Lehterit eivät varsinaisesti pullistele yleisöstä, joten voit hyvin olla oikeassa.Puhe oli ilmeisesti pidetty "feministisessä kiroiluiltamassa", mitä sitten ikinä tarkoittaakaan.
Viimeksi muokattu:
Lehterit eivät varsinaisesti pullistele yleisöstä, joten voit hyvin olla oikeassa.Puhe oli ilmeisesti pidetty "feministisessä kiroiluiltamassa", mitä sitten ikinä tarkoittaakaan.
Eikä pelkästään yksi kärkinimistä, vaan jos veikata saa, kyseessä on Vihreiden seuraava puheenjohtaja.Siksi on jopa surullista, että linkin videolla puhuu yksi heidän kärkinimistään. Vihreillä olisi vakava peiliinkatsomisen paikka, että mitä he tahtovat oikeasti olla ja mitä ajaa.
Puhe oli ilmeisesti pidetty "feministisessä kiroiluiltamassa", mitä sitten ikinä tarkoittaakaan.
Hyvä huomio. Sikälihän nyt meneillään oleva "gate" voi itse asiassa kääntyä Diarran voitoksikin, mikäli hän ei ainakaan ensiksi lähde pyytelemään sanomisiaan anteeksi, saati lähde lopulta kuittaamaan matkakustannuksiaan takaisin Taiwaniin.Sääli että tuo illan teemaan sopiva kiroilu vie lehdistöltäkin sen pointin nyt kokonaan sivuun. Ja se on se että Diarra syyttää kohusta rasismia.
Myös Suomen suurin verkkomedia Iltalehti uutisoi Diarran "kiroilugatesta". (Uutinen nostettu etusivulle asti.) Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Diarra tulee nyt noussutta kohua kommentoimaan.Kansanedustaja syyti 12 kirosanaa 38 sekuntiin – "Mua vittu... vittu mitä paskaa"
Vihreiden kansanedustaja kritisoi kirosanojen täytteisessä puheenvuorossaan mediaa siitä, miten hänen Taiwanin-matkastaan on uutisoitu.www.iltalehti.fi
Sääli että tuo illan teemaan sopiva kiroilu vie lehdistöltäkin sen pointin nyt kokonaan sivuun. Ja se on se että Diarra syyttää kohusta rasismia.
Voit hyvinkin olla oikeassa, mutta hyi helvetti mikä ajatus. Vihreitä tarvitaan poliittisella kentällä (oppositiossa mielellään), eikä heidän keulakuvaksi kaivata mitään rasismikortteja jakelevaa uhriutujaa.Eikä pelkästään yksi kärkinimistä, vaan jos veikata saa, kyseessä on Vihreiden seuraava puheenjohtaja.
Diarran nimihän oli jo spekulaatioissa, kun Maria Ohisalo ilmoitti jättävän puheenjohtajuutensa vähän vaalitappion jälkeen. Jonkinlainen meriitti vasta ensi kerran tuolloin eduskuntaan nousseelle.Voit hyvinkin olla oikeassa, mutta hyi helvetti mikä ajatus. Vihreitä tarvitaan poliittisella kentällä (oppositiossa mielellään), eikä heidän keulakuvaksi kaivata mitään rasismikortteja jakelevaa uhriutujaa.
Diarra syyttää epäsuorasti mediaa rasismista, vaikka todellisuudessa häntä on kohdeltu silkkihansikkain. Jos joku pääpersu olisi käyttänyt lahjamatkan kuten hän teki, olisi median käsittely ollut aivan erilaista. Ainakin hesarin.
Tulevaisuus on ensi kesäkuussa, jolloin Vihreät pitävät puoluekokouksensa. Sofia Virta ilmoitti haluavansa jatkaa, vaikka kuntavaaleissa tulisi turpiin. Huono tulos kevään vaaleissa antaa kuitenkin haastajille paikan iskeä.Diarran nimihän oli jo spekulaatioissa, kun Maria Ohisalo ilmoitti jättävän puheenjohtajuutensa vähän vaalitappion jälkeen. Jonkinlainen meriitti vasta ensi kerran tuolloin eduskuntaan nousseelle.
Atte Harjanne ja Sofia Virralle 2023 hävinnyt Saara Hyrkkö toki yhtä lailla mahdollisia, mutta ainakin ihan näin fiilispohjalta veikkaan, että Harjanne jättää seuraavankin puheenjohtajavaalin väliin ja vaikka monessa kohussa olleen Diarran valinta riskaabeli teko olisikin, eiköhän puolueväki hänelle tsäänssin anna, mikäli hän itse sitä haluaa. No, nämä sitten joskus tulevaisuudessa.
Diarra kätevästi unohtaa, että puolisonsa on virkamies, eikä saisi ottaa vastaan tuollaisia 4000 euron ilmaisia matkoja. Tämähän oli se syy miksi tästä alettiin kirjoittamaan.
Tällaisissa tapauksissa käsittääkseni se oletko työsuhteinen vai virkasuhteinen ei vaikuta. Samat olettamukset luottamuksesta ja huolellisuudesta pätevät, kun puhutaan julkiselle tehtävästä työstä. Esimerkiksi IT-puolella on valtiolla paljonkin ihmisiä työsuhteisina. Tästähän on jo kysytty työnantajalta, jolla ei ollut mitään tietoa tästä matkasta. 4000 euron ilmainen matka ei ole mikään ihan pieni lahja, vaikka tässä kohtaa voidaan keskustella hyvinkin paljon mahdollisesta sidonnaisuudesta, varsinkin työhön Suomessa.Käsittääkseni ei ole viranhaltija vaan työsuhteinen (tuon voisi kyllä tarkistaa) ja vaikka olisi, oikeudellista estettä tuon kaltaiseen vapaa-ajan matkaan ei kyllä ole.
Helsingillä on oma ohjeistuksensa (siinä näytti lukevan "suhtauduttava pidättyvästi") ja siitä voidaan keskustella, mikä on moraalisesti oikein ja mikä hienoa, mutta työtehtäviinsä tuo ei liity, mikä kvl:ssa ja rikoslaissa rajautuu esteeksi.
Ensimmäisissä uutisissa nostettiin esiin nimenomaan matkailmoituksen mukainen matka ja hinta, puoliso oli toisena mainintana. Puolison ammattia/asemaa ei myöskään niissä mainittu, eli tämä kulma uutisoinnin alkujuonteena on kyllä fake news. TJEU: Taiwan maksoi Fatim Diarran ja hänen miehensä lahjamatkan – Hinta 8 000 euroa
Tämä on toki siinä mielessä isompi kulma. Mikko Kärnä oli asiassa jo ajatuksiaan avannut, tätä matkailua on tapahtunut jo aiemmin, eikä siitä ole kirjoiteltu.Diarran mukaan Taiwanin edustaja oli nimenomaisesti pyytänyt, että Diarran puolisokin osallistuu matkalle. Diarran mies on asunut Kiinassa ja puhuu kieltä. Diarra toimi siis kuten Taiwan toivoi. Mielenkiintoista on sekin, että Diarra (+ demarien Nikkanen) ottivat Taiwanin lahjan ajankohdaltaan samaan aikaan kun presidentti Stubb matkusti Kiinaan.
Ihan hyvä kysymys on, mikä olikaan tämän matkan tavoite Taiwanin puolelta samanaikaisesti Stubbin Kiinan vierailun kanssa. Ja toinen kysymys, oliko syytä edistää Taiwanin mahdollista kuittailua Pekingin suuntaan.
Eikö tuo kuitenkin olisi suomalaisissa puolueissa melko erikoista, jos puheenjohtajan ei annettaisi yrittää eduskuntavaaleja puolueen johdossa lainkaan?Tulevaisuus on ensi kesäkuussa, jolloin Vihreät pitävät puoluekokouksensa. Sofia Virta ilmoitti haluavansa jatkaa, vaikka kuntavaaleissa tulisi turpiin. Huono tulos kevään vaaleissa antaa kuitenkin haastajille paikan iskeä.
Mites Touko Aalto ja hänen paikkaajansa Pekka Haavisto, jotka puheenjohtivat juuri ennen Maria Ohisaloa? Haavisto taisi hoitaa ek-vaalit, mutta Toukon pesti oli lyhyt.Eikö tuo kuitenkin olisi suomalaisissa puolueissa melko erikoista, jos puheenjohtajan ei annettaisi yrittää eduskuntavaaleja puolueen johdossa lainkaan?
No kieltämättä Vihreillä on historiaa tälläisistakin veroista. Tosin Aallolla kohdalla taustalla oli sitten pettämisestä juontuvaa skandaalit, Haavisto taisi muistaakseni jo alun perin väliaikaiseksi suunniteltu puheenjohtaja. Virran kohdalla tälläisia asioita ei ainakaan nykytiedon valossa ole taustalla.Mites Touko Aalto ja hänen paikkaajansa Pekka Haavisto, jotka puheenjohtivat juuri ennen Maria Ohisaloa? Haavisto taisi hoitaa ek-vaalit, mutta Toukon pesti oli lyhyt.