Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Virtaselle kenkää!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana kesätyttö69, 29.01.2013 klo 20.09.

 1. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  RD taisi lähteä osin omasta halustaan.

  RD-Aho vuosien joukkueen rakenne oli monta piirua fyysisempi, erityisesti puolustajat olivat kokeneita ja kovia pääosiltaan. Hyökkääjissäkin oli pelaajia, jotka eivät varsinaisesti pelänneet ahtaita paikkoja edes maalin edessä.
  Ketä tällaiset ovat nyt?
   
 2. Magnesia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vähän kuin Kouvolassa 4viikkoa sitten. Keskiviikkona paikallinen toimittaja kysyy utj Kultaselta vaihtuuko valmentaja. Kultanen: ei vaihdu, turha hätäillä ja panikoida. Mattila paria päivää aikasemmin: yksinkertaistamme peliä.

  No, Kultanen teki kahden päivän päästä perjantaina Tuokkolan kanssa sopparin, Mattilalle ilmoitus sunnuntaina ja maanantaina julkistettiin uusi soppari.

  Ja nyt sitten ollaan aika messevässä voittoputkessa ja lätkä on taas mukavaa.

  Teidän ongelma mikä on vähän myös Saipalla, että kuka tilalle. Varmoja hevosia ei ihan hirveästi ole tarjolla. Saattaa hieman rajoittaa vaihtamisen iloa ja voi jopa olla vaihtoehto, että näillä mennään katkeraan loppuun saakka.

  Tuokkola olisi ehkäpä sopinut sinnekin oikein hyvin, tiedä näitä..
   
 3. laalki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Näkisin, että tässä ollaan asian ytimessä. Marginaalit ovat pienet niin joukkueiden, kuin valmentajienkin välillä. Suurin hyöty valmentajan vaihdossa tuntuukin olevan se, että joukkueen henkinen lukko saadaan auki ja monesti siitä seuraakin piristysruiske joukkueen otteisiin. Se, jääkö piristyminen ns. kuherruskuukaudeksi vai jatkuvatko paremmat otteet, johtunee taas perinteisemmistä asioista: valmentajan kyvykkyys ja yhteensopivuus joukkuuen (ja sen persoonien) kanssa.

  Osin tästä syystä näkisin, että uhkapeli JYPin kohdalla kannattaisi. Kausi on jo valumassa pöntöstä alas ja vedon panoksena on se, mitä uudelle valkulle joudutaan maksamaan. Tietenkin voidaan sukeltaa entiseen tapaan, muttei peli tuosta sekavammaksi voi juuri käydä. Pelkästään tällä meidän (ei niin hyvällä, kun ennakkoon odotettiin) materiaalilla saataneen raavittua pisteitä tähän tahtiin kuin ennenkin.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Siinähän se vähän on että ei se joukkueen johdon tilanne ole helppo, tässä taidetaan vähän odottaa sitä että milloin menetetään valmentajaan viimeiset luottamus vs se että milloin kannattaa köyhiltä valmentajamarkkinoilta joku poimia. Saadaanko muiden hylkiövalmentajilla tai keltanokalla suuntaa vaihdettua. ilmapiiri saattaa rentoutua mutta onko noillakaan sitten osaamista tarpeeksi. Lisäksi ei tiedetä onko neuvotteluja tai sopimuksia jo joidenkin valmentajien kanssa ensikaudesta joten lähtisikö joku vain puoleksi kaudeksi mukaan ja saadaanko sillä vain sohaistua ampiaispesään lisää lopulta. Rahaa menee jolla sitten jää vähemmän sitten niitä muita ongelmia ratkaista jotka ei valmentajasta johdu, JYPillä ainakin taitaa olla puutetta hyökkäyksessä ja puolustuksessa, ehkä jopa maalivahtiosastolla. Materiaali on toki parempi kun tulos nyt, mutta tuossa on tosiaan monta asiaa mitä pitää puntaroida eikä kaikki johdu valmentajasta. Se että jäädään odottamaan että tulos lähtisi itsestään paranemaan ei välttämättä ole huonoin vaihtoehto, riskejä on joka vaihtoehdossa.
   
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Läpä läpä lässyn lää. JYPin suurimmat puutteet ovat edelleen valmennuksessa, kun penkin takana pönöttää jotain jumalasemaa nauttiva kaljupää, joka yrittää tehdä painijoista balettitanssijoita.
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin ja jos siihen jonkun toisen osaamattoman kaljupään hankkii niin muuttuuko tilanne välttämättä mihinkään. Siitähän tässä on kyse että kuka olisi sovellias korvaamaan jos potkut annetaan ja hyödyttääkö se tilannetta lopulta.
   
 7. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jostain syystä JYP:n johto on täysin juuttunut Virtaseen. Virtasen näytöt ei kuitenkaan ole ollut niin vakuuttavat, että Virtasesta tulisi pitää kynsin hampain kiinni. Virtasen "näytöt" on ennemmin sen suuntaiset, että täytyy ihmetellä minkä syiden vuoksi Virtasesta täytyy edelleen pitää kiinni? Ehkä järkevää vaihtoehtoa ei JYP johdon mielestä ole näköpiirissä? Toisaalta jos JYP johdon pidemmän tähtäimen suunnitelma on ollut, ja on edelleen, jatkaa Virtasen kanssa myös seuraavalla kaudella niin silloin vaihtaminen on ehkä vielä hankalampaa.

  Holtarin ilmoituksen mukaan "palaveri on päällä" mutta valmentajaa ei vaihdeta. Olisi ihan mielenkiintoista tietää minkälaisia asioita siellä "palaverissa" mietitään?
   
 8. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Siellä mietitään uutta saunailtaa. Ei mitään sen kummempaa. Tulee ihan mieleen erään Kärppä -fanin suosikkijoukkue: Juha Junno ja saunakaverit.
   
 9. Jarvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers ( JYP, ajalta ennen Liigan vesittämistä)
  Lainaus:
  Eiköhän taustalla ole Perrin vs VIrtanen valinta. Perrin "pistettiin" pihalle ja jos Markolle tehdään nyt sama (vaikka kyllä joutaisi), niin JYP tällöin myöntäisi tehneensä arviontivirheen. Joten tämän takia kituutellaan sopimus loppuun, JYP johto saa säilyttää kasvonsa ja sitten todetaan optio-vuosista "yhteisymmärryksessä", että Marko lähtee kohti uusia haasteita. Mitä veikkaatte moniko joukkue Liigassa taistelee Markon palveluksista? Markohan myönsi nyt "olleensa väärässä" kertomalla yksinkertaistavan peliä. Tätähän ilmeisesti Perrin ja osa pelaajista halusi pari vuotta sitten?
   
 10. Kelmu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Elämme vaikeita aikoja kuten Aku Ankassa aikoinaan sanottiin.

  Muutama asia olisi hyvä nostaa esille.

  1. joukkueen kasaaminen. Minun näkemys on se että myös joukkueen kasaaminen on epäonnistunut. Joukkue ei ole tasapainoinen (hyökkäys vs puolustus). Joukkue ei pysty toteuttamaan Virtasen pelitapa (se voiko kukaan on myös hyvä kysymys).

  Suurin virhe on tapahtunut vuosien saatossa. Monta sitoutunutta omaa kasvattaa käytännössä laitettiin pois tarjoamalla heille junnusoppareita. Tämä ei ole siis yhden vuoden ilmiö. Valitettavasti kaava on ollut se että kulta kasvaa muualla ja oma tuotanto on pronssia. Tämä on myös monen pelaajan ja taustatoimijan näkemys. Myös Holen kritiikin sietokyky on yllättävän heikko joka on myös kehittymisen este. Tämä tulee julkisesti esille mm haastatteluissa kun aihepiiri on epämiellyttävä vrt. Esim Tyni. Sisäisessä toiminnassa Hole ajaa suvereenisti yli toimijoiden eikä ole todellisuudessa sellainen hassu setä jollaisena pyrkii julkisuudessa esiintymään. Joukkueen kasaamisesta ja kokonaisuudesta on vastuussa Holtari. Hän on minun näkemykseni mukaan pahin epäonnistuja. Hole on yksi ahkerammin sitoutunut tekijä ja tietotaito on huikea tätä en kiellä.

  2. Veltsun jyp. Joukkueen päivittäinen tekeminen on heikkoa. Minulla on ollut tilaisuus keskustella monen entisen jyp pelaajan kanssa ja yksi heistä on hyvä ystäväni joka pelaa tällä hetkellä joukkueen riveissä. Kokeneet pelaajat ovat kritisoineet voimakkaasti tätä asiaa jo monen kauden ajan. Ero on kuin yö ja päivä menneeseen (RD ja Aho). Pelistä veltsu ymmärtää riittävästi ja itse asiassa hän saa kovasti kehujakin tästä mutta joukkueen kokoajana ja päivittäisenä vaatijona tekeminen ei ole niin kovaa luokkaa mihin on totuttu.

  Vaikeita asioita eletään. Yksi suurin kehittymisen este on tällä hetkellä akseli Hole ja Veltsu jossa terve itsekritiikki puuttuu. En ole koskaan ollut Tynin fani mutta Kari oli se tasapainottava ja kyseenalaistava linkki aikanaan joka välillä ravisteli tätä keskustelua.

  Tulipahan kirjoitettua, toivon suuresti että Veltsun jyp saisi kurssin kääntymään mutta mikään merkki ei sitä tällä hetkellä tue. Junioripuoli on kehunut miestä kovasti koska on aidon kiinnostunut omasta tuotannosta ja toiminnan kehittämisestä.

  Kelmu
   
 11. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Ei se taida edes kuulua meille mitä siellä palaveerattiin, varmaan ne ratkoo pulmaa miten tästä jatketaan vai jatketaanko ollenkaan, ehkä miettivät ketä pelaajia laitetaan myyntilistalle, ehkä ensi vuoden valentajakuvioita, ehkä pidemmän tähtäimen suunnitelmia jäädäänkö kasvattamaan muille seuroille pelaajia, vai pyritäänkö itse huipulle, Tai sitten kartoitetaan suran myyntiä jos se vaikka kelpaisi jollekin, ehkä koko seuran alasajoa jos Seppänen on väsynt pyörittämään joukkuetta. kaikkea me vain voimme pohtia. eiköhän ne sieltä ulos tule jossain vaiheessa jos on aihetta tulla, mitä sitä toistelemaan joka toinen päivä että ei eroteta ketään jne yleensäkään ei ole tapana tuoda julki keskeneräisiä asioita.
  Jotenkin tuntuu että osa ns faneista katsoo putkeen ja näkee ratkaisuna ja sateen tekijänä että Virtanen irtisanotaan, ja pam kaikki ongelmat on poistunut tai pyyhitty maton alle. Näitä ohikausia tulee kaikille jossain vaiheessa ja nyt se oli JYPn vuoro,
  Ja helppohan meidän on huudella miten omistajan kuuluisi ja kuinka paljon lyödä rahaa tuohon paskaan. Tämä on vähän kuin riskibisnestä, jos kausikorttilainen tuntee olonsa petetyksi hänhän hyvin voi jättää ostamatta jatkossa sitä. tai siten kuten minä lopettanut aika päivää sitten kausikorttiuden ja käyn katsomassa niitä pelejä mitkä kiinnostaa, loppukauden tai jonkun aikaa ne on jo ollut ihan muilla paikkakunnilla,
   
 12. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Älkää vielä antako Virtaselle monoa. Rinkelinmäelle ei kaivata tiistaina mitään valmentajavaihdon yhden pelin tsemppisuonenveto-Jyppiä.
   
 13. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  2. Veltsun jyp. Joukkueen päivittäinen tekeminen on heikkoa. Minulla on ollut tilaisuus keskustella monen entisen jyp pelaajan kanssa ja yksi heistä on hyvä ystäväni joka pelaa tällä hetkellä joukkueen riveissä. Kokeneet pelaajat ovat kritisoineet voimakkaasti tätä asiaa jo monen kauden ajan. Ero on kuin yö ja päivä menneeseen (RD ja Aho). Pelistä veltsu ymmärtää riittävästi ja itse asiassa hän saa kovasti kehujakin tästä mutta joukkueen kokoajana ja päivittäisenä vaatijona tekeminen ei ole niin kovaa luokkaa mihin on totuttu.

  Luulisin että tässä on tämän hetkisen ongelman ydin. Eikä tätä taideta valitettavasti ratkaista muulla kuin vaihtamalla valmentajaa. Tai tietysti jos Virtanen pystyy parantamaan päivittäisen treenaamisen vaatimustasoa niin voi olla että ilman valmentajan vaihtoakin voi jatkaa.

  Katsoin joulukuun 1. päivä olleen Sport JYP pelin Ruudusta. Lähetyksessä oli mukana Nelosen/Ruudun studio, jossa asiantuntijana oli Tero Lehterä. Lähetyksessä puitiin JYP:n pelaamisen ongelmakohtia tai ongelmakohtaa. Ongelmakohdaksi asiantuntija(t) oli kaivanut JYP:n puolustuspelaamisen. Lähetyksessä oli videonäytteitä siitä kuinka JYP:n pelaajat olivat merkkavinaan omia pelaajia omassa päädyssä, ts. oma pelaaja "merkattiin" olemalla noin puolentoista metrin päässä omasta puolustettavasta. Studiossa tuotiin esille, se että kyse ei ole niinkään pelitavallisesta ongelmasta, vaan siitä että perusasiat tehdään huonosti Ja tätä todella ihmeteltiin. (tämä oli siis se pääpointti minkä lähetyksessä toivat esiin, ihan tarkkaan en muista mitä kaikkea sanottiin, mutta kutakuinkin näin kuin edelle kirjoitin)

  JYPhän pelaa omassa päässä aika paljon miesvartiointia, ehkä jopa poikkeuksellisen paljon verrattuna muihin liigajoukkueisiin. Tällöin tämä edellä mainittu, Nelosenkin studiossa esiin ottama ongelma korostuu. Jos pelataan miesvartiointia, ja et vartioi kunnolla omaa miestäsi, niin tietäähän sen, ettei siitä voi hyvä seurata. Tällainen epäkohta yleensä johtuu nimen omaan Kelmun 2.kohdassa kirjoittamasta pävittäisestä vaatimustasosta. Puolustuspelaaminen ja ennenkaikkea miesvartiointi on usein hyvin pitkälle asennekysymys.
   
 14. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olen joskus miettinyt samaa, että jos JYP antaisi Virtaselle potkut, niin mihin muuhun joukkueeseen Virtanen sopisi päävalmentajaksi. Ei ole oikein tullut sopivaa nippua mieleen?
   
 15. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Kyllä sen mielellään KalPaan tai Kärppiin päästäisi.
   
 16. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys. Periaatteessa valmentanut hyviin sijoituksiin JYPin kolmena keväänä mutta onko "hierarkioissa" kumminkin Selinin, Tuokkolan ym.muiden perässä vaikka ei ole sielläkään minkäänlaisia saavutuksia? Sitä tarkastelee jotenkin värilasein näitä ja aina yliarvioi helposti oman joukkueen materiaalin. Kyllähän Veltsulla kaiken järjen mukaan kysyntää pitäisi olla.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Kun Veltsua on varsinkin junnujen osalta kehuttu niin olisikohan Veltsulle oikea työpaikka sittenkin junioritoimen päällikkönä?

  Päävalmentajana hän selvästi tarvitsee täysin omanlaisensa joukkueen eikä osaa itse sopeutua materiaaliin mikä on oikeasti käytössä.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä on erikoista, sillä yleensä on kuulunut nimenomaan täysin päinvastaisia asioita joukkueen sisältä. Eli Veltsua on kehuttu vaativaksi valmentajaksi, joka harjoittaa joukkuetta kovaa ja päivittäinen työnteko on hänen joukkueillaan kovaa luokkaa. Sitä vastoin taas Veltsun pelinjohtamista ja pelitavan sisäistämistä joukkueelle on arvosteltu hänen heikommiksi puolikseen.

  En todellakaan tiedä kumpi on sitten totuus, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun Veltsun heikkoudeksi väitetään päivittäisen työn määrää.
   
 19. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Ristiriitaista infoa tosiaan. Monensorttista faktaa tulee monesta suunnasta. Mikä se tilanne ihan oikeasti on?
   
 20. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  Varmaan oikeasti tilanne on se, että palaverissa väänetään tiukasti Veltsun option käytöstä ja sehän käytetään.

  Tietyllä tapaa kun katsoi Ässä-pelissä sitä mitä Aho tekee vaihtoaitiossa. Suu käy koko aika, luo henkeä ja ottaa kiinni pelaajien virheisiin/väärin pelaamiseen. Meidän Veltsu taas seisoo kädet puuskassa, suu rupee käymään kun tuomari kohtelee mukamas kaltoin, niin sitten ollaan nillittämässä. Aikalisänkin aikaan näytti, että mies on puolet ajasta hiljaa.

  Ei tosiaan valmentajana Virtanen ole tuhoontuomittu, mutta ei hän sovi kriisijoukkueelle missään nimessä. Toistan itseäni, mutta samoja ongelmia ollut nähtävissä kaikilla hänen kausillaan ja nyt se on eskaloitunut pahimmin. Ei häneltä vaan löydy työkaluja kääntää joukkueen peliä paremmaksi. Aikaa on ollut ja puhetta ollut, mitään ei vaan tapahdu.

  Aivan turha mennä pelaajiston taakse. Siinä on varmasti puutteita, mutta se on silti kova tähän liigaan. Ei JYP pysty omilla resursseillaan luomaan tähän liigaan materiaaliltaan parasta joukkuetta, vaan tuo pitää ottaa kiinni muilla asioilla. Meidän maalivahdit riittää varmasti, mutta heidän on mahdoton pelata hyvin todella pahasti rakoilevan viisikon takana.
   
 21. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Yksi käyttäjä täällä taas väitti että valmennus on ihan ok. Mutta pelaajistossa on löysää tekemistä. Tätä perusteltiin otteluvideoiden katselemisella ja omalla seurannalla. Oli kelattu tilanteita moneen kertaan ja huomattu löysää tekemistä tietyiltä pelaajilta juurikin vastustajan maaliin johtaneilla hetkillä. Toki Veltsun tekeminen on uskomattoman löysän ja rennon näköistä pelien aikana, siellä ollaan otsa kurtussa eikä juuri muuta.

  Mutta kyllä oli sen verran hyvin perustellut faktat siinä viestissä missä arvosteltiin pelaajien tekemistä, että minulle ainakin myytiin se totuus, että mahdotonta veltsun tai kenenkään muunkaan on saada tätä asiaa toimimaan koska osa pelaajista ei vaan pelaa tilanteen vaatimalla tasolla. Toki arvosteltiin myös valmennusta työkalujen puutteesta.

  Äärimmäisen huolestuttavan kuuloista on kyllä, jos edes valmentajan vaihtokaan ei välttämättä auta, pelaajien pelatessa miten sattuu. Tämä viesti ei ilmennä minun omia mielipiteitä suuntaan tai toiseen, ajattelen vaan tätä asiaa tältäkin kantilta.
   
 22. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Tuo on pistänyt itselläkin silmään, että Veltsun näkyvin reagointi lähes aina on tuomaristolle huutelu.
   
 23. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onhan tuo Virtasen "CV" lopulta aika näyttävä ja jos ei tule edes potkuja lopulta tämänkauden osalta niin siellä on nuo muut kaverit kuitenkin parien potkujen kanssa eikä välttämättä varsinaisesti hirveästi edes näyttöjä pohjalla. Hommia varmasti löytyy, mutta joutuuko tässä odottelemaan sitten seuraavaan kauteen kun varmaan moni seura on jo ensikaudesta sopinut valmentajan kanssa. Hyvinkin voi ensikaudella olla samassa tilanteessa kun Tuokkola että moni seura kiinostunut palkkakauksesta sitten kesken kauden.
   
 24. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Gorbatjovi (ja kaikki muut)

  Eikö tuollaisen tilanteen kokonaisuuden analyysi ole vähän "muna vai kana" -juttua. Lienee selvää, että pelkästään yksi osa-alue ei ole Jyväskylässä pettänyt vaan monta muutakin asiaa samaan aikaan. Ja valmentajahan ei operoi umpiossa vaan kaikkien asioiden kokonaisuus vaikuttaa myös valmentajan kykyyn toimia. En siis usko, että joku tekijä yksinään - organisaatio, pelaajat tai valmennus - on yksinään syyllinen nykyiseen taaperrukseen Jyväskylässä. En ole hirveästi seurannut JYPin pelejä, mutta sen minkä minä olen nähnyt Vellun kolmella kaudella on, että pyrkimys on ollut kiekollistaa pelitapaa. Kaikkina näinä kausina muistelisin, että JYPin pelissä on ollut vaiheittain erittäin vaikeaa ja ainakin Tampereen peleistä mieleeni on jäänyt, että sekä JYP että Tappara tykkäsivät nukahdella kesken matsin ja tuli ihan ihmeellisiä virheitä. Molemmat hukkailivat momentumiaan ja yhtäkkiä koko pelin repesi liitoksistaan.

  Näistä "pienistä" ongelmista ei ole Jyväskylässä päästä kolmessa(kaan) kaudessa eroon, mutta hyviä asioita on ollut enemmän kuin huonoja. Tällä kaudella taitaa ensimmäistä kertaa olla Jyväskylässä ihan oikeasti enemmän sellainen kiekkokontrollijoukkueen runko ja yllättäen oppiminen on ollut sekä pelaajille että valmennukselle äärimmäisen haastavaa. JYPillä on mielestäni erityisesti kotipeleissä pitkän perinteet sellaisesta aivan hillittömästä pystysuunnan puskemisesta ja sellainen hirveä taistelukiekko on ollut JYPin juttu, jossa ei ole koskaan ollut mitään kiekollisia hienouksia vaan enemmänkin puhdasta luistelua ja hirveää halua tehdä maaleja. Fakta on se, että sellaista kiekkoa mikään joukkue ei jaksa 60 minuuttia, jota JYP yleensä kotona on esittänyt, joten peliä on myös osattava hidastaa tarvittaessa. Nyt JYP ei ole saanut edes tuolla "organisoimattomalla" totaalipaineella aikaiseksi ainakaan tilastojen valossa juurikaan maaleja ja tältä osin se perinteinen Jyväskylän kaava, että alussa tehdään paljon maaleja ja sitten vaan puolustetaan johtoa ei ole enää onnistunut. Toki tämäkin analyysi on irrallaan todellisuudesta, mutta tätä minä ainakin olen tottunut Jyväskylässä näkemään.

  Veltsu ja organisaatio on ison haasteen edessä, kun pitäisi viimein päättää kahden erittäin vaikean asian välillä: joko pitäisi vaalia ja jatkaa JYP-identiteetin jalostamista valitussa suunnassa eli jatkaa kovaa pystysuunnan pelaamista ja järkyttävää paineistusta ja tätä kautta hakea jatkossakin voittoja tai sitten pitäisi lähteä pakeista alkaen viemään pelitapaa enemmän kiekkokontrollin suuntaan. Kiekkokontrollia ei ole kukaan koutsi saanut oikein istumaan Jyväskylään, kun fanit ovat porilaisten tavoin erittäin tottuneita tähän taistelulätkään ja se myös JYPiin pirun usein liitetään. Vaatisi koutsilta ja organisaatiolta äärimmäistä kylmäpäisyyttä vielä peliä kohti modernimpaa kaksivaiheisuutta, mutta siirtymä tulee olemaan kivulias. Fanien odotukset ovat korkealla, erityisesti materiaalin suhteen, ja suunnan muutos on hidas prosessi. Kaikelle tälle hatuksi tulee vielä äärimmäisen heikko tulos, joka jo itsessään lisää paineita pelaajille viedä peliä enemmän siihen vanhaan jyppiläiseen suuntaan.

  Taustalla on myös se, että tälle kaudelle JYPille on koottu pelaajarinkiä myös entisistä jyppiläisistä, jotka ovat aikanaan mestareina joukkueesta lähteneet. He ovat tulleet tuomaan omaa osaamistaan JYPin käyttöön, mutta kuinka vahvasti entisaikainen JYP-identiteetti kulkee pelaajien mukana? JYP on välitilassa oleva joukkue, jonka täytyy uusiutua tai tehdä selkeä päätös paluusta vanhaan. Kun analyysi nykytilanteesta on tehty, silloin pelaajien, organisaation ja valmennuksen yhteinen päämäärä pitää olla samanlainen ja kukaan ei saa alkaa sooloilemaan kokonaisuudessa ja luistamaan yhteisesti sovitusta suunnasta. Tämä on myös valmennukselle äärimmäinen riski ja aniharvoin kukaan valmentaja uskaltaa sellaista riskiä ottaa ja toisaalta kuinka paljon JYPin organisaatio on valmis ottamaan riskiä hupenevasta JYP-fanilaumasta, jolle kelpaa tasan yhdenlainen kiekko silloin kun voittoja ei tule? Asiassa painavat monenlaiset asiat ja pelkästään yhden syyllisen löytäminen ei vielä riitä. Koko organisaatiossa pitää ottaa timeout ja miettiä kulunutta syksyä ja tarkentaa hukattua strategista suuntaa.

  Kaudella 2014-2015 jupistiin, että Jussi Tapola teki joulutauolla "valmentajan viimeisen peliliikkeen" kun hän antoi joukkueen ohjat kokeneille pelaajille ja väistyi oman visionsa kanssa sivuun. Tämä on jokaiselle valmentajalle se viimeinen nuora, jolla voit kulkea: uskallatko luopua omasta "unelmastasi", jotta joukkue näyttäisi toiselta? Tällöin valmennuksenkin rooli muuttuu pelin absoluuttisesta ohjausesta enemmän sivustaseuraajan rooliin, jolloin valmennuksella on enemmän tukeva funktio kokonaisuudelle. Joskus riski kannattaa ja joskus se kantaa hedelmää, kuten kävi Tapparassa. Pelaajat saivat pelata haluamallaan tavalla ja valmennus nöyrtyi, mutta pisteitä alkoi tulla. Lopulta keväällä valmennus osasi vaikeilla hetkillä ohjata peliä oikeaan suuntaan, jolloin myös valmennus sai näyttöjä onnistumisestaan ja seuraavalla kaudella tulikin jo ihan valmennusjohtoinen mestaruus hyvillä pelaajilla valettuna. Jotkut tarinat toimivat, toiset ei. Jyväskylässä on mahdollisuus samaan tarinaan, mutta riittääkö viisaus ja uskallus - se on valmennuksesta kiinni se. Ja sen tarinan tuloksia katsotaan muuten perästä päin, näistähän kuullaan vasta jälkeenpäin.
   
 25. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tyni on ollut milloin missäkin roolissa JYPin ympärillä. Olisiko aika kokeilla Tyniä JYPin valmentajana?