Opettajien puuttumiskeinot ja -mahdollisuudet tällaiseen toimintaan ovat myöskin rajalliset tai jopa olemattomat. On aikamoinen yksinkertaistus syyttää opettajia tai koulun resursseja kiusaamisen sallimisesta. Kyllä se ensisijainen vastuu pitäisi olla siellä kotona. Valitettavasti isoa osaa vanhempia ei kiinnosta yhtään, vaan ovat ns. kaverivanhempia. Joku laittoi sen hyvän artikkelin tähän keskusteluun aiemmin.
Tämä ei siis ollut sinulle suunnattu, vaan jatkoa tuolle sinun viestillesi.
Henkkoht hämmentää, miten sama kansa, joka yllättävänkin orjallisesti takavuosina noudatti leffojen ikärajoja ei noudata vähän vertaa sosiaalisen median sovellusten ikärajoja. 8-vuotiaiden puhelimissa on Whatsappit jne., snäppiä tuntuvat melkein pääosin käyttävän alle 13-vuotiaat (13 v on sen käyttöehtojen ikäraja). Ei tämä tietenkään ole mikään taikatemppu ratkomaan asioita, mutta pidän todella kummallisena sitä, että niitä käyttöehtoja ei lueta saati ajatella vähääkään vaan pidetään jopa haitallisena, jos aivan pienellä lapsella ei ole jokaista somepalvelua käytössään.
Jos ja kun monessa tilanteessa pienille lapsille on puhelin sinänsä tarpeellinen, on meillä nykyisin aivan loistavia kelloratkaisuja siihen käyttöön. Ei tule ulkopuolisten viestejä tai puheluita, liikkumispaikkoja voi valvoa ja ohjeistaa ja saa soittaa niille kavereille, joiden numero on. Tuntihäiriön aiheuttaminenkin näillä lienee hyvin rajallista, jos ovat tunnilla ylipäätään mukana.