Venäjän nykytilanne

  • 3 414 422
  • 18 278

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Putin heittää kenet hyvänsä bussin alle, mikäli se hyödyttää häntä itseään. Kuolleisuus Itä-Ukrainan "kapinallisten" johdon keskuudessa on ollut merkittävää.
Tähän asti on tuo toiminut, mutta ei toimine enää pitkään, eikä siviilien keskuudessa.
Venäjä yrittää vaihtaa Venezuelan Krimiin Trumpin kanssa, mutta se ei onnistu. Maduro ja hallintonsa ovat jo käytännössä nurin, USAn tarvitsee vain odottaa. Kuuban kanssa sama juttu, aikajänne vaan pidempi.
Yksi öljyputki on täynnä klooria ja Nord Stream 2 on suurissa vaikeuksissa, samalla kun öljyn hinta on Venäjän kannalta aivan liian alhaalla.
Uusi matkustajakonekin on osoittautunut flopiksi. Kone vaatii aivan liikaa huoltoa läntisin kilpailijoihin verrattuna, varaosista on pulaa ja ne joudutaan usein tekemään tilaustyönä. Samat ongelmat vaivaavat myös uusia asejärjestelmiä, niiden huolto & varaosat ovat heikoissa kantimissa.
Myös Assadin hallinto Syyriassa saattaa romahtaa, mikäli Venäjän tuki poistuu.
Eli ongelmia riittää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lueskelin kirjan Andrew, Gordievski: KGB
Nonfiction Book Review: KGB: The Inside Story by Christopher Andrew, Author, Oleg Gordievsky, With HarperCollins Publishers $20 (0p) ISBN 978-0-06-092109-5

Merkittävin juttu oli mulle KGB:n sisäänrakennettu automaatti salaliitoista. Mikään ei muka ole sitä miltä näyttää, vaan neukkulan vastaisia juonia. Kun miettii Putlerin taustaa ja toimia, niin ne ei ole vielä päässeet eroon tästä. Ne oikeasti uskoo russofobia yms höpinöihinsä. Mikä on tietysti vaarallista -vaarallista etenkin läntisille naapureille- omassa kuplassa elämistä, koska asemahtina ne on kuitenkin huomattava tekijä.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Neuvostoliitto oli yhteiskuntana vainoharhainen alusta lähtien. Maan armeija oli täydessä valmiudessa hyökkäyksen varalta koko 20-luvun raja-alueilla, joka kertoo millaisessa henkisessä maailmassa neuvostojohto eli. Asiaa ei auttanut myöskään väestö itse, joka tiesi ajan ennen Neuvostoliittoa ja monet sitä myös vastustivat tai näkivät järjestelmän heikkouden. Stalinin vainot kumpusivat tästä oman kansan pelosta ja silmitön terrori oli tapa saada se ruotuun, jotta kansalaiset ymmärtäisivät ettei kukaan heistä ole turvassa. Bolshevikit varmasti tiedostivat myös saaneensa vallan kaappaamalla sen asein ollessaan pieni liikehdintä - kyseessä ei ollut mikään suosittu kansannousu.

Tämä vainoharhaisuus syöpyi koko yhteiskuntaan. Virossa tarkkailtiin tiukasti ettei maalauksissa esiinny vääriä väriyhdistelmiä eli Viron trikolorin värejä tai yhtään missään muussakaan. Koko ajan pelättiin kapitalistien agentteja ja sabotöörejä. Ei tämä vainoharhaisuus kadonnut mihinkään Neuvostoliiton hajottua, vaan se jäi elämään kansassa ja yhteiskunnan rakenteissa. Pelkäsihän Venäjä vielä 90-luvulla lännen ydiniskua. Eikä se ole mihinkään kadonnut ja mietin katoaako milloinkaan. Ja jos ei katoa, niin vaikea on Venäjän kanssa mitään toimivia suhteita kellään rakentaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Varmaan osaltaan tuota Venäjän vainoharhaisuutta ruokkii heidän oma teollisen mittakaavan disinformatsijatoiminta. Jos tuotat itse täysipäiväisesti valeuutisia muun maailman järkyttämiseksi niin melko varmasti ajattelet myös kaikkien muiden toimivan samoin itseäsi vastaan. Ihan hyvä tuo NYT:n dokkari/juttu mikä oli linkattu venäjätrollausketjuun, kannattaa katsoa. Kuvittelisi helposti ettei noissa hommissa (siis disinformatsija) olevalla pysy psyyke mitenkään hirveän terveissä kantimissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Stalinin vainot kumpusivat tästä oman kansan pelosta ja silmitön terrori oli tapa saada se ruotuun, jotta kansalaiset ymmärtäisivät ettei kukaan heistä ole turvassa. Bolshevikit varmasti tiedostivat myös saaneensa vallan kaappaamalla sen asein ollessaan pieni liikehdintä - kyseessä ei ollut mikään suosittu kansannousu.
Tuossa terrorissa oli myös toinen ulottuvuus eli neukkulan sisäinen valtapeli. Kun ylhäällä tehtiin muutoksia, niin viikate leikkasi alas asti. Siksi noissa vainoissa oli teemoja ja samalla -ikään kuin oheisvahinkona- tuhottiin valtava määrä lahjakkaita ihmisiä alojensa huipulta. VErtautuu hyvin käsityöläiseen, joka katkaisisi itseltään sormen silloin tällöin, jotta olisi tehokkaampi ihminen...
Stalin pelkäsi asemansa puolesta ja siksi kierrätti väkeä suoraa huipulta teloitettaviksi, jotta ketään haastajaa ei tulisi. Tavoite taisi olla 3 vuotta. Kun aikansa "kierrätetään", niin taso laskee ja Stalin tunsi itsensä paremmin turvatuksi - vähäksi aikaa. JA piiri pyöri taas, kun Stalin peluutti klikkejä toisiaan vastaan. Stalinin jälkeen meno rauhoittui, mutta perusta ei muuttunut.

Ei tämä vainoharhaisuus kadonnut mihinkään Neuvostoliiton hajottua, vaan se jäi elämään kansassa ja yhteiskunnan rakenteissa.
Nettisukupolvi voi olla tähän muutos ja siksi Venäjä onkin kiihkeästi sukimassa nettiä sensuurin piiriin.

Nykyinen Venäjän hallinto on tämän vainoharhaisuuden komeimpia kukintoja. Venäjän toiminta muuttuu johdonmukaiseksi, jos oletamme putinistien vakaasti uskovan harhoihin. Kun todistusaineistoa on kertynyt jo koko tämän vuosituhannen, niin minkä totuudelle voi: itänaapuri on vainoharhainen sotilaallinen voimatekijä, jonka kehitysmaatalous ei anna mahdollisuuksia olla kansainvälinen merkittävä voimatekijä. Häirikkö jää jäljelle....
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bolshevikit varmasti tiedostivat myös saaneensa vallan kaappaamalla sen asein ollessaan pieni liikehdintä - kyseessä ei ollut mikään suosittu kansannousu.
No aivan varmasti tiedostivat, sillä toisin kuin nimitys bolsevikit harhaanjohtavasti antaa ymmärtää, eiväthän he olleet enemmistö edes vasemmiston piirissä. Siis ennen valtaanpääsyään ja muiden ryhmien "siivoamista". Ja eiväthän he kaapanneet valtaa epäsuositulta tsaarilta, vaan vasta myöhemmin väliaikaishallitukselta, jonka johdossa oli silloin sosialisti Kerenski. Venäjän sisällissota onkin sitten ihan oma tarinansa, eikä siitä muuta kuin se ainainen spekulaation, että mitäpä jos erään Venäjältä luoteeseen sijaitsevan pienen naapurimaan joukot olisivat juuri oikealla hetkellä puuttuneet asiaan bolsevikkeja vastaan. Itänaapurin historia voisi olla kovin erilainen, kuin miten se nyt todellisuudessa on mennyt. Ja siitä olisi se luoteinen naapuri voinut itsekin suuresti hyötyä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Venäjä ja Englanti suunnittelevat sitten Salisburyn tapahtumien ensimmäistä kertaa virallisten suhteiden liennyttämistä, ja siihen liittyen Mayn ja Putinin tapaamista Japanissa. Siellä pidetään G20-maiden kokous kesäkuun lopussa. Uudesta pääministeristä sitten riippuu jatko, ainakin Boris Johnson oli ulkoministerinä vahvasti Venäjä-kriittinen liittyen Syyrian tapahtumiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
että mitäpä jos erään Venäjältä luoteeseen sijaitsevan pienen naapurimaan joukot olisivat juuri oikealla hetkellä puuttuneet asiaan bolsevikkeja vastaan.
Ei tainnut olla oikein voimavaroja moiseen. Oman sotavoiman kehittäminen alkoi vasta Vapausodan jälkeen ja muistutukseksi: Suomen oma pysyvä asevelvollisuuslaki säädettiin 1922, ja sitä muokattiin 1932, jolloin perustettiin ensimmäiset kertausharjoitukset. linkki Suomen Puolustusvoimat wikipedia

Uudesta pääministeristä sitten riippuu jatko, ainakin Boris Johnson oli ulkoministerinä vahvasti Venäjä-kriittinen liittyen Syyrian tapahtumiin.
Mahtaako myrkytykset painaa mitään? Suhteiden lämpiäminen olisi osoitus Englannin heikkoudesta. Sitä se brexit saattaa teettää, kauppakumppaneita on taiottava vaikka pirun merrasta.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei tainnut olla oikein voimavaroja moiseen. Oman sotavoiman kehittäminen alkoi vasta Vapausodan jälkeen ja muistutukseksi: Suomen oma pysyvä asevelvollisuuslaki säädettiin 1922, ja sitä muokattiin 1932, jolloin perustettiin ensimmäiset kertausharjoitukset. linkki Suomen Puolustusvoimat wikipedia
Toisaalta ei niitä joukkoja olisi välttämättä tarvittu valtavasti. Judenits oli lähellä saada Pietarin haltuunsa vain 20000 miehen voimin, joten suhteellisen pienikin joukko samaan aikaan pohjoisen suunnalta...

Ja kuten tuolla Wikipediassa kerrotaan, olisi voitu tässäkin soveltaa Venäjän vallan ajalta periytyvää asevelvollisuuslaki, kuten oli tehty jo sisällissodan aikaan. Ja sen päättymisestä oli tuolloin vain reilu vuosi, eli asialle olisi voitu valita taistelukokemusta omaavia, ja johtajiksi tietysti jääkärit.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitä Suomi olisi Pietarin kanssa tehnyt? Parikymmentä vuotta myöhemmin se olisi ollut vallattavissa, mutta eräs Marsalkka näki viisaaksi jättää sen tekemättä vaikka tähän painostettiin. Niin iso kaupunki on hieman hankala ruokittava ja huollettava ja sitä tullaan kyllä kyselemään myöhemmin takaisin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Verkkouutisten pikkupätkä: Näin kirkko sai suuren roolin Venäjän ydinasejoukoissa

Tuo kirkollisuus, ja siispä kai uskonnollisuus tuntuu vieraalta rakenteelta näin nykysuomalaisen perspektiivistä.
Ja huolestuttavalta, ensi-iskun kynnys on varmasti matalampi mikäli tuntee jonkun jumalan olevan tukena, siunaavan napin painamisen.
Metka maa on Venäjä, toisiinsa kutoutuneita isoja verkostoja, verkkovaikuttajia joka tasolle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo kirkollisuus, ja siispä kai uskonnollisuus tuntuu vieraalta rakenteelta näin nykysuomalaisen perspektiivistä.
Putinismi on varsin köykäistä kamaa ideologisesti. Uskonnosta haetaan täytettä muuten tyhjään tynnyriin. Tuo ikonien raijaaminen ydinaseiden viereen vain osoittaa, että kuinka sekaisin ovat rajan takana. Viiraa ja heti huipulta asti.

Päätöksen ensi-iskusta tekee edelleen joku muu kuin kirkko tai suorittava joukko-osasto.

Ulkolinja: Putinin ja patriarkan liitto – valtio ja ortodoksikirkko rakentavat konservatiivista mahtimaata
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Putin totesi ”kyselytunnillaan” (IS):

”Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan länsimaiden Venäjää vastaan määräämät talouspakotteet ovat aiheuttaneet enemmän tappioita EU:lle ja Yhdysvalloille kuin Venäjälle.

Samassa yhteydessä Putin leimasi pötypuheiksi väitteet, joiden mukaan Venäjä miehittäisi tai kävisi sotaa Itä-Ukrainassa.”

Selvä se sitten.
 

Morgoth

Jäsen
Putin totesi ”kyselytunnillaan” (IS):
”Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan länsimaiden Venäjää vastaan määräämät talouspakotteet ovat aiheuttaneet enemmän tappioita EU:lle ja Yhdysvalloille kuin Venäjälle.
Samassa yhteydessä Putin leimasi pötypuheiksi väitteet, joiden mukaan Venäjä miehittäisi tai kävisi sotaa Itä-Ukrainassa.”
Selvä se sitten.

Mielenkiintoisempaa antia Putinin vastaukset Venäjän sisäisiin asioihin (olkootkin että kieli keskellä suuta valittu sopivat kysymykset) ja kymyksiin mitä tehdä, kun palkat on liian alhaiset. Lentoliput liian kalliita, kaupunkien kaudut täynä roskia ja terveyspalvelut ei toimi. Ulkopoliitikassa on paljon helpompi valehdella mustaa valkoiseksi ja epäilemättä ne valheet helposti menee myös läpi, mutta jos kadut on täynä roskaa niin se ehkä ei valehtelulla niin helpolla mene läpi.

Oma suosikki Putinilta on toistaiseksi: "Valtion elimiä kohtaan kohdistuva kritiikki myös internetissä on tärkeää ja sen pitää näkyä."
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Hesarin nettiversiossa (ei vaadi tilausta) julkaistiin tänään varsin mielenkiintoinen juttu maskirovkasta ja spekuloitiin mm. Valko-Venäjän tilanteella. Vaikka välttämättä pahemmin uutta ei tuossa tulekaan esille, niin suosittelen vilkaisemaan jos itänaapuri kiinnostaa millään tasolla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hesarin nettiversiossa (ei vaadi tilausta) julkaistiin tänään varsin mielenkiintoinen juttu maskirovkasta ja spekuloitiin mm. Valko-Venäjän tilanteella. Vaikka välttämättä pahemmin uutta ei tuossa tulekaan esille, niin suosittelen vilkaisemaan jos itänaapuri kiinnostaa millään tasolla.
Peijjakas, juuri luin saman ja ajattelin tänne tulla linkittämään mutta olihan täällä toki muitakin lukeneita. Hyvä ja informatiivinen juttu tosiaan. Jotenkin noissa pistää aina silmään ettei muka tiedetä mitä Itä-Ukrainassa esimerkiksi tapahtuu (tai lähinnä että kenen toimesta), mutta toisaalta kv-politiikassa ei ilmeisesti voi ääneen sanoa että kaikki tietää venäläisten siellä sotivan ja samalla puhuvan paskaa minkä kerkeävät, joskin tuossa on sitten jo selvä valuvika diplomatiassa kun rikollisen pitäisi ensin myöntää rikoksensa ennen kun siitä voidaan virallisesti syyttää, saati rankoa. Ei neuvostoliiton rauhanpanssarit ainakaan omasta mielestäni mitenkään epävarmuutta/epäselvyyttä herättäneet vaikka miten kyljessä lukee "rauhanturvaaja". Toki vanha anekdoottihan oli että N-liitto julistaa aina haluavansa ainoastaan "mir", sitä voi sitten kuulija pohdiskella että tarkoittavatko rauhaa vai maailmaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@sekolust linkistä: "Monet asiantuntijat ovat spekuloineet, että Venäjän ja Valko-Venäjän liittoa voisi kutsua teknisesti ottaen uudeksi valtioksi, jonka ensimmäiseksi presidentiksi tai johtajaksi voisi luontevasti nousta Putin."

On uutisoitu siitä, että Putlerin ote ei ole enää niin tiukka. Tuossa olisi aika kätevä konsti nostaa kärkeen uusi vahva mies. Vähän samaan tapaan kuin Putinin kohdalla tehtiin ja sodittiin Tsetseniassa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli ongelmia riittää.

Yritin etsiä uutisten venäläisversioita lentokoneen Malesia 17 tutkimusten lopputuloksesta.
Ei oikein löydy - kirvesnaamalle sensoriikka toimii näppärästi edelleenkin?

Onkohan muilla löytynyt?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
On uutisoitu siitä, että Putlerin ote ei ole enää niin tiukka. Tuossa olisi aika kätevä konsti nostaa kärkeen uusi vahva mies. Vähän samaan tapaan kuin Putinin kohdalla tehtiin ja sodittiin Tsetseniassa.

Tai vaihtoehtoisesti tuolla voitaisiin taas nostaa Putinin statusta. Tuskin Venäjällä kovinkaan pahalla suuri yleisö katsoisi, jos näistä "1900-luvun suurimman geopololiittisen katastrofin" seurauksena "lähiulkomaiksi" muuttuneista palautettaisiin yksi takaisin osaksi "emämaata". Ja tietty "valkovenäläisdissidenttien" takia vähän pitäisi kurmottaa väkeä, käydä parin oikeudenkäynnit ja muuttaa parit lait. Kansa hurraa, suosio kasvaa ja uuden valtion ylipäällikkönä voi sitten sanella oman valtakauden pituuden, rajoitukset ja oikeudet.

Jos jotain pitäisi arvata, niin en usko Putinin valtaannousun tapaisen tapahtumaketjun uusiutumiseen. Mun on hyvinkin vaikea nähdä de facto lähes 20 vuotta vallassa olleen luopuvan vallasta yhtä helposti kuin demokratiakokeilun ja yleisen kaaoksen keskellä olleen Jeltsinin. Silloin hallinto oli niin heikko, että konkreettisena uhkana oli kommunistien vaalivoitto presidenttiä valitessa, ja hetken aikaa tuo näytti jopa todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Vaikka Putinin kannatus on dipannut, on hänen asemansa huomattavasti parempi kuin Jeltsinillä koskaan. Siinä missä Jeltsin pakotettiin "kultaiseen häkkiin" ja vallansiirron takaamiseksi tarvittiin vähän murkulaa kapinallisten (ja siinä sivussa vähemmän kapinallisten) päälle, mä uskon Putinin päätyvän marionettia tanssittavaksi harmaaksi eminenssiksi jollain aikataululla. Ehkä mahdollisesti seuraajaksi kun aika Putinista lopulta jättää, mutta kuitenkin niin, että Jeltsinin tyylisesti "kultainen häkki" ei ole Putinin kohtalo.

Levadan (riippumattomaksi väitetty venäläinen instituutti) sivuilla on noita kannatuslukuja nähtävillä. Kun Georgian kanssa muhinoivat, niin 07/08 kannatus oli 80%, 08/08 83% ja 09/08 88%. Samantyyppinen hyppy tapahtui Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sovereniteetin loukkaamisen jälkeen. Venäjällä arvostetaan voimaa, ja omaa vyötäkin kiristävät melkoisesti, jos se on suurvallasta tai sellaisena olemisen tunteesta maksettava hinta. Eläkeiän nosto olisikin pitänyt tehdä tältä osin paria vuotta aiemmin tai vaihtoehtoisesti ajoittaa suuremman mähinän kylkeen. En olisi yllättynyt, vaikka Putinin suunnitelmana olisi ollut nähtyä isompi rähinä Syyriassa. Levadan (riippumattomaksi väitetty venäläinen instituutti) sivuilla on noita kannatuslukuja nähtävillä. Kun Georgian kanssa muhinoivat, niin 07/08 kannatus oli 80%, 08/08 83% ja 09/08 88%. Samantyyppinen hyppy tapahtui Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sovereniteetin loukkaamisen jälkeen. Venäjällä arvostetaan voimaa, ja omaa vyötäkin kiristävät melkoisesti, jos se on suurvallasta tai sellaisena olemisen tunteesta maksettava hinta. Eläkeiän nosto olisikin pitänyt tehdä tältä osin paria vuotta aiemmin tai vaihtoehtoisesti ajoittaa suuremman mähinän kylkeen. En olisi yllättynyt, vaikka Putinin suunnitelmana olisi ollut nähtyä isompi rähinä Syyriassa.

Putinin kannalta optimitilanne olisikin tuo Valko-Venäjän liittäminen osaksi "uutta Venäjää", muodostaa kaksoishallinto ja sementoida asemansa taustavaikuttajana. Hieman Neuvostoliiton ja Iranin tyyliin siis. Venäjälle oma presidenttinsä ja Valko-Venäjälle omansa kuin neuvostotasavalloissa konsanaan, jotka Iranin tyyliin saattavat vaihtua, vaikka ylin hengellinen johtaja Ali Khamenei lopulta omaa suurimman vallan. Tuolloin ei tarvitsisi Putinin välittää omasta kannatuksestaan, "kilpimiehinä" olevat olisi aina tarpeen vaatiessa uhrattavissa (kannatuksen laskiessa ikävän päätöksen tai taloustilanteen iskettyä Putin ratsastaa paikalle valkoisella karhulla, pistää "syntipukin" pihalle ja uutta miestä tilalle) ja kun alapuolella olevien valtaa on saatu hajotettua pariin eri järjestelmään, myös kansannousu olisi vaikeampi järjestää. Ja aivan varmasti KGB:ssä ja FSB:ssä on käyty lävitse miten Jeltsinin onnistui hajottaa Neuvostoliitto. Tuskin toista kertaa antavat vastaavan tapahtua ja muutoinkin Gorba oli "hieman" eri tyylin "johtaja" kuin Putin. Ja jos tuosta liittäisi Valko-Venäjän osaksi Venäjää ja vähän murkulaa tiputtelisi sinne dissidenttien päälle, niin varmasti voimapolitiikkaan uskovat venäläiset olisivat sen tarvittavan hetken mielissään, jonka turvin tuossa ympäristössä uuden hallintoaparaatin voi pistää pystyy.

Pitää toki muistaa, että tuossa naapurissa kaikki on mahdollista. Tuskin 1914 kovinkaan moni uskoi, että alle puolen vuosikymmenen päästä mm. Helsingissä, Varsovassa, Tallinnassa ja Riiassa johdettaisiin itsenäisiä valtioita, tai että alle 10 vuotta myöhemmin olisi muodostettu sosialistinen Neuvostoliitto. Tai vielä kasarin loppuvaiheissa ei kovinkaan moni olisi lyönyt vetoa, että yhden jättiläisen tilalla olisi 15 itsenäistä valtiota. 2029 tuossa voi olla jättiläisvaltio ja me luetaan Pravdaa, pidetään Putinin kuvaa seinällä ja opetellaan venäjän S-äänteitä. 2029 tuossa voi olla useisiin pieniin osiin hajonnut tynkä-Venäjä. Tai siinä voi olla mitä tahansa. Jokainen voi ennustaa, mutta jos joku faktana väittää tietävänsä mihin suuntaan tuo maa kehittyy, niin melkoisen skeptisesti siihen suhtaudun. Mikään muu kuin epävarmuus ei ole Venäjällä ja sen edeltäjillä ollut varmaa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Venäjän sisäpolitiikka muistuttaa koulussa leikittyä lipunryöstöä. Joku nappaa lipun (vallan) ja ilmoittaa tappavansa ne epäisänmaalliset, jotka eivät mitään kyselemättä "seuraa lippua".
Kuinka pitkään mahtaa sama temppu toimia?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Putinin kannalta optimitilanne olisikin tuo Valko-Venäjän liittäminen osaksi "uutta Venäjää", muodostaa kaksoishallinto ja sementoida asemansa taustavaikuttajana.

Joku asiantuntija juuri spekuloi, että Valko-Venäjän liittäminen Venäjään voisi luoda "uuden valtion". Sen myötä ei sitten tarttisi välittää vanhoista laista ja määräyksistä, eli esimerkiksi presidentinvaaleja ei tarvisi tällaisessa tilanteessa välttämättä edes järjestää.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kaupanteko venäläisten kanssa on kuin myisi kinkkuja Cannonballin kavereille. Jo sujuu sovitusti, niin kiva. Jos ei, niin voi voi.
Kyseessä on läpeensä rikollinen valtio, eikä ennen vallan vaihtumista kannata luottaa kauppasuhteisiin. Kai vielä on muistissa laatuongelmat suomalaisissa elintarvikkeissa. Eivät yht'äkkiä enää olleetkaan turvallisia, kun tuli jotain ryppyjä suhteisiin.
Diktatuurit ovat arvaamattomia sortokoneistoja ja kaupanteko näiden kanssa tekee koko maailmasta kurjemman paikan elää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai vaihtoehtoisesti tuolla voitaisiin taas nostaa Putinin statusta.
Kyllä, vaihtoehtoja on ja mulla ei ole kristallipalloa, joka kertoisi FSB-regimen aikomuksia. (Paitsi että mitään hyvää ja rauhanomaista ei ole luvassa.)

Mun on hyvinkin vaikea nähdä de facto lähes 20 vuotta vallassa olleen luopuvan vallasta yhtä helposti kuin demokratiakokeilun ja yleisen kaaoksen keskellä olleen Jeltsinin.
Sama palkinto kuin Jeltsinille eli syytesuoja voi toimia Putlerinkin suhteen.

Puten ongelma on se, että hänen uskottavuutensa alkaa murenemaan. Puhe käy edelleen, mutta arkitodellisuus ja laskeva elintaso syö Vladimir Valloittajan sädekehää tehokkaasti. FSB-regimen kannalta alkaisi olemaan vaihdon aika.

Venäjällä arvostetaan voimaa, ja omaa vyötäkin kiristävät melkoisesti, jos se on suurvallasta tai sellaisena olemisen tunteesta maksettava hinta.
Olet oikeassa, mutta nähdäkseni vyönkiristys alkaa olemaan tavalliselle rybylle jo liikaa, kun rahat ei tahdo riittää edes ruokaan. Putler muuten juuri jatkoi vastapakotteita, joten helpotusta ei ole luvassa.
Venäjän sisäpolitiikka muistuttaa koulussa leikittyä lipunryöstöä. Joku nappaa lipun (vallan) ja ilmoittaa tappavansa ne epäisänmaalliset, jotka eivät mitään kyselemättä "seuraa lippua".
Kuinka pitkään mahtaa sama temppu toimia?
Niin kauan kuin yksilökeskeisyys ja läntiset arvot ei pääse pilaamaan Venäjän kansaa....mahdoton ennustaa.
Sen myötä ei sitten tarttisi välittää vanhoista laista ja määräyksistä,
Putlerin regimellä on duuma täysin hallussa ja perustuslakikin muuttuu kunhan lähettää sanan lakeijoille. Plus että lakia luetaan poliittisesti tarkoituksenmukaisesti, kuten tiedämme, joten laillisuus ja laittomuus ei taida kuulua putinistien arvoasteikoon...
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta ei niitä joukkoja olisi välttämättä tarvittu valtavasti. Judenits oli lähellä saada Pietarin haltuunsa vain 20000 miehen voimin, joten suhteellisen pienikin joukko samaan aikaan pohjoisen suunnalta...

Eihän näistä kuvitteellisista historiankuluista tiedä, mitä olisi tapahtunut. Ja olisiko toinen voittaja ollut lopulta yhtään parempi. Venäjän kansalle tai Suomen itsenäisyydellekään. Verisiä hallitsijoita Venäjällä on ollut pitkään jo ennen vallankumousta, ja varmin veikkaus lienee että väkivalta olisi jatkunut voittajasta riippumatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös