tahtookirjoittaa kirjoitti:
Ruotsi ei ole satoihin vuosiin ollut Suomelle sotilaallinen uhka, itänaapuria vastaan on sen sijaan sodittu viimeisen sadan vuoden aikana pari kertaa. Eikä Ruotsi ole koskaan tenhyt SUOMEA vastaan mitään sotilaallisia retkiä tms. koska itse olet toistuvasti todennut, että Ruotsin vallan aikana mitään SUOMEA ei edes ollut, koska Suomi valtiona syntyi vasta autonomian aikana vuodesta 1809 eteenpäin.
Vuonna 1918 Ruotsissa mietittiin tosissaan sotaa Suomea vastaan, jolla vanha alusmaa olisi saatu takaisin kuningaskunnan yhteyteen.
Vaikka tuota sotaretkeä ei koskaan tehtykään, miehitti Ruotsi kuitenkin Ahvenanmaan.
tahtookirjoittaa kirjoitti:
No, käännetäänpä kysymys tähän muotoon: Kumpi mielestäsi muodosti suuremman uhan toisen itsenäisyydelle? Karjalan sodat Venäjän itsenäisyydelle vai talvisota Suomen itsenäisyydelle?
Tietysti talvisota Suomen itsenäisyydelle, mutta yhtäkaikki tuo ei vähennä Karjalan sotien oikeutusta Suomen kannalta tippaakaan.
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Vai oliko kaiken takana sittenkin vain tarkoitus näpäyttää oranssin vallankumouksen läpikäynyttä valtapiiriin kuuluvaa naapuria, joka kovasti pyrkii länteen päin? Mene ja tiedä.
Miten tulkitset sen, että Venäjä alkaa periä myös Valko-Venäjältä maailmanmarkkinahintaa maakaasusta ensi vuonna? Eikö niiden pitänyt olla liittolaisia? Miten tämä soveltuu teoriaasi, jonka mukaan Venäjä nosti hintoja vain poliittisten syiden vuoksi? Etkö hyväksy sitä, että Venäjä todella on markkinatalousmaa, ja Gazpromin tärkein yksittäinen tehtävä on tuottaa taloudellista voittoa, joka edellyttää hyvin maksavia asiakkaita, ei Ukrainan kaltaista sosialismin ja hyväntekeväisyyden harjoittamista.
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Ei voida, koska Suomen hallitus ei antanut käskyä hyökätä, eikä hyökkääjänä olleet Suomen viralliset asevoimat.
OK. Osaatko vastata siihen, että
- Miksi Suomen valtio tuki sotaretkiä taloudellisesti?
- Miksi moni Suomen armeijassa korkeassa asemassa oleva upseeri osallistui retkiin?
- Miksi aluevaatimuksia esitettiin virallisella tasolla? Virallinen Suomi vaati Neuvosto-Venäjältä Aunusta, Vienaa ja jopa koko Kuolan niemimaata. Mikä tässä oli takana?
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Ei ainakaan rajaSOPIMUSTA. Jos Ukrainan-Venäjän kaasukiistassa vetoat koko ajan sopimukseen, miksei sopimuksen puuttuminen tässä asiassa painaisi mitään?
Eikö? Millä tavalla raja määriteltiin vuonna 1917, ellei sopimuksella?
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Vaikka mitään todellista syytä rajasopimuksen allekirjoittamatta jättämiseen ei ollut? Ainoastaan maininta neuvostomiehityksestä.
Kuten sanoin, kyse on periaatteesta. Valmiiksi sovittuun kirjallisen sopimukseen ei lisäillä omin päin mitään lisukkeita, piste.
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Kyse oli periaatetasolla siitä, että toisen valtion rajoja ei luvatta ylitellä. Mitä itse tuumaisit, jos Suomen koneet lentelisivät Kronstadtin edustalla? Kokisitko asian uhkaavaksi?
Jos tuo ylitys tapahtuu vahingossa, pitäisi naapurien kyetä selvittämään asia diplomaattisesti ilman suurta kohua ja meteliä.
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Oletan että seuraat uutisia (tai sitten boikotoit Maikkaria)
Ilmeisesti uutinen on sitten mennyt korvien ohi. Joten kerro, millä tavalla Venäjä
painosti Suomea?
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Kaikki nuo ranskalaiset viivat ovat faktoja. Mutta onko kansalaisvapauksien osin tarpeetonkin rajoittaminen mielestäsi oikea keino niiden saavuttamiseksi? TÄssä kohtaa tarkoitan ennen muuta median toimintavapauksien rajoittamista.
Jeltsinin kaudella tuota "demokratiaa" kokeiltiin, ja kokeilu meni vähän heikosti.
Eräs syy varovaisuuteen on pelko lännen sekaantumisesta Venäjän sisäisiin asioihin, jota tapahtui koko 1990-luvun ajan, ja joka tapahtui myös 1917, kun länsi rahoitti ja aseisti bolshevikit maan laillista valtaa vastaan.
Venäjällä on lukuisia oppositiovoimia, jotka saavat miljoonia dollareita lännestä joka vuosi. On selvää, että nämä oppositiovoimat toimivat siten, kuin niitä ruokkiva käsi haluaa niiden toimivan.
Länsirahalla rahoitettiin myös Ukrainan "oranssi vallankumous". Yksin Yhdysvallat syyti satoja miljoonia dollareita vallankumouksen rahoittamiseen. Hassunkurista oli se, että samalla kun USA syytti Venäjää Ukrainan sisäisiin asioihin puuttumisesta, rahoitti se itse samalla maan "oransseja" valtavien rahasummien edestä.
Venäjän on mielestäni tällä hetkellä pidettävä ensisijaisesti huolta siitä, että valta maassa pysyy isänmaallisilla ja kansan etua ajavilla tahoilla. En väitä että nykyinen valta ja virkamieskunta olisi kokonaisuudessaan tällaista, mutta paljon hyvää he ovat saaneet aikaan, ja mieluummin minä näen Putinin jengin vallankahvassa kuin suoraa rahoitusta lännestä saavat Venäjän "oranssit".
Suomessa tällaista toimintaa on vaikea ymmärtää, koska yksikään ulkovalta ei rahoita meidän oppositiovoimiamme miljoonien edestä vuosittain. Meillä ei ole luonnonvaroja, jotka kiinnostavat lännen suursijoittajia. Meillä ei ole tällaista kansallisomaisuutta, jonka suojelemiseen on kenties käytettävä keinoja, jotka eivät aina näytä "länsimaisen demokratiamallin" mukaisilta.