Mainos

Venäjän nykytilanne

  • 3 783 380
  • 19 408

julle-jr

Jäsen
Tuossa jokin aika sitten juttelin erään venäläisen kanssa. Hän valitteli myös tätä, että NATO laajenee agressiivisesti itään ja olihan Yhdysvallatkin vihainen Kuuban tilanteesta jne. Näytti myös kartasta, miten NATO pyrkii systemaattisesti "piirittämään" Venäjää. Kysyin sitten, että mietittekö te ikinä siellä Venäjällä, että miksi käytännössä jokainen entinen Varsovan liiton maa tai Neuvostotasavalta tekee kaikkensa, jotta pääsisi NATO:n jäseneksi. Ei NATO:n tarvitse mitenkään erityisesti markkinoida itseään kenellekään NL:n etupiiriin kuuluneelle.

Sain tähän vastaukseksi jotain epämääräistä muminaa Yhdysvaltojen petoksesta ja siitä kuinka nämä NL:n alusmaat ovat sumutettuja ja mitä kaikkea.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
"Autisti" Putin

Miten vakavasti tuohon nyt kannattaa suhtautua, mutta onhan se tietysti mieltä ylentävää että mahdollisesti aspergerista kärsivä istuu ydinaseiden päällä.

Raportissa siteerattu tohtori Stephen Porges totesi USA Today -lehdelle, ettei hän ole sitä mieltä, että Putinilla on Aspergerin oireyhtymä. Hän sanoi kuitenkin, että Putinilla on piirteitä, jotka osoittavat hänellä olevan vaikeuksia toimia sosiaalisesti vilkkaissa tilanteissa.

Toisaalta mitäpä sillä enää väliä kun monet asiaan perehtymättömät on jo saatu uskomaan, että Putinin käytös johtuu Aspergerista. Surettaa vaan niiden kaikkien puolesta jotka oireyhtymänsä vuoksi tulee leimatuksi ja rinnastetuksi Putleriin. Monilla heistä lienee muutenkin jo vaikeaa, mutta sitten joku hutkija heittää omilla johtopäätöksillä lisää vettä myllyyn. Jossakin määrin asiaan perehtyneenä kauhistutti lukea mm. ihmisten kommentteja aiheesta joka osoitti suurta tietämättömyyttä, mutta useinhan he pitävätkin kovinta meteliä itsestään. Aspergerillakin voi toki olla personallisuushäiriöitä, mutta itse oireyhtymä ei selittäisi Putlerin käytöstä.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Sain tähän vastaukseksi jotain epämääräistä muminaa Yhdysvaltojen petoksesta ja siitä kuinka nämä NL:n alusmaat ovat sumutettuja ja mitä kaikkea.
Todellakin sumutettuja kun tulivat väkisin kiskaistuksi irti liitosta johon he olivat vapaaehtoisesti aikoinaan liittyneet. Suuri yhteinen valtio oli lisäksi tarjonnut kaikenlaista elämää rikastuttavaa ajanvietettä kuten ilmaisia kuljetuksia uusiin ja eksoottisiin asuinpaikkoihin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Aspergerillakin voi toki olla personallisuushäiriöitä, mutta itse oireyhtymä ei selittäisi Putlerin käytöstä.

Tosiaan ikävä rinnastus ja täysin epälääketieteellinen. Aspergerit ovat usein tietynlaisia professori-tyyppejä - muistaakseni jokin Dirac elämänkertansa perusteella kuulosti tyypilliseltä tapaukselta. Heillä on yleensä vaikea lukea sosiaalisia tilanteita ja saattavat vaikuttaa töykeiltä. Luulisin että henkilöllä, joka nousee diktaattoriksi on todella paljon sosiaalista silmää, kykyä lukea ja manipuloida ihmisiä. Anyway, nythän asperger-kategoriaa ilmeisesti tarkastellaan uudelleen ja saatetaan palautua taas kuuluisaan (ja ah niin epäselvään) "autismin spektriin".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On vaikea uskoa, että Putin olisi autistinen tai kärsisi aspergerin syndroomasta. Hän kuitenkin pystyy esim. pitämään puheita, vastaamaan lehdistön kysymyksiin, on liikunnallinen. Autistinen tai asperger ihminen on yleensä kömpelö liikkumaan ja sosiaalisissa tilanteissa sulkeutunut. Mielummin hakisin diagnoosia psykopatian puolelta.

edit: Autismin kirjosta samaa mieltä. Tällä hetkellä lähes kaikki käytösongelmat selitetään autismin kirjolla.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sopivaahan se on kun Einsteinillakin se kuulemma oli ja ilman hänen työtään pommin kehittäminen olisi ollut vaikeampaa.

Noh, Einstein oli kuitenkin erittäin korkean älykkyysosamäärän omaava nero. Putinista tuskin voi sanoa samaa ainakaan puheiden ja tekojen perusteella.
 
Luulen kyllä, että Suomessa nämä linkit eivät (ainakaan vielä) niinkään koske johtotasoa: Suomen Sisusta tai Sarastuksesta en ole juurikaan löytänyt tälläisiä äänenpainoja - päinvastoin kuten esim. oheisesta tekstistä voi lukea:

http://sarastuslehti.com/2014/09/23/putin-oikeisto-ja-orwell/

Mutta kiintoisaa on että liikkeen syvissä riveissä tälläistä Venäjä-mielisyyttä selvästi esiintyy melko runsaasti - se vaikuttaa mahdollisen radikaalin etujoukon siemeneltä, joka sitten huomaakin lopulta jäävänsä maassa täysin yksin. Samalla voisi myös toivoa, että liittyminen lännen yhteisrintamaan Venäjän suhteen saisi liikkeen pääosan, etenkin sen johtajat, ajattelemaan hieman realistisemmin ja monipuolisemmin EU:n ja lännen nykytilasta ja pyrkimyksistä.

Hommassa tosiaan on muutama näkyvä venäjätrolli (tai venäjämielinen), jotka spämmäävät tuota roskaansa 24/7 ja tekevät esimerkiksi tuon Ukraina-ketjun täysin lukukelvottomaksi. Huomionarvoista on kuitenkin, että esimerkiksi tuossa "Pitäisikö Suomen liittyä Natoon" äänestyksessä prosentit ovat seuraavat: pitää liittyä heti 46,8%, pitää liittyä muutaman vuoden sisällä 8,9%, ei pidä liittyä heti, mutta optio hyvä säilyttää 19,6%, ei pidä liittyä koskaan 24,6%. Eli vain noin neljäsosan mielestä Natoon ei tulisi liittyä, venäläismieliset tuskin ovat liittymisen kannalla. Tuosta neljäsosastakaan eivät läheskään kaikki ole venäjämielisiä vain siksi, etteivät kannata natojäsenyyttä. Natojäsenyyttä vastustetaan useista erilaisista ideologisista syistä. Jollekin Nato on NWO:n ja kaiken pahuuden ilmentymä, jollekin "puolueettomuus" on itseisarvo, "älä luota vieraaseen apuun", talvisotanostalgia ja se ettei apua tarvita, "ei ne kuitenkaan meitä auta, mutta tuo vain runsaasti lisämaksuja ja vie muiden maiden sotiin", suomettuminen ja se ettei haluta suututtaa Venäjää, inho EU:ta, länsimaista liberalismia ja mokutusta kohtaan jonka osana myös Nato nähdään jnejne. Sitten on toki joukossa ne nimimerkit, joille Venäjä edustaa ainakin jollain tasolla hienoa valtiomallia, toki suoraan kysyttäessä moni kiistää venäjämielisyyteensä ja siirtää puheenaihetta eurostoliittoon jne. Tämäkin kielii siitä, että he tietävät itsekin olevansa pieni vähemmistö, eivätkä uskalla näyttää kunnolla tukeaan. Suomen kansallismielisten ja nationalistien joukossa venäjämielisyys ei oikeasti ole kuin pienen, mutta sitäkin äänekkäämmän joukon mouhoamista.

Muualta Euroopasta näitä löytyykin sitten enemmän, varsinkin Ranskasta. Eurooppalaiset nationalistit, kansallisradikaalit,äärioikeistolaiset, konservatiivit jne. ovat jakautuneet hyvin kirjavaksi ja ideologioiltaan sekavaksi joukkioksi varsinkin venäjämielisyyden suhteen. Esimerkiksi Azovissa sotii paljon ns. "old school" natseja, joille on tärkeää päästä pysäyttämään "sekarotuisten idän kolmasosaslaavien ja mongoloidien" eteneminen Eurooppaan. Separatistien/Venäjän puolella taas sotii sitten esimerkiksi ranskalaisia kansalliskonservatiiveja, jotka vastustavat liberalismia, USA:n hegemoniaa, pankkien valtaa ja EU:ta. Venäjän puolella ovat tietysti myös lähes kaikki serbit kommunisteista nationalisteihin. Serbiassa ja Venäjällä kommunistit ja nationalistit ovat muutenkin lähes sama asia.Kroatialaisia nationalisteja taas on ilmeisesti ollut kohtuu paljon Azovissa. Kroatiasta löytyy silti myös paljon venäjämielisyyttä panslavistisen nationalismin vuoksi. Slaavimaiden nationalismi onkin ihan oma lukunsa. Saksan liittolaismaissa WW II:ssa löytyy eniten Saksa/Eurooppamielisyyttä ja venäjävastaisuutta, vaikka panslavistisella nationalismilla on sijansa myös näissä maissa. Joissain äärioikeistolaisissa slaaviryhmittymissä venäläisiä ei edes pidetä kunnon slaaveina, vaan lähinnä sekarotuisena barbaarikansana. Puolassa tilanne on kenties sekavin. Puolalaisten nationalistien on vaikea suhtautua esim. tähän nykyiseen Ukrainan kriisiin, sillä toisaalta muistetaan venäläisten sorto, mutta myös ukrainalaisten natsien suorittamat puolalaisten murhat. Saksalaisistakaan ei luonnollisista syistä niin hirveästi pidetä. Silti puolalaisistakin löytyy yllättävän paljon Venäjän ja sen toimien puolustelijoita, toki iso osa näistä on puolalaisia sosialisteja ja kommunisteja.

Läntisen euroopan kansallismielisistä ryhmittymistä en jaksa sen enempää kirjoittaa, mutta mututuntumalla(seuraan paljon eri maiden tilanteita) väittäisin Venäjän ihailun olevan edelleen vähemmistössä. Tämä vähemmistö on kuitenkin kasvanut ja on tällä hetkellä varmasti äänekkäämpi kuin koskaan aiemmin. Tietenkään EU:sta ja varsinkaan sen maahanmuuttopolitiikasta ja arvoliberalismista ei suurin osa pidä, mutta moni suhtautuu asiaan samoin kuin Hännikäinen. Osalle myönteinen Venäjä-suhtautuminen on myös tuota "viholliseni vihollinen on liittolaiseni"-ajattelua. Front Nationalin myönteinen suhtautuminen Venäjää kohtaan johtuu varmasti osaksi myös Venäjän vanhasta liittolaisuudesta. Aina on myös helpompaa sympatiseerata agressiivista valtiota silloin kun ei asu sen naapurissa.

Tulipa hieman sekavasti kirjoitettua, mutta menköön. Aihe on sinänsä hyvin mielenkiintoinen ja vaatisi todella paljon aikaa tehdä kunnon kirjoitus Euroopan kansallismielisten ja EU-kriittisten liikkeiden suhteesta nyky-Venäjään. Pitäisi erotella populistit, nationalistit, maahanmuuttokriittiset, EU-kriittiset, rasistit, uusnatsit, traditionalistit, konservatiivit jne. ja nämä menevät välillä hyvin paljon ristiin ja useissa puolueissa ja liikkeissä löytyy näitä kaikkia(tai vain jotakin näistä), kuten myös vastakkaisia näkemyksiä. "Kansallisradikaali" voi olla myös Nato, - ja EU-myönteinen. Niin ja Suomessa tosiaan uskon tämän venäjämielisyyden olevan suurempi ongelma aivan muissa kuin kansallismielisissä piireissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
On vaikea uskoa, että Putin olisi autistinen tai kärsisi aspergerin syndroomasta. Hän kuitenkin pystyy esim. pitämään puheita, vastaamaan lehdistön kysymyksiin, on liikunnallinen. Autistinen tai asperger ihminen on yleensä kömpelö liikkumaan ja sosiaalisissa tilanteissa sulkeutunut. Mielummin hakisin diagnoosia psykopatian puolelta...

Samaa mieltä näistä.

Minä en ole jaksanut enää hetkeen lukea lännen propagandaa siitä, mitä kaikkia sairauksia Putinilla on. Voi hyvinkin olla, että jutuissa on jotain perääkin, mutta kokonaisuutenahan nämä hommat alkoivat Merkelin todettua Putinilla viiraavan päässä, viitaten heidän välisiinsä keskusteluihin Ukrainan kriisin alkuvaiheessa.

Olin täysin eri mieltä jo tuolloin, olin sen sijaan samaa mieltä mm. Kissingerin kanssa siitä, että nyt on vain otettu entiset kylmän sodan retoriikat käytäntöön ja pehmeillä länsipoliitikoilla ei näistä ole kokemusta.

Raportissa siteerattu tohtori Stephen Porges totesi USA Today -lehdelle, ettei hän ole sitä mieltä, että Putinilla on Aspergerin oireyhtymä. Hän sanoi kuitenkin, että Putinilla on piirteitä, jotka osoittavat hänellä olevan vaikeuksia toimia sosiaalisesti vilkkaissa tilanteissa...

Useat eri Putin-elämäkerrat osoittavat Putinilla olevan väkisinkin myös sosiaalista pääomaa, hän on rakentanut osin KGB-taustallaan, osin Pietarin vuosinaan tapaamiensa henkilöiden verkosta diktatuurin, jota näihin päiviin asti kukaan ei ole tosissaan noussut Venäjällä haastamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuossa jokin aika sitten juttelin erään venäläisen kanssa. Hän valitteli myös tätä, että NATO laajenee agressiivisesti itään ja olihan Yhdysvallatkin vihainen Kuuban tilanteesta jne. Näytti myös kartasta, miten NATO pyrkii systemaattisesti "piirittämään" Venäjää. Kysyin sitten, että mietittekö te ikinä siellä Venäjällä, että miksi käytännössä jokainen entinen Varsovan liiton maa tai Neuvostotasavalta tekee kaikkensa, jotta pääsisi NATO:n jäseneksi. Ei NATO:n tarvitse mitenkään erityisesti markkinoida itseään kenellekään NL:n etupiiriin kuuluneelle.

Sain tähän vastaukseksi jotain epämääräistä muminaa Yhdysvaltojen petoksesta ja siitä kuinka nämä NL:n alusmaat ovat sumutettuja ja mitä kaikkea.

Huvittavinta näissä syytöksissä USA:n aggressiosta ja salaliitosta on se, että mikäli Venäjä olisi viime vuosien aikana toiminut rauhaomaisesti, niin on varsin todennäköistä, että se olisi kaikessa hiljaisuudessa voinut saada USA:lta lupauksen olla ottamatta mm. Ukrainaa Naton jäseneksi (johon toki muutenkin on pitkä matka vielä).
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jotenkin huvittavaa, että kun Venäjätrolleista ja muusta propagandasta puhutaan niin pääsee toinen osapuoli täysin pälkähästä. Sikäli kun USA aktiivisesti pyrkii osapuoleksi tässä konfliktissa niin olisi syytä suhtautua myös heidän informaatioon suurella varauksella. Tyypilliset sodan ajan merkit ilmassa ja itse kyllä kyseenalaistan USA:n motiivit tässäkin konfliktissa. Olisi kyllä "mukavaa", että USA:n siviiliväestö välillä saisi tuta sodan kauhut sillä uskoisin sen oleellisesti vaikuttavan heidän ulkopoliittiseen päälliköintiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jotenkin huvittavaa, että kun Venäjätrolleista ja muusta propagandasta puhutaan niin pääsee toinen osapuoli täysin pälkähästä. Sikäli kun USA aktiivisesti pyrkii osapuoleksi tässä konfliktissa niin olisi syytä suhtautua myös heidän informaatioon suurella varauksella...

Jaa, minun mielestäni USA taas on toiminut varsin pitkämielisesti, tässä on pian vuoden päivät USAn sekä Naton suulla vaadittu vetämään venäläisjoukot pois, toimitettu pelkkiä materiaaleja, lääketarvikkeita, suojaliivejä ja pyritty rakentamaan vuoropuhelua, oltu mukana pykäämässä Minskin neuvotteluita. Todisteistahan homma ei jää kiinni, muuten Länsi olisi hyökännyt Venäjän kimppuun jo ajat sitten.

Samaan aikaa lännessä on paljonkin tahoja, jotka toivoisivat USA:n toimivan ripeästi Ukrainassa, jopa sotilaallista voimaa käyttäen. Huvittavaahan tässä on se, että Ukrainan kriisin menee sinne pitkälle listalle joukon jatkoksi: taas yksi konflikti, jota eurooppalaiset eivät kyenneet ratkaisemaan, vaan jenkit on jouduttu itkemään apuun.

Etenkin presidentti Obamalle tilanne on hankala, ei varmasti haluaisi jättää presidenttiyttä tällaisissa tunnelmissa, kun on pyrkinyt vetämään USA:n pois konflikteista.

USA siis ei ole kovin aktiivisesti toistaiseksi pyrkinyt tässä osapuoleksi. Nyt näyttää siltä, että Venäjä jatkaa hyökkäystään mistään välittämättä, joten USA:n toimia saatetaan lopulta tarvita.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Niin ja Suomessa tosiaan uskon tämän venäjämielisyyden olevan suurempi ongelma aivan muissa kuin kansallismielisissä piireissä.
Tähän vaikuttaa käsittääkseni Suomen historia Neuvostoliiton "ulkojäsenenä" (vasallina) YYA-aikaan. Suomessa on vasemman ja oikean äärilaidan radikaalien lisäksi suuri määrä myös näennäisen salonkikelpoisia korkeankin profiilin poliitikkoja keskellä, ketkä muistavat että Neuvosto-Suomessa oli mukavaa kun kaikki vaikeat päätökset tehtiin Moskovassa ja mitä myöntyväisempi oli, sitä korkeammalle pallille itse pääsi. Harmillisesti opportunisti-Urkki ei tajunnut opastaa tälle väelle (kaikki NS-seuran ja kepun nuorisoliittolaiset), että Venäjän miellyttäminen on keino, ei päämäärä. Toki jos tuollaista ohjeistusta olisi tullut, niin joku intomielinen "Väyrynen" olisi tuosta varmasti raportoinut välittömästi Tehtaankadulle ylennyksen toivossa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Jotenkin huvittavaa, että kun Venäjätrolleista ja muusta propagandasta puhutaan niin pääsee toinen osapuoli täysin pälkähästä. Sikäli kun USA aktiivisesti pyrkii osapuoleksi tässä konfliktissa niin olisi syytä suhtautua myös heidän informaatioon suurella varauksella. Tyypilliset sodan ajan merkit ilmassa ja itse kyllä kyseenalaistan USA:n motiivit tässäkin konfliktissa. Olisi kyllä "mukavaa", että USA:n siviiliväestö välillä saisi tuta sodan kauhut sillä uskoisin sen oleellisesti vaikuttavan heidän ulkopoliittiseen päälliköintiin.

Näkisin kyllä enemmänkin asian niin, että USA:n ulkopolitiikan painopiste on siirtynyt jo pitemmän aikaa enemmän kohti Tyynenmeren areenoita ja muuta Aasiaa poispäin Euroopasta, mutta käytännössä EU:n munattomuuden ja eripuraisuuden takia joutuvat hoitamaan tämänkin asian varsinkin kun nämä vanhat itäblokin maat, jotka ovat nykyään Natossa ovat huutaneet jenkkejä apuun. Varsinkin nyt Obaman aikana on USA:n puuttuminen Euroopan asioihin on vaikuttanut aika vastahakoiselta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Näkisin kyllä enemmänkin asian niin, että USA:n ulkopolitiikan painopiste on siirtynyt jo pitemmän aikaa enemmän kohti Tyynenmeren areenoita ja muuta Aasiaa poispäin Euroopasta, mutta käytännössä EU:n munattomuuden ja eripuraisuuden takia joutuvat hoitamaan tämänkin asian varsinkin kun nämä vanhat itäblokin maat, jotka ovat nykyään Natossa ovat huutaneet jenkkejä apuun. Varsinkin nyt Obaman aikana on USA:n puuttuminen Euroopan asioihin on vaikuttanut aika vastahakoiselta.

Tarkennetaan sen verran tätä sinällään ihan oikeaa tietoa sisällään pitävää viestiä, että ainakin republikaanit ovat jo linjanneet, jotta nyt tapahtunut painopisteen äkillinen siirto takaisin Eurooppaan on pysyvä ja syy tähän on Venäjän arvaamaton ja aggressiivinen käytös, käytännössähän Venäjä on osoittanut olevansa valmis sotavoimin liittämään alueita itseensä.

Parhaillaan käynnissä olevassa Nato-kokouksessa sotilasliitto tekee isoja linjauksia siitä, mitä kaikkea Naton idän vastaiselle rajalle tullaan sijoittamaan, enemmän joukkoja, enemmän rahaa, enemmän valvontaa.

Varsin ikävää, että Kreml on onnistunut siis pystyttämään uudestaan "muuria" idän ja lännen välille, mutta voi olla että se oli ihan tarkoituskin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Varsin ikävää, että Kreml on onnistunut siis pystyttämään uudestaan "muuria" idän ja lännen välille, mutta voi olla että se oli ihan tarkoituskin.
Luonnollisesti uuden muurin pystytys oli Kremlin tavoitelistalla, saavat sillä tarvitsemaansa vastakkainasettelua sisäpoliittisesti myytäväksi ja ilmeisesti myös johtoryhmän egoja hellimään ("olemme tärkeitä kun jenkit ottavat meidät huomioon"). Toisaalta tämä tällä kertaa pystytettävä muuri tulee olemaan huomattavan paljon Berliiniä idempänä, voi olla että venäläiset havaitsevat olevansa yksin melko pienessä leikkikehässä.

Kaikki sillä olettamuksella, että jonkunlaisia vastatoimia silovikkien voimapolitiikkaan tullaan kohdistamaan viimeistään NATO-maiden koskemattomuuden ollessa uhattuna.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Jaa, minun mielestäni USA taas on toiminut varsin pitkämielisesti, tässä on pian vuoden päivät USAn sekä Naton suulla vaadittu vetämään venäläisjoukot pois, toimitettu pelkkiä materiaaleja, lääketarvikkeita, suojaliivejä ja pyritty rakentamaan vuoropuhelua, oltu mukana pykäämässä Minskin neuvotteluita. Todisteistahan homma ei jää kiinni, muuten Länsi olisi hyökännyt Venäjän kimppuun jo ajat sitten.

Samaan aikaa lännessä on paljonkin tahoja, jotka toivoisivat USA:n toimivan ripeästi Ukrainassa, jopa sotilaallista voimaa käyttäen. Huvittavaahan tässä on se, että Ukrainan kriisin menee sinne pitkälle listalle joukon jatkoksi: taas yksi konflikti, jota eurooppalaiset eivät kyenneet ratkaisemaan, vaan jenkit on jouduttu itkemään apuun.

Etenkin presidentti Obamalle tilanne on hankala, ei varmasti haluaisi jättää presidenttiyttä tällaisissa tunnelmissa, kun on pyrkinyt vetämään USA:n pois konflikteista.

USA siis ei ole kovin aktiivisesti toistaiseksi pyrkinyt tässä osapuoleksi. Nyt näyttää siltä, että Venäjä jatkaa hyökkäystään mistään välittämättä, joten USA:n toimia saatetaan lopulta tarvita.

Olen taas sitä mieltä, että vaikka Venäjällä tultaisiin järkiinsä, niin USA tulee kyllä ottamaan tilanteesta kaiken hyödyn irti "heikkoa Venäjää" vastaan minkä saa. En usko edes Putinin totaalisen perääntymisen Ukrainan kriisissä ratkaisevan USA:n/NATO:n vahvistumista lähemmäs Venäjän rajaa. Näen tilanteessa vain huonoja lopputulemia. Venäjällä ollaan sekaisin se on selvä, mutten näe näissä rauhanajajienkaan motiiveissa kovin jaloja päämääriä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... En usko edes Putinin totaalisen perääntymisen Ukrainan kriisissä ratkaisevan USA:n/NATO:n vahvistumista lähemmäs Venäjän rajaa...

No näin oletettavasti tosiaan käy, mutta niin on oikeastaan syytä käydäkin. Aika monesta eri instanssista on kuultu arvioita siitä, että Venäjä jatkaa aggressiotaan taas seuraavassa kohteessa, mikäli rajoja ei nyt aseteta. Huonoin mahdollinen reaktio länneltä olisi nyt se, että asia painetaan kokonaan villaisella.

Länsihän on kaikesta päätellen täysin valmis antamaan Krimin kyllä Venäjälle, mutta tämä yksin ei Venäjälle riitä, vaan kyse on isommasta kokonaisuudesta.

Tietysti tuo heittämäsi täydellinen perääntyminen on muutenkin 100% teoreettinen esimerkki, sillä Venäjä ei aio perääntyä Krimiltä tai Ukrainasta. Pikemminkin vain laajentavat konfliktia.

Luonnollisesti uuden muurin pystytys oli Kremlin tavoitelistalla, saavat sillä tarvitsemaansa vastakkainasettelua sisäpoliittisesti myytäväksi ja ilmeisesti myös johtoryhmän egoja hellimään ("olemme tärkeitä kun jenkit ottavat meidät huomioon")...

Katsoin muutama päivä sitten tv:stä tulleen Venäjän vainotut homot-dokumentin. Dokkarihan on tehty jo ennen Sothsin olympialaisia, eli hyvissä ajoin myös ennen tämän Ukrainan kriisin eskaloitumista. Dokumentissa haastateltiin myös muutamia sellaisia venäläisiä, jotka eivät ihan allekirjoittaneet maassa käynnissä olevia homovainoja ja he arvelivat kyseessä olevan huomion kääntäminen hallinnon toimesta muualle, jottei tarvitsisi puhua vaikeista talousnäkymistä, venäläisten elämisestä köyhyydessä jne.

Oli hienoa huomata, että Venäjällä on jonkin verran myös tarkkanäköistä porukkaa, valitettavasti he vain ovat vähemmistössä ja heidän oma henkensä on vaarassa.
 

Morgoth

Jäsen
Raportissa siteerattu tohtori Stephen Porges totesi USA Today -lehdelle, ettei hän ole sitä mieltä, että Putinilla on Aspergerin oireyhtymä. Hän sanoi kuitenkin, että Putinilla on piirteitä, jotka osoittavat hänellä olevan vaikeuksia toimia sosiaalisesti vilkkaissa tilanteissa.

Ei näihin liiaksi kannata uskoa, koska "diagnoosi" on tehty TVn välityksellä. Tietysti JOS tuo diagnoosi olisi oikea, niin auttaisihan se
siinä kenties miten Putinin kanssa kannattaisi kommunikoida. Eihän sen hänen tekojaan selitä kuitenkaan.

Jossakin määrin asiaan perehtyneenä kauhistutti lukea mm. ihmisten kommentteja aiheesta joka osoitti suurta tietämättömyyttä, mutta useinhan he pitävätkin kovinta meteliä itsestään. Aspergerillakin voi toki olla personallisuushäiriöitä, mutta itse oireyhtymä ei selittäisi Putlerin käytöstä.

Tämä päätee kaikkiin mt-sairauksiin. Onneksi ihmisiä ei enää kuitenkaan lukita kellariin poissa ihmisten silmistä, mutta tietämättömyys ja ennakkoluulot ovat aivan järkyttäviä silti. Onneksi asiat ovat edes vähän muuttunut parempaan ja moni uskaltaa puhua avoimesti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Tämä päätee kaikkiin mt-sairauksiin. Onneksi ihmisiä ei enää kuitenkaan lukita kellariin poissa ihmisten silmistä, mutta tietämättömyys ja ennakkoluulot ovat aivan järkyttäviä silti. Onneksi asiat ovat edes vähän muuttunut parempaan ja moni uskaltaa puhua avoimesti.

Toki länsimaat voivat lämpimikseen tai propaganda-tarkoituksessa puhua Putinin autismista/syövästä/ties mistä sairauksista, mutta pohdittaessa reaalipoliittisessa mielessä Venäjän toimia, niin mielestäni Ilkka Kanervan a-studiossa viime viikolla esittämä analyysi oli erittäin hyvä: Venäjä on tässä asiassa (Ukrainan lipuminen pois valtapiiristä, Krimin tilanne) kuolemanvakavissaan, muuten se olisi toiminut toisin.

Kyseessä on korttipeli, jossa Venäjä ei varsinaisesti bluffaa, vaan haluaa katsoa kortit loppuun asti. Viime kuukausina olen ollut huomaavinani, että jos jonkun pokerinaama on ollut pettämässä, niin kyse on pikemminkin Euroopasta, joka on toistuvasti esittänyt Venäjälle "uhkavaatimuksia", mutta hirveän paljoa ei ole tullut tehtyä.

Kanervan sanoin mahdollisesta pakotelistan nimien lisäämisestä: Who cares?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tämä päätee kaikkiin mt-sairauksiin.
Asperger ei ole mielenterveysongelma eikä edes sairaus vaan nykytiedon mukaan neurologinen poikkeavaisuus josta ei voi "parantua" ja sen kanssa on vain opittava elämään. Täten korviini särähtää myös "kärsiä" verbi asian yhteydessä puhuttaessa vaikkei se välttämättä väärä ilmaus olisikaan.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
USA:n motiiveista: Vaikea nähdä mitä hyötyä Yhdysvallat voisi saada rutiköyhästä Ukrainasta. Näkisin että Obaman hallinnon aktiivisuus (tai passiivisuus) on ennenkaikkea sisäpoliittisista paineista kumpuavaa. Toki kyse on konfliktista Yhdysvaltoijen liittolaismaiden takapihalla ja siinä mielessä heillekin merkittävästä kriisistä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
USA:n motiiveista: Vaikea nähdä mitä hyötyä Yhdysvallat voisi saada rutiköyhästä Ukrainasta. Näkisin että Obaman hallinnon aktiivisuus (tai passiivisuus) on ennenkaikkea sisäpoliittisista paineista kumpuavaa. Toki kyse on konfliktista Yhdysvaltoijen liittolaismaiden takapihalla ja siinä mielessä heillekin merkittävästä kriisistä.

Sinä sen sanoit. Obaman hallinnon kannalta tuskin mikään olisi toivottavampaa, kuin koko kriisin kuoppaaminen vähin äänin. Toki nyt tätä mahdollisuutta ei enää ole, se on varmaa.

Väitän, että mikäli pienien vihreiden miehien saapuminen Krimille ja niemimaan haltuunotto olisi ollut ainoa tapahtuma kriisissä, niin länsi olisi hyväksynyt tämän jo ajat sitten ja alueelle olisi jäänyt rajattu, kylmä konflikti Venäjän ja Ukrainan välille.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tavallaan tässä olisi hyvä, että tuonne jotain rauhaa saataisiin, mutta haiskahtaa nyt nämä Merkelin ja Hollanden rauhanneuvottelut sitä, että EU on valmis myymään Ukrainan samaan tapaan Venäjälle kuin länsi aikanaan Tsekkoslovakian Hitlerille. Olisi kuitenkin aikamoinen sulka Putinin hattuun ja häpeätahra EU:n kilpeen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tavallaan tässä olisi hyvä, että tuonne jotain rauhaa saataisiin, mutta haiskahtaa nyt nämä Merkelin ja Hollanden rauhanneuvottelut sitä, että EU on valmis myymään Ukrainan samaan tapaan Venäjälle kuin länsi aikanaan Tsekkoslovakian Hitlerille. Olisi kuitenkin aikamoinen sulka Putinin hattuun ja häpeätahra EU:n kilpeen.

...tätähän tässä on pelätty, sovittelu-politiikalla voi olla kauaskatsoiset seuraukset.

Tässä yhteydessä on mielestäni syytä kuunnella Viron ulkopoliittisen instituutin asiantuntijoita, ihan jo siitä johtuen, että toisin kuin monessa muussa Euroopan maassa, he nostivat varoitusliput ilmaan jo 2008 Georgian sodan yhteydessä. Ukrainan tilanteestahan VUIP on arvioinut, että mikäli Venäjälle annetaan nyt periksi, maksaa Eurooppa korkeampaa hintaa lähitulevaisuudessa, Venäjän jatkaessa aggressiotaan toisaalla.
 
Varsin ikävää, että Kreml on onnistunut siis pystyttämään uudestaan "muuria" idän ja lännen välille, mutta voi olla että se oli ihan tarkoituskin.

(tummennus oma) Ihan mielenkiinnosta kysyn, että oletko muuten vielä samaa mieltä kuin noin vuosi sitten (10.3.2014) jolloin kirjoitit (Ukraina-ketjussa) kuten alla, ja johon vastasin:
Saska Saarikoskelta muuten tämän päivän kolumnissaan erittäin hyvä havainto asiasta, minkä Venäjä on totaalisesti mokannut:

kun jenkit viime vuosina ovat siirtäneet turvallisuuspoliittista painopistettään Tyynen valtameren suuntaan, niin nyt venäläiset omalla toiminnallaan kutsuivat jenkit takaisin Eurooppaan, kolkuttelemaan etuovea.
Saarikoski siis olettaa, ettei Putin olisi älynnyt toimiensa johtavan USA:n mielenkiinnon heräämiseen Euroopassa? Tämä on toki mahdollista (hyvin pieni mahdollisuus), mutta itse veikkaan asian olevan melkeinpä päinvastoin. Jos USA ja muu länsi nyt lisää aseistusta (+lisää joukkoja ja pitää sotaharjoituksia) Venäjän rajojen lähellä, on Putinin ja kumppaneiden entistä helpompi lietsoa uhkakuvaa lännestä Venäjän sisällä ja oikeuttaa radikaalejakin toimia. Ulkopuolisen uhan vahvistuminen myös lujittaa Putinin otetta vallankahvassa ja mitä kovempi uhka on päällä, sitä vähemmän huomiota kohdistuu maan sisäisiin epäkohtiin.

Sanoisin, että USA:n osittainen saapuminen takaisin Eurooppaan ei pahemmin Venäjän johtoa haittaa. Mitään oikeaa uhkaahan siitä ei heille ole, sillä kukaan ei ole hyökkäämässä Venäjälle. Kansalaisille on kuitenkin helppo syöttää puppua pahasta USA:sta joka on saapunut entistä uhkaavampana länsinaapuriin. Lisää vaan pelkoa ja vihaa länttä kohtaan, lisää kunnioitusta vahvaa johtajaa kohtaan.
Saarikosken aivoituksista en täsmälleen tiedä, mutta en ole kanssasi ihan yhtä mieltä.

En usko, että Kreml odotti Yhdysvaltojen reagoivan näin voimakkaasti ja konkreettisesti, vaan nimenomaan pitäytyvän lausunnoissa ja hmv-diplomatiassa,
(osa tekstistä leikattu) Eli oletko vielä samaa mieltä tuosta, ettei Putin juurikin halunnut kylmän sodan asetelmaa ja jenkkejä takaisin Eurooppaan. Toki emme vieläkään voi olla satavarmoja Venäjän aivoituksista, mutta itse pitäydyn edelleen tuossa vuoden takaisessa kannassani. Olin vain tulkitsevinani viesteistäsi, että alat ehkä jo olla hivenen samoilla linjoilla? Ja tarkoituksena ei tosiaan ole viisastella, mielenkiinnosta kyselen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös