Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

World Cup 2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barnes, 03.10.2016 klo 15.54.

 1. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tämä on NHL:n järjestämä turnaus, joten en ymmärrä mikä on ongelma. NHL järjestää oman turnauksen omilla ehdoillaan. Jos KHL ei siitä pidä, voi järjestää vaikkapa Europe Cupin, jossa pelataan vain Euroopassa pelaavilla jääkiekkoilijoilla. Tuskin NHL:ää haittaa, vaikka tuollaisen järjestäisivät ja NHL:stä ei ketään sinne "pääsisi". Eli siinäs KHL toteuttaa eurooppalaista unelmaansa ihan rauhassa.

  Jos ongelmana on TAAS se, että turnaus järjestetään "huonoon aikaan", niin voi mietitä omassa päässään paremman ajankohdan. Jos siis syyskuu on huono, koska KHL on käynnissä. Samalla lokakuusta kesäkuun alkuun on huono, koska NHL on käynnissä. Jäljelle jää aikaväli kesäkuun lopusta elokuun puoleenväliin. Mikä tuolla aikavälillä sitten olisi paras ajankohta kahden viikon turnaukselle? Heinäkuu? Elokuussa kun pelataan harjoitusotteluita ja eurooppalaiset joukkueet valmistautuu uuteen kauteen ja turnaus häirtsisi sitä.

  Eli ei ole olemassa mitään hyvää ajankohtaa pelata jääkiekkoa, joka sopisi sekä NHL:lle että KHL:lle. Joten kun NHL turnauksen järjestää, eivät he mieti KHL:ää.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eli syyskuussa pelattaessa minulle tarjottiin USA- ja Venäjä-pelien lipuistani sataa dollaria mutta finaalilipuista olisi ollut ihan turha pyytää edes viittäkymppiä, koska ketään ei kiinnosta. Mutta jos pelattaisiin tammikuussa, silloin USA ja Venäjä eivät kiinnostaisi selvästi enemmän kuin Eurooppa. Kuulostaa erittäin loogiselta. Kyllä kaverisi varmaan ovat tässä ihan oikeassa.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mitä KHL tuolla ylipäätään tekee? Se on NHL turnaus ja nämä Karjalat yms on sitten KHL:n turnauksia, joissa ei NHL-pelaajia ole. Aika näytää, mutta minusta KHL:n voi ruksata kaikessa yli ja NHL kehittäköön turnausta siten, että se kiinnostaa ja on kovatasoinen. Olen aika pitälti samoilla linjoilla kuin @Tshekki77 mitä tulee yhteen malliin turnausjoukkueista. Vaikkapa Suomi, Tsekki, Slovakia voisivat pelata karsintasarjan Euroopassa NHL-kaukalossa NHL-säännöin ja vain voittaja pelaa Pohjois-Amerikassa (Ruotsin, Venäjän, Kanada, USA:n ja mahdollisten ja esim U24 joukkueiden kanssa). Näin siksi, että tällä varmistettaisiin se, että jokusuomi ei tule pystymetsästä max KHL-tason valmentajalla IIHF-kaukalon pelillä pilaamaan turnausta kun omasta pelistä ei tule NHL-säännöin, -viivoin ja -laatikoin mitään.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  En minä siis minään KHL:n advokaattina täällä kirjoittele, vaan nimenomaan otin esimerkkinä, ettei heidänkään "maailman valloitus" kiekko Euroopassa sujunut heidän toivomallaan tavalla (kun se siis tehtiin ylimielisesti ja ilman konsensusta). Toivon siis, ettei NHL lähde World Cup konseptillaan, yhtä ylimielisesti kansainvälisiä areenoita valtaamaan, vaan että heidän tarkoituksensa (toivottavasti) olisi vaan tuoda lisää, olemassa olevan rinnalle. Jos tarkoituksena on vain tuoda lisää, niin silloinkin suosisin juuri sellaista pohjois-amerikkalaista twistiä tekemiseen, joka sitten selkeästi erottaisi tapahtuman, enemmän eurooppaisia miellyttävästä tekemisestä. Eli että olympialaiset olisi maailman parhaiden maajoukkueiden kiekkoturnaus, perinteisellä mallilla ja World Cup sitten kilpailu, jossa mukana maajoukkueita, mutta siellä sitten mahdollisuus myös kokeilla uusiakin asioita.
   
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä tämä taas johtuu maalaisuudestani mutta minä en ymmärrä, miten Pavel Datsjukin mukanaolo Venäjän joukkueessa laskee turnauksen tasoa ja kiinnostavuutta, vaikka siellä olisi hänen tilallaan voinut olla joku NHL-pelaajakin.
   
 6. Perusjäbä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jaakola vittuun jo!
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Joudun herärättämään sut unesta. Suomi sekä Tshekki nähdään seuraavassa World Cupissa. Yksikään maa tai yhdistelmä joukkue ei tule sivuamaan kumpaakaan.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Voi hyvinkin olla, että noin käy. Mutta en toisaalta yllättyisi, jos kävisi, niinkuin kuvailin. Kyllä jo esim. Slovakian jättäminen tämän vuotisesta turnauksesta vaati sellaista mentaliteettia, josta ei ole kauhean pitkä matka pudottamaan myös Tshekkiä tai Suomea. Varsinkin jos excel taulukot näyttävät sen olevan parempaa bisnestä.
   
 9. Ralph Jäsen

  Onhan Slovakiasta iso ero Tshekkiin tai Suomeen. NHL:ssä pelasi viime kaudella vain 12 slovakialaista, joten eivät saisi edes lähes kokonaan pelaajia NHL:stä kisoihin. Esimerkiksi Tshekillä NHL-pelaajia oli 39 ja Suomella 40, joten ero on suuri. NHL kun tätä ohjaa, niin ei olisi näyttänyt hyvältä, jos Slovakian joukkueesta vain vähän yli puolet olisi NHL-pelaajia ja loput ties mistä Slovakian kotoisesta liigasta. Väliin menee vielä Sveitsikin 14 pelaajalla.
   
 10. adolf Jäsen

  Ei helvetti näitä kaikkia kauttaviiva ja väliviiva joukkueita. Minun mielestäni se on joko maat vastakkain, tai sitten ei ollenkaan. Ei sytytä muuten.
   
 11. 99-v Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Minnesota Wild
  MM-mitalitason joukkueet Sveitsi ja Slovakia pitäisi olla ehdottomasti omina joukkueina, mutta ei yhdistelmäjoukkue pikkumaista muuten mikään huono idea ole, jotta Kopitarit ja Vanekit saadaan turnaukseen mukaan. Sen sijaan on täysin älytöntä että kanadalaisia ja amerikkalaisia on kahdessa eri joukkueessa. Jos väkisin pitäisi luoda monta pohjoisamerikkalaisjoukkuetta ja murtaa Kanadan ylivoima, niin provinssit Ontario, Quebec, Alberta, Br.Kolumbia ym omina joukkueina :D
   
 12. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Ehdottomasti isoa peukkua turnauksen jatkolle, varsinkin kun olympialaisissa änäripelaajat eivät tule enää pelaamaan. Kun KOK ja IIHF eivät halua maksaa matkoja ja pelaajien vakuutuksia, niin minkä helvetin takia NHL maksaisi nuo omasta pussistaan ja päästäisi pelaajat kisoihin, kun KOK saa kaikki tuotot ja NHL ei mitään. Mieluummin järjestetään oma turnaus ja pidetään rahat itsellä. Plussana kisat pelataan oikean kokoisessa kaukalossa, eikä IIHF:n lentokentällä.

  Lainaus:
  Jos et huomannut, niin parhaat ottivat juuri äsken toisistaan mittaa ja Kanada oli paras. Se että lilliputit Sveitsi ja Slovakia puuttuivat ei poista sitä tosiasiaa. Turnaus oli paljon kovatasoisempi kun näiden tilalla oli kaksi vahvaa kokoelmajoukkuetta.

  Ja jos jollekin on ongelma että McDavid ja Gaudreau eivät päässeet edustamaan maitaan, niin tähän on helvetin helppo ratkaisu. Ensi kerralla Kanada ja USA saavat valita alle 24-vuotiaita ja tämä nuorten joukkue koostuu sitten pelaajista jotka jäivät maajoukkueidensa ulkopuolelle.
   
 13. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Huomasin kyllä. Kanada voitti World Cupin ja oli millä tahansa mittarilla World Cupin paras joukkue. Ja kyllä, turnaus oli erittäin kovatasoinen.

  Ei tuossa toisessa kappaleessa mainittu asia mikään varsinainen ongelma ole, mutta mukavampaa (siis omasta mielestäni) se olisi mitellä ihan rehellisesti maajoukkueiden kesken. Nuo kokoelmajoukkueet vaikuttavat minun ja aika monen muun silmissä turnauksen arvoon. Ja siksipä turnaus ei yllä arvostuksessa samalla tasolle Olympialaisten kanssa, joissa on parhaat mukana. Turnaus itsessään on varmasti kovatasoisempi siinä mukana olevien pelaajien osalta. Toisaalta taas World Cupin ajankohta syö sitä tasoa jonkin verran.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eikö mielestäsi ole kohtuuttoman kova isku vuoden 2020 U24-joukkueelle, jos heiltä viedään McDavid, Eichel ja Matthews?

  Entä mitä mieltä olet siitä, että World Cupissa pelasi Suomen kaltainen huumoriporukka, kun sen tilalle olisi varmasti löytynyt kovempikin joukkue? Maaliero 1-9 on aika korutonta kertomaa.
   
 15. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Voisi kait World Cupin pelata kuudellakin maajoukkueella, kuten Kanada-Cupin aikaan tehtiin. Ei tarvitsisi ottaa Sveitsiä tai Slovakiaa mukaan, eikä taata turnauksen tasoa keinotekoisilla yhdistelmäjoukkueilla. Kanada, USA, Ruotsi, Venäjä, Suomi ja Tshekki pystyisivät varmasti järjestämään hienon turnauksen ihan keskenäänkin.
   
 16. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Tämä olisi paras toteutus. Yksi lohko ja kaikki pelaa kaikkia vastaan. Sijat 1-4 jatkopeleihin ja välierät sekä finaalit kerrasta poikki systeemillä.
   
 17. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Entä USA:n kaltainen huumoriporukka? Ei se 5-11 kovin paljon parempi saldo ole.
   
 18. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  World Cup of Hockey in 2020 unlikely if CBA is reopened - Article - TSN
  Lainaus:
  Tästä olikin jo spekulaatiota aiemmin talvella, että tuon Olympialaisiin osallistumiskiistan takia voi pelaajayhdistys purkaa CBA:n tuollon 2020 kun alkais optiovuodet.
   
 19. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Mun mielestä kovatasoisin turnaus saadaan ihan pelaamalla sitä NHL:ää päätyyn asti. Konferenssivälierät ja pelit siitä eteenpäin viimeistään. Miksi siis pelata samojen 30:n joukkueen pelaajilla jollain muilla sekoitetuilla joukkueilla, jotka eivät kuitenkaan ole maajoukkueita?

  Onhan All-Stars -ottelu myös jollain logiikalla kovatasoisin ottelu, siellähän on kaikki parhaista parhaat. Koskaanhan se ei ole sitä ollut, koska ottelu on ollut aina pelkkä show. Mun mielestä se, että kootaan vain 8 joukkuetta, jossa on mahdollisimman paljon NHL-staroja, on vain veruke NHL-joukkueiden seuraamiselle. Jokainen suomalainen, tsekkiläinen, sveitsiläinen, slovakialainen ja saksalainen pelaa varmasti World Cupin mieluummin omalle maalleen, kuin jollekin muulle. Toinen mille pelaavat täysillä, on oma NHL-joukkue. Tää nuorten tähtien joukkue oli ehkä sellainen vähän paremmin toimiva kokeilu, koska suurin osa näistä nuorista eivät olisi kuitenkaan mahtuneet nimekkäisiin Kanadan ja USA:n joukkueisiin.

  8 maata vain mukaan. En ymmärrä miksi niitä ennakkoon heikompia maita pitää niin paljon pelätä. Tuleepahan joka joukkueelle yksi "helpompi" ottelu, joka vain saattaisi parantaa turnauksen tasoa loppua kohden, kun joukkueella on yksi peli alla enemmän välierissä.

  Kaiken kaikkiaan koko tätä jääkiekkoa vaivaa se kylmä totuus, että Kanada on liian hyvä, todellisia haastajia on liian vähän (Ruotsi, Venäjä, USA) ja laji on liian pieni kunnon turnaukselle. Mutta se, että NHL:n rinnalle rakennetaan turnaus, jossa tasoitellaan joukkueiden voimasuhteita jollain kikkailulla, ei tuo siihen mitään lisäarvoa mitä NHL itsessään ei ole. Oman maan pelipaita tuo.
   
 20. adolf Jäsen

  Ja kun kuuden kovan jälkeen jää 2 paikkaa auki josta tällä hetkellä kilpailee Sveitsi, Saksa, Latvia, Slovakia ja Tanska tiukimmin, niin on se todella marginaalinen määrä mitä niitä huippupelaajia jää näistä pienemmistä maista kisojen ulkopuolelle. Käsittääkseni kun sekin oli joku peruste näille kokoelmajoukkueille että saadaan ihan kaikki superstarat Kopitaria myöden mukaan.
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Eikä Venäjäkään itse asiassa ole tainnut voittaa Kanadaa tällä vuosikymmenellä kuin 2010 ja 2011 MM-kisojen puolivälierissä, ja tuo 2010 voittokin sinänsä vähän toisarvoinen koska Kanadan joukkue oli ehkä joku C-/D-miehistö ja Venäjällä parhaat mukana, vastaavasti aiemmin talvella olympialaisissa joukkueiden kohdatessa parhaille pelaajillaan Kanada oli murskaava puolivälierässä voittaen 7-3. Noin muuten Kanada on ollut Venäjääkin vastaan ihan suvereeni tällä vuosikymmenellä.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Toisaalta jos NHL haluaa enemmän pohjois-amerikkalaisia pelaajia ko. kisaan ja ovat valmiita muovisiin ratkaisuihin (niinkuin olemme jo nähneet), niin olisiko siellä sitten munaa kokeilla esim. Kanadan jakamisen kolmeen ja USA kahteen osaan. Eli Kanadasta tulisi Quebecin lisäksi itä ja länsi Kanadan joukkueet ja raja menisi Manitoban ja Saskatchewan välissä. Molemmat joukkueet voisivat periaatteessa pelata Kanadan paidalla ja jos kohtaisivat toisensa, niin toiselle koti ja toiselle vieraspaita käyttöön. Quebecin paita sitten lipun mukaan koko siniseksi, jossa sitten keskellä niiden vaakuna. USA menisi keskeltä katki ja niin ikään itä ja länsi vai kehtaisiko sitä laittaa härskisti pohjoinen ja etelä asetelma tällaisiin peleihin siten, että etelän joukkue pelaisi "kapina" lipun alla? Siinähän olisi sitten viisi joukkuetta pohjois-amerikkalaisia pelaajia. Siihen sitten vielä mukaan vaikka Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tshekki ja maailman kokoelmajoukkue, niin saataisiin kaksi viiden joukkueen alkulohkoa.
   
 23. TweetyLeaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Luin ekan sivun ja en jaksanut pidempää tuota paskanjauhantaa.

  Kisat olisivat parhaat nimenomaan kutsuturnauksena. On sitten maajoukkueita 6,8 tai 10.
  Kunnollinen runkosarja olisi mielestäni se paras vaihtoehto. Siten, että mitkä tahansa joukkueet voivat finaalissa kohdata.
  Kisamaalla ei mitään väliä, kunhan pelataan pienessä kaukalossa NHL säännöillä (ja näin tullaan varmasti tekemään).

  Ei tää o niin vaikeeta hei jätkät.
   
 24. SuperKakke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja New York Rangers
  Lainaus:
  Tähän valtaosin vahva sama. 2004 vuoden turnaus oli mielestäni erittäin onnistunut kun turnaus oli jaettu "ympäri maailman" kun otteluita oli sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Lisäksi turnauksessa oli vain maajoukkueita eikä mitään sekoitus "pelataan yhdessä koska ollaan samanikäisiä jeejee" jengejä.

  Olin itse Torontossa seuraamassa koko viime vuoden turnauksen. Turnauksen epäonnistumisesta kertonee se että sain 1. finaaliin ostettua liput alle 50 dollarilla. Finaalissa pelasi Kanada... Samaan aikaan Toronto Blue Jaysin (baseball) pelit kiinnostivat valtaosaa porukasta huomattavasti enemmän kuin joku World Cup of Hockey.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Jos Kanadaa jotenkin aletaan jakamaan, niin ehdottomasti noiden junioriliigojen rajojen mukaan.

  WHL, OHL, Quebec. Näille löytyy ehkä jopa ihan paikallinen ymmärrys ja hyväksyttävyys, että miksi näin tehtäisiin.