Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tanskan vuoden 1992 MM-kisat B-sarjassa olivat jättäneet paljon panosta vuodeksi 1993 vastaaviin B-sarjan MM-kisoihin Hollantiin.

Se oli ennen kautta tosiaan säilyttänyt paikkansa sarjassa, alkanut kerätä kansainvälistäkin positiivista huomiota osakseen ja oli heti lähtökohtaisten noususuosikkien eli Puolan, Hollannin ja Japanin jälkeen B-sarjan MM-kisojen nk. Musta Hevonen.

Mustan Hevosen roolinsa Tanska tuntui täyttävän kiitettävällä tavalla myös vuonna 1993.

Harjoituskauden asioita Per Holten Möllerin valmentaman Tanskan osalta otettiin huomioon, keskialuepelaaminen alkoi sujua ja kaikkiaan sillä oli melko hyvässä tasapainossa sillä hetkellä myös yleishenki maajoukkueessaan.

Tanskalla siinsi kuitenkin edelleen horisontissa mahdollinen pääsy karsimaan paikastaan Lillehammerin vuoden 1994 Talviolympialaisten Karsintaan, mutta sen täytyi sijoittua sitä varten vähintään kolmanneksi ja jopa toiseksikin saakka koska IIHF ei osannut selkeästi nimetä rajaa sille myös Slovakian aiheuttaman IIHF:n Talviolympialaisten Erikoispaikan liehakoinnin myötä.

Tanskassa ei myöskään pidetty Slovakialle mahdollisesti myönnettävästä erikoispaikasta ja sitä aiottiin tarpeen tullen protestoida mikäli Tanska sijoittuisi riittävälle sijalle, mutta silti ulos Talviolympialaisten 1994 Karsinnasta Lillehammerista.

Per Holten Möllerin ja tunnetun Joukkueenjohtajan Preben Gladin luotsaamaan Tanskan joukkueeseen liittyi myös kanadalaisväriä pitkästä aikaa valmennukseen kun Varapäävalmentajaksi Holten Möllerille tuli Robert Barnes.

Tanskassa odotukset tietenkin olivat yhä varovaisen epäileväisiä ja edelleen avoimen ivallisia monissa urheilulehdissä jääkiekkoa kohtaan, mutta jo vuodesta 1993 lähtien jatkuvat jääkiekon vähättelyt alkoivat vähentyä vaikkakin matka oli vielä pitkä todelliseen vähentymiseen.

Tanskan kiekkomaajoukkueella oli kuitenkin edelleen varsinkin sen valmennuksen osalta valoisa tulevaisuus edessään kunhan asiat osattiin laittaa omaan mittasuhteisiinsa eikä tavoiteltu liian äkkiä kuuta taivaalta tai luvattu aivan liikoja maan kärkkäälle urheilulehdistölle tai myöskään kansainväliselle jääkiekkoyleisöllekään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hollannissa pidetyissä Jääkiekon B-sarjan MM-kisojen toisessa ottelussa yleensäkään Tanska kohtasi 25.3.1993 heti alkuun Bulgarian.

Avausottelussa Tanskalla tosiaan oli hosumista vaikka taitotaso monin verroin Bulgariaa parempi olikin. Siltikin se pystyi selättämään vaikeutensa ja voittamaan Bulgarian maalein 5-1.

27.3.1993 tapahtui kuitenkin jotain lähtökohtaisesti tapahtumahetkellä kammottavaa, mutta lopulta varsin hyväksyttävää ja oikeastaan menettelevän reilua:

Tanska kun hävisi vuoden 1992 C1-sarjan MM-kisojen nousijalle eli Iso-Britannialle minkä ei pitänyt edes uhata sitä suhteessa nousun tai kovan haasteen suhteen!

Tanska hävisi ottelun lopulta myös ei vain järkyttävästi vaikkapa 0-1 tai vaikkapa 0-2 mikä ehkä kaiken jälkeen olisi ollut hyväksyttävämpi asia vaan peräti jo 0-4 mikä taas herätti ainakin Tanskan kilpailevien lajien lehdet ilkkumaan maan jääkiekon suorituksia.

Kieltämättä ikävää oli Tanskan tappioiden tuomat vaikeudet juurikin edes mahdollista Lillehammerin 1994 Talviolympialaisten Karsintaa silmällä pitäen, mutta vuoden 1992 Talviolympialaisten Karsinta Albertvillen Talviolympialaisten 1992 varsinaista tapahtumaa varten olivat opettaneet Tanskalle paljon eikä siten silloisilla näkymillä käytännössä enää yhdenkin tappion tullessa sille enää ollut toivoakaan pääsystä sinne.

Etenkin vielä kun oli ottelut Hollantia ja tuohtunutta Puolaa vastaan joka oli myös hävinnyt briteille itse asiassa heti koko MM-kisojen B-sarjan avausottelunkin.

Kahden päivän lepokaan ei auttanut Tanskaa kun se tosiaan kohtasi Puolan 29.3.1992.

Huolimatta jopa tasapeliin nousustaan ja pidettyään pitkään jopa niukan johdonkin osin taas Puolan ylivoiman aiheuttaman tehottomuusongelman myötä se alkoi menettää pelinsä heti kun se otti tuttuja jäähyjä liikaakin milloin Puola meni menojaan ja niin oli Tanska hävinnyt jälleen kerran maalein 3-7 ja nyt varsinkin Talviolympialaisten Karsinnan unelmat piti jo haudata.

Seuraavana päivänä 30.3.1993 Tanska sai sentään balsamia haavoihinsa kohdatessaan parin vuoden takaisen kiusankappalevastustajansa kotiyleisönsä edestä C-sarjan MM-kisoista nk. Kööpenhaminan Kalinoista eli Kiinan.

Jään Lohikäärmeitä kohtaan Tanskalla oli jopa vuotta aiempaan nähden entistäkin selvempi etumatka ja se voitti mennen, tullen ja palatessa Jään Lohikäärmeet maalein 13-0.

1.4.1993 Aprillipäivänä se tosiaan kohtasi Tricolori Hochein eli Romanian jälleen yhtenä takavuosien C-sarjan MM-kisojen perinnevastustajanaan.

Aiemmin kerrotun aprillipilan osalta Tanskan lehdissä siitä oli hieman turhankin lähellä tulla totista totta kun Tanska voitti ottelun vain sekuntia ennen loppua tulleella maalilla lopulta Tricolori Hochein maalein 4-3.

2.4.1993 Tanska kohtasi itse kisaisännän eli Hollannin ja pisti sen yllättävänkin ahtaalle ennen kuin menetti pelinsä omiin jäähyihinsä ja vastustajan jäällä lentävään Tommie Speelin huippuharhautuksiin ja maalintekoon.

Tanskan alkaessa hermoilla jäähyjä sateli jäähyn toisensa perään ja ennen pitkää Tanska oli hävinnyt ottelun toki lopulta yllättävänkin hyvin taistellen maalein 4-6.

Lopulta 4.4.1993 B-sarjan MM-kisojen päätöspäivän avausottelussa ja omassa viimeisessä ottelussaan Tanska kohtasi myös omaan turnaukseensa pettyneen, mutta sentään edes Aasian Kiintiömaan aseman turvin Lillehammerin Talviolympialaisten 1994 Karsintaan matkanneen Japanin.

Tanskan lehdissä jaksettiin alkuvaikeuksista ja ennakoista huolimatta ihmetellä viikkokaupalla kisojen jälkeen Japanin uskomatonta romahdusta sitä vastaan kun mikäli nopeudesta olisi kiinni niin Tanskan kaltaisen maan olisi pitänyt hävitä Japanille mallia 0-6!

Onneksi nopeuskisassa ei jääkiekossa ratkota pisteitä vaan maaleilla joten siinä mielessä Tanskan taival oli helpompaa toteuttaa.

Tanskan omaa urakkaa Japania kohtaan helpotti myös poikkeuksellisen suuret määrät jäähyjä siltä ja ehkä ainakin osittain täydellinen pelaamisen lyöminen lekkeriksi viimeistään toisen erän myötä mikä tuntui aivan kuin Tanskan omalta vastaavalta Romania-ottelussakin.

Tanska onnistui lopulta voittamaan ilahduttavankin suuresti ja omaa kilpeään kiillottaen Japani maalein 9-3.

Kiitos ja ylitys seisoi periaatteessa Tanskalle lopussa vuoden 1993 B-sarjan MM-kisojen osalta Hollannissa kun se edes pystyi uusimaan vuoden 1992 vastaavan sijoituksensa eli olemaan erittäin kilpailukykyisesti neljänneksi sijoittunut.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1993 B-sarjan MM-kisojen päätteeksi Tanska oli jälleen neljäs edellisen vuoden malliin.

Se tarkoitti hyvää sijoitusta, mutta myös olemista Lillehammerin Talviolympialaisista ja sen Karsinnasta vuodeksi 1994 ulkona.

Siten Tanskalle se merkitsi vielä monen oppirahan maksua, mutta toisaalta myös hyvää ja vankkaa työrauhaa Tanskan lehdistön liiallisilta paineilta kun voitiin asettaa tähtäin tulevaisuuteen eli Naganon Talviolympialaisiin 1998 tai vaikkapa tuleviin Salt Lake Cityn Talviolympialaisiin vuodeksi 2002.

Ne olivat varsinkin vuoden 2002 Talviolympialaisia ajatellen tuolloin vielä vuonna 1993 hyvinkin kaukaisia suunnitelmia joista lähempänä oli Naganon Talviolympialaiset 1998.

Niihin voitiin jo jotain suuntaviivoja antaa, mutta Per Holten Möllerin mielestä Tanskalle oli ensisijaisen tärkeää rutinoitua selväksi B-sarjan MM-joukkueeksi ja vieläkin kerätä itsekuria itselleen.

Etenkin kun liikajäähyjä Tanskalla oli vieläkin hieman liikaa.

Lisäksi Tanskalla ei ihan aina vieläkään sujuneet linjapelaamiset kunnolla siinä määrin taktisesti kuin miten Holten Möller olisi halunnut niitä toteuttaa.

Keskimäärin kuitenkin enää ei voitu Tanskaa syyttää enää vain yksien kisojen ihmeeksi B-sarjan MM-tasolla vaan vähitellen se alkoi lunastaa lupauksiaan jotka ennen pitkää tietenkin johtaisivat Tanskan Jääkiekon Nykypäivään.

Vuodeksi 1994 annettiin etenkin B-sarjan MM-kotikisoihin lupaus nk. Kaikkien Aikojen Kööpenhaminan Kalinoista joiden lopputuloksena toivon mukaan olisi sijoittuminen kolmen joukkoon ja aivan ensimmäisen kerran erittäin varovasti ilmaistuna myös unelma vuodeksi 1995 Jääkiekon MM-kisojen A-sarjastakin.

Vaikka myöhempiin 1990-luvun vuosiin nähden ne olivat kotijäidenkin ollessa kyseessä Tanskasta puhuttaessa äärimmäisen varovaisia kannanottoja.

Myös alkuun koettu häpeä Iso-Britannialle häviämisestä alkoi jäädä jo kisojen aikana, mutta varsinkin kisojen jälkeen taakse kun Iso-Britannia voitti B-sarjan MM-kisat nousten vuodeksi 1994.

Tanskan osalta pidettiin mitä tahansa 1-3 vuotta, mutta enintään 5 vuotta nk. Mustan Hevosen vakiinnutettua asemaa järkevänä ja sen jälkeen voitiin mieluusti nousta MM-kisojen A-sarjaan kun varmuutta siellä pelaamisesta kunnolla olisi ollut.

Liian nopeasta noususta MM-kisojen A-sarjaan edes hyvin teoriassa olisi tullut todennäköisesti vain katastrofi aikaan siihen aikaan.

Tässä viime aikojen ja etenkin tämän päivän ajan kirjoitettujen viestien loppuun vuoden 1993 Tanskan 23 pelaajan joukkue Jään Punaisten Leijonien tai Jään Valkoisten Leijonien osalta:

Maalivahdit: Lars Pagh Kristensen, Jan Guldager Jensen ja Steffen Glaas

Puolustajat: Daniel Dan Jensen, Lars Oxholm, Sören Leon Jensen, Frederik Åkesson, Jesper Duus, Jens Carlsen, Kristian Just Petersen ja Torben Schultz

Hyökkääjät: Jens Nielsen, Erik Lodberg, Kent Aalborg, Henning Ludwigsen, Ronny Struve Larsen, Kim Mohrs Andersen, Mogens Jörgensen, Ulrik Larsen, Ole Schäer Christiansen, Sören Huus, Sören True ja Heinz Ehlers

Päävalmentaja: Per Holten Möller

Varapäävalmentaja: Robert Barnes

Joukkueenjohtaja: Preben Glad
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ennen Tricolori Hochein lyhyttä päivitystä valmentajallisesti puhuttaessa vuodelle 1993 on tosiaan pahoiteltava tämän hetken tilannetta Vuoden 1993 käsittelyn suhteen.

Lähinnä erittäin pitkäksi venyneen käsittelyajan johdosta.

Tilanteen venyttyä näinkin pitkälle on selvää, että näillä näkymin vain vuoden 1993 osuuden ehtii ennen loppuvuotta kirjoittaa loppuunsa ja kenties oikein hyvällä tuurilla etenkin Lillehammerin Talviolympialaisten muistovuoden 1994 ollessa lyhyt senkin ehtii vielä kirjoittaa ennen vuoden vaihtumista.

Sen sijaan vuoden 1994 MM-kisojen muistelu venyy ilman todella mahtavia ihmeitä hyvinkin todennäköisesti seuraavan vuoden puolelle sillä 35 maassa on tosiaan käsittelemistä.

Ellei sitten niitä tietysti melkein kaikkien maiden osalta kutistaisi tiedollisesti puhuttaessa melkein olemattomiin ja kirjoittaisi vain ihan hyvin harvasta ja kiinnostavasta jääkiekon muusta pienemmästä maasta tietenkin A-sarjan maiden lisäksi kun mukana oli myös Iso-Britannia.

Lillehammerin Talviolympialaisten 1994 muistelut kuten MM-kisojen 1994 25-vuotisjuhlamuisteluksi tarkoitettu aihealue voivat edelleenkin myös siirtyä aivan omalle verkkosivulleen.

Tosin valitettavana ongelmana siinä ovat olleet softaongelmien jatkuvuuden ja niiden periaatteellisen ratkeamisen lisäksi olleet selvästi niitä varsinaisesti pahempina seikkoina pitkin vuotta heinäkuun jälkeenkin juurikin erilaisten kuvien tekijänoikeudet varsinkin A-sarjan MM-kisojen osalta kuten myös ajoittain alempienkin vastaavien osalta joskin eivät niin pahasti.

Siten en tiedä vielä sen kohtaloa tai koko sivustonkaan lopullista kohtaloa tarkkaan.

Etenkin kun on vain kovin alkanut turhauttaa jatkuvat kapuloiden lyönnit rattaisiin sellaisilta tahoilta joiden toimille ei oikein sinänsä voi mitään.

Siinä mielessä siten hyvältä ei näytä sen tilanne toisin kuin aiemmin.

MM-vuoden 1995 mahdollista Kiekkovuoden tai sitä vastaavasta katsauksesta en tosiaan tiedä vielä yhtään mitään kun edellisetkin ovat vielä kesken.

Vaikka ilman muuta on toki huomioitava merkkivuoden merkityksellisyys jossakin vaiheessa ensi vuotta kun Suomen ensimmäisestä maailmanmestaruudesta tulee ensi vuonna jo 25 vuotta!

Näillä puhein jatkan seuraavan viestin Tricolori Hochein päivitystä koskevan osuuden jälkeen lähipäivinä tai varmasti ennen loppuvuotta sitä seuraavasta viestistä eteenpäin Ijs-Oranjen vuoden 1993 taipaleen käsittelyllä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä joka tapauksessa Tricolori Hochein eli Romanian maajoukkue vuodelta 1993 päivitettynä myös Varapäävalmentajallaan eli Anton 'Toni' Crisanilla:

Tricolori Hochei 1993

Maalivahdit: Gheorghe Hutan, Viorel Radu ja Vasilica Zaharia

Puolustajat: Danut Popovici, Iulian Popovici, Marian Dospin, Attila Nagy, Christian Daia, Jeno Salamon, Valentin Toader ja Laszlo Vargyas

Hyökkääjät: Eugen Radu, Nelu Alexe, Karoly Antal, Zsolt Antal, Csaba Gal, Marius Gliga, Ion Zaharia, Andrei Petrus Nudu, Vasile Jumatate, Viorel Nicolescu, Catalin Geru ja Alexandru Halauca

Antrenor Principal: Ciubotaru Sorin

Antrenor Secund: Anton 'Toni' Crisan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy