä monenlaista positiivista yllättäjää, joista ensimmäiset mieleen tulevat nimet ovat Juolevi ja Tolvanen. Puljujärveäkään en uskaltaisi laskea ainakaan varmasti ulos, oikeastaan laskisin aika varmaksi joukkueeseen. Uskon että se lahjakkuus sielä pelaamisen kautta pulpahtaa kukkaan parin sesongin aikana.

  Muita NHL miehiä jotka voivat saavuttaa hyvän tason tuohon mennessä näkisin olevan ainakin Pakarinen, Lehkonen, Haapala ja Makke Granlund. Hieman ihmettelen miksi Hartikainen on edelleen KHL:ssä, ja jopa miettinyt olisiko tämä mahdollisuus Olympialaisiin ollut yksi syy. Uskon, että siirtyy NHL:ää vielä pelaamaan ihan lähitulevaisuudessa, vaikka ensi kaudesta onkin sopimus Ufaan. P-Amerikan muissa sarjoissa pelaa miehiä jotka voivat parissa kaudessa pulpahtaa pinnalle, mutta en ala niitä arpomaan.

  Koivu ja Filppula ovat 2020 jo 36 ja 35 vuotiaat ja pelitason säilyminen ei ole täysin varmaa, mutta lähtökohtaisesti pitäisi olla tuon joukkueen pelaajia.

  2020 tulee jokatapauksessa olemaan siitä vähän poikkeuksellinen tilanne, että joukkueesta tulee jäämään sellaisia pelaajia ulos jotka monena vuotena olisi mahdutettu tälläiseen turnaukseen kiljuen mukaan. Vaikkakin kyllä Suomella on viime WC lukuunottamatta aina lähihistoriassa ollut best to best turnauksissa kova joukkue ja siitä kielii myös niissä menestyminen.

  Itse löin targetiksi olla tätä turnausta paikalla vahtimassa. Aika näyttää riittääkö siihen paukut mutta matkakaverin kanssa reissukassan kokoaminen alkoi eilen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017 klo 13.32
 14. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jos nyt et ymmärtänyt niin ei kukaan varmaan ole Tirrosta valitsemassa minnekään World Cup joukkueeseen. Yhtenä nimenä vain nousi esille ja voi hyvinkin olla seuraava myöhäis herääjä. Käsittääkseni hyvin pelannut ja nyt nousussa. Itse annan kyllä alle prosentin mahdollisuuden sille, että ikinä tulee pelaamaan NHL:ssä tai nousee huipputasolle.

  Lehkonen on tuossa minun FANTASIA rosterissa sijalla 14 ja saattaa olla, että Tolvanen tulee vielä oikealta ohi. Komarov mahtuu vielä monta vuotta mun FANTASIA rosteriin.
   
 15. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  Tämän hetken mutuiluna pitäisin Ahon ja Teräväisen samassa ketjussa. Eniten huolissaan olen Barkovin ketjusta, koska Barkov ei maaotteluissa oo jostain syystä vielä lyönut itseään kunnolla läpi. Isoja maita vastaan ollut suht näkymätön. Johtuuko sitten pelisysteemistä, peluutuksesta vai ketjukavereista. Toisaalta onhan hänellä vielä aikaa lyödä itsensä läpi.
   
 16. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Komarovin tilanne on tosiaan epäselvä eritoten NordicBet-diilin takia. Maajoukkue kun on Veikkauksen yhteistyökumppani, niin siihen kuvioon ei NordicBet sovi.
   
 17. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Jyrkkä ei tämmöselle turnaukselle. Jos änäripellet ei halua leikkiä muiden kanssa niin sitten muiden ei tule leikkiä änäripellejen kanssa.
  Voiko muovisempaa turnausta olla? Skodacupillakin on sentään perinteitä lähes sadan vuoden taakse.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Veikkaan, ettei NHL:ää haittaisi yhtään, vaikka KHL-pellet jäisivät pois.
   
 19. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Hei, hei, hei. World Cup syntyi Kanada-Cupin pohjalle, eli perinteitä riittää. 1987 Kanada-Cup oli itsensä Tihonovin mukaan täydellistä jääkiekkoa.
   
 20. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Keskustelu eri turnauksien paremmuudesta johtuu pelkistäen tasapuolisuuden vaatimuksesta. Joko a) kaikki parhaat ovat mukana tai b) yksikään parhaista ei ole mukana. Ensimmäinen toteutuu World Cupissa, jälkimmäinen taas pääosin tulevissa olympiakisoissa. Tottakai on niin, että paras mahdollinen turnaus on olympiakisat parhaine NHL-pelaajineen. Tämä ei valitettavasti toteudu ensi vuonna. Vielä parempaa olisi se, että olympiakisat pelattaisiin järkevällä formaatilla.
  Toiseksi paras turnaus on WC, vaikka NHL teki viimeksi parhaansa sabotoidakseen turnausta typerillä yhdistelmäjoukkueillaan. Siellä ei vain kunnioiteta maajoukkueita, vaan raha määrää aivan kaiken.
  Skoda-Cup on väliinputoaja. Siellä eivät koskaan pelaa kaikki parhaat pelaajat (vaikka huomioitaisiin NHL-työsulutkin). Joukkueiden muodostaminen on täysin kiinni pelaajien haluista ja seurojen tilanteista play offseissa. Tämän vuoksi maajoukkueiden tasonmittaus on parhaiden osalta täysin mahdotonta. Skoda Cup on todellinen MM-turnaus vain top 8 ulkopuolisille joukkueille ja sillä on oma merkittävä viihdearvonsa kiekkoilun kevätkarnevaaleina meille eurooppalaisille. On tietenkin hauskaa keskustella joka kevät miksi se-ja-se ei tule ja se-ja-se tulee pelaamaan MM-kisoihin.
  Jostain kumman syystä tätä keskustelua ei tarvitse käydä niiden onnellisten, joiden maat pelaavat futiksen MM-kisoissa, kansainvälisemmin sanottuna World Cupissa.
   
 21. PPK Jäsen

  Lainaus:
  Jääkiekossa ei edelleenkään ole mitään järkevää kansainvälistä turnausta. Lähimmäksi pääsee vuosien 1998-2014 olympiakisojen kiekkoturnaus, mutta sekin oli sellainen pikaturnaus, johon joukkueet kokoontuivat tyylin pari päivää ennen ensimmäistä ottelua. Jos vertaa vaikkapa jalkapallon MM/EM turnauksiin, tai jopa jääkiekon MM-kisoihin ovat joukkueet kasassa monta viikkoa ennen turnausta, harjoittelevat yhdessä, pelaavat harjoitusotteluita jne. Jääkiekon WC, taas on kutsukilpailutyylinen markkinointitapahtuma, jossa on mukana outoja koontijoukkueita, eikä turnauksella edes ole mitään järkevää jatkumoa. Kanada Cup pelattiin edes jollain tavalla säännöllisin välein mutta vuoden 1996 jälkeen on WC ollut tuuliajolla. MM-kisat taas eivät mittaa oikeastaan mitään. Parhaat pelaajat ovat yleensä poissa kisoista ja lähes kaikkia maajoukkueita vaivaa nykyään lähes krooninen kieltäytymissuma. Jos sopimus on katkolla, on aina jotain pikkuvaivaa, väsymystä yms vastaavaa, joka estää kisoihin osallistumisen.

  Paras tapa ratkaista ongelma olisi pelata jääkiekon olympiaturnaus kesäolympialaisten yhteydessä, kuten alunperin vuonna 1920 tehtiin. Silloin kisat jouduttiin pelaamaan jo huhtikuussa, ennen varsinaisia kisoja, mutta nykyäänhän sille ei olisi enää mitään tarvetta kun pelit joka tapauksessa pelataan hallissa. Silloin jäisi sopivasti aikaa kauden päättymisen jälkeen valmistautua heinä-elokuussa pelattavaan olympiaturnaukseen. Eihän jääkiekko varsinaisesti ole kesälaji, mutta pelataanhan Stanley Cupin finaalejakin juhannusviikolla ja MM-kisojen finaalikin pelataan nykyään toukokuun loppupuolella, jolloin ainakin Keski-europpassa on jo täysi kesä päällä. Näin voitaisi kuopata MM-kisat, WC ja nykyinen olympiaturnaus.
   
 22. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Jos jääkiekon arvoturnaus pelattaisiin kesäolympialaisten yhteydessä, tavallisemmin elokuussa, tämä nappaisi osalta NHL-pelaajilta aika paljon harjoituskaudesta pois. Suuri osa pelaajista olisi vielä keskenkuntoisia. Ideaa on vaikeaa myydä pelaajille saati katsojille. Kesäolympialaisia järjestetään myös aika eksoottisissa kuumissa paikoissa, joissa ei ole nimeksikään jääkiekkokulttuuria. Tulisiko tapahtumasta silloin jääkiekkoväen juhlat vai pannukakku, on keskeinen kysymys. Idea on tietysti mielenkiintoinen, varsinkin jos NHL pysyisi sopivan kaukana tapahtumasta.
  Ongelmana tässä koko sopassa on se, että on kaksi vahvaa toimijaa, NHL ja IIHF ja kaksi maanosaa, Amerikka ja Eurooppa, joilla on historiallisista syistä perin erilaiset toimintakulttuurit joukkueurheilussa. Jalkapallon pelastaa se, että keskivertojenkki ei ymmärrä siitä mitään, vaikka Obama kovasti lobbasikin Yhdysvaltoja vuoden 2022 World Cupin surkuhupaisassa valintaprosessissa. Jääkiekossa ei oikein millään saada aikaan jotakin jalkapallon MM-kisojen kaltaista hienosti brändättyä yksiselitteisesti parasta arvoturnausta.
  Tuon sinun ideasi kautta voitaisiin kuopata "WC" kokonaan. "MM-kisat" voisivat säilyä nykyisellään, koska IIHF tarvitsee rahaa ja jääkiekkoa pelataan aika monessa maassa, etupäässä sellaisissa, joilla ei ole mitään asiaa kaukaloon parhaita maita vastaan. Ehkä voitaisiin neuvotella diili, jossa MM-kisat pelattaisiin pääsääntöisesti eurooppalaisin pelaajin eli NHL-pelaajien ei tarvitsisi osallistua kisoihin edes periaatteessa. Tällöin NHL-pelaajien pitäisi osallistua vain joka neljäs vuosi olympiakisoihin. Huippupelaajien loukkaantumisvaara vähenisi merkittävästi, NHL ei menettäisi tv-tuloja ja pelaajat saisivat mahdollisuuden testata taitojaan parhaita vastaan joka neljäs vuosi.
  Ikävä kyllä, sopassa on myös kolmas osapuoli, KOK, joka jo periaatteessa ärsyttää NHL:ää, koska se saa taloudellista hyötyä NHL-pelaajien suorituksista. Ehkäpä jääkiekon arvoturnaus voitaisiin pelata ilman KOK:ta ja NHL:ää joka neljäs vuosi elokuun lopulla?
   
 23. Kahvitunti Jäsen

  Kyllä mä ainakin arvostan mm-kisojakin. Ihan sama onko kaikki parhaat mukana vai ei. Ei kaikkia parhaita oo mukana aina muissakaan arvokisoissa. Jos kaikki pelaajat ei pääse kisoihin niin voivoi... Ei kiinnosta pätkääkään, jos Suomi voittaa niin se kiinnostaa.
   
 24. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Höpö höpö turnaus, toivottavasti ei järjestetä, ei mulla muuta tähän.
   
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Kähkösen pitäs päästä pikaisesti pois Raumalta jos siitä meinataan tulevaksi jotain enemmän kuin uusi Klaus Savolainen.... Ensimmäinen steppi voisi olla Raannan jalanjäljissä laadukkaaseen valmennukseen Poriin ja sieltä sitten Änäriin.