Venäjän nykytilanne

  • 3 476 756
  • 18 492

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Koko A2 Venäjä keskustelun parasta antia oli, kun Antti Kurhinen sai puheenvuoron ja aina ruudussa välähti titteli "tosi-tv ammattilainen".
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Oleellinen kysymys tämän Bäckmanin ja muiden hörhöjen ääneen päästämisessä on se, että onko heidän mediassa olon tarkoituksena lisätä vai vähentää venäläisvastaisuutta.

Toisaalta ei olisi reilua, jos keskustelua käytäisiin siltä pohjalta, että kaikki olisivat samaa mieltä asioista; Venäjä paha, USA hyvä - Venäjä puuttuu toisten sisäpolitiikkaan, USA vapauttaa Ukrainaa Venäjän pahuuden alta.

Hyvä, että keskusteluun otettiin nämä bäckmanit mukaan. Ehkä se vain kertoo enemmän keskustelijoista, kun ei pystytä käymään keskustelua asiallisesti.

Sitä itse ihmettelen, että itse luulen jossain määrin ymmärtävän sen miksi USA toimii miten toimii ja miksi Venäjä toimii miten toimii, mutta sitten kun paljon minua fiksummat ihmiset laitetaan keskustelemaan asioista niin he eivät muka ymmärrä mitä tässä toinen osapuoli yrittää saavuttaa. Ihan oikeastiko?

Jos tämä Ukrainan tilanne aiheuttaa näin paljon huutamista ja eripuraa Suomessa, niin voin vain kuvitella minkälainen meininki on niiden ihmisten keskuudessa joita tämä kriisi tälläkin hetkellä oikeasti koskettaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Senpä takia kukaan ei ole tätä merkitystä kiistänyt, päin vastoin, pidän idänkaupan merkitystä itsekin erittäin suurena.

Pohdin vain tätä jargonia "hyödyntämättömästä potentiaalista".
Näinpä. Lisäyksenä edelliseen, idänkauppa ei kuitenkaan ole sellainen mystinen patsasjumala, jonka palvominen edellyttää kaikenlaisen Venäjän tarjoaman paskan nielemistä sellaisenaan. Venäjänkauppaa voi ja ehdottomasti kannattaa tehdä selkä suorana, toista osapuolta toki kunnioittaen ja arvostaen, mutta ei nöyristellen ja menemällä mukaan löperöön nuoleksintaan. Kyllä venäläiset tämän osaavat erottaa, osasivat aivan hyvin jo Kekkosen aikana.

Toisekseen on hyvä muistaa, että venäläisessä kulttuurissa ja etenkin bisneksessä arvostetaan voimaa, suoraselkäisyyttä ja toimeenpanokykyä, kun taas näille vastakkaisia ominaisuuksia halveksitaan. Kyllä ne myötämielisten matelijoidenkin kanssa jotain kauppaa tekevät myös, ei siinä mitään, mutta venäläiset pitävät aina isäntiä suuremmassa arvossa kuin renkejä. Venäläiset osaavat lopulta arvostaa myös eri mieltä olevia, kunhan ollaan reiluja eikä sorruta kaksinaamaisuuksiin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo on hyvä kuulla. Käänsin näet kanavalle ja ehdin muutaman kymmenen sekuntia katsoa, kunnes kliseegeneraattori-Kanerva aloitti: "Ensinnäkin haluaisin onnitella Venäjää onnistuneista OLUMPIALAISISTA... " (joo..o, ihan helvetin olennaista). Klik – ja kanavalta pois. En siis menettänyt mitään, jos muut puheenvuorot olivat tuotakin idioottimaisempia. Aihe olisi ollut kyllä mieleenkiintoinen, mutta miksi sitä käsitteli friikkisirkus?

Kansa oli valinnut keskustelun osapuolet, kansa sai oman näköisensä ohjelman.

Olisi muuten kannattanut katsoa tuo lause loppuun, Kanerva antoi yllättävän kovaa kritiikkiä Venäjälle sivulausessa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Olisi muuten kannattanut katsoa tuo lause loppuun, Kanerva antoi yllättävän kovaa kritiikkiä Venäjälle sivulausessa.
Kanervan naisjutuille voi nauraa ja nuoruuden Tehtaankadulla juoksemisia paheksua, samoin Iken kuusikymppisten rahallisia järjestelyjä. Tuossa iässä ja moneen kertaan kolhittuna Kanervalla ei ole enää erityisempää poliittista tulevaisuutta edessään. Hän voi puhua vapautuneesti ja suoraan asioista. Siis hän voi sanoa asiat niin kuin ne ovat, kuitenkin diplomatian perusraamit tuntien ja osoittaen tällä uskottavuutensa, mutta ilman minkäänlaista piiloagendaa. Mielestäni Kanerva onnistui eilisessä Venäjä-illassa erinomaisesti. Ilkka Kanerva ei ole koskaan ollut eniten arvostamieni henkilöiden joukossa Kokoomuksessa - lausun tämän oikeustosuuntaisesti ajattelevana - mutta eilinen esiintyminen toi kohtalaisen rahtusen arvostusta ja uskottavuutta Kanervaa kohtaan omissa papereissani.
 
Eilisessä keskustelussa jäi kovin vähälle huomiolle se, että Naton laajentuminen itäisessä Euroopassa ei ole tapahtunut aseellisella painostuksella tai muuten kyseisiä valtioita tai sen asukkaita uhkailemalla. Entisillä Varsovan liiton jäsenillä, jotka nykyään kuuluvat Natoon, oli käsittääkseni täysi mahdollisuus pysyä sotilaallisessa liittosuhteessa Venäjän kanssa. Jostain syystä he eivät tuollaista halunneet, vaan siirtyivät mieluummin läntiseen sotilasliittoon.

Yhdysvaltojen toimintaa Irakissa voi perustellusti kritisoida, mutta se ei ole minkäänlainen puolustus tai peruste sille, mitä Venäjä tekee ja on läpi historian tehnyt lähialueillaan.

Jostain syystä on kehittynyt sellainenkin mututuntuma, että Yhdysvaltojen vetovoima muuttokohteena on melkoisesti suurempi kuin Venäjän.

Edit. Ja saadakseni dataa asiasta, avasin äänestyksen Yhdysvallat vai Venäjä? - Jatkoajan keskustelupalsta
 
Viimeksi muokattu:

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Hellevigin ja Bäckmanin missio on toimia isovenäläisen propagandan opportunistisina puolestapuhujina, siis tarvittaessa tosiasiat unohtaen ja vääryyttä suosien.

Minusta huolestuttavaa oli ymmärtää, että osa Suomessa asuvista venäjänkielisistä pitää Ylen venäjänkielisiä uutisia tahallisena ja vääristelevänä propagandana. Näin valtava onnistuminen on ollut Putinin hallinnon ohjailemalla Venäjän omalla tiedonvälityksellä. Kriittiset ja riippumattomat pudotetaan pois ja Goebbels- tyyliin toistetaan samoja mantroja, joita mm. Bäckman nyt käytti (kätyri, provokaatio, fasisti). Tämä ohjattu media iskusanoineen uppoaa ihmisten taustalla olevaan kasvualustaan neuvostoperintöineen ja isovenäläisyyksineen. Tämä studiossa istunut porilainen opettaja on esittänyt lehtien palstoilla sellaisia tulkintoja Suomen sodista, että Hertta Kuusinen olisi vihreä kateudesta. Tähän pohjaan on helppo Putinin hallinnon kylvää omaa viestiään.

Mauno Koivisto sanoi, että Venäjän idea on laajeneminen, koska venäläiset tasanko- kansana eivät ole omanneet koskaan luonnollisia, turvattuja rajoja. Siksi he kokevat jatkuvasti uhkaa ympärillään, jolloin rajoja pitää työntää vielä kauemmaksi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Minusta on älyllistä epärehellisyyttä kieltää Venäjän kaupan merkitys tässä tilanteessa. Tässäkin keskustelussa on ollut useita vähätteleviä viestejä, ei meidän tarvitse Venäjän kauppasuhteista välittää. Kyllä meidän täytyy ja tästä syystä tässä tilanteessa ei kannata lietsoa pelkoa tai ryssävihaa yhtää sen enempää kuin on pakko.

Tuohan melkein sanasta sanaan samaa settiä, mitä Halla-aho jutteli aamutelkkarissa. Halla-aholaisuus leviää näköjään kuin rutto. Erku, äkkiä hätiin!

Venysin asiatonta - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-Sanomiin.

Simo Helmiseltä osuva arvio. Kaikenlaista persnöyhtää sitä maailmaan mahtuu.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tuohan melkein sanasta sanaan samaa settiä, mitä Halla-aho jutteli aamutelkkarissa. Halla-aholaisuus leviää näköjään kuin rutto. Erku, äkkiä hätiin!

Oli muuten fiksuja puheenvuoroja. Ja vielä pakko todeta että tuli kyllä sellainen "Mitä helvettiä tää on?" - fiilis kun katseli ja kuunteli kuinka Heidi Hautala ja Jussi Halla-Aho oikein kilpaa komppailivat toisiaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilisessä keskustelussa jäi kovin vähälle huomiolle se, että Naton laajentuminen itäisessä Euroopassa ei ole tapahtunut aseellisella painostuksella tai muuten kyseisiä valtioita tai sen asukkaita uhkailemalla. Entisillä Varsovan liiton jäsenillä, jotka nykyään kuuluvat Natoon, oli käsittääkseni täysi mahdollisuus pysyä sotilaallisessa liittosuhteessa Venäjän kanssa. Jostain syystä he eivät tuollaista halunneet, vaan siirtyivät mieluummin läntiseen sotilasliittoon...

Yhden kerran tuota aihetta sivuttiin, tällöin pro-Venäjä osastolta tuli sen suuntainen kommentti, että kyseessä ei olisi ollut vapaaehtoinen liittyminen. Tämä jäi valitettavasti yleisen huudon alle.

Markku Kangaspuro nosti esiin Naton tilanteen, sen että järjestö olisi pitänyt purkaa Varsovan liiton hajoamisen yhteydessä. Olen tästä samaa mieltä, olisi paljon helpompaa, jos EU ja USA olisivat tehneet uudet sopimukset turvallisuuspolitiikasta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuohan melkein sanasta sanaan samaa settiä, mitä Halla-aho jutteli aamutelkkarissa. Halla-aholaisuus leviää näköjään kuin rutto. Erku, äkkiä hätiin!

Venysin asiatonta - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

Linkki Ilta-Sanomiin.

Simo Helmiseltä osuva arvio. Kaikenlaista persnöyhtää sitä maailmaan mahtuu.

Kuuntelin Halla-ahon haastattelua sivukorvalla ja olin kuulemastani samaa mieltä hänen kanssaan.

Sinä kuuluut samaan kategoriaan Bäckmanin ja kumppaneiden kanssa, kaikki asiat ovat musta-valkoisia ja jokainen sivulause käytetään oman agendan edistämiseen. Pidän Halla-ahoa edelleen rasismilla flirttailevana yhden asian poliitikkona vaikka olenkin hänen kanssaan suurinpiirtein samaa mieltä Venäjän nykytilanteesta. Eli kyse ei ole halla-aholaisuuden leviämisestä vaikka sinä kovasti yritätkin moista propagandaa levittää.
 

Blitzkrieg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta on älyllistä epärehellisyyttä kieltää Venäjän kaupan merkitys tässä tilanteessa.

Niin Venäjähän on Suomen tärkein kauppakumppani. Joten aikamoinen "pattitilanne" on noilla "pakotteilla" samoin Saksa on helvetin riippuvainen Venäjän maakaasusta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Footlessin linkistä lainattua.
Mitä kauemmas toisistaan idän ja lännen mediatodellisuudet erkanevat, sitä vähemmän on edellytyksiä yhteiselle maailmankuvalle, arvomaailmalle ja kumppanuudelle.
Tuo on totta ja kun putinistit täytävät venäläisen median propagandalla, niin itä ja länsi erkanevat toisistaan. Venäjällä on länsi esitetty saatanana ja vihollisena vuosia. Joko me -länsi- menee mukaan ja rupeaa haukkumaan itseään tai Venäjä saa mitä tahtoo. Nyt Ukrainan myötä ei voi enää kääntää sokeaa silmää ja toistella 'Venäjä on kumppani' -mantraa. Venäjä ei tahdo olla kumppani ja sen johtajat eivät jaa läntisiä arvoja.

MItä tulee kauppaan, niin totta kai hyvät kauppasuhteet on suotavia. Mutta ken tahtoo sijoittaa Venäjälle, niin rahan pitää olla oikeasti löysää. Omaisuuden turva on heikko ja korruptio rehottaa.
 

lihaani

Jäsen
MItä tulee kauppaan, niin totta kai hyvät kauppasuhteet on suotavia. Mutta ken tahtoo sijoittaa Venäjälle, niin rahan pitää olla oikeasti löysää. Omaisuuden turva on heikko ja korruptio rehottaa.

Kannattaa muistaa, että Venäjä maksoi NL:n aikaiset bilateraalikaupan velat tasmällisesti ja etuajassa.

Toiseksi Venäjä on äärikapitalistinen maa. Silloin sopimusvastuu on sopijaosapuolilla. Toisin sanoen tyhmyydestä sakotetaan. Toivoa sopii, että lainsäädäntöön saadaan kohtuullisuuspykälät ja poliiseille maksetaan sellaista palkkaa, ettei sitä tarvitse lahjuksilla kohentaa.
 
Markku Kangaspuro nosti esiin Naton tilanteen, sen että järjestö olisi pitänyt purkaa Varsovan liiton hajoamisen yhteydessä. Olen tästä samaa mieltä, olisi paljon helpompaa, jos EU ja USA olisivat tehneet uudet sopimukset turvallisuuspolitiikasta.
Mielestäni tuollainen ajatus on puhtaasti teoreettinen kahdesta syystä. A) Yhdysvallat ei kylmän sodan jälkeen ollut halukas hajottamaan Natoa ja siten kaventamaan tarjolla ollutta valtaa. B) Eurooppalaisilla Nato-mailla ei ollut halua hajottaa Natoa ja luoda jotain omaa ja uutta puolustusliittoa. Toisin sanoen, Naton hajottamiselle ei ollut halua Nato-jäsenten keskuudessa ja uusia halukkaita maita oli jo ovelle kolkuttelemassa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni tuollainen ajatus on puhtaasti teoreettinen kahdesta syystä. A) Yhdysvallat ei kylmän sodan jälkeen ollut halukas hajottamaan Natoa ja siten kaventamaan tarjolla ollutta valtaa. B) Eurooppalaisilla Nato-mailla ei ollut halua hajottaa Natoa ja luoda jotain omaa ja uutta puolustusliittoa. Toisin sanoen, Naton hajottamiselle ei ollut halua Nato-jäsenten keskuudessa ja uusia halukkaita maita oli jo ovelle kolkuttelemassa.

Totta, mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Nato on kylmänsodan jäänne, Varsovan liiton vastapeluri. Mikäli USA olisi halunnut liennyttää kylmänsodan jälkeistä tilannetta kunnolla, se olisi purkanut Naton ja solminut uudet sopimukset EU:n ja muiden liittolaisten kanssa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaa muistaa, että Venäjä maksoi NL:n aikaiset bilateraalikaupan velat tasmällisesti ja etuajassa...

Ja olisi luultavasti luovuttanut Karjalankin takaisin, jos tuon aikainen valtionjohto olisi ollut aktiivisempi. On ehkä onni ettei luovuttanut, sillä Putin saattaisi tulkita Karjalan tilanteen Krimin tyyliin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäli USA olisi halunnut liennyttää kylmänsodan jälkeistä tilannetta kunnolla, se olisi purkanut Naton ja solminut uudet sopimukset EU:n ja muiden liittolaisten kanssa.
Mitä oltaisiin saavutettu vaihtamalla nimi? Ei mitään. Olisi puollustusliitolla nimi mikä tahansa, niin ei se uhkaa ketään hyökkäyksellä, ei edes NATO. Venäjää vituttaa se, että NATOlla on voimaa lyödä Venäjän asevoimat ja se rajoittaa imperialismia huomattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Blitzkrieg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
EU on Suomen tärkein kauppakumppani ja mielestäni Ruotsi ja Saksa yksittäisinä valtioina ajoivat Venäjän ohi viennin osalta.

No hyvä sitten joku tiesi paremmin kuin minä, olen pahoillani typeryydestäni :) No katsellaan nyt mihin tämä Ukrainan kriisi johtaa, mielenkiinnolla odotellaan muiden valtioiden (USA:n) väliintuloa enemmän... s a war on for your mind! joku innokas jenkki aloittanut jo leikin, en tiedä kuinka luotettavana tätä voi pitää.. Linkki vie infowarsin kotisivuille.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sitä ihmettelen suuresti, että Ilta-Sanomat, tai itse asiassa sen toimittaja Arja Paananen, käyttää toistuvasti venäläisestä toimittajasta Dmitri Kiseljovista termiä "Venäjän propagandapäällikkö". Mitään tuollaista asemaa hänellä ei ole, joten on aika asenteellista ja epätodenmukaista ynnä Venäjä-vastaisuutta lietsovaa käyttää tuollaista nimikettä. Kovasti yritetään vetää jotain yhtäläisyyksiä natsi-Saksan propagandaministeriin, vaikka faktuaalisesti asiat ovat aika kaukana toisistaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä oltaisiin saavutettu vaihtamalla nimi? Ei mitään. Olisi puollustusliitolla nimi mikä tahansa, niin ei se uhkaa ketään hyökkäyksellä, ei edes NATO. Venäjää vituttaa se, että NATOlla on voimaa lyödä Venäjän asevoimat ja se rajoittaa imperialismia huomattavasti.

Uskoisin, että EU:n ja USA:n puolustusliitolla olisi selvästi parempi kaiku kuin Natolla. Naton nimellä on helppo pelotella venäläisiä ja maalailla kylmänsodan aikaisia uhkakuvia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös