Vihreä liitto

  • 1 414 070
  • 10 696

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Toivottavasti Vihreät valitsevat OAKn tai Emma Karin puheenjohtajaksi. En mitenkään arvosta Ville Niinistöä, samanlainen räksyttäjä, mutta em. naiset tulevat viemään puolueen sinne minne se kuuluu. Marginaaliin.

OAK:n mahdollinen valinta tulee laukaisemaan kriisin Vihreiden sisällä, verrattavissa Antti Rinteen ja Li Anderssonin valintaan pj:ksi. Ns. sinivihreät tulevat silloin miettimään vaihtoehtoja, esim. Antero Vartia on paljon lähempänä Kokoomuksen virallista linjaa kuin OAK:n näkemyksiä.

Ville Niinistö on valtakunnan suurin pölhöpopulisti mutta pitää aika hienosti Vihreiden pakkaa kasassa, OAK:n on vaikea tehdä tätä ellei näkemykset muutu radikaalisti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jani Toivola ei ole ensimmäinen tv-julkkis tai homoseksuaali eduskunnassa, joten mikä nimenomaan Toivolassa ärsyttää?
Toivolan persoona on ärsyttävä. Inhosin häntä jo juontajana hänen juontotyylinsä takia, ja nyt kansanedustajana Toivola on ärsyttänyt jatkuvalla mielensäpahoittamisella.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kansanedustajina Toivola ja Elomaa ovat jokseenkin saman tasoisia argumentoinnissaan, jokseenkin nolottavia. Mutta heidän äänestäjänsä ovat luultavasti tyytyväisiä valintaansa.

Niin, eikös nuo molemmat ole tulleet valituiksi jo kaksissa vaaleissa, joten ilmeisesti näin on. Elomaan kohdalla pitäisin kansan parissa olemista merkittävämpänä tekijänä kuin frouvan julkisuuskuvaa, koska en voi uskoa niin monen edes kuulleen häntä. Toivolan kohdalla en voi sanoa samaa, mutta mitä olen eduskuntaa seurannut, on hän mielestäni onnistunut paremmin kuin Elomaa. Mutta unohdetaan Elomaa ja muut muiden puolueen julkkiksen tähän.

Toivolan persoona on ärsyttävä. Inhosin häntä jo juontajana hänen juontotyylinsä takia, ja nyt kansanedustajana Toivola on ärsyttänyt jatkuvalla mielensäpahoittamisella.

Toivolan persoona on minustakin ärsyttävä, mutta ei hän todellakaan ole ensimmäinen ärsyttävä julkkis tai julkkiskansanedustaja tai kansanedustaja ylipäätään. Toivola ei mielestäni ole myöskään ensimmäinen tai ainoa kansanedustaja, joka suhtautuu tärkeäksi kokemaansa asiaan niin voimakkaasti, että se voidaan nähdä mielensäpahoittamiseksi.

Saattaa olla, että pystyn suhtautumaan Toivolaan rauhallisemmin kuin moni muu, sillä en ole katsonut hänen juontamiaan ohjelmia. Minusta lähes kaikki tv-juontajat ovat ärsyttäviä, ja ohjelmat kelvottomia, joten miksi katsoisin niitä. Eduskunnassa on monia ärsyttäviä persoonia, mutta yritän parhaani mukaan kuunnella niitä asioita persoonan ja puhetavan takana. Esimerkiksi Vasemmistoliiton Kari Uotilan r-vika, persujen Simon Elon sössöttävä ja kepukunkku Matti Vanhasen kuiskaava puhetapa on ärsyttäviä, mutta pystyn seuraamaan heidän asioitaan siinä missä Jani Toivolankin.
 

Fordél

Jäsen
Toivolan persoona on ärsyttävä. Inhosin häntä jo juontajana hänen juontotyylinsä takia, ja nyt kansanedustajana Toivola on ärsyttänyt jatkuvalla mielensäpahoittamisella.

Olisi mielenkiintoista tietää, että mistä kaikesta hän on jatkuvasti pahottanut mielensä, joten laitatko listaa?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Olisi mielenkiintoista tietää, että mistä kaikesta hän on jatkuvasti pahottanut mielensä, joten laitatko listaa?
Tottahan toki.

Vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjansa aikaan Jani kertoi Iltalehdelle järkyttyneensä Hommaforumilla häneen kohdistetuista uhkauksista. Hän sanoi kuulleensa asiasta kaveriltaan ja miettineensä jopa henkinvartijan palkkaamista. No, todellisuudessa häntä ei oltu uhkailtu kertaakaan Hommalla. Eli aivan typerä mielensäpahoitus.

http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011030113280485_vl.shtml(Linkki Iltalehden uutiseen Toivolaan kohdistetuista "uhkauksista")

Edustajauransa alussa Toivola tuohtui Perussuomalaisten rasismin vastaisesta julistuksesta, koska siinä ei mainittu Hakkaraisen typeriä kommentteja:

Jani Toivola
(vihr), kansanedustaja
"Olisin itse toivonut myös selkeätä viittausta kansanedustaja Hakkaraisen lausuntoihin, koska hän on kuitenkin kansanedustaja. Siinä viitattiin jotenkin bussikuskeihin, mutta ei sitä, mitä Hakkarainen sanoo, koska se on vakava asia, että kansanedustaja sanoo tämmöistä."

http://www.halla-aho.com/scripta/katsaus_julkilausuman_kirvoittamiin_kommentteihin.html(Linkki Jussi Halla-ahon Scripta-blogiin, josta löytyy ottamani lainaus)

Elokuussa 2014 rap-artisti James Nikander aka. Musta Barbaari kävi Yle Puheen haastattelussa, jossa puhuttiin hänen musiikistaan, kirjastaan ja elämästään yleisesti. Toimittaja kysyi Nikanderilta, että "miltä tuntuu olla tummaihoinen Suomessa", mikä ei miellyttänyt Toivolaa. Toivolan mielestä toimittajan kysymyksellään luoma ilmapiiri oli väärä eikä käsitellyt monikulttuurisuutta tarpeeksi syvällisesti.

http://blogit.iltalehti.fi/jani-toivola/2014/08/22/musta-barbaari/(Linkki Toivolan blogikirjoitukseen haastattelusta)

Tämän vaalikauden alussa Image-lehti teki ison jutun Toivolasta. Tässä jutussa Toivola kertoi, että häntä vituttaa rasismista vaikeneminen poliittisessa keskustelussa. En pidä tuollaista kommenttia mielensäpahoittamisena, mutta tätä pidän:

Entä ruohonjuuritasolla?

”Sieltä saan tukea. Se on voimaannuttavaa tai motivoivaa. Mutta vertauksena nyt vaikka tämä Valtteri, joka oli rasismin vastaisena päivänä aamutelkkarissa puhumassa: Presidentti kommentoi, että tämä on vakavaa. Valtiovarainministeri ilmoittaa, että haluaa tavata Valtterin. Yksikään toimittaja ei soittanut mulle kysyäkseen jotain ihonväristä tai rasismista. Kun ilmoitin, että saan lapsen, mulle soitti 20 minuutissa 30 toimittajaa, sekä poliittisia että viihdetoimittajia. Jotain siinä jää tapahtumatta. Eikä pointti ole edes se mun henkilökohtainen kokemus, vaan se, miten Suomen politiikassa käsitellään ihonväriä ja rasismia. Kyllähän kaikkialla mediassa rakennetaan tarinoita, niin miksi ei käytetä sitä tarinaa, jossa Suomen eduskunnassa on vain yksi tummaihoinen?”

Maaliskuussa 2016 Toivola (ja Nasima Razmyar) jäivät pois A2-turvattomuusillasta, koska paikalle oltiin kutsuttu myös äärioikeistolaisen Finnish Defence Leaguen edustaja. Mielestäni kansanedustajan pitäisi pystyä keskustelemaan myös ääripään edustajien kanssa, kuten vaikkapa Ville Skinnari ja Antti Häkkänen pystyivät.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/17...-taas-kolme-vierasta-boikotoi-vastuutonta-yle(Linkki Uuden Suomen uutiseen A2-illan kieltäytymisistä)
 

Fordél

Jäsen
No kyllähän tossa nyt on sen verta paljon mielensäpahoituksia viiden vuoden ajanjaksolle, että sietääkin ärsyttää.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Palataanpa Jani Toivolan persoonasta tärkeämpiin asioihin.

Vihreä lanka teki syyskuun lopulla kyselyn Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenille, missä kysyttiin heidän suosikkiaan (sai mainita enemmänkin kuin yhden nimen) seuraavaksi puheenjohtajaksi. Kärkikolmikoksi muodostui Outi Alanko-Kahiluoto ja Emma Kari yhdeksällä ja Touko Aalto kahdeksalla maininnalla. Myös Pekka Haavisto, Maria Ohisalo, Oras Tynkkynen ja Krista Mikkonen saivat enemmän kuin yhden maininnan, mutta ero em. kolmikkoon oli iso.

Tietysti on muistettava, että läheskään kaikki eivät vastanneet kyselyyn, koska ehdokastilanne on pahasti auki.

Itse pidän edelleen Tynkkystä parhaimpana vaihtoehtona (kun Pekka panostanee pressanvaaleihin) pj:ksi, vaikkei kansanedustaja olekaan. OAK:kin olisi ihan kelvollinen, muilla nimillä ei tässä vaiheessa ole nähdäkseni hirveästi annettavaa. Antaa ohisalojen ja aaltojen kasvaa korkoa seuraaviin pj-taistoihin.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/kolme-tuttua-nimeä-esillä-vihreiden-puheenjohtajaksi
Linkki Vihreän langan kyselyn tuloksiin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Itse pidän edelleen Tynkkystä parhaimpana vaihtoehtona (kun Pekka panostanee pressanvaaleihin) pj:ksi, vaikkei kansanedustaja olekaan. OAK:kin olisi ihan kelvollinen, muilla nimillä ei tässä vaiheessa ole nähdäkseni hirveästi annettavaa. Antaa ohisalojen ja aaltojen kasvaa korkoa seuraaviin pj-taistoihin.

Toivon OAK:n valintaa. Se olisi vihreä, sanoisinko suorastaan fennovegaani, tapa itsetuholle mutta olisi sinänsä rehellinen valinta ettei Vihreiden tarvitsisi enään teeskennellä olevansa poliittisessa keskustassa oleva puolue.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Asiahan ei minulle kuulu, harvoin näkyy ja toivottavasti ei myöskään ikinä lompakossani tunnu ( kyllä vain, olen itsekäs paskiainen), mutta vedetään nyt vielä Helsingin veheriäästä sisäpolitiikkaa. Kruunusillat, tuo Vihreitä orkuttava ratikka-pyörätiesiltamonumentti, sai finaalikäsittelyssään Puolueen nykyasennetta hyvin kuvaavan episodin:

Osmo Soininvaara päättää järkimiehenä väistyä ja typerämpi varaedustaja tulee äänestämään.
Minä ja Vartiosaari : Soininvaara

Näin se käy. Aikoinaan aloitettiin ympäristöliikkeenä, joviaalina yhtenäisenä porukkana ja sitten ryhdytään puolueeksi. Ei tarvita edes vallankumousta, valta syö lapsensa aina, tarkoitus pyhittää keinot jne. Ei siinä sinänsä mitään pahaa välttämättä ole, mutta jotenkin tuntuu aina järjen äänet häipyvän näissä käänteissä ajan kuluessa. Populistimölyäjät, uhoavat yks'silmäiset suunsoittajatyperykset valtaavat puolueen.
 
Emma Kari ottaa Facebookissa ansiokkaasti kantaa USA:n vaaleihin. Puheenjohtaja-ainesta:

Se tuntuu iskulta vatsaan. Kun kaikki itsellesi tärkeät arvot kokevat tappion, tuntuu hetken, ettei henki enää kulje. Trumpista tulee Yhdysvaltojen presidentti. Me hävisimme. Viha voitti.

Moni miettii, että selviämmekö me tästä. On vaikea ymmärtää, mitä maailmassa tapahtuu.

Nyt saa olla tyrmistynyt, pettynyt ja surullinen. Minä ainakin olen. Mutta vaikka nyt ei siltä tunnu, me selviämme. Viha, rasismi ja pelko ovat tuhoisia aseita, ja nyt ne ovat voitolla. Mutta vain hetken. Tuuli kääntyy, se on aina kääntynyt. Ihmisoikeudet, naisten asema ja ympäristönsuojelu ovat pitkän kamppailun tulos. Edistystä ei ole koskaan saavutettu helposti. Tässä kamppailussa on kautta historian tullut ajoittain takapakkia. Nyt elämme sellaista hetkeä.

Mutta viha ja pelko eivät voita, koska lopulta ihmiset eivät halua niiden voittavan. Usko ihmisyyteen ja halu jättää lapsillemme parempi maailma ovat niitä vahvempia. Ihmiskunta on noussut synkistä hetkistä ja mennyt eteenpäin. Toivo paremmasta on vahvin asia maailmassa. Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi on seuraava aamu.

Nyt tuntuu siltä, ettei aurinko koskaan nouse. Mutta kyllä se nousee. Sen on pakko. Meidän on oltava maailman toivo paremmasta. Koska sen me olemme lapsillemme velkaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huvittava eukko. Voisi kysyä kenen etuja Emma ajattelee?

Siis lähinnä kun selaa noita fb-päivityksiä. Syyria sitä, Syyria tätä. Trump tuolla, Trump täällä.

Toivottavasti saa Vihreiden pj:n. Kaikki voittaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huvittava eukko. Voisi kysyä kenen etuja Emma ajattelee?

Siis lähinnä kun selaa noita fb-päivityksiä. Syyria sitä, Syyria tätä. Trump tuolla, Trump täällä.

Toivottavasti saa Vihreiden pj:n. Kaikki voittaa.
Li vassareilla ja Emma Kari Vihreillä. Demarit kiittävät.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Odotellaan millaisia kommetteja kuullaan, kun sisäministerin virka-autoon ensi vaalien istahtaa jompi kumpi näistä äsken mainituista naisista. Veikkaan, että Emman säälittävä ja katkera avautuminen kalpenee niiden kommenttien rinnalla.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Li vassareilla ja Emma Kari Vihreillä. Demarit kiittävät.

Eiköhän demarit nokita Sanna "vasemmiston väkivalta on parempaa/erillaista/vaimitäpaskaasejauhoikaan" Marinilla
 
Vihreiden edustajia on ollut omalla shortlistilla tuleviin eduskuntavaaleihin, mutta nämä puheenjohtajakandidaatit eivät ihan kauheasti aiheuta positiivisia värähtelyjä. Jälleen kerran saa taas valita puolueen, joka on vähiten huono.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Huvittava eukko. Voisi kysyä kenen etuja Emma ajattelee?

Siis lähinnä kun selaa noita fb-päivityksiä. Syyria sitä, Syyria tätä. Trump tuolla, Trump täällä.

Toivottavasti saa Vihreiden pj:n. Kaikki voittaa.

Ei Emma ajattele, Emma tuntee. Enimmäkseen Emma tuntee tuskaa, maailmassa on miljardeja surullisia elämäntilanteita, jo pelkästään ihmis-nisäkkäillä.
Emma Kari ministerinä hehe... oppositio pääsisi vetämään toistuvasti vastapalloon.

Emma Kari kuitenkin myös kuvastaa tiettyä osaa kansastamme, ollen ehkä pykälän tai pari äänestäjiään fiksumpi. YleX ja Yle Puhe yrittävät heitä toki jatkuvasti sivistää. Vai voisiko ehkä sittenkin kanavien missiona olla uusien äänestäjätollojen hamuaminen?
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Taisi Vihreän liiton ex-kunnallisvaaliehdokas Saido Mohamed tehdä eräänlaisen moraalittomuuden Suomen ennätyksen. Helsingin käräjäoikeuden mukaan vaikuttaa vahvasti, että Saido petti vanhemman sukulaisnaisensa luottamuksen, ja kavalsi tältä kymmeniä tuhansia euroja!

Kaiken huipuksi julkisuudessa Saido uhriutuu, ja väittää joutuneensa luopumaan kunnallisvaaliehdokkuudesta ilkeämielisten huhujen takia. Täytyy sanoa, että pokkaa tältä naiselta ei ainakaan puutu. Onneksi sentään poliittinen ura taisi tyssätä tähän 44.000€ KELA-petokseen.
 
Viimeksi muokattu:

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaan, että tuo aihe pyritään vaikenemaan kuoliaaksi. Vastuulliset mediat eivät tule tuosta kirjoittamaan.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Ohessa siis valtamedia salaliittonsa mukaisesti vaikenee asiasta:
Vihreiden Saido Mohamed vetäytyi kuntavaaleista – syynä sisaren saama tuomio petoksesta | Käräjäoikeus | HS

Saido Mohamed ei muuten ole ollut syytettynä tai tuomittuna mistään. Kokeilkaa pojat joskus jotain muuta tietolähdettä kuin sitä MV-lehteä.

Meikäläisen tietolähteet tässä asiassa on pari tuttua "vihreää" Helsingissä sekä Facebookin Rasmus-ryhmä. Rasmuksessa asiasta keskusteltiin eilen illalla, ja ryhmässä myös julkaistiin Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselma asiasta.

Tuomiolauselman mukaan:

- Saido Mohamedin lähisukulainen on saanut vuosina 2003 - 2011 yli 44.000€ lapsilisiä väärin perustein, sillä hän on perheineen muuttanut pois Suomesta jo 2003

- Kelan maksamat rahat on Suomessa nostanut Saido Mohamed, eikä törkeästä petoksesta tuomion saanut lähisukulainen ole missään vaiheessa saanut rikoshyötyä!

Tiivistettynä: sukulaisnainen pyysi 2003 suomenkieltä taitavaa Saidoa huolehtimaan muuttoilmoituksesta Kelaan. Saido ei tehnyt muuttoilmoitusta, vaan sen sijaan käytti seuraavien 9 vuoden aikana maksetut perusteettomat lapsilisät.

Kela huomasi asian ja käräjäoikeus tuomitsi tietenkin tämän sukulaisnaisen, sillä tämä yksin oli vastuussa muuttoilmoituksen laiminlyönnistä.

Saidon kannalta ns perfect crime, mutta yli vuoden ehdollisen vankeustuomion saanut I. Mohamedia varmaan hieman harmittaa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minkähänlaisella kaavakkeella kelaan ilmoitetaan lapsen äidin vaihtamisesta? Vai oliko tässä nyt vaan tehty joku pankkitilin muutosilmoitus ja Kelan mammat miettineet, että Mohamed kuin Mohamed, vaikka joku ristiriita etunimessä onkin. Laitetaan vaan euroja menemään vanhaan malliin.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mahtaa olla HS:lle kova paikka kirjoittaa negatiivisiä asioita vähemmistöjen edustajista. Tuollainen uutisointi vain lisää rasistisia ennakkoluuloja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös