Venäjän pitää osoittaa, että se aidon oikeasti haluaa muuttua. Jos se muutos parempaan tapahtuu, voidaan pikkuhiljaa joskus kymmenien vuosien aikajänteellä palata ehkä lähemmäksi normaalia. Joka tapauksessa ensiksi pitää tapahtua aina selvä muutos ennen kuin tapahtuu minkäänlaisia myönnytyksiä. Onneksi tämän sodan ansiosta yksikään maa ei tule olemaan tulevaisuudessa riippuvainen Venäjästä ja tästä syystä Venäjää on helpompi "valvoa", että tuleeko sitä muutosta parempaan vai ei. Jos ei, niin on helppo pitää välit jäisenä ja antaa Venäjän olla omassa poterossaan.
Jep. Tässä voisi kehitellä deputinisaation idean. Toisin sanoen, pyritään radikaalisti uudistamaan venäläinen yhteiskunta ehtona paluulle lännen markkinoille. Luonnollisesti tämä on vain idealismia, sillä on aika vaikea löytää sellaista kiristysruuvia, joka pakottaisi Venäjän uudistuksiin.
Venäjän talous pitää uudistaa, isot yritykset ensin valtiolle, sitten niistä tehdään osakeyhtiöitä, joiden osakkeita voi myös piensijoittaja omistaa. Verotuksen tehokkuutta on lisättävä, veronkierto on erittäin yleistä Venäjällä. Kertymää voitaisiin käyttää kansalaisten elinolosuhteiden parantamiseen. Korruptiota pitää kitkeä kaikilla tasoilla, palkkojen pitäisi olla sellaisia, ettei välistävetäminen ole välttämätöntä. Tuomioistuimet on uusittava ja ne on eriytettävä poliittisesta järjestelmästä. Tuomioita ei voisi enää tilata entiseen malliin.
Raakuuden ja väkivallan ihailua pitää kitkeä päiväkodeista alkaen. TV-kanavat on luonnollisesti yksityistettävä ja niiden riippumattomuus taattava. Demokratia on tuotava uudelleen parlamenttiin ja koko järjestelmään, samoin kuin läpinäkyvyys. Aidosti erilaisia puolueita on tuettava. Presidentti on riisuttava enimmistä valtaoikeuksistaan. Koko valtiollinen tiedustelujärjestelmä on purettava. Salainen palvelu on eri järjestöineen lakkautettava. Uusi organisaatio täysin parlamentin valvontaan merkittävästi pienempänä toimijana. Kouluopetus on tietenkin uudistettava läpikotaisin. Isovenäläisyys on aatteena tuhottava.
Jonkinlainen valvontaelin olisi perustettava Venäjälle. Ehkä talous menee niin kuralle, että lopulta vaikkapa YK:n valvonnassa toteutetaan Venäjän demokratisoimisprosessi. Enää ei anneta mahdollisuuksia vahvoille johtajille. Jos Venäjä tällaiseen suostuisi, sille voitaisiin vähitellen avata lännen markkinoita huomioiden tietyt varotoimenpiteet. Ja tietenkin ne sotakorvaukset on Venäjän maksettava.
Mutta se, mikä on täysin syvältä, on mahdollinen hyväntahtoinen toiminta Venäjää kohtaa kaiken jälkeen. Tällöin taas sanottaisiin öykkärille, että sinun pitää vain ryhtyä yhteistyöhön uudestaan kanssamme, kunhan nyt vähän ensin teet joitakin kosmeettisia uudistuksia. Pian sieltä nousisi taas uusi diktaattori, joka vähän kerrassaan taas kiristäisi ruuvia. Ja lännen johtajat olisivat historiattomia ääliöitä tälläkin kertaa.