Venäjän nykytilanne

  • 3 439 600
  • 18 365

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Ainakin viitisen tuntia sitten on ollut Twitterissä aktiivisena.

Ilmeisesti siis ihan paskatietoa oli. Googlen haustakin on mystisesti hävinnyt nuo ensimmäiset (epämääräiseltä näyttäneet) linkit, jotka vielä hetki sitten tulivat nimellä haettaessa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo on nykyisessä tilanteessa isojen lööppien tavaraa, joten vahvistusta ei voi jäädä huomaamatta. Vaan voihan olla pelkkä huhu.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Joopa joo. Toivottavasti ei Kreml ole tempun takana. Ajankohta ei voi olla sattumaa, vaan joku on halunnut näpäyttää Obaman puheen ja vierailun takia, mutta voisi kai tuon takana periaatteessa joku vähän kansallismielisempi ja hullumpi siviilikin olla. Muistutetaan että venäläistä maatahan Viro on, vaikka joku Yhdysvaltain presidentti puhumassa käykin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viron suojelupoliisin edustaja siepattiin Venlle - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

Uutinen luettuani oli ensimmäinen reaktio, että nyt tuli iivanoilta provokaatio vastaukseksi Obaman puheeseen.

Kuulostaa ihan siltä, että jäljet johtavat sylttytehtaalle. Ymmärrän että pitkälle haluttiin toimia Venäjän suhteen optimistisesti siinä mielessä, että siitä olisi tulossa, ehkä hyvin vähitellen, demokraattinen oikeusvaltio. Mutta nyt jotenkin tuntuisi olevan päivänselvää, että sen suunta on käytännössä, miten sen nyt muotoilisi, aika tavalla semi- (tai ehkä paremminkin, koko-) fasistinen. Miksi ihmeessä Suomen pitäisi nyt lepytellä tälläistä valtiota, kun meidän ei ole pakko niin tehdä? Juustonko tähden?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ihan oikein toimittu Venäjältä, koska USA hyökkäsi Grenadaan vuonna 1983. Ja Usa on ihan paska maa. EUkin vielä. Menee noin vaan rajoittamaan sananvapautta Ukrainassa. Pitäähän Venäjän nyt tohon puuttua. Suomenkin pitäisi liittyä Venäjään, niin päästään taistelemaan sananvapauden puolesta ilkeää ja pahaa Usaa vastaan. Nii saatana.

Unohdit Backmania pelottavat New World Order ja sen liskomiehet. Ne on tullu jo ja aivopessyt kaikki täällä lännessä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venn - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

FSB otti kiinni: "Venäläisen uutistoimiston Itar-Tassin mukaan Viron suojelupoliisin edustaja pidätettiin sen jälkeen, kun hänet oli tavattu suorittamasta peitetehtävää Venäjän puolella rajaa Pihkovan seudulla."

Venäjä on pelannut luotettavuutensa tasolle, jossa automaattisesti odottaa kuulevansa höpöjä. Eikä ne taida Virossa niin tyhmiä olla, että lähettäisivät vakoilemaan laittomasti yli rajan, kun laillisestikin pääsee?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos oli pelkkä provokaattio, niin voi nähdäkin. Jos taas pääsi todistamaan jotain kieroa temppua, esim isoa aseiden salakuljetusta, niin tuskin näkee enää kotiaan. Mutta jos olisi ollut tarkoitus tappaa, niin silloin ei olisi tullut ilmoitusta pidätyksestä, kaikki olisi vain kielletty.

Ei Venäjäkään halua, että sen asiamiehiä ruvetaan tappamaan aina kohdattaessa, siksi veikkaan, että pääsee takaisin joskus.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hiukan toista näkökulmaa Venäjään.

Uudessa Tiede-lehdessä (9/2014) on mielenkiintoinen artikkeli Viina vie Venäjää. Artikkelissa luodaan katsaus Venäjän viinanhuuruiseen historiaan ja nykyisyyteen ja kuinka viinalla on ollut merkittäväkin rooli - ja on sitä edelleen - yhteiskunnassa.

Artikkeli sisältää mielenkiintoisen (ja karun) faktan ohella kiehtovia anekdootteja historiasta ja nykyisyydestä. Katariina Suuri päätteli, että humalaista kansaa oli helpompi hallita - näyttää pitävän paikkansa. Vodkaa kansalle niin kansa on tyytyväinen.

Gorbatsovin aikakaudella kiersi lukuisia kaskuja, jotka oli synnyttänyt alkoholinvastainen politiikka:

Kaksi miestä on jonottanut pitkään erittäin pitkässä viinajonossa. Lopulta toinen kyllästyy.
-Lähden tappamaan Gorbatsovin!
Mies poistuu. Jonkin ajan kuluttua hän tulee takaisin.
-No, kuinka kävi?
-Siellä oli vielä pitempi jono kuin täällä!


Mutta artikkeli tarjoaa myös karuja faktatietoja venäläismiesten tilasta ja Venäjästä:

-venäläismies juo keskimäärin kaksi puolen litran viinapulloa viikossa, miesten alkoholinkulutus on keskimäärin 23,9 litraa puhdasta alkoholia vuodessa.

-venäläismiesten nykyinen elinajanodote on noin 64 vuotta, naisten 74 vuotta.

-25 prosenttia venäläismiehistä kuolee ennen 55. syntymäpäiväänsä. Valtaosa näistä kuolemista johtuu alkoholista.

-alkoholimyrkytykseen kuolee vuosittain vähintään 23 000 venäläistä.

-Venäjän 143-miljoonaisesta kansasta alkoholisteja on arviolta kaksi miljoonaa.

"Venäjän ilo on juopotella, ilman sitä meitä ei ole." Näin lausui 1000-luvulla elänyt Vladimir Suuri muistiin kirjoitetun anekdootin mukaan.

vlad.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
On aika hurjaa että Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjä on menettänyt väkilukuaan 6 miljoonaa henkeä. Tämä on demograafisesti aivan ainutlaatuinen tapahtuma. Venäjän ongelma on se että kehitys ei näytä hyvältä:

"While projections into the future of Russia are very difficult, it's estimated that Russia will fall from the 9th most populous country to 17th by 2050."


http://worldpopulationreview.com/countries/russia-population/

Kylmän sodan loppuhetkillä 1990 olivat väkiluvut seuraavan näköiset:

USA: 248 miljoonaa
Neuvostoliitto: 286 miljoonaa

Ja tänään:

USA: 316 miljoonaa
Venäjä: 143 miljoonaa

Noista luvuista puuttuu vielä miljoonia laittomia siirtolaisia USA:ssa ja lisäksi Venäjän epäillään liioittelevan väkilukuaan jopa viiden miljoonan asukkaan verran. Kun miettii vielä että Neuvostoliiton satelliittivaltioista on siirtynyt yli sata miljoonaa henkeä läntisen maailman leiriin, niin kovin kalvakka on tämän Putin Neuvostoliitto 2.0 verrattuna alkuperäiseen.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kiehtova maailma:Vallan kaupungit
2/6 Moskova

Tällainen ohjelma tuli tuossa tiistaiehtoona.Kuusiosaisessa sarjassa entinen brittidiplomaatti sir Christopher Meyer hiippailee vallan kapitaaleissa.Jaksossa hän yrittää päästä Putinin puheille ja tapaa joukon mielenkiintoisia ihmisiä.Jakson voi katsoa Areenasta tai lauantaina uusintana.Suosittelen, erittäin mielenkiintoinen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vladimir Putinin ”vaarallinen” käänne: ”Angela Merkel on täysin tietoinen” | Uusi Suomi
"Dempsey varoittaa sellaisesta Ukrainan kriisin lopputuloksesta, jossa Venäjä ei enää katsoisi olevansa osa länttä vaan lähentyisi Kiinaa entisestään."

Mr Dempsey on jäänyt hivenen jälkeen. Venäjä ja KIina allekirjoittivat jo kaasusopimuksen ja Eurooppa ei enää näe Venäjää strategisena kumppaninan. Putinin Venäjä taas on pitänyt Euroopaa tai tarlkemmin koko länttä koko ajan vihollisena.

Kiinan kanssa pitää Venäjän olla varovianen. Kiinalaisilla ei ole mitään estoja alistaa venäläisiä sateliitin asemaan ja tämä käy mahdolliseksi riippuvuuden kautta. Johan kaasunhinnan huhtaan olevan kiinalaisille huomattavan edullinen..

edit

Tänne vai Ukraina-ketjuun ja arvoin tänne.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091218657787_uk.shtml
Putinin lähimies haastettiin Venäjällä: ”Mehän teimme sen itse” | Uusi Suomi

Venäjän propagandassa on nyt keksitty uusi läppä. Noissa kahdessa linkissä eri suin todetaan Ukrainan olevan vain tekosyy lännen Venäjä-vastaisuudelle. Politiikasta ei koskaan tiedä, mutta olisi moisen retoriikan jälkeen yllättävää, jos neuvottelupöytään päädyttäisiin pikaisesti.

Lisäksi tuosta voi päätellä, että pakotteita ei edelleenkään pidetä vakavina ja täytyy myöntää, olenm samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Seurasiko kukaan tänään uutislähetystä? Siinähän oli juttua Suomessakin toimivista ammattimaisista ProVenäjä-trolleista, jotka suoltavat sen 20-50 viestiä päivässä tai vastaavasti useamman blogikirjoituksen.

Puolustusvoimien asiantuntija sanoi, että kyllä noista viesteistä pystyy vetämään selviä linjojakin tämän taustalla olevan "isäntämaan" omaan poliittiseen propagandaan.

Aihehan on ajankohtainen, Jatkoajan puolella trollien mahdollisuudesta on lähinnä naljailtu, kun vastaavasti hfboardsin puolella tuota taitaa olla muutama tekemässä ihan työkseen.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tämän pitäisi olla keskustelupalsta mutta tuntuu että kaikki puhuvat toistensa ohi eikä keskustelua synny.Katsokaa tuolta Teemalta tuo ohjelma Vallan kaupungit niin ehkä ymmärrätte paremmin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Venäjässä monia hämää sen älyttömän suuri pinta-ala ja onhan niitä venäläisiä vieläkin miljuunia.
Muutamat multimiljardöörit ja älyttömän autoveron Suomessa lomaa viettävät tai ostoksilla käyvät parempiosaiset venäläiset autoineen saattavat aiheuttaa näköharhan.

Talousmittareita on tietysti moneen lähtöön, mutta olen lukenut väitteen Venäjän taloudessa pyörivän massin olevan suunnilleen Italian tasolla.
( muutaman taloustieteen kurssin aikoinaan suoritin ja haluaisin kansantalouksien vertailuun perehtyä paremmin, siispä Tuli Vapaa-komento kritisoinnille)

Venäjä on aivan merkittävä öljyntuottaja, mutta maakaasua viedään putkissa ja sitähän Euroopassa ihmetellään.
Venäjän suurvalta-asema ei perustu talousmahtiin, väkilukuun, pinta-alaan, sotilasvoimaan / ydinpelotteeseen.
Se perustuu kaasuhanaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
arvee:

Venäjä ei ole suurvalta, se on "vain" suuri maa ja paikallisesti vahva tekijä. Sen entisestä suuruudesta on jäljellä paikka turvaneuvostossa ja ydinaseet. Ydinaseiden takia sitä kuunnellaan jokin moisella korvalla ja turvaneuvostossa se pääsee pilaamaan YK:n yhdessä Kiinan kanssa.

Kaasuhana ei ole peruste suurvalta-asemalle, mutta kiristykaseen se käy. Kun Eurooppa saa varajärjestelmät kuntoon ja riippuvuutta Venäjästä pienennettyä, niin kiristyksen mahdollisuuden suunta vaihtuu. Venäjän talous muistuttaa kehitysmaata ja se on erittäin riippuvainen energian myynnistä. On tuossa tietysti se ero Euroopan ja Venäjän välillä, että Venäjälle kiristäminen on luonnollinen ja hyvä vaihtoehto kun 5taas Eurooppa karsastaa moisten keinojen käyttöä. Eurooppa ei näe maailmaa nollasummapelinä Venäjän tapaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaasuhana ei ole peruste suurvalta-asemalle, mutta kiristykaseen se käy. Kun Eurooppa saa varajärjestelmät kuntoon ja riippuvuutta Venäjästä pienennettyä, niin kiristyksen mahdollisuuden suunta vaihtuu. Venäjän talous muistuttaa kehitysmaata ja se on erittäin riippuvainen energian myynnistä. On tuossa tietysti se ero Euroopan ja Venäjän välillä, että Venäjälle kiristäminen on luonnollinen ja hyvä vaihtoehto kun 5taas Eurooppa karsastaa moisten keinojen käyttöä. Eurooppa ei näe maailmaa nollasummapelinä Venäjän tapaan.

Täytyy vaan toivoa, että EU:n alueella otetaan opiksi meneillään olevasta kriisistä ja ymmärretään se, että on parempi päästä eroon Venäjän mahdollisuudesta käyttää "kaasuasetta" kiristyskeinona. Halustahan se on osin kiinni ja siitä, että ollaan valmiit tiettyihin investointeihin ja sopimuksiin.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас

Täytyy toivoa, että seuraava esitys:

"Komissio esittelee myös EU:n uuden energiaturvallisuusstrategian, jonka Eurooppa-neuvosto pyysi komissiolta Ukrainan tilanteen vuoksi. Energian toimitusvarmuus ja Ukrainan tilanne ovat aiheena myös ministereiden lounaskeskustelussa." (lainaus: työ- ja elinkeinoministeriö - tiedotteet).

johtaa myös tuloksiin ettei kyse ole lopulta esityksestä mikä ei millään muotoa konkretisoidu. Loogisesti ajatellen luulisi, että Ukrainan kriisistä on otettu oppia ja ymmärretään se, että EU:n on pyrittävä pääsemään irti riippuvuudesta Venäjään, ja näin lisäämään omia toimintavapauksia. Ja mikä tärkeintä, minusta tähän olisi pyrittävä mahdollisimman nopeasti, siitä huolimatta, että nopeutettu toiminta mahdollisesti tuottaa lisäkustannuksia.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Virolaiset ainakin väittävät todistusaineiston osoittavan, ettei Venäjälle kaapattu poliisi suinkaan ollut Venäjän puolella rajaa, vaan päin vastoin FSB kävi hakemassa hänet Viron puolelta. Valitettavasti tämä kuulostaa uskottavalta ja on ihan linjassa nyky-Venäjän toiminnan kanssa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska nesteytetty kaasu ei ole taloudellisesti kilpailukykyistä ja uusien kaasuputkien vetäminen on hidasta, niin vuosien projektista on kysymys. Toivottavasti ei vuosikymmenen projektista.Vaihtoehtona on tietysti osittainen luopuminen kaasun käytöstä.

edit

Virolaisen poliisin tapauksesta: Kysymys on jännityksen nostamisesta. Virolaiset on nielleet huonosti venäläisiä savuverhoja (vrt meidän nilkit) ja Putler suuremman oikeudella muistuttaa itsestään. Osoittaa, että pelikirja on sangen erilainen kuin lännellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös