Foliopipo sanoo, että joko kiillotettiin kilpeä tai puhdistettiin epäluotettavia. Eikös tuolla syyttäjällä ainakin ollut kohtuuton omaisuus verrattuna tuloihin ja pääsi otsikoihin? Koska elintaso on laskussa, niin loogista olisi tyynnytellä massoja rötösherroja kurittamalla.
Joku vainoharhainen voisi väittää, että Putler matkii Stalinia ja valmistaa Venäjää sotaa varten puhdistuksilla.
En laisinkaan epäile etteikö syyttäjä Dimitrievkin ole korruptoitunut ja hankkinut kohtalaisen omaisuuden, mutta oletan, että tarkoitat Venäjän korkeimman oikeuden pääsyttäjää Juri Tšaika, jonka pojan Artjomin jättiomaisuudesta ja mafiakytkennöistä Navalnyn korruptionvastainen järjestö teki paljastuksen viime vuoden lopulla.
Putinilla on ollut tapana tehdä näitä, hyvinkin yllättäviä, henkilömuutoksia hallinnossaan. Toisinaan syynä on pelko vastavoiman muodostumisesta, näin kävi Putinin toisella kaudella (eli ennen Medvedevin visiittiä presidenttinä), jolloin Putin hajoitti epäilemänsä "neljän koplan", jonka kuvitteli valmistelevan vallankaappausta tai vähintään Putinin aseman horjuttamista. Mutta toisaalta Putinin toimintaan liittyy hänen taholtaan tietty ennustamatomuus ja sen tavoittelu, jotta vastustajien olisi mahdollisimman vaikea lukea häntä ennalta, tästä seuraa sitten se, että toisinaan, ilman järkevää syytä, henkilöitä vaihdetaan toisiin - joskus sitten käy lopulta siten, että vasta jonkin ajan kuluttua koko kuvio avautuu kun nähdään, että erotettu henkilö saakin jonkin palkintoviran toisaalta. Kyse on osaltaan myös teatterista.
Mutta on myös kolmaskin tekijä joiden tähden Putinin on sanottu tekevän näitä yllättäviä siirtoja. Venäjällä on sen suuntainen sanonta tjsp,
lyö omiasi, jotta vastustajasi pelkäävät sinua - eräissä tapauksissa on epäilty, että Putin toteuttaa tätä toimintatapaa, pitääkseen vastustajansa varpaillaan hän lyö omia, se on samalla varoitus vastustajille siitä, että isku heihin voi olla (ja on), vieläkin kovempi.
Matkassa voi toki olla nyt esille tuomaasi "massojen tyynnyttelyä" ja rötösherroja - tai herroja yleensäkin - hiukan kuritetaan, jotta kansa näkisin tilanteen siten, että
hyvä tsaari pistää huonot pajarit kuriin.
vlad