Veti surulliseksi / hiljaiseksi

  • 1 447 033
  • 4 852

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tajuan että minun pitäisi nyt kirjoittaa jokin kannustava ja hieno viesti kun sinulla on "vaikeaa". Kuten olet minua tukenut viestein silloin kun minulla on ollut vaikeaa. Ikävä kyllä tajusin etten osaa kirjoittaa mitään hienoa juuri nyt. Kun luin että vaimosi joutui sairaalaan niin tunsin jonkinmoista harmia sinun takiasi. Tiedän miten rankkaa on kun läheiset sairastaa. En osaa muuta sanoa kuin voimia. Toivottavasti vaimosi paranee pian. Tiedän, tämä on sanahelinää mutta tarkoitan sitä todella.
Ystäväni @Iisoppi, ei sinun pidä mitään näissä ympyröissä, et ole kellekään velkaa, mutta toki mielihyvin voit, jos tunnet niin. Kuten kirjoitin, en kirjoittanut yo. tekstiä muussa toivossa kuin, että voisin purkaa pahaa oloani edes jotenkin... ja olihan siitä vähän apua...
Kuitenkin, sinun tekstisi tuntuu ihan hyvältä enkä koe sitä mitenkään sananhelinäksi - ei ne hienot sanat vaan ajatus. Molemmat tiedämme, miltä välittäminen tuntuu näissä tilanteissa...
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miki Liukkosen kuolema on jollain tavalla laittanut miettimään.

Surijoitahan riittää, jokainen itse miettiköön miten aitoa suru on. Kävin vain itse miettimään suhdettani Liukkoseen.

Minähän inhosin häntä. Mitään en niin tulenpalavasti inhonnutkaan kuin Manic Street Preachersin Richey Edwardsin kopioimista. Mikin kunniaksi on sanottava, että hän kyllä näytti Richeylta. Ilmeisesti hän myös sen jollain tavalla tiesi. Mutta tuo oli syy vihata. Varsinkin kun en itse ainakaan huomannut Mikiltä haastatteluja, joissa hän olisi pudotellut lempibiiseinään joitain Manicsien ö-puolia, joita olen itse vuodesta nakki kuunnellut.

Tällaisesta syystä en pystynyt enää suhtautumaan Miki Liukkoseen neutraalisti. Tuo Richey-kultti on muutenkin niin käsistä lähtenyt Manicsien kohdalla.

Mutta se kirjailija Miki Liukkonen. Sitä en tunne lainkaan, ja sen uskallan myöntää. Saa vinkata. Pari runoa äidistä luin, ja huomasin, että nyt tässä on jotain.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaimon kaverin poika on kadoksissa Saimaalla tapahtuneessa vene onnettomuudessa. Kaksi pelastui, mutta tämä kolmas vasta 18vuotta täyttänyt ei hyvin todennäköisesti.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Kun täällä kotona ei ole ketään, jonka kanssa jakaa ilot ja surut, mikään ei oikein tunnu miltään - jäljelle on vain kaipaus ja raskas huoli toisen voinnista. Lamaannuttava epätoivo ja pelko hiipii välillä mieleen, vaikka sitä kuinka yrittää potkia pois ja olla rohkea.
Minulla on koirat, jotka pitävät päiväjärjestyksen järkevänä, mutta niidenkin kanssa olemisesta on ilo kadonnut ja huomaa välillä miettivänsä: "Entä, jos minullekin käy jotain, kuinka nämä sitten selviävät?"

Sanon tsemppini.

Koko viestistäsi tulee mieleen kesäni 2020, kun toinen puoliskoni varmasti pohti jotain hyvin samankaltaista. Muisteli tuota juuri äsken ja hymyilin. On myös ikävä tunne olla se, joka toiselle murhetta aiheuttaa. Haluaa pitkään vaan hokea kiitosta.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Sanon tsemppini.

Koko viestistäsi tulee mieleen kesäni 2020, kun toinen puoliskoni varmasti pohti jotain hyvin samankaltaista. Muisteli tuota juuri äsken ja hymyilin. On myös ikävä tunne olla se, joka toiselle murhetta aiheuttaa. Haluaa pitkään vaan hokea kiitosta.
Kiitoksia!

On vaikea edes ajatella syyllistävänsä toista niistä tunteista ja tuntemuksista, joita tämän äkillinen sairaus aiheuttaa - ja ymmärsin, ettet sellaista tarkoittanutkaan. Olen vain kiitollinen, että hän on nyt jo toipumassa.
Se, että perusterve puolisoni tuli nopeassa tahdissa niin kipeäksi, ettei kunnolla jaksanut edes puhua, säikäytti minut perin juurin. Vielä, kun tämä voinnin huononeminen alkoi jo ulkomaan reissulla, jossa asioille on ylipäätään hankalampi tehdä jotain, aloin syyllistää itseäni siitä, etten huomannut ajoissa... jotakin...

Tähän episodiin liittyy paljon muutakin, joka lisäsi huoltani ja pelkoani: mm. tylyä kohtelua matkavakuutuksemme lääkäriasemilla Krakovassa sekä Pohjois-Savon hyvinvoitialueen karmea hoitotilanne sen syrjäisissä terveyskeskuksissa.
Minä hattua nostan ja kumarran syvään sille Kaavin tk:n sairaanhoitajalle, jolla oli ymmärrystä ja sinniä tapella vaimoni takaisin KYS:iin jopa soittamalla lopulta KYS:n ensiapuun(!) saadakseen edes jonkun lääkärin käsiinsä - nöyrä kiitokseni hänelle. Miksi vaimoni sinne edes joutui, yli sadan kilometrin päähän kotoaan, jäi arvoitukseksi...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tuskin siinä on sen kummempaa syytä kuin se, että lähempänä ei ollut vapaata vuodepaikkaa. Tuli taksilla kuskailta aika paljonkin tämmöisiä tapauksia aikanaan.
Tuota noin...
Selvisi juuri, että kyseessä onkin resurssipula eli ei voida ottaa tk:n vuodeosastolle enempää kuin on mitoituksen mukaista henkilökuntaa... Hurraaaaa!
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
On vaikea edes ajatella syyllistävänsä toista niistä tunteista ja tuntemuksista, joita tämän äkillinen sairaus aiheuttaa - ja ymmärsin, ettet sellaista tarkoittanutkaan.

En tosiaan. Ja itselläkin on kokemusta siitä, kun toinen puolisko makaa sairaalassa. Olin todella neuvoton tuossa tilanteessa, kun odottelin lääkäriltä tietoa, miten operaatio meni. Tunnen omat vahvuuteni näin pitkään sairastaneena, mutta tuossa kohtaa iski avuttomuus.

Mutta tsemppini tosiaan, että vaimosi hoito rullaisi sujuvammin, olisipa tällaisessa maamme yhtenevämpi ja hyvinvointialueet jo voimissaan. (hoitajapulasta nyt tähän ketjuun sen enempää avautumatta)
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tämä kyllä veti mielen surulliseksi: 10-vuotias lapsi hukkui Helsingin Jakomäellä viikonloppuna. Oli kaveriensa kanssa mennyt uimaan lammelle, vaikka heitä oli kielletty menemästä sinne. Hänen kaverinsa olivat yrittäneet etsiä tätä lasta, mutta eivät olleet löytäneet häntä ja lähtivät sitten kotiin. Poliisi tutkii tapahtunutta nimikkeillä kuolemansyyn selvittäminen, pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus. Asiassa ei kuitenkaan epäillä rikosta. Tapahtumapaikalla oli ollut myös muita seurueita viettämässä lasten lisäksi aikaa ja poliisi kuulustelee ihmisiä selvittäkseen tapahtumien kulun ja olosuhteet.

 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Yllättävän surulliseksi veti Randy Meisnerin poismeno. The Eagles oli yhtyeenä nuoruuteni yksi ehdottomia suosikkeja ja sen jäsenistä juurikin upeaääninen Randy ja kitaravirtuoosi Joe Walsh. Yhtyeen musiikkiin liittyy niin monia, monia muistoja, aika surullisiakin, toki iloisia myös, että se on kulkenut matkassani koko tähänastisen taipaleeni... ja edelleenkin kulkee.
Ehkä tämä tuntuu siksikin niin surulliselta, kun tuntuu, että nuoruuteni ikään kuin kuolee näiden ihailuni kohteiden myötä pikkuhiljaa pois...
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ensirakkaus kuulemma harhautunut väärille urille ja vetää nykyään ihan täyspäiväisen nistin roolia.

Tekisi mieli pistää viestiä, mutta toisaalta kun ei olla ~10 vuoteen nähty, mistään puhumisesta puhumattakaan, niin olisi sataprosenttisesti aivan turhaa.

Vetää todella hiljaiseksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Britanniassa sairaanhoitaja tuomittiin seitsemän vauvan murhasta. Kyllä oli taas sellainen uutinen että hiljaseksi veti ja sitä taas miettii miten jotkut ihmiset pystyy moiseen pahuuteen. En pysty käsittämään.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Britanniassa sairaanhoitaja tuomittiin seitsemän vauvan murhasta. Kyllä oli taas sellainen uutinen että hiljaseksi veti ja sitä taas miettii miten jotkut ihmiset pystyy moiseen pahuuteen. En pysty käsittämään.
Sairaanhoitajat varmaan suuttuvat tästä, mutta heillähän on potilaisiin nähden tietynlainen valta-asema. Tietenkään juuri kukaan sairaanhoitajista ei käytä sitä väärin, koska heillä on myös suuri vastuu, ja harva ehkä tuota valta-asemaa edes raskaassa työssä ajattelee. Mutta joskus joukkoon voi eksyä joku sellainenkin, jossa puhkeaa ihan puhdas julmuus, ja tuossa asemassa voi sitten tehdä kaikenlaista. Haluan toki korostaa, että tämä lienee todella harvinaista, ja arvostan kyllä sairaanhoitajia suuresti. Tämä lienee myös paljon harvinaisempi ilmiö kuin vaikka se, että pedarit toimivat lasten ja nuorten parissa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Former Olympic figure skater Alexandra Paul has died at the age of 31, according to Skate Canada.

Paul, who represented Canada at the 2014 Sochi Games and finished 18th in the ice dance competition, died in a car crash Tuesday after police said a transport truck collided with a line of vehicles that were stopped in a construction zone in Ontario's Melancthon Township.

Paul's infant son was taken to a hospital with non-life-threatening injuries, police said. Three other people were also injured in the crash.


On kyllä hirveitä juttuja tällaiset; yht’äkkiä nuori, viime vuonna ensimmäisen lapsensa saanut äiti poissa, ja lapsella ei tule koskaan olemaan mitään muistikuvia omasta äidistään. Hirvittävää. Sitten vielä yhden henkilön kuolema voi vaikuttaa perustavanlaatuisesti niin monen ihmisen loppuelämään (lapsi, rekan kuski, aviomies ja lapsen isä, vanhemmat, muut läheiset jne.).
 
Viimeksi muokattu:

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Tässä iltaa istuttu ja tuttu rohkaistui muutaman nautitun jälkeen puhumaan miten toinen osapuoli haluaa erota. Toinen lapsi syntynyt tyyliin kuukausi reipas sitten. Pistää lähinnä näin lapsettomana miettimään, että pakkoko niitä lapsia on tehdä kun tuntuu että fiilis toisella ollut jo pitemmän aikaa omissa ajatuksissa sama. Surullista kuunneltavaa yhtäkaikki.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tässä iltaa istuttu ja tuttu rohkaistui muutaman nautitun jälkeen puhumaan miten toinen osapuoli haluaa erota. Toinen lapsi syntynyt tyyliin kuukausi reipas sitten.
Ellei kyseessä ole varpajaiset, niin yleensä ei ole hyvä idea istua kavereiden kanssa iltaa - eli ryypätä - jos kotona on 1 kk:n ikäinen lapsi. (Ja aviokriisi)
 
Viimeksi muokattu:

Punane Nortti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En tiedä olisiko enemmän vitutusketjun aihetta, mutta laitetaan tänne.
Kuinka liikaaymmärtäjät, kiva-koulu-uskovaiset ja muut vastaavat on saanut tilanteen tähän pisteeseen.
Kiusataan ja kiusaajat tiedetään. Reksi/poliisit kaikki nostaa kädet pystyyn, että ei voida turvata koulussakäyntiä ja koulumatkoja, joten kiusatun pitää jäädä kotiin.
Mitkä ovat ne keinot nykyään puuttua nilkkien tekemiseen, jos puhe ja lässytys ei tehoa?
Ei tarvitse ihmetellä, jos jollakin kiusatun vanhemmalla se vati kaatuu ja sitten kyllä löytyy viranomaisilta keinot rangaista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Mitkä ovat ne keinot nykyään puuttua nilkkien tekemiseen, jos puhe ja lässytys ei tehoa?
Ei tarvitse ihmetellä, jos jollakin kiusatun vanhemmalla se vati kaatuu ja sitten kyllä löytyy viranomaisilta keinot rangaista.
"Väkivalta lopettaa vittuilun"
En varsinaisesti tietenkään suosittele kellekään, mutta kun kiusaajat ovat/saadaan tietoon, ei ole suurikaan vaiva, ehkä enempi moraalinen kynnys palkata jotakin "asiantuntevaa tahoa" muistuttamaan noita kiusaajia heidänkin kuolevaisuudestaan, jos homma ei lopu. Tietysti, tuollaisellakin on omat riskinsä...
 

Punane Nortti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
"Rajoja ja rakkautta nämä lapset tarvitsevat" "Koulut tarvitsevat lisää resursseja, että tälläiseen voitaisiin puuttua"
Ja myöhemmin joku näistä kiusaajakusipäistä nousee semijulkkikseksi ja itkuisin silmin kertoo, kuinka hänkin oli kiusaaja. canceloidaanko tämä nilkki tms.? No ei, sääliä tulee sanojen ja piparin muodossa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo ei itsellä vanhempana välttämättä kärsivällisyys riittäisi tuossa kohtaa voivotella vaan pesäpallomailalla yhden kiusaajan moikkaaminen saattaisi jo vaikuttaa muiden kiusaajien motivaatioon jatkaa kiusaamista. Toki siinä itse varmaan päätyisi poliisitutkintaan, mutta jos sillä omaa lasta auttaisi niin tekisin.
 
En tiedä olisiko enemmän vitutusketjun aihetta, mutta laitetaan tänne.
Kuinka liikaaymmärtäjät, kiva-koulu-uskovaiset ja muut vastaavat on saanut tilanteen tähän pisteeseen.
Kiusataan ja kiusaajat tiedetään. Reksi/poliisit kaikki nostaa kädet pystyyn, että ei voida turvata koulussakäyntiä ja koulumatkoja, joten kiusatun pitää jäädä kotiin.
Mitkä ovat ne keinot nykyään puuttua nilkkien tekemiseen, jos puhe ja lässytys ei tehoa?
Ei tarvitse ihmetellä, jos jollakin kiusatun vanhemmalla se vati kaatuu ja sitten kyllä löytyy viranomaisilta keinot rangaista.
Iskee kyllä kovaa, sillä minuakin kiusattiin vuosia koulussa. Onneksi sentään koulun ulkopuolella sai olla rauhassa. Osa luokkalaisista jätti kiusaamatta ja oli kavereita koulun ulkopuolella. Mutta silti tuosta vuosikausien kiusaamisesta jäi minuun luultavasti ikuiset henkiset jäljet, sillä kiusaamisesta alkoi nykypäiviin (varmaan ikuisesti) jatkuva ahidistushäiriö, joka on nyt ihan hyvin kontrollissa. Mutta stressi tai uudet tilanteet eivät ole minulle helppoja vieläkään. Kyllä tuosta sellainen ujouskin kumpuaa, kun kuuli 6 vuotta joka päivä olevansa surkea, arvoton ja naurettava ihminen, niin on ollut vaikeaa luoda itseluottamusta. Onneksi fyysisesti minua ei kiusattu, joten koulussa ei ollut kumminkaan turvaton olo, vaikka vittuilu ja haukkuminen olivatkin jokapäiväistä.


Hyvään lukioon ja yliopistoon, kun pääsin tuntui aivan uskomattomalta, kun ihmiset eivät aukoneet päätänsä ollenkaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä olisiko enemmän vitutusketjun aihetta, mutta laitetaan tänne.
Kuinka liikaaymmärtäjät, kiva-koulu-uskovaiset ja muut vastaavat on saanut tilanteen tähän pisteeseen.
Kiusataan ja kiusaajat tiedetään. Reksi/poliisit kaikki nostaa kädet pystyyn, että ei voida turvata koulussakäyntiä ja koulumatkoja, joten kiusatun pitää jäädä kotiin.
Mitkä ovat ne keinot nykyään puuttua nilkkien tekemiseen, jos puhe ja lässytys ei tehoa?
Ei tarvitse ihmetellä, jos jollakin kiusatun vanhemmalla se vati kaatuu ja sitten kyllä löytyy viranomaisilta keinot rangaista.
Tämä kyllä itseäni hieman pelottaa, lähinnä siis se että pysyykö oma itsehillintä kurissa jos oma lapsi joskus joutuisi tämmöstä kokemaan. Tuon jutun perusteella siellä on perhe kyllä yrittänyt kaikkia mahdollisia laillisia konsteja käyttää tilanteen parantamiseen, mutta kun ei mikään tehoa. Kyllä minä itse saattaisin tuollaisessa tilanteessa tuntea suurta vetoa lähteä hakemaan konsteja laillisten konstien ulkopuolelta. Tuossakin jos saisi selville kiusaajaporukan pari isointa kusipäätä, ja usuttaisi niiden kimppuun jonkun kolmen markan Batman-wannaben tai vaikkapa paikallisen moottorivenekerhon kovistelemaan noita muksuja suoraan, niin se saattaisi tehota. Tai sitten ei.

Yhden tapauksen tiedän, missä eräs vanhempi oli avautunut facebookin puskaradiossa lapsiensa pitkäkestoisesta ja raa'asta kiusaamisesta, ja siihen tuli ihan julkisten kommenttienkin kautta jo sen verran monta tilanteeseen täysin ulkopuolista henkilöä, jotka paloivat halusta saada lasten kiusaajien tiedot, jotta pääsisivät näitä ja/tai näiden vanhempia turpaan vetämään. Innokkaimmat elämäm koululaiset ja odinin sotilaat messusivat siellä omalla naamallaan että minä olen valmis ajamaan tommosten kusipäiden yli autolla "vahingossa". Tiedä sitten millaista ehdotusta ja avuntarjousta vanhempi sai vielä privaatimpiakin väyliä pitkin.. lapsien kiusaaminen ja rääkkääminen on sellainen asia mikä saa monet ihmiset näkemään sen verran punaista, että siinä monelta unohtuu tämmöset normaalit moraalirajat, varsinkin jos omalla kohdalla on historiaa omakohtaisesta tai lähimmäiseen kohdistuvasta kiusaamisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös