Vihreä Liitto

  • 1 404 137
  • 10 661

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Juuripa näin...
Aina ei tilanteen tarvitse olla edes kovin dramaattinen. Arvonsa tuntevalle johtavalle virkamiehelle voi yksinkertaisesti kova pala se, että pomo käskee. Siitä sitten kasvaa päässä elämää suurempi tarina ”käskyttämisestä”.

Onkohan muuten johtavaa poliitikkoa, jonka johtamistapaa ei olisi arvosteltu? Nykyinen ja edellinen presidentti ainakin ovat olleet median hampaissa. Ahtisaaresta en muista, mutta epäilemättä hänestäkin on joku joskus jotain ”paljastanut”. Itse en usko, että he kaikki ihan huonoja johtajia ovat olleet.

Kiva-Pekkaan kohdistettua kritiikkiä ensin hyssytellään eli draamakunkku vanhempi virkamies on kyrpiintynyt uuteen pomoonsa. Tuli kova pala eteen, kun vihdoinkin pomo käskyttää tottumatonta.
Diplomaatin päässä alkaa elää vaikerointi eli hän tuntee paha oloa, koska ei pysty tajuamaan mahtavan hienon ylitunneajattelija ylioppilas-Pekan aivoituksia. Eräänlainen trump-hallintosyndrooma iski virkamieheen.

Onkohan muuten johtavaa poliitikkoa, jonka johtamistapaa ei olisi arvosteltu? Juu, en minäkään keksi.
Ja voi hirveän vihreän kauhistus?!!
Hohtavan johtavaa poliitikko Kiva-Pekkaa joku häpeämätön (homofoobiko?) kehtaa arvostella, vaan onneksi se ei merkitse yhtään mitään, kaikkia johtavia poliitikkoja arvostellaan aivan väärin.

Kun arvee väittää Stubbin olevan ehkä tasavaltamme historian surkeimpia pääministereitä, niin se on väärin arvosteltu.
Johtavassa asemassa olevat tietävät tilanteensa paremmin.
Mikä on kyllä usein kirotun tottakin.

Jylläävät telaketjut ottavat yleensä aina itsestäänselvyytenä Meidän Puolueen ministerin oieamieliset käskyt.
Kolin kolin, rouskis rouskis: Telaketju vs. ministeriötä vastustavat mielenosoittajat.
Ministeri oli oikeassa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Oliskohan PPP pyydellyt sketsejään anteeksi eri tavalla, jos Ohisalon erityisavustaja olisi romanitaustainen? Toisin sanoen vähän kömpelöltä tilaustyöltä vaikuttaa tuo ulostulo ja veikkaankin, että mediahallinnallinen jatko-osa seuraa.

Noin muuten olen sitä mieltä, että paskaahan se Pulttibois oli ja sitä kyllä sietäisi pyytää ihan kaikilta anteeksi.
Toisaalta jatko-osa on ehkä se kömpelö. On suuresti eri asia loukata alkuperäiskansaa, kuin muita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
PPP:llä on yksi sketsihahmoistaan jäänyt päälle: "Omituinen höpöttäjä".
Toisaalta, sietäisi kyllä pyytää anteeksi meiltä meilta omituisilta höpöttäjiltä. Ei me niin omituisia aina olla eikä me oikeastaan aina edes höpötetä.


P.S.

Nunnuka-sketsit olivat minusta hauskoja, ja pidän ne nähtyäni Lapin alkuperäiskansaa ihan yhtä normaaleina ihmisinä kuin ennen kyseisten sketsien näkemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
P.S.

Nunnuka-sketsit olivat minusta hauskoja, ja pidän ne nähtyäni Lapin alkuperäiskansaa ihan yhtä normaaleina ihmisinä kuin ennen kyseisten sketsien näkemistä.

Itse en pitänyt näistä sketseistä, mutta yleensä sketsit ja tilannekomiikka perustuukin karikatyyreihin ja stereotypioihin. Turha niitä on pahoitella sen suuremmin, kun ei ole mitään pahoiteltavaa.

Tämän lisäksi huumoria on monenlaista. Joku voi olla hauskaa, koska sen totta ja joku hauskaa taasen koska se on niin absurdia. Kyllä tosi usein hyvinkin pienellä ponnistelulla on havaittavissa se, että mikä on se hauskuuden ydin vitsissä tai sketsissä, eikä sen päätteleminen vaadi kovin suurta aivokapasiteettia.

Pidin anteeksipyyntöä ongelmallisena siksi, koska pitkän linjan televisiopersoonana voi helposti olettaa karikatyyreillä ja stereotypioilla leikittelyä olevan enemmänkin taustalla, niin pitkään PPP on ollut suomalaisessa viihdeskenessä. Nyt jos muita minoriteetteja taustalta löytyy niin PPP voi joutua pahoittelemaan viikon putkeen tai vielä pahempaa; selittämään miksi juuri tämän vähemmistön loukkaaminen on pahempaa kuin toisen.

Tosiaan ehkä tässä olisi voinut luottaa saamelaisiin sen verran, että he ovat kyvykkäitä huomaamaan huumorimielessä tehdyn yleistyksen, loukkaamistarkoituksessa tehdystä yleistyksestä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Poliittisesti viisasta: Kyllä. Mutta ennemmin oli pakotettu tuohon lausuntoon, kuin vilpittömästi vain yhtenä marraskuisena torstaina tuli mieleen, että tuokin synti pitäisi saada sydämeltä.

Toki on jo mm. vuosi sitten tehnyt saman pahoittelun radio-ohjelmassa, mutta näin ne asiat koetaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Se ei ehkä olisi täyttänyt tehokkaan katumisen tunnusmerkistöä?

Minusta 2016 Petelius sanoi radiossa asian ihan fiksusti:


Tuohon se asia olisi voinut jäädäkin.

Niin varmasti olisi, mutta eipä tuo meiltä ole pois vaikka nyt anteeksi pyysikin. Mieltään voi muuttaa, ja se voi olla joskus vielä parempi päätös.

Tänään on btw erikoisia kauhukuvia viritelty, tämä ei niinkään suunnattuna sinulle. Minun mielestäni kovin moni suomalainen huumorintekijä ei ole kuitenkaan viritellyt miljoonayleisölle rasistisia vitsejä viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luin läpi päivän keskustelun PPP:sta ja jäin pohtimaan sitä, oliko pelkkä sattuma, että reagoi juuri nyt kun vanhoja puheita yms kaivellaan tutkittavaksi? Tuskin oli. Oma näkemys on silti se, että ei väärin tee pyytäessään anteeksi saamelaisilta ja romaneilta. Tässä mielessä kunnioitan PPP:n avautumista. Hän sai sanotuksi sen, mitä Suomen valtio ei ole koskaan saanut sanottua saamelaisille. Valtion ministeriö on tutkinut anteeksipyyntöä vuosikaudet ellei vuosikymmenet, mutta mitään ulostulona ei ole saatu aikaan.

Hyvä, että PPP pyysi anteeksi.

Mutta Suomessa on edelleen tarvetta saamelaisasioiden totuuskomissiolle. Venäjä-asioiden lisäksi. Luulen kuitenkin, että PPP:n anteeksipyyntö kuittaa valtaosan mielestä kaikki tarpeet.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Milloinka PPP pyytää anteeksi savolaisilta? Savolaiset - Suomen kieroin kansa "sketsi" on käsittääkseni monella tapaa leimaava ja loukkaava...
Joo odottelen kyllä anteeksipyyntöä. Lisäksi PPP voisi nyt pyytää kollegansa Aake Kallialan puolesta anteeksi siltä yhdeltä mäntyharjulaiselta tyypiltä johon perustui se "Kyllä sillon otti pattiin" -hahmo.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei kai "Sampo" Mäntyharjulta ollut vaan Mikkelistä..?
Nyt on pakko sanoa että en ihan täysin pistä päätäni pantiksi, muistan vaan isäni sanoneen että Mäntyharjulla oli tuollainen tyyppi. Mutta voi olla Mikkelikin. Ja miksei molemmat, useinhan nämä sketsihahmot on tosiaan sellaisia jotka perustuu johonkin oikeaan ihmiseen tai sitten siellä on yhdistelty useaa eri hahmoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Andi

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Ryhtyisipä Timo tai joku Heikeistä poliitikoksi, minkälainen olisikaan anteeksipyyntö-lista. Pääministeri-sketsi toisaalta kuvastaa tämän päivän politiikan järjettömyyttä. Voi Jarmoa ja Penaa.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Tämä oli hyvä alku Peteliukselta. Nyt sitten odotellaan, että hän pyytäisi anteeksi konduktööreiltä. En itse ole konduktööri, mutta kuitenkin tuo huonoa ja negatiivista mieltä se, että hän on tehnyt sketsiä heistä.

Tietenkin jokainen saa pyytää anteeksi keneltä haluaa. Luo vain yhteiskuntaamme eriarvoisuutta, kun saamelaisilta pyydetään anteeksi mutta konduktööreiltä ei. Noh, tämän takia minä alan kohtelemaan kaikkia muita ihmisiä tasa-arvoisesti, mutta konduktöörejä alan syrjimään.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jos suomenkielessä ei vielä ole sanaa itsejeesustelu niin nyt Spetelius sen viimeistään lanseerasi.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Entisenä mielenterveyskuntoutujana odotan anteeksipyyntöä Peteliukselta apuva!-hahmon vuoksi. Voin kertoa, että ei se ahtautuminen roskapönttöön ja ohikulkijoille huuteleminen ole tosielämässä niin hauska asia kuin nämä sketsit antavat ymmärtää.

t: jo 13 vuotta ulkona roskapöntöstä

ps: Kiitos sinulle tuntematon viiksekäs kaveri, joka kuulit avunhuutoni kun kukaan muu ei pysähtynyt kohdalleni saati välittänyt. Kerroin sinun rohkeasta toiminnastasi myös sosiaalisessa mediassani - tykkää ja jaa jos oot samaa mieltä <3
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aikamoista. Toivottavasti nämä ministeriön syväkurkut uskaltaisivat tulla omalla nimellään ja virkavastuullaan julkisuuteen, eivätkä vain nimettöminä syöttäisi tätä juttua iltapaskoille. Jos siis ulkoministerin asemaa oikeasti haluttaisiin horjuttaa kuten pääministerin...
 

Analyzer

Jäsen
Ohhoh, jos pitää uutinen paikkansa. Se on kuitenkin Haapalan Timo, joka välillä käyttää lähteitään puusilmäisesti. Itse asiassa en yllättyisi, vaikka toinen Timo olisikin tässä syväkurkkuna, koska tosta sinun lainaamasta jutusta tuli mieleen hyvin soinismimainen "siellä on jo Soinia ikävä" -kaiku.. Mutta operaatio Korpi tuntuisi olevan olemassa:


No nyt on kyllä kova skuuppi.

Haavisto olisi siis

A) laittanut virkavastuulla olevan virkamiehen rikkomaan kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. Virkamies ei totellut ja sai kenkää.
B) halunnut tuoda Al-Holin pakolaisleirin suomalaistaustaisten Isis-äitien lapset Suomeen. Supo on linjannut myös lapset mahdollisiksi turvallisuusriskiksi.
C) halunnut tehdä tämän siitä huolimatta, että edes hallituksen sisällä ei ole päästy tästä sopuun. Eli olisi suututtanut myös hallituskumppanit.

Tähän on pakko saada selko.
 

Analyzer

Jäsen
Tai sitten sitä sopua ei ole ulospäin haluttu viestiä - Yle kirjoitteli lokakuussa: Rinteen mukaan hän tietää hyvin tarkkaan leirin tilanteesta ja siitä, mitä hallitus asialle tekee, mutta ei voi yksilöiden oikeussuojan vuoksi puhua asiasta kovin avoimesti.

Mennyt itseltä ohi. Mielenkiintoista.

Tuntuu hurjalta ajatukselta.Jos tälle oli koko hallituksen tuki, niin miksi se toteutettaisiin ns konsulikyytinä siten, että virkamies olisi joutunut tekemään päätöksen omissa nimissään.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
B) Suomalaislasten saaminen leiriltä pois normaaleihin oloihin olisi ensiarvoisen tärkeää, vaikka Supo linjaisi mitä. Äidit voivat jäädä sinne tuomittavaksi maan lakien mukaan osuudestaan ISISin toimintaan. Kyllä, se olisi kansainvälisten sopimusten vastaista, mutta ne eivät tässä pattitilanteessa muutenkaan ole osoittaneet toimivuuttaan. Asiaa voi perustella humanitäärisillä syillä. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun lapset otetaan huostaan rikollisilta vanhemmilta.

No ei nyt ihan noin kuitenkaan.

Ei kansainvälisiä sopimuksia voi rikkoa noin vaan silloin kun ne eivät ’toimi’. Johan se on todettu palautuskysymyksen kohdalla. ’Humanitäärinen syy’ ei ole mikään peruste tällaiseen valtiollisellakaan tasolla.

Eikä niitä ’rikollisia’ vanhempia ole ennen kuin näin on todettu oikeusasteella. Etätuomioita ei ole olemassa. Irakin oikeusaste ei kelpaa koska on kuulemma korruptoitunut tms. mahdollisineen kuolemantuomioineen.

Operaatio Korpi = Kuinka Pekka Pöljäili Kun Ideologia Painoi Ohi. KPPKIPO!
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mielenkiintoista nähdä mihin tämä soppa kehittyy, koska tällä hetkellä Haavistolla on tulevassa presidenttikilvassa kärkipaikka. Voiko tämä vaikuttaa Haaviston asemaan presidentin virkaa tavoiteltaessa, olettaen toki, että sen viran tavoittelu Haaviston tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu.

Lähtökohtaisesti ministerin salkuista ulkoministerin salkku on se, joka eniten presidentin tulevaan virkaan valmistaa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän tuo Haapalan juttu ole niin selvää kunnianloukkaus-tavaraa, että mies ei sitä kirjoittaisi jos lähteet eivät pitäisi. Jutun paikkansa pitämiseen viittaa myös se, että virkamiehet eivät sitä suoraan kiistä, vaan tyytyvät olemaan kommentoimatta (= epäsuoraan myöntävät). Toivottavasti tämä on viimeinen niitti Haaviston presidenttimahdollisuuksille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haapala osuu todennäköisesti taas kerran maaliin. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Haaviston poliittista päätöstä välttelevä ja kenties laiton linja lasten kotiuttamisesta ilman äitejään ollut Rinteen hallituksen linja vai pelkästään Haaviston.  Oikeuskanslerin mukaan selkeä toimintatapa olisi pyrkiä kotiuttamaan sekä lapset että heidän huoltajansa. Kotiuttamisen jälkeen ryhdyttäisiin Suomen lainsäädännön mahdollisesti edellyttämiin toimenpiteisiin, kuten huostaanottoihin. Tähän ei valmiuksia ollut, joten Haavisto laittoi virkamiehen hoitamaan lasten kotiutusta ilman poliittista päätöstä.

On kyllä vastuutonta välttelyä Rinteen hallituksen/Haaviston toiminta.

(Todettakoon, että kannatin kesällä ja kannatan edelleen lasten kotiuttamista ja jos hinta on äitien kotiuttaminen oikeudellisista syistä, myös heidän. Omalta osaltani kyse on ihmisoikeuksien lisäksi siitä, että radikaaleja aineksia suhteessa Suomeen ei todellakaan kannata itse lähteä luomaan).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös