Vihreä Liitto

  • 1 399 772
  • 10 644

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kyse on nyt lähinnä siitä kuinka suuret yksiköt ovat Suomelle optimi, ja näin tehokkuuden optimointi. Mihinkään ei maatalous Suomesta katoa jo siitä syystä, että tämä on saari johon ei muualta ruokaa ilmaiseksi kärrätä. Kyse on siitä kuinka paljon ihminen on ruuasta valmis maksamaan.
[/QUOTE]

Maatalousyrittäjien asema Suomessa on todella surkea tällä hetkellä Suomessa koska tuotantokustannukset ovat korkeammat kuin maatalousyrittäjien saamat myyntitulot " tuotteistaan ".

Muuttuvat- ja kiinteätkulut ovat liian korkeat tällä hetkellä. Kohonneista kustannuksista voidaan mainita esimerkiksi lannoitteiden hinta ja energian ja sähkön hinta.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Keskustelua on paljon miellyttävämpää käydä, kun sitä käydään rakentavasti. Eli kun joku kirjoittaa maaseudusta ja luonnosta, voidaan vaikka täydentää "niin ja metsänomistajat!", jos sitä ei siinä suoraan lue, kun ne käyvät käsi kädessä siellä samalla suunnalla. Nyt ikäänkuin petyt että tässähän puhutaankin aika isosta joukosta...
Rakentavaa keskustelua tai ei, mutta sinä alunperin kirjoitit vain ja ainoastaan maanviljelijöistä. Maaseudusta ja luonnosta et maininnut sanallakaan. Se olisi sitten ihan eri asia jos näin olisit tehnyt. Eli ei, et aluksi puhunut mistään isosta joukosta vaan hyvinkin marginaalisesta joukosta Suomen mittakaavassa. Kaikki muu on sinun puolelta selittelyä.
 

Analyzer

Jäsen
Itseäni ärsyttää Vihreissä se jatkuva tuomiopäivän pasuunana toimiminen. Onneksi se yksi Pirkanmaan pääpasuuna kannettiin äänestäjien toimesta ulos eduskunnasta. Kansa oli kyllä skarppi näissä vaaleissa, puolueita siivottiin oikein nätisti läpi puoluepoliittisen kentän. Toki tuo Diarra tulee varmaan verenpainetta nostelemaan seuraavat neljä vuotta. Noh, se sivuraiteesta.

Vihreiden ongelma on se, että ei kyetä näkemään mitään hyvää suomalaisessa ilmastopolitiikassa vaan ahnaasti koko ajan pitää tehdä enemmän. Fakta kuitenkin on, että päästöt ovat laskeneet aivan dramaattisesti ja teollisuus investoi koko ajan puhtaampiin tuotantomuotoihin. Jos kaikkialla päästöt laskisi tätä tahtia kuin meillä
olisi tilanne erittäin hyvä. Jos vaan voisi välillä sanoa, että hyvinhän tässä homma etenee ja lainata vaikka Orpoa. ” Hei me hoidetaan tää”. Kai Vihreät sitten pelkää että jäävät tarpeettomiksi jos ei pelotella tarpeeksi. Mikään ei saa riittää.

Hiilinieluihin voisimme vaikuttaa helpostikin kotimaassamme, mutta kun se puun hakkuumäärä ei globaalisti vähene yhtään, jos me tuotamme vähemmän puuta markkinoille. Ei näissä asioissa tule olla hölmö. Järkeväksi keinoksi jää mahdollisesti lannoitus sekä valtion mailla hakkuuaikojen optimointi, jotta metsän hiilensidonta on ihanteellinen. Nythän homma menee niin, että kun metsäautoteitä kunnostetaan tai tehdään kokonaan uusia, niin alueelta pyritään ottamaan mahdollisimman paljon puuta kustannustehokkuuden vuoksi. Kun kerran kalustokin siellä valmiina silloin on. Valtion mailla tätä voisi tehdä pienemmällä kustannustehokkuudella luonnon ja ilmaston hyväksi. Hakattaisiin vain oikeassa iässä olevaa metsää ja harvennushakkuut tehtäisiin niin ikään oikea-aikaisesti.

Puutavaran vähempi kaataminen Suomessa on vain ideologiaa, ilmastoa sillä ei auteta. Saadaan toki edistettyä Suomen 2035 tavoitetta, mutta eikö tämä nyt ole vain turhaa oman kilven kiillotusta. Ilmasto on yhteinen.

Metsien kaatamisen vähentäminen onkin sitten aivan toinen juttu, jos se perustellaan luontoarvoilla. Vihreillä vaan menee usein puurot ja vellit sekaisin.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeisen 10-15v aikana on tapahtunut paljon kehitystä asenteissa ja ihan käytännön tasolla. Muutamat mittarit kuten CO2/kWh, biokomponentien osuus polttoaineissa, lämpöpumput korvanneet suoran sähkölämmityksen tai öljyn, näyttävät todella positiivista kehitystä. Tänään kun käy kaupassa, niin heti käy ilmi mikä on heidän hiilineutraalisuus tavoite. Kuluttajat ovat tulleet valveutuneemmaksi ja elinkeinoelämän on ollut pakko muuttua mukana.

Kuitenkin, vihreiden kannalta nämä asiat on jo hoidettu Suomessa. Tuulivoima on markkinaehtoista, elinkeinoelämä etsii ratkaisuja hiilineutraaliuteen, kansa asentaa aurinkopaneeleja katollensa. Tähän ei enää tarvita vihreitä eikä muutakaan poliittista puoluetta, markkinatalous hoitaa loput.

Kokoomuksella ja PS:llä on sinänsä helppoa että voi keskittyä talouteen joka ei katoa mihinkään päivän politiikasta. Heidän kannatuksensa tuli Sipilän aikaan ja nyt Orpon aikana leikkauslistasta. Sipilä osoitti että talous voidaan laittaa kuntoon, mutta kukaan ei ratkaise ilmasto-ongelmia, koska ne ovat globaaleja ja vaikutukset paikallisia. Jos kuitenkin yrität korjata globaalia ilmasto-ongelmaa paikallisesti, paasaaminen maailman lopusta ei kelpaa, tutkimustulokset eivät kelpaa ja luonnosta saa puhua Petelius ja ne muut jotka viettävät vapaa-aikansa luonnossa. Vihreillä on hankala tilanne.

Ottaen huomioon koko puolueen kaaren, joka siis lähti sieltä suolta, kasvoi pikkuhiljaa feministiseksi kaupunkipuolueeksi niin nytkö vihreiden pitäisi palata sinne suolle takaisin? Miksi? Metsien suojelu etenee ilman että köyttää itsensä metsäkoneeseen, koska kuluttajien tietoisuus kasvaa ja metsäyritysten on pakko sopeutua kuluttajien vaatimuksiin. On varmasti selvä asia ettei kukaan metsätoimija halua kaataa arvokasta aarniometsää oman tuotteen valmistusta varten. Pelkona on mainehaitta. Eikä siihenkään tarvita vihreitä. Some hoitaa.

Seuraavassa hallitusohjelmassa tuskin on kovin korkealla ympäristöasiat. Toisaalta, tarvitsisiko niiden edes olla? Asiat ovat paikallisesti aika ok, jos unohtaa globaalin ilmasto-ongelman ja sen vaikutukset. Uskoisin että hiilineutraalisuus on aika lähellä tavoitettansa 15v päästä, vaikka meillä ei olisi ympäristömyönteistä hallitusta seuraavat 4v.

Jos vihreät nyt pysähtyvät hetkeksi miettimään mitä heillä on tulevaisuudessa annettavana ympäristöasioissa, parempi olla avoimin mielin ja muuttamaan näkemystä tarvittaessa. En itse usko lisäydinvoimaan lähinnä siitä syystä ettei se kykene toimimaan markkinaehtoisesti nykytilanteessa, mutta turha on lukita vastausta ikuisesti. Lyhyellä aikavälillä tulisi huolehtia luonnon monimuotoisuudesta ja miettiä miten sen ympärille voisi luoda kuvaa mahdollisuuksista jotenkin muuten kuin paasaamalla, kuitenkin välttelemällä tutkimustuloksien julkaisuja mutta ehkä hyödyntää Peteliusta ja Pääkköstä mahdollisuuksien luomisessa. Jos näissä yhteyksissä on pakko puhua intersektionaalisesta feminismistä, hyvesignaloinnista tai identiteettipolitiikasta niin v*ttu suomentakaa nämä sanat niin että tyhmenpikin tajuaa mitä näillä tarkoitetaan!
 

Analyzer

Jäsen
Koulutus nousi vihreissä keskiöön Niinistön aikana. Ohisalokin sitä aina hokee joka väliin, mutta mielestäni he ovat epäonnistuneet sen sanoituksessa.

Vaikka olen katsonut ison määrän vaalitenttejä, niin tiedän vain, että koulutuksesta ei leikata. Mutta mikä tai mitkä ovat niitä asioita, jotka Vihreät osaavat tehdä koulutuspolitiikassa paremmin? Mikä on se Vihreiden visio? Ei selvinnyt. Mutta koulutuksesta ei leikata! Ja panostuksia tieteeseen ja tuotekehitykseen!

Jos otetaan esimerkiksi vastinpari persut, niin heiltä jäi mieleen useakin keino. Tarkkisluokat takaisin, kovempi kuri ja enemmän valtuuksia opettajille, puhelimien keräys pois tunnin ajaksi sekä pienemmät luokkakoot. En tiedä ovatko nämä merkittäviä keinoja, mutta näistä jäi silti mieleen että persuilla on keinoja joita he tekisivät. Hyviä tai huonoja, se on politiikassa loppujen lopuksi usein toissijaista, kunhan ne ovat uskottavia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Markkinoikaa kansalaispalkkaa ja kertokaa, että se merkitsee: "jokaiselle kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeidensa mukaan".
Miten marxilaisten lausahdusten viljeleminen auttaisi ketään muita kuin marxilaisia kannattamaan puoluetta?

Sinällään mielenkiintoista miten Vihreitä kritisoidaan hirvittävän paljon identiteettipolitiikasta sortuen itse siihen että lokeroi koko kannattajakunnan porukaksi joka ei siedä edes kimalaisen ääntä eikä ole käynyt Kehä kolmosen ulkopuolella kuin ehkä jossain festivaaleilla. Tai sitten nähdään nimenomaan feminismi suurimpana ongelmana koko puolueen asioiden suhteen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itseäni ärsyttää Vihreissä se jatkuva tuomiopäivän pasuunana toimiminen. Onneksi se yksi Pirkanmaan pääpasuuna kannettiin äänestäjien toimesta ulos eduskunnasta. Kansa oli kyllä skarppi näissä vaaleissa, puolueita siivottiin oikein nätisti läpi puoluepoliittisen kentän. Toki tuo Diarra tulee varmaan verenpainetta nostelemaan seuraavat neljä vuotta. Noh, se sivuraiteesta.

Ovat Diarran kanssa poliittisesti lopulta aika erilaisia, jos siis Suomelaa tässä tarkoitat pasuunana.

SDP saattoi tehdä Vihreille kyllä palveluksen pääministerivaalirummullaan - nyt kun (ei jos, vaan kun) Ohisalo ilmoittaa ensi viikolla, ettei ole ehdolla ensi kesän puoluekokouksessa parikin ilmeisintä valintaa kohtalaisen samassa linjassa eivät ole mahdollisia. Kari ei ole enää mukana peleissä, eikä eduskunnasta pudonnut Suomela ole vaihtoehto jatkamaan ihan sitä samaa kulmaa kuin nyt ovat olleet. Vaihtoehtoja ei dramaattisesti ole, mutta siirtymä sieltä syvältä vasemmalta on täysin mahdollinen. Jopa tappiotilanteessa olisi kuitenkin ollut varsin helppo valita Suomela jatkamaan puolueen linjaa varsin pienin nyanssein. En puhu tässä pelkästään henkilöstä.

Ns. ”sukkapuikkovihreidenkin” silmät ovat yllättävänkin paljon avautuneet vaalitulokseen, kun on tästä nyt kaksi päivää erilaisia somekeskusteluja seuraillut. Kaikki ei välttämättä olekaan muiden vika.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
SDP saattoi tehdä Vihreille kyllä palveluksen pääministerivaalirummullaan - nyt kun (ei jos, vaan kun) Ohisalo ilmoittaa ensi viikolla, ettei ole ehdolla ensi kesän puoluekokouksessa parikin ilmeisintä valintaa kohtalaisen samassa linjassa eivät ole mahdollisia.
Ketä tuolla sitten voisi olla mahdollisia? Niinistö vielä kerran? Krista Mikkonen? Tunnen siis vihreiden ryhmää huonosti ja ajattelin ennen vaaleja, että "no Suomelahan sieltä tulee".
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ketä tuolla sitten voisi olla mahdollisia? Niinistö vielä kerran? Krista Mikkonen? Tunnen siis vihreiden ryhmää huonosti ja ajattelin ennen vaaleja, että "no Suomelahan sieltä tulee".

Maanittelun jälkeen Oras Tynkkynen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Maanittelun jälkeen Oras Tynkkynen.
Hyvä jos näin, järkivihreä viimeisen päälle. Nopeita on politiikan käänteet, käsittääkseni Tynkkynen oli jo aika sivuraiteella puolueessa. Mielummin kyllä hän kuin esimerkiksi Harjanne jonka esiintyminen on varsin koomisen oloista. Toki siinä voi kehittyä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kun on julkinen päivitys, voinee jakaa tänne. Haaviston erkkari paaluttaa fabotekstissään aika täydellisesti Vihreiden ongelmat, ja vähän ratkaisuakin.
Tämä oli oiva analyysi. Osin samoilla teemoilla bloggaa myös Soininvaara


Kumpikaan ei sitä ihan suoraan sano, mutta rivien välistä on nähdäkseni luettavissa että molemmat antavat ymmärtää seinien kaventuneen sen suhteen, millaisia poliittisia näkemyksiä puolueen sisällä hyväksytään ja mitä ei.

Minusta tuota Vihreiden alennustilaa kuvaa hyvin tuo Soininvaaran mainitsema tapaus, että edellisissä vaaleissa Heikki Pursiainen olisi suostunut Vihreiden ehdokkaaksi mutta puolueen valintakokous torppasi ehdokkuuden. Valitettavasti tällä toiminnalla puolue on pelannut itsensä paitsioon, ja siitä on tullut yhä homogeenisempi ryhmittymä jonka toimintaa ohjaa identiteettipolitiikka ja ideologinen oikeaoppisuus. Heikki Pursiainen olisi uskoakseni ollut profiililtaan loistava täsmäehdokas, joka olisi voinut houkutella arvoliberaalia ja koulutettua, mutta talouspoliittisesti oikealle kallellaan olevaa kaupunkilaisväestöä. Unohtamatta miesäänestäjiä.

Jos Vihreät haluaa palata sinne 12%+ kannatukseen, sen pitää rakentaa oma identiteettinsä uudestaan. Haluaako se jatkaa rumasti sanottuna vihervasemmistolaisella woke-linjalla, vai aikooko se houkutella arvoliberaaleja ympäristömyönteisiä äänestäjiä läpi koko poliittisen spektrin.

Positiivisia merkkejä toki on ilmassa; mm. Oras Tynkkysen paluu eduskuntaan ja nämä kaksi kirjoitusta jotka osoittavat että puolueen sisällä ainakin osa henkilöistä pystyy tunnistamaan ongelmien juurisyyt. Nähtäväksi jää, onko puolue jo liiaksi kuppikuntaistunut, vai onko se valmis reflektoimaan omaa tekemistään, ja tekemään johtopäätökset.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Ainakin kepulla ja kokoomuksella on maanviljelijäedustajia ja ehdokkaita. Heissä on ilmastonmuutokseen vakavasti suhtautuvia henkilöitä. Siinä ja liikuntapommin purkamisessa on pari aluetta, minne vihreät voivat kurottaa lisäprosenttien perässä. Liikunta-asia ei ollut kenelläkään tosissaan keskeisenä teemana.
Ainakin Kepulla,Kokoomuksella ja Persuilla on on taustalla maanviljelijöitä jotka ymmärtävät tämän Vihreiden ajaman politiikan joka perustuu ainostaan näihin "vihreisiin" arvoihin. Vihreät saivat kyllä 2019 vaaleissa ihan liikaa ääniä ja pääsivät ajamaan tätä politiikkaa joka määrittää edelleenkin esim. maataloutta. Ja tämä ilmastopolitiikka on varmaan se odotetuin kysymys, että miten tähän Vihreiden ajamaan politiikkaan päästään? Saksasahan vihreät ovat jo alasajaneet ydinvoimalat...Noh nyt ne lisää kivihiiltä joka sitä ilmastoa tottakai parantaa.

Suomessa ostetaan tänä päivänä metsiä suojeluun maanomistajilta isolla rahalla. Isolla rahalla siksi, koska kukaan ei halua myydä niitä suojeluun ilman, että saisi siitä ylimääräistä korvausta.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Nähtäväksi jää, onko puolue jo liiaksi kuppikuntaistunut, vai onko se valmis reflektoimaan omaa tekemistään, ja tekemään johtopäätökset.
Kuten @DAF :n linkkaamassa kirjoituksessa oivasti todetaan "puolueessa käytiin niiden [kuntavaalien] jälkeen hyvää keskustelua. Valitettavasti lopulta m i k ä ä n ei muuttunut. Päinvastoin tuntui, että eduskuntavaaleja kohti vanha meno vain vahvistui". Muuttuuko puolueen väitetty itsetutkiskelu nytkään teoiksi?

Sanna Marinin oletettava poistuminen kotoisen liigan pelikentiltä antaa mahdollisuuden olla tekemättä mitään. Seuraavat vaalit voivat tuoda hyvällä onnella kannatuspompun, etenkin jos persut ykkösvihollisena ovat hallituksessa "tuhoamassa hyvinvointiyhteiskuntaa kokoomuksen kanssa", kuten Iiris Suomela maalaili demagogiseen tyyliin tiistain Politiikkaradiossa (Yle).

Puolue viesti saaneensa vaalituloksen valmistumisen jälkeen uusia jäseniä. Olisi mielenkiintoista tietää mikä vaalituloksessa motivoi liittymään puolueeseen. Halu tukea puolueen nykyistä linjaa vai halu muuttaa sitä?
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voisin tuohon vielä lisätä, että vihreiden heikon tilan näkee ihan pelkästään seuraamalla puolueen kansanedustajien some-viestintää.

Ensinnäkin, se on aivan liian "täydellistä": some-vastaavat tuuttaavat päivästä toiseen samoja nälkävuoden pituisia julistuksia, joilla otetaan milloin mihinkin asiaan kantaa. Kaikenlainen tiivistäminen loistaa poissaolollaan, ja ulkoasu on muutoinkin hyvin akateeminen.

Samaan aikaan persujen nuoret tuuttaa TikTokkiin näitä "Demarit sinun lompakollasi"-iskulauseita, joissa riittää kun painaa play-nappia ja eläytyy. Radiosta pauhaa arkitodellisuudessa kiinni olevia one-linereita, kuten "pensan hinta alas".

Vihreiden imago on aivan liikaa "puolueen näköinen": nuoria akateemisia naisia, joiden ulosanti kuulostaa siltä kuin he olisivat kertomassa omasta lopputyöstään. Ei tuollainen yksinkertaisesti kiinnosta suurinta osaa ihmisistä, kuten ei se gradukaan.

Ohisaloa on ilmeisesti ohjeistettu, että pitää mennä asiat edellä. Siitä syntyy kuitenkin herkästi vaikutelma, että vihreissä ikään kuin tiedetään asiat paremmin. Tämän kun yhdistää vielä siihen maailmaa syleilevään tunnepuheeseen, niin lopputulos on nähdyn kaltainen; vain ydinkannattajia kiinnostaa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Huomenna on Ohisalon tiedotustilaisuus. Veikeä nähdä, mikä on lopulta isoin uutinen.

Dieselin hintakin oli jo pääsiäismaanantaina alle 2 euroa litralta, joten ilmastohätätilan tai ainakin oman hätätilansa saattaa julistaa. Enää tuskin ennättää Eurooppaan lupaamaan, että Suomi lakkauttaa kaiken teollisuuden, eikä risuakaan metsissä enää katkaista. Tulitikut ja sytkärit julistetaan lainsuojattomiksi.

Näinköhän jättää puheenjohtajuuden?
 
Viimeksi muokattu:
Tässäkään hallituksessa Vihreät ei saaneet mitään aikaan kaivostoiminnan tai soiden ennallistamisen osalta. Uusi kaivoslaki oli tuhnu.

Käsittämätöntä että näiden suoraan paikallisen luontoon vaikuttavien asioiden osalta ei löydy kiinnostusta.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässäkään hallituksessa Vihreät ei saaneet mitään aikaan kaivostoiminnan tai soiden ennallistamisen osalta. Uusi kaivoslaki oli tuhnu.

Käsittämätöntä että näiden suoraan paikallisen luontoon vaikuttavien asioiden osalta ei löydy kiinnostusta.

???

On ihan totta, että Vihreät olivat hallituksessa ihan liian "kilttejä", mutta uskotko ihan tosissaan, että kaivoslaki ym. olivat noin tuhnuja nimenomaan Vihreiden vaatimuksesta? Eli vesittämisen taustalla ei olisi ollut vaikka Keskusta?

Mietin kyllä olisiko Vihreiden pitänyt viimeistään siinä kohtaa lähteä hallituksesta, kun Keskusta teki temput luonnonsuojelulain kanssa, mutta kun ottaa huomioon missä tilanteessa Suomi ja koko maailma oli sillä hetkellä, niin olisiko sekään ollut hyvä asia?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.

???

On ihan totta, että Vihreät olivat hallituksessa ihan liian "kilttejä", mutta uskotko ihan tosissaan, että kaivoslaki ym. olivat noin tuhnuja nimenomaan Vihreiden vaatimuksesta? Eli vesittämisen taustalla ei olisi ollut vaikka Keskusta?

Mietin kyllä olisiko Vihreiden pitänyt viimeistään siinä kohtaa lähteä hallituksesta, kun Keskusta teki temput luonnonsuojelulain kanssa, mutta kun ottaa huomioon missä tilanteessa Suomi ja koko maailma oli sillä hetkellä, niin olisiko sekään ollut hyvä asia?
Aivan turhaa pohdintaa. Käsittelette nyt kysymyksiä joihin ei Vihreillä ole valtaa, koska nämä menevät tottakai demokratiassa enemmistön mukaan. Tästä syystä myös pienpuolueena Vihreät ei ikinä pysty ajamaan sitä politiikkaa, kuten itse parhaaksi näkevät.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan turhaa pohdintaa. Käsittelette nyt kysymyksiä joihin ei Vihreillä ole valtaa, koska nämä menevät tottakai demokratiassa enemmistön mukaan. Tästä syystä myös pienpuolueena Vihreät ei ikinä pysty ajamaan sitä politiikkaa, kuten itse parhaaksi näkevät.

Samaahan minäkin kirjoitin, että ei siellä hallituksessa yksi puolue määräänsä enempää voi vaikuttaa. Mutta kyllähän jokaisella puolueella silti oma roolinsa on.

Kun nytkin mietitään tulevan hallituksen kokoonpanoa, niin ei siellä kovin valtavia enemmistöjä löydy. Jos kesken kauden joku pienempi puolue saa tarpeekseen ja lähtee hallituksesta, voi äkkiä olla kyseessä vähemmistöhallitus.

Mutta olisiko Vihreiden pitänyt tehdä tuo ratkaisu viime hallituskaudella, kun kävi ilmi miten paljon joutuivat joustamaan tavoitteistaan? Hallituksella oli kuitenkin tuolloin aika isoja kysymyksiä käsittelyssä. En osaa itse sanoa.
 
???

On ihan totta, että Vihreät olivat hallituksessa ihan liian "kilttejä", mutta uskotko ihan tosissaan, että kaivoslaki ym. olivat noin tuhnuja nimenomaan Vihreiden vaatimuksesta? Eli vesittämisen taustalla ei olisi ollut vaikka Keskusta?

Mietin kyllä olisiko Vihreiden pitänyt viimeistään siinä kohtaa lähteä hallituksesta, kun Keskusta teki temput luonnonsuojelulain kanssa, mutta kun ottaa huomioon missä tilanteessa Suomi ja koko maailma oli sillä hetkellä, niin olisiko sekään ollut hyvä asia?
No eipä tullut edes ehdotuksia ainakaan julkisuuteen. Nöissä asioissa julkinen mielipide olisi saattanut auttaa kuten NATO-kysymyksessä. Vaikea on maailmaa muuttaa jos ei edes yritä.
Ja oliko noi edes kynnyskysymyksiä kepuleille? Ainakaan kaivoslain ei pitäisi olla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Atte Harjanne haluaa paiskata kättä maajussien ja pikkukaupunkien kanssa. Krhm...

 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Vihreiden täytyy palata juurilleen mikäli mielivät nousua tästä katastrofista. Vihreät on alkujaan luontoarvoja kunnioittava ja ilmastonmuutoksen eteen työtä tekevä puolue, ei muuta.

Nyt se on feminismin, trans-ihmisten, wokeilun ym. hötön puolestapuhuja.

Kauas ovat menneet alkujuuriltaan
 

molari

Jäsen
Atte Harjanne haluaa paiskata kättä maajussien ja pikkukaupunkien kanssa. Krhm...


Olihan tuossa jokunen pointti, toisaalta pitkälti myös omahyväistä ja "Radio Jerevania". Ehkä ne pikkukaupunkien (ja maaseudun) ihmiset haluavatkin jotain muuta, ja tulihan tappiota reilusti myös isoissa kaupungeissa. Kuten yllä jo todettiin, Vihreät säntäilevät vähän siellä sun täällä, oikein mitään asiaa ei kuitenkaan saada vietyä maaliin ja konkretia puuttuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös