Ilmoitukset

Nimimerkki pernaveikko on huudellut neekeriä aivan tarpeeksi, eivätkä hänen kirjoituksensa tullitoimintaa tai Poliisia käsittelevässä ketjussa muutenkaan olleet erityisen asiallisia, tai tuoneet keskusteluun mitään sisältöä. Tämän vuoksi hänet on laitettu viikon pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Schnabelin terä ei tullut palstalle keskustelemaan, vaan harrastamaan kaupallista mainostamista. Tämän vuoksi kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet ja viestit on poistettu.

Nimimerkki JypFabu on laitettu viikon ajaksi rauhoittumaan jatkuvan aggressiivisen käytöksen ja lukuisten henkilökohtaisten loukkausten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Vuosi 1993 – Sir Penan iltahuuto, Brittileijonien ihmenousu ja Zvaigzne Kreklin uusi esiinmarssi

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 31.12.2018 klo 10.21.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tällä otsikolla laitan tälle palstalle aihealueeksi vihdoin ja viimein, pitkään ja viivytyksistä kärsineenä kirjoittamakseni aikomani vuoden 1993 Kiekkovuoden läpikäynnin 25 vuoden takaa.

  Tuolloin tosiaan 38 eri jääkiekkomaata pelasi Jääkiekon MM-Kisojen kolmella eri sarjatasolla ja vähän enemmän oli myös niitä maita jotka yrittivät vielä päästä mukaan yhdistettyyn C-sarjaan, mutta eivät päässeet etenemään C-sarjan MM-Kisojen Karsinnoista siihen tai jättivät siihen jopa tulematta.

  Kaikista joukkueista tulee kyllä juttua, mutta muutamaa harvaa poikkeusta huomioimatta pitää yrittää tiivistää asiaa niistä kun merkkirajakin on vain 10 000 tekstimerkkiä varmennetusti nykyään tai ollut ainakin noin vuoden ajan kun Jatkoaikaa uudistettiin.

  Vuosi 1993 oli merkittävä vuosi kun Tsekkoslovakiaa ei enää ollut kun se oli jakaantunut Tsekkiaksi ja Slovakiaksi joskin Tsekkiasta käytettiin myös nimi Tsekin Tasavalta tai Tsekinmaa.

  Ja tietenkin myös pelkkä Tsekki oli maan nimi.

  Ajoittain ja vähän paremmalla onnella Tsekkoslovakia olisi voinut tavallaan vielä kerran vuonna 1993 esiintyä ihan A-sarjan MM-Kisoissa Saksassa mikäli vain Slovakian Kiekkoliiton johto olisi edes tilapäisesti suostunut vielä käyttämään pelattavasta joukkueesta nimitystä Tsekin ja Slovakian Yhteisjoukkue mihin se ei suostunut.

  Slovakia joutui tosiaan aloittamaan aivan pohjalta siinä missä Tsekki vuorostaan sai pitää A-sarjan paikkansa.

  B-sarjan MM-Kisoissa Iso-Britannia teki toki potentiaalistaan huolimatta melkoisen tempun nousemalla A-sarjan MM-Kisoihin.

  Ijs-Oranje tai omien B-sarjan MM-Kisojen kunniaksi osin Hollannin Television kisamaskotin mukaan Puckslangin (Kiekkokäärme.) eli Alankomaiden Jääkiekkomaajoukkue oli ehkä ihan viimeistä kertaa nykyaikaiseen jääkiekkoaikakauteen verrattavana viimeisen 25 vuoden aikana yhtä viimeistä kertaa todellisessa nousupaikassa kiinni juuri näissä kisoissa huolimatta siitä, että vielä Suomen ikimuistoisena MM-vuonna 1995 Ijs-Oranje oli vielä B-sarjan MM-Kisoissa samana vuonna neljäs.

  Ensi vuoden alkupuolella alan kirjoittaa enemmänkin joukkuearvioita alkaen tuttuun tapaan C-sarjan MM-Kisojen Karsinnoista jatkaen siitä aina A-sarjan MM-Kisoihin asti.

  Sen kaiken jälkeen vielä edessä on Lillehammerin Talviolympialaisten 1993 Karsintojen kirjoittaminen eräänlaiseksi epilogiksi tähän mikäli vain vielä jaksan, ehkä vielä myös Lillehammerin Talviolympialaisten 1994 25-vuotisjuhlatopikki ja mahdollinen MM-Kisojen 1994 vastaava vuosikertomus keväämmällä tai kesällä.

  Tosin Talviolympialaisten 25-vuotisjuhlakausi ja MM-Kisojen 1994 vastaava vuosikertomus voivat tulla myös omille erillisille nettisivuille kuten alun perin piti tulla tämäkin, mutta muutin vielä mieleni tämän suhteen kun kerran puhe on ollut tästäkin ensi kerran jo hyvin kauan sitten.

  Pahoittelut erittäin pitkästä tauosta Kiekkovuosien tai vastaavien kausiyhteenvetojen suhteen vielä kerran ennen jatkamista näillä näkymin lähipäivinä!

  Toivotan myös hyvää uutta vuotta!
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 17.16
 2. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Hyvää uutta vuotta myös sinne.

  Eikö tuo Tsekkia (Czechia) tullut vasta paljon myöhemmin kuin 1993?
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Tietääkseni se on itse asiassa hyvinkin vanha kutsumanimi Tsekille.

  Vanhin jostain vanhemman ajan historiankirjasta lukemani maininta siitä oli jo vuodelta 1841.
   
 4. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Sir Penan iltahuutoon liittyen voisi laittaa tähän Suomen joukkueesta muutaman sanan.

  Pena lähti kisoihin, edellisvuoden hopeasta innostuneena, edelleen nuorella joukkueella. Tulikasteensa saivat mm. Saku Koivu, Mika Alatalo, Juha Ylönen ja Marko Palo. On myös todennäköistä, että näissä kisoissa olisi esiintynyt ensi kertaa aikuisten tasolla myös ketju Peltonen-Koivu-Lehtinen elleivät Lehtinen ja Peltonen olisi olleet loukkaantuneina. Olihan Lehtinen kisajoukkueessa jo vuotta aiemmin, voittamassa MM-hopeaa.

  Valmennukseen uutta verta toi Hannu Aravirta, joka oli korvannut Sakari Pietilän apuvalmentajana. Ennen kisoja Matikainen oli esittänyt liitolle, että hänestä tehtäisiin seuraavalle kaudelle GM, joka vastaisi päävastuussa kokonaisuudesta, valitsisi joukkueen, rakentaisi pelitavan, mutta Aravirta kiertäisi seuroissa scouttaamassa pelaajiaja vetäisi harjoituksia maajoukkueen leireillä.

  Jälkikäteen voi tietysti jossitella, olisiko joukkue suoriutunut kisoissa paremmin, jos valintaseulan olisivat läpäisseet edes muutama kokenut pelaaja. Rannalle jäivät mm. Jarmo Myllys, Raimo Summanen, Mikko Mäkelä ja Raimo Helminen, joka oli päässyt vihdoin eroon monivuotisista selkävaivoistaan. Aravirta esittikin Helmisen valintaa Matikaiselle, mutta Matikainen ei enää lämmennyt Helmisen valinnalle.

  Kisoissa Suomi oli tehoton vaikka maalipaikoissa ja laukaisumäärissä Suomi ei jäännyt vastustajille lainkaan. Ihme kipsi vaivasi koko kisojen ajan. Ehkä paineet edellisvuoden mitalista kummitteli kokemattoman joukkueen taustalla sen verran, että rentous jäi puuttumaan.

  Kisojen jälkeen sitten Matikainen sai potkut.

  Maalivahdit: Markus Ketterer, Sakari Lindfors, Ari Sulander

  Puolustajat: Timo Jutila, Janne Laukkanen, Erik Hämäläinen, Waltteri Immonen, Kari Harila, Ville Siren, Mikko Haapakoski

  Hyökkääjät: Esa Tikkanen, Mika Nieminen, Jarkko Varvio, Juha Riihijärvi, Timo Saarikoski, Vesa Viitakoski, Timo Peltomaa, Juha Ylönen, Marko Palo, Jari Korpisalo, Saku Koivu, Mika Alatalo, Keijo Säilynoja