Eiköhän taustalla ole Perrin vs VIrtanen valinta. Perrin "pistettiin" pihalle ja jos Markolle tehdään nyt sama (vaikka kyllä joutaisi), niin JYP tällöin myöntäisi tehneensä arviontivirheen. Joten tämän takia kituutellaan sopimus loppuun, JYP johto saa säilyttää kasvonsa ja sitten todetaan optio-vuosista "yhteisymmärryksessä", että Marko lähtee kohti uusia haasteita. Mitä veikkaatte moniko joukkue Liigassa taistelee Markon palveluksista? Markohan myönsi nyt "olleensa väärässä" kertomalla yksinkertaistavan peliä. Tätähän ilmeisesti Perrin ja osa pelaajista halusi pari vuotta sitten?
Kyllä sen mielellään KalPaan tai Kärppiin päästäisi.Olen joskus miettinyt samaa, että jos JYP antaisi Virtaselle potkut, niin mihin muuhun joukkueeseen Virtanen sopisi päävalmentajaksi. Ei ole oikein tullut sopivaa nippua mieleen?
Olen joskus miettinyt samaa, että jos JYP antaisi Virtaselle potkut, niin mihin muuhun joukkueeseen Virtanen sopisi päävalmentajaksi. Ei ole oikein tullut sopivaa nippua mieleen?
Tämä on erikoista, sillä yleensä on kuulunut nimenomaan täysin päinvastaisia asioita joukkueen sisältä. Eli Veltsua on kehuttu vaativaksi valmentajaksi, joka harjoittaa joukkuetta kovaa ja päivittäinen työnteko on hänen joukkueillaan kovaa luokkaa. Sitä vastoin taas Veltsun pelinjohtamista ja pelitavan sisäistämistä joukkueelle on arvosteltu hänen heikommiksi puolikseen.Veltsun jyp. Joukkueen päivittäinen tekeminen on heikkoa. Minulla on ollut tilaisuus keskustella monen entisen jyp pelaajan kanssa ja yksi heistä on hyvä ystäväni joka pelaa tällä hetkellä joukkueen riveissä. Kokeneet pelaajat ovat kritisoineet voimakkaasti tätä asiaa jo monen kauden ajan. Ero on kuin yö ja päivä menneeseen (RD ja Aho). Pelistä veltsu ymmärtää riittävästi ja itse asiassa hän saa kovasti kehujakin tästä mutta joukkueen kokoajana ja päivittäisenä vaatijona tekeminen ei ole niin kovaa luokkaa mihin on totuttu.
Ristiriitaista infoa tosiaan. Monensorttista faktaa tulee monesta suunnasta. Mikä se tilanne ihan oikeasti on?
Varmaan oikeasti tilanne on se, että palaverissa väänetään tiukasti Veltsun option käytöstä ja sehän käytetään.
Tietyllä tapaa kun katsoi Ässä-pelissä sitä mitä Aho tekee vaihtoaitiossa. Suu käy koko aika, luo henkeä ja ottaa kiinni pelaajien virheisiin/väärin pelaamiseen. Meidän Veltsu taas seisoo kädet puuskassa, suu rupee käymään kun tuomari kohtelee mukamas kaltoin, niin sitten ollaan nillittämässä. Aikalisänkin aikaan näytti, että mies on puolet ajasta hiljaa.
Ei tosiaan valmentajana Virtanen ole tuhoontuomittu, mutta ei hän sovi kriisijoukkueelle missään nimessä. Toistan itseäni, mutta samoja ongelmia ollut nähtävissä kaikilla hänen kausillaan ja nyt se on eskaloitunut pahimmin. Ei häneltä vaan löydy työkaluja kääntää joukkueen peliä paremmaksi. Aikaa on ollut ja puhetta ollut, mitään ei vaan tapahdu.
Aivan turha mennä pelaajiston taakse. Siinä on varmasti puutteita, mutta se on silti kova tähän liigaan. Ei JYP pysty omilla resursseillaan luomaan tähän liigaan materiaaliltaan parasta joukkuetta, vaan tuo pitää ottaa kiinni muilla asioilla. Meidän maalivahdit riittää varmasti, mutta heidän on mahdoton pelata hyvin todella pahasti rakoilevan viisikon takana.
Tietyllä tapaa kun katsoi Ässä-pelissä sitä mitä Aho tekee vaihtoaitiossa. Suu käy koko aika, luo henkeä ja ottaa kiinni pelaajien virheisiin/väärin pelaamiseen. Meidän Veltsu taas seisoo kädet puuskassa, suu rupee käymään kun tuomari kohtelee mukamas kaltoin, niin sitten ollaan nillittämässä. Aikalisänkin aikaan näytti, että mies on puolet ajasta hiljaa.
Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys. Periaatteessa valmentanut hyviin sijoituksiin JYPin kolmena keväänä mutta onko "hierarkioissa" kumminkin Selinin, Tuokkolan ym.muiden perässä vaikka ei ole sielläkään minkäänlaisia saavutuksia? Sitä tarkastelee jotenkin värilasein näitä ja aina yliarvioi helposti oman joukkueen materiaalin. Kyllähän Veltsulla kaiken järjen mukaan kysyntää pitäisi olla.
Erittäin hieno viesti kokonaisuudessaan, kiitokset siitä! Yhtäkään sellaista kohtaa ei ole, minkä kanssa olisin merkittävästi eri mieltä. Harvoin näin hyvää tekstiä saadaan "ulkopuoliselta" toisen joukkueen kannattajalta. Tässä näkyy myös se, että ulkoa päin asioita pystyy katsomaan objektiivisemmin.@Gorbatjovi (ja kaikki muut)
Eikö tuollaisen tilanteen kokonaisuuden analyysi ole vähän "muna vai kana" -juttua. Lienee selvää, että pelkästään yksi osa-alue ei ole Jyväskylässä pettänyt vaan monta muutakin asiaa samaan aikaan. Ja valmentajahan ei operoi umpiossa vaan kaikkien asioiden kokonaisuus vaikuttaa myös valmentajan kykyyn toimia. En siis usko, että joku tekijä yksinään - organisaatio, pelaajat tai valmennus - on yksinään syyllinen nykyiseen taaperrukseen Jyväskylässä. En ole hirveästi seurannut JYPin pelejä, mutta sen minkä minä olen nähnyt Vellun kolmella kaudella on, että pyrkimys on ollut kiekollistaa pelitapaa. Kaikkina näinä kausina muistelisin, että JYPin pelissä on ollut vaiheittain erittäin vaikeaa ja ainakin Tampereen peleistä mieleeni on jäänyt, että sekä JYP että Tappara tykkäsivät nukahdella kesken matsin ja tuli ihan ihmeellisiä virheitä. Molemmat hukkailivat momentumiaan ja yhtäkkiä koko pelin repesi liitoksistaan.
Näistä "pienistä" ongelmista ei ole Jyväskylässä päästä kolmessa(kaan) kaudessa eroon, mutta hyviä asioita on ollut enemmän kuin huonoja. Tällä kaudella taitaa ensimmäistä kertaa olla Jyväskylässä ihan oikeasti enemmän sellainen kiekkokontrollijoukkueen runko ja yllättäen oppiminen on ollut sekä pelaajille että valmennukselle äärimmäisen haastavaa. JYPillä on mielestäni erityisesti kotipeleissä pitkän perinteet sellaisesta aivan hillittömästä pystysuunnan puskemisesta ja sellainen hirveä taistelukiekko on ollut JYPin juttu, jossa ei ole koskaan ollut mitään kiekollisia hienouksia vaan enemmänkin puhdasta luistelua ja hirveää halua tehdä maaleja. Fakta on se, että sellaista kiekkoa mikään joukkue ei jaksa 60 minuuttia, jota JYP yleensä kotona on esittänyt, joten peliä on myös osattava hidastaa tarvittaessa. Nyt JYP ei ole saanut edes tuolla "organisoimattomalla" totaalipaineella aikaiseksi ainakaan tilastojen valossa juurikaan maaleja ja tältä osin se perinteinen Jyväskylän kaava, että alussa tehdään paljon maaleja ja sitten vaan puolustetaan johtoa ei ole enää onnistunut. Toki tämäkin analyysi on irrallaan todellisuudesta, mutta tätä minä ainakin olen tottunut Jyväskylässä näkemään.
Veltsu ja organisaatio on ison haasteen edessä, kun pitäisi viimein päättää kahden erittäin vaikean asian välillä: joko pitäisi vaalia ja jatkaa JYP-identiteetin jalostamista valitussa suunnassa eli jatkaa kovaa pystysuunnan pelaamista ja järkyttävää paineistusta ja tätä kautta hakea jatkossakin voittoja tai sitten pitäisi lähteä pakeista alkaen viemään pelitapaa enemmän kiekkokontrollin suuntaan. Kiekkokontrollia ei ole kukaan koutsi saanut oikein istumaan Jyväskylään, kun fanit ovat porilaisten tavoin erittäin tottuneita tähän taistelulätkään ja se myös JYPiin pirun usein liitetään. Vaatisi koutsilta ja organisaatiolta äärimmäistä kylmäpäisyyttä vielä peliä kohti modernimpaa kaksivaiheisuutta, mutta siirtymä tulee olemaan kivulias. Fanien odotukset ovat korkealla, erityisesti materiaalin suhteen, ja suunnan muutos on hidas prosessi. Kaikelle tälle hatuksi tulee vielä äärimmäisen heikko tulos, joka jo itsessään lisää paineita pelaajille viedä peliä enemmän siihen vanhaan jyppiläiseen suuntaan.
Taustalla on myös se, että tälle kaudelle JYPille on koottu pelaajarinkiä myös entisistä jyppiläisistä, jotka ovat aikanaan mestareina joukkueesta lähteneet. He ovat tulleet tuomaan omaa osaamistaan JYPin käyttöön, mutta kuinka vahvasti entisaikainen JYP-identiteetti kulkee pelaajien mukana? JYP on välitilassa oleva joukkue, jonka täytyy uusiutua tai tehdä selkeä päätös paluusta vanhaan. Kun analyysi nykytilanteesta on tehty, silloin pelaajien, organisaation ja valmennuksen yhteinen päämäärä pitää olla samanlainen ja kukaan ei saa alkaa sooloilemaan kokonaisuudessa ja luistamaan yhteisesti sovitusta suunnasta. Tämä on myös valmennukselle äärimmäinen riski ja aniharvoin kukaan valmentaja uskaltaa sellaista riskiä ottaa ja toisaalta kuinka paljon JYPin organisaatio on valmis ottamaan riskiä hupenevasta JYP-fanilaumasta, jolle kelpaa tasan yhdenlainen kiekko silloin kun voittoja ei tule? Asiassa painavat monenlaiset asiat ja pelkästään yhden syyllisen löytäminen ei vielä riitä. Koko organisaatiossa pitää ottaa timeout ja miettiä kulunutta syksyä ja tarkentaa hukattua strategista suuntaa.
Kaudella 2014-2015 jupistiin, että Jussi Tapola teki joulutauolla "valmentajan viimeisen peliliikkeen" kun hän antoi joukkueen ohjat kokeneille pelaajille ja väistyi oman visionsa kanssa sivuun. Tämä on jokaiselle valmentajalle se viimeinen nuora, jolla voit kulkea: uskallatko luopua omasta "unelmastasi", jotta joukkue näyttäisi toiselta? Tällöin valmennuksenkin rooli muuttuu pelin absoluuttisesta ohjausesta enemmän sivustaseuraajan rooliin, jolloin valmennuksella on enemmän tukeva funktio kokonaisuudelle. Joskus riski kannattaa ja joskus se kantaa hedelmää, kuten kävi Tapparassa. Pelaajat saivat pelata haluamallaan tavalla ja valmennus nöyrtyi, mutta pisteitä alkoi tulla. Lopulta keväällä valmennus osasi vaikeilla hetkillä ohjata peliä oikeaan suuntaan, jolloin myös valmennus sai näyttöjä onnistumisestaan ja seuraavalla kaudella tulikin jo ihan valmennusjohtoinen mestaruus hyvillä pelaajilla valettuna. Jotkut tarinat toimivat, toiset ei. Jyväskylässä on mahdollisuus samaan tarinaan, mutta riittääkö viisaus ja uskallus - se on valmennuksesta kiinni se. Ja sen tarinan tuloksia katsotaan muuten perästä päin, näistähän kuullaan vasta jälkeenpäin.
En ole hirveästi seurannut JYPin pelejä, mutta sen minkä minä olen nähnyt Vellun kolmella kaudella on, että pyrkimys on ollut kiekollistaa pelitapaa.
Anteeksi, kun tartun yksittäiseen virkkeeseen, mutta miten voit tehdä johtopäätöksesi (ja raamatun mittaiset tekstisi) tältä pohjalta? Valmentajan kompetenssin arviointiin yleensä tarvitaan myös otteluiden seuraamista, jotta voi perustaa väitteensä tosiasioille.
Minun käsitykseni JYPin peli-identiteetistä voi olla täysin väärä, mutta sellaisena minä olen JYPin ainakin hippoksella tottunut näkemään: aivan armoton liike ja taistelu - maalit perustuvat ylikorostuneeseen paineeseen hyökkäyspäässä, josta tulee riistoja ja yleensä jossakin vaiheessa maalipaikkoja.
Oma mielipiteeni on se, että kukaan ei tule tässä liigassa enää pystysuunnan tsemppilätkällä top 4:ssä pelaamaan ihan lähiaikoina ja Veltsu ja JYP on MIELESTÄNI oikeilla jäljille, jos ja kun se yrittää monipuolistaa JYPin kiekollista peliä. Siellä olis Kari Heikkilä yrittämässä vanhoilla lääkkeillä pelastaan Lukkoa ja vaikealtahan sekin on näyttänyt. Kyllä se varmasti Jyväskylässä kirpaisee just nyt, että peli on *askaa, mutta se on pakollinen steppi oikeaan suuntaan, joka täytyy uskaltaa ottaa. Voitte toki pelata tuota teidän ylipaineistavaa tsemppikiekkoa vaikka maailman tappiin saakka ja kieltäytyä muuttamasta identiteettiä, mutta sitten teidän on hyväksyttävä faneina sijat 8-10. Se on se, mihin sillä pääsee.
Tää kiekon modernisointipapatus on tollasta mallia Ika Lehkonen. Kun kaikki suomessa on paskaa paitsi kusi.
Katoppa vaikka edellistä yhdeksää kautta jypiltä, ihan hyvin on tsemppailtu menemään.
Kyllä JYP on sellainen joukkue, jonka asenne ja työmäärä pelottaa muita.
Kaikki tämän kauden pelit katsoneena (pl. viime lauantain JYP-Ässät -ottelu) JYPin vähäiset voitot ovat tulleet juurikin sillä perinteisellä "hurrikaanikiekolla", eli yksinkertaisesti armottomalla liikkeellä ja taistelulla.
Edellisillä kausilla vaan JYPin viisikko- ja puolustuspelaaminen on ollut sillä tasolla ettei ole ollut tarviskaan vetää tuota "hurrikaaniprässiä" 60 minuuttia. Eihän JYP ole sitä tehnyt koskaan. Puolustus on vaan ollut sitä tasoa että vastustajat harvemmin ovat päässeet JYPin johtoasemaa kirimään kiinni, ja se on juuri se JYPin pelin ydin - tai ainakin oli ennen kuin Veltsu pääsi valtaan.
Johtoasemaan ja sitten fiksua pelaamista, mutta huom! ei täysin hyökkäyspelaamisen lopettamista. Hyökätään, kun hyökätään, puolustetaan, kun puolustetaan, kuten RD sanoi jo aikanaan.