Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Vitutusketju

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana kesätyttö69, 26.10.2013 klo 19.46.

 1. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Kieltämättä aikamoista kiekkoähkyä on havaittavissa. Ihan varmasti olisi tehnyt hyvää niin katsojille, pelaajille, valmentajille ja sitä myötä koko pelille ihan hyvää kun oltaisiin huomenna levähdetty. Mutta ei, ensin tahkotaan järjettömän pitkä runkkis ja pleijarit pitää hoitaa hetkessä. On tää vaan taas tätä.
   
 2. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Valitettavasti sama fiilis. Periaatteessa game 7 on superhienoa, mutta olisin mieluusti lopettanut sarjan jo tänään. Sitä vitutusta, kun huomisen jännittää ja katsoo pari jatkoerää ja sitten pomppii kiekko omiin. Niin ei vaan saa käydä, vaan jätkien on sisulla paketoitava homma varsinaisella!

  Olisiko sillä Larmillakin yksi inhimillinen päivä seitsemään peliin? Huomenna?
   
 3. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei tämä pelitahti ole järkevä kenenkään kannalta. Jatkoon menevillä pelit jatkuu jo ensi tiistaina. Toivottavasti tähän pelitahtiin tulisi järkeä ensi kaudella, jaksan kuitenkin epäillä.
   
 4. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Muutenkin käsittämätöntä, kun runkosarjassa on ihme viikon taukoja välillä, kun taas välillä pelataan 3 peliä viikossa. Ei päätä eikä häntää, ihan niin kuin ei näissä pleijareissakaan ole mitään järkeä.
   
 5. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tota Ritaria on aivan hirveä kuunnella. Toivottavasti ei selosta 7.pelissä. Ensimmäisen erän lopulla kun HPK sai taas pitkästä aikaa kiekon JYP:n päähän niin Ritari rupes kertoo miten HPK:n tilanteet on koko ajan vaarallisia ja miten sillä on ollut paljon paremmat ja vaarallisemmat tilanteet kun JYP:llä. En tiedä mitä peliä Ritari oli selostavinaan, mutta ensimmäisessä erässä HPK:lla oli kaksi paikkaa Mannisen 1-0 maali ja Paajasen YV:llä tullut paikka, josta tosin ois pitänyt kiekko maaliin laittaa. Mutta, JYP:llä oli vähintään saman verran hyviä tontteja, (Tavi, Suomela, Löfman, Tuppurainen ainakin). Ihan uskomatonta miten Ritarin pitää kääntää asiat aina JYPiä vastaan. Vastustajaa hehkutetaan aivan estotta jos esim. vastustajan pakki saa vedon siniviivalta aikaiseksi, mutta jos JYP:n pelaaja ohjaa pakin laukauksen maalinedessä niin Ritari saattaa jauhaa jotain: "siinä saa Tavi vahingossa mailan väliin mutta ohjaa kiekon ohi." Tänäänkin joutui aika monta kertaa laittaa äänet pelistä kokonaan pois. Tänään mm. HPK oli rakentamassa hyvää paikkaa, kun HPK-pakki yritti syöttää laitahyökkääjälle joka oli punaviivan ja siniviivan välissä, syöttö ei onnistunut vaan meni eteen, tästä huolimatta Ritarin mielestä HPK rakenteli hyvää paikkaa.
   
 6. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Turha näistä on itkeä. Kun olet tarpeeksi vahva lepoa olisi ollut tarjolla. Paras voittaa mestaruudenkin. Miksi vitun jos-joskerhoksi tämä on muuttumassa?
   
 7. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No joo kuhan puran vittuuntumistani johonkin. Älä tapa.
   
 8. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  Niimpä juuri, ei tolla tämän päivän esityksellä mittään olisi ansaittu, ja sama lepoaika se on molemmille. Outoa kun ei edes paljon ketuta, ehkä siksi kun näki jo pelin alussa että valmistautuminen on tänään mennyt vihkoon. Huomenna sitten mitataan se halu voittaa, siitä se on tässä vaiheessa paljon kiinni, ja Pekin vois laittaasinne putkien väliin.
   
 9. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Ei tule. Tätä samaa paskaahan tämä on ollut jo useamman vuoden ja tuskin nuo päättäjät tuosta yhtään fiksuuntuvat, vaikka kukaan ei pidä tästä tahdista. Aloittasivat kauden, vaikka sen viikon aiemmin ja vähentäisivät edes yhden noista algoritmin tarjoamista viikoista tuolta välistä niin pleijareita ei tarvitsisi pelata juoksemalla alta pois.
   
 10. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Valitettavasti, vaikka olisin kuinka vahva kotikatsomossa se ei takaa minulle huilipäiviä. En selvästi ole ainoa, joka kaipaisi muutakin tekemistä viikonloppuunsa kuin jääkiekkoa.
   
 11. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllähän se rauhallisempi tahti palvelis itse peliäkin, ei sen ainakaan pitäisi tasoa laskea. Ehkä loukkaantumisiakin tulisi vähemmän ja joukkueet saisi mennä mahdollisimman hyvillä rostereilla. Kaiketi tuo palvelis meitä fanejakin.
   
 12. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Ymmärrän vitutuksen, mutta tosiasioiden toteaminen pitäisi kyllä kestää kenen sanomana tahansa. Selkeästi paremman keskialueen pelin ansiosta vaan väistämättä on niin, että siinä missä vastustaja pääsee organosoidusti hyökkäysalueelle se on satavarmasti vaarallisempi, kuin joku päätyyn painimaan pomppua toivoen yritelmä. Näistä tosiaan näkee ennen jo tilanteen muodostumista, että eihän tuosta tule lasta eikä paskaa, lisäksi ne on myös lapsellisen helppoja vastustajalle lukea pois. Eilinen kun oli kiekkorasittavuudessaan melkoinen maraton: JYPin peli, tap - ilves jatkoerät ja Suomen neitojen mm - avaus, huomasin naurettavan samankaltaisuuden JYPin ja akkojen junnaamisessa. Venäjä oli kuutta luokkaa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, suomi kuskasi jääräpäisesti kiekot maalin taa päätyyn menettääkseen ne siellä ja fiksumman keskialueen pelaamisen myötä venäjä vyöryi joka kerta vaarallisemmin omiin hyökkäyksiinsä kuin suomi. Aivan sama tarina siis, kuin tässä JYP - HPK sarjassa. Kaksi tasavahvaa joukkuetta, joista vain toinen pelaa järkevästi. Mikä on muuttunut JYP pelissä eniten runkosarjaan nähden, on tuo kauden murheenkryynin keskialueen luokattoman pelin tason romahdus syksyiseen mittaan. Ymmärrän kyllä, että valmentaja saa kuraa niskaansa tässä tilanteessa, mutta minusta ne on pelaajat, jotka syystä tai toisesta tekevät mieluummin jotain muuta, kuin tekevät sovittua pelisysteemiä. Virtasella on selkeä idea kuinka keskialue ylitetään, mutta joukkue jäällä sohlaa jotain ihan muuta. HPK ei rosterillaan sitä pystyisi pelaamaan pois, mutta nyt heidän ei edes tarvitse, kun JYP tekee sen ihan itse, ihan niinkuin nuo neitoset amerikoissa kisatessaan.
   
 13. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tuo on lyhyesti ja ytimekkäästi huonon valmentajan merkki. Hyvä valmentaja osaa opettaa ja ohjeistaa ajatuksensa teoiksi kaukalossa jota joukkue toteuttaa. Huono valmentaja ei siihen pysty.
   
 14. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Jaa, minusta se an vaan riittämättömän joukkueen merkki, ettei se kykene pelissä taktiikkaa noudattamaan. Tuolla väittämällä valmentajat ammattikuntana olisi todellinen yllätysryhmä, koska sama valmentaja voi olla lyhyin jaksoin sekä hyvä, että paska. Eihän se noin ole, jos järkeä käytätä.
   
 15. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Hyvä valmentaja joko osaa opettaa sen pelitapansa pelaajilleen tai ainakin mukauttaa pelikirjansa materiaalin ja vastustajan mukaan. Täytyy myös muistaa, että Virtasella on kuitenkin myös paljon sanavaltaa pelaajahankinnoissa, joten pelkän joukkueen syyttäminen tai Holtarin on älytöntä.
   
 16. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Niin, minä en syytä, vain totean, että yksikään valmentaja ei muutu edestakaisin hyvästä paskaksi ja päinvastoin, kun joukkueen suorittaminen heittelee tai kun pelitavan toteuttaminen joukkueelta tökkii tai kulkee. Omalla silmällä olen tämänkin kauden tuota JYP menoa seurannut ja ymmärtänyt, mitä se Veltsu oikein pelillisesti hakee. Tilanne vain on, että välillä ovat osanneet ja välillä taas eivät. Tuolle rosterille, josta puuttuu riittävä kiekollinen osaaminen, tuo pelitapa olisi optimi, mikäli sitä vaan toteutettaisiin jäällä. Silti, voi olla ettei se HPK:lle riitä.

  Minusta kun tilanne sarjassa näiden pelitapojen osalta on se, että hyvää kiekollista peliä tässä järjestyksessä ovat esittäneet Kalpa, Ilves ja HPK, rosteriedulla jyräävät sitten Tappara ja Hifk, siihen nähden JYP on tasan sillä paikalla mihin se kuuluukin asetelmissa ja positiivisesti sillä on mahdollisuus pullauttaa yksi askeleen edellään olevista vielä pois. Mikään seliini ei tuota rosteria olisi kuskannut edes tähän asti, saati paremmaksi.
   
 17. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Selinin osalta olen kahden vaiheilla, mutta esim Karri Kivi tai Tero Lehterä olisi saanut JYPin jo välieriin tällä materiaalilla HPKta vastaan.

  Ja tämä oma mielipide, joten vastaukset sikäli turhia kun asiaa ei voi todistaa suuntaan tai toiseen.
   
 18. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Miten se voi olla joukkueen riittämättömyyttä jos valmentaja ei osaa tuoda ajatuksiaan pelaajille sellaiseen muotoon että se pystyisi toteuttamaan pelitapaa? Tässä kun ei ole kyse niinkään yksilötaidosta vaan pelitavasta (miten sijoitut, millä taktiikalla pelataan kiekollisena tai kiekottomana sekä erikoistilanteissa). Hyvä valmentaja osaa valita sopivan pelitaktiikan joukkueelle että siitä saa maksimin irti, huono ei osaa. Hyvä valmentaja osaa muuttaa pelitaktiikkaa vastustajan mukaan jotta joukkue pystyisi nollaamaan vastustajan taktiikan, huono ei osaa. Hyvin yksinkertaista jos järkeään käyttää. JYP ei tällä hetkellä saa itsestään maksimiaan irti.
   
 19. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Oikeassa olet. Asiaa jos kuitenkin tarkemmin syynää, huomaa sen, että esim. Kiven kohdalla olisi edessä ollut julmetun iso muutos perinteisestä JYP kiekosta kiekollisempaan sapluunaan, joka olisi väkisinkin johtanut rosterin muutospaineisiin, mutta myös identiteetin etsintään. Mahdoton sanoa, olisiko transitio mennyt kivutta, vai ottanut pidemmän ajan toimiakseen. Ihan sama, jos Virta olisi ollut valinta. Sitä mieltä toki olen, että jos menestyä mielii jatkossa, sitä muutosta kiekollisuuteen on vaan tehtävä tavalla tai toisella. tepsin osalta totesin jo runkosarjan osalta, että en usko sen pärjäävän pleijareissa, johtuen juurikin taktisesta yksisilmäisyydestä ja Selinhän siellä operoi. Kivi olisi nimistäsi minunkin mielestäni tekijä, mutta mihin Lehterän nimi tuossa yhteydessä perustuu jää hämäräksi.
   
 20. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Niin, kerroppas missä ne ideaalivalmentajat luuraa, jotka moiseen kykenevät? JYP mielestäni menestyi tällä kaudella ihan hyvin aina, kun joukkue toteutti pelitapaa, eivätkä menestyneet, kun eivät toteuttaneet. Siihen miksi näin on (muissakin joukkueissa) on varmaan yhtä monta syytä kun joukkueessa pelaajia. Ei ole oikeassa elämässä sateentekijää, joka kykenee vastaamaan joukkueellisen yksilömäärän psykologiseen tilaan kaikessa sen ideaaliin virittäen, ei vaan ole. Veltsu on mielestäni täydellisen oikeassa ajatuksessaan, että tuon rosterin kanssa menestyminen edellyttää viisikkojen optimaalista yhteistyötä, siellä ei ole supermiehiä, jotka panoksellaan voivat ottaa reppuselkään joukkuetta tai taidollisesti niin kärkeä, että kykenevät oivalluksin kaivamaan momentumin pelissä joukkueelleen. Kun tai jos sitten käy niin, ettei yksi pelaaja viisikosta syystä tai toisesta kykenekään ruutuaan täyttämään, korttitalo romahtaa. Toinen syyttää siitä valkkua, toinen taas ymmärtää realiteetit ja rajat, mihin voi yltää sillä paketilla. Ainoa, joka tässä liigassa tällä kaudella on onnistunut myymään visionsa joukkueelleen ja sen toteuttamaan sitä lähes täydellisesti, on mielestäni Virta, mutta siinäkin on mukana sattumia ja onnea valmentajan osaamista väheksymättä (siksihän herraa toivoin JYPin peräsimeen, kun näkemäni ja valmentajan ajatuksia kuultuani koin, että olisi paras ukko tässä maassa luomaan se kiekollinen JYPin). Kaikki, ei onnistumiset, eikä epäonnistumiset ole valmentajasta lähtöisin, putkinäköinen lätkä jargoni vaan harhauttaa asiat noin hahmottamaan. Kyllä Virtanen sen jatkon omilla ansioillaan ja osaamisellaan lunasti, eikä osoita ymmärrystä asiasta, jos mestaruuden tavoittelu ei onnistukaan rosterin riittämättömyyden vuoksi, vaan syyttelee päivänselvästä asiasta valmentajaa.
   
 21. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Onhan näitä huippuvalmentajia. Esimerkiksi Karri Kivi Ilveksessä on tälläinen valmentaja. Hän on osannut valmentaa oman joukkueensa sellaiseen iskukykyyn että se oikeasti haastaa jopa runkosarjan voittajan silloin kun ne pelit oikeasti merkitsee paljon. Ilves pelaa taktisesti hyvin, siellä pelaajat tietävät millä taktiikalla pelataan juuri sen hetkistä vastustajaa vastaan kiekottomana ja kiekollisena. Kivi saa Ilveksestä sen maksimin irti. Siinä on yksi esimerkki.
   
 22. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Kyllä, Kivi on kiistatta onnistunut valmentajana. Ymmärrä kuitenkin, että siellä on miljoona muutakin palikkaa, joiden on kohdalleen loksahdettava, Kivelläkin. Joku valmentaja osaa varmaan paremmin ajatuksensa myydä joukkueelle ja se on hyvä avu valmentajalle, osa myös ammattitaitoa. Ei se Ilveskään mitään riemumarssia ole kautta edennyt ja ihme on, jos ei kautensa tähän pääty, niin loppui liike ja pelinteko eilen suhteessa Tapparaan. Mopolla ei mennä kuuhun, vaikka valmentajana olisikin KIvi, vaikka itse toista toivoisinkin tämän kohdalla. Siis onko se kivi lopulta sun kriteereilläs paska valkku, kun samassa asemassa ja samoin mahdollisuuksin vetää kun JYPikin tässä sarjassa ja tällä hetkellä. Ymmärrän kyllä, että moni, ehkä sinäkin, elää harhassa, että tämän kauden JYP rosteri olisi jotenkin kärkipäätä, mutta jos kehtaa ottaa säkin päästä ja katsoa todellisuutta näin ei ole. JYP rosteri on kärkikuusikon/seítsikon kanssa saman tasoinen. Kaikilla omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Mitä tulee tuohon runkosarjan voittajan haastamiseen, sanoisin, että Ilveksen onnistumisen lisäksi Tapparalla on ollut ongelmia käsitellä asetelmaansa, jossa on vain hävittävää ja sen myötä homma on mennyt puskemiseksi ja virheiden pelkäämiseksi. Tämän "veren" on Ilveksen pelaajat haistaneet ja siihen iskeneet sen lisäksi, että heille kausi, joka on ollut jo päättymässä on pelistä toiseen pelkkää voittoa. Psyykkinen asetelma on siis Ilvekselle ideaali. Taktisesti en Ilveksen pelissä näe sen kummempaa, kun aiemminkaan, avuillaan menevät niinkuin tähänkin asti. Taktisesti jos tuosta sarjasta jotain esiin nostaa, se löytyy Tapparan toppahousuista, koska jännäämisensä kanssa eivät ole kyenneet iskemään siihen, millä Ilves kaatuu. Mikäli sarjaa olet seurannut, niin Ilves on joka kerta kusessa, kun Tappara iskee paineen syvään pakeille, ovat luottaneet vaan sokeasti träppiinsä, jolle luonnollisesti kiekollinen joukkue on myrkkyä. Jos sitten viedään tätä JYPpiin ja Virtaseen, joukkue on pelannut kauden aikana hänen taktiikkaansa onnistuen ja onnistumatta, joten epäilen vahvasti, että nyt seiskapeliin valmistautuessa ja tässä sarjassa valmentaja olisi yks kaks menettänyt kyvyn kommunikoida joukkueelleen, tai etteivät loistavasti onnistuneen jaksonkaan jälkeen pelaajat käsittäisi, kuinka valmennus haluaa pelattavan. Omalla toheloinnillaan joukkue on pelannut vastustajan pussiin tätä sarjaa ja siitä ei voi syyttää pelkästään valmentajaa, jos kentällä ei tehdä sitä mitä valmentaja haluaa.
   
 23. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Karri Kiven kanssa täällä olisi luultavasti juhlittu jo kolmatta mestaruutta.
   
 24. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Nyt tulee kyllä A-luokan paskaa sieltä tuutista. Mä sanoin että Karri Kivi on huippuvalmentaja. Sä laitat sanoja mun suuhun kun väität minun sanoneen että Karri Kivi on mun kriteereillä paska valkku mikä ei pidä paikkaansa. Kivi on edelleen huippuvalmentaja tässä sarjassa. Lopulta kuitenkin runkosarja on vain valmistautumista pudotuspeleihin. Se on matka pudotuspeleihin jonka tarkoitus on ensinnäkin päästä pudotuspeleihin ja toisekseen laittaa pudotuspeleihin ne palikat paikalleen jotta pudotuspelit menisivät mahdollisimman hyvin. Jos tämän sisäistää, pääsee jo pitkälle. Se että Kivi tuolla on saanut Ilveksen haastamaan tosissaan runkosarjan parhaan joukkueen on vain merkki siitä että Karri Kivi on erinomainen valmentaja.

  Ja jos on lukenut mun kirjoituksia, tietäisi että olen ollut sitä mieltä että rosteri on ollut siinä keskiverron luokkaa. Muistaakseni olen sanonut sen olevan jotain viidenneksi tai kuudenneksi parasta. Silti JYP ei pelaa niin hyvin kuin se pystyisi. Se pystyi pelaamaan vuoden vaihteen jälkeen hyvällä tasolla. Henkisesti rentoa ja omilla vahvuuksillaan. Sillä taas ei ole paskan vertaa väliä jos ei pudotuspeleissä, silloin kun niillä otteilla on erityisesti merkitystä, kulje ollenkaan.

  Totta helvetissä myös vastustajan tekemisillä on väliä mutta omalla tekemisellä on enemmän merkitystä. Sillä millä tasolla on oma tekeminen ja myös sillä miten taktiikkaa toimii vastustajan tekemisiin nähden. Satunnaisia tekejöitä on kaikilla mutta hyvien valmentajien joukkueella ne satunnaiset tekijät kaatavat kauden huomattavasti pienemmällä prosentilla kuin huonoilla tai keskinkertaisilla valmentajilla.

  Se tässä vituttaa kun JYPillä on tällä hetkellä keskinkertainen päävalmentaja jolle tuntuu olevan yllättävän vaikeaa reagoida pelin muutoksiin. Tämä pätee sekä taktisiin asioihin kuin pelaavan kokoonpanon muokkaukseen.
   
 25. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pakko valittaa taas Ritarista. JYP:n pelaaja yksin läpi (Hytönen) Ritarin mielestä JYP ei ollut lähelläkään tehdä maalia. HPK.pakilla kiekko viivassa, ja HPK:lla maskimiehiä, oli erittäin vaarallinen paikka. Just Just. Olen erimieltä.