TOJ kirjoitti:
Venäjän taktiset ydinaseet. Pelote, joka takaa sen ettei yksikään valtio koskaan hyökkää Venäjän kimppuun, koska se tietää tämän valtion täydellistä tuhoutumista muutaman minuutin sisällä hyökkäyksestä.
Vaikkakaan tässä ketjussa ei ole ollut mitään järkevää moneen sivuun, niin en voi olla kyllä kommentoimatta, että viittaat kyllä yllä olevalla viestilläsi
strategisiin ydinaseisiin.
Ainoa ongelma teesissäsi muutoin on se, että vaikkakin öljyn ja kaasun hinnannousut ovat mahdollistaneet Venäjän talouden jonkin asteisen elpymisen (mitä Hodorkovskin farssimainen vankilatuomio kyllä varmasti riittävästi hillitsee -> ainakaan ei inflaatiopaineita, olikohan koko juttu Venäjän keskuspankin juoni? ;)), niin on silti varsin kyseenalaista, että onko Venäjällä esimerkiksi 30 vuoden päästä toimivaa strategista ydinpelotetta.
Niiden ylläpitäminen kun maksaa oikeasti aivan "helv*tisti".
Toinen esimerkikki: En tiedä johtuuko Venäjällä vallitsevasta yleisestä apatiasta tai kansanluonteesta, mutta esimerkiksi 2. tykistön sotilaat eivät ole osanneet säilyttää esimerkiksi mannertenvälisten ohjusten rakettipolttoaineita oikein. Siitä huolimatta, että kuri ja moraali on ohjusjoukoissa Venäjän puolustushaaroista paras.
Itse ydinlatauksia pitäisi myös pystyä testamaan tietokonesimulaatioilla. Ja ne taas vaativat jo hieman enemmän kuin "Pertti (tai Igor) perustietokoneinsinööri" osaa, jolloin vaikuttaa se seikka, että suuri valtaosa homman osaavista huippuyksilöistä on jo muuttanut ja uusistakin lähes kaikki muuttavat ensimmäisen tilaisuuden tullen Venäjältä Yhdysvaltoihin ja pieni osa mielenhäiriössä jopa progressiivisen verotuksen Eurooppaan.
Avaruusteknologia on Venäjällä suoraan 1970-luvulta.
Nyttemmin kun Eurooppakin saa Vernen valmiiksi, ei venäläisiä Progress rahtialuksia tulla kohta ISS:lla näkemään. Rakettipuolella 1950-luvun teknologiaan perustuvat ratkaisut ovat jo nyt vanhentuneita, mutta halpoja. Kymmenen vuoden kuluessa Venäjän avaruusohjelma tulee romahtamaan totaalisesti rahanpuutteeseen.
Tiesitkö
TOJ, että tällä hetkelläkin NASA joutuu rahoittamaan suuren osaan RSA:n ISS-velvoitteista? Ilman tätä tekohengitystä venäläiset eivät kykenesi laukaisemaan niitä 1950-luvun teknologiaan perustuvia rakettejaan?
Muuten, mikään Venäjän öljytulojen taso ei tätä tulevaisuutta muuta. Venäjällä kun on tuhat ja yksi tärkeämpää rahareikää kuntoon laitettavana, joten elämme viimeisiä hetkiä Venäjän avaruusteknologian osalta.