Ville Peltoselle kenkää!

  • 427 117
  • 3 485
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässä hyvn kirjoitettu juttu mikä IFKssa oikeasti mättää:


jossa pääpointti on juuri tämä lause:
"Yksi HIFK:n perusongelmista on osaamattomuus avainhenkilöiden rekrytoimisessa – siitä Salmelainen ja Peltonen ovat erinomaisia esimerkkejä. Tämä ongelma ei poistu sillä, että Salmelainen ja/tai Peltonen pantaisiin lankulle. Ongelmana olisi edelleen se, kenen silmillä ja ammattiosaamisella uusi Salmelainen ja uusi Peltonen palkattaisiin?"

Juttelin eilen frendin kanssa joka oli jokunen viikko sitten tavannut yhden IFK Hockey Oy hallituksen ex-jäsenen joka oli todennut että koko organisaatio tarvitsisi suuren ravistelun mutta se on mahdotonta tehdä kun ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni saavutetuista nimikkeistä.
Tämä mainittu juurisyyhän tunnetaan tällä palstalla äärimmäisen hyvin. Lisäksi hyvin tunnettua täällä lienee se, että ne, jotka pyrkivät näitä pinttyneitä rakenteita murtamaan laitetaan kilometritehtaalle häiritsemästä nepotismin kulttuuria.

Mitään faktaa minulla ei tietenkään IFK:n kontestista ole, muista konteksteista kylläkin. Ja sisäsiittoisuutta on niissä perusteltu aina "oman toimintakulttuurin ja arvojen kunnioittamisena" ja "meidän tapana".

Väitänkin, että IFK kyntää keskinkertaisuudessa niin kauan kuin tämä ummehtunut ja täysin vanhentunut kulttuuri, jossa yksilöt asettavat omat etunsa seuran edun edelle, on voimissaan. Suuri kysymys onkin, kuoleeko tämä organisaatiokulttuuri milloinkaan, vai kyetäänkä sitä vain uusintamaan sisä- ja lähipiirirekrytoinneilla niiden toimesta, jotka sen olemassa olosta saavutettuina asemina hyötyvät.

Jonkun pitäisi nyt johdossa ymmärtää muutama merkittävä teesi innovatiivisista organisaatioista ja runnoa ne läpi, vaikka sitten oman asemansa uhalla:

1) Kokeiluja ja virheitä pitää sietää, mutta
2) osaamattomuudelle on nollatoleranssi
3) Kehitys vaatii jatkuvaa palautetta ja sen analysointia (ei niin kuin Tobias jaksottaa),
4) Sekä äärimmäistä rehellisyyttä palautteen antamisessa sekä sen vastaanottamisessa

Minkään nähty ja kuultu ei viittaa yhdenkään näistä toteutuvan IFK:ssa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Peltosen kohdalla tie pitäisi nyt viimeistään olla kuljettu loppuun HIFK:ssa. Valmennusosaaminen ei riitä ja sen lisäksi osoittaa käytöksellään sekä fanien arvostelullaan, ettei myöskään pää kestä. Ei näillä työkaluilla ole minkäänlaista uskottavuutta jatkaa.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kannata henkeä pidätellä jos on odottamassa Villen potkuja.

Joo, en usko että fuduja tulee ja mun puolestani jatkakoot. Oman kokemuksen mukaan ketään sellaista valmentajaa ei postiin pystytä naaraamaan joka veisi IFK:n ensi kaudella finaaliin tai edes lähelle.
Peltosen ja staffin olisi syytä perata auki kunnolla mennyt kausi ja miettiä aidosti millaista kiekkoa IFK:n PITÄISI pelata. Muutama eri variaatio johon pelaajat voivat tukeutua varsinkin niillä hetkillä kun paine on suurin. Jotain muuta pitäisi keksiä kun se että syötetään seisoville pelaajille jotka jatkavat kiekon päätyyn sieltä kaivettavaksi.
Mihin katosi Villen ensimmäisen kauden aloitus? Peli oli vauhdikasta, nopeat käännöt jne...? Ok, silloin ei jänne kestänyt kun tappioita tuli mutta kannattaisiko antaa uusi mahdollisuus vai onko tilanne se että meidän rosteri on ensi kaudellakin niin raskasjakainen että prosenttikiekko on ainoa mahdollisuus. Siinä tapauksessa se on ihan sama kuka penkin takana seisoo.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Toistan itseäni mutta sanon silti.
Villelle on annettu liigan kallein rosteri ja sillä Villen peliajatuksella on saatu aikaan vain täysin surkeaa tulosta kolme kautta putkeen.
Kuka on niin idiootti että kuvittelee että tällä konseptilla tulisi jotain parempaa tulosta kun sitä toistetaan vielä kaksi kautta lisää?
Jos Ville jatkaa niin hänen päässään pitää tapahtua täyskäännös joukkueen pelitavan suhteen. Tämä tapa pelata on nyt katsottu läpi jo kolme kertaa ja aina lopputulos on surkea mahalasku.
joko Ville ymmärtää muuttaa jotain isosti tai sitten joku muu keksii sen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juttelin eilen frendin kanssa joka oli jokunen viikko sitten tavannut yhden IFK Hockey Oy hallituksen ex-jäsenen joka oli todennut että koko organisaatio tarvitsisi suuren ravistelun mutta se on mahdotonta tehdä kun ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni saavutetuista nimikkeistä.
Tämä on erittäin hyvin sanottu ja tästä juurikin on kyse. Hallitus on sisäsiittoinen hyväveli-organisaatio josta puuttuu aito halu rakentaa urheilullista osaamista. Sinne valintakriteereinä on ihan muut seikat kuin ymmärrys ammattilaisurheilusta ja mitä se vaatii. HIFK:ssa on paljon sellaista helppoheikkiä töissä jotka eivät tuo sinne mitään, mutta vievät sieltä. Nämä parasiitit eivät jätä seuraa ennen kuin se kupattava loppuu sieltä. Heitä kun ei muualle otettaisi töihin. Näille sankareille tärkeintä on saada pitää työpaikkansa.
 

Hollolan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hölön kommentit olivat ajattelemattomia, mutta tyypillisiä hänelle.
Kaikki kunnia HIFK:n kannattajille ja etenkin niille jotka olivat eilen kannustamassa omiaan.
Arvostan Ville Peltosen pelaajauraa, mutta valmentajana näytöt ei riitä. Faneilla jotka Peltosenkin palkkakuluihin osallistuvat on täysi oikeus ilmaista tuntojaan. Toinen omista mestarisuosikeistani tippui, mutta ehkä joskus kohdataan finaalissa.
 

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellainen juttu, että yksikään yksilö ei ole suurempi kuin joukkue tai seura vaikka se paita olisi siellä hallin katossa.

Tuolla eilisen avautumisella, omien pierujen haistelu asenteella, uhriutumisella plus täysin ala-arvoisella kolmella edellisellä kaudella voitte jatkaa ihan kuten haluatte, mä pidän taukoa. Palaan kun tuo organisaatio on tehnyt tarvittavat muutokset joilla näyttävät että heitä kiinnostaa muukin kuin fyrkka ja oma perse.

Vinkki: Muutokset kannattaa aloittaa valmennuksesta ja urheilujohdosta.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jäin pohtimaan tätä valmentajaongelmaa katsoen myös ajassa taakse päin.

Voiko olla yksinkertaisesti niin, että valmentajien rekrytointiongelma kumpuaa ja on kummunnut ennen kaikkea sisäsiittoisuudesta, jonka seurauksena:

1) halutaan rekrytoida ainoastaan valmentajia, joiden uskotaan asettuvan ummehtuneen seurakulttuurin taluutushihnaan ja
2) todellisuudessa kyetään rekrytoimaan vain tiettyjä, keskinkertaisia valmentajia, jotka tarvitsevat näyttöpaikkoja uralla etenemiseksi kykenemättä rekrytoimaan niitä huippuja; jääkiekkopiirit ovat edelleenkin Suomessa pienet ja jutut kulkee. Huiput haluavat harvoin olla toimistoväen käskyläisiä. Onko IFK:lla todellista mahdollisuutta rekrytoida huippuvalmentajaa oman kulttuurinsa takia?

Toki mallina teleologinen, mutta tämä kaksijakoinen selitysmalli antaisi melko kattavan mahdollisuuden tulkita esim. OJ:n ympärillä kuvattua sekoilua.

Onhan meilläkin näitä uudistusmielisiä ollut. KJ, Stögö jne. KJ:lla ei ole enää kiinnostusta – enkä ihmettele seurakulttuuri huomioiden. Kiinnostusta ei varmasti ole myöskään Stögöllä, mutta häneen tilanteensa on muutenkin vielä monimutkaisempi.

Hyvän verrokin tarjoa tässä yhteydessä muuan TPS, jonka johtamiskulttuuri näyttää niin ikään täysin ummehtuneelta. Kuinkas siellä Ahokkaan kävikään siitäkin huolimatta, että kykeni tuloksiin.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös mulla on lopunajat käsillä. Olen Peltoselle vääränlainen fani, jääköön yksin seuraan.

Kuten jo todettua usealla suulla, mutta vielä kuitenkin: menestyksen tavoittelun varjolla peluutettu Peltosen anti-lätkä on myrkkyä. En halua katsoa sitä tylsyyttä enää. Runkosarja on keskeisin osa, sillä se kestää puolet vuodesta. Peruuttelun opettelu on karseaa katsoa, etenkin kun sitä ei sitten edes opita.

Joten: koettakaa pärjätä täällä.
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Näin ulkopuolisen näkökulmasta suurin yllätys oli itse asiassa se, kun melko mitäänsanomattomien suoritusten aikaan Villelle sorvattiin jatkopahvi. Siihenastisten näyttöjen perusteella olisi pikemminkin voinut odottaa, että pistetään jo vaihtoon. Kallis joukkue, joka komeilee mestaritason tekijöitä. Valmentajalla ollut kaksi kautta aikaa ajaa pelityyliään sisään ja rakentaa mieleisensä joukkue. IS:n kausiennakon 2023-2024 kannen otsikko "Nyt selitykset eivät enää kelpaa: HIFK:n on jyrättävä mestariksi" kuvasi aika hyvin, millaisista ennakkoasetelmista kauteen lähdettiin.

Ei jyrännyt, ei. Sen sijaan juuttui tukevasti keskikastiin erittäin ailahtelevaisten otteiden ja epäselvän pelityylin myötä.

Ja sen siis seura palkitsi valmentajan jatkopahvilla. Ei käynyt maalaisjärkeen, mutta ilmeisesti arvostus Villeen pelaajahistorian takia oli johtoportaassa kova. Nythän on ollut esillä huhu, että Tobias Salmelainen olisi vastustanut tuota jatkosopimusta, mutta hallitus jyräsi hänen näkemyksensä (vaikka huhu onkin seuran toimesta kiistetty). Tavallaan tuo jo selittäisi paljon, jos olisi totta.

Ville Peltosesta näkemykseni oli hänen ensimmäisen päävalmentajakautensa jälkeen, että IFK tuskin saavuttaa tuolla valmentajalla mitään mainittavaa menestystä. Toinen kausi vain vahvisti näkemyksen. Ja tämä kausi sitten. En usko todellakaan usko, että hänen työkalupakistaan löytyy enää kikka kolmosta, jolla joukkue yllättäen palaisi huipulle, vaikka kausia olisi kaksi tai kymmenen lisää. Kyllä tähän mennessä on nähty, mikä Ville Peltosen maksimitaso voi olla, valitettavasti.

Kyllä, valmentajan vaihto on valitettava välttämättömyys, mikäli halutaan menestyä. Ja kyllä, tietysti vasta sitten kun varteenotettava korvaaja on katiskassa, kuten kirjoittajat yllä toteavatkin.

Mutta se ei tule riittämään, jos/kun ongelmien juurisyy menee hallitustasolle asti, kuten on aihetta olettaa. Uusi valmentaja, jopa uusi UTJ, on siinä tilanteessa vain laastari ja syntipukki, joka voidaan tarvittaessa heittää bussin alle, ja hallituksen hyvävelikerho jatkaa ennallaan.

Voiko kannattaja tuossa tilanteessa vaikuttaa tilanteeseen mitenkään?

Suosikkiseurasta riippumatta arvostan ja kunnioitan suuresti uskollisia faneja, jotka tulevat hallille niin hyvänä kuin huonona päivänä ja tukevat seuraa omasta kukkarostaan silloinkin, kun joukkue kyntää syvissä vesissä. Mutta toisaalta johtoportaan näkökulmasta niin kauan kuin tuollaisia uskollisia faneja on vaikka halli täyteen, mitään muutoksia ei tarvitse tehdäkään. Ovathan heidät omat pallinsa turvatut, kun seuran taloudellinen tulos on komea vuodesta toiseen.

En siksi myöskään näe, että isotkaan boikotit olisivat uskottomuutta omaa seuraa kohtaan. Joskus ne ovat ainoa keino vaikuttaa.

Esimerkkinä voisi ottaa tuon naapuriseuran Tampereelta, jonka fanit ovat uskollisuudessaan varmaan koko liigan unelmafaneja. Mutta jossain meni heilläkin rajansa.

Enkä usko, että esim. erästä Vincent Manngardia olisi ikinä saatu vapaaehtoisesti lähtemään ohjailemasta seuraa ilman fanien erittäin äänekästä ja määrätietoista protestia - jonka motivaattori oli yksinkertaisesti rakkaus omaa seuraa kohtaan.

En sano, että noin pitää tai kannattaa tehdä. Mutta se on varmaa, että mitään johtoporrastason muutoksia ei millään vähemmällä saada aikaan. Ei niin kauan kuin uskolliset fanit täyttävät hallin ja lapioivat rahansa seuran kirstuun vuodesta toiseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää keskustelua ja siitä suuri kiitos. Paljon on esitetty erilaisia ja omalla tavallaan hyvin teräviä näkökulmia asiasta. Voisi sanoa, että pajatso alkaa olla aika tyhjä. Siitä huolimatta muutamia omia hajanaisia kommentteja:
  • VP ei henkilönä ole paha, vaan varmaan hieno tyyppi. Hän aivan varmaan on tehnyt kaikkensa.
  • Uusi valmentaja -asian ratkaisu on helppo, selkeä ja yksinkertainen. Hänen täytyy tulla organisaation ulkopuolelta ilman mitään HIFK-siteitä. Sama koskee luonnollisesti uutta UTJ:aa. Käytännössä tämä tarkoittaa ulkomaista rekrytointia, koska Suomen väkisin sisäsiittoisessa lätkä-skenessä tämä ei ole mahdollista.
  • Arvostan kovasti Tapparan ratkaisua, joka tehtiin 11-vuotta kestäneen menestysputken jälkeen ja käytännössä saman parivaljakon johtamana. Tapparassa nähtiin mahdollinen mukavoitumisen ja kaveripiirin tuoma vaara ja tehtiin jotain täysin erilaista. Nostan hattua.
  • Kaikissa organisaatioissa omistaja määrää ja näin sen tulee ollakin. Rakenteiden muutos tulee lähteä johdosta ja ilman sen tukea yritys siihen on tuomittu epäonnistumaan. Kaikki tietävät, että tämä on uudistumisen suurin este ja tekee muutoksen epätodennäköiseksi.
  • Eli todennäköisin vaihtoehto on, että VP jatkaa. Pidin esitetystä ehdotuksesta, että ensi vuoden joukkueen tulisi olla mahdollisimman halpa. Tämähän johtaisi lyhyellä tähtäimellä parempaan taloudelliseen lopputulokseen eli uudempiin bemareihin Country Clubin jäsenille.
  • (Oma tarinansa on HIFK:n tulevaisuuden kannalta elintärkeä Garden-hanke, mutta siitä on oma ketjunsa.)
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä siellä on istuttu alas viime aikoina useampaan otteeseen ja eri skenaarioita pyöritelty. Silti käsitykseni mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että homma jatkuu, ikävä kyllä.

Kuitenkin sanotaan se, että on tunnistettu ongelma aiemmin sorvatun jatkon suhteen. Jääkäämme siis odottelemaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutostahan se huutaa näillä tuloksilla. Kolme vuotta näillä resursseilla ja näillä tuloksilla ei vaan yksinkertaisesti riitä.

Mutta. Jos IFK ei saa Peltosen tilalle Kari Jalosta niin jatkaisin vielä Villellä. Potkut tulee kalliiksi. Vai kuka tulisi tilalle? Tässä Kojon lisäksi muutama kotimainen (edes jollain tasolla järkevä) "vapaana oleva" päävalmentaja:

- Karri Kivi
- Pekka Virta
- Raimo Helminen
- Jukka Rautakorpi

Jere Härkälän ja Marko Virtasen jätin tarkoituksella pois. Ulkomaalaisista ei tule nopeasti mieleen ketään muuta kuin Doug Shedden. Ei kiitos.

Salmelaisen kohdalla sama kysymys: kuka tilalle?

Potkut tulee kalliiksi on kyllä outo perustelu. Kuinka kalliiksi käy seitsemänneksi jääminen verrattuna vaikkapa finaalipaikkaan? Ihan pelkästään playoff potista jaettavat rahat riittäisivät kattamaan Peltosen palkkakulut, puhumattakaan mahdollisista sponsorituloista yms. Yleisömäärätkin todennäköisesti lähtevät laskuun, jos rämpiminen jatkuu.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä siellä on istuttu alas viime aikoina useampaan otteeseen ja eri skenaarioita pyöritelty. Silti käsitykseni mukaan toistaiseksi näyttää siltä, että homma jatkuu, ikävä kyllä.

Kuitenkin sanotaan se, että on tunnistettu ongelma aiemmin sorvatun jatkon suhteen. Jääkäämme siis odottelemaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Mulla erilainen tilannekuva. Tosin se oli 3-0 tilanteessa saatu, eli periaatteessa 3-3 tilanteeseen nousu ja ikään kuin saappaat jalassa kaatuminen on voinut muuttaa tilannetta. Usko kuitenkin, että paine muutokselle on aika iso. Sitä tulee ulkoa, mutta myös sisäpuolelta.

Omalta osaltani en todennäköisesti jaksa enää ensi syksynä vaivautua seuraamaan IFK:ta edes telkkarin välityksellä, ellei organisaatiossa tapahdu muutoksia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Joo, en usko että fuduja tulee ja mun puolestani jatkakoot. Oman kokemuksen mukaan ketään sellaista valmentajaa ei postiin pystytä naaraamaan joka veisi IFK:n ensi kaudella finaaliin tai edes lähelle.
Peltosen ja staffin olisi syytä perata auki kunnolla mennyt kausi ja miettiä aidosti millaista kiekkoa IFK:n PITÄISI pelata. Muutama eri variaatio johon pelaajat voivat tukeutua varsinkin niillä hetkillä kun paine on suurin. Jotain muuta pitäisi keksiä kun se että syötetään seisoville pelaajille jotka jatkavat kiekon päätyyn sieltä kaivettavaksi.
Mihin katosi Villen ensimmäisen kauden aloitus? Peli oli vauhdikasta, nopeat käännöt jne...? Ok, silloin ei jänne kestänyt kun tappioita tuli mutta kannattaisiko antaa uusi mahdollisuus vai onko tilanne se että meidän rosteri on ensi kaudellakin niin raskasjakainen että prosenttikiekko on ainoa mahdollisuus. Siinä tapauksessa se on ihan sama kuka penkin takana seisoo.
Tuota Peltosen 1. kauden vauhtilätkän loppettamista tappioiden takia on nyt melko herkullista verrata juuri Pelicansin tämän kauden pelitapaan ja alkukauden kyntämiseen. Tuli vain mieleen.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Mulla erilainen tilannekuva. Tosin se oli 3-0 tilanteessa saatu, eli periaatteessa 3-3 tilanteeseen nousu ja ikään kuin saappaat jalassa kaatuminen on voinut muuttaa tilannetta. Usko kuitenkin, että paine muutokselle on aika iso. Sitä tulee ulkoa, mutta myös sisäpuolelta.
Uskoisin, että tässä on nyt käynyt tämä ja nyt sitten punnitaan urakalla eri vaihtoehtoja.

Omaa tulkintaa liittyen asioihin mitkä painavat nyt päättäjien vaakakupissa:
1. Nousu ja kaatuminen "saappaat jalassa".
2. Villen palkkakulut tulevilta kausilta.
3. Tämän hetken valmentajamarkkina. Kuka tilalle?
4. Kesken sarjan HBL juttu liittyen Villen jatkoon ja OJ:n kanssa sekoiluun. Spekulatiivisesti; onko hallitus kävellyt Tobbarin yli? Villen potkiminen on kova imagollinen kolaus hallitukselle, ikään kuin ultimaattinen tapa myöntää virhe. Halua maksaa Villen palkkojen muodossa omasta virheen myöntämisestä?
5. Jos kuitenkin ensi kautena saataisiin homma toimimaan? - pohdinnat.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskoisin, että tässä on nyt käynyt tämä ja nyt sitten punnitaan urakalla eri vaihtoehtoja.

Omaa tulkintaa liittyen asioihin mitkä painavat nyt päättäjien vaakakupissa:
1. Nousu ja kaatuminen "saappaat jalassa".
2. Villen palkkakulut tulevilta kausilta.
3. Tämän hetken valmentajamarkkina. Kuka tilalle?
4. Kesken sarjan HBL juttu liittyen Villen jatkoon ja OJ:n kanssa sekoiluun. Spekulatiivisesti; onko hallitus kävellyt Tobbarin yli? Villen potkiminen on kova imagollinen kolaus hallitukselle, ikään kuin ultimaattinen tapa myöntää virhe. Halua maksaa Villen palkkojen muodossa omasta virheen myöntämisestä?
5. Jos kuitenkin ensi kautena saataisiin homma toimimaan? - pohdinnat.

Varmasti jotain tuollaista siellä funtsitaan. Tuossa on kuitenkin katastrofin ainekset ilmassa. "Jos tämä sittenkin toimisi" ei toimi käytännössä koskaan ja pahimmassa tapauksessa Peltonen erotetaan kesken kauden ja siinä menee taas yksi kausi viemäristä alas. Olisiko sittenkin ollut parempi hävitä 4-0? Silloin paine muutokselle olisi ollut vielä paljon kovempi, eikä näitä "jäi yhdestä maalista" kiinni selityksiä heittäisi kukaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Potkut tulee kalliiksi on kyllä outo perustelu. Kuinka kalliiksi käy seitsemänneksi jääminen verrattuna vaikkapa finaalipaikkaan? Ihan pelkästään playoff potista jaettavat rahat riittäisivät kattamaan Peltosen palkkakulut, puhumattakaan mahdollisista sponsorituloista yms. Yleisömäärätkin todennäköisesti lähtevät laskuun, jos rämpiminen jatkuu.
Tuo vaikutus yleisömäärään olisi kieltämättä mielenkiintoista tietää. Eikös tälläkin kaudella ollut keskiarvo joku 7800 tms? Muistelisin tällaiseen törmänneeni. Väitän kuitenkin, että IFK:lla on erittäin uskollinen faniryhmä ja väestöä on kuitenkin PK-seudulla paljon, että ihan täydelliseen romahtamiseen en millään usko vaikka menisi kuinka huonosti. Eli miten paskasti pitäisi oikeasti pelata että keskiarvo olisi vaikka jotain 4500 tai vastaavaa.

Anyway, ei se Peltosen kenkiminen pitäisi missään nimessä jäädä rahasta kiinni. Rahaa luulisi olevan kuin rantarosvolla, jos nyt miettii että yleisökeskiarvo oli sen 7800 (tai sinne päin), kolme loppuunmyytyä pudotuspeliottelua ja eikös IFK omista sen ravintolatoiminnan Nordiksella? Rahat tulee sieltäkin omaan kassaan. Tähän sitten lisätulona vielä sekin, että tuo teidän naapurin pellehattuporukka pelasi Nordiksella suht hyvillä yleisömäärillä jonkin verran niin sitä ravintolatoiminnan rahaa tuli myös sieltä. Tuskin siellä kaikki söivät pelkästään omia sämpylöitä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Tuo vaikutus yleisömäärään olisi kieltämättä mielenkiintoista tietää. Eikös tälläkin kaudella ollut keskiarvo joku 7800 tms? Muistelisin tällaiseen törmänneeni. Väitän kuitenkin, että IFK:lla on erittäin uskollinen faniryhmä ja väestöä on kuitenkin PK-seudulla paljon, että ihan täydelliseen romahtamiseen en millään usko vaikka menisi kuinka huonosti. Eli miten paskasti pitäisi oikeasti pelata että keskiarvo olisi vaikka jotain 4500 tai vastaavaa.

Anyway, ei se Peltosen kenkiminen pitäisi missään nimessä jäädä rahasta kiinni. Rahaa luulisi olevan kuin rantarosvolla, jos nyt miettii että yleisökeskiarvo oli sen 7800 (tai sinne päin), kolme loppuunmyytyä pudotuspeliottelua ja eikös IFK omista sen ravintolatoiminnan Nordiksella? Rahat tulee sieltäkin omaan kassaan. Tähän sitten lisätulona vielä sekin, että tuo teidän naapurin pellehattuporukka pelasi Nordiksella suht hyvillä yleisömäärillä jonkin verran niin sitä ravintolatoiminnan rahaa tuli myös sieltä. Tuskin siellä kaikki söivät pelkästään omia sämpylöitä.
Vaikka nuo yleisömäärät olivatkin ihan huikeita, pitää muistaa että yleisömääriä pumpattiin ylös merkittävillä määrillä ilmaislippuja. Tälle kaudelle ilmaislippuja on jaettu varsin paljon, sillä ravintolabisnes saatiin oman yhtiön alle vuokrafirmalta, en tiedä miten hyvin tuotti ensimmäisenä vuonna tai tulee tuottamaan tulevaisuudessa.

Mutta joo, ei missään nimessä pitäisi olla rahasta kiinni tuo päätös. Kyseessä kuitenkin kahden tulevan kauden urheilullinen menestys sekä ihan seuran uskottavuus.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Vaikka nuo yleisömäärät olivatkin ihan huikeita, pitää muistaa että yleisömääriä pumpattiin ylös merkittävillä määrillä ilmaislippuja. Tälle kaudelle ilmaislippuja on jaettu varsin paljon, sillä ravintolabisnes saatiin oman yhtiön alle vuokrafirmalta, en tiedä miten hyvin tuotti ensimmäisenä vuonna tai tulee tuottamaan tulevaisuudessa.

Mutta joo, ei missään nimessä pitäisi olla rahasta kiinni tuo päätös. Kyseessä kuitenkin kahden tulevan kauden urheilullinen menestys sekä ihan seuran uskottavuus.
Tuskin seuraavan kahden vuoden kohtalo tosiaan on rahasta kiinni. Ihan hemmetin ongelmallista on se että Peltonen näyttää olevan joillekin hallituksen jäsenille seuraa suurempi.

Kai tässä paskassa ollaan jo kuitenkin voiton puolella? Enää 120 peliä ja pari hävittyä kevään sarjaa jäljellä.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Runkosarjan loppupuolella kun pelattiin ratkaisevia otteluita sijoituksen kannalta, juttelin erään hallituksen jäsenen kanssa.

Ville Peltonen nautti tuolloin vielä luottamusta, hallituksen jäsenen mielestä ongelman luonne oli se että pelaajat ei tuottanut sitä pelityyliä mitä Peltonen halusi ja sen takia esimerkiksi Pihlström tuotettiin sisään.

Joten VP16 jatkanee vielä ensi kauden, tuskin tämä sarja sitä muutti, koska aina voi piiloutua loukkaantumisten taakse.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Sellainen juttu, että yksikään yksilö ei ole suurempi kuin joukkue tai seura vaikka se paita olisi siellä hallin katossa.
Vanha Ilves joka oli siis puuhastelussa aivan omassa luokassaan ymmärsi antaa aikoinaan Raipelle potkut.

Siitä mentiin 10 vuotta eteenpäin niin Raipe oli taas Ilveksen penkin takana apuvalmentajana.

Ei se Peltosen seuralegenda status voi painaa niin paljoa. Tai no näköjään voi koska eihän mikään muu selitä tätä hommaa.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Runkosarjan loppupuolella kun pelattiin ratkaisevia otteluita sijoituksen kannalta, juttelin erään hallituksen jäsenen kanssa.

Ville Peltonen nautti tuolloin vielä luottamusta, hallituksen jäsenen mielestä ongelman luonne oli se että pelaajat ei tuottanut sitä pelityyliä mitä Peltonen halusi ja sen takia esimerkiksi Pihlström tuotettiin sisään.

Joten VP16 jatkanee vielä ensi kauden, tuskin tämä sarja sitä muutti, koska aina voi piiloutua loukkaantumisten taakse.

Mikä on tämä mystinen "pelityyli" mitä Peltonen haluaa?

Ihan käsittämätöntä että tällästä paskaa näin kolmen vuoden yrittämisen jälkeen kuulee vielä hallituksen suulta... Kolme vuotta ollut väärät pelaajat jotka ei ole kyenneet tuottamaan naturemotherfuckervillepeltonen95nevoföget lätkää.

Kyllä me fanit ollaan tyhmiä kun ei tätä nähdä!!!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
JA:n tuoreessa 'HIFK:n ja Peltosen unelmaliittoa takana kolme kautta − keskinkertaisuus on katastrofi ' täyttä asiaa:

"Sekä yksittäisillä kausilla että kokonaiskuvassa Peltosen päävalmentajakausi on ollut kauniisti sanottuna pettymys. Kolmen kauden aikana Peltosen suojatit eivät ole kertaakaan yltäneet runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Pudotuspeleissä sentään kertaalleen, mutta yksi voitettu pudotuspelisarja kolmessa vuodessa on armotonta alisuorittamista.

Ei aika ex-kapteenin alaisuudessa ole pelkkää matalalentoa ollut. Mukaan mahtuu hyviä jaksoja, kuten seurahistorian pisimmän pisteputken sivuaminen, mutta hyvien jaksojen vastapainona on ollut todellista matalaliitoa. Esimerkkinä seurahistorian heikoin kauden alku.

Yksittäisen kauden romahduksen voi vielä selittää epäonnisilla sattumilla ja monilla muilla hyvilläkin syillä. Kolmen kokonaisen runkosarjan ja pudotuspelien otanta vain on niin suuri, ettei selitykset kelpaa.

Edes pieniin marginaaleihin vetoaminen ei enää toimi, jos ne kääntyvät toistuvasti joukkuetta vastaan. Eivät todelliset mestarijoukkueet anna pienten marginaalien ajaa koko laivaa toistuvasti karille."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös