Creed Bratton
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Україна
Kun asiaan olet perehtynyt niin viitsitkö hieman tarkemmin avata mitä nuo tuoreimmat pakotteet tarkoittavat? Entä EU:n uudet pakotteet, onko ne mistään kotoisin vai samaa tissiposkeilua kun aikaisemmin?
Kun asiaan olet perehtynyt niin viitsitkö hieman tarkemmin avata mitä nuo tuoreimmat pakotteet tarkoittavat? Entä EU:n uudet pakotteet, onko ne mistään kotoisin vai samaa tissiposkeilua kun aikaisemmin?
Kommenttina vladin ja MK:n kirjoituksiin muutama viesti sitten:
Venäjän urheilupolitiikassa 2018 futiskisat ovat valtava haaste. Stadioneita pitää kunnostaa/rakentaa, tietyissä paikoissa panostaa infraan ja muutenkin ne ovat tärkeä näyteikkuna maalle. Mutta haasteista suurin on Venäjän oman maajoukkueen kehnohko tila. En tiedä haluaako Venäjä tehdä historiaa olemalla ensimmäinen kisaisäntä, joka jää alkulohkoon, mutta voisin veikata että ei. Sothsin olympiajääkiekon huono menestys on propagandatappiona pieru Saharassa verrattuna siihen että MM2018 menee tavalla tai toiselle perseelleen.
Kyllä varmaan jenkkejä pelottaa nuo "bumerangivaikutukset"...Putin on ollut varsin järkyttynyt uusista pakotteista ja käyttänyt jälleen kovaa retoriikkaa asian tiimoilta, linkki YLEn uutiseen:Putin: Uudet pakotteet ajavat Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet | Yle Uutiset | yle.fi
Kyllä varmaan jenkkejä pelottaa nuo "bumerangivaikutukset"...
Ainoa uhka jolla on mitään vaikutusta Yhdysvaltoihin on Venäjän mobilisointi ja jenkkien liittolaisten sotilaallinen uhkaaminen. Ja uskoisinpa, ettei ryssätkään itsemurhaa halua tehdä.
Venäjän uusfeodaalisen yhteiskunnan heikoin kohta onkin eittämättä se, ettei maassa energiateollisuuden lisäksi ole mitään mainittavaa teollisuus- tai talousosaamista.
Yhteiskuntaa ei ole kehitetty noilla avainsektoreilla Putinin aikana. Nyt Ukrainan-seikkailun tuloksena ulkomainen osaaminen ja pääomat pakenee Venäjltä ja tämän Uus-Neuvostoliiton hallinnon prioriteetti on turvallisuus- ja sotilasasioissa. Putin tarvisee kanin hatusta, jotta tulos ei ole raju törmäys talouden koviin faktoihin. Yksi kani voi olla Kiinan muuvit ja toinen energian hinnan raju nousu.Venäjän uusfeodaalisen yhteiskunnan heikoin kohta onkin eittämättä se, ettei maassa energiateollisuuden lisäksi ole mitään mainittavaa teollisuus- tai talousosaamista.
USA:lla ja sen kumppanilla Saudi-Arabialla on mahdollisuus alentaa öljyn maailmanmarkkinahintaa omilla toimillaan, parhaiten työntämällä lisää tavaraa markkinoille. Putinin hatusta ei löydy sellaista jänöä, jolla voisi kunnolla vastata tähän liikkeeseen. On tietysti muita asioita, joiden seurauksena energian hinta voi lähteä nousuun, mutta nämä riippuvat hyvin rajallisesti Venäjän tahdosta. No laajamittainen sodan käynnistämisessä voidaan päättää yksipuolisesti Kremlissä, mutta tähän on vaikea uskoa Putinin porukalla olevan tällä erää haluja, vaikka miten roistoja ovatkin.Yhteiskuntaa ei ole kehitetty noilla avainsektoreilla Putinin aikana. Nyt Ukrainan-seikkailun tuloksena ulkomainen osaaminen ja pääomat pakenee Venäjltä ja tämän Uus-Neuvostoliiton hallinnon prioriteetti on turvallisuus- ja sotilasasioissa. Putin tarvisee kanin hatusta, jotta tulos ei ole raju törmäys talouden koviin faktoihin. Yksi kani voi olla Kiinan muuvit ja toinen energian hinnan raju nousu.
Markkinat ja tässä tapauksessa yleismaailmallinen nousukausi nostaisi energian hintaa. Ei liene tähän hätään näkyvissä. Potenttiaaliset kasvunäkymät on kuitenkin teollisuudessa ja palveluissa. Se kortti on jätetty katsomatta ja vaatii vuosien pitkäjänteisen työn.On tietysti muita asioita, joiden seurauksena energian hinta voi lähteä nousuun, mutta nämä riippuvat hyvin rajallisesti Venäjän tahdosta.
Kremlin järkiperäisiin liikkeisiin ei enää kai kukaan luota. Minun nähdäkseni Ukrainan kriisin päättyminen lännen voittoon olisi Venäjän kannalta Eurasia-idean romahtaminen. Ilman Ukrainaa se jää torsoksi. Onko tämä idea minkä arvoinen Putinin silmissä? Tämä kriisi alkoi maidanilaisesta käännöksestä takaisin länteen, joten jo nyt on kovat panokset käytössä.laajamittainen sodan käynnistämisessä voidaan päättää yksipuolisesti Kremlissä, mutta tähän on vaikea uskoa Putinin porukalla olevan tällä erää haluja, vaikka miten roistoja ovatkin.
Jotain on kumminkin tekeilla, Venaja on uudelleen avaamasta Lourdesin kuunteluasemaa Havannan lahella Kuubassa. Tukikohta pistettiin kiinni 2002 ja siella taisi olla parhaillaan 1500 tiedustelu-upseeria. Eli siella "kuunneltiin" USAn viestiliikennetta. Mutta tama taitaa olla enemman propaganda ele, tekniikka on mennyt huimasti mennyt eteenpain ja Kuuballa itsellaan on pari parempaa kuunteluasemaa.Yhdysvallat ei ole millään lailla riippuvainen Venäjän taloudesta, joten Kremlissä varmasti aiheuttaa päänvaivaa se, miten tuollaisiin pakotteisiin pystyttäisiin vastaamaan. Ei oikein mitenkään.
Ihmeen kauan tuo maa on kuitenkin koossa pysynyt.
Ville Haapasaloa lainaten, "Venäjä on maa, jossa mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy"...
Jotain on kumminkin tekeilla, Venaja on uudelleen avaamasta Lourdesin kuunteluasemaa Havannan lahella Kuubassa. Tukikohta pistettiin kiinni 2002 ja siella taisi olla parhaillaan 1500 tiedustelu-upseeria. Eli siella "kuunneltiin" USAn viestiliikennetta. Mutta tama taitaa olla enemman propaganda ele, tekniikka on mennyt huimasti mennyt eteenpain ja Kuuballa itsellaan on pari parempaa kuunteluasemaa.
JOL
Venäjästä ja Putinin asemasta oli minusta mielenkiintoinen haastattelu tänään A-studiossa. Putin on ajanut itse itsensä nurkkaan eikä hänenkään valtansa ole ikuista. Ohjelmassa haastatellaan Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolaa. Haastattelu alkaa n. 7,30 min kohdalta.
A-studio: 21.07.2014 21.00 | Tv | Areena | yle.fi
Minulle ei tule mieleen Francoa ja Pinochettia lukuunottamatta yhtään diktaattoria, joka luopunut rauhanomaisesti vallastaan. Putin voidaan korvata palatsivallankumouksella toisella, mutta kyllä tämä putinistien diktatuuri on tiukassa Venäjällä. Maassa ei ole tällä hetkellä minkäänlaista vastavoimaa hallinnolle.
Irvokasta on miten myös kotimaiset poliitikot "ylistivät" vielä vuosituhannen alkupuolella kilpaa Venäjän demokratiakehitystä ja vuorotellen kuka ketäkin kätellen ja patsastelivat kameroiden edessä suu messingillä vaikka sokea Reettakin näki mitä tuo Putin-Medvedev-veivaus oikeasti oli. Todella vastenmielistä jo silloin ja vieläkin nousee paloja kurkkuun.
Samaa olen itsekin naureskellut. Toisaalta, kaippa se lässytys kuitenkin upposi tyhmempään kansanosaan - minkä on saanut tälläkin palstalla huomata. Joku toimittaja voisikin kaivaa pahimmat ryssän demokratiakehityksen ylistäjät ja tehdä pienen haastattelukierroksen: myötähäpeän määrä kiemurtelua seuratessa olisi melkoinen.
Minulle ei tule mieleen Francoa ja Pinochettia lukuunottamatta yhtään diktaattoria, joka luopunut rauhanomaisesti vallastaan. Putin voidaan korvata palatsivallankumouksella toisella, mutta kyllä tämä putinistien diktatuuri on tiukassa Venäjällä. Maassa ei ole tällä hetkellä minkäänlaista vastavoimaa hallinnolle.