Enpä ole Emma Karin ajatuksiin mitenkään erityisesti perehtynyt, joten tämän mielipiteesi ansiosta tarkistin hänen FB päivityksensä joulukuulta. Täytyy sanoa etten kyllä nähnyt mitään feministisen maailmankuvan väritystä niistä...
Niin, tässä nyt varmaan tullaan siihen, että miten me kaksi ymmärrämme feministisen maailmankuvan. Ja joo, varmaan nyt suoraan noissa päivityksissä se ei aina näy, että sikäli huonosti ilmaistu minulta.
Minä ymmärrän feministisen maailmankuvan sellaisena, jossa valkoinen mies on aina pahan lähtökohta. Feministit puhuvat patriarkaatista. Käytännössä mikään ei radikaalien feministien ajattelussa mene tämän ajattelun yläpuolelle. Omat näkökannat perustellaan siten, että lopputulokseksi saadaan patriarkaatti, joka sortaa käytännössä kaikkia muita ihmisryhmiä yhteiskunnassa. Kaikki muut ihmisryhmät, poislukien kantaväestöä edustavat valkoiset miehet, nähdään uhreina ja vähemmistöinä. Kaikin tavoin sitten näitä "vähemmistöjä" pyritään nostamaan esille ja todistamaan, kuinka kantaväestöön kuuluvat miehet näitä sortavat. Tämä näkyy hyvin naisten ja miesten välistä tasa-arvoa käsittelevissa mielipiteissä, mutta myös esimerkiksi hallitsematonta maahanmuuttoa käsittelevissä kommenteissa. Mikäli Emma Karin johtama Vihreät olisi päähallituspuolue, Suomessa tehtäisiin selkeästi naisiin (huom! Naiset eivät ole vähemmistö, vaikka feministit sellaista mielikuvaa luovatkin) keskittyvää politiikkaa, vaikka erilaisten mittarien mukaan Suomessa miehillä menee keskimäärin huonommin. Feministisessä maailmankuvassa kantaväestön miehiä käsitellään menestyjämiesten näkökulmasta (vaikka tuo menestyjämiesten joukko on lopulta hyvin pieni) verraten heitä keskimääräiseen naiseen. Sellaiseen maailmankuvaan perustuva politiikka johtaa pidemmän päälle entistä kasvavampaan syrjäytymiseen ja koska syrjäytyvät ovat niitä ei-menestyviä-miehiä, on odotettavissa erilaisia hyvin ikäviä lieveilmiöitä. Mikäli Emma Karin johtama Vihreät olisi päähallituspuolue, Suomessa myös tehtäisiin politiikkaa, jossa maassamme ummistettaisiin silmät erilaisilta maahanmuuton aiheuttamilta lieveilmiöiltä, vaikka nämä lieveilmiöt ovat aivan selkeästi nähtävissä naapurimaassamme Ruotsissa ja keski-Euroopan maissa.
Ihmiset kyllä näkevät Emma Karin ja muiden hänen viiteryhmänsä edustajien ajattelun läpi.
@Remy Martin pohdiskelu Emma Karin toiminnasta samanmielisten ja erimielisten suhteen on erinomainen. Tämä toki koskee erilaisia ääriajattelijoita laidasta laitaan; erimieliset pyritään vaientamaan kokonaan tarvittaessa keinoja kaihtamatta. Siksi uskon, että tällaisen puheenjohtajan valinta Vihreään puolueeseen olisi omiaan lisäämään vastakkainasettelua yhteiskunnassamme ja tarjoamaan jälleen kerran uusia mahdollisuuksia oikean laidan vaihtoehtoliikkeille, joiden tarkoitusperät ja tavoitteet ovat usein aika huolestuttavia myös.
En myöskään koe, että oikean äärilaidan liikkeiden politiikka olisi mikään ratkaisu suomalaisen yhteiskunnan ongelmiin. Mutta ei sitä kyllä ole feministinenkään politiikka.
Lisäksi mainitaan vielä, että erilaisten vähemmistöjen asian ajamisen näen toki erittäin positiivisena asiana, kunhan ne vähemmistöt ovat sellaisia, että niiden toiminnasta ei aiheudu haittaa suomalaiselle yhteiskunnalle. Esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat tällaisia vähemmistöjä.
Mielipiteeni eivät edelleenkään tarkoita sitä, että olisin naisvihaaja tai että naiset olisivat jotenkin loukanneet minua syvästi. Minä tarkastelen tätä asiaa varmaan hiukan erilaisesta näkökulmasta kuin miten meitä on viimeisten vuosikymmenten aikana ohjattu ajattelemaan median ja osin yhteiskunnan rakenteidenkin toimesta.