Mainos

Virallinen Stanley Cup finaali ketju

  • 18 661
  • 204

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Re: Re: Lisää flintstonelle

Viestin lähetti flintstone
Jos katsot sen taklauksen uudelleen niin huomaat että se tilanne tuli niin nopeasti että vaikka Stevens onkin näiden taklauksien erikoismies niin tuskin hän varsinaiseti kerkesi tähtäilemään päähän, eiköhän se osuminen itsessään ole ihan tarpeeksi vaikeaa. Taklaus osui päähän siksi että Kariya teki virheen, ei Stevens. Kariya oli selkeästi kumarassa ja kun Stevens on vielä kaiken lisäksi selkeästi Kariyaa pidempi niin tulos oli mikä se oli. Jos Kariya olisi ollut pystymmässä asennossa niin etuviistosta tullut osuma ei olisi tullut noin selkeästi Kariyan päähän. Stevens ei siis omasta mielestäni tehnyt mitään erityistä että taklaus osuisi päähän sen sijaan Kariyan oma virhe aiheutti sen että taklaus osui noin pahasti.
Jaa että minun pitäisi vielä toinen ilta kelata taklausta nauhalta? Kyllä olen mielestäni nähnyt sen tarpeeksi monta kertaa riittävän monesta kuvakulmasta sanoakseni, että Stevens tiesi mitä teki. Ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö hän tiennyt osuvansa Kariyaa päähän. Itsekin sanot, että Kariya oli tilanteessa kumarassa. Raskauttavaksi lasken myös sen, että taklaus tuli erittäin myöhään syötön jälkeen. Stevens ei tehnyt mitään sääntöjenvastaista, mutta se ei lievennä taklauksen raukkamaisuusastetta tippaakaan. Kaikesta huolimatta kunnioitan Stevensiä pelaajana hyvin paljon, mutta nyt hän astui rajan väärälle puolelle.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Re: Säännöt ja "Säännöt"

Viestin lähetti flintstone
Kyllähän tuo Scott Stevens taklaa paljonkin myös ihan normaaleja taklauksia laitojen lähellä mutta hänhän on nimenomaan tunnettu yhtenä maailman kovimmista avojään taklaajista josta näimme siis tuossa 6.pelissä oivan esimerkin. Nämä Stevensin taklaukset on aina todella puhtaita ja kädet pysyvät hienosti alhaalla, tunnusomaista niille on myös se että ne tulevat aina kun vastustajan avainpelaaja unohtaa hetken tarkkailla ympäristöään ja samantien napsahtaa

Olen flintstonen kanssa samoilla linjoilla. Kuka tiesi, että sama Scott Stevens, joka on istunut jäähypenkillä yhteensä yli 3,000 minuuttia, on saanut 20 vuotisen NHL uransa aikana vain 4 jäähyä kyynerpäätaklauksesta?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Re: Re: Re: Säännöt ja "Säännöt"

Viestin lähetti flintstone
Eli Stevens jättää tarkoituksella taklaamatta Anaheimin vaarallisinta hyökkääjää ihan vain herrasmiesmäisyyttään

Miksi olisi pitänyt jättää? Itse en ole missään yhteydessä ollut taklauksia vastaan - en ikinä. Taklata saa ja taklata pitää. Ja taklauksia pitää myös osata ottaa vastaan.

Taklauksella ja taklauksella on kuitenkin eronsa. Näin on ollut siitä asti kun aloitin NHL:n seuraamisen eli noin 20 vuotta sitten. Joskus parikymmentä vuotta sitten oli tapana, että silloiset gretzkyt ja vastaavat saavat olla aika rauhassa, koska he ovat tähtiä ja heitä tarvitaan. Joukkueissa oli poliisit mm. turvaamassa tiettyjen tähtipelaajien suhteellisen koskemattomuuden.

Nyt tämä homma on selvästi muuttunut. Samaan aikaan kun pelaajat ovat yhä suurempia ja panavampia, vastustajan tähtipelaajien kunnioitus on vähentynyt. Tosin asiasta on noussut keskustelua NHL:n sisällä ja uskon siihen, että hommeli palaa taas oikeaan ruotuun. Sen sanelee raha.

Kyllä Kariyaa ja vastaavia saa taklata. Mutta ei sen taklauksen tarvitse olla sitä luokkaa, joita jaetaan samaa painoluokkaa oleville vastustajille.

Edit:

Jos asiaa ajatellaan ihan puhtaan fysiikan kannalta, niin uskoisin aika vahvasti, että esimerkiksi nyrkkeilyssä ja itämaisissa taistelulajeissa on painoluokat aivan asiallisista syistä. Itse olen ollut kehässä muutaman kerran ja olen ollut kerran myös Taek wondon avoimessa sarjassa ottelemassa raskassarjalaisen, mustan vyön omaavan vastustajan kanssa. Fyysinen voima oli suorastaan aistittavissa... Vähän samasta on kyse kun Kariya kohtasi Stevensin pommin.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Re: Re: Re: Re: Säännöt ja "Säännöt"

Viestin lähetti cobol
Kyllä Kariyaa ja vastaavia saa taklata. Mutta ei sen taklauksen tarvitse olla sitä luokkaa, joita jaetaan samaa painoluokkaa oleville vastustajille.

Olisiko kuitenkin ollut niin että Stevens ei sittenkään vetänyt pommiaan aivan täysillä? Ei muuten mutta tuo Kariyan nopea toipuminen osoittaa että jostain syystä tuon pommin seuraukset eivät olleet samanlaiset kuin Lindros tai Francis pommeissa oli. Tai jos Stevens veti taklauksen täydellä voimalla niin sitten Kariya oli vain tavattoman onnekas.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hyvä meininki täällä!

Syksyllä kun Heidi Wickenheiser tuli Suomeen pelaamaan, monet olivat kieltämässä hänen pelaamistaan miesten joukossa, koska häntä sattuu jos isot miehet taklaavat täydellä vauhdilla. Toivoisinkin, että nämä tyypit suoraselkäisinä henkilöinä tulisivat ulos kaapeistaan ja perustelisivat, miksi Paul Kariya saisi pelata NHL:ssä, jos häntä ei saa taklata sääntöjen mukaan.

Kaipailisin myös jonkun tuomarin kokemuksia asiasta. Tuomareille varmasti koulutetaan tulkintaohje, minkä mukaan pelaaja on kiekollinen. Muistelisin joskus ohjeellisen sekuntiluvun kuulleenikin, mutta kun en varmaksi muista, niin en lähde tässä yhteydessä arvaamaan.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Viestin lähetti dana77
Kaipailisin myös jonkun tuomarin kokemuksia asiasta. Tuomareille varmasti koulutetaan tulkintaohje, minkä mukaan pelaaja on kiekollinen. Muistelisin joskus ohjeellisen sekuntiluvun kuulleenikin, mutta kun en varmaksi muista, niin en lähde tässä yhteydessä arvaamaan.

Suomessa sääntö lienee eri kuin NHL:ssä jossa pelaajaa saa taklata niin kauan kunnes hänen syöttämänsä kiekko on jonkun toisen pelaajan hallussa.

Suomessa saattaa ollakkin jokin sekuntiluku, en tiedä...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti dana77
Syksyllä kun Heidi Wickenheiser tuli Suomeen pelaamaan, monet olivat kieltämässä hänen pelaamistaan miesten joukossa, koska häntä sattuu jos isot miehet taklaavat täydellä vauhdilla. Toivoisinkin, että nämä tyypit suoraselkäisinä henkilöinä tulisivat ulos kaapeistaan ja perustelisivat, miksi Paul Kariya saisi pelata NHL:ssä, jos häntä ei saa taklata sääntöjen mukaan..

Ehkä tätä Kariya-Stevens asiaa ei kannata tahallaan(?) ymmärtää väärin? Vaikka menee ohi topicin, en malta olla vastaamatta samalla tasolla, että olihan se melkoinen itku ja kantelun tukeminen kun vähän yli 70 kiloinen Mäki taklasi puhtaasti Vopatin seinille...

- - -

Flintstone voi olla oikeassa tai väärässä epäillessään, että ehkäpä Stevens tosiaan veti hitusen takaisin Kariyan kohdatessaan. Itse en kyllä sellaista havainnut, vaikka pelin jälkeenkin katselin taklauksen useamman kerran uudelleen. Saattaa olla, että todellista vastausta tähän ei tiedä kukaan. Ei edes Scott itse. Mutta se ei ehkä kuitenkaan ole ydin.

En halua inttää, mutta edustan sellaista näkemystä, että NHL:n ja erityisesti kanadalaisten tapa pelata jääkiekkoa on ja on ollut oikein. Kun nykyistä useammat seurat sijaitsivat Kanadassa, jääkiekko oli toisaalta jopa kovempaa, mutta myös puhtaampaa kuin nykyinen. Ennen kaikkea "kilttien" tähtipelaajien kunnioitusta löytyi. USA:n suuren rahan tuleminen yhä voimakkaammin mukaan on pilannut tämänkin asian. Toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti cobol
Ehkä tätä Kariya-Stevens asiaa ei kannata tahallaan(?) ymmärtää väärin? Vaikka menee ohi topicin, en malta olla vastaamatta samalla tasolla, että olihan se melkoinen itku ja kantelun tukeminen kun vähän yli 70 kiloinen Mäki taklasi puhtaasti Vopatin seinille.
Kuka on koskaan sanonut, ettei Mäki saisi taklata Vopatia niin kovaa kuin vain ikinä pystyy sääntöjen puitteissa? Jos Vopat tai kuka tahansa muu ottaa taklausta vastaan väärin eli on huonossa asennossa, niin se on täysin hänen oma vikansa. Sen sijaan Scott Stevens ei saa taklata Paul Kariyaa sääntöjen vastaisesti eikä Paul Kariya Scott Stevensiä, se on raukkamaista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Slash
Suomessa sääntö lienee eri kuin NHL:ssä jossa pelaajaa saa taklata niin kauan kunnes hänen syöttämänsä kiekko on jonkun toisen pelaajan hallussa.

Suomessa saattaa ollakkin jokin sekuntiluku, en tiedä...
Siis sääntöhän on varmasti periaatteessa sama, mutta tapa jolla asia tuomareille koulutaan voi poiketa. Suomessakin pelaaja on kiekollinen niin kauan kun kiekko on toisen pelaajan hallussa, mutta eihän toi sääntö noin yksinkertaisesti kuitenkaan mene. Jos pelaaja lyö pitkän kiekon, niin häntä saa taklata vain tietyn ajan, eikä esim koko loppuerää ellei kukaan kiekkoa luistele hakemaan. Samalla tavalla mukaan tulee tulkintaa, jos syöttö on 15 senttiä pitkä, ja taklaus tulee 0,1 sekuntia syötön jälkeen. Nyt tilanne oli onneksi niin selvä, ettei tulkinnan mahdollisuutta NHL:n käytännöillä jäänyt, mutta silti minua kiinnostaisi, että kuinka tilanne tuomareille koulutetaan.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Re: Re: Re: Flintstonelle...

Viestin lähetti LaTe_Show
Pyydät minua jossittelemaan? Jos taklauksen seurauksena Kariyan uran olisi loppunut, niin syy olisi ollut Stevensin - joko suoraan ja epäsuorannaisesti. Tätä suuremmalla syyllä peräänkuulutan näitä jo aiemmin mainitsemiani "sääntöjä". Varsinaiset säännöt toimivat guidelinenä koko touhulle, ettei homma karkaisi käsistä, mutta eihän tämä estä pelaajia itse ajattelemasta. Sellaiset asiat kuin: respect, honor, professional pride, code, hockey culture on mahdotonta kirjata ylös sääntökirjaan, vaikkakin ne ovat - tai ainakin näin toivon vielä olevan - osa itse peliä. Sitäpaitsi tekeekö se taklauksesta hyvän ja ennenkaikkea "oikean", jos sääntöjen mukaisella taklauksella lopetat toisen uran? Vahinkojahan aina tietenkin sattuu, mutta tässä tilanteessa Stevensin olisi voinut väistää...

Miksi Gretzkyä ei taklattu? Entäs Mario? Säännöthän sallisi myös sen? Vaikka säännöt ovat samat kaikille, niin uskallan sanoa sen olevan "eri asia" kun taklaat jonkun toddbertuzzin kuin paulkariyan.


Noh, monet pelaajat ovat sanoneet, että Waynen taklaaminen oli todella turhauttavaa. Hän aina pujahti alta pois, kun yritit taklata. Ei siinä kovin montaa kertaa tehnyt mieli itseään taklata seinälle. Näin ainakin raukkamaisista otteista tunnettu Ulf Samuelsson totesi... Varmasti samalla tavoin Marion kohdalla. Kyllä heitä yritettiin ja miksi ei olisi yritetty.

On kaksi aivan eri asiaa jos taklataan polvelle (Samuelsson- Neely), mailalla (Hatcher- Sykora), kyynärpäällä (Domi- Niedermayer) tai puhtaasti. Lindrosin kommentti oli mainio Stevensin taklauksen jälkeen: "Antakaa olla. Antakaa miehen pelata kiekkoa." Ja tämä taklaus oli oikeasti päättää miehen uran.

Olen monesti nähnyt "oman" joukkueeni pelaajan jäävän jyrän alle NHL:ssä ja kotimaassa. Olen silti antanut aina taklaajalle aplodit jos pusu on ollut puhdas.


[/B][/QUOTE]
Minua häiritsi LaTe_Shown mainitsemien seikkojen lisäksi erityisesti se, että Stevens tähtäsi ja osui Kariyaa päähän.

[/B][/QUOTE]


Olisiko esimerkiksi Tuulolan pitänyt väistää Kiviharjua, koska tiesi että kokoero on aivan liian suuri? Ei todellakaan. Eikä varmaan hirveästi ehdi miettimään tuon tason peleissä ennen osumaa, että mitäköhän tässä olisi nyt paras tehdä kun kontakti on vasta 0,1 sekunnin päässä.


Head up folks, it's game seven!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ehkäpä erilaiset näkemykset Stevensin taklauksesta ovat käyneet selville eivätkä muutamat viime viestit tapaukseen liittyen enää tuo asiaan mitään uutta?

Oma näkemykseni ratkaisevasta Game 7 on se, että Anaheim on ottelussa selvä altavastaaja. Gigure on kuumempi kuin Brodeur, mutta kyllä tässä Giguren pitää yltää suunnilleen samaan kuin Roy aikanaan ratkaistessaan Kannun 90-luvun alkupuolella toisen kerran Habseille. Siihen aikaan suojat olivat "hieman" pienemmät, mutta silti Roy otti kiinni Gretzkyn ja kumppaneiden vetoja neljässä voittopelissä loistavasti päästäen 118 maalia kohti lauotusta kiekosta vain kahdeksan sisään. Jotain tällaista - sovitettuna nykyiseen pelityyliin ja nykyisiin suojiin - odotan Gigurelta ja saattaapa hän siihen pystyäkin. Toinen seikka, joka on näkynyt ottelusarjassa on se, että Devilsien pakit eivät Rafalskia mukaan laskematta ole kovinkaan nopeita ja taitavia luistelemaan. Enää. Anaheim on myös suorastaan juhlinut aloituksissa New Jerseytä vastaan. Lukemat ovat olleet lähes käsittämättömät jokaisessa finaalissa ja nimenomaan Anaheimin eduksi. Tämä voisi muuttua ainakin jonkin verran, jos Joe Nieuwendyk pystyisi pelaamaan, mutta tietääkseni ei pysty.

Anaheimia vastaan puhuu tosin moni asia. Ei niinkään Devilsien kotietu, jolla ei kovin paljon ole merkitystä kauden tässä vaiheessa. Mutta vaihtoedulla näyttää olevan. Lisäksi NHL-historiassa paras seitsemästä -sarjat ovat päätyneet täysin vastaavasta tilanteesta kotijoukkueelle 58 prosenttisesti (12 sarjaa) ja finaaleissa 67 prosenttisesti (vain 3 sarjaa). Jos taas katsotaan pelkästään tasatilannetta 3-3 (ei siis sitä, miten siihen on päädytty), kotijoukkue on vienyt pystin 80 prossan mukaan (10 sarjaa).

Saas nähdä. Kauden mielenkiintoisin peli on ovella. Ehdottomasti katson. Kuten olen katsonut muutkin finaalit ja aika paljonhan noita playoffeja ja runkosarjaa koitin katsoa. Työt tuppaa kyllä vähän haittaamaan mielenkiintoista ja antoisaa harrastusta...
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Viestin lähetti expertti
On kaksi aivan eri asiaa jos taklataan polvelle (Samuelsson- Neely), mailalla (Hatcher- Sykora), kyynärpäällä (Domi- Niedermayer) tai puhtaasti.

Off-topic, mutta jos vuoden 2000-finaaleihin viittaat, Hatcher ei taklannut Sykoraa mailalla. Hatcherin kyynärpää osui Sykoran päähän ja sekin siitä syystä, että Hatch menetti tilanteessa tasapainonsa. Tilanteesta ei muuten tuomittu Hatcherille edes jäähyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Justus
Off-topic, mutta jos vuoden 2000-finaaleihin viittaat, Hatcher ei taklannut Sykoraa mailalla. Hatcherin kyynärpää osui Sykoran päähän ja sekin siitä syystä, että Hatch menetti tilanteessa tasapainonsa. Tilanteesta ei muuten tuomittu Hatcherille edes jäähyä.

Ei tuomittu. Muistan hyvin kun Stevens ja aika moni muukin Devilsien pelaaja kävi kyselemässä Hatcherilta taklauksesta, mutta hän ilmeisesti onnistui vakuuttamaan vastapuolen kaverit eikä Devils pyrkinyt tapahtumaan kostamaan. Vakuutti selityksillään. Tai sitten vakuutti koollaan ja voimillaan. Tosin tuo Sykorahan ei ollut ainoa Hatcherin tempaus...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti HN
Paul ei väittänyt Scottia likaiseksi pelaajaksi eikä taklausta vahingoittamisyritykseksi, vaan kertoi vain medialle näkemyksensä tilanteen kulusta.


NHL officials issued a statement saying the hit was legal and not subject to a penalty, but Kariya clearly didn't agree.

"I didn't like the hit, obviously,'' Kariya said. "That's Scott Stevens' game. He's done that throughout his career. ... There's a fine line there.''

Stevens said, "You can't let your guard down. Hey, it's a physical game out there.''



Näin se menee ja pitääkin mennä. Silti kummankaan kommentit eivät kerro välttämättä siitä, mitä he ajattelevat. En tosin väitä, että he ajattelisivat automaattisesti muuta kuin sanovat. Sillä kuten jokainen NHL-kiekkoa seurannut tietää, että vaikka Stevens olisi lyönyt lekalla Kariyaa eikä olisi saanut siitä jäähyä, Kariya olisi kommentoinut asian menneen kuten pitääkin. NHL:ssä ja erityisesti finaaleissa ei itketä kuten SM-liigassa, sillä mitään aseita ja heikkouden merkkejä ei haluta antaa vastustajalle.

Ai niin, onhan itkemisesen yksi poikkeuskin NHL:n playoffeissa. Se on Pat Quinn, Torontosta. Ja taatusti juuri hän onkin oikea kaveri itkemään -;)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti cobol

Kun NHL:ssä puhutaan näihin kiltteihin (ei siis esim. mihinkään power fowardeihin) avainpelaajiin kohdistetuista erittäin kovista taklauksista, sanoisin niin, että kyllä sellaiset saisi jättää väliin. Tietyt tähtipelaajat ovat koskemattomampia kuin toiset. Näin se on aina ennen NHL:ssä ollut. Tämäkin perussääntö on tosin murtumassa. Valitettavasti.

Minusta taasen NHL on menossa oikeaan suuntaan siinä ettei enää ole pelaajia jotka olisivat ns. koskemattomia. Kuinka suuren hyödyn tällainen "koskematon" pelaaja saakaan siitä ettei hänen tarvitse niin aktiivisesti varoa taklaajia? Tosiasiassa hyöty ei lienee nykyään ole niin suuri kuin ennen mutta siitä huolimatta minusta olisi väärin, että tietyt pelaajat olisivat koskemattomampia kuin toiset. Kyse ei ole muuta kuin sopeutumisesta, pelaajien on osattava (kyettävä) sopeutumaan uuteen tyliin. Tämä mielipiteeni ei kuitenkaan tarkoita sitä, että törkeyksiä saisi harjoittaa kaukalossa sen enempää. On säännöt joiden mukaan pelataan ja nämä säännöt koskevat kaikkia - tasapuolisesti. Tähän kuuluu myös se, että sääntöjen sallimissa puitteissa kaikkia pelaajia saa kohdella tasapuolisesti - kukaan ei ole eriarvoinen, ei kukaan.

Kauden '95 pleijareissa Stevens pommitti Slava Kozlovia oikein sydämen kyllyydestä. Kozzien tarkkaavaisuus herpaantui hetkeksi ja tämä hetki riitti Stevensille. Kozlov saatettiin muistaakseni Fetin toimesta vaihtoaitoon, kukaan ei itkenyt tapauksen johdosta, kukaan ei vaatinut erityiskohtelua pienikokoisille pelaajille. Näin asian kuuluu minusta ollakin.

Aivan samoin '96/97 pleijareiden finaalissa (3 ottelu) Konstantinov "poisti" Hawerchuck'in pelistä avojäänpommilla - kiitos Niinimaan avauksen, Hawerchuck joutui kääntämään katseensa kiekkoon ja seuraavaksi Dale näkikin sitten tähtiä.

Keep your head up, tapaa Don Cherrykin sanoa.

vlad#16.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lievästi olen vladin kanssa eri mieltä. Kyse on nähdäkseni vain siitä, että mielestäni jäänmurtajaluokka voisi säästää soutuveneet kaikkein kovimmilta avojääpommeiltaan. Kariya-tyyppisten pikkumiesten vakava loukkaantumisvaara lisääntyy yhä suuremmaksi sitä mukaa kun jäänmurtaja-luokkaan kuuluvien yhä painavampien pelaajien taklausvoima edelleen kasvaa. Taklausvoima kasvaa vauhdin ja painon suhteessa ja taklauksen vaikutukset kasvavat myös kokoeron vuoksi. Eli mun arvion mukaan tässä ollaan tulossa tilanteeseen, jossa vakavat loukkaantumiset ko. tilanteissa saattavat lähteä nousuun. Sinänsähän päähän kohdistuneet vammat saatiin joten kuten hallintaan kun NHL pisti kaukalon laidat uusiksi jokaisessa hallissa. Nykyiset laidat joustavat paljon. Mutta tämä nyt on vain mun kanta. Se on samanlainen kanta kuin NHL:ssä oli käytännössä voimassa vuosikymmenet.

Silti ymmärrän hyvin logiikan, jonka mukaan sääntöjen tulee olla kaikille ja kaikissa tilanteissa täysin samanlaiset. Tähtipelaajia ei tämän logiikan mukaan tule kunnioittaa. Jos vaikkapa Kariyaa, Rafalskia ja montaa muuta vähän kevyempää kaveria lähdetään metsästämään, mutta sääntöjen puitteissa, uskon NHL-bisneksen kärsivän. Myös USA:ssa väki halleilla haluaa nähdä taitopelaajat ja mielellään 100 % ehjässä kunnossa. Olen ollut mm. näissä molemmissa halleissa eli New Jerseyssä ja Anaheimissa ja jutellut sikäläisten fanienkin kanssa. Taklaukset ja tappelut ovat aina ämpimästi kannatettuja, mutta rajoja hekin siellä vetävät. Tosin USA:ssa show-paini on niin suosittua, että se vetää varmasti lätkästä pois osan siitä jengistä, joka tykkää kovista otteista tasapuolisesti jokaiseen kohdistettuna.

Pelaajien samanarvoisuus NHL:ssä on edelleen pelkkä lause. Esimerkiksi juuri Derrian Hatcher on siitä elävä esimerkki. Nimettömämpi pelaaja ei olisi selvinnyt kaikista niistä sikailuistaan ilman jäähyjä kuten Hatcher on liian usein selvinnyt. Tosin ei hän mikään varsinainen sikailija ole. Pelitaidot puolustavana puolustajana ovat edelleenkin erinomaiset jopa NHL:n mittapuilla.
 

tiikeri

Jäsen
Peukkuja pidetään täällä kovasti Anaheimille. Pitää tyytyä kuuntelemaan peliä radion välityksellä, no parempi sekin kun ei mitään. Kariya toivottavasti jatkaa siihen mihin edellisessä pelissä jäi.

Joku 2-3 vierasvoitto voisi olla aika lähellä... tai sitten 3-2 kotivoitto. Tuskin sen suurempia maalikarkeloita tullaan näkemään.

Btw. Voisiko joku pistää tähän vaikka linkin, jossa näkyy tuo Stevensin suorittama taklaus.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
New Jersey teki 2-0 maalin, eli peli näyttää selvältä. Jos Anaheim ei maalia toisen erän loppuun tee, niin eiköhän tästä nukkumaan voi hyvin mennä. Maalinteko tilanteita ei ole kovinkaan montaa ollut, eikä New Jerseyn tarvitse enää hyökätä, joten nähtävää ei enää liene.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Onneksi olkoon New Jersey Devils

Onneksi olkoon mestareille 2003, loppujen lopuksi selkeä voitto ratkaisevassa ottelussa. Anaheim teki minkä pystyi, mutta ei loppujen lopuksi voinut paremmalleen mitään. Jean-Sebastien Giguere sai Conn Smythen häviävän joukkueen puolelta, maalivahtina kuten Ronnie Hextall viimeksi. Hienot finaalit ja hieno mestari, onneksi olkoon !
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Devils - Mighty Ducks: 3-0

Onnittelut Devilseille, samalla on kuitenkin lausuttava onnittelut ja kiitokset Ducks'eille. Teitte jotain mitä tuskin kukaan olisi uskonut teidän joukkueena tekevän. Raivaavan tien Stanley Cup finaaliin ja taistelemalla voitosta - kannusta - loppuun saakka.

Conn Smythe meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen, vaikka tämä tuskin vielä tällä hetkellä Jiggya lohduttaa.

http://sports.espn.go.com/nhl/playoffs2003/story?id=1565783

vlad#16.
 

olli9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Atlanta Thrashers sympatiat:Kärpät
New Jersey Devils Stanley Cup Champions!

Täytyy kyllä sanoa että kyllä Devils hallitsi peliä selkeästi. Ensimmäiset 10 minuuttia Devils pyöritti peliä Anaheimin päässä kokoajan.Aloitukset Oates ja kumppanit poimivat kuitenkin paremmin ei paljon puuttunut että Devils olisi tehnyt ensimmäisessä erässä maaliin tosin Anaheim pääsi 10 minuutin jälkeen vähän paremmin peliin mukaan.Aika tyhmän jäähyn Turner Stevenson otti.

2.erässä peli pyöri taas hyvin Anaheimin päässä.Ajassa 17:38 Michael Rupp ohjasi hienosti Scott Niedermayerin vedon sisään tässä vaiheessa näytti hyvältä vaikka aikaa oli jäljellä.Sitten tuli taas viivalta Niedermayerin veto ja taas Rupp mailansa kanssa välissä ja Friesen laittoi karat sisään.Erän lopussa Rob Niedermayer otti kiekottoman miehen estämisestä kakkosen.

3.Erässä Anaheim painosti ja paikkoja oli, mutta New Jersey heitteli kiekkoja päätyyn eikä heillä ollut hädän päivää. Yksi tilanne otti vähän päähän kun Devils veti kaksi kertaa peräkkäin pitkän kiekon.Devils sai edun vaihto hommasta. Aina kun Kariya hyppäsi askiin sinne tuli myös kivikova Scott Stevens hän oli myös todella monessa oman pään aloituksessa.Ratkaisu tuli toisen kerran tässä ottelussa Jeff Friesenin lavasta. Miehen kommenteista pelin jälkeen kuuli, että hän oli iloinen päästessään devilsiin ja tässä kiitos mies hoiti Stanley Cupin kotiin.Vielä ihan viimeisillä minuutilla Anaheim otti vielä yhden jäähyn mutta sillä ei ollut enää mitään merkitystä.Sekin vähän huvitti,kun peliä oli jäljellä 6 sekuntia niin hanskat lensivät jo kentälle ja koko joukkue juhli 2 sekuntia ennen peliajan loppua kentällä.3-0 voitto oli kyllä aika vakuuttava hyvä Devils!

Kyllä Devils ansaitsi voiton ja olen heidän puolestaan iloinen ja tietysti Devils fani mutta ei Anaheimin tulosta voi silti väheksyä Stanley Cupin finaaliin ja viime vuonna NHL:huonoimpia joukkueita aika hurja nousu.Kukaan ei olisi uskonut Duckseista sellaista. Omat ottelun 3 tähteä menisivät näin:
3 tähteä:Jeff Friesen
2 tähteä:Michael Rupp
1 tähti: Scott Niedermayer
Vezina trophy meni oikeaan paikkaan kyllä Brodeur oli liigan paras maalivahti.
Conn Smythe Trophy meni toisaalta oikealle miehelle Jean-Sebastian Giguerelle mutta toisaalta ei. Sen olisi voinut antaa esim. Scott Niedermayerille tai Jamie Langenbrunnerille mutta kyllähän Giguere oli se joka vei Anaheimin finaaliin. Nyt pelaajat suuntaavat golfkentälle sormukset käsissään!
 
Viimeksi muokattu:

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kääk!

Loppujen lopuksi New Jersey näytti, miksi se on vuodesta toiseen mestaruustaistoissa mukana: vuorenvarmaa peliä tiukan paikan tullen. Tuollaiseen peliin pystyy vain sellainen joukkue, joka uskoo itseensä ja omaan pelityyliinsä. Devils pisti heti ottelun alussa Anaheimille luun kurkkuun, ja Gigueren päädyssä oli melkoisia mylläköitä. Maaleja näistä tilanteista ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä tullut. Anaheimilla ei mainittavia paikkoja ollut.

Toisessa erässä Jersey sitten takoi kaksi maalia hyvin perinteisellä tavalla: laitetaan mies maalin eteen joko maskimieheksi tai sitten ohjaamaan kiekko maaliin. Tämä oli se yksinkertainen totuus, jota ei sen kummemmin Dallas, Detroit tai Minnesotakaan tajunnut. Giguerekin näytti varsin kuolevaiselta noiden tilanteiden jälkeen, sillä kiekko jota ei näe tai joka ohjataan nenän edestä on hyvin vaikea torjuttava. Friesenin ensimmäisen maalin voi laittaa Sauerin piikkiin, sillä mies piti Jeffin vain näennäisesti poissa tilanteesta, mutta kun maila on vapaana, maalin voi tehdä.

Anaheimilla oli omat paikkansa viimeisessä erässä, eikä joukkuetta yrityksen puutteesta voi syyttää. Muutama aivan selkeä maalintekopaikka oli, mutta Brodeur oli satavarma niissä tilanteissa tai laukaukset suuntautuivat ohi maalin. Sinänsä harmi, että kuparinen jäi rikkomatta ratkaisevassa pelissä.

Tämä oli joka tapauksessa hieno ottelusarja, jossa nähtiin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Kaksi ensimmäisestä ottelua oli Jerseyn näytöstä ja samalla Anaheimin tahdottomuutta. Kaksi seuravaa klassinen altavastaajan nousu ja totaalinen herääminen pakkotilanteessa. Sitten alkoi hyökkäyspeli avautua ja maalihanat aukesivat: maalivahdit haparoivat, kun taas hyökkäjät onnistuivat. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että tämä pudotuspelisarja oli täysin ennakoimaton, sillä koskaan ei tiennyt ennen matsia, millaista peliä nähtäisiin. Lopputulos kaikesta huolimatta kulki vääjämättä ennakoituja polkuja New Jerseyn suuntaan. Anaheimhan ei missään vaiheessa johtanut ottelusarjaa, vaan pääsi korkeintaan tasoihin voitoissa.

Sinänsä on mielenkiintoista edelleen kuulla valitusta Anaheimin ja New Jerseyn pelityylistä, vaikka joukkueet osoittivat, että ne osaavat minkä tyylin tahansa. Tämän lisäksi ne pystyivät murtamaan toistensa sumputustaktiikan ottelu toisensa jälkeen. Miten niin sanotut taitavammat tai hyökkävämmät joukkueet eivät siihen pystyneet? Joku voisi vihdoin selittää tämän.

Mielestäni ottelusarjan ehdottomasti jännittävin matsi oli se paljonparjattu 1-0-ottelu. Se oli esimerkki matsista, jossa hyökättiin päästä päähän, luotiin tilanteita, mutta samalla puolustettiin ja maalivahdit olivat loistavia. Mikä sellaisessa on niin kauheaa? Ovatko loppunumerot tärkeämpiä kuin itse peli?
 

Rocco

Jäsen
Re: New Jersey Devils Stanley Cup Champions!

Viestin lähetti olli9
Vezina trophy meni oikeaan paikkaan kyllä Brodeur oli liigan paras maalivahti.

Eihän Vezinaa jaeta tässä vaiheessa vaan juhannuksen tietämissä liigan palkintotilaisuudessa. No okei, Brodeur sen todennäköisesti voittaa kuitenkin. Äänethän ovat jo annettu heti runkosarjan jälkeen ja voittaja on selvillä NHL:n toimistolla.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Stanley Cup Champions - New Jersey Devils!!

Jes! Mestaruus takaisin kotiin parin vuoden tauon jälkeen. Ikävä vaan jännittää peliä ku ei sitä näe eikä kuule mistään. Heräillä yöllä ja katsoa kelloa et joko peli on loppuvaiheessa, et voi mennä teksti-tv:stä katsomaan tuloksen. No, onneksi peli päättyi näin Devilsin kannattajan kannalta hyvin :)

Itse pelistä on tosiaan vaikea mennä sanomaan mitään, kun sitä ei nähnyt, mutta muutamia huomioita. Mike Rupp, kuka? Miestä ei ole paljoa maalintekotilastoissa näkynyt, mutta nyt playoffien ensimmäinen maali tärkeään paikkaan ja se jäi myös ottelun voittomaaliksi. Toinen tärkeä ratkaisija oli Jeff Friesen, joka kuritti vanhaa seuraansa kahdella maalilla ja varmisti Cupin sitten Devilseille. Ja tietysti Marty, playoffien 7. nollapeli, joka on uusi ennätys. Uusi playoff-ennätys on myös Devilsien 12 voitettua kotiottelua. Devils on aina ollut todella kova kotijoukkue, nyt pleijareiden aikaan vain yksi tappio kotona ja sekin vasta jatkoajalla.

Kiitos ja onnittelut myös Anaheimille. Kova kamppailu mestaruudesta käytiin, mutta tällä kertaa kävi näin. Mutta hyvä joukkue Anaheimilla on kasassa, toivottavasti Ducksit pysyvät pidempäänkin kärkiporukoissa.


New Jersey Devils - Stanley Cup Champions 1995, 2000 and now 2003.
 

olli9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Atlanta Thrashers sympatiat:Kärpät
Re: Re: New Jersey Devils Stanley Cup Champions!

Viestin lähetti Rocco
Eihän Vezinaa jaeta tässä vaiheessa vaan juhannuksen tietämissä liigan palkintotilaisuudessa. No okei, Brodeur sen todennäköisesti voittaa kuitenkin. Äänethän ovat jo annettu heti runkosarjan jälkeen ja voittaja on selvillä NHL:n toimistolla.
Ei niin mutta Pentti Lindegren al'a Canal+ Sanoi eilisen pelin lopussa että Brodeur sen sai. Itsekin vähän ihmettelin sitä kommenttia mutta luultavasti se hänelle menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös