Venäjän nykytilanne

  • 3 476 840
  • 18 492

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Mitä tulee Venäjän ja Usan pelaamiseen, niin aika eri tyylillä toimivat. Jenkit tuntuvat olevan joka paikassa ja agendana aina pelastaa maailma ja kaikkien muiden maiden pitäisi olla mukana...

Kyllähän jenkit on sen maailman pari kertaa pelastanutkin, tosin ei juuri omasta toiveestaan, vaan siksi, että Euroopasta on heidän peräänsä itketty.

Sikäli mikäli "maailman pelastamisen" haluaa nähdä eurooppalaisen näkövinkkelin kautta.

Beevorkin kirjoitteli, että Churchill ei pääministeriksi kesken sodan noustuaan muusta puhunutkaan kuin siitä, että jenkit pitää saada mukaan, jenkit pitää saada mukaan.

Jos meidän omasta eurooppalaisesta viitekehyksestämme puhutaan, niin jenkit ovat olleet aina kutsuttu ja toivottu vieras, sen sijaan itänaapurimme ideologioista ei ole juuri kukaan välittänyt.
 

Nautakorpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colonel Klink and his band
Sieltä homoketjusta löytyy mielipiteeni Venäjän tilanteesta homojen suhteen. Ei muuta kuin lukemaan jos noin saatanasti kiinnostaa.

No luulisi, että vähemmistöjen asema Venäjällä nimenomaan kuuluisi Venäjän nykytilanne -ketjuun, mutta tokihan olen saattanut kaiken vittuilun ja nälvimisen välissä ymmärtää asian täysin väärin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sikäli mikäli "maailman pelastamisen" haluaa nähdä eurooppalaisen näkövinkkelin kautta.
2MS jenkit eivät pelastaneet kuin ½ Euroopasta, sillä rautaesiripun takaisessa osassa vaihtui vain kokardi keskitysleirin vartijalla. Silloin oli sekä Natsi-Saksalla että Neuvostoliitolla vientituotteena sortohallinto. Ja Krimiltä kantatuneiden tietojen mukaan Ukrainaa haikailevia vainotaan, joten vähän on muuttunut.

Se on minulle jäänyt epäselväksi, että mikäli keisarillinen Saksa olisi voittanut 1MS niin mitä silloin olisi ollut viennissä. (Suomelle se olisi merkinnyt siirtomaan osaa.) Kaikki ekaan mittelöön osallistuneet valtiot oli kuitenkin hyvin konservatiivisia poislukien vallankumouksen pyörteisiin sortuneen Venäjän.

edit
Moldova ja Georgia yhteistyöhön EU:n kanssa | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Moldova ja Georgia tekee vinkeän liikkeen, koska Venäjä ei pysty käyttämään sotavoimaansa juuri nyt estääkeen entisten osiensa lännettymisen. Toki sotilaallinen voima ja kyky riittäisi, mutta poliittinen pääoma on syöty.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
2MS jenkit eivät pelastaneet kuin ½ Euroopasta, sillä rautaesiripun takaisessa osassa vaihtui vain kokardi keskitysleirin vartijalla. Silloin oli sekä Natsi-Saksalla että Neuvostoliitolla vientituotteena sortohallinto...

No, lienee aika kohtuuton vaatimus, että jenkkien olisi pitänyt jollain kumman konstilla ehtiä tuonnekin :) Päin vastoin, voidaan ihan kunnolla pohtia sitä, minne NL panssarit olisivat pysähtyneet, elleivät olisi kohdanneet liittoutuneiden joukkoja. Tuskin ainakaan Berliiniin olisivat jääneet.

Sikäli mikäli haluamme ajatella läntisen Euroopan arvomaailmaa, aate- ja kulttuuri-historiaa tietynlaisena kokonaisuutena, niin mielestäni on varsin hyvä yleistys ja kärjistys todeta, että tuon luonnollisen vaikutuspiirinsä alueen jenkit "pelastivat".
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
, minne NL panssarit olisivat pysähtyneet,
Lissabonissa olisi ollut taukopaikka...
Stalin's alleged speech of 19 August 1939 Wikipedia
Stalinin puhe 1939, Putkisen sivut

Sikäli mikäli haluamme ajatella läntisen Euroopan arvomaailmaa, aate- ja kulttuuri-historiaa tietynlaisena kokonaisuutena, niin mielestäni on varsin hyvä yleistys ja kärjistys todeta, että tuon luonnollisen vaikutuspiirinsä alueen jenkit "pelastivat".
Minä sanoisin, että sillanpää jäi. Nyt kun Itä-Eurooppa on vapautunut, niin USA:n vaikutuspiiriin on halunnut koko Eurooppa. Venäjän lasken arvomaailmansa takia aasialaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän jenkit on sen maailman pari kertaa pelastanutkin, tosin ei juuri omasta toiveestaan, vaan siksi, että Euroopasta on heidän peräänsä itketty.

Riippuu vähän näkökulmasta, mutta omasta mielestäni jenkit pitää maailmaa kasassa parhaillaankin. Maailma pysyy tasapainossa vastavoimien ansiosta, ja mielestäni Yhdysvallat on se läntinen vastavoima. Kiina on, tai tulee olemaan, se toinen vahva vastavoima. Venäjä hakee epätoivoisesti paikkaansa varteenotettavana voimana, mutta omasta mielestäni se ei sitä ole. Venäjän talous on liian sidottu uusiutumattomiin luonnonvaroihin. Ne loppuu aikanaan. Jos maa ei kehity muun maailman mukana, se taantuu (jälleen) - sääli kansaa. HUOM! Tämä on vain mun henkilökohtaista näkemystä maailman tämänhetkisestä ja tulevasta tilanteesta. (Näkemyskin pohjautuu lähinnä vain talous- ja pörssiennusteisiin, joten en näitä esittele faktoina ainoastaan mutu-tuntumana.) Kiitos ja anteeksi, tämä siirtyy jälleen hiljaisuuteen wifi-kantaman ulkopuolelle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riippuu vähän näkökulmasta, mutta omasta mielestäni jenkit pitää maailmaa kasassa parhaillaankin.
Kaikkine vikoineenkin jenkit on läntisen maailmankuvan lippulaiva: vapaus, suvaitsevaisuus ja demokratia o0n asioita, jotka puuttuu ns vastapoolin majapaikoilta.

Kiina on, tai tulee olemaan, se toinen vahva vastavoima.
Kiina on 1000 kg gorilla takapihalla, josta kukaan ei halua puhua. Totalitaarisena valtiona arvaamaton Kiina voi joskus olla nro uno, mutta se edellyttää omaa vahvaa teknistä kehitystä. Kopioimalla muilta se pysyy vain talouden suurmaana. Kilpaillakseen jenkien kanssa Kiinan pitää kehittää armeijalleen kaukotoimintakyky. Kiinan vahvistuminen edelleen merkitsee paikallista levottomuutta, nyt siitä merkit merialuekiistojen muodossa on olemassa. Vietnamia taitaa nykyisellään harmittaa olla huonoissa väleissä USA:n kanssa...

Venäjä hakee epätoivoisesti paikkaansa varteenotettavana voimana, mutta omasta mielestäni se ei sitä ole. Venäjän talous on liian sidottu uusiutumattomiin luonnonvaroihin. Ne loppuu aikanaan. Jos maa ei kehity muun maailman mukana, se taantuu (jälleen) - sääli kansaa
Venäjä on ydinaseiden suurvalta, mutta muuten varsin taantunut. Aika jolloin kansakunnan vahvuus mitattiin vain ydinkärjillä ja panssaridivisioonilla on mennyttä aikaa. Tätä ei Kremlissä tahdota ymmärtää ja talouden sekä yhteiskunnan perusrakenteiden kuten infrastruktuurin kehittäminen on jäänyt sivuraiteille. Lisäksi puna-armeijalta puuttuu kaukotoimintakyky, joten ilman suurta käännettä Venäjä on korkeintaan alueellinen suurvalta. Venäjällä on potenttiaalia, sillä väestöä, luonnonvaroja ja koulutusta on hyvin. Mutta silovikien hallinto pilaa edellytykset ja siihen ei ole näkyvissä muutosta.

edit
Moodys laski arviotaan Venäjän kasvunäkymistä | Talous | Iltalehti.fi:
"Moody's arvioi, että vahvan suunnitelman ja uudistusten puute heikentävät Venäjän talouden näkymiä."

Kappas, Moody's kompaa minua putinistien hallinnon laadusta.

Edit2
Heidät palkittiin salaa Krimin miehityksestä: jengiläisiä, rikollisia, prätkämiehiä - Ulkomaat - Verkkouutiset

Epälineaarisen sodan sankareita ei uskalleta nostaa kansakunnan kaapin päälle julkaisemalla nimiä, mutta salassa kunnia annetaan.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
En oikein ollut varma, että olisiko tämä voinut jopa mennä tuonne Maahanmuutto-ketjuun, mutta olkoon nyt täällä. Tämä tuntuu kuitenkin jossain määrin tällainen yleispätevä Venäjä-ketju olevan.

On aivan pakko sanoa, että Venäjän alkuvuoden Krim-seikkailun jälkeen on henkilökohtaisesti huolestuttanut kasvava venäläisväestö paljon enemmän kuin joku islamisoituminen, joka tuntuu eniten "maahanmuuttokriittisiä" huolestuttavan. Venäläinen kulttuuri on toki suomalaisille "vähän" tutumpaa ja sinänsä melko yhteensopivaakin suomalaisen luonteenmaailman kanssa ja venäläiset ovat ihan mukavaakin porukkaa suurin osa, mutta kansallismielisyys on pienen "patrioottisen provosoinnin" jälkeen jotain aivan jäätävää. Lisäksi he eivät kaikesta huolimatta ole länsimaalaisia ja poliittiset näkemykset lienevät oikeastaan yllättävänkin erilaisia monessa asiassa.

Kaikkein eniten, ylivoimaisesti eniten venäläisten Suomeen muutossa minua häiritsee se, että heidän synnyinmaansa sijaitsee Suomen vieressä. Kidutan usein itseäni lukemalla uutissivujen kommenttiosioita ja Venäjää ja Krimiä koskevien uutisten kommenteista löytyy lähes poikkeuksetta venäläisten (suomeksi kirjoittamia) kommentteja siitä, kuinka... no, sitä tavanomaista settiä se on. Eurooppa valehtelee ja Putin ja Venäjä vain suojelevat venäläisiä Krimillä, 95% Krimistä halusi liittyä äiti-Venäjään jne. Kovin moni suomenvenäläinen tuntuu katsovan ja lukevan ainoastaan venäjänkielisiä uutisia! Voiko venäläinen kokea suomalaisen "näkemyksen" Venäjän toimista samalla tavalla, kuin syntyperäinen suomalainen? Voiko venäläinen ymmärtää (=sisäistää), miksi Suomessa ollaan huolestuneita Venäjän toimista? Jos Kreml joku päivä vaatisi Lappeenrannan siirtämistä osaksi Venäjää, koska kyseessä on "vanha venäläinen kaupunki", osaisiko venäläinen vähemmistö tuomita tämän pyynnön? Hehän ovat tuon pyynnön tekevän valtion lapsia. Suomi on itsenäistynyt heidän synnyinmaastaan. On vaikea uskoa, että suomenvenäläinen kokisi tällaisen tilanteen täysin samalla tavalla, kuin suomalainen vaikkapa Salosta.

Suomen venäjänkielisen väestön ennakoidaan näillä näkymin nousevan noin viiteen prosenttiin noin vuoteen 2040 mennessä. Pieni määrähän viisi prosenttia on yhdeksänkymmenen prosentin valtaväestöön verrattuna ja toki siinä on vielä ruotsinsuomalaisetkin kyljessä. Ja tosiaan en nyt siis puhu mistään Putinista ja nykyhetkestä, vaan aivan monen vuosikymmenen säteellä tätä ajattelen. Mutta missä vaiheessa tämä venäläisten prosentti alkaa olla sitä luokkaa, että tulevaisuuden venäläinen päämies - joka voi pahimmillaan olla vielä Putiniakin nationalistisempi henkilö, vaikea sanoa etukäteen - voi alkaa käyttää sitä keppihevosena Suomen sisäisiin asioihin sekaantumiseen?

Vähän kylmää, että Venäjä voi joku päivä tulevaisuudessa todeta, että Suomessahan on sinänsä mittava venäläisvähemmistö ja vielä liittoutumattomiakin ovat, lähdetäänpä suojelemaan sorrettuja veljiä ja siskoja. En kyllä varmaankaan ole ainoa, jolla tällainen epäilys on mielessä tänä vuonna käynyt : )

Ja totta kai jokainen venäläinen maahanmuuttaja on itsenäinen, omilla aivoillaan ajatteleva ihminen, joka näkee omin silmin ettei Suomessa mitään venäläisten sortamista tapahdu (eikä toivottavasti tulevaisuudessakaan tapahdu, sillä ei minkään kansanryhmän sortaminen johda pitkällä aikavälillä mihinkään hyvään), mutta autoritaarinen, levittäytymishaluinen "uus-imperiumi" ei kovin kummoisia syitä tarvitse.

Sekin jo itsessään hermostuttaa, että jossain vaiheessa Suomessa puhuu venäjää äidinkielenään enemmän ihmisiä kuin ruotsia. Pitäisikö tuossa tilanteessa venäjästä tehdä Suomen kolmas virallinen kieli (Virohan on haistattanut paskat tällaiselle idealle, mutta heillä onkin vähän tuoreemmat muistot venäläistämisyrityksistä)? Ja millaisen viestin tämä antaa oletettavasti yhä nationalistiseen naapuriin? Ei yhtään miellytä ajatus siitä, että Suomen voisi katsoa mitenkään lähentyvän venäläistä maailmaa. Jotenkin en usko, että Venäjä suhtautuu yhtä kiihkottomasti sinänsä suurehkoon kielivähemmistöön Suomessa kuin Ruotsi.

Huoleni olisivat täysin aiheettomia, jos olisi mitään toivoa Venäjän muuttumisesta oikeasti demokraattiseksi yhteiskunnaksi muutaman vuosikymmenen kuluessa, mutta enpä jaksa yhtään uskoa. Olisin yllättynyt, jos vuonna 2114 Venäjä olisi käynyt läpi vaikka Saksan kaltaisen "demokratisoitumisen"! Tosin jos katsomme parin viime vuosikymmenen Viroa niin voimme nähdä, että ei suurikaan venäläisvähemmistö - paljon suurempi kuin Suomessa tulee luultavasti ikinä olemaan - tarkoita pienen valtion itsenäisyyden kannalta välttämättä mitään, mutta toisaalta uskon myös, että etelänaapuri olisi jo saanut osansa "fasismin vastaisesta taistelusta", ellei maa olisi NATOn jäsen.

Mitä pitäisi tehdä (vai tarvitseeko tehdä mitään)? No en kyllä yhtään tiedä. Tai tuleehan ajatuksia mieleen, mutta ei yhtään oikeasti toimivaa ja kaiken lisäksi "kunniallista". Minkäänlaisia ongelmia ei välttämättä missään vaiheessa tule

Tällainen oksennus tänään. Ei tässä nyt läheskään kaikkia mielessä toisinaan pyöriviä juttuja ole, mutta jotain...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäläisvähemmistön koko tai ajatukset on sivuseikkoja, jos Venäjä haluaa maamiehiään "suojella". Koska Ukraina oli heikko ja luotti kirjoittamiinsa sopimuksiin, niin sitä käytettiin hyväksi. Kyse on veljeskansasta, joten mitään häpyä ei putlereilla ole. Koska nämä KGB/FSB-kasvatit eivät ymmärrä kuin voiman kieltä, on järkevin liike liittyä NATOon ja tietysti pitää oma armeija kunnossa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
4 päivän päästä tulee testattua Venäjän menoa taas parin vuoden tauon jälkeen. Tai no Venäjää Venäjänä en tule näkemään tällä kertaa muuta kuin tullissa, tiellä ja ohimennen Murmanskin. Saapa nähdä onko tullissa taas yhtä rennon letkeä meininki, kuin edellisellä kertaa. Tosin tällä kertaa on eri rajanylityspaikka, joten ehkä ovat kireämmällä tuulella siellä.

Toisaalta niin moni asia voi mennä pieleen, että jos nyt edes sinne tulliin asti pääsisi. En odota, että maan nykytilanne olisi jotenkin erilainen kuin 2011, ainakaan infrastruktuurin osalta. Nojoo, ei liity kyllä nyt aiheeseen, muttei kauheasti väsytäkään. NATOon vaan ja Ruotsi takaisin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Haluaisin näin yleisesti ottaen palauttaa hieman mieleen keskustelua, jota palstalla käytiin helmikuun alussa (muuten ennen Ukrainan kriisin lopullista kärjistymistä), ei vain minun, mutta mm. nimimerkki vladin toimesta.

Olen lopen kyllästynyt kommentoimaan Jokerien omaa ketjuun KHL-kuviota, koska kaikki sanomani otetaan joka tapauksessa provona, niin kommentoidaan tänne.

Näin siis 4.helmikuuta 2014:

Viron suurlähetystössä Helsingissä pidettiin viime viikolla yksityistilaisuus, jossa olin vieraana. Ilta käsitteli idänkauppaa ja Venäjän talousnäkymiä.

Idänkaupan asiantuntijat olivat kaikki sitä mieltä, että Venäjän talousnäkymät ovat huonot.

Sivuhuomiona: toisin kuin eräs tietty venäläismyönteinen nimimerkki tällä palstalla on väittänyt, olivat nämä ihmiset myös sitä mieltä, että talousnäkymien huonontuminen tullee vaikuttamaan suuresti siihen, miten Venäjä tulevaisuudessa panostaa huippu-urheiluunsa (esim. KHL).

Sotshin kisoja kait pidetään jonkin sortin merkkipaaluna, on erikseen aika ennen kisoja ja sitten aika näiden kisojen jälkeen.

Kahdessa alemmassa kappaleessa olennainen.

Tämän lähettämäni viestin jälkeen mm. nimimerkki Andrew pyysi tarkempaa erittelyä mainitsemistani talousvaikeuksista ja hänelle niitä myös toimitin. Nämä löytyvät ketjusta.

Haluaisin nyt joka tapauksessa kiinnittää huomiota siihen, että tilanne Sotshin kisojen jälkeen on mennyt juuri siihen suuntaan Venäjän urheilumaailmassa, kuin mitä asiantuntijat helmikuisessa Helsingissä povasivat.

Sotshin kisojen jälkeen, olemme kuulleet joillekin enemmän, toisille vähemmän yllättäviä uutisia siitä, miten useat joukkueet ovat pahoissa vaikeuksissa, huhuissa pyörii ongelmia liki 10 joukkueen talousvaikeuksista.

Me Venäjän olosuhteita ainakin hivenen ymmärtävät tajuamme tietysti, että eihän tässä mistään sattumasta ole kyse.

Raha muuten ei venäläisestä urheilusta varsinaisesti ole katoamassa, mutta sen fokus tulee muuttumaan kohti muita sellaisia lajeja, joista Venäjällä ollaan järjestämässä suuria propaganda-tempauksia, mm. futiksen arvokisat neljän vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Andrew

Jäsen
Tämän lähettämäni viestin jälkeen mm. nimimerkki Andrew pyysi tarkempaa erittelyä mainitsemistani talousvaikeuksista ja hänelle niitä myös toimitin. Nämä löytyvät ketjusta.

En itse mitenkään kiistä noita faktoja ja oma kompetenssini ei riitä keskusteluun Venäjän talousasioista. Olen vaan huomannut sen, että kun lukee artikkeleja Venäjän talousasioista niin ne vaihtelevat laidasta laitaan.

Osa asiantuntijoista on sitä mieltä, että Venäjällä menee ihan hyvin, kun laitetaan asiat oikeaan perspektiiviin ja odotetaan, että Ukrainan kriisi rauhoittuu. Sitten on paljon asiantuntijoita joiden mielestä Venäjä on oikeasti suurissa ongelmissa taloutensa kanssa. Tätä vasten on hyvin vaikea sanoa mitään, joten sanon itse vaan, että "aika näyttää"!

Parasta mitä Venäjälle voisi toivoa on tulojen jakautuminen tasaisemmin ja yleissivistyksen paraneminen (Lue: objektiivinen historian tunteminen). Ihminen kenellä on oma elämä hyvin ja paljon menetettävää, ei hirveän helposti lähde mukaan Putinin kaltaisen politiikan ihannointiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Parasta mitä Venäjälle voisi toivoa on tulojen jakautuminen tasaisemmin ja yleissivistyksen paraneminen (Lue: objektiivinen historian tunteminen). Ihminen kenellä on oma elämä hyvin ja paljon menetettävää, ei hirveän helposti lähde mukaan Putinin kaltaisen politiikan ihannointiin.

Olen samaa mieltä.

Näin ollen aluehallintojen tulisi alkaa käyttää rahaa ihmisten elinolosuhteiden, terveydenhuollon ja koulujen parantamiseen ja kunnostamiseen, ei turhanpäiväisiin asioihin.

Oletteko käyneet Venäjällä Moskovasta itään?

Voin vakuuttaa, että meno on lähes keskiaikaista monin paikoin. Toki tuntuu, että monilla alueilla ihmisten oikeusturva oli keskiaikaisessa Euroopassa parempi, kuin nyky-Venäjällä, tämä kertoo varmasti asiasta kaiken olennaisen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin ollen aluehallintojen tulisi alkaa käyttää rahaa ihmisten elinolosuhteiden, terveydenhuollon ja koulujen parantamiseen ja kunnostamiseen, ei turhanpäiväisiin asioihin.
Venäjän budjetissa turvallisuus- ja sotilasmenot paisuu ja sosiaalisektoria leikataan. Oksasen mukaan armeija saa 33% siivun. Joten Putinin hallinto panostaa aivan muualle kuin tulevaisuuteen tai hyvinvointiin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Venäjän budjetissa turvallisuus- ja sotilasmenot paisuu ja sosiaalisektoria leikataan. Oksasen mukaan armeija saa 33% siivun. Joten Putinin hallinto panostaa aivan muualle kuin tulevaisuuteen tai hyvinvointiin.

Se kuinka paljon Venäjä panostaa asevoimiin ja muihin turvallisuuselimiin riippuu hyvin paljon laskentatavasta, mutta tosiasia on kuitenkin se, että ne lukemat joita virallisesti julkaistaan ovat varsin kaukana niistä lukemista jotka ovat todelliset lukemat.

The Diplomatissa julkaistu Zachary Keck'in kirjoitus "Russian Military Spending Soars" on kuvaava.

"According to a report in Jane’s Defence Weekly, the Russian Federal Treasury announced late last month that “Expenditure on National Defense” will rise from 2,101.4 billion rubles ($58.2 billion) in 2013 to 2,488.1 billion rubles in 2014. This is projected to be about 3.4 percent of Russia’s GDP but over 20 percent of government spending. Another 16.5 percent of the government budget will go to national security and law enforcement." (lainaus kyseisestä kirjoituksesta).

Venäjällä noudatetaan samaa systeemiä mitä Neuvostoliittokin noudatti eli todelliset lukemat olivat aina olennaisesti julkaistuja tai arvioituja lukemia korkeammat. Venäjälläkin turvallisuuselimiin voidaan laskea kuuluvaksi asevoimien ohella seuraavat tahot:

-FSB.
-SVR (eli Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu).
-sisäministeriö ja erityisesti sisäministeriön erikoisjoukot.

Asevoimiin sisällytetty myös GRU eli Venäjän federaation asevoimien sotilastiedustelun keskuselin.

vlad.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Haluaisin näin yleisesti ottaen palauttaa hieman mieleen keskustelua, jota palstalla käytiin helmikuun alussa (muuten ennen Ukrainan kriisin lopullista kärjistymistä), ei vain minun, mutta mm. nimimerkki vladin toimesta.

Olen lopen kyllästynyt kommentoimaan Jokerien omaa ketjuun KHL-kuviota, koska kaikki sanomani otetaan joka tapauksessa provona, niin kommentoidaan tänne.

...

Haluaisin nyt joka tapauksessa kiinnittää huomiota siihen, että tilanne Sotshin kisojen jälkeen on mennyt juuri siihen suuntaan Venäjän urheilumaailmassa, kuin mitä asiantuntijat helmikuisessa Helsingissä povasivat.

Sotshin kisojen jälkeen, olemme kuulleet joillekin enemmän, toisille vähemmän yllättäviä uutisia siitä, miten useat joukkueet ovat pahoissa vaikeuksissa, huhuissa pyörii ongelmia liki 10 joukkueen talousvaikeuksista.

Ikävä kyllä Jokeri ja KHL-keskustelussa tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että hyvin moni - eivät kaikki - leimaa Jokereista tai KHL:stä kriittisesti kirjoittavat automaattisesti russofobiasta kärsiviksi ihmisiksi huolimatta siitä millainen sisältö kirjoittajan viestissä on ja kuinka perusteltu se on. Oikeastaan tästä syystä johtuen olen itse nyt hiukan odottavalla kannalla ja olen valinnut maltillisemman tavan kirjoitella KHL:ään liittyvistä asioista.

Onhan se ymmärrettävää, että tänä hetkenä moni ryhtyy leimaamaan kaikki kriittisesti kirjoittavat russofobiasta kärsiviksi johtuen voimakkaasta tunnesiteestä joko Jokereihin tai KHL:ään tai molempiin. Mutta silti tiettyä havainnointikykyä toivoisin olevan kirjoittajilla. Edellisellä en tarkoita sitä etteikö tämän kevään ja kesän aikana KHL:n puolelle ole tullut joitain provokaattoreita, mutta heitä nyt on vaan opittava sietämään eikä heidän tähden ryhtyä tukahduttamaan kaikkea kriittistä keskustelua - näin toimitaan... no jätänpä sanomatta.

Nyt ne havainnot joissa on KHL:stä kirjoittaessa puhuttu liigasta ennen Sotšia ja Sotšin jälkeen näyttävät osuvan aikalailla oikeaan tai hyvin lähelle oikeaa. Jotain näyttää muuttuneen liigassa olympialaisten jälkeen, jokainen voi miettiä mitä. Ja jos Venäjä olisi voittanut kultaa kiekossa, tilanne saattaisi liigan suhteen olla olennaisesti toinen kuin tällä hetkellä. Tuolloin se olisi voinut toimia "kruununjalokivenä" jota ei missään nimessä uhrata, mutta nyt - jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olen samaa mieltä.

Näin ollen aluehallintojen tulisi alkaa käyttää rahaa ihmisten elinolosuhteiden, terveydenhuollon ja koulujen parantamiseen ja kunnostamiseen, ei turhanpäiväisiin asioihin.

Oletteko käyneet Venäjällä Moskovasta itään?

Terveydenhuolto on Venäjällä näennäisesti kohtuullisella tasolla, mutta valtion harjoittamasta politiikasta johtuen todella huomattavan suuri joukko syrjäytyneitä tai siinä vaarassa olevia ihmisiä on pudonnut täysin yhteiskunnan ulkopuolelle ja he ovat yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen avun varassa.

Moskovasta tai viimeistään Uralilta itään aukeaa aivan toinen Venäjä, jos Venäjän länsiosissa huumeiden käyttö on monilla paikkakunnilla räjähtämässä käsiin on se jo tehnyt sen huomattavan monessa kaupungissa ja kylässä Uralilta itään - Ural on eräänlainen vedenjakaja Venäjällä kehittyneisyyden ja kehittymättömyyden välillä. Se, että huumeongelma on räjähtämässä (tai on tehnyt sitä) käsiin ei kuitenkaan saa hallitusta toimimaan aggressiivisesti sen torjumiseksi, sen sijaan retoriikassa puhutaan tässäkin tapauksessa "ulkomaalaisesta uhasta ja uhkatekijästä" ja "valtion vihollisten toiminnasta" ja puuhastellaan vähäisten ja triviaalisten kysymysten parissa.

VICEn dokumentti Krokodil: Russia's Deadliest Drug youtubessa antaa pienen kuvan siitä mikä tilanne eräällä paikkakunnalla kaukana Siperiassa on. Ja näitä paikkakuntia on todella paljon, osin taantuvia teollisuuspaikkakuntia joissa ihmiset elävät näköalattomassa maailmassa vailla toivoa paremmasta. (Huom: krokodil saa loppujen lopuksi vähän palstatilaa tässä dokumentissa, mutta kyseisestä halpa-huumeesta löytyy dokumentteja halukkaille youtubesta).

VICEn dokumenttia on myös kritisoitu asenteellisuudesta ja puolueellisuudesta, kenties se hiukan asenteellinen on, mutta loppujen lopuksi sisällöltään ja ajatukseltaan se osuu hyvin lähelle todellisuutta tai on itse asiassa sitä. VICEn dokumentaristeja Ukrainassa meneillään olevan kriisin aikana on myös kohdeltu sepratistien toimesta arvelluttavalla tavalla ts. dokumentin tekijä kidnapattiin ja pahoinpideltiin kunnes sitten jonkin ajan kuluttua vapautettiin opastuksella poistua maasta niin pian kuin mahdollista. VICEn dokumentaristeja syytettiin separatistien toimesta Ukrainan vakoilijoiksi tms.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
USA:n uudet pakotteet - jotka kohdistuvat mm. Venäjän öljy- sekä kaasujätteihin, Gazpromiin ja Rosneftiin - eivät olekaan ihan pelkkää nappikauppaa, vaan niillä on vaikutuksia Venäjän talouteen.

Ulkomaalaiselle pääomalle tämä on jälleen uusi varoitussignaali: älä sijoita Venäjälle.

Yhdysvallat ei ole millään lailla riippuvainen Venäjän taloudesta, joten Kremlissä varmasti aiheuttaa päänvaivaa se, miten tuollaisiin pakotteisiin pystyttäisiin vastaamaan. Ei oikein mitenkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös