Niin sitä kuvittelisi, minä lähden tuonne kuitenkin lähtökohtaisesti katsomaan maailman parhaita jääkiekkoilijoita ja niiden pelaamaa jääkiekkoa.
Edelleen: tätä tarkoitusta varten pelataan ensi talvena Los Angelesissä all-star-peli. Jari Litmanen, Sami Hyypiä ja George Weah eivät pelanneet koskaan jalkapallon MM-kisoissa, koska he eivät kuuluneet sinne, vaikka mahtavia pelaajia olivatkin. Ihan samalla tavalla Anze Kopitarin ei kuuluisi pelata jääkiekon World Cupissa, jos turnaus halutaan pitää vakavasti otettavana maajoukkueturnauksena ja joukkuemäärä alle kymmenessä.
EI olympialaisissakaan ollut kaikilla mailla, kuten Suomella, paras joukkue.
Etkö oikeasti ymmärrä, miten loukkaantumiset ja kieltäytymiset eroavat siitä, että Aleksander Barkovia, Mikael Granlundia ja Olli Määttää olisi kielletty ikänsä vuoksi edustamasta Suomea? Ei Mikko Koivun vamma tai Saku Koivun halu säästellä itseään pudotuspeleihin vie turnaukselta legitimiteettiä best-on-best-maajoukkueturnauksena. Mutta jos Barkovilta, Granlundilta ja Määtältä estetään ikänsä vuoksi pääsy Suomen joukkueeseen, vaikka sekä pojat itse että joukkueen valitsijat haluaisivat heidän edustavan Suomea, silloin ei kyseessä ole enää vakavasti otettava maajoukkueturnaus. Toki olisihan siihen Barkovin, Määtän ja Granlundin sulkemiseen pois Suomen joukkueesta ali-ikäisinä voinut myös kommentoida, että "eihän tässä mitään vikaa ole, sillä onhan Koivulla ja Filppulallakin nilkka sökönä".
Aina joku toista viisaampi on tietävinään todellisen jääkiekon puhtaimman merkityksen kuin toinen ja kaikki muu on höpöhöpöä.
Ei tässä asiassa tarvitse ymmärtää jääkiekosta hölkäsen pöläystä. Tämän turnausformaatin naurettavuuden ymmärtää siitä kuullessaan sellainenkin ihminen, joka ei ole koskaan edes kuullut lajista nimeltä jääkiekko. Esim. italialaiselle, britille tai brassille voisi tämän turnausformaatin tiivistää niin, että NHL:n logiikalla Diego Maradonan ei olisi kuulunut edustaa vuoden 1982 kisoissa Argentiinaa eikä Neymarin vuoden 2014 kisoissa Brasiliaa, sillä he olivat liian nuoria edustamaan maataan. Sen sijaan he olisivat pelanneet Etelä-Amerikan alle 24-vuotiaiden joukkueessa ja pudotuspelivaiheessa mahdollisesti vielä omaa maataan vastaan. Tähän se britti, brassi tai italialainen luultavasti toteaisi, että "ei hyvää päivää, mitä helvetin järkeä tuossa on?". Se on paikalleen sanottu. Ei siinä mitään järkeä olekaan.
Jos käy niin, että Suomi kaataa tuolla Kanadan niin pitää olla vähän omituinen jos ensimmäinen tunne on riemun sijaan pettymys siitä, että pelasivatkin vähän pellejoukkueella ja timangit oli junnuissa.
Jos Suomi kaataa Torontossa Kanadan, ensimmäinen tunteeni on siinä vaiheessa riemu. Mutta kyllä siihen riemuun ikävän sivumaun jättää se, että vaikka Suomi voittaisi koko turnauksen, ei "meillä" silti edelleenkään ole ainuttakaan mestaruutta best-on-best-maajoukkueturnauksista. Tämän Honda Cupin voittajaa ei turnausformaatin vuoksi voi liittää siihen listaan, jota Kanada dominoi ja joka pitää sisällään myös vuoden 1981 Neuvostoliiton, vuoden 1996 USA:n, vuoden 1998 Tshekin ja vuoden 2006 Ruotsin joukkueet.