Venäjän nykytilanne

  • 3 444 545
  • 18 375

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Sun kanssa keskustelu ei tunnetusti ole tässä aiheessa kovinkaan hedelmällistä mutta sanotaan nyt vielä sananen. Kyllä se tukialusten tuoma kyky iskeä lentoaseella on vaan tässä nykysodankäynnissä kiistämätön etu ja etulyöntiasema. Millä tavoin se tuo dominanssia on myös aika itsestäänselvä. Kummasti myös maailmalla tämä tunnustetaan eri asetekniikan piireissä. Esim: jos vaikkapa halutaan hallita Balkanin 'kriisiä'? Millä tavoin se tehdään jos ei ole maatukikohtia lähellä? Sukellusveneillä? Ei kyllä siinä tukialukset näyttelevät iso osaa. Vaihda Balkanin tilalle Afrikka ja sama korostuu entisestään.

Ne ovat myös ehdoton välttämättömyys jenkeille koska muutoin ei paljoa suojella ja hallita omia vaikutuspiirejä ja tukikohtia.

Tankeista sen verran että Russkien lukumäärä niissä ei herätä kuin kysymyksiä a'la "kuinka moni onkaan T-72 ti vanhempaa tasoa?" Vai joko sen Abrahamsin tekniikka on vanhentunut?

Niin, siis kyllä ne sukellusveneet määrittelee huomattavasti enemmän sitä pelote-vaikutusta kuin tukialukset. En siis ole sanonut ettei ne olisi tehokkaita tai, että niistä ei olisi mitään hyötyä vaan, että niillä ei määritellä mitään dominanssia. Balkanilla ei ole yhtään lentotukialusta ja siellä on jo määritelty kriisi olevan. Näinkö ollen Yhdysvallat ei dominoi aluetta kun niitä siellä ei ole?! Ei mitään järkeä tässä logiikassasi saatikka väitteessäsi. Tiedettävästi myöskään siellä Afrikassa niitä ei ole ja vaikka olisikin niin ei niitä edelleenkään ole samaan aikaan kuin 1-2 samalla pallon puoliskolla. Ne ovat muutenkin hitaita ja kömpelöitä joten en näe, etätä millä terveellä järjellä niiden lukumäärällisyys määrittelee oikeuden maailman dominanssiin.

Ja jos määrittelet lukumäärälisesti sen oikeuden dominoida niin se voidaan määritellä lukumäärällisesti myös panssareilla. Kyllähän amerikkalailaisillakin on vanhoja panssareita siinä missä muillakin. Eli siis tämä väite kolahti omaan absurdiuuteensa.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Jos sortojärjestelmät -kuten Venäjä, Kiina tai Pohjois-Korea- ei noudata YK:n perusoikeuksia, niin pitäisi olla tekemistä.

YK ei ole mikään kansainvälinen kansainvälinen laki-toimisto. Sen päätöksiä tai pikemminkin sopimuksia saa noudattaa jos haluaa. Kyllähän kommunnismiakin suvaitaan vieläkin tässä maailmassa ja on suvaittu myös vielä enemmän historiassa. Näin ollen jokainen maa saa itsenäisesti tehdä mitä haluaa. Kumma, että ne YK-sopparit eivät kuitenkaan koske kaikkia...

Erityisesti EUlle moiset seikat pitäisi kuulua. Siksi onkin surullista katsoa, kun Venäjää ei ole painettu polvilleen ja Kiinan kanssa käydään surutta kauppaa. Häpeä meille.

Tai siis ei pitäisi kuulua. Kyseessä on vain monen maan liitto eikä moraalinvalvonta-komitea. Ei EU:lla ole rahkeita mitään painaa polvilleen kun kyseessä on vieläkin monen maan edustajista koostuva kahviseura.

Itse asiassa sekä että. Tulee valvoneeksi siinä samalla EU:n etua.

Itse asiassa ei. Se ei valvo mitään muuta kuin omaa etujaan joihin se antaa työkalut sen asevoimille operoida euroopassa.

Jotkut ovat siis kyllin puhtoisia harjoittamaan voimapolitiikkaa ja toiset ei. Tuplastandardit, saanen huomauttaa.

Kyse onkin siitä, että kuka tunkee toisen voima-politiikan apajille. Yhdysvallathan on tällä hetkellä molempien suur-valtojen piirillä. Ihmeellistä, että kumpikaan ei ole Yhdysvaltojen lähi-alueella mutta jos olisi niin kyllähän siitä helvetillinen huuto tulisi vaikka maa tekee ihan samaa toisten lähi-alueilla.

Venäläiset kuvittelee olevansa oikeutettu dominanssiin, mutta ne perustelee sen jollain muulla kuin tankkien lukumäärällä.

Ei ne mitään kuvittele. Evät he edes kaasulla koita mitään dominoida muuta kuin markkinoita. Ilmeisesti sekin on väärin kun kyse ei ole läntisestä freedom-kaasusta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Erityisesti EUlle moiset seikat pitäisi kuulua. Siksi onkin surullista katsoa, kun Venäjää ei ole painettu polvilleen ja Kiinan kanssa käydään surutta kauppaa. Häpeä meille
"Pata kattilaa soimaa."
Häpeällistä meille on teidän tuki ja osallistuminen, Putinin keksimään, positiivista venäjäkuvaa levittämään perustettuun khl:ään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
YK ei ole mikään kansainvälinen kansainvälinen laki-toimisto.
Tarkoitat tuomioistuinta.
Ei EU:lla ole rahkeita mitään painaa polvilleen kun kyseessä on vieläkin monen maan edustajista koostuva kahviseura.
Lopettamalla energian ostaminen ja muu kauppa Putinin olisi polvillaan ja nenä olisi hyvin lähellä mutaa.
Evät he edes kaasulla koita mitään dominoida muuta kuin markkinoita.
Kaasuahanoja on käytetty poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Fakta.

Siitä olen iloinen, että hyväksyt rajojen korjaamisen voimalla, koska silloin olet myös kokonaisen Suomen palautuksen kannalla, silloin kun voimatasapaino sen sallii. VAi onko mahdollista, että omia etuja ei saa ajaa, mutta fasistien takapuolta pitää nuolla?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjä on nostanut aiempaa enemmän esille Suomea. Toki sopivasti Putlerin vierailun alla. Kuten HS/Jarmo Mäkelä kirjoittaa alla olevassa linkissä, käytössä ovat olleet kaikki tunnetut keinot: syyllistäminen, nöyryyttäminen, vähättely ja valehtelu.

Venäjällä media valmistautuu Putinin Suomen-vierailuun syyllistämällä, nöyryyttämällä ja vähättelemällä Suomea - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Venäjän tarkoitus on sama kuin aiemminkin. Puuttua Suomen asioihin ja ohjata Suomea kohti nöyrää alusmaata, joka tekee mitä Venäjä käskee. Kaukana ollaan Jeltisinin ajoista, jolloin niin Jeltsin kuin monet KGB-pomot toivat esille Neuvostoliiton painostustoimet Suomea kohtaan ja pyysivät niitä anteeksi. Enää ei anteeksi pyydellä, vaan kiristetään ruuvia.

Kulissien takana on myllätty aina, mutta Trumpin valtaantulo näyttäisi vaikuttaneen Putiniin sen verran, että erityisesti Venäjän naapurimaihin, jotka eivät ole NATO:n jäseniä, on voitu kohdistaa lisää painostus- ja vaikuttamistoimia. Osassa, kuten Ukrainassa, sotaa on voimistettu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos alla olevaissa eng & fin linkeissä oleva uutinen pitää paikkansa, Venäjä ja sen ulkoistamia toimia hoitavat tahot kouluttavat ruotsalaisia uusnatseja sotilaallisesti ja nämä tekevät sitten iskuja, kuten tekivät Ruotsissa.

These Swedish Nazis Trained In Russia Before Bombing A Center For Asylum Seekers
Ruotsalaisnatseja koulutettiin Venäjällä ennen iskua turvapaikanhakijoita vastaan - Ulkomaat - Verkkouutiset

Olen vähän odotellut, koska saadaan lukea samaa Suomea koskien. Siis, että Venäjä ja sen käyttämät alihankkijat kouluttaisivat suomalaisia uusnatseja sotilaallisiin tai pikemminkin terroristisiin operaatioihin. Toistaiseksi asiasta ei ole mitään kuulunut, mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö mitään ole tehty. Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto koulutti suomalaisia taistelijoita mm. kaupunkisotaan ja antoi valmiuksia erilaisiin tihutöihin. Nyt kun Venäjä on lisännyt voimatoimiaan, vanhat koulutussuunnitelmat on kenties kaivettu esille tässäkin suhteessa, ja sotilaallista koulutusta saa tällä kertaa valitut suomalaiset äärioikeistolaiset.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähes kaikki suomalaiset uusnatsit on käyneet armeijan, intin käyminen kuuluu siihen skeneen. Joten tsuhnat ovat varsin helposti "jatkokoulutettavissa".

Ruotsi on tällaisen "avun" ykkösmaa skandinaviassa, koska se on natsien paikallinen johtotähti. Muitakin avustetaan, jos sen katsotaan palvelevan Putinin päämääriä. Jos natsit saadaan niin uskollisiksi, että duunaavat käskystä muitakin kohteita kuin pakolaisia, niin ei tarvitse paljon mielikuvitusta käsittääkseen, että kysymys on sen jälkeen vain lukumäärästä.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyypä itsekin työntää lusikka tähän lentotukialuksia käsittelevään soppaan. Väite siitä, etteikö tukialuksilla olisi merkittävää strategista painoarvoa on aika päätön. Yhdysvalloilla on 10 käytössä olevaa lentotukialusta ja 11. täysin uusi (CVN-78 Gerald R. Ford) saavuttaa täyden operatiivisen valmiuden ja otetaan käyttöön kuluvan kesän aikana. Kolme alusta on huollossa, joista kahden on määrä valmistua tämän kesän aikana.

Tukialusten ympärille muodostetaan yleensä iskuryhmä, johon kuuluu 1-2 ohjusristeilijää, 1-2 hävittäjää tai fregattia, sekä sukellusveneitä. Lisäksi iskuryhmään kuuluu sen logistiseen tukeen tarkoitettuja aluksia, kuten tankkereita. Eli lentotukialus ei käytännössä koskaan operaatiossa ollessaan purjehdi yksin, vaan tulivoimaa on kasvattamassa joukko muitakin aluksia. Iskuryhmän tulivoima koostuu tukialuksella olevien lentokoneiden lisäksi noissa aluksissa olevista risteilyohjuksista ja jopa ydinaseista. Risteilyohjuksia mahtuu pelkästään yhteen sukellusveneeseen jopa 154kpl. Sotiminen ei koskaan ala hetken mielijohteesta. Suuria operaatioita varten suunnittelutyö aloitetaan jopa yli vuosi enen operaation alkua. Tältä kannalta katsottuna tukialuksen liikkuminen paikasta toiseen on aivan riittävän nopeaa. Esimerkkinä voisi mainita suomalaisessakin mediassa esillä olleen Carl Vinsonin, joka kesäkuun alussa oli harjoittelemassa Japanin kanssa Japanin lähialueella ja jonka liikkeitä tuolloin seurattiin liittyen Pohjois-Korean ohjuskokeisiin ja muuhun toimintaan. Kyseinen tukialus oli vielä 13. kesäkuuta julkisten lähteiden mukaan vielä operaatioalueellaan Japanin ympäristössä. Alus palasi kotisatamaansa San Diegoon kuitenkin jo 23. kesäkuuta, pysähtyen välillä Hawaijille muutamaksi päiväksi. Melko nopeasti on liikkunut mielestäni, jos toiselta puolelta maapalloa pystytään projisoimaan tuollainen määrä voimaa kýmmenessä päivässä ja välillä pysähtyä vielä satamassa muutamaksi päiväksi huilaamaan.

Yhdysvalloilla on tällä hetkellä operaatiossa, eli merellä kolme iskuryhmää. Noista yksi oli ainakin vielä viime viikolla Välimerellä (siis lähellä Balkania), yksi Intian valtamerellä ja yksi jossain Australian ja Japanin välimaastossa todennäköisesti palaamassa kotisatamaansa Yokosukaan Australian rannikolla pidetyn harjoituksen jälkeen. Loput operatiivisessa valmiudessa olevat alukset on omissa kotisatamissaan Norfolkissa tai San Diegossa. Nämä kaikki tiedot ovat saatavissa aivan julkisista lähteistä.

Nimimerkki @Sako on aivan oikeassa siinä, että Yhdysvallat on ainoa maa joka pystyy aloittamaan sotimisen missä päin maapalloa tahansa ilman sen kummempia ponnisteluja. Ilmaherruuden saavuttaminen nykyaikaisessa sodassa on merkittävä tekijä. Yksi tukialus pystyy tuomaan jopa viikossa operaatioalueelle enemmän hävittäjiä kuin monella maalla niitä on varastoissa. Yhdysvalloilla näitä aluksia on Euroopan alueella jo ennestään yksi ja Intian valtamerellä olevakin pääsee lähelle muutamassa vuorokaudessa. Noiden laivaston tukialusten lisäksi Yhdysvalloilla on aika massiiviset Ilmavoimat sijoitettuna Eurooppaan, joka on myös otettava huomioon kun mietitään voimatasapainoa Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä. Vaikka ilma-aseella on suuri merkitys sotimisessa nykyään, on kuitenkin muistettava että maajoukoilla se tärkein työ lopulta tehdään. Yhdysvalloilla ja Europpan mailla ei ole kykyä aloittaa hyökkäyksellistä sotaa Euroopassa kovinkaan nopeasti, eikä siihen ole tarvettakaan. Venäjällä tällainen kyky on ja ilmeisesti jonkinlainen halukin olisi vähän rajoja siirrellä. Venäjä kuitenkin tunnistaa NATOn olevan merkittävä tekijä Euroopassa, eikä sekään halua aloittaa sellaista, mitä ei kykene viemään päätökseen riittävän nopeasti.

Muutaman viikon päästä Venäjällä ja Valko-Venäjällä alkaa Zapad 2017 harjoitus. Edellinen vuonna 2013 järjestetty harjoitus oli massiivinen ja ilmeisesti tälläkin kertaa on odotettavissa melko suuri tapahtuma joukkojen ja kaluston määrässä mitattuna. Tuo harjoitus näyttää millaista sodankäyntiä Venäjän on aikomus toteuttaa. Aiempien vuosien suuret harjoitukset ja muut pienet sattumukset (Ukraina) ovat osoittaneet aikeiden olevan enempi hyökkäyksellisiä. Minun arvaukseni harjoituksen skenaariosta on maayhteyden luominen Valko-Venäjän ja Kaliningradin välille ja samalla Baltian maiden eristäminen muusta Euroopasta. Kun harjoitusta seuraa, niin kannataa pitää se tosiseikka mielessä, että yleensä harjoitellaan samalla tavalla kuin on tarkoitus sotia. Mielenkiinnolla odotan myös sitä kuinka suuret mielenosoitukset Rauhanpuolustajat järjestää harjoitukseen liittyen Venäjän suurlähetystön edessä syksyllä. NATOn harjoitukset tänä vuonna ovat olleet aivan puuhastelua kun verrataan harjoitusten kokoluokkaa ja osallistuvan kaluston määrää ja laatua. Aiemminhan he olivat kovasti huolissaan kun ulkomaisia koneita lenteli Lapissa Suomenkin taivaalla. Piti oikein mielenosoitus järjestää asian vuoksi Rovaniemellä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol Vaihdetaan sopivampaan ketjuun. Miten mielestäsi Venäjän demokratisointi pitää hoitaa?

Eipä sitä voi ulkopuolelta hoitaa. Kun ollaan tultu Gorban ja Jeltsinin ajan toiveikkaasta keväästä Putinin synkkään loskaan, tuskin edes venäläiset voivat tällä hetkellä tehdä mitään. Oppositio on tukahdetuttu tai tapettu, talous on keskitetty hallituksen valvontaan, media on hallituksen jne. Arvaisin vähän samoin kuin Mihail Hodorkovski, että jopa 10 vuotta vielä menee ennen vallan vaihtumista. Sen jälkeen on kyse siitä, ottaako tuleva valta suunnan kohti demokratiaa ja onko sillä siihen edes halua ja riittävää kannatusta ja voimaa. Jos demokratia voittaisi, Venäjästä tulisi jollain aikataululla osa länttä siinä mielessä, kuin länsi poliittisena määrittelynä käsitetään.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Eipä sitä voi ulkopuolelta hoitaa. Kun ollaan tultu Gorban ja Jeltsinin ajan toiveikkaasta keväästä Putinin synkkään loskaan, tuskin edes venäläiset voivat tällä hetkellä tehdä mitään. Oppositio on tukahdetuttu tai tapettu, talous on keskitetty hallituksen valvontaan, media on hallituksen jne. Arvaisin vähän samoin kuin Mihail Hodorkovski, että jopa 10 vuotta vielä menee ennen vallan vaihtumista. Sen jälkeen on kyse siitä, ottaako tuleva valta suunnan kohti demokratiaa ja onko sillä siihen edes halua ja riittävää kannatusta ja voimaa. Jos demokratia voittaisi, Venäjästä tulisi jollain aikataululla osa länttä siinä mielessä, kuin länsi poliittisena määrittelynä käsitetään.

Eihän Jeltsinin aika ollut millään tapaa toiveita herättävä venäläisille. Sehän oli kun villilänsi jossa kaikki pyöri vahvimman oikeudella. Toki hienoja puheita oli ja näyttäviä tanssi esityksiä. Taloushan ei tuolloin ollut kenenkään valvonnassa vaan kaikki jotka kykenivät itselleen jotain ottamaan niin tekivät. Siinä ei muuten ollut rauhaa rakastavalla rivi kansalaisella paljoa mahdollisuuksia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jeltsin oli hyvä taktikko mutta huono strategi + sinisilmäinen/typerä. Jeltsiniltä puuttui visio mihin piti päästä ja sen sijaan keskittyi kasaamaan omaisuutta itselleen ja läheisille. Vallanvaihto syytesuojaa vastaan kelpasi...

Jeltsin mokasi demokratian mahdollisuuden ja seuraavaa saavat odotella taas pitkään. Eikä Jeltsinin ajan duumakaan mitään synninpäästöä saa, sen ajan anarkia oli monen kokin tarkoituksellista tekemistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eihän Jeltsinin aika ollut millään tapaa toiveita herättävä venäläisille. Sehän oli kun villilänsi jossa kaikki pyöri vahvimman oikeudella. Toki hienoja puheita oli ja näyttäviä tanssi esityksiä. Taloushan ei tuolloin ollut kenenkään valvonnassa vaan kaikki jotka kykenivät itselleen jotain ottamaan niin tekivät. Siinä ei muuten ollut rauhaa rakastavalla rivi kansalaisella paljoa mahdollisuuksia.

Kyllähän se oli. Olin tuohon aikaan paljon naapurissa, ja järjestin mm. suomalaiselle medialle heidän haluamiaan tapaamisia. (Itsellä ei ollut suoria suhteita juuri normiväkeä korkeammalle, mutta tunsin hyvin venäläiset kaverit, joilla oli ja sehän riitti). Kaikki haaveilivat demokratiasta. Aluksi. Mutta aika pianhan nuo haaveet päättyivät. Jeltsin valitsi ihan saman diktatuurin tien kuin ennenkin, ja se oli siinä. Kokonaan toinen asia on se, mitä olisi tapahtunut, jos Jeltsin ja hänen vieressään olleet paljon kovemman tason pelurit olisivat tehneet toisin. Voi olla, että Venäjä olisi nyt EU:n ja NATO:n länsimainen jäsen. Tai maassa olisi käyty sisällissota ja Putin olisi vallassa. Jälkimmäistä pidän nyt todennäköisempänä, mutta kyllä ihmisillä oli iso halu muuttua ja kokea USA ja Eurooppa ystävinä samalta viivalta lähtien. Ja osahan kokeekin. Ne jotka lähtivät CCCP/SNTL:sta ja Varsovan liiitosta ulos.

Jeltsin mokasi kuten @Sako yllä kirjoittaa, mutta en ole varma mokasiko, vai oliko vain liian päissään tajutakseen, mistä oli isossakaan kuvassa kyse.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jeltsin mokasi kuten @Sako yllä kirjoittaa, mutta en ole varma mokasiko, vai oliko vain liian päissään tajutakseen, mistä oli isossakaan kuvassa kyse.
Joku paremmin tietävä korjatkoon: Käsittääkseni aluksi Jeltsin oli demokratian kannalla, mutta toimi asia hyväksi menetelmällä "herran haltuun". Kun asiat ei sitten luistaneet, niin rupesi haalimaan itselleen sekä valtaa että omaisuutta. Siinä sivussa demokratia joutui lepuutukseen. Horjuva terveys ja viinan latkiminen ei mitenkään auttanut päämäärien saavuttamista.

Näin jälkikäteen katseltuna Jeltsin ei onnistunut oikein millään tavalla. Raikkaasta tuulahduksesta tuli vodkalta haiseva lässähdys, joka luovutti vallan takaisin KGB:lle.

edit
Hurja väite venäläismediassa: FSB:n kätyrit kiduttivat salaisessa vankilassa ennen virallisia pidätyksiä linkki IL
Kun salainen poliisi ei enää riitä, niin luo epävirallinen tukemaan sitä.
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Tarkoitat tuomioistuinta.
No vaikka sekin.

Lopettamalla energian ostaminen ja muu kauppa Putinin olisi polvillaan ja nenä olisi hyvin lähellä mutaa.
Mutta mistä he sen tilalle sitten saavat? Puolan kaasut eivät taida riittää koko Euroopan alueelle joten siis kyllä Venäjän energia vetää. Ei EU:lla ole oikein mitään rahkeita tuohon. Venäjä tekee kauppaa niin moneen suuntaan ettei pelkkä EU ole sen esteenä. Kuitenkin monet EU-maat ovat löytäneet keinoja kiertää pakotteita koska he ovat enemmän riippuvaisia Venäjän viennistä kuin Venäjä EU-tuonnista.

Kaasuahanoja on käytetty poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Fakta.

Siitä olen iloinen, että hyväksyt rajojen korjaamisen voimalla, koska silloin olet myös kokonaisen Suomen palautuksen kannalla, silloin kun voimatasapaino sen sallii. VAi onko mahdollista, että omia etuja ei saa ajaa, mutta fasistien takapuolta pitää nuolla?

Ja on varmasti totta, että on käytetty poliittissten etujen ajamiseen. Samanlaisesi voisi katsoa, että Yhdysvallat on tehnyt öljyllä samoin.

Ja olen sen kannalla tietenkin, että palautettaisiin mutta koska Suomen herroilla ei ole rahketa siihen ollut silloin kuin se olisi ollut mahdollista niin enpä jaksa uskoa siihen nytkään. Jokainen maa saa olla ihan mitä se haluaa eikä "Läntistä iluusioita" ole kaikkien maiden pakko haluta vaikka sitä asein ja luodein koitetaan moneen paikkaan tunkea.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Nimimerkki @Sako on aivan oikeassa siinä, että Yhdysvallat on ainoa maa joka pystyy aloittamaan sotimisen missä päin maapalloa tahansa ilman sen kummempia ponnisteluja. Ilmaherruuden saavuttaminen nykyaikaisessa sodassa on merkittävä tekijä

Hieman lyhensin nyt tätä sillä olet osittain ihan oikeassa mutta otin kiinni nyt tähän sen takia, että tässä mennään nyt oleellisesti metsään. ei yksi tukialus jossain päin maapalloa pysty dominoimaan välttämättä yhtään mitään saatikka koko manner-alueen aluetta. Kuitenkin jos katsotaan vaikka aasiaa niin monella maalla on paljon koneita itsellään ja tuki alus kuljettaa maksimissaan alle 100 hävittäjää niin eipä se yksin pysty dominassia luomaan kuten alkuperäinen väite kuului. kyllähän noista hyötyä on mutta ei kylläkään niin paljon, että niillä jotenkin se ratkaiseva rooli on. Sukellusveneet menee kyllä edelle.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Hieman lyhensin nyt tätä sillä olet osittain ihan oikeassa mutta otin kiinni nyt tähän sen takia, että tässä mennään nyt oleellisesti metsään. ei yksi tukialus jossain päin maapalloa pysty dominoimaan välttämättä yhtään mitään saatikka koko manner-alueen aluetta. Kuitenkin jos katsotaan vaikka aasiaa niin monella maalla on paljon koneita itsellään ja tuki alus kuljettaa maksimissaan alle 100 hävittäjää niin eipä se yksin pysty dominassia luomaan kuten alkuperäinen väite kuului. kyllähän noista hyötyä on mutta ei kylläkään niin paljon, että niillä jotenkin se ratkaiseva rooli on. Sukellusveneet menee kyllä edelle.
Miksi väittelet aiheesta, mistä et selvästikään mitään tiedä? Lentotukialuksilla on aina mukanaan hiton iso saattojoukko. Tässä vähän tietoa:Carrier Strike Group 11 - Wikipedia
Käytännössä lentotukialukset kykenevät luomaan huomattavan suuren "iron domen", jonka suojissa voivat muut joukot operoida.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Miksi väittelet aiheesta, mistä et selvästikään mitään tiedä? Lentotukialuksilla on aina mukanaan hiton iso saattojoukko. Tässä vähän tietoa:Carrier Strike Group 11 - Wikipedia
Käytännössä lentotukialukset kykenevät luomaan huomattavan suuren "iron domen", jonka suojissa voivat muut joukot operoida.

En kommentoisi jos en mitään tietäisi. Ei kannata sekoittaa nyt mitään saattoaluksia tähän kun kyse oli siitä, että miten tukialuksillä luodaan maailman muka-dominanssi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja on varmasti totta, että on käytetty poliittissten etujen ajamiseen. Samanlaisesi voisi katsoa, että Yhdysvallat on tehnyt öljyllä samoin.
Venakot pisti kaasut poikki keskellä talvea, jenkit on käynnistäneet liuskeöljyn tuotannon. Joku voisi havaita tiettyä moraalista alemmuutta venäläisten toimissa.

Miksi väittelet aiheesta, mistä et selvästikään mitään tiedä?
Ydinaseet on tehokkaampia, siihen tuo ajatuksensa perustaa. Olisi kannattanut ajatella myös ydinaseiden käyttökelpoisuutta: Niitä ei ole käytetty 2MS jälkeen koska poliittinen hinta. Eli jos putte uhkailee ampuvansa ytimillä, niin jengi kääntää kylkeä, koska eivät usko kantin riittävän. Ei ole riittänyt kenelläkään muulla tähän asti käyttää ytimiä. Kun läski tuo ovelle tukialuksen + armadan ja sanoo että kohta soi, niin tapahtuu aika paljon enemmän....
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Venakot pisti kaasut poikki keskellä talvea, jenkit on käynnistäneet liuskeöljyn tuotannon. Joku voisi havaita tiettyä moraalista alemmuutta venäläisten toimissa.

Mistä laittanut, Ukrianiastako?. Ja kyllähän jenkit on öljyä tuottaneet, eikös siitä juuri sinulle viimeisessä jotain maininnutkin.

Ydinaseet on tehokkaampia, siihen tuo ajatuksensa perustaa. Olisi kannattanut ajatella myös ydinaseiden käyttökelpoisuutta: Niitä ei ole käytetty 2MS jälkeen koska poliittinen hinta. Eli jos putte uhkailee ampuvansa ytimillä, niin jengi kääntää kylkeä, koska eivät usko kantin riittävän. Ei ole riittänyt kenelläkään muulla tähän asti käyttää ytimiä. Kun läski tuo ovelle tukialuksen + armadan ja sanoo että kohta soi, niin tapahtuu aika paljon enemmän....

Äläs laita sanoja suuhuni sillä en puhunut ydinaseista mitään vaikkakin myös niissä nuo ydinaseet ovat yksi suurin tekijä tietenkin. Ihan yleisesti sukellusveneistä puhuin enkä pelkästään ydinaseista. Ja nyt siis mitä sinun mielestä ei ole käytetty toisen sodan jälkeen? Ja mitenkä niin ei ole kanttia käyttää? Ihan samanlaisesi hän niitä voi käyttä äsiinä missä kuka tahansa muukin. Tosin epäilen ettei kukaan niitä koskaan käytä koska ovat kalliita ja aiheuttaa vasta-reaktion mutta kantista asia ei ole kiinni. Joten siis aika sekavaksi meni viesteilysi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Äläs laita sanoja suuhuni
Ei olisi tosiaan kannattanut, juttelet paljon hölmömpiä omin päin.
Ihan yleisesti sukellusveneistä puhuin enkä pelkästään ydinaseista.
Subeilla on ohjukset ja torpedot aseina. Se ampuu varsin vilkkaasti varastonsa tyhjiksi verrattuna tukialukseen, lisäksi se paljastaa sijaintinsa joka laukaisulla ja on melko puolustuskyvytön vastatoimia vastaan. Sukellusveneillä on kyllä tehtävänsä, mutta ei niitä oikein voi verrata lentotukialukseen+armadaan.
Ja nyt siis mitä sinun mielestä ei ole käytetty toisen sodan jälkeen? Ja mitenkä niin ei ole kanttia käyttää?
Ydinaseita, on se siellä kirjoitettuna.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ei olisi tosiaan kannattanut, juttelet paljon hölmömpiä omin päin.

Ei ole vielä näkynyt. Lähinnä sinun viim viestisi oli kyllä osoitus siitä hölmöstä kirjoittamisesta.

Subeilla on ohjukset ja torpedot aseina. Se ampuu varsin vilkkaasti varastonsa tyhjiksi verrattuna tukialukseen, lisäksi se paljastaa sijaintinsa joka laukaisulla ja on melko puolustuskyvytön vastatoimia vastaan. Sukellusveneillä on kyllä tehtävänsä, mutta ei niitä oikein voi verrata lentotukialukseen+armadaan.

Ja kiitos, että nimenomaan tässä osoitit oman tiettämättömyytesi. Kyllä se ampuu ja sen ammukset loppuu joskus. Idea onkin siinä, että se voi olla ihan missä vaan ja ampua niin ettei kömpelötukialus tai raskas risteilijä edes ehdi väistää sitä. Myöskin Sukellusvene voi olla kuukausiakin veden pinnan alla vaikka ihan esim. Manhattanilla eikä kukaan välttämättä edes tieteäisi sen olevan siellä. Tukialuksen pää-ase on ne mitkä siitä kannelta lähetetään. Kaikki muu kuten IT- tai muut aseet ovat aika heppoisia joten sitä ei varsinaisesti ole rakennettu suoraan tuleen. Ja ei niitä voi kyllä verrata. Ne ovat paljon isompia uhka-tekijöitä maailman merillä kuin lentotukialukset vaikka haluankin vielä korostaa sitä, että ei ne lentotukialaukset huonoja aseita ole.

Ydinaseita, on se siellä kirjoitettuna.

Niin, ei ole käytetty ei. Mutta se ei tarkoita etteikö voisi käyttää vain siksi, että niitä käytettiin viimeksi silloin.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja kiitos, että nimenomaan tässä osoitit oman tiettämättömyytesi. Kyllä se ampuu ja sen ammukset loppuu joskus. Idea onkin siinä, että se voi olla ihan missä vaan ja ampua niin ettei kömpelötukialus tai raskas risteilijä edes ehdi väistää sitä. Myöskin Sukellusvene voi olla kuukausiakin veden pinnan alla vaikka ihan esim. Manhattanilla eikä kukaan välttämättä edes tieteäisi sen olevan siellä. Tukialuksen pää-ase on ne mitkä siitä kannelta lähetetään. Kaikki muu kuten IT- tai muut aseet ovat aika heppoisia joten sitä ei varsinaisesti ole rakennettu suoraan tuleen. Ja ei niitä voi kyllä verrata. Ne ovat paljon isompia uhka-tekijöitä maailman merillä kuin lentotukialukset vaikka haluankin vielä korostaa sitä, että ei ne lentotukialaukset huonoja aseita ole.

Olet selvästi amiraaliainesta. Ei kannata jenkeille kertoa että heidän panostuksensa lentotukialuksiin on rahan haaskausta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Myöskin Sukellusvene voi olla kuukausiakin veden pinnan alla vaikka ihan esim. Manhattanilla eikä kukaan välttämättä edes tieteäisi sen olevan siellä..

Vaikka ei suoraan Venäjään liitykään, kommenttina sen verran, että jotain rajaa näihin juttuihisi.

USA:n ja muiden maiden Suomea myöten rannikkovalvonta perustuu merenpohjaan sijoitettuihin ns, hydrofonikenttiin eli mikrofoneihin, jotka on sijoitettu koko rannikon alueelle sekä aktiiviseen pintakuunteluun sekä lentokoneista tai laivoista mereen pudotettaviin poijuihin, joissa on mikitys. Sukellusveneen pääsy Manhattanille vaatisi kuuntelun ohittamisen lisäksi ajelua pinnassa, koska Manhattanille noustaan Hudson tai East jokea pitkin.
 
Kyllä se ampuu ja sen ammukset loppuu joskus. Idea onkin siinä, että se voi olla ihan missä vaan ja ampua niin ettei kömpelötukialus tai raskas risteilijä edes ehdi väistää sitä. Myöskin Sukellusvene voi olla kuukausiakin veden pinnan alla vaikka ihan esim. Manhattanilla eikä kukaan välttämättä edes tieteäisi sen olevan siellä. Tukialuksen pää-ase on ne mitkä siitä kannelta lähetetään. Kaikki muu kuten IT- tai muut aseet ovat aika heppoisia joten sitä ei varsinaisesti ole rakennettu suoraan tuleen. Ja ei niitä voi kyllä verrata. Ne ovat paljon isompia uhka-tekijöitä maailman merillä kuin lentotukialukset vaikka haluankin vielä korostaa sitä, että ei ne lentotukialaukset huonoja aseita ole.
Pakko puuttua tähän.
1. Se ei ole se Punainen lokakuu leffan "äänetön" sukellusvene. Ryssän purkit on vanhentuneita ja kovaäänisiä. Atlantin pohjassa on SOSUS niminen kuutelulaiteverkosto. Ne ei todellakaan livahda äänettömästi mihinkään Manhattanille.
2. Sä et ilmeisesti ymmärrä mitä tukialusosasto tarkoittaa. Siellä on sen lentotukialuksen+huollon lisäksi kehittynyt puolustusosasto ohjuksia vastaan. Lisäksi hyökkäysvaihtoehtoja on muitakin kuin tukialukselta operoivat koneet. tukialusosastossa on myös ohjuksia omaavat alukset, joilla omat Tomahawkit. ym.

Toki nämä kaikki ovat aseettomia Tupolev pommikoneita vastaan Iljushineista puhumattakaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös