Venäjän nykytilanne

  • 3 432 306
  • 18 344

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Foliopipo sanoo, että joko kiillotettiin kilpeä tai puhdistettiin epäluotettavia. Eikös tuolla syyttäjällä ainakin ollut kohtuuton omaisuus verrattuna tuloihin ja pääsi otsikoihin? Koska elintaso on laskussa, niin loogista olisi tyynnytellä massoja rötösherroja kurittamalla.

Joku vainoharhainen voisi väittää, että Putler matkii Stalinia ja valmistaa Venäjää sotaa varten puhdistuksilla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hautala jatkaa piikkinä Kremlin lihassa:

Magnitsky-elokuvan esitys jouduttiin painostuksesta perumaan


Magnitsky Act - behind the scenes -elokuvan ennakkoesitys jouduttiin peruuttamaan viime hetkellä sijoittaja-miljonäärin, Bill Browderin asianajajien painostuksesta. Esityksen sijaan ohjaaja Andrei Nekrasov kuvasi filmin tekoprosessia ja sisältöä yleisölle ja siitä käytiin keskustelua. Kysymykset sananvapaudesta ja rahan vallasta nousivat esityksen sensuroinnin vuoksi esiin.

Heidi Hautala avasi tilaisuuden kertomalla syyt siihen, miksi hän halusi tarjota mahdollisuuden näyttää ARTElle ja YLElle tulevan elokuvan ennakkoon Euroopan parlamentissa:

"Olin varmasti enimmäinen meppi, joka teki aloitteen Magnitsky-pakotteista. Olen tunnettu Kremlinin arvostelija eikä minulla ole mitään syytä mielistellä sille uskollista Venäjän mediaa, ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Ihmisoikeuksien puolustajien, joihin myös lukeudun, tulisi voida tarkastella kriittisesti omia olettamuksiaan. Henkilökohtaisten sanktioiden tulee perustua laillisuusperiaatteeseen. Tämän vuoksi Magnitsky Act ja Justice for Sergey Magnitsky -kampanjan maailmanlaajuinen huomio ja menestys ansaitsevat syvemmän tarkastelun - myös kulissien takaa. Yksi näistä kulisseista on Euroopan parlamentti."
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Foliopipo sanoo, että joko kiillotettiin kilpeä tai puhdistettiin epäluotettavia. Eikös tuolla syyttäjällä ainakin ollut kohtuuton omaisuus verrattuna tuloihin ja pääsi otsikoihin? Koska elintaso on laskussa, niin loogista olisi tyynnytellä massoja rötösherroja kurittamalla.

Joku vainoharhainen voisi väittää, että Putler matkii Stalinia ja valmistaa Venäjää sotaa varten puhdistuksilla.

En laisinkaan epäile etteikö syyttäjä Dimitrievkin ole korruptoitunut ja hankkinut kohtalaisen omaisuuden, mutta oletan, että tarkoitat Venäjän korkeimman oikeuden pääsyttäjää Juri Tšaika, jonka pojan Artjomin jättiomaisuudesta ja mafiakytkennöistä Navalnyn korruptionvastainen järjestö teki paljastuksen viime vuoden lopulla.

Putinilla on ollut tapana tehdä näitä, hyvinkin yllättäviä, henkilömuutoksia hallinnossaan. Toisinaan syynä on pelko vastavoiman muodostumisesta, näin kävi Putinin toisella kaudella (eli ennen Medvedevin visiittiä presidenttinä), jolloin Putin hajoitti epäilemänsä "neljän koplan", jonka kuvitteli valmistelevan vallankaappausta tai vähintään Putinin aseman horjuttamista. Mutta toisaalta Putinin toimintaan liittyy hänen taholtaan tietty ennustamatomuus ja sen tavoittelu, jotta vastustajien olisi mahdollisimman vaikea lukea häntä ennalta, tästä seuraa sitten se, että toisinaan, ilman järkevää syytä, henkilöitä vaihdetaan toisiin - joskus sitten käy lopulta siten, että vasta jonkin ajan kuluttua koko kuvio avautuu kun nähdään, että erotettu henkilö saakin jonkin palkintoviran toisaalta. Kyse on osaltaan myös teatterista.

Mutta on myös kolmaskin tekijä joiden tähden Putinin on sanottu tekevän näitä yllättäviä siirtoja. Venäjällä on sen suuntainen sanonta tjsp, lyö omiasi, jotta vastustajasi pelkäävät sinua - eräissä tapauksissa on epäilty, että Putin toteuttaa tätä toimintatapaa, pitääkseen vastustajansa varpaillaan hän lyö omia, se on samalla varoitus vastustajille siitä, että isku heihin voi olla (ja on), vieläkin kovempi.

Matkassa voi toki olla nyt esille tuomaasi "massojen tyynnyttelyä" ja rötösherroja - tai herroja yleensäkin - hiukan kuritetaan, jotta kansa näkisin tilanteen siten, että hyvä tsaari pistää huonot pajarit kuriin.

vlad
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Taitaa tilanne Venäjällä huonontua sen verran nopeasti, että täytyy jotain tehdä, tai ainakin olla tekenevinään. Näillä potkuilla ehkä yritetään ennalta tyynnytellä korruptiosyytteitä.
Venäjällä on omien kokemusteni perusteella suhtauduttu huumorilla, jopa ylpeydellä oligarkeihin. Että juu, varkaitahan nuo, mutta omia sellaisia, ja aika saatanan rikkaita, mitäs siihen sanotte? Asia on ollut ok, kun kaikki ovat vaurastuneet. Nyt alkaa suuri osa kansaa köyhtyä tuntuvasti, ehkä ajattelu pohjattoman rikkaasta eliitistä muuttuu vähemmän hekottelevaksi?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eilisessä aamu-tv:ssä oli Aleksanteri instituutista tutkija (en muista nimeä, ei kuitenkaan Kangaspuro vaan joku nainen) avaamassa suomalaisille Venäjälle suunnitellun kansalliskaartin taustoja ja tarkoitusta. Kerrottiin että ei voi puhua mistään Putinin yksityisarmeijasta vaikka "kyseessä on toki suoraan Putinin alaiset joukot". Lisäksi kehuttiin miten lisäävät Venäjän sisäistä turvallisuutta asevoimia ja olemassaolevia turvallisuusorganisaatioita paremmin kun ei ole aiempiin valtaklikkeihin sidoksissa. Etenkin terrorisminvastaisuudessa ovat varmasti suorastaan huikeita. Kun toimittaja meni kysymään että liittyykö mitenkään Ukrainan tapahtumiin ja vieläpä että oliko Maidan Kremlille miten suuri trauma, tutkija pohti hetkisen ja kertoi että tarvittaessa kansalliskaartia voitaneen käyttää myös sisäisiin levottomuuksiin "jos niitä nämä ulkomaiset agentit aiheuttavat". Harmitteli myös miten vaalit saattavat aiheuttaa levottomuutta jos jotkut tahot kyseenalaistavat rehellisyyden.

Kremnologia elää ja voi paksusti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ira Jänis-Isokangas on tutkijan nimi @Wiljami ja tähän asti olen pitänyt häntä vähintäänkin kohtuullisena Venäjän tilanteen tarkkailijana, joka ei sorru sen paremmin populismiin kuin Putinin myötäilyyn. Jänis-Isokangas kirjoitti samasta aiheesta HS:ssa mielestäni varsin oivan kolumnin:

Venäjä panostaa sisäiseen turvallisuuteen – ja samalla Kreml torjuu poliittista kilpailua | Pääkirjoitukset | HS
Eilinen esiintyminen ihmetytti itseäni kyllä suuresti. Mielestäni olisi kyllä saanut huomauttaa esimerkiksi ulkomaalaisista agenteista puhuessaan että kyseessä on siis Kremlin kaikista itselleen epäilyttävistä kansalaisjärjestöistä käyttämä termi (tuo olisi auennut paremmin jos olisi sanonut edes "ns. ulkomaalaisten agenttien", koska siten halusin toisaalta itse sanomisen ymmärtää). Putinin yksityisarmeijasta ei kyllä osannut löytää mitään negatiivista tai edes potentiaalisesti uhkaavaa yhteiskunnan vapaan kehityksen kannalta. Kertoi kylläkin että Venäjällä on "tietynlaista kansalaistoimintaa suitsittu" tms.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kansalliskaarti on saamassa mielenkiintoista aseistusta.
Tällaisen asehirvityksen Putinin uusi kansalliskaarti saa – tarkoitettu biologisia maaleja vastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

RPO-A Shmel - Wikipedia, the free encyclopedia
Mie sanoisin, että ase "pehmeitä" maaleja vastaan.

Kyseessä on venäläinen versio kumiluodista...tää on se päristin joka myös päristää.

Ei vaan kyseessä on päristin joka ei päristä vaan kärventää.

Länsimaisittain ajateltuna varsin mielenkiintoinen ase kansalliskaartille "biologisia maaleja" vastaan, oheisella videolla pieni demonstraatio aseen tehosta:

RPO Shmel: RPO Shmel - YouTube

Tavallaan kyse ei kuitenkaan ole mistään kauhean suuresta muutoksesta nykyiseen, esim. Venäjän sisäministeriön (MVD) erikoisjoukoilla on ollut käytössään RPO-A Shmel "jalkaväen kaukovaikutteisia liekinheittimiä" (thermobarisella, savu tai perinteisellä palo/räjähdekärjellä), samaten niitä on ollut MVD:n ODON:in eli DzerzhinskyD:n (divisioona) käytössä. Nyt DzerzhinskyD on siirretty kansalliskaartin alaisuuteen, joten on luontevaa, että se saa käyttöönsä samoja aseita joita se on aiemminkin (satunnaisesti) käyttänyt. Asetta on käytetty Kaukasuksella terrorismin vastaisissa operaatioissa sekä ulkomaantehtävissä esim. Itä-Ukrainassa.

vlad
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tuo mielenkiintoinen kapistus asejoukolle, jolla on lain mukaan lupa ampua väkijoukkoon.

edit
Pahat torjuntaohjukset
Naton torjuntaohjukset käyttöön Romaniassa – Kreml: ”Uhka Venäjän turvallisuudelle” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näillä pystyy hiukan rajoittamaan venäläisen ohjushyökkäyksen tehoa. Putlerin sormen alla on niin paljon ohjuksia, että tämä torjuntajärjestelmä on helposti niillä kyllästetty. Eli Venäjää vastaa suunnatun järjestelmän tehon pitäisi olla jotain ihan muuta kuin nyt käyttöön otettavalla on.

Poliittiselta merkitykseltään tämä lienee isompi eli koska osallistujat ovat USA:lle entistä tärkeämpiä liittolaisia vähenee Kremlin mahdollisuudet vaikuttaa. Pienistä askelista on Venäjän ylivallan ajaminen tehty.
 
Viimeksi muokattu:

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On se jännä miten Venäjällä löydetään aina sellaiset värilasit, joiden läpi katsottaessa silmät menee helposti kieroon:

Venäjän lehdistö: Obama halusi Pohjoismaiden johtajista Venäjän vastaisia ystäviä | Yle Uutiset | yle.fi

Pohjoismaiden johtajien yhteinen vierailu Obaman luona oli näköjään siis juonittelua venäläisten selän takana. Aika pettämätöntä logiikkaa, vai silkkaa vainoharhaisuutta.

Euroviisujen lopputuloksella tehtiin tietysti myös politiikkaa ja mielihän siinä pahoittui. En tiedä pitäiskö tälle itkeä vai nauraa?

Ja äskettäin oli uutisissa juttua Naton Romaniaan rakentasta ns. ohjuskilvestä, jonka Putinin kanslia tulkitsi oitis uhitteluksi suoraa Venäjää vastaan, vaikka pääjohtaja Stoltenberg sanoi että näin asia ei todellakaan ole.

Mielenkiinnolla odotellaan mihin suuntaan suurvaltasuhteet kääntyvät kun Obaman seuraaja valitaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika pettämätöntä logiikkaa, vai silkkaa vainoharhaisuutta.
Pettämätöntä logiikkaa. Venäjä on vihollisten ympäröimä, sillä suhde Venäjään voi olla vain 2 lainen: vasallivaltio tai vihollinen. Lisäksi jutulla voi olla vaikutuksena se, että pienet pohjoisen maat on hattu kourassa Kremlissä vakuuttelemassa ystävyyttä, vaikka pääpointti on kotimainen yleisö.
vaikka pääjohtaja Stoltenberg sanoi että näin asia ei todellakaan ole.
Pääjohtajan sanomiset voidaan jättää omaan arvoonsa, sillä tuossa puhutaan politiikkaa. Mutta fakta on, että Venäjällä on liikaa ohjuksia torjuttavaksi eli systeemi on tehoton Venäjän ydinuhkaa vastaan. Toki jos Putlerilla oli suunnitelmissa "vahingossa*" kouluttaa ohjuksella tai kahdella jotain naapuria, niin siihen uhkaan tuo torjuntajärjestelmä on lääke...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
On se jännä miten Venäjällä löydetään aina sellaiset värilasit, joiden läpi katsottaessa silmät menee helposti kieroon:

Venäjän lehdistö: Obama halusi Pohjoismaiden johtajista Venäjän vastaisia ystäviä | Yle Uutiset | yle.fi

Pohjoismaiden johtajien yhteinen vierailu Obaman luona oli näköjään siis juonittelua venäläisten selän takana. Aika pettämätöntä logiikkaa, vai silkkaa vainoharhaisuutta.

Euroviisujen lopputuloksella tehtiin tietysti myös politiikkaa ja mielihän siinä pahoittui. En tiedä pitäiskö tälle itkeä vai nauraa?
...
Kuultiinpahan Venäjän Virallisen Totuudenkin suusta, mitä näillä "kahdenvälisillä keskusteluilla" haetaan. Vai eikö se olekaan painostamista vastapuolen vastaiseen koalitioon jos vaikkapa Sale kutsutaan Kremliin keskustelemaan asioista?

Youtubessa on upeaa itkua venäläisten toimesta Ukrainan voittobiisin kommenteissa. Tuska on syvällä ja viiltävä, perkeleen vähäryssät kun kehtaavat valittaa siitä kuinka fasistit siirrettiin ansaitusti gulagille ja kansa vapautettiin ikeestä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika vähällä pääsivät, kun saivat vain potkut Vladimir Valloittajan asioiden penkomisesta. Etenkin ottaa huomioon, että Panaman paperit on CIA:n kehittämä hyökkäys Venäjää vastaan...(Putinin näkökulman mukaan, joten kyseessä on vehkeily vieraan vallan kanssa.)
 
Venäjän oppositiojohtaja Navalnyi pahoinpitelyn kohteena | Yle Uutiset | yle.fi

"Parikymmentä miestä piiritti Navalnyin joukon, jossa oli mukana naisia ja myös Navalnyin pieni poika.

Navalnyi ja viisi muuta työntekijää sai vammoja. Yksi henkilö joutui sairaalahoitoon, hän ei kuitenkaan ollut Navalnyi. Poliisi puuttui tilanteeseen vasta, kun yksi työntekijä oli kaatunut lattialle ja kasakat potkivat häntä.
"

Kasakit kävi kimppuun. Varmaan hyvät eläkkeet/muut etuisuudet tiedossa heille.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitaa aika Navalnyin tiimalasissa olla loppumaan päin. Omasta ja sukulaistensa hyvinvoinnista välittävä jättäisi politiikan.
 
Taitaa aika Navalnyin tiimalasissa olla loppumaan päin. Omasta ja sukulaistensa hyvinvoinnista välittävä jättäisi politiikan.
Joo, enkä syytä Putinin vastustajia yhtään siitä, että eivät enää uskalla pitää niin kovaa metakkaa kuin yli 5 vuotta sitten, sillä ei kukaan itsesuojeluvaistolla varustettu ihminen ala vastustaa valtiovaltaa diktaattori Puten johtamassa maassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nava on aika kova, koska hän tietää tämän kaiken itsekin. Julkisuus ei suojele häntä loputtomasti. Tämä avoimesti tehty körmyytys -vaikka ei olisikaan FSB:n käskemä - alleviivaa asiaa.

Olisko uudet rohkeuden määritelmät:
rohkea - rohkeampi - yllytyshullu - vastustaa putinia

Putinin halukkuus käyttää väkivaltaa on jo laajentunut omiin, koska Ukrainan sodan pomoja on kuollut nuoressa iässä sydänkohtauksiin. Säästettäisiinkö Navaa esimerkiksi siihen tilanteeseen, että alkaa esiintyä laajempaa tyytymättömyyttä? Putinhan ei ole pitänyt omaa osaansa yhteiskuntasopimuksesta. Sen mukaan Putin määräilee politiikan, kunhan kansan elintaso nousee. Nythän se on romahtanut monilla, kiitos vastapakotteiden, joiden takia monet hinnat kuten sapuskan on pilvissä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruotsissa romahti telemasto – taustalla vakoojat? | Taloussanomat

Jo se, että ensimmäisenä ajatus hakeutuu Venäjän suuntaan kertoo paljon. Lisäksi tuolla on yksityiskohta, joka kertoo Suomen ja Ruotsin olevan samassa asemassa: "Mastosabotaasista uutisoidessaan sanomalehti Dagens Nyheter muistutti Ruotsin turvallisuuspalveluiden aiemmin varoittaneen, että Venäjän agentit ovat kartoittaneet Ruotsin tärkeää infrastruktuuria."

Suomessa tuo infra on ollut kartoitettuna viimeistään Talvisodasta katso linkistä marssiopas Karisto - Kirjat ja nykyään tätä teemaa on kehitetty ostamalla maata strategisesti tärkeiltä paikoilta...

Esikunnissa on paljon kassakaappisuunnitelmia erilaisten tilanteiden varalle, esim Suomella oli Leningradin varalle miehityssuunnitelma, mutta nämä Venäjän sotavalmistelut menee monta astetta pidemmälle kuin kassakaappisuunnitelmat.

Odotan mielenkiinnolla mitä tuosta TV-tornista tulee julkisuuteen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielestäni on ihan yleinen ja yhteiskunnallisesti merkittävä asia pohtia sitä, josko Venäjä todellakin jätetään Rion olympialaisten ulkopuolelle. Syyt ja seuraukset tässä asiassa ovat näet huomattavasti laajemmat, kuin vain huippu-urheiluun suoraan liittyvät. Käytännössähän Venäjältä on paljastunut hyvin pitkälti valtiojohtoiselta näyttänyt doping-ohjelma, jolla etenkin Sotshin kotikisojen menestys pyrittiin maksimoimaan.

Tällä hetkellä Venäjä on (aivan oikein) asetettu porttikieltoon Rioa koskien, mutta tästäkin kuulemma päätetään vielä erikseen lähitulevaisuudessa... itse kyynnikkona epäilen, että KOK ja kumppanit alistuvat ruskeiden kirjekuorten edessä. Epäilemättä myös poliitikko-merkelit ja väyryset ympäri Eurooppaa vaativat, että Venäjälle pitää antaa anteeksi.

Mitä mietteitä palstalaisilta?

tagaykset: @Cobol ja @vlad
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mitä mietteitä palstalaisilta?
Tähän mennessä nähdyn perusteella olisi vähintäänkin paikallaan, että Venäjä suljettaisiin kokonaan pois Rion olympiakisoista. Lisäksi en pitäisi liioitteluna, että muutamissa kansainvälisissä lajiliitoissa Venäjä päätettäisiin pitää kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolella tietyn määräajan verran. Joka tapauksissa porttikiellon antaminen olympiakisoihin on jo sellaisenaan kova ja konkreettinen toimi. Valitettavasti tässä kärsivät myös sellaiset urheilijat, joilla ei ole valtiojohtoisen tai minkään muunkaan dopingin kanssa mitään tekemistä, mutta asiaa pitää katsoa laajemmassa perspektiivissä. Venäjän urheilujohto ja ennen kaikkea poliittinen johto ovat vastuussa systemaattisesta vilpistä, jota he ovat edistäneet ja nähtävästi jopa vaatineet tehtäväksi. Venäjän nykyjohto on jatkanut yksi yhteen edeltäjänsä Neuvostoliiton toimintatapoja urheilussa. Neuvostoliitossa urheilu valjastettiin sosialistisen yhteiskuntajärjestelmän paremmuuden osoittamiseksi ja Neuvostoliiton sekä neuvostokansan mahtavuuden pönkittämiseksi, keinoista viis. Venäjän tarpeet vilpistellä urheilun saralla ovat mitä ilmeisimmin suoraa seurausta Putinin ja hänen roistokoplansa sairaalloisista suurvaltapyrkimyksistä, mahtailunhalusta ja tarpeista lietsoa isovenäläistä kansalliskiihkoa.

En tiedä kyynisyydestä, mutta on ehkä pragmaattista ajatella, että Venäjä voi hyvinkin selvitä politikoinnin ja ihan perinteisen "avokätisyyden" ansiosta ylhäältä johdetusta rötöstelystään varsin vähällä, kenties jopa olemattomilla seuraamuksilla. Toivottavasti ei selviä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös